Találatok a következő kifejezésre: A Magne vitamin (13 db)

Megtudná nekem mondani valaki, mert én nem találom, hogy a magne b6-ban mennyi, hány g magnezium és b6 vitamin van? Mármint egy tablettában.

köszönöm

Legjobb válasz: http://www.magneb6.hu/View_Document.aspx?IdDocument=6469 "6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Magne B6 Extra filmtabletta - A készítmény hatóanyaga: 618,43 mg vízmentes magnézium-citrát (megfelel 100 mg magnéziumnak) és 10 mg piridoxin-hidroklorid, B6-vitamin filmtablettánként. - Egyéb összetevõ: Mag: vízmentes laktóz, makrogol 6000, magnézium-sztearát. Filmbevonat: hipromellóz 6 mPa.s, makrogol 6000, titán-dioxid, talkum."

http://www.magneb6.hu/View_Document.aspx?IdDocument=6469 "6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Magne B6 Extra filmtabletta - A készítmény hatóanyaga: 618, 43 mg vízmentes magnézium-citrát (megfelel 100 mg magnéziumnak) és 10 mg piridoxin-hidroklorid, B6-vitamin filmtablettánként. - Egyéb összetevõ: Mag: vízmentes laktóz, makrogol 6000, magnézium-sztearát. Filmbevonat: hipromellóz 6 mPa.s, makrogol 6000, titán-dioxid, talkum."
A kérdező hozzászólása: köszi

Most kezdtem el (7. hét) Gravidát (napi 1*) ill. Magne B6-ot (napi 3*) szedni és piros kiütések lettek rajtam, amik nagyon viszketnek. Sok lehetett a B6-vitamin?

Legjobb válasz: Próbáld meg a Magne B6-t elhagyni arra most még nem sok szükség van. Én egyáltalán nem is szedtem.

Próbáld meg a Magne B6-t elhagyni arra most még nem sok szükség van. Én egyáltalán nem is szedtem.
A magneB6nem nagyon válthat ki alergiás reakciókat, de különösebb kísérletezés helyett beszélj azzal az orvossal, aki mindezt felíta!Én a gravidát okolnám a kiütésekért.
Minek ennyi méreggel teli vitamint szedni ilyen korai terhességben? A magne B6 nem is szívódik fel rendesen. Én sosem szedtem terhesvitamint, inkább egészségesen táplálkozom. Sok gyümi stb...
Allergiás reakció. Szerintem, mielõtt bármit is elhagyná, konzultálj az orvosoddal, lehet, hogy nem a magnézium a hibás, hanem egy másik vitamin, ásványi anyag.
Szia! Én a Gravidát nem okolnám, inkább szerintem a Magne B6 az amibõl sokat szedsz. Eleve van a gravidában is. Én napi 1 Gravidát, 2x1 Magne B6-ot és 2x fél 3mg Folsavat szedek. Jó lenne tudni azt is , hogy hány miligrammos Magne B6-ot irt fel neked az orvos. Szerintem mindenképp csökkentsd az adagot legalább napi 2-re és a legkisebb mg-osat szedd! De beszélj az orvosoddal is. Üdv.
Szia! Nem értem minek a magne B6? Csak nem görcsölsz? Még nem hiszem... Nekem az orvosom, most kisebb görcsöknél is azt mondta a 12.-ik héten, hogy még hagyjam, majd késõbb ha nagyobb gond lesz akkor szedjem, most még korai, és lehet, hogy mire kéne nem fog hatni... Próbáld meg azt abba hagyni, és ha még pöttyös vagy akkor a gravidát is, és ha elmúlnak próbálj másik terhes vitamint... Annyi van. De szerintem ha nem szedsz semmit, csak helyesebben étkezel az is sokat segít.
Szia! A terhességi vitaminok lényege, hogy benne van minden amire szükségetek van. Szerintem ez mellé már semmilyen más gyógyszert ne szedj, ha mégis úgy gondolnád, elõtte konzultálj az orvosoddal! Üdv
Úgy látszik teli vagyunk Dr-okkal! Ha rám hallgatsz, ne hallgass senkire:) csakis az orvosodra! Ha õ írta fel mind a Gravidát, mind a Magne B6-ot, akkor szólj neki, hogy valamelyikre nyilván allergiás vagy, de az is lehet, hogy nincs köze egyikhez sem, lehet, hogy valami más miatt lett kiütésed(pl. valami ételtõl, csak épp egybeesett a kettõ). Nem értek hozzá, de szerintem érdemes lenne elmenni bõrgyógyászhoz, hogy csináljon allergiatesztet(bár az orvosod biztos többet tud mondani, mint én). Nekem is kell szednem a Magne B6-ot(2*1), de terhesvitamint-amirõl amúgy is én sok rosszat hallottam(ez persze csak magánvélemény)- nem mondta, hogy szedjek. Eddig hála Istennek semmi gondom sincs(persze nem vagyunk egyformák)! Fõ a sok zöldség-gyümölcs, és amibe sok vas van(máj, cékla, stb.)! Sok sikert a bébihez:) 32.hetes Kismama
Szia!Én elevitet szedek, meg folsavat meg a magnéziumot.26h km
én is gravidát, és vasat, néha c vitamin és kálcium a lábgörcs miatt.
én gravidát szedek és magne b6-ot a keményedések miatt.
Én Elevitet.Igaz hogy nincs benne jód, de nem csak tabikat szedek, hanem zöldséget és gyümölcsöt eszem, ja meg persze kalciumot és magne B6-ot szedek.Egyél sok narancsot, banánt, szõlõt( utóbbiból ha sokat eszek meghajt egy picurit) és minden olyan ételt fogyassz amiben sok ásványi anyag és vitamin is van!
Én gravidát szedek de vérszegény vagyok így vasat is szednem kell.A vas mellé c vitamint a görcsökre magne B6-ot. 30hkm
A C-vitaminnal óvatosan! Terhesség alatt nem nagyon ajánlják nagy mennyiségben, mert alacsony születési sülyt eredményezhet! Olvasd el a betegtájékoztatóját. 33hetes


Mennyibe kerül a magne B6 vitamin?

Elég sokat görcsölök,azt mondta a véd?n?m,hogy tágul a hasfalam és azért és szedjek rá magne B6 vitamint,tényleg ezt kell ilyenkor szedni,hány darabos kiszerelésben van és mennyibe kerül???

Legjobb válasz: Szia! Én is szedem. Van 30-as és 50-es kiszerelés. A 30-as 800 Ft körül van, én az 50-est 1300-ért szoktam venni. Üdv: 26 hetes kisanya

Szia! Én is szedem. Van 30-as és 50-es kiszerelés. A 30-as 800 Ft körül van, én az 50-est 1300-ért szoktam venni. Üdv: 26 hetes kisanya
szia. én az 50 szemeset veszem, mert 3x2õt szedek naponta.. 1400ft. a gyógyszertárban..
A Béres Magnézium 30 db-os és 900-1000 ft körül van, szerintem jobb mint a Magne B6. A Béresbõl napi 1 kell, a másikból meg vagy 6.
Ja igen, és tényleg jó a magnézium a görcsökre, keményedésre! Csak a 36.hét után már ne szedd!
nálunk az 50darabos, 1400ft.
A 13:30-as nak üzenem, hogy ez nem teljesen igy van. Mert a Béres féle magnéziummal én jól megjártam. Nekem napi 4 tablettát kell bevennem a magneB6-ból és a multkor bérest vettem, mert nem volt másik. Igaz h az van ráírva h napi 1, de fele annyi a magnézium tartalma mint a MagneB6nak!!. Tehát nekem abból napi 7et minimum be kellene vennem. A MagneB6 az erõsebb!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát és segítségét, most már akkor merem szedni én is a görcsöléseimre.
A 30-as 1000 Ft, az 50-es 1400 Ft
Pont tegnap mondta az orvosom, hogy a tapasztalatok alapján a magne b6 nak a legjobb a felszívódása..! nekem a Béres magnézium nem vált be, reggel bevettem az egy szemet..estére teljesen kemény volt a hasam és fájt...
Nem
a terhes vitamintól, a magne b6-tól és a bérestõl mennyit híztál már?
A kérdező hozzászólása: igazából eddig a terhes vitamint szedtem, szedem!pár hete fogyott el egy doboz semicillint, de most megint kell egy mert van egy kis gyulladás a vizeletemben, a magne b6ot is most akarom szedni, mert feszül a hasam! 23 hetes kismama
Olvasd el a semicillin betegtájékoztatóját! Úgy emlékszem, amikor nekem antibiotikumot, vasat és magnéziumot is kellett szednem, bizonyos idõ kellett köztük elteljen. Alig tudtam beosztani a nap 24 óráját, hogy mikor melyiket vegyem. Gondolom, függ attól, hogy milyen fajta az antibiotikum.
A kérdező hozzászólása: Így, hogy már írom mikor melyiket vettem be kicsit könnyebb!a semicillin meg ampicillin fajta!de mindkettõben meg van ugyanaz a hatóanyag, a magnézium-sztearát! Így is lehet szedni?

A Magne B6 vitamin jó hányingerre is? Szedhetek más hányingercsillapítót is helyette?

AB6vitamin tudom hogy jó rá de így kombinálva már nem érzem olyan hatásosnak.

Legjobb válasz: a dokim azt mondta a magneb6 csokkenteni fogja a hanyingert, igen nem tapasztaltam jelentosebb valtozast

a dokim azt mondta a magneb6 csokkenteni fogja a hanyingert, igen nem tapasztaltam jelentosebb valtozast
Elméleteileg csökkenti a hányingert is, de szedhetsz sima B6-ot is, ha akarsz. A Magne B6-ban az a jó, hogy a magnézium tartalma miatt csökkenti a görcsöket i.
Én is szedtem Magne B6-ot, és az addigi hányingerem átcsapott folyamatos hányásba. Én hülye meg szedtem, szedtem napokig. Aztán áttértem símán a B6-ra, akkor is ugyanúgy hánytam. Amikor abbahagytam a B6 szedését, megszûnt a hányás is.
Nekem a dokim a magne B6-ot mondta, és ha nagyon elviselhetetlen a hányingerem akkor a dedalon-t (bocs de nem tudom így kell e írni, kiejtés szempontjából igy mondta).
Nem írtad, hogy hány hetes vagy. Az elején a hányingerre jó a cola, vagy pár szem keksz, van aki a tejre esküszik. A végén ez már inkább gyomorsav nem hányinger, amire vagy segít a Rennie, vagy már semmi. 36 hetes kismama
Én is szedtem a Magne B6-ot, de sokáig hánytam és amint bevettem eszméletlen hányingerem támadt és egész álló nap az volt! Én ekkor tértem rá a Béres Magnézium+B6 vitaminjára és azóta semmi bajom, tökéletesen érzem magam! De szerintem mindenkinek más jön be! Sajnos ezt ki kell tapasztalni!

A magzatvédő vitamin mellett lehet szedni még Magne B6-ot, vagy ezzel együtt az már sok?

Legjobb válasz: Csak akkor kezd el szedni, ha az orvos javasolja. Én Elevitet szedek és az orvos utasítására naponta 3-szor 2 magneb6-ot. Ha úgy érzed, hogy szükséged lenne rá, mert pld. húzza a görcs a lábad, vagy keményedik a hasad, stb.stb. akkor kérdezd meg a dokidat, vagy a védõnõt. Nekem mindenestre vezetik a kartonomon, hogy mikor mennyit szedek belõle.

Csak akkor kezd el szedni, ha az orvos javasolja. Én Elevitet szedek és az orvos utasítására naponta 3-szor 2 magneb6-ot. Ha úgy érzed, hogy szükséged lenne rá, mert pld. húzza a görcs a lábad, vagy keményedik a hasad, stb.stb. akkor kérdezd meg a dokidat, vagy a védõnõt. Nekem mindenestre vezetik a kartonomon, hogy mikor mennyit szedek belõle.
Ha a szervezeted igényli, akkor szerintem nem viheted túlzásba, de minden esetben konzultálj az orvosoddal. Én például az Elevit mellé szedek magnéziumot, B6 vitamint, mert görcsöl a lábam, és a magzatvédõben lévõ mennyiség nem elegendõ, hogy megszûnjenek az éjszakai görcsök. A tested jelezni fogja, ha valamibõl hiánya van, ha a baba elveszi tõled, és neked már nem marad, biztosan lehet szedni pluszban, ha az orvos másképpen nem tanácsolja.
Igen, magadtól vagy csak mások tanácsára ne szedjél semmit. Kérdezd az orvosod!
A magzatvédõben elég magnézium van. A vége felé keményedés ellen az orvos szokott felírni plussz magnéziumot. De magadtól, csak úgy, ne szedjél többet.

Ha nem szedek kúlon magne B6-ot a vitamin mellé az baj?

Legjobb válasz: Én sem vitamint sem pedig Magne B6_ot nem szedtem. A vitamint azért nem mert nyáron voltam terhes és az orvosom szerint ilyenkor a rengeteg friss gyümölcs és zöldség mellett fölösleges, ha kiegyensúlyozottan eszel. Az elsõ babámnál még szedtem vitamint, de borzalmas szorulást okozott, így abbahagytam. Utána egyik babámnál nem szedtem. A magne B6 jótékony hatásairól meg csak itt olvastam, sosem szedtem. A gyerekeim egyébként a 38-39. héten születtek. 4 gyerekes anyuka Persze, ha görcsölgetsz, inkább szedd a Magne B6-ot is, mert görcsoldó hatása is van.

Én sem vitamint sem pedig Magne B6_ot nem szedtem. A vitamint azért nem mert nyáron voltam terhes és az orvosom szerint ilyenkor a rengeteg friss gyümölcs és zöldség mellett fölösleges, ha kiegyensúlyozottan eszel. Az elsõ babámnál még szedtem vitamint, de borzalmas szorulást okozott, így abbahagytam. Utána egyik babámnál nem szedtem. A magne B6 jótékony hatásairól meg csak itt olvastam, sosem szedtem. A gyerekeim egyébként a 38-39. héten születtek. 4 gyerekes anyuka Persze, ha görcsölgetsz, inkább szedd a Magne B6-ot is, mert görcsoldó hatása is van.
nem baj :)
Ha csak nem orvos ajnlotta, vagy nincsennek gorcseid, hasfajasaid, kemenyedeseid, akor nem baj.

Nagyon hányingerem van 8hkm. Magne B6-ot szedek, ugye ez nem árt a babának? Mondjuk a védőnő mondta, hogy szedhetem ha terhes vitamin nem segít.

De az orvos nagyon rám ijesztett, hogy ne szedjek semmit csak a terhes vitamint. Ez még a véd?n? el?tt volt.

Legjobb válasz: Nem lehet baja a babának, fõleg ha a használati utasításban leírt adagot nem léped túl. Késõbb a méh szalagok nyúlása görcsölõ érzést fog kiváltani amire csak a Magne B6 jelent megoldást. Javaslom, hogy szedj folsavat és kalciumot (500 mg-os és ne pezsgõtablettát). Tehát a Magne B6 kifejezetten jót tesz egyáltalán nem káros! Boldog babavárást! Egy gyönyörû 2 éves és egy 15 hetes magzat anyukája

Nem lehet baja a babának, fõleg ha a használati utasításban leírt adagot nem léped túl. Késõbb a méh szalagok nyúlása görcsölõ érzést fog kiváltani amire csak a Magne B6 jelent megoldást. Javaslom, hogy szedj folsavat és kalciumot (500 mg-os és ne pezsgõtablettát). Tehát a Magne B6 kifejezetten jót tesz egyáltalán nem káros! Boldog babavárást! Egy gyönyörû 2 éves és egy 15 hetes magzat anyukája
Kedves utolsó két válaszoló, ezt jó tudni. Oda fogok rá figyelni, én simán bevettem eddig egyszerre.
Nekem azt mondták, min.2 óra teljen el az Elevit és a Magne B6 között.
Nekem mondta a védõnõ, hogy nem szabad együtt szedni. Azért nem, mert a terhesvitamint úgy állítják össze, hogy az összetevõk ne üssék egymást, na most ha beveszed a B6-ot vele együtt, akkor már több a B6 vitamin ugye és akkor már teljesen "megváltozik" a hatása a benne lévõ vitaminoknak, ásványi-anyagoknak.
Én is szedem. Miért nem szabad a terhesvitaminnal együtt???
Én éppen tegnap voltam dokinál és kérdeztem meg tõle hogy mit szedhetnék hányingerre, alapból már szedek napi 2 MagneB6 -ot meg Gravidát is.Azt mondta jó a MagneB6 szedjek belõle plussz egy szemet ha kell. 9 hkm
08:47 vagyok. Az lemaradt, hogy nem lesz bajod tõle, se a babának, de ne a terhesvitaminnal együtt szedd..(védõnõ mondta)
Én nem szedtem, mert hánytam tõle, de komolyan:D
Magne B6 nagyon is jó, a legtöbb kismami szedi. Én is :)
A magneB6 nem árt a babának. Vszínû az orvos azért mondta, mert sok az okos kismama, aki bármit beszed terhesség alatt az orvos megkérdezése nélkül és õ ezt ki akarta védeni nálad. Ha nem szûnik a hányinger a MB6-ra sem, akkor érdemes az orvost/patikust meglátogatni és kérni egy picivel nagyobb dózisú szimplán B6 vitamint.
Nekem is két órát mondott a védõnõ, de azt mondta, hogy az sem baj, ha több.. Sõt:) Hát nincs mit, ezért járunk/járok ide, hogy segítsek, ha tudok:) 14:32 voltam:)

Szervusztok! 7 hetes terhesen szedek bogyókat, mindet az orvos javaslatára, (B6, Magne B6, folsav, Duphaston, C- vitamin) de hasmenésem van. Nem "mossa ki" a szervezetemből a hasznos dolgokat?

Olvastam az itt felmerül? hasmenéses kérdéseket de ilyen szempontból aggódó kérdéseket nem találtam, bocsánat ha mégis feleslegesen tettem föl. Nem valószín?, hogy fert?zés mert semmi más tünetem nincs, az étkezésem is normális, azt hiszem. Orvoshoz kontrollra jöv? kedden megyek, csak emiatt nem akarom hívogatni.

Legjobb válasz: a magnéziumnak is lehet ilyedn mellékhatása, de ha elplvasod a beteg tájékoztatót rá is van írva(magne b6) én pl szedek magnéziumot, vasat, terhesvitamint, és nekem is enyhe hasmenésem van... a védõnõm meg is kérdezte, mert van akinél a vas székrekedést, van akinél enyhébb hasmenést koz!!! amúgy a terhesség elején is lehet hasmenés vagy szorulás, bár szrulás sûrûbben fordul elõ, a hasmenés sem kizárt, én mindkettõvel szenvedtem: 7-8 hétig hasmenés, utána szorulás volt... sztem nem kell aggódni, nem mossa ki a szervezetedbõl! 28hetes kismama

a magnéziumnak is lehet ilyedn mellékhatása, de ha elplvasod a beteg tájékoztatót rá is van írva(magne b6) én pl szedek magnéziumot, vasat, terhesvitamint, és nekem is enyhe hasmenésem van... a védõnõm meg is kérdezte, mert van akinél a vas székrekedést, van akinél enyhébb hasmenést koz!!! amúgy a terhesség elején is lehet hasmenés vagy szorulás, bár szrulás sûrûbben fordul elõ, a hasmenés sem kizárt, én mindkettõvel szenvedtem: 7-8 hétig hasmenés, utána szorulás volt... sztem nem kell aggódni, nem mossa ki a szervezetedbõl! 28hetes kismama
Nekem is ez volt a terhességem elején, ráadásul a 20. hétig hánytam. Pont az ilyenek miatt jó, ha van egy kis vitamin plussz amit szed az ember a babának.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!