Találatok a következő kifejezésre: A Kiscicákat hetes korukban lehet (4 db)

Hány hetes korában lehet elhozni a kiscicát az anyukájától?

Ingyen kaphatnék egy ismer?sömt?l még nem kérdeztem mennyi id?s, de kíváncsi lennék rá mikor hozhatom el úgy, hogy már nem fog neki hiányozni az anyukája. Vagyis tudom, hogy fog neki hiányozni csak az etetése miatt kérdezem.

Legjobb válasz: Hát nem tudom...mi mindig adunk tehéntejet (ráadásul boltit), picit meglangyosítom, bele apróra falatozott kenyérbél...imádják, és soha nem volt egy macskánknak sem hasmenése és teljesen egészségesek lettek. Meg lehet adni nekik direkt kiscicáknak kapható konzervet. Nagyon szaftos és apró falatkák. Vagy vannak ezek az alutasakos kaják nekik (pl whiskas). Az is nagyon jó! :) Aztán már ha erõsebb a foga, lehet neki adni száraz cica tápot is, meg persze el kell kezdeni a vízhez szoktatni. Eleinte, ha nem akar magától enni, akkor picit bele kell nyomni az orrocskáját a tejbe/vízbe, és akkor megtanulja, hogy finom. Lehet, hogy prüszkölni fog tõle eleinte, de majd belejön, nem lesz semmi baja :) Sok sikert! Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá, van már elég sok tapasztalatom kiscica nevelésben :)

Hát nem tudom...mi mindig adunk tehéntejet (ráadásul boltit), picit meglangyosítom, bele apróra falatozott kenyérbél...imádják, és soha nem volt egy macskánknak sem hasmenése és teljesen egészségesek lettek. Meg lehet adni nekik direkt kiscicáknak kapható konzervet. Nagyon szaftos és apró falatkák. Vagy vannak ezek az alutasakos kaják nekik (pl whiskas). Az is nagyon jó! :) Aztán már ha erõsebb a foga, lehet neki adni száraz cica tápot is, meg persze el kell kezdeni a vízhez szoktatni. Eleinte, ha nem akar magától enni, akkor picit bele kell nyomni az orrocskáját a tejbe/vízbe, és akkor megtanulja, hogy finom. Lehet, hogy prüszkölni fog tõle eleinte, de majd belejön, nem lesz semmi baja :) Sok sikert! Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá, van már elég sok tapasztalatom kiscica nevelésben :)
8 hetes kora elõtt nem ajánlott elhozni, még akkor sem, ha önállóan esznek és 6 hetes korukban még sokkal édesebbek. 6 és 8 hetes kora között tanulja meg a fontos dolgokat az anyjától, testvéreitõl és ha ezek kimaradnak abból késõbb problémája lehet a cicának, szóval érdemes kivárni vele azt a két hetet.
6-8 hetesen már el lehet hozni. :)
Egyáltalán nem tesz jót a macskáknak a tej, akkor sem, ha nincs tõle hasmenésük. Nem tudja megemészteni a laktózt és ez csak árt, nem használ meg sokkal nagyobb a tápértéke egy konzerv vagy szárazeledelnek. a macskák nem vízbe mártott kenyérre van szüksége. A legjobb ha jó minõségû macskatáppal és fõtt husival eteted, azzal nem árthatsz neki.
van egy 8 hónapos cicám, rengeteg tejet kap szinte minden nap, és semmi baja nincs, egész kiskorában legtobbet o is tejes kenyeret kapott semmi baja nincs, sot, nagyon szereti a tejet. de ha a laktózzal van a gond, nem kell méregdrága cicatejet venni, elég ha laktózmenteset veszel. az is drágább a simánál, de a cicatejnél mégis olcsóbb. egyébként én sima tejet adtam, boltit és mondom, semmi baja nincs :D
A kérdező hozzászólása: Én "kihúznám" a három hónapot is, de akinél most van (sajnos) minél hamarabb meg akar szabadulni Tõlük :(. Sajnos ilyen típusú ember...
Gondoltam...... Akkor, ha lehet, húzd ki 8 hétig. Kell a mama és a testvérek közössége még a cicának.
A kérdező hozzászólása: Szerintem az már kicsit késõ, addig nem fogja ott tartani a még jelenlegi gazdi az tuti..
A cicatenyésztõk általában 3 hónaposan adják oda a kicsiket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A tejet a biztonság kedvéért kihagyom és megmondom az ismerõsömnek, hogy csak akkor hozom el, ha már több, mint 6 hetes. Köszi mindenkinek a segítséget. Lehet akad még majd kérdésem, amikor már itt a cicus, akkor hozzátok fordulok majd :) .
A kérdező hozzászólása: Köszi :) ! És mit érdemes neki kezdetben adni enni? Azt hallottam folyadék csak víz lehet, mert a tehén tejet nem bírja a gyomruk. És a vízen kívül?
A macskákat általában 3 hónapos korig tartják az alomban. Ha korábban elviszik õket, elõfordulhat viselkedési probléma náluk.

Hány hetes korában lehet már odaadni a kiscicát egy új gazdinak?

Van 6 cicakölyköm, abból 3-at oda szeretnénk adni másnak.. Eddig úgy volt hogy jöv? héten szombaton.. De akkor még csak 6 hetesek lesznek 5 hó 23-án születtek, oda lehet adni már jöv? hét szombaton ?ket vagy még várjunk 1-2 hetet?

Legjobb válasz: 7 hetes korukban szoknak át a szilárd táplálékra, így a 8 hetes az ideális. Hamarabb ne!

7 hetes korukban szoknak át a szilárd táplálékra, így a 8 hetes az ideális. Hamarabb ne!
A kérdező hozzászólása: OKé
Házi cica esetében én is kivárnám a nyolc hetet. Hidd el, az az 1-2 hét rengeteget számít! Sokat tanul az alatt az anyukájától és a testvérei közt még magabiztosabbá válik, azon kívül Te már sokat játszhatsz velük, kellõen szocializált lesz már 8 hetesen, és az anyukájukól megtanulják a szobatisztaságot is, nem kell az új gazdinak ezzel veszõdni. (Tenyésztõk egyébként 10-12 hetes koruk elõtt nem is adják oda, de ez az oltások miatt is van.)
A kérdező hozzászólása: Okés mivel egy hét múlva lesznek 7 vagy 8 hetesek, így még várjak 1 hetet?
Mindenképp! Hidd el, az anyatejben sok fontos tápanyag van, ami a kiscicák immunrendszerét nagyban erõsíti, kisebb az esélye, hogy megbetegednek. Semmilyen tej, macskakaja, tápszer nem tudja ezt ilyen szinten helyettesíteni:) Még egy jó tanács: ha teheted, ne egyszerre ajándékozd el õket, mert akkor az anyamacska cicijei "bedurrannak", becsomósodnak, be is gyulladhatnak. Ha fokozatosan választod el a kiscicákat, a tej is fokozatosan apad majd el és nem lehet gond.
A kérdező hozzászólása: Már nem szopiznak, mert már az anya macska olyankor elmegy meg morog rájuk, ha probálnak szopizni! Ilyenkor mi a teendõ?
Eszik már rendesen a szilárdat? Egyébként éjjel még hagyja nekik, persze, elõfordul, hogy idõnként teli van már a bugyora, amikor már tudnak enni a kicsik. Lehet, hogy mégis nagyobbacskák? Ha most nem engedte, késõbb talán még engedi. Figyeld õket, ha tényleg nem eteti már õket, akkor is jobb a testvéreivel még egy 6-7 hetesnek.
A kérdező hozzászólása: Ezeket eszik: Parizer tej sült húsik zsíros részei leves húsi krumli levesbe a krumplit is rágcsálják nagyon erõs foguk vannak löncs száraz szalámi macska eledel
12 hetesen
Minimum 8, ideálisan 12 hét.
8-12 hét. Nehogy hat hetesen!
6-8
Pontosan nem tudom hány hetesen , de azt igen, hogy akkor lehet elválasztani õket mikor már tudnak egyedül enni- inni. Elöbb ne, mert nem elég önállóak.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat:) ) mentek a zold kezek ;))


6 hetesen
Én a 8 hetet tudom ideálisnak. (én 9 hetesen hoztam el az én cicám)
Nálunk az járja, hogy ha már önállóan esznek.Volt olyan alom, amelyik 6 hetesen kész volt az életre, és volt olyan, amelyiknek kellett 7 hét is.
Minimum 8 hét, de legideálisabb a 12, mert rengeteg dolog van, amit a cicus az anyukájától tanul meg, és amire késõbbi élete során nagy szüksége lesz. Ehhez pedig idõ kell. Persze, fel lehet nevelni egészen pici cicákat is, de valószínûsíthetõen betegesebbek lesznek testileg-lelkileg, nem eléggé életrevalók, és gyengébb az imunrendszerük. Sajnos, az én cicám is ilyen, 4 hetes korában kaptam, korai volt!
Ha kertes házba viszed kinti cicának, akkor a tanulás miatt kb.9 hét.Ha szoba cicának akkor oylan 7 hét a reális... Üdv.:Cicatenyésztõ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!