Találatok a következő kifejezésre: A MÁV egyik károsultja vagyok. Mit (1 db)

A MÁV biztosító egyik károsultja vagyok. Mit tegyek?

Új biztosító után nézek és már csak 4 napig lehet elintézni, teljesen kétségbe vagyok esve. Válasszak egy drágábbat vagy kockáztassak megint egy olcsóval? Ugye nincs esély hogy mégegyszer megtörténjen a "máv-incidens"?

Legjobb válasz: A MÁV-al egyenlõre nem, mert ugye annak annyi lett, de ha olcsót választasz azokkal is megeshet. Tudod olcsó húsnak híg a leve! Én a gagyikat elkerülném messzire ha MÁV-os lettem volna!

A MÁV-al egyenlõre nem, mert ugye annak annyi lett, de ha olcsót választasz azokkal is megeshet. Tudod olcsó húsnak híg a leve! Én a gagyikat elkerülném messzire ha MÁV-os lettem volna!
A kérdező hozzászólása: te melyiknél vagy? vagy melyiket ajánlod?
Olyat válassz, aminek azért jobban ismered a nevét. Olyat ne, amirõl még nem is hallottál. Bár a MÁV-nak is volt/van neve, így bármikor elõfordulhat más biztosítóval is ez. A párom is MÁV-os volt, de most a Postához (nem tudom hogy van pontosan a neve) ment át. Neki még az se jön ki túl drágára és egyelõre a posta biztosan áll a lábain. Több ismerõsünk is ezt kötötte meg még jóval elõbb... õk jártak jobban, mert most nem kell váltaniuk.
netrisk.hu a legjobb!
A kérdező hozzászólása: sziasztok újra! köszi a válaszokat. közben már "leigazoltam" az Allianz-hoz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Életbiztosításnál mit jelent a díjtartalék?

2

TB szakértők! Kérlek SEGÍTSETEK! Nagyon bonyolult a helyzetem?

Próbálom röviden...

Szóval a tényállás az, hogy január 23.-ától nincs munkaviszonyom.
Március elején az anyósomhoz kellett költöznünk a párommal, mert sajnos halálos beteg és ápolásra szorul. Mindenünket eladtuk, hogy ideköltözzünk szóval nem túl sok a bevételünk, és hát úgymond nincs semmink...:(

Ezzel egy időbe megigényeltem az ápolási díjat, amit nagy valószínűséggel, és 2 és fél - 3 hónapos hercehurca után, meg fogok kapni... Ez annyit jelent, hogy az igénylés napjáig visszamenőleg megkapom a pénzt és a tb-t is...

Na de a lényeg most jön... elmentem április végén a háziorvosomhoz és azt mondta van tb-m... :O
Ami már alapból meglepő volt hiszen csak a 45 napos ráhagyásról tudtam.. (lehet elrontottak bent valamit..)

Na, de ma elmentem a nőgyógyászhoz, ami már nem tűrt halasztást.. ott meg azt mondták, hogy nincs tb-m, de megvizsgálnak, csak majd érdeklődjem meg mi lehet a gond, nehogy utána rám terheljék a vizsgálat árát...

Szóval a kérdésem:
Ha megkapom az ápolásit, akkor visszamenőleg kifizetik nekem március elejéig a tb-t, és akkor nem kell a vizsgálatért fizetnem? Vagy így is kifizettetik majd velem?

A gond az hogy hiába kapok visszamenőleg tb-t ha nem tudom használni... Sajnos még az se biztos, hogy ebben a hónapban választ kapok...

Nem akarnám befizetni önerőből ezt a hónapot, 2 okból:

-az egyik, hogy nem állunk túl jól anyagilag, és ha úgyis kifizetik, minek fizetnék duplán?? Annyira azért nem vagyok eleresztve...
-a másik meg az, hogy ha be is fizetném és utána megkapom a pénzt, akkor megint szaladgáljak a NAV-hoz, hogy köszi most már az önkormányzat fizeti? Sok rosszat hallottam, hogy alig bírták visszamondani a fizetési kötelezettséget...

A lényeg, hogy még mennem kell majd vizsgálatokra, nem is egyre és tényleg nem tűr halasztást...

Segítsetek mit csináljak?

Bocsánat a kisregényért, de csak így lehet mindenkinek világos a helyzetem.. és köszönöm a válaszokat!

5

Kötelező biztosítást váltottam. Az előző biztosító visszatartja a bónus-malus besorolásomat. Az új biztosító visszahelyezett, B0-ás besorolásba, B10-ből, több évtized után. Mit tudok tenni?

4

Ismerősöm az USA-ban telepedett le, szeretné megszüntetni az itthoni egészség biztosítását. A NAV szerint csak akkor teheti, ha nincs itthon lakás a nevén (még nem sikerült eladnia). Mi köze a kettőnek egymáshoz?

2

Gyermek-előtakarékossággal egybekötött életbiztosítás. Megéri?

Egyre többet hallok ilyen termékekről és érdekelne hogy van e valakinek tapasztalata róluk?

4

Hogyan kell kiszámolni hogy mennyi pénz jár vissza?

Önkéntes magánnyugdijpénztáram most jár le és nem csak a hozamot hanem a tőkét is ki fogom venni egyben de nemtudom mennyit fogok igy kapni 452.000ft a hozam és 1.152545.-a tőke a kérdéseim a következők a hozamból is kell adózni ,vagy csak a tőkéből vagy össze vonják a kettöt és abból és mennyire számithatok pontosan?Amugy fizetési gondok miatt fogom megszüntetni nem nyugdijba megyek!

1

Mi még megkaphatjuk? (a többi lent)

a megszűnt magánnyugdíj pénztár utáni reálhozamot még kifizethetik nekünk?Vagy lemondhatunk róla?

1

Aki meghal még az előtt hogy nyugdíjba menne, de egész életében fizette a járulékokat, ott az örökösök kapnak valamit?

17

Szimba tanuló biztosító fizet császármetszéses szülésre?

1

Ahhoz milyen biztosítást kell kötni, hogyha netán betegszabadságra megyek, akkor ne legyen keresetkiesésem?

és ennek mi a havi díja? Merthát ha most egy hétre kórházba kerülnék, akkor TB miatt csődbe is mehetnék

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!