Találatok a következő kifejezésre: A Magyarok nem képesek (21 db)

Azért a magyar fizetésekhez képest nem drága a víz?

http://ingatlan.net/magazin/2010/09/dobbenet-a-vilag-masodik..

Legjobb válasz: A Magyar berekhez viszonyitva mi nem draga?

A Magyar berekhez viszonyitva mi nem draga?
jaja, eléggé gáz, magyarország alatt rengeteg víz van... erre a világon itt a 2. legdrágább a víz
jaja, a magyar fizetésekhez képest a levegõ is drága.
azért, de. ébresztõ!! Abszurdisztán 2010!!
Dede. Drágácska a vizecske.
Nap mint nap olyan luxus dolgokat veszünk, mint az ásványvíz. 1l 100Ft. 1m3 100e Ft. Ezek után nem igazán tartom jogosnak a magjegyzést, hogy drága a víz...
Itt félreértésrõl van szó amit azóta cáfoltak. Magyar vízdíjba a csatorna díját is belevették a felmérõk, a többi országban meg nem, ezért jött ki ez a torz adat. Azért történt félreértés mert csak nálunk számolják egybe a víz és a csatorna díjakat.
A kérdező hozzászólása: ", mint az ásványvíz. " De azzal nem fürdök.
De azzal nem fürdök. Aha, szóval pazarlod. Az egyéni szocprobléma, mert ugye se fürödni nem kötelezõ minden nap, se órákig zuhanyozni. Hameg úgy döntesz, hogy te megérdemled ezt a kis lazítást, akkor viseld az "következményét" is. Ez meg amúgy a rossz hozzállás problémája. Tehát mért is kéne olcsónak lenni a víznek?! Az ember 90% rögtön mit csinálna? Többet használna, mert úgyis olcsó. Ugyanott volnánk ahol a part szakad, megint menne a nyafi, hogy drága, a spórolás meg minek. (és mielõtt mondaná, nem, nem vagyok gazdag, én is napról napra élek).
Magyarországon minden drága, nézd meg, hogy angliában mennyibõl vásárolsz be, mennyit keresel stb...
hmm....én meg pont, h meglepõdtem, h milyen alacsony a vízszámlánk, holott el kell hogy mondjam, h egyáltalán nem spórolunk a vízzel :D Igaz, nálunk nincs csatornázás, és tkp. remélem h nem is építik ki soha, ugyanis úgy tudom, h ha valaki egy olyan helyen nem kötteti be, ahol van szennyvízhálózat, annak is kell fizetnie vmi díjat, annak ellenére, h nem használja a hálózatot......így meg jobb, mert nagy ritkán kell csak kiszívatni a gödröt 5e Ft-ért :D

A magyar oktatás hol tart ehhez képest? Amikor nálunk a hiányszakmákat sem képesek rendesen felmérni, nem hogy szakembereket képezzenek?

"A svéd oktatási rendszeraz iskolára el?készítést?l az egyetemi oktatásig világosan körülhatárolt szisztémaként m?ködik, alapvet?en a kötelez? és a nem kötelez? iskolázás intézményei alkotják azt.

Legjobb válasz: "Az nemzeti oktatási célokat, az oktatás irányelveit és a tananyagot a parlament és a kormány határozta meg. A Nemzeti Oktatási Iroda háromévenként felülvizsgálja az iskolarendszer mûködését, és a tapasztalatairól beszámol a parlamentnek, valamint a kormánynak." Hol jár a magyar kormány ehhez képest például akkor, amikor nézetkülönbség van azzal kapcsolatban, hogy a segély alanyi jogon járjon, vagy be kelljen-e hozzá járni az iskolába? El tudnátok képzelni, hogy az MSZP, és a FIDESZ politikusai konszenzusra jutnak, és támogatnak egy pl. három évre szóló közoktatási programot? Akkor, amikor a parlagfû írtását sem képesek végbevinni? Ez a különbség pl egy rendes ORSZÁG, és Magyar"ország" között.

A kérdező hozzászólása: "Az nemzeti oktatási célokat, az oktatás irányelveit és a tananyagot a parlament és a kormány határozta meg. A Nemzeti Oktatási Iroda háromévenként felülvizsgálja az iskolarendszer mûködését, és a tapasztalatairól beszámol a parlamentnek, valamint a kormánynak." Hol jár a magyar kormány ehhez képest például akkor, amikor nézetkülönbség van azzal kapcsolatban, hogy a segély alanyi jogon járjon, vagy be kelljen-e hozzá járni az iskolába? El tudnátok képzelni, hogy az MSZP, és a FIDESZ politikusai konszenzusra jutnak, és támogatnak egy pl. három évre szóló közoktatási programot? Akkor, amikor a parlagfû írtását sem képesek végbevinni? Ez a különbség pl egy rendes ORSZÁG, és Magyar"ország" között.
A kérdező hozzászólása: Gondolom ez néhány kiemelkedõ diák eredménye, és nem országos átlag. Arra céloztam a kérdéssel, hogy a nagy pártok képtelenek meghatározni egy ilyen fontos területen a közös nemzeti célkitûzéseket.
A kérdező hozzászólása: Így van, és ez csak a svéd példa, amit én felhoztam. A többi nyugati ország, de fõleg az északiak hasonlóan gondolkodnak. Hogyha nekünk jan 1. tõl olyan lenne az oktatási rendszerünk, mint a svédeknek, akkor is kellene tizenöt, húsz év ahhoz, hogy a versenyképes szakemberek, diplomások munkába álljanak. Persze Svédország nem fog addig megállni, hogy minket bevárjon, hanem õk fejlõdnek közben tovább. Szerintem soha utól nem érjük ezeket az országokat.
Le a kalappal. Tudnak ott északon valamit... És ahhoz mit szóltok, hogy a magyar kölök, aki általános elsõ osztálya óta angolt tanul, 16 évesen alig tud valami mondatot összerakni? És nem csak a hülye, aki nem is jár be... Én nem hiszem, hogy a magyar gyerekek ennyivel hülyébbek, mint más nemzetek gyerekei. Szerintem van valami gebasz ezzel a rendszerrel.
Ja és a másik. Már rájöttek, hogy az oktatás a jövõbe befektetés és úgy csinálják. Itt meg most jönnek ezzel, hogy reformáljuk meg a felsõoktatást (értsd, bukjanak ki jó könnyen oszt kész) mintha ez megoldaná az egész problémát.
És igaziból nem is azzal van a baj, amelyik megy diplomázni, mert hát mi mást csinálna? Általános után: fiam/lányom szakmunkásba ne menjél, oda a hülyék mennek! (És jé tényleg a legrosszabb tanulók mennek oda.) Sok helyen amúgy is annyira a béka s3gge alatt van a színvonal, az idióta gyerekek csordája erre még rátesz egy lapáttal, na meg nem ismeretlen helyzet, hogy pl. olyan oktatja a kölköket autószerelésre, akihez egyszer viszed el az autódat és onnantól kezdve valami mindig rossz rajta. Nem küldeném én sem jó szívvel a gyerekemet oda, amíg ez van. Jó, hát elmegy a gyerek akkor szakközépbe, vagy gimibe. leérettségizik. Aztán? Kb. sehova nem vennék fel, max. árut tölteni, mert mindenhova ilyen-olyan végzettség, meg ilyen-olyan nyelvvizsgák kellenek, ha nem, akkor 5 év hasonló területen tapasztalat. ---> 70ezeré' gürizzek? Na nem ár! És akkor elmegy továbbtanulni, mert majd azután lehet rendes állást taláni. ELvileg. OKJ? A legtöbb abból sem jó semmire, az ingyen van x korig/az elsõ, az csak duma, mert csak pár és csak pár helyen, de ott is vannak rejtett költségek. Mikor én néztem, akkor ilyen, hogy ingyen van, csak regisztrációs költség 70ezer, vizsgadíj 20, jegyzetek másik 20. És a franc se tudja értékeli-e valaki, az OKJ-t, hát amúgy is annyi rosszat hallani róla, hogy semmire se jó, hát akkor mi legyen? Akkor legyen a diploma. Az azért mégis diploma, na! Aztán elvégez valamit, amibõl megint csak van több ezer és sehova sem kell már annyi és akkor csodálkozunk. Szidják itt az egyetemistákat, hogy az állam pénzén, meg büfészak, meg csak azért van ott, hogy ne kelljen dolgozni, de mi egyebet csináljon a szerencsétlen? Gyakorlatilag a fiatalok legnagyobb része bele is van kényszerítve abba, hogy menjen, mert ha nem megy, akkor jön mindenkitõl, hogy nem lesz belõle semmi, idejutott, csak érettségije van, biztos hülye/nincs benne becsvágy stb. Mert a középiskolában lóf.aszt nem tanítanak neki, amivel el tudna helyezkedni valami munkahelyen, ahol nem minimálbért kap. A diplomák meg... Nagyon jónevû egyetemre járok, nagyon jó szakra. ELvileg a fellépésemmel, a nyelvemmel keresem majda kenyerem. A vizsgák nagyrésze írásbeli. Vannak olyan fogalmak, amiket használunk, használtatnak velünk, de soha senki nem mondta el mi is az pontosan. Nem tanulunk vitázni, érvelni, a való életre semmi hasznos útravalót. Gyakorlatilag megtanuljuk, hogy minek hol nézzünk majd utána. Nyelvvizsgákat követelnek, de a nyelvoktatás milyen? Két félév, második félév fizetõs és mi röhögünk a tanár kiejtésén. És szerintem az is érdekes, hogy miket várnak el a munkaadók. Egy hangyaf.asznyi cégnél, könyvelõt keresnek, és elvárás, hogy angolul németül beszéljen középfokon, meg legyen meg a diploma, meg ilyen papír olyan papír, na meg a tapasztalat. És akkor fizet vagy 110 ezret? Hol élnek ezek komolyan?
Nemtom most mi folyik ott de azt már énis tapasztaltam elnézve a ma diplomázókat, hogy a mi idõnkben egy általános iskola többet ért.
A kérdező hozzászólása: Tökéletes persze hogy nem lehet semmi, de ennyire [email protected] valamit? Ráadásul soha észre nem venni? Álmodozni a nyugati színvonalról? Euróról? Fellendülésrõl? Kapjunk már a fejünkhöz emberek...
"A magyar oktatás hol tart ehhez képest?" http://www.geographic.org/country_ranks/educational_score_pe.. Amint a táblázatból látszik, természettudományban a magyar diákok jobbak a svédeknél, olvasásban és matekban a svédek jobbak. Egyébként 2-3-szor annyi pénzbõl könnyebb jó oktatási rendszert csinálni.
Hát istenem, nálunk sem lehet minden tökéletes.
"Gondolom ez néhány kiemelkedõ diák eredménye, és nem országos átlag." Te ezt gondolod, én meg tudom, hogy ezek országos felmérések.
A belinkelt összehasonlítással csak az a baj, hogy ugye más a rendszer és ehhez képest, mégis egy azonos korcsoportot mértek, a 15éveseket. Szerintem nem azt kell mérni, hogy hogy teljesítenek a gyerekek az iskolában az olvasókönyv mellett, hanem azt, hogy utána hogy teljesítenek a szakmájukban, mennyire piacképesek, milyen szaktudással, milyen tudással engedik ki õket a piacra. Mert az tény, hogy a lexikális tudásunk az milyen jó, de hogy szinte életképtelenek vagyunk ettõl függetlenül, az is biztos.
A kérdező hozzászólása: Én lennék legboldogabb, ha magyar, és a svéd diákok közül a magyarok valóban jobbak volnának. Sajnos azonban én ezt nem tudom elhinni. Churchill mondása jut eszembe: "Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam"

Miért nem képesek egyesek elfogadni a határon túli magyarokat?

Miért tekintenek egyesek az erdélyi magyarokra románként, a szlovákiakra szlovákként stb?

Legjobb válasz: Mielõtt bármit írok,leszögezem,vannak barátaim akik Felvidéki Magyarok, Sokan a fiatalok közül,még õk sem értik a múltjukat,és sokakat nem is érdekel.Sajnos ez van.Találkoztam olyan szlovákiai magyarral aki ellenségesnek tûnt az itteni magyarokkal szemben.

Nekem semmi bajom a határon túliakkal. Magyarnak tartom õket, akik se nem jobbak, se nem rosszabbak, mint mi, csupán másik országban élnek. Inkább azt a kérdést tenném fel, hogy miért vannak olyanok, akik azt mondják, hogy "a székelyek magyarabbak, mint az anyaországiak". Ez ugyanis engem (és minden bizonnyal másokat is) sért.
Na akkor mondok egy cifrábbat. Román szakon járok néhány órára, és az egyik 50 év körüli csoporttársam, aki székely(!) és néhány éve költözött ide, megkérdezte a szintén erdélyi magyar professzort, hogy most akkor végül is mikor lesz ez a bulija a román nagykövetségnek a Nemzeti Színházban, mert õ el akar menni...:S Ezen kicsit fennakadtam. Nem gyûlölöm a románokat, azt hiszem ezt az is bizonyítja, hogy román nyelvórákat veszek a szabad kreditjeimbõl, de azért elismerem, amikor túloznak, és nem értettem, hogy ezt mégis hogy gondolta egy SZÉKELY :s:s:s De ezt még cifrázta azzal a kijelentésével, hogy Orbán Viktor mekkora egy idióta, amiért automatikusan állampolgárságot akar biztosítani a külföldön kisebbségben élõ magyaroknak. Ezt próbáljátok megmagyarázni nekem, mert én nem értem! Mondtam neki, hogy ez kicsit furcsa éppen az õ szájából, de nem igazán szólt rá semmi értelmeset, csak makogott valamit arról, hogy az ne szavazzon, aki nem itt él...
Mielõtt bármit írok, leszögezem, vannak barátaim akik Felvidéki Magyarok, Sokan a fiatalok közül, még õk sem értik a múltjukat, és sokakat nem is érdekel.Sajnos ez van.Találkoztam olyan szlovákiai magyarral aki ellenségesnek tûnt az itteni magyarokkal szemben.
Én még nem találkoztam ilyen emberrel.
Én meg sajnos elég sokkal találkozom nap mint nap. Az oka a négy évtizedes kommunista agymosásban keresendõ, illetve abban, hogy az azóta eltelt húsz év semmit nem tett azért, hogy ez változzon.
Azt a havert dugnám vissza ahonnan kipottyant hacsak ilyent tud provokálni.
mert román ... ja és nehogy elkezdjek mesélni ... azért nem egy kategória a magyar magyarokkal
Komolyan nem tudom, ti kikkel találkoztatok, én ilyen szemét embereket csak az itthoni magyarok között ismerek. Nem lehet, hogy az erdélyiek esetleg ügyesebben dolgoztak? Lehet, hogy nálatok nem, de a legtöbb magyar magyarnál sokkal becsületesebbek. Legalábbis azok, akiket én ismerek, mindenképpen! Kivéve azt az egy gyökeret, aki székely létére ellenzi a kettõs állampolgárságot. Arra nem is gondoltatok, hogy nekik itt élnek rokonaik, és az õ érdekeiket nézve szavaznak? És azok a magyarok, akik itt születtek, majd elköltöztek x évesen, de megtartották magyar állampolgárságukat is? Azok se szavazzanak, mert nem itt élnek? Különben sem lenne ebbõl tömeges szavazási hullám, nem mindenki menne el szavazni Erdélyben, de azért jó érzés lenne nekik szorosabban az anyaországhoz tartozni. Minden, amit mondtok, az szóról szóra megegyezik az MSZP komcsi propagandájával. (Mellesleg se határon túli, se hungarista, se Fideszes nem vagyok, szavazni pártfüggetlenül szavazok.)
"Komolyan nem tudom, ti kikkel találkoztatok, én ilyen szemét embereket csak az itthoni magyarok között ismerek. Nem lehet, hogy az erdélyiek esetleg ügyesebben dolgoztak? Lehet, hogy nálatok nem, de a legtöbb magyar magyarnál sokkal becsületesebbek. Legalábbis azok, akiket én ismerek, mindenképpen! " Attól, hogy szerelmes vagy beléjük, még õk is csak emberek...
Én már csak ilyen sz-ar emberekkel találkoztam. Nem eggyel, nem is kettõvel. Megcáfolni nem tudtál, csak fújod az MSZP propagandát, ami engem amúgy sem érdekel.(Lecarom MSZP-t és a többi pártot is.)Mondhatom a példákat is. A mûvészek és mûvész urak névsorát, a kirúgatott magyarországiakat. A besúgásért mûszakvezetõi állást kapott erdélyi nevét, aki írni-olvasni magyarul nem tudott. Az elvesztett állásomat elfoglalót, amelyet, mint kiderült fülbeduruzsolásért és rágalmakért "nyert el". Rokonom, öreg alkesz albérlõt fogadott a házába, szintén öreget, nõt. Hogy-hogynem, egy reggel az ágyában találta a banyát, pedig a férfiassága már nem okozott gondot neki régóta, még józanul sem.10-12 fõbõl álló rokonsága megszállta a házat, esküvõ kellett, ezután ennyien szívták a vérét. Jó nyugdíja van, mégis árverezik a házát, amit kölcsön nélkül épített föl. Itt is volt válaszoló, akit egy betolakodó rúgatott ki több évtizedes munkája helyérõl. Ennyi jó ember maradhatott volna akár a Székelyföldön.
Már nem azért, de részeges vérszívók mindenhol vannak, nem azt mondom, hogy minden székely egytõl egyig szent. Viszont a te rokonod - már megbocsáss - elég gyökér volt, hogy befogadott egy részeges nõt, amikor már eleve látszott rajta, hogy nem teljesen normális... Arra kíváncsi vagyok, hogy amikor éppen valami "kedvességet" követnek el a románok/szlovákok/szerbek/stb. az ott élõ magyarok ellen (Pl. nyelvtörvény), ahhoz mit szóltok ti, akik így gyûlölitek õket? Biztos örültök, hogy jujj de jó, most aztán jól megkapják a pofájukba... Tényleg! Csak az erdélyieket utáljátok így, vagy a többi külföldi magyart is? Amúgy felvetettem még jópár érvet a szavazásról is, arra meg nem válaszoltok. Van mit? Az ilyen "összetartás" miatt tartunk ott, ahol. Ezek után képmutatás lenne elénekelni a Himnuszt is, hiszen egy ilyen népen hogy segítsen bárki is? Kár érte...a kommunizmus elõtt tök jó fej nép voltunk :(
Pláne, hogy nem is volt kommunizmus, csak szocializmus.
Elõzõ, félreértettél. A banya nem részeges. Erdélyi magyar a hatalmas vérszívó pereputtyával. Semmi bajom másik országból menekült emberekkel. A Vajdaságból költözött Magyarországra néhány család, akit megismertem. Nagyon jó emberek és jó magyarok, kivétel nélkül. Õk aztán nem kaptak ilyen-olyan segélyt.Maguknak teremtették meg a megélhetésüket.
"Rokonom, öreg alkesz albérlõt fogadott a házába" én ebbõl értettem, hogy alkoholista. Maradjunk annyiban, hogy te csak a rossz, én meg csak a jó példákkal találkoztam. Úgyse fogjuk egymást meggyõzni. 51%! Igazad van, nyelvbotlás: nem kommunizmus volt, hanem "csak" szocializmus, de a kettõt kb. már csak annyi választotta el egymástól, hogy nem lett bevezetve az árucsere gazdálkodás, meg hogy az egyik a szép eszme, a másik meg az arról szóló duma és hitegetés. A mondandóm lényegén pedig fõleg nem változtat. Amúgy is mindenki hívja mindkét módot a "boldog" békeidõket még akkor is, ha tudja, hogy melyik a hivatalosan helyes. Ahelyett, hogy a kákán is csomót keresnél, inkább szólj hozzá érdemben, vagy sehogy.
Légy szíves, öreg alkesz után tegyél egy vesszõt, amit hanyagul kispóroltam.
Így már összeállt a kép :D
Azért, mert a hazai közgondolkodást és közvélekedést ma is, 20 évvel a rendszerváltás után, egy olyan balliberális (és jelentõs részben kozmopolita zsidó) értelmiség dominálja Magyarországon, amelynek nincs nemzeti kötõdése. Nekik a határon túli magyarság sorsa, vagy maga Trianon katasztrófája, egyszerûen egy értelmezhetetlen és kellemetlen probléma, amellyel nemigen akarnak foglalkozni. Az egész kérdéskört a szerintük szélsõjobboldali, antiszemita, soviniszta, nacionalista jobboldal hozza a felszínre, amit ezért elítélnek és megbélyegeznek.
A kérdező hozzászólása: És még annyit, hogy az a fröcsögés, amit itt 2-4 oldalon keresztül nyomtatok, hogy így csesztek ki velem az erdélyiek meg úgy, nem értem, hogy hogyan jön ide. Oké, õk sem szentek. Igen, köztük is van rengeteg olyan ember, akit a legszívesebben a föld alatt látna az ember ólommal a fejében. De, tegye mindenki a szívére a kezét és mondja meg, Magyarországon nincs legalább annyi ugyanilyen ember? És feltenném a kérdést: Az önzõ magyar nem magyar? Attól, hogy valaki csak magával törõdik és le sem tojja a többi embert, már nem tartozik abba a nemzetbe, amibe született, amelynek nyelvét beszéli és amelybe tartozónak vallja magát? Az egy dolog, hogy támogatod-e a kettõs állampolgárságot, határon túliak szavazati jogát, autonómiáját stb. Arra lehetnek okok, hogy miért ellenzed. De továbbra sem értem, hogy arra mi lehet az ok, hogy valakitõl megtagadd, hogy maga határozza meg a nemzeti hovatartozását, még úgy is, ha ez neked semmibe nem kerül. (Értsd: õ nem akarja a te állásod, fizetésed, lakásod, feleséged. Semmit nem akar tõled. Csak azt, hogy fogadd el, hogy õ is magyar.)
Ja , és a Kent cigisnek megtetszett az én (mellék)állásom, 3 hónap után az övé volt már. Csak utána a klubvez. állása tetszett, aminek folyamányaképpen repült, mint a sasmadár.
20:26-os beszélgess egy kicsit a 20:28-assal 20:07-es
A kérdező hozzászólása: Az illetõ, aki ezt mondta, speciál tudom, hogy még 20 éves sem volt. Úgyhogy rá a kommunizmus nagy hatással nem hiszem, hogy lett volna.
szerintem azért nem tekintik õket sokan igazi magyaroknak, mert olyan furcsán viselkednek. furcsán beszélnek, különös szokásaik vannak, érdekesek.
Pedig igenis magyarabbak, ugyanis sokkal jobban tartják a hagyományokat, mint az itt élõ magyarok, és õk sose szavaztak volna ellentétes esetben nemmel az állampolgárságra...
Furcsán viselkednek? :S Ezt fejtsd már ki! Furcsán beszélnek? Na akkor a szegedieket se tekintsük magyarnak, meg a palócokat se...Hogy lehet ekkora szamárságot gondolni?
Ja igen, és azért is magyarabbak, mert õk még õrzik a magyarok régesrégi tulajdonságát: a híres vendégszeretetet, amit Magyarországon az emberek már elfelejtettek. Menj el Erdélybe, kopogj be egy ajtón, mert lerobbant az autód, másnap reggelig itatnak/etetnek/szereznek éjjel is autószerelõt és meg se kérdezik, ki vagy, csak az érdekli õket, hogy bajban vagy! Itt max. az arcodba csapják az ajtót.
19.33-as! Ha a románok kitalálják, hogy nekik kell az egész Alföld, a szlovákok kitalálják, hogy kell nekik a Balaton, és nem tudjuk megvédeni magunkat, elfoglalják, te meg Szlovákiába vagy Romániába kerülsz, akkor te szlovák/román leszel? Nem? Akkor az erdélyi és felvidéki magyarok miért románok és szlovákok?
Még a Ceausescu-házaspár kivégzése elõtt érkezett romániai magyar a klubban, ahol dolgoztam megmutatta a különbözõ kis füzetkéit, amikben fel voltak jegyezve a kapott segélyek. Állami, egyházi(felekezeti), Máltai stb. Segélyben 3x annyit kapott, mint én a 2 állásommal kerestem. Csak Kent cigit volt hajlandó szívni, jól kiröhögte "az albán sz-art" szívó pénzteleneket. A többi erdélyi, akit ismerek, ha még hajlandó volt munkahelyen dolgozni, nagyon rövid idõ alatt "kisfõnök" lett.Be -és feljelentgetésben kiváló munkát végeztek és még jelenleg is végeznek. A másik fele pedig "mûvész". Ha tudja, hogy az ecset melyik végét kell megfogni, akkor már festõmûvész, ha még azt sem, akkor népmûvész. A színházakat meg kell nézni, a színészek egyharmada Romániából jött.Ha ne adj isten igazgató lesz egy áttelepülõbõl, ott pedig kihullanak lassan a magyarországi magyarok.
Ne haragudj utolsó, de ez úgy hangzik, mint az MSZP propagandája, hogy miért szavazzunk nemmel a kettõs állampolgárságra. Az én áttelepülõ erdélyi magyar ismerõseim közül csak egy család jómódú, és õk egyik kategóriába sem esnek az általad felsoroltak közül. Nagyon becsületes munkával építették fel a megújuló energia hasznosításával foglalkozó cégüket a semmibõl, több éven keresztül, és még így is önzetlenek, társadalmi munkát végeznek, stb.
"azzal a kijelentésével, hogy Orbán Viktor mekkora egy idióta, amiért automatikusan állampolgárságot akar biztosítani a külföldön kisebbségben élõ magyaroknak" Ezzel maximálisan egyet értek, mert30 év munka viszony után egy ide"menekült" vezetõ állásba került "erdélyi magyar" rúgott ki.Ezek után valaki elvárná hogy szeressem õket?
Általában a baloldaliakra jellemzõ ez a magatartás.
"De ezt még cifrázta azzal a kijelentésével, hogy Orbán Viktor mekkora egy idióta, amiért automatikusan állampolgárságot akar biztosítani a külföldön kisebbségben élõ magyaroknak. Ezt próbáljátok megmagyarázni nekem, mert én nem értem! " Végre egy olyan normálisan gondolkodó határon túli, aki nem akarja másokéval verni a csalánt, és adott esetben nem dumálna bele kibicként olyan dolgokba, amelyek az õ életét aligha befolyásolják. Csupán azzal a kijelentésével vitatkoznék, hogy Orbán idióta lenne. Nem, nem az. Sõt, sokkal inkább aljas, sunyi és számító. Az anyaországi magyarok kárára.
Az ilyesmi a magyarországi magyar kultúrában keresendõ. Úgy vettem észre általánosságban mocskosabb szájúak, mint amihez mi vagyunk szokva, és könyebben kimondják ami hirtelen eszükbe jut, és nagyobb potenciálú szavakat mint(mocskos) használnak, szélsõségesebben nyilvánulnak meg. Talán a cigányoktól vették át, azokra jellemzõ hogy így kommunikálnak mint(a rák egye ki a két szép szemed stb:) Elég kellemetlen lehet. Nekem néha kicsit olyannak tûnnek, mint abban a paródiában ahol a pompomlány olyan betegségben szenvedett, hogy ok nélkül mocskos szavakat mondott a leglehetetlenebb helyzetekben.

Azok az emberek, akik képesek lennének változtatni a magyar gazdasági helyzeten, miért nem teszik?

Elsõsorban a gazdag emberekre gondolok, akiknek nemhogy mindenük megvan, de folyamatosan lehúzzák a nincstelen átlagembert, hogy még több legyen nekik.

Legjobb válasz: Azért mert nem az a gazdasági érdeke. Rossz a szemléleted. Azt hiszed, hogy attól, hogy valaki MAGYAR, majd segíteni fog a többi MAGYARon. Na, itt bukik meg a nacionalistsa politika, mert ilyen a világon sehol nincs, nem is volt, nem is lesz. Ez ugyanis OSZTÁLYkérdés. A magyar tõkés ugyanis ugyanúgy kizsákmányolja a magyar munkást, mint a külföldi. Ajánlom a kommunista kiáltványt: [link]

Azért mert nem az a gazdasági érdeke. Rossz a szemléleted. Azt hiszed, hogy attól, hogy valaki MAGYAR, majd segíteni fog a többi MAGYARon. Na, itt bukik meg a nacionalistsa politika, mert ilyen a világon sehol nincs, nem is volt, nem is lesz. Ez ugyanis OSZTÁLYkérdés. A magyar tõkés ugyanis ugyanúgy kizsákmányolja a magyar munkást, mint a külföldi. Ajánlom a kommunista kiáltványt: [link]
"Vállalkozások fele alapból csõd, minden terméknek kivétel nélkül megemelkedne az ára a drágább munkabérek miatt és pont ugyan ott tartanánk mint most. Épp ezért nagyon sok nyugati országban nincs is minimálbér." Ez elég nagy baromság. Ha így lenne, ahogy te állítod, akkor a nyugati országokban is pont annyival drágább lenne minden, mint amennyivel nagyobb a fizetés. Mégsem így van.
13: már miért lenne baromság? Könnyû belátni, hogy ha egy minimálbéremelés miatt a vállalkozásoknak havonta 100 milliárddal nõ a költségük, akkor havi 100 milliárd forinttal megemelik az áraikat. Persze vannak - akár erõs - mellékhatások is, de alapösszefüggés igaz.
Nem növelik meg a költségeiket, mert piaci verseny van és ha drágábban adják a termékeiket, akkor kevesebben veszik meg õket. Nem lépik meg az emelést, helyette a maguk nadrágszíját húzzák meg és a kérdezõ által emlegetett 2 millió forintot odaadják az alkalmazottaiknak, mert a minimálbér emelése erre kötelezi õket. De itt most lehetne beszélni arról is, hogy mi lesz a leadózott pénzekkel, mert az megint egy külön történet. A minimálbéremelés csak akkor értelmes, ha minimálisra csökkentjük az állami korrupciót és akkor lehet, hogy kiderülne, hogy igazából nincs is ennyi adóra szükség, mert eddig csak a magas korrupció miatt voltak ilyen magasak, hiszen a pénzek fele sikkasztásra ment el.
"Nem növelik meg a költségeiket, mert piaci verseny van és ha drágábban adják a termékeiket, akkor kevesebben veszik meg õket." Az embereknél szintén 100 milliárddal több lesz, miért gondolod hogy kevesebben fogják megvenni a 100 milliárddal megemelt áru terméket?
Mert lesz olyan termék, aminek nem emelik az árát és ezért arra fognak kapni a megemelt helyett.
Az a lényeg hogy egy vállalkozás profitot akar termelni és nem szociális segíjeket osztogatni.
"Ez elég nagy baromság. Ha így lenne, ahogy te állítod, akkor a nyugati országokban is pont annyival drágább lenne minden, mint amennyivel nagyobb a fizetés. Mégsem így van." Nem baromság. Nyugaton azért olyan a bér, mint amilyen mert az a munkaerõ piaci bére. Azt nem hasra ütésre meghatározta az állam, mint amit te akarsz. Ott munkaerõ hiány van, így a munkáltatók versenyeznek a munkavállalókért. Itt viszont munkaerõ felesleg van, így a munkaadók vannak elõnyben, õk válogathatnak és nagyrészt õk lövik be a béreket. Mit gondolsz, miért telepítik Kínába meg Indiába a nagy multik a gyáraikat? Mert olcsóbb a munkaerõ. Gyõrben sem lenne Audi gyár, ha a német munkaerõnél nem lenne olcsóbb a magyar.
Mert nem áll érdekükben.
A vállalkozó, egyszerû gazdasági racionalitásból, ahogyan a kérdezõ is írja, arra fog törekedni, hogy a lehetõ legkisebb bérköltsége legyen, vagyis a dolgozóinak a lehetõ legkevesebbet kelljen fizetnie. Azonban a munkavállalók több módon is befolyásolhatják a jövedelmeket. Egyrészt, ha olyan alacsony fizetést kínál a vállalkozó, ami már senkinek nem éri meg (csak a példa kedvéért pl. 1 Ft/hónap), akkor muszáj lesz emelnie egészen addig, amíg el nem éri azt a minimumot, aminél már valakinek megéri majd elvégezni az adott feladatot. Aztán van lehetõsége a munkavállalóknak szakszervezetbe tömörülni, ami aztán bértárgyalásba kezdhet a munkaadóval és elérheti, hogy egészen addig ne dolgozzon senki, amíg a munkaadó meg nem fizeti a szakszervezet által követelt bért. Illetve vannak olyan vállalatok, amik a versenyképességük megõrzése érdekében kizárólag a legmagasabban képzett munkavállalókat alkalmazhatják és az ilyen munkavállalóknak szinte bármit képesek megadni azért, hogy ne más céghez menjenek el dolgozni. Szépen bemutatja ezt a Gyakornokok címû film, amiben a Google biztosít a dolgozóinak ingyen büfét, relaxációs sarkot, mindenféle jobbnál jobb dolgot azért, hogy odavonzza az álláskeresõk széles tömegét, hogy utána kiválogathassa a legtehetségesebbeket, biztosítva ezzel a Google sikerét. A Google-nek ez is komoly költség lehet, de azért, hogy a legtehetségesebb munkavállalói ne menjenek át a konkurenciához, vonzónak kell maradnia. Tehát bár a munkaadó nem fog megváltozni, vannak esetek, amikor a munkavállalók komoly befolyással tudnak bírni arra, hogy a munkaadó mennyi fizetést ad.
"Na igen. Minimálbéremelés kéne mondjuk nettó 120 ezer forintra." Vállalkozások fele alapból csõd, minden terméknek kivétel nélkül megemelkedne az ára a drágább munkabérek miatt és pont ugyan ott tartanánk mint most. Épp ezért nagyon sok nyugati országban nincs is minimálbér.
"Egy kapitalista tõkés nem jótékonykodhat" Ami azt illeti, a komolyabb kapitalista országokban, például az USA-ban nagyon nagy hagyomána van a jótékonykodásnak, fõleg, hogy kb a 30-as évekig az állam mérete elég visszafogott volt és nem léteztek támogatások. Bill Gates például 38 milliárd dollárt adott eddig jótékony célokra és hosszú távon a teljes vagyonuk 95%-át jótékony célra akarják fordítani, számos más milliárdossal együtt. ( [link] ) Az USA-ban a leggazdagabban minden évben külön-külön is százmilliókat adományoznak jótékony célra, még a legutóbbi, (gyakran eléggé tahó milliomosként ábrázol) republikánus elnökjelölt, Mitt Romney is a jövedelmének közel 30%-át adományozza jótékony célokra. ( [link] )
Hát az a helyzet, hogy ezek az emberek pont azért lettek gazdagok, mert képesek voltak átgázolni másokon. Aki pedig átgázol másokon, az nem képes mások érdekeire gondolni. Szerintem logikus, hogy miért tartunk itt.
A kérdező hozzászólása: A kérdést talán rosszul tettem fel. Én nem nacionalista érzelmekre alapoznám a segítséget, hanem egyszerû emberségre, hogy ha tudok segíteni másoknak, és nekem még csak hátrányom sem lesz belõle, miért ne tenném?
Én nem vagyok gazdag, de életem célja, hogy egyszer az legyek és ha egyszer kemény munkával vagyonra teszek szert eszem ágában sem lesz elosztogatni másoknak, mert én azért lettem gazdag mert felismertem olyan lehetõségeket amiket mások nem, és nem siránkoztam mint õk hanem tettem is azért, hogy gazdag legyek.
Az emberség nem kifizetõdõ a kapitalizmusban. A kapitalizmus egy rendszer. Ha nem termelsz extraprofitot, nem zsákmányolod ki maximálisan a munkásaidat, akkor idõ elõtt tönkremész. Egy kapitalista tõkés nem jótékonykodhat, neki az a gazdasági érdeke, ha kifoszt másokat, minél jobban. Máskülönben a versenytársai fosztják ki a saját munkásaikat, kiütve a másik tõkést ebbõl a "csodálatos" versenybõl. Ezért ez egy embertelen, élhetetlen rendszer. Magyarországon már tömeges munkanélküliség van, 4, 6 millió létminimum alatt élõvel és 50.000 éhezõ gyermekkel. A kapitalizmus minél elõbb le kell váltani.
Ezzel nem változtatnának a magyar gazdaság helyzetén semmit, csak néhány alkalmazottuk szociális/pénzügyi helyzetén. Több oka is lehet egyébként: 1. Úgy érzik, hogy nem az õ, hanem az állam feladata segíteni a rászorulókat, ha már annyi adót kell fizetni. (a jelenleg hatályos törvények alapján, az, hogy valakinek 100 Forinttal megemeljék a bérét a vállalkozónak 197 forintjába kerül, ha az adott dolgozónak nincs valami adókedvezménye) 2. Mivel az alkalmazott önként vállalta a munkát és elmehet, ha nem tetszik neki, azért feltételezik, hogy megfelel neki a jelenlegi helyzet. 3. Ha a felhalmozott pénzét befekteti és azzal újabb munkahelyeket teremt, akkor az ott felvett munkanélküliek helyzete nagyobb mértékben javul, mintha egy másik, eddig dolgozó ember fizetését emelte volna meg valamennyire. 4. Egyszerûen leszarja, hogy mi van másokkal. Persze itt még vissza lehetne kérdezni, hogy amikor a számítógépedet vetted, vagy beraktad a pénzedet a bankba, akkor te miért nem inkább az afrikai éhezõk megsegítésére ajánlottad fel ezt a pénzt, hogy több tucat embert megments az éhhaláltól?
"hanem ha keres egy hónapban pl. 15-30 millió forintot, miért nem mond le kétmillióról havonta és emeli meg belõle a dolgozói fizetését, akinknek már 10-20 ezer forint is nagy dolog lenne?" Azért nem teszi, mert megteheti, hogy nem adja nekik oda azt a kétmilliót. A nálunk gazdagabb országokban sem azért élnek jól az emberek, mert a munkaadójuk jótékonyabb, mint nálunk, hanem azért, mert az alkalmazottak összetartanak és kiharcolják maguknak a jólétet és a megfelelõ bánásmódot a szakszervezetek segítségével. Itt a szocialista múlt miatt nincsen szakszervezeti hagyomány, míg nyugaton már csak azért is magasabb bért adtak az alkalmazottaknak a hidegháború idején, mert féltek, hogy azok a kommunizmus felé sodródnak, ha nyomorgatják õket.
Most nem azért, de egy nagyvállalkozó mi is? Vállalkozó. Nem szociális szerv. Annyit fizet, amennyi a piaci bér. Ha többet fizetne, versenyhátrányba kerülne és elõbb-utóbb lehúzhatná a rolót.
Na igen. Minimálbéremelés kéne mondjuk nettó 120 ezer forintra.
Ha én lennék a kérdésben leírt sikeres vállalkozó, én is inkább a valóban nincsteleneket segítõ alapítványoknak adakoznék, mint az alkalmazottaimnak. Elõbbiek ugyanis munka, lakhely, napi betevõ falat nélkül sokkal, de sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint a, még ha minimálbérért is, de munkahellyel rendelkezõ alkalmazottaim. Ugyanakkor az, hogy például havi tízmilliót keresel, de az õrületes fényûzéseddel is csak hármat tudsz elkölteni, nem jelenti azt, hogy a maradék héttel nem tudsz mit kezdeni. El tudod tenni öreg napjaidra, vészhelyzetre, gyerekek, unokák oktatására, saját lakására és egyéb jellegû támogatására, késõbb örökség gyanánt stb., és igen, lehet vele jótékonykodni is, ahogy a sok büdös mocskos kizsákmányoló burzsuj meg is teszi, példák egy korábbi hozzászólásban már szerepeltek.

A magyar nép miért nem képes befogadni akár egy népet is? Ha például meghallják, hogy egy nem-magyar származású költözik a szomszédjukba, akkor fogják a fejüket, a legszívesebben elköltöznének stb.

Ezt egy kutatás is bizonyítottak, a pirézekkel.

Legjobb válasz: Azért mert nekik nem kell adózniuk és némelyik sokkal jobban él mint mi magyarok és persze sok olyan nép is van amelyik idejön mint pl a romák és segélyekbõl azaz a magyarok pénzébõl élnek mégis szidják a magyarokat.

Azért mert nekik nem kell adózniuk és némelyik sokkal jobban él mint mi magyarok és persze sok olyan nép is van amelyik idejön mint pl a romák és segélyekbõl azaz a magyarok pénzébõl élnek mégis szidják a magyarokat.
Ez azért van, mert a magyarok rasszisták, kirekesztõek, nácik, fasiszták, gonoszak, antipirézek, meg minden. Viccet félretéve: egyrészt szerintem elegük van már belõle, hogy kitúrják õket a saját hazájukból (Trianon, most a dzsipók - szóval tapasztalat), másrészt egy idegen emberrel (német, francia, dán - csak hogy Európában maradjunk, mert ezek a jobbik esetek) nem tudják olyan jól megérteni egymást. De ilyenrõl hol hallottál, hoogy elköltöznének inkább?
"Akkor Románia a románoké?" Rossz a hasonlatod. Románia nem nemzetállam, mert õshonos magyarok is laknak ott. Jó kötözködnöd ?
Amikor egy ország polgárai azt érzik, hogy kicsúszik a lábuk alol a föld (gazdaságilag, akkor az ingerküszöb is csökken. Ez az állapot akkor a legerösebb amikor nem alul van hanem lecsúszóban. Amikor nem látja az alját, hoyg hova csúszhat még tovabb. Ilyenkor a toleranciaszint is alacsony.
Mert azokra, akik gazdagabbak (németek, stb.) irigyek, akik csóróbbak (románok stb.), azokra meg nem kíváncsiak. Amúgy ez a közhiedelemmel ellentétben nem a magyarok jellegzetessége.
Akkor Románia a románoké?
Nameny jól leírta a lényeget. Magyarország a magyaroké.
"A magyar nép miért nem képes befogadni akár egy népet is?" Magyarországon az emberek többsége sváb vagy szláv származású. Hülyeségeket beszélsz, a magyar az egyik legbefogadóbb nép.
Hova költöztek a nem létezõ pirézek?
A románok szerint (és az alkotmányok szerint) Románia nemzetállam. Tehát ezt akár õk is mondhatnák, ha igaznak tartod, ha nem. Tehát szerintem nem kéne ilyen szövegekkel jönni akkor se, ha Magyarországon 94% a magyarok aránya.
A "kutatásokról" szólva: "Háromféle hazugság létezik: A hazugság, az átkozott hazugság, és a statisztika." Persze nyilván vannak már rossz tapasztalataik is az embereknek "egyes bevándorló csoportokkal" szemben, aminek tán hangot is adnak, ebbõl pedig az ügyes kutató pártállás szerint bármikor kikerekíti, hogy a magyar egy idegengyûlölõ, rasszista népség, pedig ennek semmi köze a valósághoz. Szerintem nem éri meg ilyen forrásokat fürkészni, csak arra valók, hogy megkeverjék a fejeket és elkendõzzék a valóságot: Ha Mateusz Gigoló Ármándó és kis családja Romániából jövet belakna a szomszédodba, lehet, hogy te is inkább odébb állnál.
Elviselném ha bármilyen európai szomszédom lenne, akár orosz, akár francia, akár bosnyák, akár svéd stb. Viszont ellenzõje vagyok a migrációnak, fõleg ha Európa határain kívülrõl történõ bevándorlásról van szó.
Jól mondták itt elõttem, Európa egyik legbefogadóbb népe vagyunk. A zsidókat üldözték Európa szerte, mi befogadtuk õket, ahogy elõtte cigányokat, oláhokat, szerbeket és a ma magyar népesség legnagyobb részének is vannak bevándorlók az õsei közt. Ez a nagy vendégszeretet lett a vesztünk. Szerintem teljesen jogos ha nem szeretnénk még egy Trianont.
Milyen általánosjtó vádaskodás van már belefoglalva az elsõ mondatodba rögtön? A másodikkal meg még habosítod is. Pont ugyanolyan, mint az idegenekkel szemben általánosítani, ejnyebejnye, mars a sarokba kukoricán térdelni. Amúgy meg nekem nem az a tapasztalatom, hogy ne fogadnák be, speciel most egy olyan ismerõsöm sem jut eszembe, akinek külföldi párja van és a család ellenzi vagy idegenkedik tõle, ellenben velem együtt négy is, akinek a családja és a környezete teljesen elfogadta és szereti a "jövevényt". Erre varrjál gombot.
Ha nem lennénk befogadó nép, nem lett volna Trianon!
Méghogy nem vagyunk befogadóak? Dehogynem, ez is lett a vesztünk.
Azért, mert õket szinte sose b*sszák meg, ha törvényt sértenek, és mert állat módon bánnak a beosztotjaikkal (lásd: kínai boltok tulajai vs. magyar eladók), és mert illegálisan tartózkodnak itt. Ha normálisan, törvénytisztelõ módon élnének, le se sz*rnám, hogy itt vannak.
Még egymást is egymást sem bírják elviselni.
Trianon óta nem szeretünk. Egyébként a pirézek [email protected] emberek.
Emlékeztetnélek a szerbek esetére : 1690-ben Csarnojevics Arsenije pátriárka vezetésével kértek néhány százan a törökök elõl menekülve bebocsáttatást a Magyar Királyság területére. 200 évvel késõbb, elszaporodva, kijelentették, hogy a Délvidék õsi szerb terület és elcsatolták tõlünk. A románok hasonlóképpen. Ezért sem szeretünk idegeneket befogadni, kivéve a turáni származásuakat, pl. kunok.
Bükkszentkereszten vagy Bükkszentlászlón pl jelentõs a szlovák kisebbség, a közterületeken az õ nyelvükön is ki vannak táblázva a látnivalók/fontosabb épületek. Szerintem senki nem rekeszti õket ki. Miskolcon az arab büfések közt is vannak olyanok akik rendesen beszélik a nyelvünket, nem erõltetik a kultúrájukat másokra és a barátságos jellemüknek köszönhetõen a nagy többség kedveli õket.

Miért nem képesek a magyar az együttélés minimális etikettjeit, elvárásait betartani, s nem hangoskodni a szomszéd felé?

Van, ahol a zene dübörög, van ahol részegen, bedorogozva ordibálnak, nyerítenek, visítanak, s emiatt rendszeresen a rend?rség segítségét kell kérni. Miért van az, hogy más országokban tiszteletben tudják tartani a másik nyugalmát, s ebben az országban mindenki önz? módon tojik mindenre? Ahol a hivatalok hajnalig tartó rendezvényeket engedélyeznek (mert a szervez?k jól megkenik a jegyz?ket), s másoknak egész éjszaka az üvölt? dübörgést kell hallgatnia, és semmit nem lehet tenni ellene? Ekkora egy pondró nép ez a magyar? Miért beszélnek ezek zsidókról és cigányokról, miközben ?k maguk viselkednek úgy, mint a cigányok?

Legjobb válasz: Gondolom azért amiért nem képesek a többi nemzethez tartozó emberek.

Gondolom azért amiért nem képesek a többi nemzethez tartozó emberek.
Te is szép helyen élhetsz.
Titeket fizetnek ezért? Te talán szerinted nem vagy magyar? Vettél már részt hajnalig tartó buliban? :D Élnek cigányok a közeledben? (nem hiszem)

A magyarok ismét megmutatták a világnak, hogy mire képesek a futballban. A kérdésem az mikor veszik észre a magyarok hogy inkább másba kéne fektetni a milliárdokat nem pedig a futball álmokba? !

Legjobb válasz: A magyar focira igény van? Kinek? Erre a színvonalra, a trágár bunkó szurkolókra meg a bundákra? Egy új stadion nem fog ezen változtatni, fõleg nem pusztaröcsöge határában, a zöld mezõn. Nyomorák orbán, ezért kell eltûntetni a hatalomból ezt a majmot. Olyan szinten vezeti az államot, mint az edzõnk a válogatottat. Amatõr válogatott ingyen biztosítaná ugyan ezt a színvonalat, õket legalább megdícsérnénk itthon egy ilyen meccs után. Én ezen a meccsen ismerve a színvonalat, öngólra számítottam magunktól, de Ricsike megmozdulása rögtön a Himnusz után felért egy öngóllal. Más dolgozik a pénzéért, ezek meg leégetik Magyarországot 5x annyiért. Az én adómból ezeknek egy fillért se!

A magyar focira igény van? Kinek? Erre a színvonalra, a trágár bunkó szurkolókra meg a bundákra? Egy új stadion nem fog ezen változtatni, fõleg nem pusztaröcsöge határában, a zöld mezõn. Nyomorák orbán, ezért kell eltûntetni a hatalomból ezt a majmot. Olyan szinten vezeti az államot, mint az edzõnk a válogatottat. Amatõr válogatott ingyen biztosítaná ugyan ezt a színvonalat, õket legalább megdícsérnénk itthon egy ilyen meccs után. Én ezen a meccsen ismerve a színvonalat, öngólra számítottam magunktól, de Ricsike megmozdulása rögtön a Himnusz után felért egy öngóllal. Más dolgozik a pénzéért, ezek meg leégetik Magyarországot 5x annyiért. Az én adómból ezeknek egy fillért se!
Ne haragudj, ez demagógia. A stadionokra nem a játékosoknak van szüksége - nekik elég egy egyenes pálya kapukkal - , hanem a nézõknek, hogy ne életveszélyes, roskadozó lelátókon álljanak esõben bõrig ázva. És mivel még mindig igény van a magyar focira, ezért ezt az igényt ki kell elégíteni. A jó stadionoktól soha nem lesz jobb csapat, de lehet, hogy sok nézõt éppen a mostoha körülmények tartanak távol a mérkõzésektõl.
Osztom az elsõ vállaszát. Az tény: nagyon nagy szánalom volt a tegnapi blama. Nehogy azt gondold hogy nemzetközi szinten sokat költünk..... hidd el 10-es skálán olyan 3-4.szinten lehetünk a labdarúgásba forgó pénzekben. Osztrákok pl 3-4.osztályban 4-5ezer Eurós fizetést adnak a játékosoknak (melyben az állam keze is benne van azért:) Ezmellett komoly edzöközponokat és stadionokat építenek (másod és harmad osztályban olyan létesítményeik vannak mint ithon ez elit 6 csapatunknak..) És legotóbb 1-5 re kaptak ki a Spnyoloktól ..... ez azért othon még tölük is sok:)
A kérdező hozzászólása: Nem CSAK a válogatotra gondolok hanem úgy komplett magyar focira!! Az átlagos nézõszám 1500 körül van talán... Nagy rangadókon 3-4000!! Nem feltétlenül a roskadozó épületek tartják vissza az embereket hanem az, hogy nem kapnak semmit a pénzükért... balhézás megy, anyázás és egyebek! Ráadásul a minõségi focitól fényévnyire vagyunk!!! Építsenek stadiont a CSAPATOK de nem állami pénzeken mikor mellette nincs pénz az oktatásra, egészségügyre, közlekedésre vagy bármit mondhatnék.... Jó léti idõkben szoktak ilyen fajta beruházásokat építeni nem akkor mikor nyomor van...
A kérdező hozzászólása: Milyen 5szor annyiert??? Szerinted ezek kimennek gugigalni 4-500ezeret???! Egy amator csapatot tudnek tisztelni ezeket max munkataborba kuldenem 1-1ig!!! Aztan megtanulnak, mi az hogy kihajtottam magamat!! De en nem szolok semmit mert hoztak amit amit vartam toluk es sok-sok penzt nyerteam altaluk ugyhogy csak azt tudom mondani hajra fiuk!!! Viktor pedig takarodj!!!

Mi szerinted a magyar gazdaság 3-. Legnagyobb problémája, ami miatt nem képes fejlődni?

Azért 3-.... mert többet is említhetsz, de ha kérhetlek maradj racionális, illetve legalább 3 at írj.

Legjobb válasz: A hitelezés befagyása->csökkenõ fogyasztás, építõipar visszaesése->kevesebb adóbevétel->megszorítás->még kevesebb bevétel... Szóval túladóztatás és tõkehiány a magyar vállalkozásoknál, valamint reáljövedelmek csökkenése.

A hitelezés befagyása->csökkenõ fogyasztás, építõipar visszaesése->kevesebb adóbevétel->megszorítás->még kevesebb bevétel... Szóval túladóztatás és tõkehiány a magyar vállalkozásoknál, valamint reáljövedelmek csökkenése.
Túlzott mértékû (50 % feletti) állami újraelosztás. A többi (pl. túladóztatás, eladósodottság mértéke, fekete munka)nagyjából mind ebbõl következnek.
1. Hatalmas állami újraelosztás 2. Magas korrupció 3. Emberek mentalitása(Mindent az államtól várnak, nekik minden jár, stb.)
1 államadósság 2 piaci függés ( magyar ember már belsõ piacokra alig termel. Nincsenek sikeres magyar vállalatok melyek magyar országon termelnek és magyar embernek adnák el a termékeiket ... Ha olcsóbb munkaerõ kell, akkor olcsóbbá teszik 3 Ebbõl következik a magas kamat is ... hiszen egy olyan országban, ahol nincs magyar vállalkozás ott a kamatot a piac fogja beárazni. A piac pedig abban érdekelt, hogy jó hozamokat hozzon a befektetése ... semmi több!
"Miért nem tudtunk még olyan jövedelmekre szert tenni ami egy alacsonyabb elosztás esetén is képes lenne finanszírozni a nyuggerek és az inaktívok megélhetését." A nyuggerek megélhetése ma is jóval az ország teherbíró képességén felül van finanszírozva. Itt az egyik legfõbb probléma.
A kérdező hozzászólása: "1 államadósság 2 piaci függés ( magyar ember már belsõ piacokra alig termel. Nincsenek sikeres magyar vállalatok melyek magyar országon termelnek és magyar embernek adnák el a termékeiket ... Ha olcsóbb munkaerõ kell, akkor olcsóbbá teszik 3 Ebbõl következik a magas kamat is ... hiszen egy olyan országban, ahol nincs magyar vállalkozás ott a kamatot a piac fogja beárazni. A piac pedig abban érdekelt, hogy jó hozamokat hozzon a befektetése ... semmi több!" Bravó, eddig ez a legmélyebbre ható elmélet, de ennél is mélyebbre kell merülnünk a gazdaság mechanizmusaiba hogy ne az okozatokat feszegessük hanem az okokat tárjuk fel!
A kérdező hozzászólása: "A nyuggerek megélhetése ma is jóval az ország teherbíró képességén felül van finanszírozva. Itt az egyik legfõbb probléma. Ékes példa. Amikor fokozódnak a problémák akkor a szélsõséges hangok felerõsödnek. Megcélozva egy népcsoportot a mélyen látás hiánya miatt az általuk értelmezhetõ, elsõ számukra elfogadható okként kezelik, csak mert nem képesek bonyolultabb összefüggéseket értelmezni. Ez a tudatlanság és a generált populizmus furcsa elegye, olyan mint az azonos okforrás másik oldala, nevesen a zsidók a hibásak mindenért. Teljesen lenyûgöz a dolgok ennyire faék megközelítése, az az hogy neki ha kevesebb lenne akkor nekem több. Az ilyen embereket az sem érdekli hogy számos kérdésre nem ad magyarázatot az elmélet, hiszen annyira csábító egyszerûen valakiket hibáztatni, a bonyolultabb összefüggések helyet. Pedig ez sajnos nem így van, aminek számos oka van. Persze ha ezt vázolnám és érthetõen megfogalmazva leírnám, sõt meg is értené, akkor sem zökkentené ki az ideológiája medrébõl! Miért? Mert a valóság bonyolult, és a faék nem tûri a bonyodalmakat!
1. Fidesz 2. MSZP 3. Bajnai Gordon
A kérdező hozzászólása: Igen, az újraelosztás magas. Ez tény. De vajon miért ennyire magas? Miért nem tudtunk még olyan jövedelmekre szert tenni ami egy alacsonyabb elosztás esetén is képes lenne finanszírozni a nyuggerek és az inaktívok megélhetését. És igen, az aktívok szintje is nagyon alacsony. De itt is az a kérdés, hogy 22 év alatt miért nem voltunk képesek abból a rendszerváltáskor a munkaerõpiacról kiszakadt 1, 6-1, 7mill ember egy részének munkát megélhetést biztosítani? Miért van az ereszd meg végén mindig húzd meg, hiszen látszólag a fogyasztásunk húzza a gazdaságunk? Mi az ami miatt nem jön a fogyasztás hatására sem létre új munkahely? Kijelenteni hogy ez a probléma és az, arra mindenki képes. A valódi okokra vagyok kíváncsi, hogy azt hogyan látja az aki nem lusta írni.
1, A jó szaktudású szakemberek elhagyták a szakmájukat illetve nagyon sok szakterületen nincs, nem lesz szakirányú képzés!Vonatkozik:ipar, kereskedelem, agrár és az ország gazdaságát érintõ minden területre. 2, Ameddig nem motiválják azt a magyar állampolgárt aki itt született és itt akar meghalni (hosszútávon idáig egyetlen ötlet sem mûködött, hiszen négy évente játszanak mindenkivel), engedni neki amiért megdolgozott az az övé legyen, tudjon gazdagodni! Értem ezalatt a foglalkoztatás ellenes adórendszerünket is!Jó lenne már megszüntetni, hogy a politika csak külföldi befektetõkben gondolkozik (mindenki tudja miért)továbbá nekik akkora adókedvezményeket adnak amibõl már bõségesen meg lehet(ne)ett volna teremteni akár két munkahelyet! A támogatások lejártával megszûnnek ezek a cégek és kivonulnak! 3, Teljesítés, de miben?! Mintha az utóbbi években mindenki csak eladni akarna.Mintha valami kaptafára akarnának mindenkit igazítani!Nem lehet hallani amit korábban:jó cipész, remek bányász, pedáns takarító, lelkiismeretes pedagógus és sorolhatnám mindazokat a tevékenységeket amiben oly sokan megtalálhatták azt az oldalukat és valóban tudtak teljesíteni!!!! Az igazi dolgozóknak mára semmiféle kiváltsága nincsen, hacsak az nem(esetleg van munkahelye), hogy mindenhova egyoldalúan fizeti azt az összeget amiért ugyan szolgáltatás nem jár, valamint nem lehet kideríteni az általa befizetett hova lett? Lehet köpködni a fekete gazdaságra, de minek:Aki megszokott egy életszínvonalat az le fog adni abból? Havonta mekkora adókat fizetsz, és ami hozzájön abból te megélhetsz?

A szlovákok és a csehek nem hallják a magyar a hangot, o-nak? Mert ugye, annyira zártan ejtjük hozzájuk képest az a betűt.

Legjobb válasz: Azért tudják mirõl is van szó, mert a pilzeni nyelvjárásnak a kiejtése nagyon megegyezik a magyarral.

Azért tudják mirõl is van szó, mert a pilzeni nyelvjárásnak a kiejtése nagyon megegyezik a magyarral.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem is tudtam, köszi!
A délmorva is elég "palócos". Csak ott a bibi, hogy a palóc is o-nak halja az affektáló magyar meg a ma már országosan elterjedt bodrogközi a-t ☺

Miért nem képes a magyarok nagy része megérteni hogy az ország 50év szocializmus ideje alatt nem igazán fejlődött, az elmúlt 22 év téves iránya meg még rátett?

Talán a szocializmust nem kell kifejtenem hogy miért volt hibás.A tervgazdálkodás stb miatt nem volt annyira éles a lepukkanás. 1990 ota meg folyamatosan rossz irányba haladunk, a bér rabszolgamunka a bérekkel versenyezés, stb stb aminek az egyenes következménye hogy nincs hozzáadott érték, t?kejövedelem. Ezek nélkül meg nem lehetséges t?kés gazdaságot fejleszteni.

Legjobb válasz: Ez egy vélemény, nem kérdés.

Ez egy vélemény, nem kérdés.
Nem amit most csinálunk azt soha nem kellett volna. Ezek a látszat intézkedések semmti nem használnak csak méginkább nyomorba döntik az embereket és még versenyképtelenebbé teszik a gazdaságot. Amikor a seggünk kilóg a gatyából és Európában a legnagyobb mértékben csökken a GDP nem idióta stadionokba meg labada kergetõs sulikba kellene fektetni a pénzt meg pláne nem fecó meg gordi elqrta meg nemet mondunk az imf-nek oriásplakátokra kéne szórni a tizen milliárdokat. A megszorító csomag is egy vicc és töredék pénz nem fog belõle bejönni, az meg külön szép, hogy ezeket is azok fizetik akiknek amúgy sincs pénzük a gazdagokat meg támogatják hogy még több pénzt lapátoljanak ki offshore számlákra. a Fityisz a tolvaj orsós cigány fattyúval az élen egy tudatlan dilettáns bagázs akik csak lopnak ész nélkül közben meg az ország szépen csõdbe megy amit csakis ezeknek a majmoknak sköszönhetünk. Orsós cigány elqrtad! Mojnnnyá lé!!!
Mert az emberek sötétek és a sok kis nyomorult bajuktól nem látják a nagyobb összefüggéseket.
Azért azt se feledjük, hogy ami most van, annak a nagy részére abban a mindenki által utált szociban tettünk szert. Azokba az iskolaépületekbe járunk, azokban a kórházakban gyógyulunk, azok a buszok járnak (jó van néhány kivétel), Pesten még mindig ugyanaz a metro jár, amit Kádár avatott föl, az utak nagy része is akkor épült. Magyarul sokminden azért van, mert több, mint 22 éve lett. Kádár rendszere szidható, de azt be kell vallani, hogy nagyon sok tekintetben még mindig abból élünk...
Volt ott is hasznos dolog.!-meg nem is.de ÉLTÜNK. Most..22-éve mondták hogy gyerekeimnek jobb lesz. Azóta meg ismertem sok politikust-hol jöttek , hol mentek. De még unokámnak se lett jobb! ......
Ha 2001 körül a Dzurinda-féle szlovák útra lépünk, akkor ma magyarország lehetne a térség legsikeresebb és legdinamikusabban fejlõdõ országa. Szlovákia ma is mögöttünk lenne. Ehelyett itt 2001-tõl hitelekbõl fedezett jóléti ámokfutásba és a nyuggerszocializmus hizlalásába kezdtünk (szocik, Fidesz egykutya), ennek az eredménye az a szédítõ lecsúszás, ami ma az országban tapasztalható.
A szocializmusban lassú volt a fejlõdés, most meg villámgyors a visszafejlõdés.Mégiscsak az elõbbi volt jobb, ha nem is sokkal.Bár ahogy az utóbbi kb 100 évet elnézem, itt csak a langyos [email protected] marad!Ez az ország már fejlõdésre, haladásra totál képtelen.Talán újabb 1000 év múlva beindul végre a szekér, csak kinek van azt kedve kivárni?!
"A szocializmus nem lett volna rossz, ha a 80-as éveket nézzük. Viszont akkor mi voltunk a keleti régió legjobbjai. Még az NDK-nál is jobb volt a helyzetünk." Persze, hogy nem volt olyan rossz, ha mindent hitelbõl finanszíroztak..... Én eleve nagyon erõsen szocializmus-ellenes vagyok, pontosabban libertariánus, de asszem ebbõl már következik, hogy vélekedek a szocializmusról. Ez valóban több kárt okozott mint hasznot.
A szocializmus nem lett volna rossz, ha a 80-as éveket nézzük. Viszont akkor mi voltunk a keleti régió legjobbjai. Még az NDK-nál is jobb volt a helyzetünk. Nem véletlen kelletünk a nyugatnak. Itt minden szart ellehetett adni. Mivel mi okosok, mindent megvettünk ami nyugati. Ha a szocializmus nem is maradhatott, a jó dolgokat átvehettük volna. Az országok helyzete mindig a hatalmon lévõ embereken múlik és nem az aktuális rendszeren.
A kérdező hozzászólása: "Nem amit most csinálunk azt soha nem kellett volna. Haver, kapjál már levegõt! Annyira tiszta ellenzéki ideológia hogy az ATV ben sem lehet szebbeket hallani. Az egésznek ehez semmi köze. Etetve vagy és nem kicsit. Orbán sok tekintetben elQrt dolgokat, de ez a sok [email protected] nem ma alakult ki. Még csak nem is Gyurcsi regnálása alatt. Egyszerûen az a gazdaságpolitika amire 22 éve hagyatkozunk az sok sok próbálkozás, ereszd meg-húzd meg ellenére sem jött össze. Ma meg változóban van a világ gazdasága és nem is lehetséges hogy bejön. Ha nem lett volna a 2000 években akkora hatalmas konjunktúra már akkor bebukunk.
A kérdező hozzászólása: "Mert az emberek sötétek és a sok kis nyomorult bajuktól nem látják a nagyobb összefüggéseket. Sajnos van benne valami. Persze ami közel van hozzád az nagyobbnak látszik, ami távolabb, ott meg a részletek elmosódnak. "emberi"
A kérdező hozzászólása: Nehéz lenne az ellenkezõjét állítani!
De az ország gázkészletét nem a tranzitdijból fedezzük mert kádárék nemet mondtak arra hogy rajtunk menjen a csõ keresztül...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!