Találatok a következő kifejezésre: A Mb a Gb (151 db)

Ezzel nem sokra lehet menni. Mi a Laptop pontos típusa?
A kérdező hozzászólása: TravelMate 2414 NLC Intel Celeron M processor 380. 256Mb DDR2 (suport dual chanell. csak ennyit tudok rolla

Mi a különbség a GB, GiB és a MB, MiB között?

Legjobb válasz: Most kezdtük el a szakmát tanulni és ez a házi hogy nézzünk utánna ennek!

A kérdező hozzászólása: Most kezdtük el a szakmát tanulni és ez a házi hogy nézzünk utánna ennek!
a megabit az nem szolgáltatóhülyétés. az világban mindenhol a sebességet megabitben kilobitben és gigabitben mérik lásd hálózati eszközök. ha mindenhol ezt használják a sebességnek akkor miért pont az internetszolgáltató ne ezt használná? A GiB az IEC szabvány, a GB meg SI. Így: 1 GB = 1000 MB 1 GiB = 1024 MiB De ezen teljesen felesleges vitatkozni, csak érdekesség. Egyébként ahol jelentõsége lehet az pl a winchesterek, ezért ha veszel egy "500 gigás" vinyót ne csodálkozz hogy valamivel alatta lesz.
8-as és 1024-es váltószám. De ha nem csak kipuskáztad volna az ECDL vizsgádat, hanem még legalább egyszer át is böngészted volna a tananyagot, akkor nem tetted volna fel ezt a nagyon alapvetõ kérdést.
1GB=8GiB=1024MB=8192MiB
az utolsónak ne higyj, hülyeséget írt. valójában maga a jelölés is helytelen. olyan van, hogy az elõtag után a b/B-t kis vagy nagybetûvel írjuk aszerint, hogy bitre vagy bájtra gondolunk. a bájtos változat 8xosa a bitnek. tehát egy KB = 8 Kb, egy GB = 8 Gb. A bites változatnak egyébként sok jelentõsége nincs, az átlagembert hülyítik vele a szolgáltatónál. "2 megás netem van" és a hülye láma azt hiszi, hogy két megabájtot tud lerántani másodpercenként, aztán csodálkozik amikor 8-ad annyi jut, és persze ez még általában csak a maximális sávszél, hol van attól még a garantált. egyébként, van olyan, hogy GiB, meg MiB: http://en.wikipedia.org/wiki/Gibibyte de ez aztán végképp érdektelen.
Már bocsánat, de a kilo, mint rövidítés kis k-val írandó.. És így lehet kb kilobit, kB kilobyte, és hogy teljes legyen a sor Mb megabit, MB megabyte..

Melyik a nagyobb? Mb vagy Gb?

és a 16 Gb az nagyon nagy?

Legjobb válasz: GB a nagyobb. 1024 MB az 1 GB. Attól függ milyen felhasználásra van a 16 GB. RAM-nál még sok is, HDD-nél kevés, telefon memóriánál átlagos (ha belsõ memória, akkor rajta lesz az OS, tehát kevesebbet fogsz tudni használni belõle), pendrive-nál ok.

GB a nagyobb. 1024 MB az 1 GB. Attól függ milyen felhasználásra van a 16 GB. RAM-nál még sok is, HDD-nél kevés, telefon memóriánál átlagos (ha belsõ memória, akkor rajta lesz az OS, tehát kevesebbet fogsz tudni használni belõle), pendrive-nál ok.
Gb a nagyobb és igen a 16 Gb az elég nagy. Játék ugye?
az 16834Mb
A kérdező hozzászólása: ó köszi csak tudjátok Asus Memopad Hd7 tableten gondolkozok, és a 16 Gb-sat venném, az jó tárhely? képek? videók? számok? pár kisebb játék letöltéshez?
#1 Telefon memóriánál átlagos? O.O Hol élsz te? 2-4 az átlagos, esetleg!


Valaki nemtudja pontosn hogy mennyi hely (Gb/Mb) a patch a gta onlinehoz? (PS3)

Legjobb válasz: Azthiszem 1 Gb. Valaki itt azt írta, hogy a játék 8 Gb, és a patch kicsivel kevesebb mint 1 Gb, így azok is tudják játszani, akiknek 9 Gb-os PS3-uk van.

Azthiszem 1 Gb. Valaki itt azt írta, hogy a játék 8 Gb, és a patch kicsivel kevesebb mint 1 Gb, így azok is tudják játszani, akiknek 9 Gb-os PS3-uk van.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Jó, aki így löki az átváltásokat......
Alapfogalmak: 1kByte=1024Byte 1MByte=1024kByte=1 048 576Byte 1GByte=1024MByte=1 048 576kByte=1 073 741 824Byte. A 4.7GBytenak írt lemez valójában 4 700 000 000Byte (kicsit több, nem kereken ennyi), vagyis kb 4.37GByte=4482MByte. A 4.39GB adat 4495MB, tehát tényleg nem fér rá. A túlírást meg nem javasolnám, DVD-nél nem nagyon szokott jó lenni.
jo tanács ne neroval ird és ráfér az. Nekem a filmet 4500re konvertálta nero nem irta fel windowsba simán ki irta
"Jó, aki így löki az átváltásokat..." Ja. Csak amikor 1km=1024m-rel számolok akkor néha baj van :)

Szerintetek el indulna a gépemen a GTA 4 ha: 64 mb video kártya és 1, 25 GB ram de lehet veszek bele még 1 gb és akkor már 2 gb rammal?

mert szeretnék játszani vele mert már unom a játékokat 64 mb video kártnyára...azért kösz

Legjobb válasz: Még az 512 megás videokártyák is éppen elegek ehhez a játékhoz. Úgyhogy felesleges RAM-ot venned, ide egy teljes gépcsere szükségeltetik legalább 100 ezer forintért.

Még az 512 megás videokártyák is éppen elegek ehhez a játékhoz. Úgyhogy felesleges RAM-ot venned, ide egy teljes gépcsere szükségeltetik legalább 100 ezer forintért.
A kérdező hozzászólása: azért kössz
64 mb-al még a San Andreas is laggol nem?Nekem 140 ezres gépem van, de az optimalizálatlanság miatt még ezt is megeszi.
10000 körül, többet nem adnék érte.
A kérdező hozzászólása: akkor te beteg vagy.mert csak a videókártya annyi. sztem 20-25öt ér
processzor foglalatja? a memória DDR? merevlemez IDE vagy SATA? körbe tudsz amúgy nézni milyen árakon mennek hasonló tudású konfigok esetleg alkatrészek mondjuk vatera stb és akkor tudsz hasonlítani

Fontos! Következő a helyzet: A C-n van 2, 81 GB szabad hely. Csak netezek és fél óra-óra alatt ez a 2, 81 GB eltűnik és 100 MB lesz belőle?

Aut. frissítés kikapcsolva, win saját t?zfal kikapcsolva (ha számít vmit), ESET Smart Security van, legfrissebb vírus leírások, talált 7 db fert?zött fájlt, kijavította ?ket, de a probléma maradt.

Legjobb válasz: Windows hozhat létre ideiglenes fileokat.

Windows hozhat létre ideiglenes fileokat.
ESET valódi? Ha netrõl leszedett licenszkódos, akkor tele a géped trójaival. Ha valódi, akkor nincs beállítva, se a tûzfala, se a védelem konfigurálása (kiterjesztett heurisztika!).
Akkor telepítsd újra.
A kérdező hozzászólása: És ennyi idõ alatt még csak letölteni sem lehetne majdnem 3 gigát, mert 3 Megás netem van.
A kérdező hozzászólása: De ekkorákat? Soha nem volt még ilyen.
Vagy használd a ccleaner-t!
igy van ccleaner-t vagy win32 virusod van :) )
Miért ne maradhatna?
A kérdező hozzászólása: XP-n az IE 8 szörnyû. Minden gépen megtalálható a Google Chrome.
"a 4 Vistás géppel szerintetek mi legyen? Nagyon lassúak." Két oka lehet: Vagy csak a szokásos módon belassult, intézze el a rendszergazda, pucolással vagy újratelepítéssel. Vagy eleve nem bírják a Vistát, akkor meg tegyetek azokra is XP-t.
A kérdező hozzászólása: simán nem bírják a Vista-t 1 GB rammal. XP-t meg nem tudom hol lehet legálisan szerezni.
Na jó, mennem kell, átengedem a terepet az okosabbaknak. De azért figyelmeztetlek, hogy a Chrome nem MS-program... Mit fogtok ezért kapni!
Hm, mégiscsak egy percre... Nem akarok bohóctréfát csinálni a nyomorotokból, de nem lehetne akkor legalább azon a négy gépen linuxszal kísérletezni? Amit egy iskolában Office-ból tudni kell, azt az ajánlott két alternatíva lazán hozza, Chrome, meg egy csomó más program linuxon is létezik. Csak van osztályonként négy értelmesebb gyerek, akit oda lehet ültetni a linuxhoz, és még büszke is lesz rá! Nem tudom, de szerintem ez elsõsorban a tanár részérõl igényli azt, hogy feloldja magában a görcsöt. Vagy új pénzt kell szereznetek, vagy új ismereteket. Döntsétek el, melyik a járhatóbb út. Ja, és pedagógushoz méltóbb.
A kérdező hozzászólása: Lesznek új gépek. Persze nem 40, de legalább a fele le lesz cserélve Windows 7-es gépre.
Ez a probléma nem egyedi, egy darabig még így is lesz. Az idõ majd megoldja. Ugyan nem oktatás, de majdnem. Munkahelyemen egy éve még két gép kivételével mindegyiken XP futott. Mivel országos központhoz tartozunk, nem lehet helyileg "manipulálni", ráadásul, mivel cégrõl van szó, lényeges a jogtiszta dolgok használata. Nemrég még úgy nézett ki, sokáig nem lesz megoldás. Ma már van 3 vadiúj gép, ezeken 8.1 van, sõt úgy néz ki, hogy az esedékes szabadságok után még lesz majd gépcsere. Kezdik "fent" belátni, hogy muszáj továbblépni, pedig március-április körül erre még semmi kilátás nem volt.
"Mi történik ha az iskolákban továbbra is használják a Windows XP-t?" Semmi, továbbra is használhatjátok - ha anno kaptatok hozzá licenceket, akkor jogilag nem lesz gond. "Maradhat még az XP? Mert nincs annyi pénz, hogy mindent lecseréljünk." Egyik megoldás az, hogy marad - ez esetben jobban oda kell figyelni a biztonságra. Ha van Windowsos szerver (Windows Server 2008 illetve 2012 igényelhetõ a Tisztaszoftver program keretein belül - [link] ), Active Directory segítségével eléggé le lehet korlátozni a domainbe bejelentkeztetett kliensek ügyködéseit (például hogy ne telepíthessenek programokat, lokális gépre ne menthessenek - csak a szerveren levõ mappájukba tölthessenek fel dolgokat), illetve egy jól beállított proxy-szerverrel (illetve egy netforgalmat szûrõ antivírus-megoldással) pedig a hálózat is kordában tartható. Ha mégis valami balul sülne el, akkor lemezkép helyreállítható - akár hálózaton keresztül is. A másik megoldás hogy váltotok Linuxra. Az nem lehet kifogás, hogy CSAK MS Office használható - érettségin ugyanis megengedett a LibreOffice/OpenOffice használata, és van ECDL-kompatibilis tananyag is hozzá. [link] [link] Vannak kifejezetten ilyen projektek - HuEDU, OpenEDU, Sulix - amik pont ezt az irányvonalat célozzák meg. A kérdés leginkább az, hogy ezekre a régi gépekre milyen disztribúciót lenne érdemes rakni, ami: - adminisztrátori szempontból jól menedzselhetõ - oktatói szempontból jól magyarázható - tanulói szempontból nem okoz nehézséget, ha másfajta gép elé kellene ülniük és ez némi forradalmi lelkületet kíván az adminisztrátori/oktatói csoport részérõl.
A kettõs rendszert én is akartam javasolni: "Gyerekek, indítsátok el a linuxot, ma az internetre merészkedünk." Ezzel csak az a probléma, hogy nyilván kötelezõen az Internet Explorer használata van elõírva...
A kérdező hozzászólása: biztonsági mentés megvan, teljes lemezkép minden géprõl. Évek óta az MS Office-ban folyik az oktatás. Na de azzal a 4 Vistás géppel szerintetek mi legyen? Nagyon lassúak.
Szólitsd, mint méla borjuszáj a szorgalmas szegényeket - rágd a szivükbe - nem muszáj hõsnek lenni, ha nem lehet.
Jó vírusirtóval maradhat, de akkor is kockázatos. Ugye a gépeken nincsenek fontos adatok? Esetleg valami kis gépigényû linux (pl. Lubuntu) nem jó alternatíva?
Én otthol vistát használok. Az hogy tovább használják nem jelent semmit. Nem kap több frissítést és annyi. Ugyan úgy lehetlesz használni õket.
Persze, hogy maradhat.Ha nincs pénz, akkor nincs más választás, max Linux..Egyesek ezt ajánlgassák már gyengébb gépekre, csak az sem jön be mindenkinek ugye.. Mellékesen írom, hogy a Vista sem lesz támogatott már sokáig és szerintem 1GB memóriás gépen az sem felüdülés..
A kérdező hozzászólása: Linux azért nem jó, mert kell a MS Office. Azt a 4 Vistás gépet aki teheti, elkerüli mert olyan lassúak. Arra is XP kéne, de már nem lehet legálisan megvenni, illegálisan meg.... hát.
09:59 bölcsen beszél, ha egyszer ez van, ezt kell szeretni. Annyit még hozzáfûznék, hogy a linux ne mindenkinek jöjjön be, hanem a rendszergazdának, aki a gépparkot karban tartja. A programok mások, de a mûködtetésük kábé ugyanaz, mint Windowson. Igaz, a tanulók rájöhetnek, hogy más is létezik a Windows határain túl, és ez bizony súlyosan csorbítaná a Micro$oft érdekeit. Csúnya eset volna, éppen egy iskolában...
"kell a MS Office" Ne viccelj, a tananyag nem szövegszerkesztést, hanem egy bizonyos cég egy bizonyos programját követeli meg? Hát akkor tényleg reménytelen a LibreOffice-szal vagy az OpenOffice-szal kísérletezni. De ha már a MS megvette az oktatást, akkor talán adjon hozzá eszközt is...
lásd el védelemmel és sokáig használható lesz az xp. Ilyen helyeken meg nem árt ha van biztonsági másolat (teljes lemezkép) amit vissza lehet állítani hiba esetén. Vannak biztonsági beállítások, szoftverek... aki ért hozzá biztonságossá tudja tenni! A felhasználók jogainak korlátozása adja a legnagyobb biztonságot és ha a rendszergazda érti a dolgát nem érheti meglepetés!
Az én volt iskolámban minden egyes gépen volt windows és linux is. Ubuntu és még akkor windows 7 volt a legújabb. 6 Info terem volt. Ezekekben mindben 4gb ram 2 vagy 4 magos gépek integrált vga-kkal. Plusz még nyertünk x mennyiségû laptopokat. Kb 200 db-ot. Azon is windows 7 enterpirse volt. Matek és magyar órákon használtuk ezeket szinte mindig. De még csak nem is infón voltam hanem géplakatos szakon még is ennyit találkoztam géppekkel. Ez kisvárdán volt ott is a legrosszabb iskolában. Nem hiszem el hogy ne legyen valami pályázat vagy akármi amin nem lehetne nyerni valamit.
Vistás gépek sorsa mi legyen ? Ramot ha vásároltok bele ? Nekem 2 gb ramom volt nemvolt semmi gond a vistával án szeretem és egy intel 2 magos e5200 proceszorral használtam. Ezen a gépen biztos ment volna a 8.1 is csak az alaplap nemlátot max 2 terránál többet nekem 3 terra kellet ehhez a processzorhoz nemvolt 3 terrát látó alaplap hát igylet új gépem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!