Találatok a következő kifejezésre: A Magyarok nem (3015 db)

A magyarok és az európaiak szerint a magyarok nem a hunoktól származnak, míg a kínaik és ázsiai országok szerint a magyarok a hunoktól származnak. Szerinted kitől származnak a magyarok?

Szerinted mennyi közünk van a finnugorokhoz?

Legjobb válasz: Az, hogy "finnugor" nem is létezett a XVIII. század elõtt, amikor egy Sajnovics(szép magyar neve volt ugye) nevû csillagász elutazott a lappokhoz. És kitalálta ezt az egészet, amin a Habsburgok azonnal kaptak is (naná, primitiv, kóbor senkik a magyarok, II. József német nyelvûvé akarta tenni az országot). Ezt tanítják ma is, pedig néhány szó nagyon kevés az azonosításhoz. Egy büdös szót se fogsz érteni se az újguroknál, se a finneknél.

Az, hogy "finnugor" nem is létezett a XVIII. század elõtt, amikor egy Sajnovics(szép magyar neve volt ugye) nevû csillagász elutazott a lappokhoz. És kitalálta ezt az egészet, amin a Habsburgok azonnal kaptak is (naná, primitiv, kóbor senkik a magyarok, II. József német nyelvûvé akarta tenni az országot). Ezt tanítják ma is, pedig néhány szó nagyon kevés az azonosításhoz. Egy büdös szót se fogsz érteni se az újguroknál, se a finneknél.
Végeztek évekkel ezelõtt genetikai vizsgálatokat, nem vagyunk mongolok, se kínaiak, de még baskirok sem. Legközelebbi rokonok az európaiak és a kaukázusiak, nem a kínaiak. Mit mondott Bulcsú a bizánci császárnak? Nem vagyunk türkök, mi szabírok vagyunk. És a honfoglalás elõtt egy csoport leszakadt a nyugat felé vonulóktól és letelepedett a Kaukázus északi elõterében. Ma is vannak ott olyan helynevek, hogy Kislak...
A Kárpát-medence õslakói vagyunk, ez az igazság. Kirajzottak innen népcsoportok, vissza is tértek, jöttek-mentek mások is, de az õslakosság maradt. Egyébként a nyelvrokonság nem jelent valódi genetikai rokonságot. A bolgárok õsi nyelve pl. eltûnt a szlávság tömegében. Nyelvcsere pedig bármikor és bárhol elõfordulhatott.
A hunoktol.De erdekes dolgokat felvet ha elismernek mert: 1.Elobb voltak itt mindenkinel (kivetel a keltak) tehat a karpat medencere a keltakon kivul osi joguk van.Ertem ez allat hogy csak a keltaknak lenne osibb joga ami sok nemzet becsuletet sertene hisz . 2.Egy esetleges arab torok kinai vagy mitudomen millyen tulszaporodas eseten volna ki a nyugatra uszitsa ezen nepeket (habar igaz hogy folosleges lenne mert azok amugy is utaljak a nyugatot bizonyosd serelmek miatt lasd opiumhaboru, torokorszag felosztasara tett kiserletek, arabok elnyomasa stb) es hasonlo diktatummal sujtsa. 3.Jo volna elfelejteni a sok gazsagot hogy ne keljen szegyenkezniuk es artatlan meghurcoltaknak tuntessek fel magukat ha mgis bekovetkezne egy ilyen tulszaporulat es igy ugy jarnanak mint mi. Ezert az az erdek hogy minden bizonyitekot eltuntesenek ami a hun-magyar kontinuitast alatamsztja.De van meg igy is a Svajci hun volgy, rovasiras maradvanyok melyek mas nyelven nem erthelmezhetoek csak magyarul (legalabbis nincs bizonyitek mongol vagy torok eredetre).Ez mivel ezen irast a hunok is hasznaltak feltehetoen magyar torszrol van szo ami miint mondtam sok kellemetlen dolgot cet fel last a fenti harom pontot.A Finnugor-hoz anyi koze lehet hogy kapcsolatba kerult veluk vandorlasai soran (marmint finnekel es egyes urali nyelvekkel) de szerintem a nep es nyelve nem az Uralnal alakult ki.
sokan sokféleképpen látnak sok mindent egy biztos nagyon kevert eredetû nép vagyunk
"míg a kínaik és ázsiai országok szerint a magyarok a hunoktól származnak." Hazudsz vagy tévedsz. "Szerinted kitõl származnak a magyarok?" Most idemásoljam az összes magyar családfáját? Nem menne, nincs hozzá elég hely. "Szerinted mennyi közünk van a finnugorokhoz?" Semennyi, mert nem léteznek finnugorok. Finnugor nyelvek vannak, ilyen pl. a magyar.
Valóban, azon túl, hogy elég sok alapvetõ régi szó hasonló finnben és magyarban, a rokonság egyértelmû. Ettõl még nem érti meg, aki nem tud finnül, de vajon az angolok megértik-e a németeket? És ki tagadhatná, hogy az angol és német nyelvek rokonok, méghozzá nagyon is közeliek?! Ugyanígy mondjuk a spanyol, olasz, román... A finn nyelv toldalékolási, nyelvtani rendszere nagyon is hasonló a magyarhoz, ugyanígy egyezik a hangkészletünk (a betûkészlet nem teljesen).
A kínaiak NEM állítják, hogy a hunoktól származunk. Mint ahogy a legtöbb ázsiai ország sem. Egyetemes, elfogadott tény, hogy a magyarok legközelebbi NYELVrokonai a finnek, ami feltételez vérrokoni kapcsolatot is.
Midri a kerdes a hun-magyar szarmazarol szolt en megiram mit tartok felole es azt is szerintem miert erdeke a nemzeteknek elhalgatni.Ennyi.Erre reagaltok hogy de volt itt mas is (mindha nem tudnam) csak sajnos mindegyik elpusztult (ahogy talan mi is) egyedul a keltak maradtak fenn.Az ekezetekkel kapcsolatban :csak burkoltan de hatha megerted ha megtennem sok bonyodalmam szarmazna belole folled adatfigyeles eseten ami tobb mint valoszinu.....
Bármikor lehet olyan programot szerezni, amivel ékezettel lehet gépelni bármilyen billentyûvel. Ki-be lehet kapcsolni, csak aki nem akar az nem tud. És az nem off volt, csak leírtam, hogy voltak itt mások is.
Olyan ember nem is magyar, akinek nincs ekezet a gepen. És Dantesnek igaza van. Lehet, hogy kipusztultak, de itt voltak ezek a népek. Még a magyarok elõtt. De pl. a hunok után és a magyarok elõtt: gepidák, bár õk a hunok elõtt is itt voltak, és az avarok. És szerintem még találhatnánk egy párat Nezd Mudri olyan emberrol meg nem hallotal aki kenytelen ekezet nelkul irni mert ...hm..khm.. olyan helyen kenytelen elni ahol az ekezetek voros poszto? Es rad is ervenyes, ne offolj mond el a velemenyed a kerdesel kapcsolatban es annyi.
Olyan ember nem is magyar, akinek nincs ekezet a gepen. És Dantesnek igaza van. Lehet, hogy kipusztultak, de itt voltak ezek a népek. Még a magyarok elõtt. De pl. a hunok után és a magyarok elõtt: gepidák, bár õk a hunok elõtt is itt voltak, és az avarok. És szerintem még találhatnánk egy párat.
Dantes lehetoleg a kercdesre felelj es ne offoly by the way a nepek amit emlitettel mint eltuntek a keltak leszarmazotai maradtak meg d a romaiak elhagytak a karpat medencet tehat nem alapitottak allamot a tobbi nep pedig tudtommal kipusztult.Tehat lehetoleg ne offolj inkabb tanulj logikat:)
És karancs milyen nyelven szarvas? mert magyarul biztos nem :P
Mit jelent Karancs? (hegység) neve? SZARVAST. Melyik nép tekintette totemállatának a szarvast? A szkíták. Több aranyszarvast (pajzsdíszt) is találtak ebben az országban. A nyelvüket nem ismerjük, de nem hiszem, hogy finnugorok lettek volna. Egyébként a jelenlegi lakosság, elsõsorban az ország közepén a XVIII. századi Habsburgok betelepítésekkel idekerült idegenek leszármazottja. Hogy aztán nem lettünk német (szerb, szlovák) anyanyelvûek, annak köszönhetõ, hogy ez a lakosság elmagyarosodott, keveredtek egymással és a magyarokkal is. Viszont mert idegen, semmit sem tudott arról, hogy a 150 éves török megszállás magas szintû kultúrát tett tönkre. Nekik a várak, városok csak kõbányát jelentettek. A "tschikoss, gulasch, puschta" romantika is késõi sztereotípia.
A magyar nyelv finnugor nyelv: http://www.youtube.com/watch?v=CCQflgv6rg8 legközelebbi rokonaink viszont a lengyelek genetikailag A turulbetyárok meg törõdjenek bele, hogy jelenleg több szláv vér csörgedezik az ereikben, mint õsmagyar (szóval fogjunk kezet a szlovákokkal). a hunok maradéka legfeljebb beolvadt a kialakuló magyarságba, a hunor magor mondát meg a krónikások találták ki, hogy magyarázzák magyarország külföldi elnevezését: hungary, Hongrois.
Mellesleg én egy hazafias embernek érzem magam, de az amit egyes "elvtársaim" csinálnak netes fórumokon bõven belefér a vandálkodás fogalmába. Teleirkálnak mindent ilyen baromságokkal, amik alátámasztására egyetlen egy bizonyítékot nem tudnak felmutatni, esetleg linkelnek valami noname áltudományos weboldalt.... fussatok bolondok!
16:56 Kelták, római városok római lakóival, pannonok, azalok, szkíták, dákok, vandálok és gótok.
"nagyon sok népet ismerek akik jóval a hunok elõtt itt voltak" Mondj egyet! A legendák/mondák szerint pedig Hunor és Magor kapta ezt a földet Nimród királytól. Csodaszarvas legendája ugye. Ha abból az idõbõl Neked van feljegyzésed akkor gratulálok.
Senki sem állítja, hogy a hunoktól származunk, ez csak egy szép legenda, de nem több. A hunok Attila halála után szétszóródtak és beolvadtak különbözõ népekbe. Vagy finnugorok vagy pedig valamilyen ázsiai lovasnomád nép lehetett az õsünk (de a hunok kizárva).
16:29 "...nekem meg finnek mondták hogy ezt már náluk majd egy évtizede nem tanítják, ..." Dehogynem tanítják. http://www.nyest.hu/renhirek/nem-tanitjak-a-finnugor-rokonsa..
A válasz írója 46%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 14:43 mondod ezt te, nekem meg finnek mondták hogy ezt már náluk majd egy évtizede nem tanítják, de te szajkózd csak továbbra is a végtelenül ostoba mta úgynevezett "tudományos álláspontját", amin egy egész világ nyelvészei szakadnak a röhögéstõl
Kérdezõ. Ez nem szerintük, meg szerintem kérdése. Tényekrõl van szó. Tény pedig: a magyar nyelv, a finnugor nyelvcsaládba tartozik. Ennyi és nem több. Persze ezt úgy is mindjárt cáfolni kezdik...de hát azt szoktam mondani, tényekkel szembe menni, olyan mint széllel szembe vizelni. , , .Elobb voltak itt mindenkinel " Na ne röhögtess. A hunok elõbb voltak itt? Érdekes, de én nagyon sok népet ismerek akik jóval a hunok elõtt itt voltak. Ha te nem, az a te bajod. , , szerintem a nep es nyelve nem az Uralnal alakult ki." Szerintem meg tudatlan vagy. , , A Kárpát-medence õslakói vagyunk, ez az igazság. " Kár, hogy erre a fantazmagóriára semmilyen bizonyíték nincs. , , Egyébként a nyelvrokonság nem jelent valódi genetikai rokonságot" Ez viszont már igaz. Senki nem is állítja az ellenkezõjét. , , Az, hogy "finnugor" nem is létezett a XVIII. század elõtt, amikor egy Sajnovics(szép magyar neve volt ugye) nevû csillagász elutazott a lappokhoz" A nyelvrokonság léte bizonyított tény. A nyelvészet ezt mér rég bizonyította. Ja , és igen. Szép magyar neve van. Mi vele a baj? Nemesi származású, késõbbi jezsuita szerzetes. Mellesleg Budenz József sokkal fontosabb eme szempontból. Õ már tényleg nyelvész volt. , , És kitalálta ezt az egészet, amin a Habsburgok azonnal kaptak is " Nem igaz. Épp ellenkezõleg. A Habsburgok kimondottan a finnugor nyelvcsalád ( meg bármiféle õs keresés) ellen voltak. Ez szintén tény. Ugyanis, nem engedték meg, a finnugor tanszék felállítását sem. , , Ezt tanítják ma is, pedig néhány szó nagyon kevés az azonosításhoz. Egy büdös szót se fogsz érteni se az újguroknál, se a finneknél." Milyen kár, hogy a nyelvrokonságot nem hasonló szavak alapján állapítják meg. Hanem hangtan, ragozás, toldalékok, igeidõk, ragok, hasonulások, stb stb alapján. Mielõtt leírsz valamit, jó lenne ha tájékozódnál és tudnád mi alapján hasonlították össze a finnugor és a magyar nyelvet. De tessék, itt vannak a finnugor nyelvek jellemzõi. nagyszámú toldalék használata, vagyis agglutináció számos nyelvtani eset használata magánhangzó-harmónia (hangrend) az õsi szavaknál nincs nyelvtani nem a jelzõ megelõzi a jelzett szót a jelzõ nincs egyeztetve a jelzett szóval, például gyönyörû kuvaszokat és nem "gyönyörûeket kuvaszokat" (egyes balti-finn nyelveknél van egyeztetés, de a kutatások szerint ez késõbbi fejlemény) számnevek után egyes szám áll a névszói állítmány gyakorisága (azaz a kopula hiánya), például Pista tanár, nem "Pista tanár van" birtokos személyragozás (kutyám, kutyád stb.) a birtoklást a habere ('birtokolni') ige nélkül, birtokos személyjellel és részeshatározóval fejezzük ki (például Nekem van lovam, nem "Én birtoklok lovat") tárgyas igeragozás (az ugor nyelvekben és néhány további uráli nyelvben) , , Végeztek évekkel ezelõtt genetikai vizsgálatokat, nem vagyunk mongolok, se kínaiak, de még baskirok sem. Legközelebbi rokonok az európaiak és a kaukázusiak" Tévedés. Genetika alapján lehetetlen megállapítani egy nép származását. Ezt mondják a genetikusok. Ráadásul jelenleg genetikai alapon a legközelebbi rokonaink a horvátok, szlovének, osztrákok, stb. , , mi szabírok vagyunk" Én magyar vagyok. Ha te szabírnak érzed magad, ott bajok vannak. Mellesleg a szabírok, török eredetõ nép, az 5. századból. Az avarok legyõzték õket, és eltûntek a történelemben. Mit akarsz a szabírokkal?
Azt senki nem mondhatja, hogy a magyarok a hunoktól származnak, mert még a monda szerint is Hunor és Magyar TESTVÉREK voltak, az apjuk, az õsük volt közös. A testvérek közül egyik sem származik a másikból.
A kínaik és ázsiai országok mire alapozzák ezt? Ez nem egy szerintem kérdés.
, , Dantes lehetoleg a kercdesre felelj es ne offoly by the way a nepek amit emlitettel mint eltuntek" Arról volt szó, hogy olyan népeket mondjak, akik a hunok elõtt itt éltek. Én megtettem. Mi a gond? Mellesleg hunok sincsenek már. Kissé beégeted magad. ( meg írni sem tudsz) Nezd enyi volt Dantesz ha nem eertesz a szobol , majd a moderator segit.En nem offoltam es be sem egtem mert bizonyitek van a hun -magyar szarmazasra sajnos a rovasirasos fenmaradt dolgaink magyarul erthetoek sem nem pannonul sem dakul sem illirul stb.Ha gyorsan irok nem azt jelenti hogy nem tudok (igaz melle utok de ez van) ha lassan irnek jo hoszu idoben telik.Ha nincs erdemleges valaszod a kerdessel kapcsolatban akkor ne irj tobbet es folleg ne oltogass en sem teszem csak ha belemkotnek.Ja es fogadj el egy jo tanacsot tanulj logikat es hasznald azt a gumot a nyakadon nem azert van hogy ne essen anyakadba az eso.:)

A magyaroknak nem a kereszténység a vallása nem? Valami sámános dolog úgy tudom. Hiába mondja sok vallásos, hogy magyar csak keresztény lehet?

A kereszténységet felette István. De a magyaroknak, vqgy hunoknak valami sámános hitük volt nem? Akkor akik azt gondolják hogy magyarok keresztények lehetnek, azok tévednek?

Legjobb válasz: A vallást és a nemzettséget nem érdemes összekapcsolni. Lehet bármilyen vallása valakinek, attól még magyar marad, mivel itt született. Az említett ismerõseid minden valószínûséggel fajgyûlölõk. Ilyenekkel meg nem kell foglalkozni, nem érik meg. Nem õk fogják eldönteni, hogy ki a magyar és ki nem. Egyébként az õsmagyar vallás valóban nem a kereszténység volt. Nemtudom miért kell ilyen hülyeségeken lovagolnia néhány embernek.

A vallást és a nemzettséget nem érdemes összekapcsolni. Lehet bármilyen vallása valakinek, attól még magyar marad, mivel itt született. Az említett ismerõseid minden valószínûséggel fajgyûlölõk. Ilyenekkel meg nem kell foglalkozni, nem érik meg. Nem õk fogják eldönteni, hogy ki a magyar és ki nem. Egyébként az õsmagyar vallás valóban nem a kereszténység volt. Nemtudom miért kell ilyen hülyeségeken lovagolnia néhány embernek.
Alex Fly értõ hozzászólásáért köszönet. A korai keresztény rotundák, templomok is tanúskodnak a keleti kereszténység rõl (pl a több, mint száz Kárpát medencei IX.-XI. sz.i emlékbõl: Feldebrõ, Ják/rotunda 870-890) Persze nem akarom megzavarni a fehérló áldozatot bemutatókat ezzel, sem a "zsidó, buddhista, muszlim, jehova, ilyenolyan hitü"-eket, ha úgy érzik az szolgálja lelki üdvösségüket. Ezek a gyönyörû emlékek biztosan állnak a kozmoszban, a kitûzessél kapcsolatos dolgokról ajánlom figyelmedbe Alex-Fly: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Részben. A mondák szerint a magyarságnak István elõtt nem igazán volt egy uralkodó vallása. Voltak akik az õsi szellemekben hittek, táltoshitûek, de emellett rengetegen hittek a keresztyénség különféle ágaiban. Érdekes módon ez nem jelentett problémát. Géza fejedelem -aki nemcsak felvette családjával együtt a római katolikus hitet, hanem hozzá köthetõ a nyugati szerzetesek behívása az ország "megtérítése" céljából- maga is áldozott fehér lovat az õsei hite szerint: "Elég gazdag vagyok ahhoz, hogy két istennek áldozzak" Egyes források szerint Koppány is megkeresztelkedett, de nem a római, hanem a bizánci egyházban- ezért volt "pogány"... István nem a kereszténységet, hanem a római katolikus vallást erõszakolta rá a népre -cserébe a királyi címért. (Géza halála után a nagyfejedelmi cím jog szerint Koppány hercegé lett volna, nem a trónbitorló Istváné. Hiába gyilkolta meg Koppányt, a nép nem ismerte volna el legitim fejedelemnek, ezért kellett német és római segítséggel királlyá koronázni, így biztosítva uralkodásának törvényes voltát. Természetesen ezzel együtt járt az, hogy kitárólagossá tette azt a vallást, melyen a hatalma alapult. És ez volt az ára a külföldi segítségnek is.) Szóval van igazság abban, amit írsz, de nem lehet ezt így leegyszerûsíteni...
lucina666 Ilyen névvel pedig neked hinni kéne a keresztény istenben, ugyanis anélkül sok értelme nincs a nagyon menõ 666-nak a nevedben.
Igen sámánizmus, és tévednek, nem voltunk keresztények, hogy lettünk volna? De mindegy, mert úgysem fogják elhinni, sõt már jézus is magyar újabban. Szóval teljesen felesleges ezen izélni, hagy pofázzanak, majdnem minden kereszténynek 60 az ikuja, tehát én nem figyelek rájuk. Felesleges. Ennyi ésszel nemlehetet kioktatni se meggyõzni senkit.
folytatás... aki azt szövegeli a zsidók menjenek Izraelbe, annak nincs igaza, mert hamarabb élt itt a kárpátokban a zsidó, mint magyar. Mivel a zsidó kereskedõk már a rómaiak idején is bejárták ezt a féltekét a Földnek. ezen az alapon a zsidók is azt mondhatnák, hogy a magyar húzzon el a Fekete tenger és az Ural hegység felé ami ma tökre-ruszkik földje
Folytatva a magyarok István óta keresztények- az megint egy más téma, hogy zsidók is éltek itt és jöttek be a hazánkba mint kereskedõk és letelepedtek. A többi vallás amit manapság hallasz, csak a rendszerváltás óta szivárgott" be alattomban keletrõl és nyugatról... még több babonaságot hintve...!!!
Tudod kérdezõ az õsi magyaroknak valóban a samanizmus volt a hitük tulajdonképpen természet közelibb volt mint a kereszténység. A kereszténységet István királyunk erõszakolta rá népünkre még hozzá tûzzel vassal!Nem véletlenül Õt már megpuhították Rómában (ahol tanult) a keresztény egyház.S mivel jobban tettszett neki a királyi rang mint törzs- fõnökség igy áttáncolt a kereszténység oldalára erre kényszerítve rá mindenkit. Ezzel tulajdonképpen maga a magyar nép is védelmet kapott a Pápa által, az itt élõ már meglévõ európai nemzetekkel szemben.
9-nek igaza van. "Ki oktathatom õket, ha legközelebb jönnek a 'magyar ember keresztény' dumával?" Kioktathatod (egybe írják), de inkább rúgd le a fejüket, taposd agyon a nyavalyás keresztény magyarokat, mert a kioktatás elsõ mondatánál rájönnének, hogy semmit nem értesz az egészbõl. És még egy piros pontot is beírhatsz (keresztény fejenként) a rohadt marxista-leninista nevelés kitûnõ talajra talált nálad. Se hited, se az eredetedrõl tudomásod, se a történelemrõl nincs tudomásod, Ezt akarták 45 óta - elérték, "beérett" erre a generációra.
Amúgy ezt a szöveget, hogy István ráerõltette a kereszténységet a magyarságra már be lehetne fejezni. Nem úgy ment ez, hogy 999-ben mindenki pogány, 1000 után meg hopp, mindenki keresztény. Már István elõtt is a magyarság egy része keresztény volt, már István apja is meg volt keresztelve, viszont István után még sokáig számottevõ pogány is volt, ebbõl Szent László szigorú pogányság ellenes törvényeibõl lehet következtetni (értsd: ha nincsenek pogányok, akkor nem kell õket keményen szankcionálni, viszont õ pont ezt tette). Nem megy az ilyen 2 hét alatt.
És a keresztények kioktathatják folyamatosan a kérdezõt? Pont õk nem tartják tiszteletben a más vallást.
Elvileg Etelközben már voltak a magyarok õsei közt ortodox keresztények. István a római kereszténységet erõltette rá az országra. Etelköz elõtt táltos hitûek voltunk, de arról már semmilyen emlékünk nincs. Maga a táltos pogányság is inkább szájhagyomány alapú vallás lehetett, nem volt egy "pogány biblia", amiben benne voltak az istenek. Csak néhány szó maradt meg, meg népmese, amikbõl valamelyest következtetni lehet. A Boldogasszony, Öregisten, ezek a pogány vallásból maradtak és beolvasztotta õket a kereszténység. Miért kéne kioktatnod bárkit is? Joga van azt hinni, amit akar, nem? Azt hiszed, hogy létezik egy általános igazság meg mined vagy jó vagy rossz, vagy igaz, vagy hamis? Szerintem minden nézõpont függvénye, tehát minden feltett kérdésedre a válasz: "attól függ"
Ilyen erõvel egyik nép sem keresztény, mert ha a kereszténység elõtt már léteztek, akkor nem is lehettek keresztények. Amúgy meg igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy Magyarország keresztény, mert a vallás felvétele egyidõs az államisággal. A magyar kultúrát 1000 éve ez határozza meg, hiába küzködnek az "õsmagyarok" mással..
A magyar kereszténységben , népszokásokban, ünnepekben, népmesékben, népmûvészeti szimbolikában vastagon visszaköszön ma is a "sámános" vallás. Az õsi vallás monoteista volt, istenként csak a világ teremtõjét tisztelték, a sámánok a mai papok megfelelõi voltak. Elég csak a Mária kultuszra gondolni, ami nem kis részben a magyar õsvallás "Babba" õsanya alakjának összefonódása Mária alakjával. A Boldogasszony ünnepek mindegyike valamilyen õsi ünnepre vezethetõ vissza.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "A magyaroknak nem a kereszténység a vallása nem?" A magyaroknak az a vallása, amit felvesznek. Ma a legtöbb magyar gyakorlatilag ateista, papíron viszont az elsöprõ többség valamely keresztény felekezet tagja már jó pár száz éve. "Hiába mondja sok vallásos, hogy magyar csak keresztény lehet?" A vallásos nem egyenlõ a kereszténnyel. Nem csak keresztény lehet vallásos. A "sámános" is vallásos. "A kereszténységet felette István." És finom volt? Remélem azért nem a földrõl ette fel. "De a magyaroknak, vqgy hunoknak valami sámános hitük volt nem?" A magyarok sem egyenlõk a hunokkal. Amúgy igen, amikor a magyarság kialakult, akkor természeti vallása volt (sámánizmus), csakúgy mint az azon a területen élõ többi népnek. "Akkor akik azt gondolják hogy magyarok keresztények lehetnek, azok tévednek? " Igen, mivel a nemzetiség nem függ a vallástól. "Jól tudom, hogy a magyarok vallása nem keresztény? " Nem tudod jól, ennek a kijelentésnek semmi értelme sincs. "Ki oktathatom õket, ha legközelebb jönnek a 'magyar ember keresztény' dumával?" Részben igen. De õk ezt szerintem nem úgy értik, hogy a magyar embernek kizárólag keresztény a vallása, hanem úgy, hogy az európai kultúra keresztény alapokon nyugszik, akár akarjuk, akár nem (ateista vagyok amúgy). Én is eléggé kerek szemmel tudok nézni, ha valaki magyarként benyögi, hogy õ muszlim, meg hindu, miközben azt sem tudja mi az.
A probléma ezzel az hogy mielõtt István felvette a kereszténységet nem létezett olyan sem hogy Magyar Állam. Törzsszövetségek voltak. Egyébként a keresztény hitre való áttérés sem egyik pillanatról ment a másikra, hosszú évtizedek kellettek hogy az õsi sámánista vallást elhagyják. A hite valakinek nem zárja ki hogy magyar legyen, rengeteg más vallású magyar van a Buddhistáktól a Jehovistákig minden, attól még magyarok.
"Van 1 pár ismerõs aki úgy gondolja, és mondja is, hogy magyar az légyen keresztény, ne zsidó, ne buddhista, ne muszlim, ne jehova, ilyen hitü!" Õk biztos nem keresztények, csak magukra aggatták a keresztény jelzõt, mert az lett az egyik jelszava a sovinizmusnak, nacionalizmusnak, antiszemitizmusnak, stb. Kerüld el õket, ne is akarj vitatkozni velük, mert csak a gyûlölet és agresszió beszél belõlük.
"60 az ikuja" - azt hiszem, az IQ nem vallásfüggõ :)

A magyar (nem görög stb. ) padlizsánkrémet ét- vagy olívaolajjal kell készíteni?

Legjobb válasz: azzal csináld amelyik ízlik ;) de ha õszintén belegondolsz, a magyar konyha mikor használt olívaolajat? ;)

azzal csináld amelyik ízlik ;) de ha õszintén belegondolsz, a magyar konyha mikor használt olívaolajat? ;)
A padlizsánkrémet majonézzel szokták csinálni, a majonéz bûn rossz olivaolajból, étolajjal csináld.
A kérdező hozzászólása: azért kérdetem, mert nekem eszembe nem jutott volna olívaolajjal, de az interneten mindenki erre esküszik, még az erdélyi receptnél is... egy mesterszakács által írt könyv receptjét választom most, õ még majonézt sem tesz bele, sõt, fokhagymát sem :) mondjuk, a majonézt ebben a melegben talán nem elõnytelen hanyagolni a nyers tojás miatt. köszönöm a segítségeteket!
nekem az olivaolajjal borzaszto izu lett, keseru meg rossz, etolajjal csinald az a tuti:)

Miért van az hogy minden nyelvben így van csak a magyarban nem?

Vegyük például a rend?rség szót. Más nyelven Police, Polizei, Poliisi stb. Tehát mindegyik szó el?tt ott van az hogy "pol". Vagy például a tejföl. Más nyelven savanyú krém vagyis Sour cream, Sauerrahm. Miért van ez így?

Legjobb válasz: Más a nyelvcsalád. Amiket te említesz az, indoeurópai míg a magyar finnugor.

Más a nyelvcsalád. Amiket te említesz az, indoeurópai míg a magyar finnugor.
Egy kicsit merész állítás, hogy minden nyelven. Néhány általad valamennyire ismert indo-európai nyelven. És nem a pol van bennük, hanem a police, ami ugyebár városállamot jelentett az ókori görögben, innen ered a szó. A cream pedig elsõdlegesen nem krém, hanem tejszín. És ezt már a szláv nyelvekben sem úgy fejezik ki, mint angolul, hanem külön szó van rá.
"Vegyük például a rendõrség szót. Más nyelven Police, Polizei, Poliisi stb." Mert a görög "polisz"-ból eredõ latin "politia"-ból ered a szó ezekben a nyelvekben. Mandarin nyelven 警察 (jing3cha2), azaz kb. csingcshá, tehát ott sem pollal kezdõdik.
A nyelvújítás korában sok idegen eredetû szót magyarosítottak. Pl. geográfia=földtudomány, földrajz.
Talán mert a magyar nyelv sokkal gazdagabb, sokkal kifejezõbb. Ötezer angol szóval már te vagy a király, de a magyar nyelv - édes anyanyelvünk - sokkal csodálatosabb.

Mikor kell angolba többesszámnál többesszámot használni, mikor a magyarba nem?

Pl. ha azt mondom magyarul, hogy egy csomó fickó, akkor angolba úgy van, hogy a bunch of guys - csomó fickók Angolban akkor midig kell a tsz jele, ha vmit többesszámba mondok?

Legjobb válasz: Angolban a többes számú dolgokat mind többes számba teszed. Ha two akkor apples, még akkor is, ha két alma és ez minden olyan esetre érvényes, ahol tartalmilag benne van a jelentésben, hogy több emberrõl van szó. Magyarban pedig külön írod a többes számot.

Angolban a többes számú dolgokat mind többes számba teszed. Ha two akkor apples, még akkor is, ha két alma és ez minden olyan esetre érvényes, ahol tartalmilag benne van a jelentésben, hogy több emberrõl van szó. Magyarban pedig külön írod a többes számot.

A szenvedő szerkezet használata a magyarban nem a standard köznyelv része? Helytelen az olyan mondat, mint pl. "Nem lett megéve a hús. "?

Én szabolcsi vagyok (nyíregyházi), és szoktam ilyesmit mondani. S?t! Kolozsváron olyat is hallottam, hogy tárgyatlan igét tesznek szenved? alakba (meg van halva, el voltam aludva). Ez már nekem is furcsa, bár pár napja hallottam szintén nyíregyházi anyukámtól egy olyan mondatot, hogy "ott voltunk megszállva" (egy szállodára mutatva), ami szintén tárgyatlan ige szenved?be tétele. Én magam többször is használok ilyen szerkezetet, de tárgyas igékkel. Az ilyesmi használata egyértelm?en tájnyelvi sajátosság?

Legjobb válasz: Nem tárgyas igékkel szerintem helytelen lehet nyelvtanilag, na meg elég rosszul hangzik(vélemény), tárgyas igékkel viszont nyelvtanilag rendben van. A szenvedõ szerkezet használata a magyarban pedig a "standard" köznyelv része, igen; viszont több féle mód akad annak kifejezésére.

Nem tárgyas igékkel szerintem helytelen lehet nyelvtanilag, na meg elég rosszul hangzik(vélemény), tárgyas igékkel viszont nyelvtanilag rendben van. A szenvedõ szerkezet használata a magyarban pedig a "standard" köznyelv része, igen; viszont több féle mód akad annak kifejezésére.
A standard köznyelv része. Használata helyes. A meg van halva, el voltam aludva, ott voltunk megszállva nem szenvedõ szerkezetek, hanem igeidõk körülírással való pótlásai (az elsõ egy befejezett jelen, a második egy befejezett múlt vagy folyamatos befejezett múlt, a harmadik egy folyamatos múlt). Nem tudom, mennyire "standard" az ilyesmi, de én értem, más is érti, szóval rendben van.
Jajj bocsánat, perzse nm visszaható, hanem ahogy utóbb írtam:cselekvõ ige+határozói igenév
A szenvedõ ige vagy -tatik, -tetik képzõs, vagy kerül+ -ásra, -ésre kerül összetett szerkezet.

Mi az oka hogy a magyaroknak nem kell vízum az USA-ba ha 90 napnál kevesebb időre mennek?

Valamiféle tagsága van az országban?Mert az angoloknak kell vízum még hogyha 90 napnál rövidebb időre is mennek , viszont a magyaroknak nem.Ez miért van?Az angolok ugyanúgy EU tagok mint mi.

Legjobb válasz: Nem, Magyarország nem USA tagállam! :XD Az angoloknak sem kell vízum.

Nem, Magyarország nem USA tagállam! :XD Az angoloknak sem kell vízum.
az angoloknak sem kell
Az angoloknak sem kell vízum. A magyaroknak és az angoloknak is csak az ESTA kell.
honnan vetted, hogy angoloknak nem kell???:O ugyanúgy ESTA mint nekünk....
Az esta nem vizum, csak egy utasregisztracio . A kerdesekre adott valaszokbol es alami mazlifaktorbol donti el egy szamitogep, hogy engedelyezi-e az utazasod . De ez persze meg nem jelent garanciat arra, hogy be is engednek az orszagba, ezt minden esetben a repuloteren a bevandorlasi tiszt donti el egyenileg . Ha gyanus vagy neki, akkor visszafordit es semmifele jogod nincs reklamalni

Miért mondják az ukrán cigire hogy rossz minőségű? Szerintem legalább olyan mint a magyar. Nem a prilukira kell gondolni hanem amit itthon is kaphatsz.

Pl pattintós marlboro szerintem az ukrán változat sokkal jobb.

Legjobb válasz: 5. nem tudom, ezért is hagytam abba

5. nem tudom, ezért is hagytam abba
szerintem csak megszokás kérdése. a marlboronak, pall mallnak és a camelnak is más az íze Magyarországon és más Szlovákiában is. persze nem nagy az eltérés, de aki hozzászokott az ízéhez, annak feltûnõ
400-ért kapható a Marlboro? Az szép, én azt hittem az is van már 700 körül feketén is...:D
Van közöttük sok rossz, a priluki tényleg iszonyat gáz volt, bár a kéket azt szerettem, a piros viszont még az én tüdõmet is megszaggatta, pedig bármit képes vagyok elszívni :D A Golden Gate vagy a Viceroy viszont tényleg jó volt.
Nem foglalkozom ilyesmivel.Van pénzem arra, hogy a legjobb minõséget vegyem meg.
Nem dohányzom, nem iszom, nincs egyéb káros szenvedélyem. Helyette azt a havi ~15000-et félrerakom és mégsem unalmas az életem. Egyáltalán mire jó a cigi? A bármilyen cigi?!
A kérdező hozzászólása: Nem rosszak szerintem. Most pl kiprobaltam a pattintós marlbit. Annyira mentolos hogy olyan mintha bekaptál volna egy Halls cukorkát. És nem túlzok! +egyáltalán nem karcol, jó ízû.
nem tudom.. soha nem dohányoztam még.
A kérdező hozzászólása: Kizti akkor meg minek írtál hmm??
Évek óta nem vettem már ukrán cigit, anno még szakmunkás idején jártam ki piacra, 200-250-ért kaptam kék Goldent meg Ronsont. Na az se volt piskóta :D
A kérdező hozzászólása: Nekem 400, a többieknek 600.. Végül is az is sok. Megveszed a legjobb minõséget? Djarum?
A kérdező hozzászólása: Csak tudnám h miért ide írtam...
A kérdező hozzászólása: Most heti egy doboz nagy dózisnak számít? Szerintem ami stresszt levezet, simán egában van vele mert az is káros. Meg hogy megveszek 1 doboz marlbit 400ft-ert?
A kérdező hozzászólása: Na ja, megszokás.. De mondják hogy ukranba bekerakják az egérszart meg fûrészport, dudvát, de ha ez igaz is lenne, akkor itthon is szerintem.
Amikor még dohányoztam és jártam Ukrajnába... :D A piros Marlbi az kint is teljesen jó volt, sõt szerintem kék Priluki sem volt olyan rossz. Akkortájt lett itthon is népszerû a Viceroy, az is jó volt kint. Kipróbáltam odakint néhány fajtát, de kifejezetten rossz emlékem nem igazán van ( leszámítva a piros Prilukit ). Vicces, hogy akkoriban 160-180 forint volt kint egy doboz cigi :)

Miért mondják, hogy az amerikai középiskolai oktatás - ellentétben a magyarral - nem korán reggeli időpontban kezdődik?

Lefordítva, nem reggel 8 órakor, így a diákok kényelmesen meg tudnak reggelizni stb. Utánanéztem, ott is reggel 8-kor indul a tanítás és itt is.

Legjobb válasz: Általános iskolában. Nálam fél nyolckor kezdõdik a tanítás. Amerikában van, hogy 9kor. Ott teljesen más az órák menete, az ebédszünet ideje és vannak délutáni órák.

Általános iskolában. Nálam fél nyolckor kezdõdik a tanítás. Amerikában van, hogy 9kor. Ott teljesen más az órák menete, az ebédszünet ideje és vannak délutáni órák.

A Facebook-on pirossal alá van húzva minden angol szó, a magyarok nem. Ha másik gépen jelentkezek be akkor is. Ha más jelentkezik be az én gépemen, neki nem. Aki tudja, kérem mondja meg, hogy lehet ezt kikapcsolni?

Azt hiszem összefügg valahogy a fordítási funkcióval, de a Nyelv beállításnál nincs semmilyen kikapcsolási lehet?ség. Ötlet? Köszi

Legjobb válasz: U.I.: Nem tudnám megmondani miért, de csak akkor kapcsolja be, illetve ki, ha kétszer is rányomok...

U.I.: Nem tudnám megmondani miért, de csak akkor kapcsolja be, illetve ki, ha kétszer is rányomok...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagy vagy! :) Egyszer véletlenül sikerült kikapcsolnom régen, de most szándékosan kellett volna és már egy ideje kerestem a megoldást :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!