Találatok a következő kifejezésre: A KRESZ mond, kötelező a kocsi (1 db)

A KRESZ mit mond, kötelező a kocsi hátsó ülésén a biztonsági övet bekapcsolni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ha van öv hátul, akkor igen. De ez nem biztos forrásból. :)

Én úgy tudom, ha van öv hátul, akkor igen. De ez nem biztos forrásból. :)
Hali! Én ezt találtam: A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a vezetõ és a jármû utasa(i) is felelõs(ek), a bírság mindkét esetben lakott területen 10 ezer, lakott területen kívül 20 ezer, autóúton és autópályán 30 ezer forint. http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szigorodo_kozlekedesi_sza.. A második videó alatt.
gyereket megbüntetik 100ezer forintra?
Így van azt büntetik meg aki nem kapcsolja be!Az oktatónak is be kell kötni magát mindig!A gépkocsivezetõnek mindig\kiv:Orvosi igazolás, hátramenetet végez\taxisnak nem kell\ha életveszélybe kerül gyorsabban tudjon kimenekülni\de az utasának mindig be kell kötni.Ha a gépkocsiban található hátsó bizt öv akkor mindig be kell kötni magad
Annyit finomítanék a dolgon, hogy nem a vezetõt büntetik meg, hanem azt, aki elmulasztotta bekapcsolni.
Mindenképp be kell, ha a kocsiban van!
Hátramenetben sem kell a biztosnági övet a SOFÕRNEK bekapcsolnia. De a hátsó ülésen ülõknek MINDENKOR ÉS MINDENKÉPP be kell kapcsolni az övet - ha van. Az oktatóautóban az oktatónak NEM, de a tanulónak BE KELL kapcsolnia magát. Hasonlóan a taxisnál. Az utasnak BE KELL KAPCSOLNI az övet. SF
A KRESZ szerint kötelezõ, hiszen benne van, hogy be kell kötnie a sofõrnek, és erre fel kell hívnia az utasai figyelmét is! Ha jól emlékszem a tanulmányaimra, talán csak az autóvezetést oktatónak és a taxisoknak nem kell bekötniük...
A KRESZ szerint kötelezõ. Sõt, ha a vezetõ be is kapcsolja az övet, és a többi utasnak nincs bekapcsolva, akkor is a sofört büntetik meg. Addig el sem indulhatál, míg mindenki az autóban be nem köti magát.
Be kell kapcsolni. Engem már büntettek meg azért, mert nem volt városban hátul bekapcsolva. Úgyhogy egész biztos, hogy be kell kapcsolni!
Ha van akkor kötelezõ, sõt ha nincs bekapcsolva, akkor a gépkocsi vezetõjét büntetik meg!
14 ev alatti gyermek eseteben a sofort buntetik, felnott eseteben az ovet be nem kapcsolo felnottet.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti milyen vezetestechnikai tanacsokat adnatok egy kezdo sofornek, hogy biztonsagos es jo sofor legyen? Pl mikor gyorsitson ki kanyarbol, kanyar elott vagy kozben valtson?

es ehhez hasonlokra gondolok

5

Ti hogy utaztok a buszon?

Amikor a busz hirtelen fordul egy éles kanyarban és már majdnem kiesel az ülésről ti mit szoktatok akkor tenni?

8

Mozgó lakókocsiban tartózkodhat személy?

Olyanra gondolok amit autó után lehet kötni! Illetve kell hozzá valami extra a jogosítványban teszem azt nehéz pótkocsi vagy bármi. KÖszönöm!

4

Ha valaki jogosítvány nélkül vezet segédmotoros kerékpárt, milyen büntetésre számíthat?

Milyen közlekedési eszközök vezetésétől tilthatják el? Személygépjármű vezetéstől eltilthatják, ha csak segédmotor-vezetésen kapták?

11

Esőben és hóban kell használni a tompított fényszórót?

16

Az autóban, gyerekülésben ülhet elöl az 5 éves gyerekem? 102 cm

13

Egyszerű a kérdésem. Van 3 sáv. Az egyikből jobbra, a másikból egyenesen jobbra és balra, a harmadikból balra lehet kanyarodni. Van jobbra nyilas zöld. Csak a szélső jobbra kanyarodó sávból vagy a középsőből is kanyarodhat jobbra a gépjármű?

Köszönöm!

6

Vezethetek segédmotoros (moped) kategóriás jogosítvánnyal MTZ 820.4-es piros rendszámú, műszaki vizsgás, biztosítással rendelkező, 4750 cm3-is, 80 lóerős teljesen új traktort?

Csak ezen az egy traktoron van műszaki, biztosítás.

Gondolom megint bombázni akarnak privát üzenetekkel ,ezért leírom, amit kérdeni szoktatok:

Ha valaki érdekel miért kérdezem:
Majd az egyik nap suliban vetélkedő lesz, és én mondtam ,hogy segítek a osztályomnak ,de a versenynek hajnalban lesz vége amikor már nekem nincs vonat ami megy felénk.
Ezért gondoltam bemegyek az új MTZ-vel, és azzal jövök haza.
A régi gépeinken nincs semmi se műszaki, se semmi. De a motor jó az a lényeg. Meg lehet vele dolgozni nyáron.
A régi MTZ-éken nincs semmi vagy 30 évesek, meg a nagy T150-esen sincs. Meg ezeket ellopnák a cigányok. A gázolaj tartályból is simán elviszik az üzemanyagot. A szovjetek nem gondoltak arra ,hogy lopás is létezik.

Ha vannak traktor kedvelők leírhatom az árát:
6 millió Ft volt, és 4 milliót kellet kifizetni , 2 milliót állt az állam.

Ha még van kérdés, írhatok,de ne olyan sok kérdést.

Akkor lehet vezetni segédmotoros jogosítvánnyal piros rendszámú traktort?

8

Miért integetnek egyesek jezésként, ahelyett, hogy villogással jeleznének?

Ha szemben állnak velem az autóval?
Néha rohadtul nem látszik, hogy mit mutogatnak, szembesüt a nap, vagy csillog a szélvédő, vagy sötétített a szélvédő üvege(tudtommal ilyet nem is lehetne)
És jeleznek, hogy induljak, menjek, beengednek.
De miért nem a fénykürttel? Tudtommal az való ilyenekre, nem a kezükkel hadonászni, ha szemben állnak velem.
Miért?

4

Szerittetek, mitől jó sofőr a jó sofőr? és mitől rossz a rossz sofőr?

miért van ennyi baleset ? miért van ennyi halálos baleset? sajna nézem youtube videokat és magyar hir oldalakat amit olvasok és láttok videon nem vagyok kulönbek oroszoktol. mert olyan bután vezetnek ide haza sokan meg észtelenul hogy nekik vezetés annyibol áll jogsi meg van kocsi meg van vezetek, de sajna nekem ez nem fel fogható igy mert régota vezetek már és nem tiszta sok ember miért ilyen felelötlen rossz sofőr. tisztázuk ezt ki itt.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!