Találatok a következő kifejezésre: A Labrador kutya Előfordulhat, (1 db)

A Labrador harapós kutya? Előfordulhat, hogy megtámad, megharap valakit?

Van egy 2 hónapos babám, kell-e ilyesmit?l tartanom?

Legjobb válasz: Az attól függ hogy milyen környezetben él a kutya vagy hogy bántották-e a kutyát.A labradorok amugy nem veszélyesek.De a viselkedésük inkább a kutya neveltetéstõl függ.

Az attól függ hogy milyen környezetben él a kutya vagy hogy bántották-e a kutyát.A labradorok amugy nem veszélyesek.De a viselkedésük inkább a kutya neveltetéstõl függ.
minden kutyánál elõfordul hogy harap. nem meglepõ ha megharap valakit egyszer.
a labradorok még a betörõt se harapnák meg :D már ha normálisan neveled.
Sajnos elõfordulhat! Persze mindez attól függ, hogyan van nevelve. Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy ha nem kimondottan õrzõvédõ fajtát választanak, akkor már nem szükséges a nevelés. Kisbaba mellett pedig mégjobban kell vigyázni, hiszen a kutya nem fogja fel, hogy a baba is ember(más hangja, mozgása, szaga van). Féltékenység is kiválthatja egy megbízható kutyából a támadást. Nagyon oda kell figyelni, ésszerû határok között engedni a kapcsolatot, és semmiképpen nem együü egyedül hagyni õket!
Szeretgesd a kutyust akkor amikor a baba is ott van, igy erezni fogja hogy nem mellozod!Legyetek sokat harmasban.Azt hallottam hogy a baba erkezese elott egy kicsit visszabb kell venni a kutya-szeretgetesbol, mert amikor a baba megszuletik, akkor ugy erezheti a kutyus, hogy nincs ra ido, mert megerkezett az a kis uj leny a csaldba es hirtelen elfelejtkeztek rola, vagyis az ez a gyors eletmod-valtas nem tesz neki jot. A babad mar megvan, igy csak annyit tudok mondani, hogy legyetek nagyon boldogok, nekem is van 2 tunderi labrador szukam-ok a mindeneim!Csodalatos fajta a labi!!!!!
Nekem is van. Nem harap még akkor se ha kéne
Egy normális tenyészetbõl származó Labrador szinte kizárt, hogy bántsa a gyereket. Ez az a fajta akit bátran ajánlunk gyerekek mellé, hiszen rendkívül család centrikus, ragaszkodó, békés természetük van. Ideggyenge egyedek ritkák, leginkább bizonytalan hátterû szaporítóktól lehet ilyet beszerezni, ahol nem figyeltek a megfelelõ szülõk szelektálására. Szoktatni kell persze a gyerekhez, hiszen neki is új dolog, amikor lehet oda kell vinni hozzá, hogy ismerkedjen vele. 2 hónapos gyerek még nem tud olyan mozdulatot tenni amitõl a kutya megijedne, és ösztönösen védené magát, és ha már ennyi idõsen megszokja, és elfogadja a gyereket akkor késõbb se lesz vele ilyen probléma. Gyereknek is jót tesz ha már ilyenkor láthatja a kutyát, hiszen így õ se fog félni tõle. Persze ha már nagyobb lesz neki is el kell magyarázni, hogy pl nem húzzuk a kutyát farkánál fogva, mert azt nem szereti:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat. Igyekszem minnél többet foglalkozni vele, de nyilván ez nehezebb mióta megvan a baba.Mindig megmutatom neki a babát, elmagyarázom neki, hogy õ ki. Sohasem hagyom õket viszont kettesben, amiket írtatok azok után még jobban figyelek. Köszönöm
A labradorok alapvetõen jó természetû családi kutyák, valószínûleg nincs mitõl tartanod, de alapszintû óvatosság minden kutya mellé kell. Arra figyelj, hogy ne zárd el a gyereket a kutyától, ne érezze, hogy az a "kis csomag" neki tiltott terület, mert ami ismeretlen számára, azt könnyen fenyegetésnek veheti. Ismerje a babát (de ez nem azt jelenti, hogy nyalogassa!) tudja, hogy a család ( a falka) része és neki vigyáznia kell rá. És bármilyen szelíd és megbízható egy kutya, SOHA nem szabad gyerekkel egyedül hagyni! Egyszerûen azért, amit elõttem is írtak: a gyerek akaratlanul is tehet olyan mozdulatot, amit a kutya fenyegetésnek érez, és akkor ösztönösen védekezni próbálhat. Ha az alapvetõ szabályokat betartjátok és a kutya is sok törõdést kap, nem valószínû, hogy bármi gond lesz. http://www.kisgazdik.extra.hu/kutya_vagy_gyerek.html
Az én ismerõsömnek labradorja van és kitünõ környezetben nõtt fel, mégis megharapja az idegent. Sajnos a labradorok egyrésze agresszív tipusú, de ez a kutya jellegétõl és legfõképp a gazdájától függ.
A labrador nagyon jó természetû kutya, annyira, hogy vakvezetésre is a leggyakrabban használt fajta. De a 2 hónapos gyerek, az más. ... A fõ veszélyt az jelenti, hogy a gyerekek mozgáskoordinációja nem túl összehangolt, plusz még harsányak is, s a kutyák támadásnak értelmezhetik ezt a viselkedést. De, ha figyelsz, akkor nem lesz baj, csak allergiás ne legyen a baba:)
Jó régi kérdés. A labrador csak JÁTÉKBÓL harap maximum! Nem harapós kutya, nem kell tõle félni. Iszonyatos játékkedve van és borzasztó békés kutyafajta!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kölyökgazdik! Hogy csináljátok, hogy a 3-4-5 hónapos kutyátok már 90%-ban szobatiszta?

Az enyém 4 hónapos múlt, de mindig nem szobatiszta. Mindent betartok, viszem le kajálás után, 2 óránként, nagy dícséret, jutalomfalat, de semmi. Nem jelez, egyszerűen arrébb megy a helyéről és bepisil, bekakil. Most is, reggel 6kor vitte le a párom, most mennénk le mi, de várt 1 pisi 2 kaki. Most itthon vagyok vele pár napot, de általában napközben 6-7 órát van egyedül.

10

Mikortól lehet érdemben tanítani a kutyát?

Most 8 hetes és 4 napos, a szobatisztaság meglepően jól alakul, az első vezényszót az ül-t már érdemes elkezdeni vagy túl kicsi még?

6

Boxer kölyök agresszió?

10 hetes, 2 hete hoztuk el tenyésztőtől tehát törzskönyves nem szaporítótól van! Az a baj, hogy harap... Tudom én, hogy pici és játszik, de más az, hogy harapdál és tudom, hogy játékból csinálja és más az, hogy morog, ugat és odakap! Ha rámordulok, hogy NEM akkor még agresszívebben kap oda és van két kisgyerekünk is akik már félnek tőle! Nem hinném, hogy ne lehetne leszokatni róla, mert egyébként nagyon aranyos kutyus, de nem tudom hogyan járjak el! Ha mennek a gyerek valamerre a lakásban akkor szalad utánunk és megharapja a bokájukat, ma reggel pedig annyira megharapta a kezemet, hogy rendesen megmaradt a nyoma! Eddig nem bántottam, de most megráztam a grabancát kicsit és mondtam neki, hogy NEM, de nem hogy megijedt volna inkább villámgyorsan a kezem után kapott... :( Kan kutya és már le van beszélve a kutyaovi aztán a kutyasuli, de addig is mit tehetnék, hogy ezt a viselkedést befejezze?

14

Tegnap kaptam meg 2 hónapos német boxer kutyámat, a tenyésztőtől kaptam kb 1 kg Friskis Junior tápot. Mennyit ehet 1 étkezéskor és napi hány alkalommal?

Még az is érdekelne hogy miért remeg. Környezet változás miatt? Kb 15 fokos helyiségben van tartva.

33

Az 50 kg-os gyerek tönkre teheti, de a 70kg-os kutya nem?

A minap kutya futtatót találtam a környékünkön. El is mentünk a gyerekkel, meg a 3 kutyával. (gyerek 50kg, kutyák fejenként kb 16) (Tulajdonképpen 2 futtató van egymás mellett.)

23

Vallaljak kiskutyat ilyen korulmenyek kozott?

Szasztok!Egyetemista lany vagyok es rajongok a kutyakert,par napja kaptam egy lehetoseget,hogy ajandekba kaphatok egy bischon kan kiskutyat,5 honapos.En nagyon szeretnem,csak az a baj,hogy nem sajat lakasban elek,egyetemista lakotarsakkal,serintem veluk nem lenne baj,csak mikor en egyetemen vagyok felek,hogy nem lehet itthol hagyni egyedul a kutyat.Mit tanacsoltok?Vallaljam el?Esetleg van valami tanacs amivel szoktatni lehet egy kutyat h naponta 4 orat egyedul maradjon egy szobaba?

4

Milyen gyakran szeditek össze a kertben a kutyakakit?

Én hetente szoktam.

5

Miért nem megy be Mudi kutyánk az előző kutya által lakott házba, pedig kitakarítottuk, fertőtlenítettük? Amikor pici korában idehoztuk, akkor bement, de most kint alszik, pedig már hideg van. Mit tehetnénk?

4

Gazdiképzés, hol van összeszedetten leírva?

Szeretnék egy kutyát, de most sem az életkörülményeim, sem a tudásom nem elegendő, de szeretnék felkészülni. Elkezdtem olvasgatni különböző honlapokon, de nem áll össze a kép. Hiába kezdem az elején olyan, alap dolgok nincsenek meg, hogy hogy tiltom le a kutyát... (pl. hogy tanulja meg, hogy a "nem" tiltószó, vagy hogy lehet gyakorolni a behívást??)

4

Mik a tapasztalataitok örökbefogadott kutyusokkal?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!