Találatok a következő kifejezésre: A Labrador kutya Előfordulhat, (1 db)

A Labrador harapós kutya? Előfordulhat, hogy megtámad, megharap valakit?

Van egy 2 hónapos babám, kell-e ilyesmit?l tartanom?

Legjobb válasz: Az attól függ hogy milyen környezetben él a kutya vagy hogy bántották-e a kutyát.A labradorok amugy nem veszélyesek.De a viselkedésük inkább a kutya neveltetéstõl függ.

Az attól függ hogy milyen környezetben él a kutya vagy hogy bántották-e a kutyát.A labradorok amugy nem veszélyesek.De a viselkedésük inkább a kutya neveltetéstõl függ.
minden kutyánál elõfordul hogy harap. nem meglepõ ha megharap valakit egyszer.
a labradorok még a betörõt se harapnák meg :D már ha normálisan neveled.
Sajnos elõfordulhat! Persze mindez attól függ, hogyan van nevelve. Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy ha nem kimondottan õrzõvédõ fajtát választanak, akkor már nem szükséges a nevelés. Kisbaba mellett pedig mégjobban kell vigyázni, hiszen a kutya nem fogja fel, hogy a baba is ember(más hangja, mozgása, szaga van). Féltékenység is kiválthatja egy megbízható kutyából a támadást. Nagyon oda kell figyelni, ésszerû határok között engedni a kapcsolatot, és semmiképpen nem együü egyedül hagyni õket!
Szeretgesd a kutyust akkor amikor a baba is ott van, igy erezni fogja hogy nem mellozod!Legyetek sokat harmasban.Azt hallottam hogy a baba erkezese elott egy kicsit visszabb kell venni a kutya-szeretgetesbol, mert amikor a baba megszuletik, akkor ugy erezheti a kutyus, hogy nincs ra ido, mert megerkezett az a kis uj leny a csaldba es hirtelen elfelejtkeztek rola, vagyis az ez a gyors eletmod-valtas nem tesz neki jot. A babad mar megvan, igy csak annyit tudok mondani, hogy legyetek nagyon boldogok, nekem is van 2 tunderi labrador szukam-ok a mindeneim!Csodalatos fajta a labi!!!!!
Nekem is van. Nem harap még akkor se ha kéne
Egy normális tenyészetbõl származó Labrador szinte kizárt, hogy bántsa a gyereket. Ez az a fajta akit bátran ajánlunk gyerekek mellé, hiszen rendkívül család centrikus, ragaszkodó, békés természetük van. Ideggyenge egyedek ritkák, leginkább bizonytalan hátterû szaporítóktól lehet ilyet beszerezni, ahol nem figyeltek a megfelelõ szülõk szelektálására. Szoktatni kell persze a gyerekhez, hiszen neki is új dolog, amikor lehet oda kell vinni hozzá, hogy ismerkedjen vele. 2 hónapos gyerek még nem tud olyan mozdulatot tenni amitõl a kutya megijedne, és ösztönösen védené magát, és ha már ennyi idõsen megszokja, és elfogadja a gyereket akkor késõbb se lesz vele ilyen probléma. Gyereknek is jót tesz ha már ilyenkor láthatja a kutyát, hiszen így õ se fog félni tõle. Persze ha már nagyobb lesz neki is el kell magyarázni, hogy pl nem húzzuk a kutyát farkánál fogva, mert azt nem szereti:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat. Igyekszem minnél többet foglalkozni vele, de nyilván ez nehezebb mióta megvan a baba.Mindig megmutatom neki a babát, elmagyarázom neki, hogy õ ki. Sohasem hagyom õket viszont kettesben, amiket írtatok azok után még jobban figyelek. Köszönöm
A labradorok alapvetõen jó természetû családi kutyák, valószínûleg nincs mitõl tartanod, de alapszintû óvatosság minden kutya mellé kell. Arra figyelj, hogy ne zárd el a gyereket a kutyától, ne érezze, hogy az a "kis csomag" neki tiltott terület, mert ami ismeretlen számára, azt könnyen fenyegetésnek veheti. Ismerje a babát (de ez nem azt jelenti, hogy nyalogassa!) tudja, hogy a család ( a falka) része és neki vigyáznia kell rá. És bármilyen szelíd és megbízható egy kutya, SOHA nem szabad gyerekkel egyedül hagyni! Egyszerûen azért, amit elõttem is írtak: a gyerek akaratlanul is tehet olyan mozdulatot, amit a kutya fenyegetésnek érez, és akkor ösztönösen védekezni próbálhat. Ha az alapvetõ szabályokat betartjátok és a kutya is sok törõdést kap, nem valószínû, hogy bármi gond lesz. http://www.kisgazdik.extra.hu/kutya_vagy_gyerek.html
Az én ismerõsömnek labradorja van és kitünõ környezetben nõtt fel, mégis megharapja az idegent. Sajnos a labradorok egyrésze agresszív tipusú, de ez a kutya jellegétõl és legfõképp a gazdájától függ.
A labrador nagyon jó természetû kutya, annyira, hogy vakvezetésre is a leggyakrabban használt fajta. De a 2 hónapos gyerek, az más. ... A fõ veszélyt az jelenti, hogy a gyerekek mozgáskoordinációja nem túl összehangolt, plusz még harsányak is, s a kutyák támadásnak értelmezhetik ezt a viselkedést. De, ha figyelsz, akkor nem lesz baj, csak allergiás ne legyen a baba:)
Jó régi kérdés. A labrador csak JÁTÉKBÓL harap maximum! Nem harapós kutya, nem kell tõle félni. Iszonyatos játékkedve van és borzasztó békés kutyafajta!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem lehet tüzelő szukát oltani?

Most lenne az ideje a veszettség elleni oltásnak, a kombinak. A kutya tüzel, és azt hallottam, hogy nem szabad ilyenkor beoltani. Igaz ez? Köszi.

6

Szerintetek a kutya nem szokik be a lakásba? Többi lent!

Szeretnék kutyát csak panelban lakunk ha a kutyát benn tartom olyan fél évig,vagy lehet hogy kevesebb ideig... a panelban utána lesz társasházunk, 5-ször 6-os kertel a kutya addig nem szokik be a lakásba?Csak már nem tudok másra gondolni csak a kutyára nagyon jó lenne ha lenne kiskutyám...Beagle-t szeretnék u.i:Nagybátyám kutyatanító nem lesz baj ha a beagle kutya első kutyusom lesz...

10

Milyen keverék lehet a kiskutyánk?

4 nappal ezelőtt kaptunk egy kiskutyát, ma vittünk el a dokihoz, megkapta a második oltását. Mi megvoltunk róla győződve, hogy fajtiszta mopsz, de a doki mondta, hogy biztosan keverék..meglepődtünk :) Azt mondta még nehéz megmondani, de valószínű, hogy mopsz-boxer mix. Ami egyáltalán nem baj, csak meglepett,picit tényleg hosszabb a pofája, nem olyan nyomott. Ha mégis boxer-mopsz keverék, akkor milyen lesz a jelleme? mer két teljesen eltérő személyiség a boxer és a mopsz.. segítenétek? :) köszönöm!

20

Nagyon hullik a kutyám szőre, ez mitől lehet?

Golde Retrieverem van, és most hogy jött az ősz, nagyon hullik neki a szőre. Idáig is hullott, de nem ilyen sok. Ilyen nagy szőrcsomók vannak a szőnyegén, és az udvarban is a fűben, szinte minden felé.
Nagyon szép nagy és selymes bundája van, de ha meg simogatjuk, egy 10 szál ott marad a kezünkben. De nincs kopás a szőrén, tehát fel sem tűnik a szőr vesztesége, mert nagyon nagy a bundája.
Vannak ismerőseim, akiknek szintén goldenjük van, de nekik nem hullik ilyen mértékben mint neki. Amikor voltunk oltatni körülbelül egy hónapja az állatorvos nem vett észre semmi különöset.
Szerintetek, mi lehet a gond? Vedlik mert jön a tél? Mi erre gondoltunk, de tavaly nem vedlett ilyen nagyon.

6

Mi a véleményetek, a Veszprém megyei és a Győr-Moson Sopron megyei, menhelyekről, ktuya iskolákrol, agiliti csapatokról és a gyepmesteri telepekről?

1

Férgesség? Mi lehet?

1.5 éves amstaff keverékem mindig nyalogatja a végbélnyílását!Féreghajtózva 2 hónapja volt.A másik dolog az lenne hogy a jobb lapockájánál kitapintottam kb 3 cm henger alakú csomót!.Egyébként nem levert,eszik,iszik.

5

A kutyám megint elkezdett szökni. Mi történik?

A kutyám kiskorában szökött de sikerült leszoktatnunk. Addig minden nap nyitva volt a kapu, sosem ment ki. Ma reggel gondolt egyet és kiszökött, amikor be akartunk állni az udvarba. Mi történt? Miért változott meg egyik napról a másikra? Minden nap járunk sétálni. 1 éves most. Ivartalanított szuka

13

11 hónapos bordeauxi dogom punijából reggel valami fehér lógott ki. mi lehet? Pisivel eltűnt

6

A kutyám bőg sétáltatáskor (? )

Sziasztok.Na az a helyzet hogy van 1 kiskutyám,de ha elviszem porázon sétáltatni mindig bőg és haza akar menni.Mi a tehendő ilyenkor?

7

S. O. S! Nem tudok már mit tenni a kullancsokkal! Ti voltatok hasonló helyzetben?

Kullancs szezon van ez oké. De a kutyám be van csepegtetve méreg drága prac-tic-al, plussz van rajta 7500 FT-os forest nyakörv. Egyiknek se járt le a szavatossága, akkor se védett jobban amikor 3 napja volt rajta és most 2 hét után sem. A házunk hemzseg a kullancsoktól. A kutyából potyognak vagy belőlem?
Minden nap járunk futni. Erdős mezős terepre. De ha földes útra akkor is hazaviszünk kullancsokat. Én be vagyok fújva kullancs elleni spray-el, rajtam soha nem is szokott lenni, kutyámból pedig midnig szedjük ki az éppen aktuális kullancsokat amik készülnek belemenni.
Ma reggel 4:30kor arra ébredtem hogy az ágyamban, mászik a nyakamon egy kullancs. Én már megőrülök. A földről mindenhonnan csak kullancsokat szedek össze. Honnan jönnek, mit tehetnék ellenük? Minden nap porszívózok, vadászom őket, de mindig van valahol egy. Mivel "fertőtleníthetném" a lakásomat? Vagy a kimosott kullancsos ruhákból potyog? Azokat is ezerszer átnéztem kimosás előtt után, és nem láttam benne.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!