Találatok a következő kifejezésre: A Lenkei vitaminok (35 db)

Melyek azok a Leneki vitaminok amiket kerülni kellene a Szendi félepaleo szerint?

A Leneki ajánlásai és a paleolit táplálkozás hol mondanak ellent egymásnak?Van olyan növényi olaj amit az egyik ajánl,hogy egészséges a másik károsnak tart és hasonlók? hogy lehet a kettőt összekombinálni? Melyek azok a vitaminok(lehetőleg Lenkei) és dózisok amik a Szendi paleo szerint is jók ésmi kerülendő közülük?

Legjobb válasz: Általában összecsengenek. D, C-vitamin, nyomelemek.. ezeket mindketten megalapozottan ajánlják. Lehet a Lenkei túl sok kalciumot nyom.. de ez így nem igaz. Inkább: bizonyos termékeiben sok kalcium van, és ez bizony nem kéne. Merthogy õt sokat hallottam beszélni, de az alap táplálék kiegészítésbe nem hallottam hogy belevenné a kalciumot. Nála sem olyan fontos. Én omega3-ra, c és d-vitaminra szavazok mint legfontosabbak. Talán most kezdik felismerni a K vitamin fontosságát.. hát jó. A kalcium lehet megosztó, ahogy írtad. Azt nem tudom Lenkei mennyire növényi olaj párti, nekem eddig nem ilyennek tûnt.

Általában összecsengenek. D, C-vitamin, nyomelemek.. ezeket mindketten megalapozottan ajánlják. Lehet a Lenkei túl sok kalciumot nyom.. de ez így nem igaz. Inkább: bizonyos termékeiben sok kalcium van, és ez bizony nem kéne. Merthogy õt sokat hallottam beszélni, de az alap táplálék kiegészítésbe nem hallottam hogy belevenné a kalciumot. Nála sem olyan fontos. Én omega3-ra, c és d-vitaminra szavazok mint legfontosabbak. Talán most kezdik felismerni a K vitamin fontosságát.. hát jó. A kalcium lehet megosztó, ahogy írtad. Azt nem tudom Lenkei mennyire növényi olaj párti, nekem eddig nem ilyennek tûnt.
Szerintem bármelyik boltban, patikában. Egyébként meg a google-n keresnék rá a d-vitaminra.. :) vagy szendi/lenkei ajánlásai között hátha konkrét termék vagy márka (lenkeinél a márka evidens) ajánlás van. Nem hiszem, hogy egy kis kalcium 'túlpótlás' betegséget fog okozni elegendõ d-vitamin és k-vitamin jelenlétében. Elvileg ezek kellenek és akkor tökéletes lesz a kalcium anyagcsere. Mondjuk ennyi mindent már én sem tudok enni.. persze c, d, k, omega3, én meg egész nap edzést tartok hogy legyen pénzem rájuk meg még egészséges kajákra is :D Neked viszont sok sikert, van Szendinek egy 'nemhivatalos vitamin ajánlása' az oldalán.
Minden ilyen táplálkozási divat mást ajánl. Egyikkel sem érdemes foglalkozni, mert több a kár belõle, mint a haszon.
A kérdező hozzászólása: Én azért adnék egy esélyt! olvastam olyat a szendi Gábornál, hogy a ok kálcium nem jó. Napi 5-600mg felett má káros lehet még ha elegendõ D-vitamin és egyáb ásványi anygok párosulnak is hozzá. Akkor a Lenkei féle Alapkiszerelés jó vagy sem? Kikerülhetetlen a kálcium, de anny sok másvitamin van benne. A közepes még jó?
A kérdező hozzászólása: A Lenkei alap kiszerelésben annyi kálcium van kb mint amennyit a Szendi ajál vagy mársoknak tart.De legalább sok egyébmásvitamin ésásványianyag is van benne. Állítólag arányosan, úy ahogy a szervezetnek kell. Hol leht D-vitamint venni? amiben csak az van.

Mennyire jók a Lenkei vitaminok?

Mind pozitív,mind esetleges negatív hatásra kíváncsi vagyok!

Legjobb válasz: Én egy hónapig szedtem, sajnos az anyagiak miatt folyamatosan nem tudom. Kb. egy hét alatt éreztem a változást: sokkal energikusabb lettem, szebb lett a bõröm, és elmúlt a hosszan elhúzódó vashiányom is, megállt a hajhullásom, és a menzeszem is rendesen megjött, ami addig nem igazán volt jellemzõ. Tehát én inkább pozitív dolgokról tudok beszámolni. Az egyetlen negatívum az ára: egy havi csomag 5000 forint! Ezt kispénzû emberek ritkán engedhetik meg maguknak...

Én egy hónapig szedtem, sajnos az anyagiak miatt folyamatosan nem tudom. Kb. egy hét alatt éreztem a változást: sokkal energikusabb lettem, szebb lett a bõröm, és elmúlt a hosszan elhúzódó vashiányom is, megállt a hajhullásom, és a menzeszem is rendesen megjött, ami addig nem igazán volt jellemzõ. Tehát én inkább pozitív dolgokról tudok beszámolni. Az egyetlen negatívum az ára: egy havi csomag 5000 forint! Ezt kispénzû emberek ritkán engedhetik meg maguknak...
Volt barátom mindig ezt szedte. Mikor kérdeztem, milyen hatásai vannak, azt mondta, hogy eddig azt érzi, hogy kevesebb alvással is ugyanolyan energikus! Én is ki akartam próbálni, mert elolvastam a Lenkei könyvét is, de aztán nem próbáltam ki mégse, mert szakítottunk. (nah ha ezt olvassa, tuti magára ismer) Amúgy lehet ki fogom próbálni.
A sok vitamin káros! Igyatok inkább sok kólát meg egyetek kenyeeret. Én amúgy egy sose próbáltam csak verem a nyálam a lényeg hogy kommentezzek!
sok vitamin káros, ez azért durva volt.A szcientológusok méregtelenitõ kurájában már 20000mg c vitamint visznek be.
Nem egészséges ennyire nagy mennyiségben vitaminokat enni, egyrészt mert terheli a vesét, másrészt meg a túladagolásnak súlyos következményei lehetnek!
Szerintem ne vegyél egyrészt drága és nem ér meg másrészt semmi hatása nincs. Inkább megéri egy sima C-vitamin
Én szedek vitamint is, meg a térdemre is kétféle porcerõsítõt (ugyanis térdproblémáim vannak) és mióta szedem ezeket, sokkal jobban vagyok. szerintem nagyon jók. éskész:D
Mint mindennel kapcsolatban, errõl is lehet jót és rosszat mondani. Én szedem kb 3-4 hónapja, viszont nem az elõírt adagot. Kevesebbet annál. Amikor úgy érzem kerülget egy megfázás megeszek 1-1db 1000mg-os C-vitamint pluszban és kikerül a betegség. :)

Van Szegeden Lenkei üzlet? Vagy hely, ahol szakértők segítenek kiválasztani a megfelelő vitamint?

Legjobb válasz: Semmifele extra vitaminra nincs szükseged!! Egeszseges taplalkozas, sok zöldseg-gyümölcs - a Lenkei vitaminok /s egyebek a gyogyszertarban/ mind kemiai anyagok, melyeket a szervezet nem dolgoz fel. A napi taplalekkal felvett vitaminok közül is csak azokat dolgozza fel a szervezet, amire pillanatnyilag szüksege van. Minden egyeb, Lenkei-Rath, stb. "vitamin" nem mas, mint felesleges penzkidobas!

Semmifele extra vitaminra nincs szükseged!! Egeszseges taplalkozas, sok zöldseg-gyümölcs - a Lenkei vitaminok /s egyebek a gyogyszertarban/ mind kemiai anyagok, melyeket a szervezet nem dolgoz fel. A napi taplalekkal felvett vitaminok közül is csak azokat dolgozza fel a szervezet, amire pillanatnyilag szüksege van. Minden egyeb, Lenkei-Rath, stb. "vitamin" nem mas, mint felesleges penzkidobas!
A kérdező hozzászólása: S manapság mi számít egészséges táplálkozásnak abban az idõben, amikor a zöldség-gyümölcsöknek az eredeti vitamintartalm a is drasztikusan lecsökkent pl. a 50 évvel ezelõttihez képest??? Vannak olyan vitaminok, amelyeket pótolni kell a szervezet számára! Manapság hatalmas mennyiségû gyümölcsöt, zöldséget kellene megenni ahhoz, hogy ez pótlódjon. De a piacokon kaphatók már nem annyira egészségesek a sok különféle permetezésbõl adódóan.... Kémiai úton.... készül a sampon, a habfürdõk, az illatszerek, a mosószerek is ... Kémiai úton kerülnek bele a MINDENFÉLE
A kérdező hozzászólása: adalékanyagok, stabilizátorok, térfogatnövelõk és társaik... Tehát akkor mikor hagyjuk ki a kémiát az életünkbõl???
"Gyogyszertari, Lenkei fele vitaminokat szüksegtelen szedned - a szervezet nem dolgozza fel a kemiailag elöallitott vitaminokat - egyszerüen kivalasztja." - ez a hivatalos álláspont. Az a szomorú. hogy még mindig ezt állítják ami egyszerûen nem igaz! Szükséges táplálékkiegészítõket szedni mert zöldségekbõl gyümölcsökbõl nem lehet kellõ mennyiségû vitamint nyomelemet bevinni. Ki kell próbálni ezen táplálék kiegészítõ termékeket ez a legtutibb. Az ellenkezõjérõl engem nem lehet meggyõzni mert tapasztalatból gyõzõdtem meg és olvasott, vagy tanult vagy "szakértõk" javaslataikra hagyatkozom.
Bocs lemaradt a végén a NEM "Gyogyszertari, Lenkei fele vitaminokat szüksegtelen szedned - a szervezet nem dolgozza fel a kemiailag elöallitott vitaminokat - egyszerüen kivalasztja." - ez a hivatalos álláspont. Az a szomorú. hogy még mindig ezt állítják ami egyszerûen nem igaz! Szükséges táplálékkiegészítõket szedni mert zöldségekbõl gyümölcsökbõl nem lehet kellõ mennyiségû vitamint nyomelemet bevinni. Ki kell próbálni ezen táplálék kiegészítõ termékeket ez a legtutibb. Az ellenkezõjérõl engem nem lehet meggyõzni mert tapasztalatból gyõzõdtem meg és NEM olvasott, vagy tanult vagy "szakértõk" javaslataikra hagyatkozom.
...Míg a magasabb dózisból profitálni tud a szervezet.Pontosan annyit, amennyire szüksége van, mert még a zsírban oldódó vitaminok is ürülnek, túladagolásuk-ha csak nem szándékos és kitartó-szinte lehetetlen.


A Dr. Lenkei vitaminokat lehet végül is szedni vagy nem? A hivatalos szervek állítólag betiltották, sokan mégis pozitív véleménnyel vannak róla.

Én is egy dobozzal elszedtem 1 éve és nekem jó volt, de most nem tudom akkor mitév? legyek, mert a vérképem nem valami fényes. Terhes vitamint meg nem akarok szedni, mert azokról is lehet jót és rosszat hallani. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan szedheted, amikor Én terhes voltam vénásan kaptam nagy dózisban a C-vitamint minden nap!! (Lenkei Doktor könyvének elolvasása után). A kisbabám már lassan 4 hónapos és csodájára járnak, mennyire szép és fejlett. Álombaba!! Vitaminokkal nem lehet kárt okozni, viszont idegrendszerre ható gyógyszerekkel igen, pl.: nyugtatók. Lenkei Doktornak minden tekintetben igaza van, Én most is szedem a vitaminját.

Én nem szedtem még a Lenkei féle vitaminokat, de a szomszédom igen. A párjával együtt szedték és állandóan volt valami bajuk. Hol egy vírus, hol egy bacilus, de valami mindig megült bennük. És nem értették, hogy miért. babával is próbálkoztak, de az sem jött össze nekik. Amikor a nõgyógyásza, aki segített a babprojekten meghallotta, hogy mit szed, akkor majdnem leesett a székrõl. Azonnal abbahagyatta a vitaminokat velük. Mint kiderült, a túl sok vitamin pont az ellenkezõjét is kiválthatja a várt eredménytõl. Náluk ez történt. A rengeteg vitamin legyengítette a szervezetüket. Ez okozhat nehezebb fogantatást is. Nekem legalábbis ezt mondta. Az tény, hogy a Lenkei féle vitaminok jóval több dózist tartalmaznak, mint amire az embernek szûksége van. és nem minden plusz vitamin távozik vizelettel a szervezetbõl. Nálunk a nõgyógyászok nem is javasolják ezt a fajta vitamint.
Nem vagyok ideges típus, az "egyszerû emberek" inkább sajnálatot váltanak ki belõlem...a "kicsikéd"
Szerintem nyugodtan szedheted, amikor Én terhes voltam vénásan kaptam nagy dózisban a C-vitamint minden nap!! (Lenkei Doktor könyvének elolvasása után). A kisbabám már lassan 4 hónapos és csodájára járnak, mennyire szép és fejlett. Álombaba!! Vitaminokkal nem lehet kárt okozni, viszont idegrendszerre ható gyógyszerekkel igen, pl.: nyugtatók. Lenkei Doktornak minden tekintetben igaza van, Én most is szedem a vitaminját.
Nekem van már egy 3 éves gyerek + ikreket várok. Szedem a Lenkei vitaminokat és az elsõ gyerekkel is szedtem (már kb. 5 éve szedem). A gyerek makk egészséges, közösségben van, ha mindenki beteg, akkor sincs baja. Én is egészséges vagyok mindig, a terhességgel sincs gondom. Nem szedek mellé semmi mást. Mindenki maga dönti el, hogy kinek hisz. "Rémhíreket" én is hallottam. Szerintem egészségtelenebb egy "terhesvitamin", ha nem a megfelelõ arányban tartalmazza az egyes vitaminokat, hanem van, amibõl sokat, másból meg nem eleget. Úgyhogy elõbb Lenkei, mint Elevit. A gyerekorvosunk szerint mehet a Lenkei, csak nem tartalmaz felszívódást segítõ segédanyagokat, szerinte ez a hátránya, ezért az étkezésemre kell szerinte figyelmi, hogy felszívódást segítõ anyagok legyenek benne mindig, hogy hasznosulni tudjon.
Speciel az A vitamin túladagolása kifejezetten KÁROS
A kérdező hozzászólása: Szerintem zárjuk le a témát! Aki nem a kérdésre válaszol nagyon szépen megkérem az inkább ne írjon be, mert ennek így nincs értelme. Ez nem egy vitafórum, hanem az a lényeg, hogy segítsünk egymáson. Szerintem arra kellene törekednie a válaszolóknak, hogy 100% vagy közel 100%-ban hasznos válaszokat adjanak. Nekem ez a célom, tehát segítenek a válaszaim és nem megyek bele vitákba és nem szólok hozzá olyan kérdéshez amiben nem tudok segíteni. Köszönöm.
Mi is mostanában kezdtük el szedni, és nagyon remélem ez a betiltás nem végleges.Azt hallottam nemrég, hogy galiba van körülötte.Már hivatalosan betiltották??? Ne már!!!!Végülis egyszer már betiltották, de Lenkei visszahozta.Bízom benne most is. Szerintem is várd meg legalább a szülést, ki tudja a hirtelen sok vitamin hogy hatna a babádra?Persze nem tudhatom, lehet, hogy ez lenne neki a nagyon jó. Ha nem fafejû és begyöpösödött a dokid, akkor tényleg kérj tõle tanácsot.Konkrétan kérdezz rá! Mjd írd meg mit mondott!!!
Kedves 2.válaszoló!Sajnos te is a közelmúlt nagy fejeseinek áldozata vagy, akik csak a gyógyszergyárak forgalmának visszaesésétõl-és ezáltal az õ jövedelmük is-félnek és emiatt teljesen megtévesztenek minket. Azt én sem mondtam, hogy most a terhesség végén kezdje szedni, de egy felnõtt szervezetnek nagy mennyiségû vitaminra van szüksége. Te nem tapasztalhattad, de én már 2 gyereket szültem-1-1 évig szoptattam-tudom hogy kifogy a szervezet minden tartaléka.Lehetetlen a mai gyümölcsökkel pótolni. Jobban tennéd TE is kipróbálnád õket!!
Szia! Én is sok mindent hallottam a Lenkei vitaminokról. Szerintem nem most van itt az ideje a kísérletezgetésnek, ha nem bízol a terhesvitaminokban, akkor azt szedj, amibõl hiányod van, illetve beszéld meg a dokiddal, hogy mit szedj.
A 2. válaszoló vagyok. Nem tudom pontosan mi a helyzet az említett fejesekkel, nem is igazán érdekel. Csak a józan ész alapján írtam amit írtam, szerintem ott valami furcs, ha valaki egy kapszula formájában fogyaszt el egyszerre akkora adag c vitamint, amennyi 15-20kg almában van. Egyéb zsírban oldódó vitaminoknál a túladagolás hosszú távon valóban problémákat tud okozni, és ezekbõl is megadózisok vannak a kapszulákban. kicsit érdemes ebbe is belegondolni, mielõtt õsszeesküvéselméleteket gyártunk. (Nem dolgozok, nem is dolgoztam soha a gyógyszeriparban, tehát ez a része a dolognak hidegen hagy. Mellesleg dietetikus vagyok.) Szóval szerintem mindenképp érdemes lenne egy megbízható orvossal konzultálni, mielõtt mindenféle kiegészítõkhöz nyúlunk.
Az 5 válaszolónak üzenem:a vitaminok túlzásba vitele NAGYON káros lehet, pláne terhesen.És neked, kedves kérdezõ, miért nem jók a speciálisan kismamák részére kifejlesztett vitaminok?Ezek biztos, h optimális mennyiségben tartalmazzák az ilyenkor szükséges vitaminokat.Ez most nem a kísérletezés ideje...sztem.5 hós baba anyukája
MINDENKÉPPEN ORVOSSZAKEMBER VÉLEMÉNYÉT KELL KIKÉRNED! (persze nem Lenkei doktorét, mert azt ismerjük ugye) mert amennyire én láttam, ezek a készítmények olyan megadózisokat tartalmaznak bizonyos összetvõkbõl(az ajánlott mennyiség több 100x-osát), hogy azok beszedése, még egy egészséges felnõtt esetében sem javasolt a szakértõk szerint, miközben köztudott, hogy egyes vitaminok túladagolása, egyértelmû magzatkárosodást okoz, bár én nem vagyok orvos, én azt mondanám az én feleségem be nem venne ezekbõl egy darabot sem, amíg az én gyermekemet várja/táplálja. Szerintem az orvos is azt javasolja majd, ne4 szedd.
Az még a kisebbik baj, hogy Lenkei Gábor a szcientológiai egyház lelkes tagja, de találtam egy cikket a Lenkei vitaminokról, ezek alapján és nem szedném. Vitamint egyébként erdemes szedni csak olyat amit bevizsgáltak. http://szkeptikus.blog.hu/2008/08/11/p604427
Nagyon jók a vitaminok, ezek KÖTELEZÕEK egy embernek és ilyen dózisban, én a Lenkei közepes alternatívát szedem.Gondoljon bele aki szkeptikus, hogy ne tegyen a kocsiba olajat és hajtsa, garantálom neki, hogy szétvágja a motort, nah az ember is ilyen csak ott lassan pusztul el a szervezet.Erre gondolj, gondolom aki ellene van most is issza a kávéját vagy cigizik, JAH hogy azt nem tiltják be, vajon miért? :D Én tudom kiknek az érdeke, csak nem teszek antiszemita kijelentéseket
A 8. válaszolónak: kicsikém ne idegeld fel magad, mert árt a babának. Csak nyugi!!
Az ikreket váró Anyukának üzenem: TELJES MÉRTÉKIG EGYETÉRTEK VELE!! Én is szedem a Lenkei vitaminokat. :)
Az ikreket varo Anyukának üzenem:
A 8.válaszoló vagyok, és a gúnyolódó válaszolónak üzenem, h nem vagyok a kicsikéje-még szerencse-és én is szültem már!Ráadásul 2 babát.16 éve és most, 5 hónapja.Sajnálom, h csak engem találtál meg, de úgy látom másoknak is hasonló a véleményük.Szép napot neked!
3.válaszoló vagyok. A vitaminokkal akkor teszünk kárt, ha NEM esszük meg!!!
Sajnálom, hogy ilyen sokan ellene vannak Lenkei Doktornak :( A 8. valaszolónak: "a vitaminok túlzásba vitele NAGYON káros lehet, pláne terhesen" JAJ DE MEGIJEDTEM!! HUH!! :) ) Kicsikém Én már szültem is :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólást. Van benne igazság!

Mik a tapasztalatok a Lenkei féle vitaminokkal kapcsolatban? A honlapjukon csak a pozitívakat olvashatok. Tényleg ennyire jók?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat. Közben én is utána néztem az interneten, valóban nagyon kellenek a vitaminok!!!! A Lenkei-féle vitaminból minden másnap veszem be a napi alapot, mert ha naponta szedem, egész nap pörgök. Jobb a közérzetem, bírom a strapát, kiegyensúlyozottabb vagyok. Nem voltam csak 2-3-szor taknyos, s csak 1-2 napig!!! Mindenkinek ajánlom szedjen vitamint!!! Most felment a Lenkei ára elég drasztikusan, ezért váltani akarok másikra, de az összetevõket nagyon megnézem, benne legyen ennyi C, Ca, Mg, D, mint a Lenkeiben.

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Közben én is utána néztem az interneten, valóban nagyon kellenek a vitaminok!!!! A Lenkei-féle vitaminból minden másnap veszem be a napi alapot, mert ha naponta szedem, egész nap pörgök. Jobb a közérzetem, bírom a strapát, kiegyensúlyozottabb vagyok. Nem voltam csak 2-3-szor taknyos, s csak 1-2 napig!!! Mindenkinek ajánlom szedjen vitamint!!! Most felment a Lenkei ára elég drasztikusan, ezért váltani akarok másikra, de az összetevõket nagyon megnézem, benne legyen ennyi C, Ca, Mg, D, mint a Lenkeiben.
Kedves kérdezõ én ajánlom neked a scitec Multi-x nevû vitamint ami a Lenkei közepes alternativája, vagy menj fel a vitaminkiraly.hu cimre
Saját tapasztalatokból én is csak nagyon ajánlani tudom neked ezt a Lenkei vitamint.
Igen, tényleg ennyire jók. Bár ezt túlzás mondani, a vitaminok nem csodaszerek, csak fontos tápanyagok a szervezetnek, és a hiányuk okozza a legtöbb betegséget. Én két éve eszem 'megadózis' vitaminokat, és azóta nem voltam beteg! Pedig elõtte mindent elkaptam! Sõt az allergiám is megszünt teljesen! Én NEM a Lenkei vitaminjait használom, hanem egy ugyanolyat, csak olcsóbb :) Scitec: Multi-X
A Lenkei egy scientológus, egy szektás. Attól félek, hogy ennek következtében kissé agymosott. mennyire lehet neki hinni vajon? Természetesen nem a jószándékában kételkedem, hanem a szekta befolyása miatt esetleg kialakult furcsa látásmódra, amely a munkájára is kihat.
A kérdező hozzászólása: Mibõl gondolod, hogy szektás? Milyen jelek utalnak erre? Van valamilyen tapasztalatod ezzel kapcsolatosan?Egy másik válaszíró teljesen pozitívnak értékelte és jónak véli a készítményeit. Köszönöm a válaszod.
Abból gondolom, hogy szektás, mert a vitaminokon kívül minden könyve, kiadványa a Szcientológiához kötõdik, L. Ron Hubbard, a Szcientológia vezetõje írta õket. Szerintem tuti szektás, mert ilyet ehhez az gyházhoz tartozó ember nem javasol.
Nem egészséges ennyire nagy mennyiségben vitaminokat enni, egyrészt mert terheli a vesét, másrészt meg a túladagolásnak súlyos következményei lehetnek!
Utolsó válaszadónak ez is egy közhely amit a média sugall, hadd ne mondjam kik vannak a háttérbe.Sose volt káros a megadózisú vitamin, sõt ennyi kell egy embernek, hogy egészséges legyen.Gondolj bele, az autódba ne tegyél olajat és úgy hajtsd.Mi lesz vele?Tönkremegy, na pontosan az emberrel is ez lesz, csak az lassabban.

Pár napja szedem a Lenkei 1000g c vitamint és a b-komplex-et. Nems sokkal után megbetegedtem. Lehet összefüggés?

Legjobb válasz: Van egy olyan jelenség, hogy amikor ez ember változtat egészségi szokásain, akkor elõször rosszabb lesz egy rövid idõszakra, mielött jelentõsen javulna. Persze ez nem mindenkinél igaz, lehet, hogy különben is megbetegedtél volna, de ezt nem lehet tudni. Addig is, amig meggyógyulsz, szedhedsz egy kicsit több C vitamint, persze nem feltétlenül egy adagban, hanem elosztogatva egy nap, és csak ameddig jól esik. Oh, és jobbulást!

Van egy olyan jelenség, hogy amikor ez ember változtat egészségi szokásain, akkor elõször rosszabb lesz egy rövid idõszakra, mielött jelentõsen javulna. Persze ez nem mindenkinél igaz, lehet, hogy különben is megbetegedtél volna, de ezt nem lehet tudni. Addig is, amig meggyógyulsz, szedhedsz egy kicsit több C vitamint, persze nem feltétlenül egy adagban, hanem elosztogatva egy nap, és csak ameddig jól esik. Oh, és jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igyekszem:)

Hogyan győzzem meg barátnőm szüleit, hogy laktózérzékeny lánya nem attól van jól, mert szedi a Dr. Lenkei vitaminokat?

Abban egyetértek, hogy a vitaminok fontosak, de volt egy sanda gyanúm barátn?mmel kapcsolatban. Laktózérzékenységet állapítottak meg nála (nem ihat tejet, ill. amiben laktóz van), és kiskorában egy szelet kenyeret nem ehetett. Aztán kés?bb elkezdték tömni a Lenkeivel, és lassacskán abbamaradt. Azóta már ehet tejeset, igaz ha sokat eszik szintén megy a hasa, de érezhet?en javult. Mivel gyanakvó vagyok, abbahagyattam vele titokban a csomag szedését, lassan már 3 hete, és egyáltalán nem ment a hasa, csak akkor, mikor amúgy is menne, tehát ha túl sok tejeset evett. A napokban megmondom szüleinek a kísérletet, csak nem tudom mivel gy?zzem meg ?ket. Nagyon elvakultan hisznek benne, mert szerintük attól nem megy már a hasa. :S Nem mindegy, hogy kiadnak-e fölöslegesen havi 5 ezret egy ilyen placebóra.

Legjobb válasz: Nem tudom hány éves a barátnõd. Nekem egy ovisom volt laktózérzékeny. Kinõtte kisiskolás korára. Már mindent ehet, de módjával. Régebben szinte semmit, külóön kellett neki fõzni is. Nem szedett vitamint...

Nem tudom hány éves a barátnõd. Nekem egy ovisom volt laktózérzékeny. Kinõtte kisiskolás korára. Már mindent ehet, de módjával. Régebben szinte semmit, külóön kellett neki fõzni is. Nem szedett vitamint...
Bátor dolog volt a tudtuk nélkül abbahagyni.... De igazad volt, és a 3 hét téged igazolt. Szerintem nyugodtan megmondhatod nekik, és kérd meg õket, hogy még egy pár hétig ne adják neki, aztán kiderül.
A kérdező hozzászólása: Hozzáteszem, nem a Lenkei ellen beszélek, elhiszem én, hogy energiával tölt fel, sokaktól hallom ezt a tapasztalatot, azonban a jelen helyzetet mérlegelve - illetve az okot, amiért szedetik barátnõmmel a csomagot - azt kell mondjam fölösleges az egész. Mióta nem szedi sem megy a hasa gyakrabban, sõt!
Te teljesen hülye vagy már bocs! Mi a frász közöd van neked ahhoz hogy ki milyen vitamint vagy akármit szed? te fizeted? nem! akkor meg?? Komolyan mondom, nem hiszem el mennyi hibbant ember van. Nevetséges vagy! A gyógyszergyárak érdeke nyilván az hogy az emberek minél betegebbek legyenek és ne gyógyuljanak meg sose! Lenkei megprobálta az emberek szemét felnyitni, persze h elkezdtek ellene ügyködni, be kell tiltani a termékeit stb..Miért? mert meggyógyulnának töle az emberek és ez nem jo a gyogyszeriparnak!! nem érdeke! persze hogy megprobálják bemocskolni. Én naponta 1000 mg C-vitamint szedek, és a többi féle vitaminokbol is dupla adagot! Egészséges vagyok soha mégcsak náthás se vagyok!
A kérdező hozzászólása: Na igen, csak annyira vakon hisznek benne, hogy nem igaz.Anyukája mindig azt mondja, mikor valami tudományost elõrántok a tarsolyomból, hogy csak be akarják mocskolni Lenkeit, és azért... Mindenesetre most reménykedek egy átütõ meggyõzõ erõben, mert bennem azért megbíznak, egyébként 1 éve meg folyamatosan ment a hasa a Lenkei mellett is, akkor is én jöttem rá, hogy az egyik fejfájásra szedett gyógyszere bizonyos mennyiségû tejcukrot tartalmaz. Azt is abbahagyattam vele, és nem ment a hasa. Szóval a bizalom meg van, és bizakodom abban, ha ezt így elõadom, meg barátnõm is elmeséli, hogy tényleg nem megy a hasa azóta mióta nem szedi, akkor vége lesz ennek a mizériának. Mert abból a cirka 5 ezer forintból elmehetne szórakozni, vagy félre is tehetnék, minthogy fölöslegesen szedetik vele.
Ha ez a "kísérlet " nem döbbenti rá a szülõket akkor szerintem nem tudsz mit tenni. Esetleg egy orvossal lehetnek még bepróbálkozni , hátha az tud velük beszélni. Viszont nem tartom túl szerencsésnek a megadózisú vitaminszedést. Volt néhány kísérlet ami szerint a megadózisú vitaminok még akár károsak is lehetnek.
Nézd, ha az általad placebonak nevezett vitaminkészítmény szedése a barátnõdet és a szüleit is megnyugtatta, mi a fenének kell Neked ebbe beleavatkozni? Most majd a lányukat a szülõk ellen fordítod, a barátnõd így köztetek fog vergõdni. Hát "gratulálok", kissé önzõ vagy.
A kérdező hozzászólása: Az lesz! A napokban odaállunk, és megmondjuk. Eleinte kicsit szemétnek éreztem magam, de ahogy írtad ez eddig engem igazol, és mivel ugyan tö9bbynire vízben oldódó vitaminokról van szó, azt sem mondhatja senki rá, hogy még nem ürült ki belõle azért nincs tünete. Remélem sikerül meggyõznöm õket, mert nekik ismerõsüket "kigyógyította" az asztmájából. Nos, mint már mondtam, komolyan nem ellene vagyok, én is szedek vitaminokat de: 1. nem ilyen horribilis áron. 2. nem betiltott vitamin Szerintem az ismerõst sem a Lenkei gyógyította ki, csak az ember ilyen. Hajlamos olyan dolgoknak tulajdonítani olyan dolgokat, amik köszönõben sincsenek egymással. Épp akkor múlt el az asztmája, ennyi. Az meg, hogy pont akkor szedte, nem jelent semmit. Nekem igen súlyos asztmám van, mégis 2 éve tünetmentes vagyok. csak úgy magamtól.
Értem.Akkor mondd meg nekik.Egyszerû. De továbbra sem értem, mi közöd neked ehhez.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem mindegy, hogy valaki olyan dologra költ feleslegesen, ami nem használ, legalábbis nem arra, amiért szedi. Én ha mondjuk tévét veszek, akkor az ne kávét fõzzön, mert azért vettem, hogy tévézzek. Meg ebben a válságban nekik is jól jönne, ha nem placebóra menne el a pénzük. Egyszerûen nem találok normális tudományosan megindokolt magyarázatot arra (biológia szakos hallgató vagyok) hogy miért használna egy 17 éves laktózérzékeny lánynak, szóval már ezért is volt gyanús a dolog.
De miért probléma ez neked?Nem mindegy ki mennyit költ? :D Biztosan te is költesz olyasmire, amit õk tartanak feleslegesnek.Nem kellene más dolgával foglalkoznod.Lenkei meg jó. :P
Szerintem meg nem PLACEBO!Én csak magamból tudok kiindulni!5 éve szedek vitaminokat, elõször Lenkei-alapot+Lenkei C-t!Túl drága lett az alapcsomag, egy ideje Multiprot szedek, az is jó, sõt szerintem jobb!A vitaminok szedése elõtt mindig fáradt voltam, egy évben 3-4 torokgyulladás, mandulagyulladás, rossz vérkép stb.!Azóta semmi!Betegség szinte nulla, vérkép tökéletes, jól érzem magam!Talán ennyi...

Dr. Lenkei vitaminok ugyanazok mint a Vitaking vitaminok?

Egy bioboltban mondta az eladó, hogy ugyanaz csak más a név.

Legjobb válasz: Konkrétan engem ez a két fajta érdekel. Nagyon hajtós 4 hónap áll elõttem. Õsszel és télen nagyon könnyel elkapok betegségeket.

A kérdező hozzászólása: Konkrétan engem ez a két fajta érdekel. Nagyon hajtós 4 hónap áll elõttem. Õsszel és télen nagyon könnyel elkapok betegségeket.
Dr.LEnkeinek van stilusa. Nagyon szimpatikusnak talaltam es egyetertettem azzal, amit az egeszsegrol es a gyogyszerekrol tartott, de mar megdobbentem, amikor eloallt a sajat vitamin keszitmenyevel, mivel ellenzi az amerikait, holott a Bronson marka egy nagyon regi vit. keszitmeny, de a sajat vitamin kapszulait, mint csodaszert mutatott be! Nem tudunk arrol, hogy ezeket a vitamin keszitmenyeket bevizsgaltak, mikor engedelyeztek, fogadtak el hivatalosan is pl.? A szomoru az, hogy nagyon sok hamis gyogyszer van a forgalomban, de ezt is oda sorolnam, szemelyesen nem bizom benne, hogy valoban annyira hatasos is lenne, s nem beszelve a mennyisegrol, amiket tanacsol, hogy fontos a szervezet szamara, mivel nincs ket egyforma szervezet pl. lehet, hogy az egyiknek szuksege van a potlasra, de mar a masiknak nincs!
Származási helyben különbözik. Vitaminkirály: Kínai, Lenkei: amerikai
Semmiben sem különbözik, Lenkei elmehet az anyjába... Ír egy könyvet, hogy a gyógyszerlobbinak micsoda hatalma van és a vitaminokban is alig van valami, erre ugyanazt kezdi el csinálni õ is, csak gazdagodni akart, semmiben nem jobb az õ vitaminja sem, mint a többi.

Gond az, ha nem szedem tovább a terhes vitamint? Többi lent.

Eddig Elevitet szedtem, de nagyon nem vagyok vele megelégedve. Sajnos nem tudok minden nap annyi gyümölcsöt és zöldséget bevinni a szervezetembe, amennyit szeretnék, esetleg annyit tudok tenni, hogy reggel megeszek egy almát, délután egy banánt esetleg, este pedig paradicsomot, újhagymát, vagy ilyesmit. Nem tudom, ez elegendő lesz-e kettőnknek, de azt tudom, hogy ahogy elhagytam a terhesvitamint, megálltam a hízásban is. Amíg szedtem, kb. 2 óránként éhes voltam és ha nem jutottam valami kajához, akkor rosszul lettem. Amióta viszont nem szedem (1 hete) elég a napi három étkezés és kevesebb mennyiség, mint amennyit a vitaminnal megkívánt a szervezetem. Olvastam már, hogy a Femibiont nagyon dicsérik. Nektek mi a véleményetek róla? Mindenképpen olyat szeretnék szedni, amitől nem jönnek elő ezek a "tünetek". Előre is köszönöm a válaszaitokat.

Legjobb válasz: Este már hiába eszel gyümölcsöt vagy bármi mást.A szervezet akkor már nem használja fel belöle a fontos rostokat,stb.inkább reggel egyél minnél többet belölük.például régen nem voltak vitaminok és az asszonyok kihordták egészségesen a gyerekeket.ma meg már az ember nem tud mit szedni...

Este már hiába eszel gyümölcsöt vagy bármi mást.A szervezet akkor már nem használja fel belöle a fontos rostokat, stb.inkább reggel egyél minnél többet belölük.például régen nem voltak vitaminok és az asszonyok kihordták egészségesen a gyerekeket.ma meg már az ember nem tud mit szedni...
A Femibion is ugyanúgy étvágyat csinál, én azért álltam át rá, mert nem voltam kibékülve az elevitben/gravidában lévõ iszonyú mennyiségû vitaminnal, és a szervezetem sem igazán volt. Az étvágyon uralkodni kell, a femibion 400 viszont nagyon szuper. Bár én azt is elhagytam a 32. héten. 36 hetes km
Én az elsõ terhességemnél is a Gravidát szedtem, akkor 64 kg-ról indultam, 70 kg-mal szültem (ikreket), de nem kívántam különösebben semmit és nem is ettem magam halálra (milyen jólesett nyáron vacsira a görögdinnye). Most még csak a 11. héten vagyok, most is azt szedem, nem mondhatnám, hogy többet ennék miatta.
11-es vagyok. Kb 3 hetet szedtem rendszeresen az Elevitet (13-16-ig), utána heti 1-et. Végig minden eredményem jó volt, 8, 5kg-ot híztam összesen. 2, 6kg-os egészséges kislányom született. 4nap után jöttünk is haza a kórházból +1kg fölösleggel rajtam.
Nekem nem csinált a femibion étvágyat.Az eleje óta szedtem csak most hagytam abba.Vettem omega3 kapszulát meg magnerotot szedek, de nem bántam meg, hogy ilyen sokáig szedtem.Nem biztos, hogy ettõl, de mindig minden eredményem jó lett. 34 hkm
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! kipróbálom ezt a Ladeevitet, remélem beválik. viszont annyi biztos, nem fogom minden nap szedni. utolsó válaszoló: én se kívántam a gyümölcsöt, de a csokit, a ropit, az ilyen rágcsálnivalókat annál inkább. mióta viszont nem szedem, a paradicsomot és az almát tömöm, de tonnaszámra :) és azt mondom ez nem is baj. inkább így jussak vitaminhoz. boldog babavárást!
11-es vagyok- elirás Amikor szedtem akkor rá sem bírtam nézni a gyümölcsökre.
Én az Elevittel úgy voltam, hogy amikor pár nap kimaradt addig kívántam a gyümölcsöket, zöldségeket (gránátalma, kivi, narancs alma stb.) Képes voltam megenni egy ültömben 6 narancsot, hihetetlen. Amikor viszont nem szedtem akkor rá sem tudtam nézni a gyümölcsökre. -Kedves orvos.- Biztos, hogy hasznosak a terhes vitaminok, de szerintem nem kell minden nap szedni az egész terhesség alatt.Óriási felfújt babák születnek és 30kg fölösleg marad a kismamákon szülés után. Az orvos meg kéne mindenkinek egyénileg mondja, hogy mely idõszakba és mennyi vitamint szedjen, hiszen senki sem egyforma. Második gyerekét váró kismama.
Én Ladeevit-et szedek. Nem csinál nagy étvágyat, az orvosom is ezt ajánlotta, az elsõ lányommal gravidát szedtem, akkor mindig éhes voltam és híztam is mint a bajnok, de most minden oké, 38 hetes kismama vagyok és 9 kilót híztam.
Köszönöm! :) Különben persze egyéni dolog is, de pl nõvérem 3 babával is csak ezt szedte és így, ahogy írtam. Mindhárom gyerek (4 7és1, 5évesek)egészséges. Nõvérem alapból kövér, Õ még fogyott is a várandósság alatt. Ja igen, tényleg azt mondta a doki hogy elég heti 1 is. Különben sokat hízok és megnehezíti a szülést minden felesleges kiló. 18 kilót híztam, 4 kilós baba lett, szülés után már lement 10 kiló, egy hónapon belül már csak 2 kiló pluszom volt. Sok gyümölcs, sok pihenés, és ne idegeskedj! Ez a kulcsa mindennek :) Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: coffeez köszi! eddig napi felet ettem, minden nap. 18. hétben vagyok, s úgy döntöttem egy héten egyszer elég egy egész. de ez az Elevit ez tényleg egy sz.r, már bocsánat. sok boldogságot a babával :)
A kérdező hozzászólása: igen, ezzel teljesen egyet értek! de régen nem is ilyen élelmiszerek voltak, mint amit most megveszel a boltban.. próbálnék én uralkodni magamon, de ha éhes leszek, akkor nem bírom. úgy érzem semmi erõm, csak az jár a fejemben, hogy fáj a gyomrom, mert ennem kell. köszi Nektek! elsõ válaszoló: könnyû szülést kívánok Neked és sok erõt, egészséget! második válaszoló, Neked is köszi :)
Hopp, már nem az utolsónak, hanem a második válaszolónak írtam, amit.
(Utolsó, ez az összes így egyben hatalmas tévedés. A vetélések aránya jelenleg 20%, régen 40-60% között mozgott, a magzatvédõ vitaminok hatása pedig gyógyszergyár haszonszerzési vágyától, és mindentõl függetlenül klinikailag bizonyított. Mondom ezt orvosként, úgy, hogy nincs szerzõdésem velük. :) ) A rostok, tápanyagok, vitaminok pedig este is felszívódnak, más kérdés, hogy senki nem tud annyi zöldséget-gyümölcsöt stb. enni, hogy fedezze a napi szükségleteit. DHA-ból meg pláne nem.)
Ja igen, és minden nap gyümölcs! Soook-sook gyümölcs és nyers zöldség :)
Nem kell minden nap szedni! Azt hiszem a 20.hétig minden nap, aztán elég 2x egy héten, és a 30. héttõl már nem szükséges. (addigra minden kifejlõdött, ami miatt fontos lehet).Persze a gyógyszerre nem ez van írva, nekik az a biznisz ha beszedsz 3 dobozzal(elég drága)Én nõvéremtõl kaptam egyet a legnagyobb dobozzal, elég is volt végig. Ha megszültél viszont , akkor újra kell szedni, mert az anyatejjel szinte mindent átadsz a babának. Kérdezz rá nõgyógyászodnál! Boldog babvárást! 14 hónapos kisfiú anyukája
Nem tudom miért él ilyen erõsen a tévhit még mindig, hogy a vitaminok hízást okoznak. Talán ezzel próbálják megmagyarázni az evésrohamokat, valamire végülis fogni kell a dolgot. Igen, régen sem szedtek vitaminokat az asszonyok. Csak sokkal többen vetéltek el, és sokkal több volt a fejlõdési rendellenesség. Csak ezt ilyenkor mindig elfelejtjük. Sajnos nem mindenkinek elég a "sokzöldséggyümölcs". Például nagyok sok nõnél nem szívódik fel jól a folsav, ezeknek a nõknek napi 10 tál spenótot meg kéne enniük ahhoz, hogy elég folsav jusson a babának. És nem csak a zöldségekben és gyümölcsökben lévõ dolgok fontosak, pl halat is kellene rendszeresen (heti többször) enni. És szerintem az sem meggyõzõ ellenérv a vitaminokkal szemben, amikor valaki azzal jön, hogy õ nem szedett semmit, mégis egészséges babája született. Persze, senki nem mondja azt, hogy tuti beteg lesz a babád, ha nem szedsz vitamint. De ha egy pici esély is van arra, hogy kivédhetünk valami problémát a vitaminokkal, akkor miért nem élünk a lehetõséggel? Persze mindenkinek joga van eldönteni, hogy megteszi-e ezt a babája érdekében. Én nem kockáztattam volna. (Egyébként végig szedtem vitamint, már a terhesség tervezése elõtt elkezdtem, összesen 8 kilót híztam és a babám 2150 grammal született)

Érdemes magzatvédő vitamint szedni anélkül hogy terhes lennék? Dr. Czeizel Endre nyilatkozta, hogy Õ is szedi a magzatvédő vitamint. Ha Õ beszedi akkor csak van benne valami. Azt mondta megelőzi a strokot és az érelmeszesedést.

Legjobb válasz: Úristen :D azért ez vicces, hogy szedi :D Szerintem nem kell szedni, max. ha terhességet tervezel akkor elõtte egy hónappal vagy hasonló... de amúgy szerintem meg lehet lenni nélküle én még nem is fogtam a kezemben életemben se ilyet, mégis tudok írni ide is :D Az lehet, hogy megelõz dolgokat de szerintem biztos van negatív hatása is, meg nem tudom mennyire jó dolog mindenfélét beszedni csak úgy. Ha akarod szedd, de szerintem nem kell.

Úristen :D azért ez vicces, hogy szedi :D Szerintem nem kell szedni, max. ha terhességet tervezel akkor elõtte egy hónappal vagy hasonló... de amúgy szerintem meg lehet lenni nélküle én még nem is fogtam a kezemben életemben se ilyet, mégis tudok írni ide is :D Az lehet, hogy megelõz dolgokat de szerintem biztos van negatív hatása is, meg nem tudom mennyire jó dolog mindenfélét beszedni csak úgy. Ha akarod szedd, de szerintem nem kell.
Nekem a fodrász mondta, hogy próbáljam ki, mert eléggé törik a hajam.Még nem vettem, mert multi tabs-ot szedek, de lehet megpróbálom.:-)
Vitamint orvosi vizsgálat után és ellenõrzés alatt édemes csak rendszeresen szedni. Okozhat problémákat. Czeizel Endre nyilván elvégezte ezeket a vizsgálatokat.
Te jó ég, ez vitamin! Miért rettegtek ennyire tõle??? A kismamáknak és a babájuknak ajánlják, akkor miért ne lehetne szedni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!