Találatok a következő kifejezésre: A Labrador kutya Előfordulhat, (1 db)

A Labrador harapós kutya? Előfordulhat, hogy megtámad, megharap valakit?

Van egy 2 hónapos babám, kell-e ilyesmit?l tartanom?

Legjobb válasz: Az attól függ hogy milyen környezetben él a kutya vagy hogy bántották-e a kutyát.A labradorok amugy nem veszélyesek.De a viselkedésük inkább a kutya neveltetéstõl függ.

Az attól függ hogy milyen környezetben él a kutya vagy hogy bántották-e a kutyát.A labradorok amugy nem veszélyesek.De a viselkedésük inkább a kutya neveltetéstõl függ.
minden kutyánál elõfordul hogy harap. nem meglepõ ha megharap valakit egyszer.
a labradorok még a betörõt se harapnák meg :D már ha normálisan neveled.
Sajnos elõfordulhat! Persze mindez attól függ, hogyan van nevelve. Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy ha nem kimondottan õrzõvédõ fajtát választanak, akkor már nem szükséges a nevelés. Kisbaba mellett pedig mégjobban kell vigyázni, hiszen a kutya nem fogja fel, hogy a baba is ember(más hangja, mozgása, szaga van). Féltékenység is kiválthatja egy megbízható kutyából a támadást. Nagyon oda kell figyelni, ésszerû határok között engedni a kapcsolatot, és semmiképpen nem együü egyedül hagyni õket!
Szeretgesd a kutyust akkor amikor a baba is ott van, igy erezni fogja hogy nem mellozod!Legyetek sokat harmasban.Azt hallottam hogy a baba erkezese elott egy kicsit visszabb kell venni a kutya-szeretgetesbol, mert amikor a baba megszuletik, akkor ugy erezheti a kutyus, hogy nincs ra ido, mert megerkezett az a kis uj leny a csaldba es hirtelen elfelejtkeztek rola, vagyis az ez a gyors eletmod-valtas nem tesz neki jot. A babad mar megvan, igy csak annyit tudok mondani, hogy legyetek nagyon boldogok, nekem is van 2 tunderi labrador szukam-ok a mindeneim!Csodalatos fajta a labi!!!!!
Nekem is van. Nem harap még akkor se ha kéne
Egy normális tenyészetbõl származó Labrador szinte kizárt, hogy bántsa a gyereket. Ez az a fajta akit bátran ajánlunk gyerekek mellé, hiszen rendkívül család centrikus, ragaszkodó, békés természetük van. Ideggyenge egyedek ritkák, leginkább bizonytalan hátterû szaporítóktól lehet ilyet beszerezni, ahol nem figyeltek a megfelelõ szülõk szelektálására. Szoktatni kell persze a gyerekhez, hiszen neki is új dolog, amikor lehet oda kell vinni hozzá, hogy ismerkedjen vele. 2 hónapos gyerek még nem tud olyan mozdulatot tenni amitõl a kutya megijedne, és ösztönösen védené magát, és ha már ennyi idõsen megszokja, és elfogadja a gyereket akkor késõbb se lesz vele ilyen probléma. Gyereknek is jót tesz ha már ilyenkor láthatja a kutyát, hiszen így õ se fog félni tõle. Persze ha már nagyobb lesz neki is el kell magyarázni, hogy pl nem húzzuk a kutyát farkánál fogva, mert azt nem szereti:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat. Igyekszem minnél többet foglalkozni vele, de nyilván ez nehezebb mióta megvan a baba.Mindig megmutatom neki a babát, elmagyarázom neki, hogy õ ki. Sohasem hagyom õket viszont kettesben, amiket írtatok azok után még jobban figyelek. Köszönöm
A labradorok alapvetõen jó természetû családi kutyák, valószínûleg nincs mitõl tartanod, de alapszintû óvatosság minden kutya mellé kell. Arra figyelj, hogy ne zárd el a gyereket a kutyától, ne érezze, hogy az a "kis csomag" neki tiltott terület, mert ami ismeretlen számára, azt könnyen fenyegetésnek veheti. Ismerje a babát (de ez nem azt jelenti, hogy nyalogassa!) tudja, hogy a család ( a falka) része és neki vigyáznia kell rá. És bármilyen szelíd és megbízható egy kutya, SOHA nem szabad gyerekkel egyedül hagyni! Egyszerûen azért, amit elõttem is írtak: a gyerek akaratlanul is tehet olyan mozdulatot, amit a kutya fenyegetésnek érez, és akkor ösztönösen védekezni próbálhat. Ha az alapvetõ szabályokat betartjátok és a kutya is sok törõdést kap, nem valószínû, hogy bármi gond lesz. http://www.kisgazdik.extra.hu/kutya_vagy_gyerek.html
Az én ismerõsömnek labradorja van és kitünõ környezetben nõtt fel, mégis megharapja az idegent. Sajnos a labradorok egyrésze agresszív tipusú, de ez a kutya jellegétõl és legfõképp a gazdájától függ.
A labrador nagyon jó természetû kutya, annyira, hogy vakvezetésre is a leggyakrabban használt fajta. De a 2 hónapos gyerek, az más. ... A fõ veszélyt az jelenti, hogy a gyerekek mozgáskoordinációja nem túl összehangolt, plusz még harsányak is, s a kutyák támadásnak értelmezhetik ezt a viselkedést. De, ha figyelsz, akkor nem lesz baj, csak allergiás ne legyen a baba:)
Jó régi kérdés. A labrador csak JÁTÉKBÓL harap maximum! Nem harapós kutya, nem kell tõle félni. Iszonyatos játékkedve van és borzasztó békés kutyafajta!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Akinek kozuletek golden retrievere van annak mi a neve? Irjatok oda h fiu vagy lany

Koszi elore is:)

5

Létezik, hogy a kutya egy év alatt hirtelen megöregedjen?

Eddig mindkét kutyám tök jól tartotta magát, pár évvel fiatalabbnak néztek ki a koruknál, alig őszültek stb. 8 és 10 évesek. Most egy év alatt hirtelen nagyon megőszültek, meghíztak, már nem olyan aktívak, játékosak, látszanak rajtuk az öregedés jelei, de amúgy teljesen egészségesek. Csak furcsa, hogy ilyen hirtelen a 6nak kinéző 8 éves kutyám egy év alatt már 10nek néz ki :O

5

Mi a pitbulloknál az "L" rövidítés?

8

Mi történik a kutyámmal?

A kutyánk már 8 éve megvan, eddig teljesen normális volt. Pár hónapja befogadtunk egy kóbor cicust. A kutyánk (aki amugy szuka) úgy viselkedett mintha az anyja lenne (a cica anyját elütötte egy autó). Pár napja a kiscicát is elütötte egy kocsi. A kutyánk most ki sem jön a házából, nem eszik, egyszóval nagyon depisnek tűnik.

Nem vagyok biztos benne, hogy ez a baja, mert az utcánkban több kutyát is megmérgeztek. :(

Remélem nincs komoly baja. Mit tegyek?

6

Kutyám szemére kamillatea?

Mostanában eléggé csipás, törölgethetem neki kamillateába áztatott vattával? Lehet, hogy csak huzatot kapott a szeme, és azért ilyen.

3

Ilyenkor mit lehet tenni? Labda mánia

Keverék kan kutyám megszállottja a labdának, de nem úgy, hogy játszani akar vele, egyszerűen kisajátítja és védi. Amikor nincs kint senki nem érdekli, amikor viszont kimegy valaki a szájába fogja a labdát, lefekszik vele és leteszi maga elé, majd ha valaki a labda felé nyúl, akkor a kutya ráhajtja a fejét, hogy ne tudja elvenni tőle.
Egy ideig el is van magában vele, de ha sokáig nem foglalkozunk vele el kezd hisztériázni, amikor a labdáért akarok nyúlni akkor is elkezd hisztériázni. Nagyon jó kutya volt, de egy ideje már nem úgy viselkedik, mint régen, mindig csak a labdával és annak a védelmével van elfoglalva. Hogyan lehet ezt kinevelni belőle, hogy olyan legyen, mint régen?

11

Mik a teendőim talált kutyusnál?

Már régóta figyelek egy kiskutyát aki az edzőteremnél kóborol ahova járok. Néha felbukkan, és van hogy egy hónapig nem. Ma megint láttam és egymásba szerettünk, hazahoztam. Nagyon elhanyagolt, nem puli, de a bundája koszos csomókban lóg róla sztem nehezebb ez a szőr mint maga a kutya. Tudom,hogy jön a hideg, de valami kozmetikázás ráférne. El szereném vinni kozmetikushoz,hogy csak a legszükségesebb részeket vágja le róla. Lehetséges ez?
Valamint állatorvoshoz is, ilyenkor milyen oltásokat kellene kérnem?

6

Hogyan szoktassam le az eggyik kutyámat a másik kutyám megtámádasával?

Van 1év2hónapos kan Amstaffom és egy 8 hónapos szuka amstaffom de ha elemgy a házunk elött egy kutya vagy egy ember elkezd mind a kettő ugatni de a kan még is valamiért neki táma ha közel ugat melette. Hogyan szoktassam le rolla?

11

A piros infra lámpa jó kiskutyák fölé?

Fehér nem volt.Azt mondták,a piros malacoknak a sárga meg csibéknek való.Akkor nem árt talán kutyának sem a piros.

4

Hogyan lehetne kimosni a kutya plédjét?

Mosógépbe nem rakhatom, mert akkor tönkre megy.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!