Találatok a következő kifejezésre: A Konakiont vagy (5 db)

Most akkor adjam a babámnak a konakiont vagy ne?

Sziasztok!Kicsit tanácstalan vagyok kérlek benneteket, hogy segítsetek nekem.Az van,hogy a kislányom születése óta tápszeres sajnos, mert nem nagyon akar tejem lenni.Közben azért csak lett valamennyi,de az nem elegend? számára.Holnap lesz 1 hónapos a kicsi és a véd?n?m szerint 2 hetente azért adjam neki.Most akkor mi van?A másik amit nem tudok,hogy hogyan adjam neki ha adni kell simán itassam meg vele?

Legjobb válasz: Adhatod nyugodtan. A Konakion egy provitamin, amit a késõbbiekben a belekben élõ bacikkal a baba is "elõ tud állítani magának". Ehhez viszont az kell, hogy ezek a bacik ott megtelepedjenek és "dolgozni"kezdjenek. Ez "tudomány" része-részemrõl. A tápszerekben van laktoflóra, de nem teszel vele bajt ha még megkapja, akár hetente is. Egyébként a tejcsibõl, bõrödrõl innen-onnan szedegeti õ magának szépen. :)))) Nyugodtan adhatod teában, tápszerben, tejben, csak annyi mennyiségben amit egyszerre meg tud enni-inni. Olajos emulzió önmagában csak olaj íze van. viszont a mennyisége annyira pici, hogy akár a szájába is teheted rögtön! Boldog babázást!

Adhatod nyugodtan. A Konakion egy provitamin, amit a késõbbiekben a belekben élõ bacikkal a baba is "elõ tud állítani magának". Ehhez viszont az kell, hogy ezek a bacik ott megtelepedjenek és "dolgozni"kezdjenek. Ez "tudomány" része-részemrõl. A tápszerekben van laktoflóra, de nem teszel vele bajt ha még megkapja, akár hetente is. Egyébként a tejcsibõl, bõrödrõl innen-onnan szedegeti õ magának szépen. :) ))) Nyugodtan adhatod teában, tápszerben, tejben, csak annyi mennyiségben amit egyszerre meg tud enni-inni. Olajos emulzió önmagában csak olaj íze van. viszont a mennyisége annyira pici, hogy akár a szájába is teheted rögtön! Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Óriási segítség volt ez nekem!!!Nagyon drága vagy köszönöm szépen!!!Puszi! :)
Szia! A konakion K vitamin, ami nincs az anyatejben, ezért a csak szoptatott babáknak adják.Ha már kap tápszert, vagy más pótlást abban megtalálható, és akkortól elhagyható. Minden jót, üdv
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindkettõtöknek! :)
Most akkor biztosan jó összezavartunk szegény:) )) A konakion, pontosan K1 vitamin a véralvadásban játszik fontos szerepet.És mivel csak az anyatejben nincs, ezért kell a csak szopizós babáknak adni. Üsd be a keresõbe, hogy gyógyszerek, és konakion, megtalálod a magyarázatot. Üdv, második válaszoló.
Szia! Az én babám is kap pótlást, nekem azt mondták, hogy ha már 1 nap megeszik 2 dl tápszert, akkor elhagyható, de bajt sem okoz, ha szedi. Arra figyelj, hogy talán 2 hónapos kora után ebben az esetben elég lesz havonta 1-szer adni. Egyébként én mindig tápszerrel, vagy anyatejjel kevertem össze és kiskanállal adtam be. Így jobban elfogadta.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is!:) Akkor azt fogom csinálni, hogy adom neki két etetés között teába keverve.Remélem így jó lesz minden.Szép napot mindenkinek! :)
szerintem kérdezd meg a védõnõt biztos ami biztos
Szia! Ne a védõnõt, hanem a gyerekorvost kérdezd meg. Annó nekünk azt mondta, hogyha elkezdjük a hozzátáplálást, már el is hagyható!

A konakiont anyatejes-vagy tápszeres babáknak kell adni?

Legjobb válasz: Egészen pontosan azoknak a babáknak kell, aki vagy csak anyatejesek, vagy zömében anyatejesek. Akiknek már az étkezések nagy része tápszerbõl vagy csak tápszerbõl áll, nekik már nem kell.

Egészen pontosan azoknak a babáknak kell, aki vagy csak anyatejesek, vagy zömében anyatejesek. Akiknek már az étkezések nagy része tápszerbõl vagy csak tápszerbõl áll, nekik már nem kell.
Anyatejes. A tápszerben van elég K-vitamin.
Mi csak egy adagot kaptunk, mert tápszeres lett a kislányom. Így úgy gondolom az anyatejeseknek kell adni.
Amíg kap valamennyi anyatejet, akár keveset is, addig kell a k vitamint külön adni. Ha már kizárólag tápszeres, akkor már nem kell.
anyatej
Anyatejeseknek.
3-as válaszoló ez nem teljesen igaz amit írtál... Úgy van hivatalosan h az étkezésének több mint a fele tápszer, vagy kb a fele akkor nem kell a K vitamin, de ha szinte semmi tápszert nem eszik, vagy csak elenyészõ az a mennyiség akkor viszont kell.

Meddig kell a konakiont szedni, amig szopik, vagy fél éves koráig?

Legjobb válasz: Szia! Addig kell a K vitamin, amíg kizárólag anyatejjel táplálod. Ha már kap esetleg pótlásként tápszert vagy már eszik egyebet is az anyatej mellé, már nem kell, mert akkor már van a táplálékában elég K vitamin.

Szia! Addig kell a K vitamin, amíg kizárólag anyatejjel táplálod. Ha már kap esetleg pótlásként tápszert vagy már eszik egyebet is az anyatej mellé, már nem kell, mert akkor már van a táplálékában elég K vitamin.
Nekem azt tanácsolta a doktornõ, hogy biztos, ami biztos, féléves koráig akkor is adjam, ha már kap mást is. De egyébként tényleg addig kell, amíg csak anyatejet kap.
Nekem azt mondta, az orvos, hogy kb. 3 hónapos koráig függetlenül attól, hogy szopik-e vagy sem.
Jó, hogy ebben sincs egyetértés az orvosok között... Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy addig kell adni, amíg anyatejen kívül, más ételbõl meg nem eszik egy teljes adagot. Amikor megkérdeztem, mennyi a teljes adag, azt mondta, vagy akkor teljes adag, ha már nem kér utána cicit, vagy ha nem cicizés elõtt eszik szilárdat, akkor abban az esetben elég, ha egy étkezés már szilárd anyatej nélkül. Minden orvos mást mond... én amondó vagyok, hogy azt a legjobb figyelembe venni, amelyik a legtovább ajánlja, mert tudtommal túladagolni nem lehet.
Nálunk az a "szokás", hogy függetlenül attól, hogy kizárólag szopizik még v. már kap mást is 4 hónapos koráig kell adni. Hát elég nevetséges és egyben elkeserítõ, hogy minden doki mást mond...
Megkérdeztem a védõnõt mert egy kismamaismerõsöm tápszer mellett is adott a gyerekének konakiont, azt mondta sürgõsen menjen el a dokijához és beszélje meg vele mert könnyen túl lehet adagoni, mivel zsírban oldódó vitamin és lassan ürül a szervezetbõl. Én addig adtam a babónak amíg el nem kezdtem a hozzátáplálását, két babakanálnyi almában is van annyi k vitamin ami elegendõ nekik.
az utolsó válaszoló vagyok, azt elfelejtettem hogy benne van a betegtájékoztatóban is hogy mit okoz a túladagolása és az mit is jelent pontosan, ha jól emlékszem veseproblémákat okozhat a túladagolás.


A Konakiont hetente vagy havonta kell adni?

Az orvos azt mondta hetente, a véd?n? szerint havonta.

Legjobb válasz: Nekem mindenki azt mondta hetente (úgy is adtam),de csak amíg nem lesz tápszeres a baba, vagy elkezdítek a hozzá táplálást

Nekem mindenki azt mondta hetente (úgy is adtam), de csak amíg nem lesz tápszeres a baba, vagy elkezdítek a hozzá táplálást
Hetente.
Hetente, kéthetes kortól. Nem tudom, miért mondja a védõnõ, hogy havonta, nekem a védõnõ és a gyerekorvos is azt mondta, hogy hetente.
Biztos, hogy hetente!! És addig, amig el nem kezditek a hozzátáplálást!

A védőnőnk azt mondta addig kell adni a konakiont ameddig csak anyatejes. Első babás vagyok és nem értem, mást is kell kapni, mert még csak 1 hós múlt? Úgy értem kellesz majd neki tápszert adni?

Legjobb válasz: A K-vitamint tényleg csak addig kell adni amíg kizárólag csak anyatejet kap a baba! Ha már adsz neki mást is, pl tápszert, mert mondjuk nem elég a tejed, vagy késõbb, amikor már elkezded neki adni a gyümiket (4-5-6 hósan) már nem kell a K vitamin. Mi minden hó fordulón adjuk a fiamnak, aki 4 hós.

Hetente 1x kell adni Konakiont és Vigantol cseppet naponta 1 cseppet! Nekem sajnos csak 1, 5 hónapig volt tejem, de én tápszer mellett adtam ezeket neki ugyanugy, semmi baja nem lett!! Egészséges szép nagy 8 és fél kilós 8 hós babucim van!! Üdv mindenkinek Niki
A K-vitamint tényleg csak addig kell adni amíg kizárólag csak anyatejet kap a baba! Ha már adsz neki mást is, pl tápszert, mert mondjuk nem elég a tejed, vagy késõbb, amikor már elkezded neki adni a gyümiket (4-5-6 hósan) már nem kell a K vitamin. Mi minden hó fordulón adjuk a fiamnak, aki 4 hós.
Na, akkor erre mit szóltok? Nekünk az orvos elõször havi 1 adag K-vitamint mondott, aztán, mikor elfogyott, kiírattam a következõ adagot, arra meg azt írta a patikus - az orvosi vény alapján - hogy 2 hetente egy ampulla... Na, most légy okos, hiszen õk a szakemberek, nem!? Mindenesetre maradtam a havi egy adagnál...:)
jaj, bocsánat vigantol napi 1 csepp!
A Konakionból havonta 1 ampulát kell adni, addig amíg CSAK anyatejes a baba.Ha eszik mást is már pl.gyümi akkor már nem kell.A tápszerben benne van a K vitamin, de az összetételt meg lehet nézni.Vigantol napi 1 csepp.
Hetente kell adni a konakiont? Ez valami más kiszerelés lenne? Elvileg 5ampulla van a dobozban amit havonta kell adni egyenként a babának addig amíg kizárólag anyatejet eszik. A túladagolása idegrendszeri károsodást okozhat. Én megnézném a pontos adagolási útmutatót! Ha már eszik a baba tápszert is vagy ha már elkezditek a hozzátáplálást nem kell adni a konakiont. A vigantolt, vagy más néven D-vitamint naponta 1x1cseppes adagolásban kell adni (vagy heti 7csepp) a baba 1éves koráig. A konakionnak mindenképp nézz utánna a papírján, nekem a heti 1 az nagyon soknak tûnik!
Elõzõ vagyok, az én kisfiam 4 hónapos elmúlt és 8120g, és 68 cm!Egészséges, kiegyensúlyozott babuci :) ))
Kisfiam elmúlt 4 hónapos, és havonta kellett adnom Neki a Konakiont, naponta 1 csepp Vigantolt.Nem értem, hogy más miért hetente adja a babájának, hiszen az orvos egy dobozzal ír fel, amiben van 5 db, és az havonta kell odaadni a picúrnak.Az fedezi egész hónapra a K vitamint.Nem szabad többet adni a babának szerintem.Kisfiam csak anyatejes.Ennyi, és nem kap már több Konakiont.Most e hónapban adtam neki az utolsót.Hülyeség, hogy addig kell neki adni míg szopik!Nem szabad túlzásba vinni.Nem értem, hogy más anyukáknak ki mondta, hogy hetente kell adni a babának?! Szép Napot!
Konakiont havonta 1X kell kapni, vigantol olajat naponta 1 csepp, vagy hetente 7 csepp. Ha tápszeres, akkor nem kell, mert a tápszerben ezek benne vannak, illetve a vigantolt lehet, hogy tápszeres babáknak is kell adni, az enyém anyatejes.
nekünk is hetente kellett a konakiont adni 3 hónapos koráig. vigantolt nap 0 cseppet.
A kérdező hozzászólása: Nekünk hetente kell, de ha lesz elég tejem nem kell neki adnom mást ugye?
A mi védõnõnk szerint a D-vitamint a baba 1 éves koráig minden nap adni. Ha véletlenül nem 1 cseppet kap, hanem többet, az sem baj.
Képzeljétel el hogy én akivel beszéltem orvossal orvosokkal, az mind azt mondta hogy hetente kell adni a Konakiont!! Sõt még a kórházi zárójelentésen is igy szerepelt!! Nehogy már okosabbak legyetek mint az orvosok????!!Üdv


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!