Találatok a következő kifejezésre: A Lindynette mikortol (13 db)

Idáig a Diane 35 szedtem. Most hétfőn kezdtem a szünetet és az orvosom a lindynette 20at írta fel. A menstuáció első napján kezdjem el szedni a lindynette 20at vagy a 8. napon kezdjem el szedni? Mikortól vagyok védett?

Legjobb válasz: én úgy tudom hogy a lindynette jóval lájtosabb mint a diane, úgyhogy ha azt akarod hogy ne csorbuljon a védelem, akkor kezd rögtön a diane utolsó szeme utáni napon, tehát ne tarts szünetet.

én úgy tudom hogy a lindynette jóval lájtosabb mint a diane, úgyhogy ha azt akarod hogy ne csorbuljon a védelem, akkor kezd rögtön a diane utolsó szeme utáni napon, tehát ne tarts szünetet.
Így van a betegtájékoztatóban is ezt írják. Nem kell szünetet tartani. Az elsõ naptól kezdve akkor van ha már egy ideje nem szedtél tabit vagy aki most kezdi csak szedni.

így mikortól véd a Lindynette 20-as tabletta?

Nőgyogyászom azt mondta h menstruáciom utolsó napjátol ezdjel el szedni és várjak egy hónapig amíg hat, de olvastam ha valaki a menstruáció első napján kezdi el szedni akkor már azzonal véd. Nekem a menstruáciom most 4 napig tartott a 4. nap beis vettem az első tablettát, ma vettem be a 6.szemet. Mikortól vagyok védett? Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: 1 levél utántól.Kamu,hogy az elsõ tabletta bevételétõl.

1 levél utántól.Kamu, hogy az elsõ tabletta bevételétõl.
A fogamzásgátlóknál mindig ajánlott az 1 hónapos idõszak , h biztosan védjen a nem kívánt terhességtõl.
A kérdező hozzászólása: igen azt mondta a nõgyógyászom, hogy 1 hónap alatt alakul ki a védettség de ! MOST MONDOM UTÓLJÁRA!! te nyomorék! olvastam, hogy van olyan amikor a menstruávió elsõ napjától szeded akkor állítólag az elsõ naptól már véd. Erre voltam kiváncsi, hogy igaz vagy sem... Ha meg nem tudsz kulturáltam válaszolni meg más témában irkálsz akkor mi a ... irsz?! csicska.. Utlsónak meg köszönöm:)
Nem kell lehülyézni azért mert megkérdezte, sokan hiszik azt, h elsõ hónaptól véd ami nem igaz ezért ajánlják biztos ami biztos alapon az 1 hónapot. Jó, h megmeri kérdezni nem egybõl elhiszi amiket mondanak nekik...
megválaszoltad a saját kérdésedet "várjak egy hónapig amíg hat" "Mikortól vagyok védett?" idióta
A kérdező hozzászólása: Kedves "aberállt válaszoló"! ki beszélt itt abortuszról? :D A kérdés annyi volt, hogy igaz-e amit olvastam? Kíváncsiságból kérdeztem meg.. erre meg a nagyon okos nyugodt idegállapotoddal eléggé értelmes választ adtál :D xanas aranyom xanax...
kedves aberrált kérdezõ! azért írtam, h legyen rá pénzed, mert normális helyen 40-tõl kezdõdik egy abortusz... Úristen azt hittem, csak véletlenül vagy hülye, de nem, mert tényleg... grat
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszolónak köszönöm, másodiknak meg gratulálok a szegénységi bizonyítványához! :)
mert amit a nõgyógyászod mond az hülyeség lehet csak, persze, menjél [email protected] te bátor ember csak legyen pénzed abortuszra is te zseni
Ha igaz is lenne, hogy az elsõ naptól hat, ha a menstruáció elsõ napján kezded, te nem akkor kezdted, tehát én nem értem a kérdést... Így azonnal tuti nem hat, célszerû lenne kivárni az egy hónapot. Én az elsõ vérzéses napomon kezdtem, de a második levélig még gumiztunk is.

Mikortól véd a Lindynette 20?

Tegnap vettem be az utolsó szemet az els? levélb?l.Szerintetek lefeküdhetek már ma a barátommal óvszer nélkül?

Legjobb válasz: én is ilyet szedek. én vártam mig meg jön és elmulik. de az orvos azt mondta h már lehet a második héttöl.

én is ilyet szedek. én vártam mig meg jön és elmulik. de az orvos azt mondta h már lehet a második héttöl.
le:)

A Lindynette 20 már az első tabletta után véd? Vagy mikortól?

Legjobb válasz: Én is ezt szedem, én kivártam a levél elfogyását!

Én is ezt szedem, én kivártam a levél elfogyását!
nekem egy hónapot mondott a dokim ! És nem kockáztattam, kivártam..egy hónapot ki lehet bírni.De ahogy gondolod
Nekem azt mondták, hogy ha a mens. elsõ napján kezdem el szedni, akkor már azonnal védett vagyok. Az ötödik napon már szeretkeztem is a párommal minden védekezés nélkül. Nem lett semmi baj :D
Naa most miért kellett így lehordani szegényt?? Ha gyógyszert szednek a fiatalok az a baj, ha nem akkor azért hurrogjátok le, mert nem szed... Szegény segítséget vár olyanoktól, akik esetleg szedték, vagy tudnak róla valamit, nem pedig további, a válaszolót minõsítõ visszakérdezéseket. Valószínû elhagyta a papírját, ahogyan én is jártam amikor a legelõször kezdtem szedni fogamzásgátlót. Tehát a fogamzásgátló tabletták, ha a menstruáció elsõ napján kezdik el szedni, akkor már az a havi peteérést leállítják, tehát védettséget ad. Ha nem a menstruáció elsõ napján kezdted szedni, akkor 7 napig barrier elvû kiegészítõ védekezést kell alkalmazni (óvszer). Egyébként is ajánlott ez az 1 hét, van aki 1 hónapot vár, hogy nyugodt legyen, ez már rád van bízva, mikortól nem félsz, de ha rendesen szedted vérzés elsõ napjától, akkor nincs mitõl tartanod :)
Olvasd l a tájékoztatót.... Minek szeded, ha nem is tudsz róla semmit? Egyáltalán tudod, mi ez?

A Lindynette 20 mikortol véd ha mensi 5. napján kezdtem szedni?

Legjobb válasz: Szia! Én nem ilyet szedek, de hasonlót (mercilon). Úgy tudom h így egy hét után. De miért nem kezded el az 1. napon és akkor rögtön védett lennél. Olvasgasd a betegtájékoztatót, abban tutira benne van, és nem véletlenül írják le, higyj annak! ;)

Szia! Én nem ilyet szedek, de hasonlót (mercilon). Úgy tudom h így egy hét után. De miért nem kezded el az 1. napon és akkor rögtön védett lennél. Olvasgasd a betegtájékoztatót, abban tutira benne van, és nem véletlenül írják le, higyj annak! ;)
Az 1. nap kellett volna elkezdened! így várnos kell 1 hétig a védettség kialakulásához! Sajnos a dokik is beszélnek össze-vissza.
Állítólag azért szokták ajánlani az 5. napot, hogy jobban beálljon a ciklus. így tényleg kell várnod 1 hetet.
Nekem is azt mondta az orvos, hogy 5. naptól szedjem. S rajta kívül megkérdeztem két dokit, s mind azt mondta, hogy ilyen esetben egy hónapot kell várni. Különben nekem nagyon bejött eddig. 6-7 nap helyett 4 napig volt meg, s életemben elõször nem görcsöltem. Végre nem kellett 2 napig otthon szenvednem. Már megérte :)
A kérdező hozzászólása: Nödoki monjdta hogy 5.nap kezdjem....
A kérdező hozzászólása: jah meg nödoki aztmondta még hogy 1 honapot kell várni addig mással is védekezzünk...

Mikortol hat a Lindynette 20, teljes biztonsággal? Most kezdtem.

Legjobb válasz: Van, aki azt mondja,hogy az elsõ szemtõl, van, aki azt, hogy az elsõ levél után, a dokim pedig azt, hogy két hét után. Én a két hetet választottam, nem volt semmi baj. De ha biztosra akarsz menni, várd meg az elsõ levelet.

Van, aki azt mondja, hogy az elsõ szemtõl, van, aki azt, hogy az elsõ levél után, a dokim pedig azt, hogy két hét után. Én a két hetet választottam, nem volt semmi baj. De ha biztosra akarsz menni, várd meg az elsõ levelet.
Az van a tájékoztatón, hogy ha az elsõ napján veszed be a menstruációnak, akkor a menstruáció elmultával már hat is..én azt hiszem 2 vagy 3 hetet vártam, nem lett baj...
Az enyémnek a tájékoztatóján semmit nem ír azzal kapcsolatban, hogy mikortól hat.
Szia! Csatlakozom a többiekhez! Az orvosom (aki hozzá teszem egy nagyon jo orvos) azt mondta hogy az elsõ szemtõl számított 2 héten belül már hat a gyogyszer...tehát 2 hét után teljes bedobbással :)
Tényleg nincs semmi a tájékozójában ezzel kapcsolatban. Ha a menstruációd elsõ napjától kezded, elvileg elsõ beszedett szemtõl véd. De én is a 2 hetet megvártam:)
Én is megvártam a 2hetet, biztos ami biztos:)

A Lindynette fogamzásgátló mikortól véd?

Az els? levél után meg kell várni a szünet végét,vagy sem,és az következ? levél els? szeme után válok védetté?Csak az válaszoljon aki biztosan tudja!Köszönöm!

Legjobb válasz: Már az elsõ levél után védett vagy és véd a tablettamentes napokon is!Nem kell megvárnod a szünet végét.

Már az elsõ levél után védett vagy és véd a tablettamentes napokon is!Nem kell megvárnod a szünet végét.
Szia! Én is azt szedtem és a doki azt mondta hogy 2 hét után biztonságos
Most akkor melyik? Nekem is ez a fajta van, elõször szedek ilyet.
A papirra az van irva hogy egy hét után már véd!! remélem tényleg igy van mert az nekem gáz ha nem.

Lindynette 20-at szedek. Ha ma a gyógyszer után kb. 3 órával hánytam akkor menyyi időt kell várni a szexel, mikortól biztonságos ujra szexelni?

Legjobb válasz: hát akkor az távozott a szervezetedbõl.sajna nem tudok többet segíteni csak annyit h a napokban tuti védekezzetek szerintem nõgyógyászodat kérdezd meg hogy mit kell tenni

hát akkor az távozott a szervezetedbõl.sajna nem tudok többet segíteni csak annyit h a napokban tuti védekezzetek szerintem nõgyógyászodat kérdezd meg hogy mit kell tenni
7 nap szokott lenni.
Azt írja, hogy vegyél be mégegyet. Nem? Én emlékszem, hogy van errõl szó a tájékoztatójában, mért nem veszed elõ??
Igen! Hányásnál és hasmenésnél plusz egy tabit be kell venni... Én nem vettem be így lettem terhes... Kíváncsi lennék, hogy mitõl hánytál, de komolyan. Itt a falunkban hatan vagyunk akik szedték ezt a gyógyszert és kinyírt mindannyiukat. Nekem pl nagyon de nagyon erõs vérzésem volt tõlem 2 hétig, a barátnõmnek ment a hasa tõle és a másik barátnõm is annyira vérzett, hogy kórházba került! úgyhogy ha esetleg a gyógyszertõl hánynál, válts minél hamarabb...:)
Na jó, azért elijeszteni nem kell rögtön, én is ezt szedem, és semmi bajom tõle. :)
Én meg nem elijeszteni akartam, hanem tanácsot adni. Igenis nekem sok olyan ismerõsöm van aki nem bírta... Te lehet, hogy a szívósok közé tartozol, akinek a teste bír mindent!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat .Nos elolvastam a tájékoztatót , de ot 3-4 órán belül ha hányás lép fel akor vegyél be még eyet nos én ezen túl voltam .Ez a hányás most mint kiderült fertõzõ mandulagyuszi meg kötõhártya gyuszi miatt volt .Egyébként a lindyt én sem birom de az orvosom felírzt melé vmi gyógyszert ami majd elvileg csökenti elmulasztja a melékhatásokat .KÖszönöm a válaszokat .

Mikortól véd a Lindynette 20 tabi?

Most szedem el?ször, bevettem 16 szemet és a dokim azt mondta most tartsak 5 napos szünetet mert közbe megjött a mensim és most a szünetbe meg mégjobban.Elvileg ha elkezdem a másik levéllel akkor már véd... vagy abból még 1 hét kell mire használ???

Legjobb válasz: Szia! Ha a mensi elsõ napjától kezded akkor már elvileg véd a gyógyszer, ha a mensi többi napján akkor kell 7 napig kiegészítõ védekezés... Szerintem az a legtutibb ha a 2. levélnél is vársz 1-2 hetet és akkor már tuti jó lesz és nem fogsz aon aggódni, h baj lesz vagy sem... :)

Szia! Ha a mensi elsõ napjától kezded akkor már elvileg véd a gyógyszer, ha a mensi többi napján akkor kell 7 napig kiegészítõ védekezés... Szerintem az a legtutibb ha a 2. levélnél is vársz 1-2 hetet és akkor már tuti jó lesz és nem fogsz aon aggódni, h baj lesz vagy sem... :)

A barátnöm eddig nem használt fogamzásgátlot, most lindynette 20-t használ 1 honapja, mikortol véd? álitolag a doki azt mondta h teljes védelem csak 3 honap után van kül 15 éves én meg 16

Legjobb válasz: a fogamzásgátlók többsége az elsõ naptól teljes védelmet nyújt.a lindynette 20-at nem ismerem,de itt az oldalon mindenki errõl kérdez.úgy hogy ha ennyire sok a kérdés vele kapcsolatban,akkor váltson a barátnõk másra,mondjuk jadine-ra.ha ti teszitek fel a kérdéseket ilyen sokszor,akkor pedig elég lesz már...

a fogamzásgátlók többsége az elsõ naptól teljes védelmet nyújt.a lindynette 20-at nem ismerem, de itt az oldalon mindenki errõl kérdez.úgy hogy ha ennyire sok a kérdés vele kapcsolatban, akkor váltson a barátnõk másra, mondjuk jadine-ra.ha ti teszitek fel a kérdéseket ilyen sokszor, akkor pedig elég lesz már...
A lindynette 20 a mai legmodernebb tabletták közé tartozik! Alacsony a hormontartalma és ha a mensi elsõ napjától szedi az illetõ, akkor védettséget nyújt! Szerintem azért mondta az orvos a 3 hónapot (tiszta nevetséges), mert túl fiatalnak talája a szexuális élethez!!!
Bízz a barátnõdben! Ha a doki azt mondta, akkor azt mondta. 3 hónapot még simán kibírtok szerintem
Én is ezt a tabit szedem már több, mint 1, 5éve.én akkoriban ugy csináltam hogy megvártam míg elfogyik az elsõ levéllel és megjön, aztán már tuti a biztonság.Nekem is mondták, hogy már 7nap után véd, de én nem bízta benne, ezért kivártam az 1hónapot (persze ez nem azt jelenti, hogy 1hónapig nicns sex, csak addig gumival).AMugy én is 15évesen kezdtem el szedni, és jó lett a menstruációmra is , mert rövidebb lett és ke4vesebb is :D.Én csak ajánlani tudom.Sok sikert!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!