Találatok a következő kifejezésre: A Lyndinette tabletta (18 db)

Szedhetem a Lyndinette 20 tabletta helyett a "sima" Lyndinette tablettát? Mi a különbség a kettő között?

Kb.3éve szedem a Lyndinette20 fogamzásgátlót de most recept hiányában gyógyszerész ismer?st?l sikerült kikérnem 3havi adagomat,de sajnos (gondolom véletlenül)"sima"Lyndinettet kaptam.

Legjobb válasz: Csak 20as és 30as van.

Csak 20as és 30as van.
A kérdező hozzászólása: Csak 20as és 30as van?Csak mert a mostani dobozon nincs a Lyndinette név mellet a "20" és más fehér dobozban van a sárga helyett?Akkor szedhetem?
Én is úgy tudtam, hogy csak 20-as és 30as van, és ha egyikrõl a másikra térsz át, akkor az gyógyszerváltásnak minõsül, és annak alapján kell gondoskodni a kiegészitõ védekezésrõl. Jobb lenne mielõtt áttérnél rá elolvasni egy gyógyszerváltásról szóló anyagot, és ha elkezded szedni, akkor ezután már ezt írasd föl a nõdokiddal, mert ha sokat váltogatod a gyógyszereket azt megsínyli a szervezet. Biztosan van különbség a két tabletta között, így érdemes ezen elgondolkozni.
A kérdező hozzászólása: Nem ez a tabletta van nekem nincs a név mellett semmi.Se "20" se "30" csak simán Lyndinette
Azt írták néhány helyen, hogy a lyndinette 20 már csak simán lyndinette. Nekem is ezt adták ki a gyógyszertárban és egyre többen panaszkodnak erre, hogy semmit nem szóltak csak másikat adtak ki. Akármelyik netes gyógyszertárban megnézed nincs is olyan simán hogy lyndinette csak 20 vagy 30, szerintem ez csak azt igazolja, hogy megváltoztatták a nevét és dobozát.
Több, mint 1 éve szeded és csak most merült fel benned a kérdés???
A kérdező hozzászólása: Igen, mert eddig óvszert használtunk. Egyik ismerõsöm mondta, hogy õk nem védekeznek a 7 nap alatt
Nem kell.
Tabletta+óvszer? elég biztosak vagytok. Amúgy tényleg nem kell, ha rendesen szeded és elkezded következõ levelet, akkor véd rendesen.
bocsika hogy én kérdéssel válaszolok, de ha nem kezdi el a következõ levelet, akkor viszont már nem ajánlatos gumi nélkül?
Ha nem kezdi el a következõ levelet, akkor már az elõzõ levél vége után más módon kell védekezni.
Igen. Rózsaszin VIAGRA-t.

Ha tegnap reggel fél9kor vettem be a fogamzásgátló tablettát (Lyndinette 20at) és ma reggel mikor nagy dolgom volt félig hasmenéses volt véd a gyógyszer vagy alkalmazzunk kiegészítő védekezést?

Egyáltalán milyen az a a hasmenés ami már itt problémát okozhat?

Legjobb válasz: Eltelt egy nap! Szerinted? A betegtájékoztatón rajta van, hogy a tabletta bevételét követõ 3-4 órán belül! Vagy még el sem olvastad???

Eltelt egy nap! Szerinted? A betegtájékoztatón rajta van, hogy a tabletta bevételét követõ 3-4 órán belül! Vagy még el sem olvastad???
A kérdező hozzászólása: Már szinte rongyosra olvastam a beteg tájékoztatót...egyszerûen csak túl fiatal vagyok még egy babához.Köszi a választ:S
Szerintem annyi idõ után nem lehet probléma, pláne, hogy nem teljesen hasmenés volt. ha félsz, 1 hétig gumizzatok, de szerintem nincs rá szükség.

A Lyndinette 20 tabletta véd a 7 napos szünetben is, mert nincs ráírva a tájékoztatóra?

Legjobb válasz: Igen véd.Egyébként minden tabletta véd a hétnapos szünetben is.És tényleg nincs bele irva a tájékoztatóba.

Igen véd.Egyébként minden tabletta véd a hétnapos szünetben is.És tényleg nincs bele irva a tájékoztatóba.
Biztosan véd! Én ilyet szedtem és nem estem tõle teherbe!
Minden tabletta ugyanúgy véd.

A barátnőm holnap kezdi el a 2. levél Lyndinetta tablettát szedni, ma van a menzesze utolsó napja, én azt hittem, hogy már vége mert mint mondta (meg tapasztaltam is) tiszta volt. Lehet belőle baj?

mondjuk tampont használ ami álíltólag felszívja és utána egy ideig tiszta, nah mind1...

Legjobb válasz: Nem lehet baj belõle, ne aggódj! 1 hónap után már véd a tabletta, a menstruációs napokon is, ha mindig bevette a barátnõd! És nem össze-vissza szedte!

Nem lehet baj belõle, ne aggódj! 1 hónap után már véd a tabletta, a menstruációs napokon is, ha mindig bevette a barátnõd! És nem össze-vissza szedte!
Nem, a tabletta, amit szed 1 hét után védettséget ad! A szünetben is véd, megnyugodhattok.
én vagyok a bnõ:) és órapontosan szedem:)

Ma kezdtem el szerdni a Lyndinette 20 tablettát. Kicsivel kevesebb mint 3 óra múlva hasmenésem volt. Vegyek be mégegy gyógyszert? Vagy amiért most kezdtem csak el szedni nem muszáj?

Legjobb válasz: "Ha a drazsé bevételét követõen, 3-4 órán belül hányás lép fel, a drazsé felszívódása nem tökéletes. Ilyen esetben az elfelejtett tablettákra vonatkozó elõírásokat kell alkalmazni. Ha a drazsé bevétele nem történik meg a szokott idõben, úgy azt 12 órán belül pótolja. A következõ drazsét vegye be a szokott idõben. 12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges." Ha 3-4 órán belül volt és erõsebb hasmenés, akkor pótolni kell. Nekem ezt mondta a doki. De ha nem pótolod, kieg. védekezés nélkül ne szexelj. De amúgy is várnál a tabi hatásának kialakulására legalább 2 hetet gondolom. 1 hónap már biztos elég lesz.

"Ha a drazsé bevételét követõen, 3-4 órán belül hányás lép fel, a drazsé felszívódása nem tökéletes. Ilyen esetben az elfelejtett tablettákra vonatkozó elõírásokat kell alkalmazni. Ha a drazsé bevétele nem történik meg a szokott idõben, úgy azt 12 órán belül pótolja. A következõ drazsét vegye be a szokott idõben. 12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett drazsé(k) bevételét, hanem folytassa a drazsé szedését a megszokott módon. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges." Ha 3-4 órán belül volt és erõsebb hasmenés, akkor pótolni kell. Nekem ezt mondta a doki. De ha nem pótolod, kieg. védekezés nélkül ne szexelj. De amúgy is várnál a tabi hatásának kialakulására legalább 2 hetet gondolom. 1 hónap már biztos elég lesz.
Mivel egyébként is várnál heteket a hatás kialakulására, így nem muszáj pótolni. Amúgy én most írattam ezt a tabit és akkor mondta a doki, hogy pótoljam. De így szerintem is felesleges, mivel amúgy is várnál még a szexszel.
velem volt hasonlo uezzel a tabival, csak regebb ota szedtem, en bevettem masikat, de a doki szerint nem kellett volna. ne vegyel be masikat, szedd uugy, de egy honapnal korabban semikeppen ne szexelj gumi nelkul.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor szerinted se pótoljam?
elso vagyok, nekem anno uezzel a dokim azt mondta, ne potoljam, de 7 nap maskent is vedekezes. neked amugy is kene egy honap, mire ved, tehat ne potold, de figyelj az 1 honapra.

2 hónapja kezdtem el szedni újra a Lyndinette 20 tablettát. Olvastam a papírján hogy súlyingadozást okoz, lehetséges hogy ezért nemtudok hízni?

Legjobb válasz: Mindegyikre oda van irva h növelheti a testsulyt. nem hinném h emiatt. ha nem vagy rá hajlamos, akkor nem nagyon fogsz hizni. sztem ennek inkabb örülj :):)

Mindegyikre oda van irva h növelheti a testsulyt. nem hinném h emiatt. ha nem vagy rá hajlamos, akkor nem nagyon fogsz hizni. sztem ennek inkabb örülj :) :)
Van 2 bnõm, aki ezt szedte és a mellük megnõtt, de nem híztak máshová. (a mázlisták...:D)

A barátnőm 18 napja szedi a Lyndinette 20 fogamzásgátló tablettát. Ilyenkor már biztonságosan lehetünk együtt?

Legjobb válasz: csodálkoznék ha nem lenne rajta a használati utasításán. vagy nézd meg neten....

csodálkoznék ha nem lenne rajta a használati utasításán. vagy nézd meg neten....
A kérdező hozzászólása: nincs rajta konkrétan sajnos, ezért kérdeztem.
1 hónap után nyújt majdnem minden fogamzásgátló védelmet!
És tényleg nincs rajt a használati utasításon, ezt a nõdokitól kellett volna megkérdezni.

Ha beszedtem az első levél tablettát a Lyndinette 20-ból, úgy, hogy a menstruáció első napjától szedem, akkor elmehet bennem a párom szeretkezés közben?

Legjobb válasz: Igen,elmehet,mert a legtöbb fogamzásgátló 14nap után már véd!És ezt orvosok mondták,nem magamtól találtam ki,szal megnyugodhatsz.

Igen, elmehet, mert a legtöbb fogamzásgátló 14nap után már véd!És ezt orvosok mondták, nem magamtól találtam ki, szal megnyugodhatsz.
Igen, de már az elsõ szemtõl véd :) De persze nembaj, hogy megvártad az elsõ levelet, így biztos a védelem, biztos megszokta a szervezeted a gyógyszert.
igen, de én megvárnám a biztos 1hónapot!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!