Találatok a következő kifejezésre: A Kedvesemmel 2 év múla fősuli (1 db)

A Kedvesemmel szeretnénk 2 év múla (fősuli után) összeházasodni. Eljegyzés lehet most szilveszterkor, vagy inkább az esküvő előtt pl. egy évvel?

Nincs még keresteünk, de szeptembert?l szeretnénk iskola mellett dolgozni.A párom 23 én 20 éves vagyok.

Legjobb válasz: Az én kezemet hét éve kérte meg a párom. Tisztában voltunk vele, hogy a közeljövõben szó sem lehet esküvõrõl sem másról, de azzal is hogy mi együtt akarunk élni. Ragaszkodtunk a gyûrûhöz és kész. Hogy nem ez a szokás? Kit érdekel , hogy mi a szokás? Többen kérdezgették eljegyzés után, hogy na mikor lesz lagzi stb.. de egy két szóval simán helyreraktam mindenkit. Nyugodtan legyen eljegyzés, ha szeretnétek.

Az én kezemet hét éve kérte meg a párom. Tisztában voltunk vele, hogy a közeljövõben szó sem lehet esküvõrõl sem másról, de azzal is hogy mi együtt akarunk élni. Ragaszkodtunk a gyûrûhöz és kész. Hogy nem ez a szokás? Kit érdekel , hogy mi a szokás? Többen kérdezgették eljegyzés után, hogy na mikor lesz lagzi stb.. de egy két szóval simán helyreraktam mindenkit. Nyugodtan legyen eljegyzés, ha szeretnétek.
igen, csináljátok! :) Bár már lehet, h bõven meg is történt! ;) Akkor gratulálok hozzá. Én még azzal egészíteném ki, hogy az eljegyzés még arra is nagyon hasznos, hogy elkezdõdhet egy közös út, és együtt el tudtok kezdeni járni egy utat, ami a házassághoz vezet, és lehet, hogy ezen az úton derülnek ki dolgok. Én pl. fejben nagyon sokmindenre jutottam, amíg fél évig terveztem, hogy eljegyzem barátnõmet, és mikor oda jutottam, hogy megkérem, akkor elötte elröhögtem magam, és rájöttem, hogy ennél hülyébb ötletet nem is találhattam volna ki. Nálam egy 4 éves önbecsapásra így derült fény, már nem vagyunk együtt. De pl, ha ezen nem kezdtem volna el gondolkodni, akkor bõven lehet, h együtt vagyunk még mindig, és csak egymástól raboljuk el az idõt, az igazi boldogságtól. 23 éves fiú
Az eljegxzéz egyáltalán nem baromság!!! Sztem ez azt jelenti, mármint ha el akarjátok jegyezn9i egymást, h biztosak vagytok abban, h megtaláltátok életetek párját, és végülis mind1, h mikor lesz esküvõ...ez a helyzet már többet jelent annál h járunk..meg ilyenek.... én szurkolok...legyen eljegyzés, legyetek boldogok:)
1.válaszolóval egyett értek én most lettem menyasszony 16án és nálunk is már sokan kérdezték hogy mikor lesz a lagzi és mondtuk hogy nem azért jegyeztük el egymást hogy máér egybõl lagzi, csak nekünk is fontos a gyûrû, de nálunk nem volt vacsi meg semmi csak a párom huzta fel az ujjamra a gyûrût
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó elõtti válaszoló!Köszönöm a választ, ez is egy alternatíva.De szerintem nem pénzkidobás...hiszen az esküvõre úgyis kell gyûrû...azt meg meg kell venni...és nem lesz nekünk külön eljegyzési gyûrû. És a házasságra várni kell a suli végéig. Étterembe meg nem mennénk csak lenne egy kis családi összejövetel szûk körben. Mi így gondolnánk. Köszönöm, és várom a többi választ.
Azt azért tegyük hozzá, hogy hagyományosan valamikor az eljegyzés azt jelentette, hogy még abban az évben meg kellett ejteni a lagzit. Ezért a sok kérdezõsködõ, értetlenkedõ idõsebb rokon, mert õk még úgy tudják, ez így szokás. Egyébként én is két évig voltam menyasszony. :) Sok boldogságot és nagyon szép eljegyzést kívániok Nektek! :)
ja, és még annyit hozzátennék, hogy 27 éves vagyok, összehoztam egy két lakást már, meg még pár tízmilliós vagyond, de még így is sajnálnék pénzt kiadni ilyen baromságra, mint az eljegyzés. Ez olyan langyi félmegoldás.
szerintem az eljegyzés csak az ékszerészeknek és az éttermeseknek jó, a szerelmespárnak meg baromság. most akkor akarjátok egymást vagy sem? ha igen és ehhez az is kell, hogy ország világ tudja, akkor házasodjatok össze. ha meg elég az, hogy egymásról tudjátok, hogy fontos a kapcsolat és szeretitek egymást, akkor nem kell semmilyen ceremónia szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Most már egyre biztosabb vagyok abban, hogy jó döntés lesz!Igazából a Kedvesem Anyukájától tartok...elég érdekes szerzet...nem vagyok oda érte, és õ se értem szerintem, és félek, hogy nem fogja támogatni a jövõre való terveinket... :( Amúgy sem nagyon birom már...ha csak rá gondolok ideges leszek és görcsbe rándul a gyomrom! Várom a további válaszokat, és köszönöm az eddigieket!!
Ne tartson vissza az eljegyzéstõl az, hogy akár a végén felbontjátok. Gondolj bele: férj-feleség elválik 10-20 év és 2-3 gyerek után is, de ez pl. nem tartott engem vissza attól, hog férjhez menjek. Ez jelzés a külvilágnak, hogy 9összetartoztok, komolyan gondoljátok. Ha eljegyzés után5 évvel házasodtok csak össze, az már a ti dolgotok.
A párommal 4 éve jegyeztük el egymást, de összeházasodni soha nem szeretnénk.Most 22 hetes terhes vagyok, de meg sem fordult a fejünkben, hogy ezért legyen esküvõ.A szülõk már hozzászoktak a gondolathoz.Ezzel csak azt akarom mondani, hogy simán eljegyezhetitek egymást 2-3-4-5 évvel a tervezett esküvõ elõtt.Sok boldogságot!
Szerintem egyáltalán nem gáz, ha most megtartjátok az eljegyzést. Én is két éve vagyok menyasszony, szeptembertõl pedig már feleség, úgy, hogy még egyetemre járunk mindketten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!Nagyon várom már, hogy mennyasszony lehessek, de félek, hogy valami miatt nem siekrül jól, vagy hogy valami külsõ okból meghiúsul. Szóval szerintetek nem korai. Várom a további véleményeket is!
Ha úgy érzitek, miért nem tartotok eljegyzést? Ezt egyedül nektek kell tudni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszokat...megvolt az eljegyzés 2008 szeptemberben. 2009 januárban szakítottunk, majd szeptemberben újra összejöttünk...de novemberben végleg különváltunk:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Itt az ideje az eljegyzésnek? Félek, hátha nemet mond. Mi legyen?

A barátnőmmel 2.5 éve ismerjük egymást (ezalatt is flörtölgettünk, kavarásztunk, de nem jöttünk össze), 1.5 éve vagyunk együtt. Azóta tulajdonképpen együtt is éltünk az én albimban. Szeretem őt és úgy érzem, tudnék vele élni az életem végéig.
Mindketten most végzünk az egyetemmel, és éppen két egymáshoz közeli, vidéki településen kapnánk munkát a jelek szerint. Én még szolgálati lakást is kapok hozzá, amit már szeretnék, ha tényleg az otthonom lenne hosszú távon, nem csak egy szűkös kis átmeneti albi. Úgy érzem, hogy ezzel együtt itt az alkalom a kapcsolatunknak is a továbblépésre: jó lenne eljegyezni a barátnőmet. Szeretném kifejezni a kapcsolatom iránti elkötelezettségemet, ha már az otthonunk közös - ez nekem valahogy fontos. Ha nem költöznénk össze, akkor elég nehéz lenne megoldani, hogy találkozzunk.
Nem vagyunk együtt túl régóta, ez elbizonytalanít. Igaz, közben ha megkérdezem magamtól, hogy mire kéne még várni, akkor nem tudok rá felelni, mert tényleg nem szeretnék mást, talán csak valami jelet, hogy most már tényleg itt az idő. Vagy épp ez a jel?
A barátnőm talán fél éve érintőlegesen, kicsit viccesen azt mondta, nem is biztos, hogy hozzám jönne, ha megkérném a kezét, mert ő még nem érzi késznek magát, viszont nem tudja, mikor lenne kész. Azért bizonyára foglalkoztatja a kérdés, mert folyton mások eljegyzős, esküvős és babás fotóit nézegeti, amik kapcsán muszáj ennek eszébe jutnia. Azt is szokta mondani, nem szeretne későn szülni - hát most éppen jó időben vagyunk, hogy néhány év múlva összejöhessen.
De vajon mi lenne, ha nemet mondana? Ti kérnétek újból? Mikor? Vagy adnátok neki először "gondolkodási időt"?
Õ L/24, én F/27

9

Mit tegyek? A többi lennt

Barátommal 7 éve járok. Együtt is élünk. De még nem jegyzett el,engem ez zavar eléggé. Anyám is állandóan erről faggat,hogy mikor lesz már eljegyzés,házasság. Nagyon idegesítő már ez a helyzet,a barátom meg csak hiteget,de látom rajta,hogy neki ezek a dolgok nem fontosak. A szüleinél élünk,külön költözni sem akar,mert arra hivatkozik,hogy így tud félretenni. Mit tegyek? Várjak még?

18

Mit szoktak eljegyzési gyűrűbe gravíroztatni?

12

Én ezt már nem tudom kezelni! Volt már valaki hasonló helyzetben? (féltékenység. )

A családban és (szűk) ismerősi körben mi vagyunk együtt legrégebb óta (3év 10 hónap)
Sorra jegyzik el a barátnőimet, testvéreimet, ismerőseimet akik persze jóval később jöttek össze, mint mi.
Akármennyire se akarok ezzel foglalkozni egyszerűen nem megy...
Majdnem minden alkalommal amikor megtudom, hogy már megint valakit eljegyeztek, rossz kedvem lesz, és sírok, mert úgy érzem "engem nem szeret annyira mint őt a párja?"
Ami nem igaz, hisz tudom (a szívemmel), hogy nagyon szeret, tud erről az egészről Õ is, hisz látja rajtam ha szomorú vagyok.
Tudom, hogy el fog/ el akar jegyezni, még egyetemisták vagyunk mindketten (az ismerőseim nagy része is...)
és tudom, hogy nem akar a semmire alapozni (csóróság, se lakás stb..)
Amikor már nem bírok magammal és rákérdezek mikor fog (viccesen) akkor mindig picit mérges lesz ,mert ő mindneképp meglepetést szeretne és nem akarja ezzel elrontani ezért nem tudom hozzávetőlegesen sem, hogy mikor akarja.

Ha ezt én úgy olvasnám, hogy nem velem történik meg egy hisztis pcsának tartanám a kérdezőt...
Azt szeretném kérni, hogy csak olyan válaszoljon aki meg tud érteni minimálisan.
_Igen tudom, hogy "rinyagép vagyok" és örüljek, hogy van egy normális kapcsolatom, de nem foogm elfolytani az érzéseimet.
És ezzel a helyzettel lassan nem tudok mit kezdeni...
Az még ráadás, hogy az ismerőseim is folyton kérdezgetik, hogy "na és ti mikor?" és egyebek.... Na ilyenkor legszívesebben kifutnék a világból...

A kérdés maga:
Szerintetek ezt a "konfliktust" hogyan tudnám megoldani magamba?
Semmi esetre se szeretném ha a párom azért kérne meg, mert sírok...
De ezt se bírom ami most van...
Volt már valaki így?

15

Egy komoly kapcsolatban el kell mondani, ha valakinek (vagy férfi esetében a partnerének) volt abortusza? Ti mit godnoltok erről? Joga van tudni a másik félnek házasság előtt?

15

Csak szerintem felesleges az eljegyzési buli?

Ha már egyszer lesz lakodalom belátható időn belül, akkor minek az eljegyzés kapcsán is jól teletömni a szűkebb rokonságot? Én az arra szánt pénzt akkor inkább hozzácsapnám az esküvő szervezéséhez, és akkor 1-2 dologból tudnék minőségibbet választani. Ez régen is szokás volt, vagy valami újkeletű hülye divat?

16

Mennyibe kerülhet egy 30-35 fős eljegyzési buli?

A kaja az leves, sült és házisütemény lenne, még helyet is bérelnünk kellene.
200.000 Ft-ból meg lehet csináni?

4

Volt valakinek flashmob lánykérése? Elmesélnéd?

3

Eljegyeztem a páromat de már egyszer a fejemhez vágta a gyűrűt. Megbocsájtottam neki és visszaadtam. Az a kérdésem h megérné-e ismét megbocsájtani neki?

Ma reggel jött keresztfiam és a tesóm h menjünk egyet pecázni mivel már nem voltunk jó ideje. Erre a párom ordítozott és megint a fejemhez vágta a gyűrűt. Keresztfiam sírva ment haza. Õ azóta is veszekszik velem, h kevés időt töltök vele. 6 hetes tanfolyamra járok, ő suliba jár és reggel és este is keveset találkozunk viszont hétvégén nem hajlandó a családi programokra eljönni. A tanfolyam előtt éjjel nappal vele voltam és tudom h utána is ez lesz ha csak nem kapok vmi melót. Ki akar sajátítani magának, rajta kívül szinte senkivel se beszélhetek vagy csinálhatok vmit. Mondtam neki h nyugodtan jöhet a baráti társaságomba is meg mindenhova velem, de ő nem akar.

23

Mit lehet tenni ha tulzoan feltekeny a parom? Es ezek utan kepbe kerul egy harmadik?

A parommal 2 eve vagyok egyutt, elejetol kezdve folyton feltekeny mindenre, mindenkire. Ez mindig is gond volt, es mindig igergette hogy megvaltozik (probalta is, bar nem volt 100%os az eredmeny).
Mindezek ellenere hosszu tavra terveztunk, egyutt elunk, kozos jovokep stb. Nagyon nagyon rendes fiu.
Februartol uj munkahelyem van, eleg jo munkatarsi korrel, es folyton egyutt kavezgatunk. Ez persze nala kemeny indulatokat keltett, es folyton feltekeny volt az egyik konkret munkatarsamra. Es onnantol kezdve ez ment, hogy miert mesz ilyen csinosan dolgozni, miert sminkeled magad stb. Es a munkatars mindig, minden nap szoba kerult. A munkatars meg kozben szep nagy bociszemekkel bamult engem minden nap a munkahelyen (szoval valamit sejthetett a parom, halvanyan ismerik is egymast, van kozos barati kor is). Engem viszont nem erdekelt a masik srac, hiszen en a paromat szeretem, viszont minden nap arra menni haza, hogy attol kell felni hogy ma milyen napja volt a pasimnak eleg lelekrombolo is. Ugyhogy ez igy ment bo 2 honapig mig ra nem jottem, hogy jobban elvezem a srac tarsasagat kavezaskor, mint a stresszt hogy milyen hangulatban lesz a parom.

Mult het szerdan leultem a paromal es elmondtam neki, hogy boldogtalan vagyok es hogy most mar tetszik a masik srac is es hogy nagy a baj. A parom sirt, megigert mindent, hogy megvaltozik, es el is hiszem neki mert ilyennek ismerem. Viszont eleg sok erzes kiurult belolem addigra.

Penteken elmentem a barataimmal szorakozni, de mivel a stressz miatt semmit nem ettem mar 3 napja ezert a pia 3x-os erovel hatott ram, es ott volt a masik srac is aki 1000-rel tepert, ezert reszeg smarolasba torkolt a dolog.

Masnap hazamentem, elmondtam mindent otthon, mindketten sirtunk, a parom konyorgott hogy ne hagyjam el. Vegeredmenye a hetvegenek, vasarnap este elkoltoztem egy ismeroshoz, at akarok gondolni mindent egyedul, de mielott elvonulok kolostori maganyomba, gondoltam beszelek utoljara a masik sraccal, hogy wtf ez mi volt es mit is akarsz? A srac ramirt 2x vasarnap, de nem valaszoltam neki, nem ment. Tegnap megejtettuk a kavezast, epp hogy leulunk kettesbe, erre megjelenik masik ketto kollega. Egy oraig ucsorogtunk tobbedmagunkkal, mig vegul a srac visszament dolgozni. De a srac viselkedese nagyon baratinak tunt, randiszerunek semmikeppen.

Na ez a szitu, en meg el vagyok veszve. Ez a srac reszerol mi a turo volt? Ha csak egy trofea voltam penteken, minek jott le most kavezni velem?

Mit csinaljak az ex-el? Ot szeretem mint embert, soha nem akarnam megbantani, es tudom hogy megis ezt teszem, es utalom magam erte. De annyi rossz dolog volt a multban, hogy nehezen hiszem el hogy tenyleg megvaltozna... Mindenre es mindenkire feltekeny, ha egyutt vagyunk egy tarsasagban szamara az volna az oke, hogy mellette alljak egesz este, es egyutt legyunk. En meg ilyenkor szeretek mindenkivel beszelgetni kb vetesforgoban, de ha fiura kerul sor, a pasim izzo tekintete figyel minket, es ha egy bizonyos idonel tobbet beszelgetek, hiszti lesz es rengeteg problema. Bar, most megigerte hogy elmegy pszichologushoz, es tudom hogy betartja es komolyan veszi.

Adjatok kerlek tanacsot, eleg rossz borben vagyok :(

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!