Találatok a következő kifejezésre: A KIES mi a szótöve Az (1 db)

A KIES szónak mi a szótöve? Az hogy ki? Vagy mit jelent pontosan?

Legjobb válasz: nincs neki. önálló szó, eredetileg 'kellemes látványt nyújtó, vonzó' volt a jelentése. (vö. kietlen) mára elkorcsosult a legtöbb ember számára a kies-kietlen páros szinonímák, pedig eredetileg ellentétes jelentésûek.

nincs neki. önálló szó, eredetileg 'kellemes látványt nyújtó, vonzó' volt a jelentése. (vö. kietlen) mára elkorcsosult a legtöbb ember számára a kies-kietlen páros szinonímák, pedig eredetileg ellentétes jelentésûek.
Segítségül egy kis olvasnivaló: http://www.mno.hu/portal/505569
sztem ez úgy van. hogy a kies szó egy melléknév, mely alapfokban van... és igy nincsen sem ragja, sem toldaléka, csak igy magába:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az elsõ választ, meg hogy engem tiszteltek meg azzal, hogy az én kérdésemnél anyázzátok egymást :)
tisztelt pöcs! nem kívánom felvenni a kesztyût. aki ilyen névvel büszkélkedhet (bár magam nem lennék büszke rá), és nem bírja elviselni, ha nincs igaza, azzal nem állok le vitatkozni. ilyen sestekben értelmes emberrel lehet kulturáltan szót érteni, sértegetésekben nem kívánok partner lenni, a vagdalkozás jelzõt pedig a bárki által látható konkrétumok tükrében visszautasítom. ha önnek ennyire fáj, hogy másnak más a véleménye, hagyom ebben a hitében. szeretném idézni egy kedves ismerõsöm szavait: "hülyékkel nem szabad vitatkozni, mert lealacsonyodsz a szintükre, õk pedig legyõznek a rutinjukkal". távol álljon tõlem, hogy ezzel bármire is célozzak. kívánom önnek mindazt, amit ön kíván nekem! egy válaszoló
nos, valóban lemaradt egy vesszõ. Ezt elismerem. Ez maximum helyesírási és nem fogalmazási hiba, mert az érthetõséget nem befolyásolja. Különös tekintettel az általam leírt definíció/jelentés jóságára és az általam használt "a legtöbb ember számára" formulára, az ön által adott válaszból az a szerintem kézenfekvõ következtetés vonható le, hogy ön ugyan széles ismertanyaggal rendelkezik, mégis leginkább a "vagdalkozó barom" jelzõvel kell illetni. Kívánok önnek jó egészséget. Tisztelettel nagydee u.i. pöcs
kedves elsõ hozzászóló! Az második vagyok. Fogalmazásból megbuktál.
kedves második hozzászóló! Az elsõ vagyok. Szövegértésbõl megbuktál.
a fenét szinonímák... olvass verseket, ilyesmit. még nyelvtanilag is ellntétesek, a kietlen ugye fosztóképzõvel rendelkezik.
a 2. válaszolónak üzenem, hogy ne égesse tovább magát. az 1-nek meg, hogy szép volt!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy mondják ezeket latinul?

kéne egy kis segítség mert a neten egy csomó féle verziót találtam és nem tudom melyik helyes szóval arra lennék kíváncsi hogy a
-forever
-always
-Always and forever (v fordítva)
-the one and only
Ezek a szavak/ kifejezések hogy vannak latinul? Köszi előre is

3

Jól fordítottam le? Megnéznéd és kijavítanád?

Van egy nagy kertünk, amiben sok virág és gyümölcs fa is van, például alma fa, körte fa és szilva fa is.

There is a large garden with lots of flowers and fruit trees, which is, for example, apple trees, pear and plum trees.

A kert hátsó részében van egy garázs, ahol szerszámok, biciklik és az autó van.

The garden is in the back of a garage where tools, bikes and cars are.

A ház kétemeletes, összesen négy szoba, két fürdőszoba, egy konyha, egy nappali és egy előszoba van.

The two-story house, four bedrooms, two bathrooms, a kitchen, a living room and an anteroom.

2

Valaki tud segíteni Bengáli (Bangla) nyelvben? (Egyszerű fordítás)

Egy levelet kéne magyarról bengálira fordítani, de az online fordítók nem jók, mert nekem latin betűkkel kéne leírnom. (A Google sehogy sem segít)
Nem kell komoly nyelvtudás, a kezdő szint is elég.
Minden segítseget előre is köszönök szépen

3

Mi rímel arra a szóra, hogy ''köré''?

4

Milyen tea lehet ez? (Valami ázsiai nyelven, szerintem koreaiul van ráírva)

a href="http://oi43.tinypic.com/10cvzvp.jpg" target="_blank">http://oi43.tinypic.com/10cvzvp.jpg

1

Mi a jelentésuk ezeknek a szolásés kozmondásoknak?

TALPRA ESIK, MINT A MACSKA. , MACSKA-EGÉR JÁTÉKOT JÁTSZIK VELE. , NINCS OTTHON A MACSKA, CINCOGNAK AZ EGEREK. , KERULGETI, MINT MACSKA A FORRO KÁSÁT. , ÁTESIK A LO TILSO OLDALÁRA. ,

4

Miért mondják az igyekszik szó helyett "iparkodik" " Mit jelent szó szerint iparkodik?

4

Ez egy nyelvtanilag helyes mondat?

Sziasztok, 8-os vagyok és eddig németet tanultam, szeretnék egy pulcsit ezzel a felírattal, ha jól raktam össze: i want to punk love. Várom a válaszokat:)

6

Mit jelent ez magyarul? Német!

"KINDER UNTER 3 JAHREN ERHALTEN KEINEN ZUTRITT! AUCH NICHT IN BEGLEITUNG DER ELTERN! WIR EMPFEHLEN BEI KINDERN AB 3 JAHREN EINEN ENTSPRECHENDEN ALTERNACHWEIS, DA IM ZWEIFELSFALL KEIN EINLASS GEWÄHRT WIRD!"

(bocs a nagybetűért, így volt írva, és nem akartam átírni kisbetűre)

4

Fontos! Miről beszélnek a videó elején?

Szóval arra lennék kíváncsi, hogy a basszusgitáros és az énekes között milyen beszélgetés folyik a videó elején. Tudok angolul, csak nem tudom kivenni, miről beszélnek.
Aki tud, segítsen! Köszönöm!

27

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!