Találatok a következő kifejezésre: A Labrador kutya (87 db)

Miért van az hogy a Labrador kutyám minden kutyának nekimegy. Még séta kozben is? Lehet az kis illetve nagy termetu. Nem érdekli?

Legjobb válasz: Vicces hogy kikészít, csak a kutya szenved tõle, hogy ilyen természete, mert nem poénból csinálja. Az nem baj. Vidd kutyaiskolába, olvass könyveket. A kutyádnak valami viselkedésproblémája van. Fél, túl domináns, nem tudja hogy kel viselkedni, esetleg fõnöknek képzeli magát stb.

Vicces hogy kikészít, csak a kutya szenved tõle, hogy ilyen természete, mert nem poénból csinálja. Az nem baj. Vidd kutyaiskolába, olvass könyveket. A kutyádnak valami viselkedésproblémája van. Fél, túl domináns, nem tudja hogy kel viselkedni, esetleg fõnöknek képzeli magát stb.
A leírtak alapján igen komplex lehet a probléma: dominancia és ideggyengeség vaalmint nem kizárt a falkavezéri szerepek összekeveredése. Nem írtad, de gondolom kan kutya. Elsõ körben: ivartalanítás. (tenyészteni úgysem lehet egy ilyen természetû kutyát) Második kör: kutyaiskola (pl. Cerberos - kifejezetten agresszív kutyákkal foglalkoznak) + Jan Fennell könyvét elolvasni, átrágni és alkalmazni.
az én francia bulldog kutyám is minden kutyának neki megy, legyen az akármilyen nagy kutya!nem merem sehol elengedni mert ha meglát egy kutyát is rohan mint egy õrült és megy neki!pedig nem nagy termetû kutya!nem tudom mért csinálja!de állatorvos szerint szoktatni kellett volna kiskorában, meg többet vinni kutyák közé!pedig még csak 1 éves, de néha már kikészít:Dföleg mikor egyszer nekiment egy miniyorkinak...:Sjáj..volt ott nemulass és rohangálás utána!..
Azért mert nincs megfelelõen szocializálva. Kutyaiskola sokat segíthet rajta! Enyémmel is ez volt a baj.
A labi nagyon jó természetû kutya. Ha ütöd, sem harap, támadni is csak ritán, házõrzésre sem jó, kifejezetten ajánlják családi kutyának, annyira kedves és szelíd, barátságos (nekem is az van, mázlista vagyok:) ). Jellemzõje, hogy könnyen tanul és jól tûr egyéb állatokat, pl. macskákat. (Nekem 2 macsekom van a labi mellett, de volt már négy is, összebújva aludtak, egymás hegyén-hátán.) Ha támad, annak valóban lehet oka, hogy nem volt rendesen szocializálva, emberekhez, más kutyákhoz szoktatva, és ezen segíthet a kutyaiskola. De rosszabb esetben valószínûleg túltenyésztett is lehet, gyenge idegrendszerrel, közeli rokon szülõktõl-nagyszülõktõl, idegi rendellenességekkel. Akkor pedig (nem szabad tenyészteni) kénytelen vagy elzárni más kutyáktól, mert nem fogja megszokni. De mondom, a labi jó természetû, sok mindent, majdnem mindent megtenne a gazdiért, remélem, bejön az elsõ. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: mondjuk az enyém kiskorában sok kutyával volt, és rajta kívul még van ketto.es jelenleg macskánk is van akivel jol kijon!csak az idegen kutyákat nem.egyszer nekiment egy stafordnak, majd kézben kellet ot hazacipelnem, mert a másik kutya az én gatyámat tépte.... koszonom mindenkinek a segítséget:D
A kérdező hozzászólása: az én kutyusom nostény, és 2 éves volt a nyáron...

Hogyan nevelhetem meg a labrador kutyámat? Bővebben lent.

Van egy egy éves szuka labradorunk. Szét túrja a virágokat, rágja a szőlőt stb. Ez nem is nagy gond, gondolom kinövi előbb utóbb. Viszont nagyon ugrál mindenkire. Hogyan szoktathatnám le róla? Apám ilyenkor ráüt az orrára, de nem nagyon vált be, és én nem is bántanám. Egyszer olvastam valahol, hogy akkor, amikor ugrál nem kell vele foglalkozni, rá se kell nézni, így is tettem, és akkor rám nem ugrált, viszont másra ugyanúgy (ja, és már megint ugrál rám is...). Hogyan tudnánk megtanítani neki, hogy ne ugráljon se ránk, se idegenekre? Vagy ezt majd idővel kinövi? Meg jöhetne egy-két tipp, hogy hogyan szoktathatnám pórázra (tudom, hogy ezt már pici korában kellett volna, de már akkor sem ment. lehet, hogy már nem is tud rászokni?). Ha rá rakjuk a pórázt (ez is nagy erőfeszítésbe kerül), akkor vagy addig ugrál, amíg ki nem tépi a kezünkből (a póráz amúgy ilyen láncos, szóval csörög, esetleg ha lecserélnék, azzal elérnénk valamit?), és fut vele, vagy pedig leül néz ránk, és az istenért sem akar megmozdulni (se kajára, se játékra, egyszerűen SEMMIRE). Eddig itthon az udvarban próbáltuk a pórázra szoktatni, lehet, hogy az utcán eredményesebb lenne?

Legjobb válasz: kölyök korában foglalkoztatok ti a kutyával??? mert nem úgy tûnik.. a pórázt cseréljétek le,mert negatív élménye van vele szemben, jutifalattal könnyen hozzá lehetne szoktatni.. de a kutyasulit is jó ötlet lenne..

kölyök korában foglalkoztatok ti a kutyával??? mert nem úgy tûnik.. a pórázt cseréljétek le, mert negatív élménye van vele szemben, jutifalattal könnyen hozzá lehetne szoktatni.. de a kutyasulit is jó ötlet lenne..
az én kutyám akkor ugrál ha éhes , de ez annak köszönhetõ hogy kint van egész nap és ott kiugrálja magát az is lehet a te kutyád ugrálásával kapcsolatban hogy megakar ismerkedni vagy túl sok benne a feszültség
Akkor valószínüleg a te kutyád kezelhetetlensége is a bezártságból ered. Jobb lenne kinn tartanod mert kiszaladgálná magát és utána normálisabb lenne. De ha erre nincs lehetõség (mint nálunk) akkor azt javaslom, hogy miután kiengedted hagyd hogy futkározon, játssz vele hogy kicsit fáradjon úgy kb 1-1, 5 órát. És ezután próbáld meg a pórázt rátenni. Amúgy én egyszer valahol a neten találtam egy videót, hogy ha a kutya ugrál akkor finoman a hátsó lábaira kell taposni, és az használ. Bár az én vizslámnál nem hatott semmit, de attól hátha nálad mûködik.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nálunk kis be van zárva, amikor nem vagyunk otthon, mert ha mamám kimegy vagy ilyesmi, akkor fél anya, hogy fellöki a kutya (pedig rá nem ugrál) meg stb.. De amikor hazaérünk akkor azonnal ki van engedve. Meg én mondtam is apámnak, hogy engedjük ki, meg minek van bezárva, de persze, hogy bezárja...
Szabadon vagy bezárva tartjátok a kutyát? Mert nekem 1 éves magyar vizslám van és totál ezeket a dolgokat produkálta. Nekünk be van zárva ha nem vagyunk otthon mert féltjük meg stb...és ha kiengedtük akkor örömében ugrált és 3 ember kellett ahhoz h a pórázt ráadjuk. Most már jobb a helyzet, ahogy jön a jó idõ, sokat vagyunk kinn vele és miután jól kiszaladgálta magát, már egészen kezelhetõ :)
Tele van a spektrum és a discovery ceasar milan és victoria stilwell kutyatartási és oktatási módokkal. Hatásos mint, bár gyakorlatiasabb Victoriáé, Ceasar inkább a kutyapszihológiát tanítja a kutya és gazda közötti egyensúlyt, de elképesztõ (: A legelvetemültebb kutyát is megneveli. De azelõtt kellett volna ezzel foglalkoznotok MIELÕTT kutyát vállaltok. (már bocsi, de kicsit szégyen h egy labi ennyire elkanászodik.. retrievereket még kezdõ kutyatartóknak is jó szívvel ajánlják)
Amikor felugrik kapd el a mancsát és tartsd ott amíg rosszul érzi magát. Nálunk is bevált. Nem is bántod de fegyelmezed.
A kérdező hozzászólása: Igazából ez az ugrálás dolog inkább akkor jellemzõ nagyon, ha idegenek jönnek, vagy olyanok, akiket nem sûrûn lát, vagy hogyha nagyon benne van a játékban.:) Most is voltak nálunk vendégek, és amikor kijött valamelyik vendég az udvarra akkor össze-vissza ugrált (fõleg rá, de öcsémre is), de amikor bement már nem. Meg pl a nagymamámra, aki bottal jár, soha nem ugrik rá.
Ha ugrál, akkor nem szabad vele foglalkozni, mert minden fajta figyelem figyelem, tehát akár negatív, akár pozitív, elérte a célját. Pórázból sima textil vagy bõrpóráz a legjobb, a lánc csak megijeszti. Ahogy olvasom, nem lett túl jól nevelve kisebb korában, a kutysuli vagy ovi segíthetne.
mármint másokkal akar megismerkedni

Hogy tisztítsam meg a labrador kutyámat ilyen hidegbe? (bővebben lent)

Új helyre fogjuk vinni és eddig egy kenelben kellett lennie ahol nem igazán tudott tisztán maradni, de mostantól kint lesz a kertbe velünk egy légtérbe és valahogy meg kéne tisztítanom ?t csak nem tudom hogy, hogy ne fázzon meg. Légyszi segítsetek! (házba nem hozhatom be.)

Legjobb válasz: Ha jól lekeféled a szõrét, az éppen elég, ne aggódj a kertben is össze fogja magát piszkítani, nem is kicsit. És nem fázik meg, az én labim a jeges vízbe is belemászik télen és kutya baja. Ez a fajta tulajdonképpen erre lett kitenyésztve.

Ha jól lekeféled a szõrét, az éppen elég, ne aggódj a kertben is össze fogja magát piszkítani, nem is kicsit. És nem fázik meg, az én labim a jeges vízbe is belemászik télen és kutya baja. Ez a fajta tulajdonképpen erre lett kitenyésztve.
Hát vízzel sehogy sem, megfázik!
Az egy légtérbe az azt jelenti, hogy ott van ahol te ... magyarul a lakásban.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! a száraz sampon lesz szerintem a jó és a szõrkefe mert házba tényleg nem vihetem be. Amúgy meg nem tudom mit nem lehet azon érteni hogy velünk egy légtérbe. -.-" magyarul nem lesz elzárva kennelbe hanem kilesz engedve a kertbe...
Egyébként, a garázs nem rossz ötlet, lépcsõház, elõtér, bármi ami fûtve van, de ha ez sem lehetséges akkor kutyakozmetika
Ha van kádatok, akkor áldozd fel a kádat, késöbb kitudod takarítani, de a kutyusnak is jobb lesz ha még most megoldod, mintha majd télen vagy késöbb kéne..
Alaposan átkeféled a szõrét, aztán csókolom !
Lehet kapni un száraz sampont. Olyan, mint a púder. A használati utasítás szerint használod és kész.
"mostantól kint lesz a kertbe velünk egy légtérbe" Nem értem ... ti a kertben laktok? Na, mindegy .. be a kádba, mosás, 12 óra bent és kész is. Ilyenkor tényleg nagyon átázik a szõre és könnyen megfázik, nincs értelme kockáztatni. Ha lakásba nem jöhet be, akkor meg FÛTÖTT terasz, kazánház, garázs megoldás lehet. Ha nem tudod megoldani, hogy meleg helyen száradjon, akkor meg szárazsampon.
El kell döntened, hogy mennyire koszos a kutya. Ha menthetetlenül akkor behozod, fürdõkád, fürdetés, törölgetés, hajszárító és pár óra bent a meleg lakásba. Ha nem nedves a szõre akkor mehet ki. Sajnálom, de ehhez mindenképp be kell vinni a lakásba. Ha nem annyira akkor megvárod a jó erõs napsütést, egy erõs sûrû kefét, és átkeféled a szõrét mindenhol. Igaz, hogy a kutya nem fázik meg, ha vízbe ugrik, de akkor nem is ázik át a teljes bundája (nem ázik bõrig, a fürdetésnél meg igen) úgyhogy ezzel szerintem ne kísérletezz. Az enyém is belerohan a patakba, és iszaposan vizesen jön ki, de az aljszõrzete nem szokott vizes lenni. Akkor megszárad rajta a kosz, és ki lehet kefélni a bundájából. Esetleg egy nedves törölközõvel letörlöm a fejét stb, hogy kinézzen valahogy :)
Egyébként télen a havas, ónos esõben sem fázik meg az pedig már tényleg "kutya idõ".
Labrador? Megfázik? Láttatok már labradort? A jeges vízben is úszik, ha lehetõsége van rá! Dehogy fázik meg! Úgy meg fõleg nem tud megfázni, ha beviszed, megmosod, megtörölgeted és még egy kicsit bent hagyod.
Ugyanúgy melegvízzel, kutyasamponnal stb. És jól mnegtörlöd és hajszárítóval alaposan megszárítod és 2-3 órán keresztül nem viszed ki. Legjobb este és akkor reggelig tuti megszárad a meleg lakásban.
A labradornak vastag a szõre, és nehezen ázik át---> kevésbé fázik meg, de azért én nem kockáztatnám. Este fürdesd meg és reggelig maradjon a meleg házban.

A labrador kutyám vemhes és azt akarom kérdezni hogy segítsek a kutyának elkészíteni a vackát vagy nem kell, és amin megszülte a kölykeit azt a takarót ki kell dobni vagy nem?

Legjobb válasz: Bent van a házban/lakásban a melegben, ugye? Elletõládát kell venni neki, amúgy meg nem szaporítani.

Bent van a házban/lakásban a melegben, ugye? Elletõládát kell venni neki, amúgy meg nem szaporítani.
[link]
Állatorvos, ivartalanítás és nem kell a takaróval vacakolni.
Ivartalanítani kellene, mert totál felkészületlen vagy.Minek ilyen helyzetben kutya? Amúgy tudod mennyit dobnak ki naponta? (Kölyköket...) A szomszéd kertjében is tegnap landolt egy labrador szerû 2-3 hónapos kölyök...gondolom már nem tudták eladni, etetni meg beoltani meg sokba van... Nem kell több kutya ebbe az országba..

A labrador kutyám nagyon vedlik mit csináljak vele?

Van egy 2 és fél éves labim és nagyon vedlik mindenhol szőr van már kikefélem minden nap vettem neki furminatort de még mindig hullik a szőre mit csináljak vele? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: A furminator akkor is szedi, amikor már nem kéne. Mióta vedlik?

A furminator akkor is szedi, amikor már nem kéne. Mióta vedlik?
Igen, a fürdetéstõl is nagyon tud jönni ilyenkor, mikor vedlenek. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszok csak apum el akarta vinni orvoshoz de a Németjuhászommal ugyanez a helyzet! tegnap fürdettem õket és a víztõl több szõr kijött de akkor majd söprögetek :-D :meg néha fésülgetem!
Ha egy hónapja vedlik, akkor ez még normális. Az én skót juhászaim minimum két hónapig öntik magukból a szõrt, nekik elõször az aljszõr rongyolódik ki, majd utána jön a fedõszõr, na hát akkor nem lehet úgy végigsimítani rajtuk, hogy egy marékra való ki ne jöjjön. Szóval szerintem ez még a normál vedlése, ebben a melegben. Ha gondolod, valami vitaminkészítményt adjál neki, az majd segít visszanöveszteni az új bundát. Ha amúgy semmi különös tünetet nem látsz a kutyán, akkor várj még egy hónapig, ha ennyi idõ alatt sem múlik el, akkor állatorvos (vagy ha más szokatlant tapasztalsz persze, akkor is).
A kérdező hozzászólása: Köszi 1 hónapja vedlik kb. És royal caninnal, csirkefarháttal etetem!a fur minator sok szõrt kiszed de ha vègigsimítom akkor is ömlik belõle.
Mi oliva olajat adunk neki pirítós kenyérre csöpögtetve, cca. egy mokkás kanálnyit.
Az enyémbõl már két éve ömlik a szõr. Szedi a BIORION tablettát és idáig még az sem használt. Az enyém herélés óta abnormálisan hullajtja a szõrét.
Semmi baj!!! NO para! Az én beagle nõstényem most 3 éves ésnagyon vedlik. Ez midenn évben tavasz végétõl kezdõdik és szinte július végéig tart. Nyáron melegük van igy probálják lehullatni a szörüket, hogy ne legyen melegük. Na meg persze mivel ha eleve rövidszörû a kutya, minidg vedlik, ezért is rövid a szöre. Ha hosszab a szõre, menj el levágatni. Ne keféld mindennap! Inkább a simogatással szedd kia szõrt. Esetleg ha már 3-4 hónapnál tovább tart ez midneképpen fordulj állatorvoshoz, mert parazitákra, bolhákra lehet gyanakodni, de más bõrbetegség is állhat a szõrhullás hátterében. De nagy részben ilyenkor csok az 'évi vedlésen' esnek át a kutyusok.:)
mivel eteted?
Az enyém is elég régóta vedlik, én nem kefélem, csak a kezemmel simogatom a hátát, és így is leszedek róla egy kutyát mindennap :) Ha csak nincs valamilyen bõrbetegsége, szerintem ne aggódj. De ha úgy nyugodtabb vagy, kérdezz meg egy állatorvost :)
Nem kell ide béna gyógyszer nyár van MINDEN KUTYA VEDLIK!!!

Mért tette azt a labradort kutyám?

Talált egy cserebogarat majd ráhempergett és megdöglesztette. Mért tette?

Legjobb válasz: Az enyém tucatjával eszi. Élvezi a vadászatot, ha rászólnék, akkor csinálná, ha nem vagyok ott.

Az enyém tucatjával eszi. Élvezi a vadászatot, ha rászólnék, akkor csinálná, ha nem vagyok ott.
Az enyém macskákkal csinálja ugyanezt.
Na, ha labradorod van, akkor ennél cifrább dolgokba is bele fog még hemperegni! Nem a bogár megdöglesztése volt a lényeg, hanem a szag magára kenése.
Atavisztikus ösztön. A kutya ragadozó állat. Hogy a préda ne érezze meg mérföldekrõl a szagát, el kell fedni valamivel. Lehetõleg a potenciális zsákmányállat szagával. Tehát legjobb, ha jól ráhempergõzik egyre.

Mikor párosodhat a Labrador kutyám?

Most 4,5 hónapos kislány kutya! Mikor lehet ?t összehozni másik kutyával?

Legjobb válasz: Kb.2 évesen mert addigra fejlõdik ki tökéletesen és addigra lesz meg a második rendes tüzelése.

Kb.2 évesen mert addigra fejlõdik ki tökéletesen és addigra lesz meg a második rendes tüzelése.
Szabad megkérdezni miért akarod szaporítani? Szerinted minek vannak a tenyésztõk? Amúgy meg igaza van az elsõnek, 2 éves kora elõtt ne..
Inkább nem tépem a szám csak ajánlom hogy olvasd el ezt az oldalt. Választ fogsz arra kapni miért nem kéne szaporítani. Bár úgysem fogod elolvasni... olcsokutya.uw.hu
Azért, mert ha ilyen alapvetõ kérdéseket teszel fel, arra lehet következtetned, hogy még az "alap" kutyás ismeretekkel sem vagy tisztában. De már rögtön szaporítani akarsz.. Feltételezem, hogy nincs törzskönyve a kutyádnak, nincsenek szûrései, azt sem tudod, hogy megfelel-e a fajtastandardnak, vagy éppen nem egy fajtatisztának tûnõ keveréket sóztak rád. Egyébként ajánlom, hogy nézz szét menhelyeken, hogy mennyi labrador keres gazdát, köztök is nagyon sok az elcseszett, agyonszaporított példány. Magyarországon 1, 5 millió kutya él gazdátlanul!!! Tehát: nem kell több, bizonytalan, ismeretlen származású, fajtának nem megfelelõ, betegségeket hordoz(hat)ó kutya!
Szerintem inkább ne szaporíts...
*következtetni
Na szerinted miért ne? Picit gondolkozz már...
A kérdező hozzászólása: De, én nekem ezt nem hiszi el senki h rosszul esik h ilyeneket írok, nem szemre hányást kell tenni! Én csak kérdeztem h mikor lehet... Erre itt van 20 válasz saccperkb. és ebbõl 18-ban csak szemrehányás van! Nem tudom mit csináljak az ilyen emberekkel akik ilyet mondanak, az ilyenek tenyésztõk, vagy mik, h ennyire "értik a dolgukat" ? erre a kérdésre adjatok választ: Mikor párosodhat a Labrador kutyám? Páran megtették de csak 2-en 3-an! És már olvastam az ellésrõl is meg mindenrõl az internetek és láttam láncra vert kutyákat! Nem jó látvány az szent biztos de mi ismerünk mindenkit mert az apám nem azért a polgármester, és többen is (tenyésztõk) segítenek nekem!
Na és ha a tenyésztõk segítenek neked akkor miért nem õk mondják meg mikor lehet fedeztetni? Ne kamuzz már...
Szerettem volna ha válaszolsz a kérdésemre hogy milyen vizsgálaton vett részt a kutyád hogy fajtatiszta e? De nem tetted, sajnos nem lehet meggyõzni. Én már tisztán látok mindent. Apám a polgármester , akkor ki ha nem én . Az én faterom meg építési vállalkozó, havi x milla a bevételünk , persze ez szted jelent valamit? Semmit, mert nem TE vagy a polgármester, és nem nekem folyik be x összeg havonta , hanem apádéknak. Az csak egy dolog hogy hányszor olvastál, én 6 éve tenyésztek de mielõtt fial a kutyám elõtte ismét olvasok , mindig új és új könyveket veszek és bújom õket, , más Jó tenyésztõket meghallgatok. Pedig nem ma kezdtem . És nem is 12 évesen . Nekem is 12 éves a húgom de ennyire nem gyökér, már bocsánat de egyszerüen nem fogod fel amit írunk. Ja és majd a mami meg a papi , ott fog ülni a kutya mellet, és ha baj van tudják mit kell tenni ? 50. naptól minden nap reggel-este hõmérõzni ? Tudod te hogy mikor kell vemhesség elõtt , alatt és után féreghajtózni, és oltatni? Halvány fingod nincsen semmirõl. Már ne is haragudj meg ha még azt sem tudod hogy 2 éves kortól a 3. tüzelés után lehet egy kutyát fedeztetni akkor Mit akarsz? Milyen megyében laksz ? És milyen városban ? Ha szabad tudnom ?
Elõzõ vagyok ! Bocsáss meg de egy éppen ellõ szukán nem kellene a "tenyésztõnek látszó szaporító" kollegáidnak tevékenykednie. Mivel az ellõ szuka mellett 1 ember lehet , az sem te leszel ha nem téged szeret a legjobban hanem pl. A nagymamádat , és nem szabad befutkoznod hogy jaj had nézzem meg , meg ilyenek. Ezt csak azért mondom mert ugye te nem tudod hogy mit kell csinálni. Így a kollegáig lesznek a segítségedre.
A kérdező hozzászólása: vettek tõle vért és elküldték nemtoom hova vizsgálatra meg az apától is meg az anyátõl is! És nem vook gyökér, se kis csicska!
A kérdező hozzászólása: ha bent akarna (ne adj isten) egy kutya a szülõcsatornán el kell vinni császár metszésre és úgy szedik ki de ez azért lehet mert lehet h fölfújódott víízzel-nagy a feje-vagy halva születik! Én is olvasok! Nem vagyok hülye!
Nem vagy hülye , nem akartam azt írni hogy gyökér , de már tényleg nem tudnunk mit írni neked. Ha a kölyök elakad a szülõcsatornában azt a doki általában kézzel masszírozza ki , vagy kihúzza , de mindegy én nem tépem a számat, amikor meg lesz 10 vagy annál több kiskutya és sorban pusztulnak el , akkor meg majd sírsz , és a szukád emlõi olyanok lesznek mit egy agyon elletett kutyáé. Na mindegy , engem annyira már nem érdekel , de ha már fedeztetni akarsz amire még minimum 1, 5 évet kell várnod MINIMUM érted, de ha már most ilyen értelmetlen vagy akkor ezt sem fogod kivárni és be fogod az elsõ vagy a második tüzelésére fedeztetni . És ennek súlyos következményei lesznek. Majd akkor gondolj ránk is !
te ne kamuzz már ennyit!! mennyi idõbe telt ennyi baromságot kitalálni?? elõször az állatorvos megállapította hogy fajtatiszta-e a kutyád(még ért is hozzá mi?? van küllembírói vizsgája is? ha-ha) aztán vért vettek a szülõktõl (naa perszeee de ha törzskönyves akkor minek?? de ha annyira nem szánod az idõd hogy megnézd mikor fedeztethetsz akkor én kötve hiszem h annak jársz utána h a kutyád fajtatiszta, vérvizsgálatokkal!) aztán rögtön tudsz mindent, a császármetszésrõl meg az ellésrõl, és mindenki neki segít, és 12 (!!!!!) évesen diákmunkából (16 éves kor alatt tilos) félmilliód van(te egy felnõtt ember átlag kersete 100 ezer ft, így is 5 hónap kell, meg abbõl költ is az ember, te akkor hány évig dolgoztál??) amibõl majd eltartod a kutyákat, és minden ismerõs tenyésztõ neked fog segíteni, de azt nem tudod, hogy mikor tüzel elõször a kutya.... ja, és mivel apuka polgármester, ezért a kutyáknak jó helyük lesz. (hát én ezt sem hiszem, mert ha ennyit nem tudsz akkor gondolom mennyit tudhatsz a többirõl... sejtem h még nem hallotál a dysplaziáról és a patelláról se...és azért mert apád polgármester lehet még nulla a kutyákhoz, akárcsak te) és jó lenne ha befejeznéd a szaporítósdit, meg szidsz mindenkit aki csak fel akar világosítani!! kislány el vagy tévedve! mit vártál, a mai világban majd mindenki rohan hozzád és a labradornak mondott kutyádhoz fedeztetni? és majd hûdejó lesz kiskutyázni? hát ne hidd... további szenvedést és rosszakat kívánok!
Teljes mértékig igazat adok az elõttem szólónak . Nem méred fel a helyzeted. A kutyádnak akkor lehetnek fajtatiszta kölykei ha mindkét szülõnek megvan a tenyészszemléje és egyéb vizsgálatai. Te 12 évesen nem hiszem hogy a 2 kezed által dolgoztál meg ennyi pénzért ! Már ha van ennyi! Én nem kétlem hogy szereted a kutyád , de ha igazán szereted akkor nem gyártasz azért kiskutyákat , mert neked így jó lesz. A Labrador már egy "elhullott csillag" vagy ha így érted lejárt lemez. Sajnos elõbb utóbb minden fajtának ez a sorsa hiszen mindig lesznek új és új fajták. Divatkutyák. Milyen városban laksz ha megkérdezhetem ?
A kérdező hozzászólása: Nem biztos h léesznek kiskutyák, mert most vtunk egy tenyésztõnél és hát mondták h náluk is vtz már elakadás a szülõcsatornában! Tehát nem kell ajnározni meg semmi, lehet h nem lesz nyugi! Majd meglátjuk 50-50 %! ÖRÜLHETTEK!
"Tehát nem kell ajnározni" XD Tudod egyáltalán hogy az ajnározni szó mit jelent?:D
Legjobb 2 éves kora után.Ha jol tudom a kutya 3 honapig vemhes /vagyis terhes/.Legjobb tavasszal párosítani, hogy nyáron ellhessen, vagy összel.A fajtisztáknál egyévbe egyszer jo ha ellik. Azt jo ha tudod, hogy ha a kiskutya megnö, és rajtuk van a bagzás beugorja az annyát is.Te a nöstény kutya mellett nem nevelhetsz kant, mert szaporodni fognak mint a legyek.
"Ha jol tudom a kutya 3 honapig vemhes." Nem tudod jól, ne mondjál már hülyeséget. Átlagban 63 napig vemhesek. Bagzanak?:D Atya ég. Micsoda szakértõ. A macskák bagzanak nagyokos...
Ez egy nagyon tudatlan hozzászólás. Az már fel sem tûnik, hogy "fajtiszta"a kutya. Miért is jó neki, ha évente egyszer ellik?
Ja igen, "fajtiszta". Még jóhogy az, hisz minden kutya fajtiszta...
A fajtatisztaságot nem lehet vérvizsgálattal, de semmilyen vizsgálattal megállapítani. Ne mondj hülyeséget, kedves kérdezõ. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy tudod-e h milyen örökletes betegségei lehetnek egy labradornak? Tisztában vagy-e a saját szukád hibáival, h majd olyan kant válassz mellé, aki ezeket ellensúlyozza. Gondolom a képességvizsgája minimum, de ha jobb akkor a munkavizsgája megvan a kutyádnak (és a kantól is elvárhatók ezek az eredmények, ugye?)? Mert több ideggyenge, lövésfélõ, apportra rá se nézõ, vízbe bele nem menõs labradornak látszó játszótéri faj(!)tisztából már elég van, köszönjük!!! És amit leírtál a hozzáértésed alapján a tiéd sem különb. Elõbb bizonyítson egy FT-n vagy WT-n, aztán szaporíthatod! ;o)
Bizony 12 éves voltam 5000000 éve, de még mindig élek. Na erre varrj gombot:D Anyukád büszke lehet a mocskos szájú kislányára. Vernélek fejbe titeket kis putrik...
A te anyukád is büszke lehet, hogy 12 évesen már ilyen szépen megtanított káromkodni... Ahelyett olvass el pár tucat könyvet a kutyákról, és neveld meg, én is azt csináltam 12 évesen...
A kérdező hozzászólása: csicska vok? Akk te mi vagy ? És 12 éves te is voltál vagy 5000000 éve! Vén trotty! Anyád a csicska mert megszült!
A kérdező hozzászólása: Jó elolvasom! Am csak azért nem vagyok tisztába mert 12 éves vagyok, honnan tudhatnék ilyeneket! És nem kell egybõl leharapni a fejem! És nem érdekelnek a tenyésztõk és csak azért akarom szaporítani mert nagyon aranyos kutya és hûséges nameg okos is! Ha valakinek valami baja van vele az ne írjon! Ennyi! Nekem is van bajom jópár fajta kutyával és nem kezdek el vele vitázni h miért így, miért ilyet? Rá se figyelek oszt jóvan!
A kérdező hozzászólása: Biztos h fajta tiszta kutya mert anyja apja labrador és amikor terhes vt az anyja akkor is jártunk nála, és õk tenyésztõk az biztos! Mert már nagyon sok kutyát adtak el úgy h rendes fajta kutyákat és nincs akutyámon semmi folt ami azt mutatná h õ nem fajtatiszta!
Jézusom.. 12 évesen meg pláne ne ilyeneken járjon már az eszed. Örülj a kutyádnak, hogy okos és szép, de ez még nem azt jelenti, hogy ész nélkül kell elletni. Hidd el, akkor teszel neki a legjobbat ha ivartalaníttatod, mert így nem kap el késõbb olyan betegségeket, amit ivaros kutyák elkaphatnak. Például gennyes méhgyulladás, emlõdaganat, és több ideig élhet.
12 évesen még úgysem éri felé ésszel, hogy ugyanilyen kedves, aranyos kutyákkal vannak tele a fajtamentõk, menhelyek, gyepmesteri telepek és ugyanilyen édibédi kölykök voltak azok is valamikor, akik talán épp most kapják meg a halálos injekciót.Ugyanilyen szépek, aranyosak, nem egy közülük fajtatiszta, annyi bûnük van, hogy nem kellenek senkinek. Megszületésük és haláluk az olyan gazdik bûne, kedves 12 éves, mint Te vagy. Te is hozzá fogsz járulni több kutya értelmetlen halálához a szaporítással. Más:mivel ninncs önálló jövedelmed, mibõl neveled majd fel az almot?Oltások, féreghajtás, minõségi szuperprémium eledel stb.mibõl?Anyuci-apuci majd kifizeti?És mi lesz, ha a nyakatokon marad egy-két kölyök?Erre ugyanis jó esély van.Szüleidnek valószínûleg több esze van annál, hogy kutyafarmot engedélyezzenek. Te is az állatvédõk után visítozol majd, vigyék el a nyakatokon maradt kutyákat, az a dolguk. Abba meg ne éld bele magad, hogy könnyû lesz gazdát találni az utódoknak.
És egy kutya nem attól lesz fajtatiszta, hogy anyja apja úgy nézett ki mint egy labrador, és a tiéden meg egy folt sincs ami másra utalna. Ez kicsit többet jelent. Tudod, hogy vannak olyan kutyák akik megtévesztésig hasonlítanak egy adott fajtához? Emellett a normális tenyésztõ nem ad el sok kutyát! A normális és minõségi tenyésztõ jó ha egy almot lehoz egy évben! És a jó tenyésztõ nem foglalkozik egy fajtánál többel! A legtöbb esetben...
Elõzõ vagyok. És ha tenyésztõk, akkor hol a törzskönyve? Mert a lelkismeretes tenyésztõ nem ad el törzskönyv nélkül kutyát! Akkor sem ha csak kedvencnek megy! Ha pedig hibás a színe, vagy a mérete vagy akármi, akkor is ad törzskönyvet, meg egy ivartalanítási kötelezést, hogy az a kutya nem örökíthessen tovább.
Én is 12 éves vagyok, és mégis tudok ezekrõl. Ja és tudnál ilyen dolgokról ha elöször olvasnál ezekröl(de szerintem nem fogsz). Tudatlanul ne legyen alom, ha megkérhetlek.Ja és a 3 tüzelés után ajánlott a párositás mert addigre kifejlödött. Ha kan akkor 2 éves kor után.
Azért mert egyszínû még nem biztos, hogy fajtatiszta, de ha még ezt sem tudod, akkor tényleg nem kéne szaporítanod. Aranyos? Minden kiskutya aranyos, ez nem ok arra, hogy még tovább szaporítsd a menhelyen élõ kutyák számát. Mert picinek biztos elviszik, pont azért, mert "aranyos", de egy kutya nem csak ebbõl áll. Etetni, oltatni, foglalkozni kell vele. Fõleg egy labradorral.
Ezt olvasd el. Nagyon könnyen elõfordulhat, hogy a kölykök egyikét ilyen helyre adod.... http://help.retriever.hu/memo.php És egyszer õ is azért született, mert valaki azt gondolta, hogy a kutyuskájának ellenie kell, mert olyan szép, okos, cuki stb. Aztán rossz helyre került.... és valószínû, aki odaadta annak az illetõnek, nem szánt szándékkal erre a sorsra szánta. És sajnos nem Csengõ az egyetlen, akinek ilyen sors jutott. http://lelenc.hu/2007/index.php?pid=000405 http://gallery.site.hu/u/lelenc/gazdiratalalt/061118_csengo/ Nagyon könnyû azt mondani, hogy "jó gazdái lesznek a kölyköknek", "már megvannak a gazdik" stb. MINDEN fajtatiszta kutya így kezdi az életét, gazdinál, aztán sokuk már ott végzi, ahol Csengõ - és õ még szerencsés volt, mivel megmentették. De vannak, akiket nem tudnak. Azt értsd meg, hogy ha szereted a kutyákat, a kutyádat, akkor ne önzõ módon saját magadra gondolj! Azt értsd meg, hogy nemcsak a saját kutyádért vagy felelõs, hanem annak a kölykeiért és azoknak a kölykeinek a sorsa is a te lelkeden szárad. Lehet, hogy egy Csengõ sorsú kutya azért születik meg, mert te cukiságból kölyköket akartál.... Gondolkozz!
Kezdjük ott hogy már a fedeztetés sem kellemes a kutyának...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, h így elmondtad ebbõl máris merítettem "ötletet". Tudom h még pici de mivel 6-8 hónapos korába aktuális ivartalanítani azért gondoltuk h hátha inkább lehetnének kiskutyák, és nem azért mert jajj egyszer biztosan muszály neki szülni nem nem muszály csak ha mi akarjuk, és mi szeretnénk! =) És így tudjuk h a le és felmenõ rokonságot is meg kell ismerni mind a szukánál és a kannál is! Köszi!
Attól tenyésztõ, hogy nagyon sok kutyát adott el? Gondolkozz már! Nincs elég dolga ígyis a fajtamentõknek? Nem kell még plussz munkát adni nekik! Szánalmas vagy!
"És így tudjuk h a le és felmenõ rokonságot is meg kell ismerni" Milyen az a lemenõ rokonság?:D Inkább ivartalanítsátok, mindenki jobban járna...
A kérdező hozzászólása: Nem attól leszek tenyésztõ képzeld el! És a lemenõ rokonság azaz ami születni fog és nem érdekel h mit mondtok mert már kaptam normális válaszokat nem itt ennél az oldalnál, de az értelmeseknek akik itt írtak azoknak köszönöm! Nem fogok olyat csinálni h kidobom a kutyákat nem etetem-itatom meg uilyenek hol tennék én ilyet? Nem vagyok állat kínzó! Am meg le vagytok xarva ha ilyeneket mondtok! Nem ismertek ti engem h mennyire szeretem az állatokat mennyire szeretek akármit meg azt sem tudjátok h ki vagyok! Nem vagyok olyan h majd menhelyre meg ilyen helyekre fog kerülni!
12 évesen még barbizz kiscsicska:D
A kérdező hozzászólása: Miért ne szaporítsam? Mh? Am köszi az elsõ válaszolónak!

Hány évig élt a Labrador kutyád? És miben halt meg?

Lány vagy fiú kutya volt? Kb hány kg? Egyebek... Kifejezetten labrador fajták érdekelnek, főleg, hogy meddig éltek. Ezért az írjon, akinek ilyen kutyusa volt, vagy jól ismert ilyet a környezetében. Köszi!

Legjobb válasz: Hát, a szomszédomnak 8 éves kutysa volt (labi)de azt még a mai napig nem tudjuk, miért halt meg...:( nekünk még él és virul, szerencsére,2 éves labika :)

Hát, a szomszédomnak 8 éves kutysa volt (labi)de azt még a mai napig nem tudjuk, miért halt meg...:( nekünk még él és virul, szerencsére, 2 éves labika :)
A kérdező hozzászólása: 8 év nagyon kevés, ez nem hangzik jól. :( Semmi elõzmény nem volt, semmi betegség, csak halva találták? Esetleg látták ahogy meghal?
nekem 8 éves. nagyon hízékonyak! :(
Az egyik ismerõsömnek majdnem 16 évesen halt meg a szuka labija!
9 évesen szopornyicában (tudom van oltás rá, hát õ sajna annó nem kapott) Ez elég régen volt. Amúgy a neme szuka.
tudom, hogy nem hangzik jól, de azt is figyelembe kell venni, hogy volt 1-2 "ember" aki mindent megtett volna a kutya ellen......

A labrador kutya hogy viszonyul a macskákhoz?

Nem csak a saját macskámra,hanem a szomszéd macskáira is gondolok.

Legjobb válasz: Nevelés kérdése. De alapvetõen jó természetûek a labik, szerintem nem bántaná.

Nevelés kérdése. De alapvetõen jó természetûek a labik, szerintem nem bántaná.
nekem 2 labradorom van mind a kettõ ugyan csak játszani akar a macskákkal a szomszédságban vagy ha be jönnek a kertünkbe , vagy az történt hogy valamilyen komoly sérülést, vagy halált okozott a szegény macseknak! nem ajánlok nagyon kutya mellé macskát!!sõt kicsit sem!
Megkergeti, meg is ugatja, de ez játékosság. Nem bántja.
az enyém egy kölyökkori sérelem miatt utálja a macskákat. A sajátunkat elviseli, bár amint teheti megkergeti. a szomszédok cicáit már szinte mindet kivégezte, sajnos nagyon sok macska odalett. De nem tudunk mit csinálni. A szomszédok se haragudnak, bár ez nagyon bosszant engem. De amúgy más labradorok van amelyik macskaszeretõ van amelyik kevésbé.
A kérdező hozzászólása: A mûtét utáni hétben szerintem jobban terhelte, azért aggaszt a dolog.
Nekem egyszer azt mondta egy állatorvos, hogy a legtöbb 4 lábú állat addig nem terheli a lábát, ameddig akár egy kicsit is érzékeny neki. De szerintem ezt a kérdést az állatorvosotoknak kéne feltenned, õ valószínûleg jobban tudja, mi a normális egy ilyen mûtét után.
hívd fel az állatorvost és kérdezd meg tõle õ biztos tudni fogja
A mi kutyánknak eltört az egyik hátsó lába. Három lábon közlekedett és annyira hozzászokott hogy többet nem használta azt a lábát. Ha nagyon gyorsan futott akkor néha néha. Teljesen elsorvadtak rajta az izmok úgyhogy szerintem nem is tudta volna már használni. Ezt csak azért írom hogy figyeljetek oda. Lehet szüksége lesz valamiféle "gyógytornára". Esetleg valahogy rá kell kényszeríteni hogy használja azt a lábát is, de csak azután ha már meggyõzõdtetek (állatorvossal), hogy nem a fájdalom miatt nem használja.
A kérdező hozzászólása: Igen. Még csak két hét telt el a mûtét óta, úgyhogy még gondolom gyógyúl neki. Elég komoly mûtét volt. De azért nagyon idegesít. A doki azt mondta, hogy embernél egy ilyen mûtét után hetekig fel sem kel. Ha nem javúl neki elviszem dokihoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!