Találatok a következő kifejezésre: A Labrador kutya Előfordulhat, (1 db)

A Labrador harapós kutya? Előfordulhat, hogy megtámad, megharap valakit?

Van egy 2 hónapos babám, kell-e ilyesmit?l tartanom?

Legjobb válasz: Az attól függ hogy milyen környezetben él a kutya vagy hogy bántották-e a kutyát.A labradorok amugy nem veszélyesek.De a viselkedésük inkább a kutya neveltetéstõl függ.

Az attól függ hogy milyen környezetben él a kutya vagy hogy bántották-e a kutyát.A labradorok amugy nem veszélyesek.De a viselkedésük inkább a kutya neveltetéstõl függ.
minden kutyánál elõfordul hogy harap. nem meglepõ ha megharap valakit egyszer.
a labradorok még a betörõt se harapnák meg :D már ha normálisan neveled.
Sajnos elõfordulhat! Persze mindez attól függ, hogyan van nevelve. Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy ha nem kimondottan õrzõvédõ fajtát választanak, akkor már nem szükséges a nevelés. Kisbaba mellett pedig mégjobban kell vigyázni, hiszen a kutya nem fogja fel, hogy a baba is ember(más hangja, mozgása, szaga van). Féltékenység is kiválthatja egy megbízható kutyából a támadást. Nagyon oda kell figyelni, ésszerû határok között engedni a kapcsolatot, és semmiképpen nem együü egyedül hagyni õket!
Szeretgesd a kutyust akkor amikor a baba is ott van, igy erezni fogja hogy nem mellozod!Legyetek sokat harmasban.Azt hallottam hogy a baba erkezese elott egy kicsit visszabb kell venni a kutya-szeretgetesbol, mert amikor a baba megszuletik, akkor ugy erezheti a kutyus, hogy nincs ra ido, mert megerkezett az a kis uj leny a csaldba es hirtelen elfelejtkeztek rola, vagyis az ez a gyors eletmod-valtas nem tesz neki jot. A babad mar megvan, igy csak annyit tudok mondani, hogy legyetek nagyon boldogok, nekem is van 2 tunderi labrador szukam-ok a mindeneim!Csodalatos fajta a labi!!!!!
Nekem is van. Nem harap még akkor se ha kéne
Egy normális tenyészetbõl származó Labrador szinte kizárt, hogy bántsa a gyereket. Ez az a fajta akit bátran ajánlunk gyerekek mellé, hiszen rendkívül család centrikus, ragaszkodó, békés természetük van. Ideggyenge egyedek ritkák, leginkább bizonytalan hátterû szaporítóktól lehet ilyet beszerezni, ahol nem figyeltek a megfelelõ szülõk szelektálására. Szoktatni kell persze a gyerekhez, hiszen neki is új dolog, amikor lehet oda kell vinni hozzá, hogy ismerkedjen vele. 2 hónapos gyerek még nem tud olyan mozdulatot tenni amitõl a kutya megijedne, és ösztönösen védené magát, és ha már ennyi idõsen megszokja, és elfogadja a gyereket akkor késõbb se lesz vele ilyen probléma. Gyereknek is jót tesz ha már ilyenkor láthatja a kutyát, hiszen így õ se fog félni tõle. Persze ha már nagyobb lesz neki is el kell magyarázni, hogy pl nem húzzuk a kutyát farkánál fogva, mert azt nem szereti:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat. Igyekszem minnél többet foglalkozni vele, de nyilván ez nehezebb mióta megvan a baba.Mindig megmutatom neki a babát, elmagyarázom neki, hogy õ ki. Sohasem hagyom õket viszont kettesben, amiket írtatok azok után még jobban figyelek. Köszönöm
A labradorok alapvetõen jó természetû családi kutyák, valószínûleg nincs mitõl tartanod, de alapszintû óvatosság minden kutya mellé kell. Arra figyelj, hogy ne zárd el a gyereket a kutyától, ne érezze, hogy az a "kis csomag" neki tiltott terület, mert ami ismeretlen számára, azt könnyen fenyegetésnek veheti. Ismerje a babát (de ez nem azt jelenti, hogy nyalogassa!) tudja, hogy a család ( a falka) része és neki vigyáznia kell rá. És bármilyen szelíd és megbízható egy kutya, SOHA nem szabad gyerekkel egyedül hagyni! Egyszerûen azért, amit elõttem is írtak: a gyerek akaratlanul is tehet olyan mozdulatot, amit a kutya fenyegetésnek érez, és akkor ösztönösen védekezni próbálhat. Ha az alapvetõ szabályokat betartjátok és a kutya is sok törõdést kap, nem valószínû, hogy bármi gond lesz. http://www.kisgazdik.extra.hu/kutya_vagy_gyerek.html
Az én ismerõsömnek labradorja van és kitünõ környezetben nõtt fel, mégis megharapja az idegent. Sajnos a labradorok egyrésze agresszív tipusú, de ez a kutya jellegétõl és legfõképp a gazdájától függ.
A labrador nagyon jó természetû kutya, annyira, hogy vakvezetésre is a leggyakrabban használt fajta. De a 2 hónapos gyerek, az más. ... A fõ veszélyt az jelenti, hogy a gyerekek mozgáskoordinációja nem túl összehangolt, plusz még harsányak is, s a kutyák támadásnak értelmezhetik ezt a viselkedést. De, ha figyelsz, akkor nem lesz baj, csak allergiás ne legyen a baba:)
Jó régi kérdés. A labrador csak JÁTÉKBÓL harap maximum! Nem harapós kutya, nem kell tõle félni. Iszonyatos játékkedve van és borzasztó békés kutyafajta!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Keverék kiskutyát kaptam. Fürdetés után láttam, mintha korpás lenne sürün a szőre. Az állatorvos Neostomosan lemosot és féregüzöt adott neki. sok szőre kihullott még, Mi lenne a jó megoldás?

3

Kutyám imád kétlábon állva kinézni az ablakon. Kell attól félnem, hogy meglát valamit és ugrik?

a harmadikon lakunk...

4

Lakásban tarthatok tacskót?

Lakásban szeretnék tacskót tartani, csak nem tudom eldönteni, hogy egy tacskónak jó lenne-e. Állatkínzást semmiféleképpen sem szeretnék ezért tettem fel a kérdést.
Rendesen kapna enni, sétálni is vinném naponta minimum kétszer. Hétvégén többet foglalkoznék vele, mint hétköznapokon (Ekkor akár a közeli rétre is kimennék vele játszani és szaladgálni, illetve több helyre vinném a szabadba.). Játékokat is vennék neki, jó fekvőhelyet is kapna.

11

Véletlen leejtettem a 4 hónapos westie kiskutyámat, azóta tart tőlem, mit tegyek?

kb 1 méter magasból ejtettem le. Nagyon ordított, és bár azóta kicsit jobban van, olyan furcsa velem szemben, mintha azt hinné direkt ejtettem le. Kerül vagy tart tőlem, nem tudom de el vagyok keseredve emiatt, és félek hogy ilyen marad. Állatorvoshoz még a mai nap folyamán elfogom vinni. De ezen kívül mit tegyek, hogy újra olyan játékos, eleven legyen velem és ne tartson tőlem mint a ezelőtt?
Kérem, hogy csak értelmes válaszok legyenek. Az egyéb szidalmakra nem vagyok kíváncsi, ez nem annak a helye.

16

Ilyen kutya által húzott kiskocsit hol lehet kapni? (képekkel, videóval)

4 éve bikejöringezek a kutyáimmal. Jó lenne valami mást is kipróbálni a bicikli húzáson kívül. Azt hiszem az a neve ennek a kiskocsinak valami dog cart-sacco wagon. Kerestem már hogy hol lehetne ilyet venni de nem jutottam semmire. Ti esetleg nem tudjátok?

videók:

képek:

1

Milyen fajtát ajánlotok az alábbiak szerint?

Legalább középtermetű legyen, ne legyen rövid szőrű, jó őrző-védő, vagy legalábbis semmiképp ne legyen rá jellemző a puncsolás vagy félelem. Németjuhászt ne írjátok, mert az a szerelmem, csak nagyon túl van tenyésztve.
Köszi

20

Evés után egy órával már vihetem nagy, futkározós, játszós több órás intenzív sétára a kutyám? Mennyi idő pihi kell neki kaja után?

9

Van itt olyan akinek a yorkshire terrierének hosszan van hagyva a szőre? Fel szoktátok tekerni?

2

Kutyám ételalalergiás, ezért hippoalergén tápot kap. Többi lent? !

Valószínű hogy sertés húsra allergiás, de most eszik egy kicsi trovet márkájú tápot ami kifejezetten erre van de mégsem múlik elé az első két tappancsáról a sötétes foltok, de amikor meg royal canin hippoalergén tápot kap akkor kezd elmúlni. Igaz trovet ot is kap most egy kicsit.Lhet hogy attól van a gond?

7

Kuvasz tulajdonosok, véleményt kérek?

Azt szeretném megtudni, hogyha kertes házba, kinti-benti kutyának vennék kuvaszt, akit szocializálnék kölyök korban,plusz alapfokra biztosan elvinném, viszont ami kérdés nekem, hogy a kert nem valami nagy, de ha rendszeresen sétáltatnám,minden nap vagy esetleg kétnaponta, ha úgy hozza a helyzet, az elég lenne-e neki?
Na ez egy jó többszörösen összetett mondat lett, de remélem, érthető voltam!

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!