Találatok a következő kifejezésre: A Kiscicákat hetes korukban (9 db)

Hány hetes korában lehet elhozni a kiscicát az anyukájától?

Ingyen kaphatnék egy ismer?sömt?l még nem kérdeztem mennyi id?s, de kíváncsi lennék rá mikor hozhatom el úgy, hogy már nem fog neki hiányozni az anyukája. Vagyis tudom, hogy fog neki hiányozni csak az etetése miatt kérdezem.

Legjobb válasz: Hát nem tudom...mi mindig adunk tehéntejet (ráadásul boltit), picit meglangyosítom, bele apróra falatozott kenyérbél...imádják, és soha nem volt egy macskánknak sem hasmenése és teljesen egészségesek lettek. Meg lehet adni nekik direkt kiscicáknak kapható konzervet. Nagyon szaftos és apró falatkák. Vagy vannak ezek az alutasakos kaják nekik (pl whiskas). Az is nagyon jó! :) Aztán már ha erõsebb a foga, lehet neki adni száraz cica tápot is, meg persze el kell kezdeni a vízhez szoktatni. Eleinte, ha nem akar magától enni, akkor picit bele kell nyomni az orrocskáját a tejbe/vízbe, és akkor megtanulja, hogy finom. Lehet, hogy prüszkölni fog tõle eleinte, de majd belejön, nem lesz semmi baja :) Sok sikert! Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá, van már elég sok tapasztalatom kiscica nevelésben :)

Hát nem tudom...mi mindig adunk tehéntejet (ráadásul boltit), picit meglangyosítom, bele apróra falatozott kenyérbél...imádják, és soha nem volt egy macskánknak sem hasmenése és teljesen egészségesek lettek. Meg lehet adni nekik direkt kiscicáknak kapható konzervet. Nagyon szaftos és apró falatkák. Vagy vannak ezek az alutasakos kaják nekik (pl whiskas). Az is nagyon jó! :) Aztán már ha erõsebb a foga, lehet neki adni száraz cica tápot is, meg persze el kell kezdeni a vízhez szoktatni. Eleinte, ha nem akar magától enni, akkor picit bele kell nyomni az orrocskáját a tejbe/vízbe, és akkor megtanulja, hogy finom. Lehet, hogy prüszkölni fog tõle eleinte, de majd belejön, nem lesz semmi baja :) Sok sikert! Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá, van már elég sok tapasztalatom kiscica nevelésben :)
8 hetes kora elõtt nem ajánlott elhozni, még akkor sem, ha önállóan esznek és 6 hetes korukban még sokkal édesebbek. 6 és 8 hetes kora között tanulja meg a fontos dolgokat az anyjától, testvéreitõl és ha ezek kimaradnak abból késõbb problémája lehet a cicának, szóval érdemes kivárni vele azt a két hetet.
6-8 hetesen már el lehet hozni. :)
Egyáltalán nem tesz jót a macskáknak a tej, akkor sem, ha nincs tõle hasmenésük. Nem tudja megemészteni a laktózt és ez csak árt, nem használ meg sokkal nagyobb a tápértéke egy konzerv vagy szárazeledelnek. a macskák nem vízbe mártott kenyérre van szüksége. A legjobb ha jó minõségû macskatáppal és fõtt husival eteted, azzal nem árthatsz neki.
van egy 8 hónapos cicám, rengeteg tejet kap szinte minden nap, és semmi baja nincs, egész kiskorában legtobbet o is tejes kenyeret kapott semmi baja nincs, sot, nagyon szereti a tejet. de ha a laktózzal van a gond, nem kell méregdrága cicatejet venni, elég ha laktózmenteset veszel. az is drágább a simánál, de a cicatejnél mégis olcsóbb. egyébként én sima tejet adtam, boltit és mondom, semmi baja nincs :D
A kérdező hozzászólása: Én "kihúznám" a három hónapot is, de akinél most van (sajnos) minél hamarabb meg akar szabadulni Tõlük :(. Sajnos ilyen típusú ember...
Gondoltam...... Akkor, ha lehet, húzd ki 8 hétig. Kell a mama és a testvérek közössége még a cicának.
A kérdező hozzászólása: Szerintem az már kicsit késõ, addig nem fogja ott tartani a még jelenlegi gazdi az tuti..
A cicatenyésztõk általában 3 hónaposan adják oda a kicsiket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A tejet a biztonság kedvéért kihagyom és megmondom az ismerõsömnek, hogy csak akkor hozom el, ha már több, mint 6 hetes. Köszi mindenkinek a segítséget. Lehet akad még majd kérdésem, amikor már itt a cicus, akkor hozzátok fordulok majd :) .
A kérdező hozzászólása: Köszi :) ! És mit érdemes neki kezdetben adni enni? Azt hallottam folyadék csak víz lehet, mert a tehén tejet nem bírja a gyomruk. És a vízen kívül?
A macskákat általában 3 hónapos korig tartják az alomban. Ha korábban elviszik õket, elõfordulhat viselkedési probléma náluk.

Baja lesz a kiscicának ha olyan 4-5 hetes kor között választják el?

Már amúgy rendesen iszik tejet,eszik tejszínt,eszik májkrémet.Sajnos a barátomnak már most el kell hoznia ?t mer a kistestvére szörnyen allergiás.

Legjobb válasz: Még annyit kérdeznék ide hogy az igaz hogyha ilyen korban választjuk el a kiscicát akkor langyos vizes vattával kell masszírozgatni a feneke környékét hogy kakiljon????Mer hogy ez az anyja nyalogatását utánozza????

A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék ide hogy az igaz hogyha ilyen korban választjuk el a kiscicát akkor langyos vizes vattával kell masszírozgatni a feneke környékét hogy kakiljon????Mer hogy ez az anyja nyalogatását utánozza????
az én cicámat 3 hetesen fogadtam be, eszik, iszik, teljesen jól van, kicsit félénk, de õt mondjuk bezárták, meg párszor bántották is:( De ma már jól van, 10 hónapos, 3, 5kg, imádjuk egymást! Lehet, hogy még jobban kötõdik, mert az esti lefekvés elõtt totál szétszopizza a pólómat:) Szóval nyugi, mostmár tudja, hogy jó helyen van:)
A kérdező hozzászólása: Mondjuk sztem full komplett a cicám.Eszik rendesen tápot , iszik vizet, nincs szemilyés zavara.Sztem nem lett semmi baja.Amúgy az anyja már csak anynit csinált velük h odament azt elcsórta a kajájukat.XD
Ha nem volt más választásod, akkor minek tetted fel a kérdést? Most, hogy megtudtad, hogy jót nem jelent, így jobb? Már úgysincs mit tenni sajnos..
A túl korán elválasztott kiscicák egy része sajnos viselkedés-problémás lesz, mert nincs kitõl (mama, testvérek) megtanulnia a macskákra jellemzõ szokásokat. Másrészt elõfordulhat, hogy egészségi problémái is lesznek, mert az immunrendszerük gyengébb, hiszen a mamától nem kapják meg a szükséges ellenanyagokat. Mindenkinek javaslom, hogy 8 hetes kor elõtt ne fogadjanak örökbe kiscicát, ha mégis muszály, sokkal több odafigyelésre lesz szüksége, sok játékra és játékos "oktatásra". Ezek saját tapasztalatok is, én 4 hetes cicát neveltem fel, és sajnos sok gond van vele, egészségileg is és fõleg viselkedésben.
Baja nem lesz, de nem a legjobb...6 hetes korig minimum az anyjával kell lennie, de a 8 hét az ideális, ugyanis, ha 6 hetesen választjuk el, nem tanulja meg a gátolt harapást, ez pedíg a késöbbiekben rengeteg sérülést jelent a gazdinak... De ha a kiscica még az étel mellé szopik, semmiképp ne válaszd el! Ha még a száraztápot se tudja megenni, akkor pláne...
A kérdező hozzászólása: sajnos el kellet már most hoznia a barátomnak.
Ha nem olyan sürgõs, hagyd még az anyja mellett.8-12 hetes korban aktuális az elválasztás. Cicabarátok figyelmébe: Clare Gibson A macskatartók kézikönyve. nagyon hasznos tanácsokkal lát el.
Semmiképpen nem egészséges, ha ilyen korban el van választva!!! Mint ahogy elõttem is írták, személyiségzavar a minimum amit elszenvedhet a késõbbiekben, mert nem volt ideje az anyjától megtanulni az alapvetõ macskatulajdonságokat...stb. Tejszínt eszik? jesszus...még egy felnõtt macskának is csak elvétve lehet adni, mert annyira nem való nekik! Remélem legalább cukros dolgot nem adsz neki. Ha valami jót is akarsz tenni, kérdezz meg egy állatorvost, mivel etesd most, és mivel egyáltalán ne!
5 hetesen lett elválasztva a macskám és sok téren személyiségzavart szenvedett. Nagyon okos macska, de hihetetlen mit szenved egyes dolgokon. Például 15kmrõl hoztuk el kiskorban kocsival, azóta akárhányszor autoba kell szállnia megvadul vernyog végig izzad és teljes shokkban van. A gyerekei közül egynek sem volt soha semmi baja. Aztán a másik ez a szopni akarás reflexe. Most tényleg nem viccelek idén 12 éves(!) és még mindig ha talál egy polot vagy valamit akkor néha elkezdi nyalni és összenyálaz mindent. Ha rászolsz valami olyan dolog miatt ami nem tetszik neki akkor bosszut áll valami modon, ez nem tudom hogy ennek tudhato-e be, de a gyerekei közül egynek sem volt hasonlo idiotasága :)
Én úgy tudom, hogy nem nagy baj....csak kicsit érzékenyebb vagy gyengébb lesz! Errõl a vattás dologról meg még nem hallottam.
Az elsõ cicám 5 hetesen lett elválasztva az anyjától. Háát, elég fura lett. Mindenkit megtámadott, olyan volt, mint akinek "személyiségzavara" van. Persze lehet, hogy csak bebeszélem magamnak. És az sem biztos, hogy emiatt. A masszírozgatás csak addig kell, amíg nem tud egyedül üríteni, de ha már magától eszik (még ha csak próbálkozik is), akkor a pisilés-kakilás is megy neki. Igaz, az anyja normál esetben ilyenkor még segít neki, de az sem zavarja, ha egyedül kell elvégeznie a dolgát.
Szerintem nem lesz vele nagy gond, csak sok (nagggyon sok) törõdést igényel majd. Én az egyik cicámat úgy kaptam meg, hogy hat hetesen lett elválasztva, és haláli jópofa lett: szerintem engem hitt a mamijának, még szopizott is egy plüss macin :) Ja, és ez nem tudom, hogy emiatt van-e, de csak elvétve dorombol... lehet, hogy azt nem tanulta meg? Amúgy õ csak most, egyéves kora körül lett magának valóbb és morcosabb, de ez amiatt van, hogy kapott maga mellé egy "kistesót" is :)
Nagy baja valóban nem lesz, de több törödést igényel. Az én kiscicám most 6 hetes, és 5 hetes koráig más kaját sem akart enni, csak anyatejet. Szóval sokat kell majd vele foglalkozni. Ma adtam a cicának vizben fõtt, majd összetört és saját levével higított krumplit, és beleszeletelt csirkemájat-csirkeszívet és fúúúú, imádta :) Akkora pocija lett tõle xD De még szopizik is.
A kérdező hozzászólása: Kössz szépen hogy segítettetek.Mostmár megnyugodtam:)
az én cicám 5hetesen került hozzám....harap, nem dorombol, ha simogatod, 1percig hagyja, utána belekap a kezembe...de a kezemet szokta nyalogatni:) amúgy nem dorombol szinte soha....és õ még most 10hónapos korára is szokott szopizni...fõleg az alvóspólómat...
Baja nem lesz, bár jobb ha tovább maradhatnak az anyjukkal. Nekem is van 2 cicám akiket az anyamacska nem gondozott tovább mert beteg lett, és így 5 hetesek lehettek mikor elhoztam õket. Most 1 évesek, az egyik morcibb lett nem szereti ha sokat foglalkozunk vele, a másik pont az ellentéte, állandóan rajtam lóg. Viszont látszik hogy hiányzik az anyjuk, mert még 1 évesen is szopiznának, általában a pólómon teszik, vagy álmukban :) A vattás dologról még nem hallottam.
Szomszédék hoztak a házhoz 4 hetes kiscicát szobacicunak. Nagyon pici volt, sokat nyávogott, de jó fej lett, csak sokat harapdált. Más defektje nem jött ki (bár szegényke fiatalon elhunyt egy balesetben, szóval nem volt alkalmam sokáig tanulmányozni). Valahol azt olvastam, hogy 8-12 hetes kor az ideális az elválasztáshoz.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem teljesen normális.Sokat játszik, dorombol, hagyja hogy simogassam, eszik rendesen junior tápot stb.

Hány hetes korában lehet már odaadni a kiscicát egy új gazdinak?

Van 6 cicakölyköm, abból 3-at oda szeretnénk adni másnak.. Eddig úgy volt hogy jöv? héten szombaton.. De akkor még csak 6 hetesek lesznek 5 hó 23-án születtek, oda lehet adni már jöv? hét szombaton ?ket vagy még várjunk 1-2 hetet?

Legjobb válasz: 7 hetes korukban szoknak át a szilárd táplálékra, így a 8 hetes az ideális. Hamarabb ne!

7 hetes korukban szoknak át a szilárd táplálékra, így a 8 hetes az ideális. Hamarabb ne!
A kérdező hozzászólása: OKé
Házi cica esetében én is kivárnám a nyolc hetet. Hidd el, az az 1-2 hét rengeteget számít! Sokat tanul az alatt az anyukájától és a testvérei közt még magabiztosabbá válik, azon kívül Te már sokat játszhatsz velük, kellõen szocializált lesz már 8 hetesen, és az anyukájukól megtanulják a szobatisztaságot is, nem kell az új gazdinak ezzel veszõdni. (Tenyésztõk egyébként 10-12 hetes koruk elõtt nem is adják oda, de ez az oltások miatt is van.)
A kérdező hozzászólása: Okés mivel egy hét múlva lesznek 7 vagy 8 hetesek, így még várjak 1 hetet?
Mindenképp! Hidd el, az anyatejben sok fontos tápanyag van, ami a kiscicák immunrendszerét nagyban erõsíti, kisebb az esélye, hogy megbetegednek. Semmilyen tej, macskakaja, tápszer nem tudja ezt ilyen szinten helyettesíteni:) Még egy jó tanács: ha teheted, ne egyszerre ajándékozd el õket, mert akkor az anyamacska cicijei "bedurrannak", becsomósodnak, be is gyulladhatnak. Ha fokozatosan választod el a kiscicákat, a tej is fokozatosan apad majd el és nem lehet gond.
A kérdező hozzászólása: Már nem szopiznak, mert már az anya macska olyankor elmegy meg morog rájuk, ha probálnak szopizni! Ilyenkor mi a teendõ?
Eszik már rendesen a szilárdat? Egyébként éjjel még hagyja nekik, persze, elõfordul, hogy idõnként teli van már a bugyora, amikor már tudnak enni a kicsik. Lehet, hogy mégis nagyobbacskák? Ha most nem engedte, késõbb talán még engedi. Figyeld õket, ha tényleg nem eteti már õket, akkor is jobb a testvéreivel még egy 6-7 hetesnek.
A kérdező hozzászólása: Ezeket eszik: Parizer tej sült húsik zsíros részei leves húsi krumli levesbe a krumplit is rágcsálják nagyon erõs foguk vannak löncs száraz szalámi macska eledel

Mivel szokás etetni a kiscicákat olyan négy - öt hetes kórban?

Az érdekelne hogy tápon kívül mivel szokás a kiscicát etetni , szerencsétlen cicánk nagyon fel van fújódva és már három napja nincs széklete . A segítséget el?re is köszönöm .

Legjobb válasz: Az nem jó! Ha a kaki nem jött ki egy kiscicának, akkor az állatorvos azt mondta, oliva olajat, és halolajat kell vele megitatni, csúszósabb lesz a széklet, és könnyeben kijön! De azért óvatosan, ha ettõl van felfúvódva, elég veszélyes lehet...ha már nem is eszik, inkább állatorvos! DE az olajok nekem mindig beválltak. Egyébként csak junior tápokat vegyél, szárazat, konzervet, és alultasakosat vegyesen egyen, mert a csak száraz nem jó...

Az nem jó! Ha a kaki nem jött ki egy kiscicának, akkor az állatorvos azt mondta, oliva olajat, és halolajat kell vele megitatni, csúszósabb lesz a széklet, és könnyeben kijön! De azért óvatosan, ha ettõl van felfúvódva, elég veszélyes lehet...ha már nem is eszik, inkább állatorvos! DE az olajok nekem mindig beválltak. Egyébként csak junior tápokat vegyél, szárazat, konzervet, és alultasakosat vegyesen egyen, mert a csak száraz nem jó...
4-5 HETES, ember! Nehogy elválaszd már alutasakos kajával! :D
tápot még ne adj nekik!!! Max konzerv kaját. Az enyém is azt evett elõször, mert még meg sem tudta emészteni a szárazat. Vegyél neki junior konzervet
A kérdező hozzászólása: Sajnos a cica , talált cica , anyuka nélkül . Szerencsére ma már három nap után sikerült kakilnia ...
12 hetesen
Minimum 8, ideálisan 12 hét.
8-12 hét. Nehogy hat hetesen!
6-8
Pontosan nem tudom hány hetesen , de azt igen, hogy akkor lehet elválasztani õket mikor már tudnak egyedül enni- inni. Elöbb ne, mert nem elég önállóak.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat:) ) mentek a zold kezek ;))
6 hetesen
Én a 8 hetet tudom ideálisnak. (én 9 hetesen hoztam el az én cicám)
Nálunk az járja, hogy ha már önállóan esznek.Volt olyan alom, amelyik 6 hetesen kész volt az életre, és volt olyan, amelyiknek kellett 7 hét is.
Minimum 8 hét, de legideálisabb a 12, mert rengeteg dolog van, amit a cicus az anyukájától tanul meg, és amire késõbbi élete során nagy szüksége lesz. Ehhez pedig idõ kell. Persze, fel lehet nevelni egészen pici cicákat is, de valószínûsíthetõen betegesebbek lesznek testileg-lelkileg, nem eléggé életrevalók, és gyengébb az imunrendszerük. Sajnos, az én cicám is ilyen, 4 hetes korában kaptam, korai volt!
Ha kertes házba viszed kinti cicának, akkor a tanulás miatt kb.9 hét.Ha szoba cicának akkor oylan 7 hét a reális... Üdv.:Cicatenyésztõ

A kiscicák hány hetes korukig szopnak?

A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: 4-6

4-6
fenét négy hat, 8 hetesen még éppen szopnak. akkor válnak lefelé.
4 hetes korukig kizárólag, néhány kiscica 6 hetes korára már szépen eszi a szilárdat, de nem mindegyik! Még 6 hetesen is fõ táplálékuk az anyatej. Addig szopik, ameddig igényli és az anyja is hagyja õket. 3-4 hónaposakat már nem igen hagy az anyacica. Vannak kivételek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

A szomszédunkban 3 kiscica született, melyek kb 3 hetes korukban elkezdtek vérezni (fenekükön) majd elpusztultak. Vajon mi lehetett a baj?

Legjobb válasz: Gondolom oltatlan, nem féreghajtott szülõktõl születtek. Gondolom nem hívtak hozzájuk orvost. Sokminden lehetett, lehet, hogy olyan férgesek voltak, hogy belepusztultak.

Gondolom oltatlan, nem féreghajtott szülõktõl születtek. Gondolom nem hívtak hozzájuk orvost. Sokminden lehetett, lehet, hogy olyan férgesek voltak, hogy belepusztultak.
Parvo vírus jár végbélvérzéssel, és kezelés nélkül sajnos halálos.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos oltatlan, mondhatni odaszegõdött, de igazából gazdátlan cicák voltak. Az anyaállat most is itt él az utcánkban, szegény céltalanul ténfereg a kicsik elvesztése óta...
Vagy ha olyan férgesek voltak amiknek ilyen kampós a feje, vagy mi.Olvastam vhol.Na ha az kijön szétszaggatja a cica beleit:SSzegények:S

6 hetes kiscicának változik még majd a szeme szine vagy ilyen marad idősebb korában is, mint amilyen most?

pl. ha kék szin? akkor olyan marad?

Legjobb válasz: Még változik, olyan 3 hós korára lesz meg a maradandó szín

Még változik, olyan 3 hós korára lesz meg a maradandó szín

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!