Találatok a következő kifejezésre: A K mennyit kell adni és (2 db)

A K vitaminból mennyit kell adni és mit tegyek a felbontott ampullával? Hogyan kell tárolni? Nem mehet bele üvegszilánk?

Legjobb válasz: szia! én is k vitamint adok a fiamnak; hetente 1 ampullával kell neki beadnom, lehetõleg mindig ugyanazon a napon (ez nálunk a hétfõ). hûtõben kell tárolni. üvegszilánk nem lehet benne, csak le kell törni a tetejét pl egy papírzsepivel. az egészet add oda neki. én kiskanálra szoktam kiönteni, és két csepp teát csepegtetek hozzá. így nem olyan keserû. próbáld ki!

szia! én is k vitamint adok a fiamnak; hetente 1 ampullával kell neki beadnom, lehetõleg mindig ugyanazon a napon (ez nálunk a hétfõ). hûtõben kell tárolni. üvegszilánk nem lehet benne, csak le kell törni a tetejét pl egy papírzsepivel. az egészet add oda neki. én kiskanálra szoktam kiönteni, és két csepp teát csepegtetek hozzá. így nem olyan keserû. próbáld ki!
Szia! Van rajta egy piros vonal, alatta egy fehér vonal. Azok alatt egy fehér pont. A fehér pontra helyezed a nagyujjadat és erõteljes mozdulattal letöröd a kapszulát. Az üveg a vékony résznél le fog törni és egy darab szilánk sem fog belemenni az oldatba ne aggódj. Üdv
Hát nem tudom, szerintem ebbõl csak egyfajta van, a Konakion. Azon a vonal a vékony részénél van, és kicsit feljebb van egy pötty. Ott kell megfogni, és egy határozott mozdulattal letörni. Így a vonalnál törik. Ha jól tudom, a vonalnál közvetlenül nincs is üveg, vagy valami más fajta.
A kérdező hozzászólása: Én ugyanezt mondtam, én sem értem. Köszi!
A doboz oldalán van egy ábra, hogy hogyan kell letörni / nem a vonalnál /. A férjem is eltört egyet, mire rájött a "technikára". Régen adtak ezekhez egy kis reszelõt, nem értem ebben miért nincs...
A kérdező hozzászólása: Most lehet hülyének néztek, de a vonal a tetején van. Hogy lehet ott úgy megfogni, hogy letörjön?
Ha a vonalnál törik le, akkor nincs benne szilánk, ezek szilánkmentesen törnek, így vannak tesztelve.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok. Arra lettem volna kíváncsi, hogy honnan tudhatom 100%-ra, hogy egy ici-pici kis szilánk sincs benne.
Egy héten egyszer a kisbabád 4 hónapos koráig egy teljes ampullával kell adni a babának, a felbontott ampullát dobd ki. Ha nem jól törik le a teteje kerülhet bele szilánk, akkor bonts ki újat, azt ne add oda. És nem kell hûtõben tárolni.
Szia! Szoptatott babának hetente kell 1amp-al adni, mert az anyatejben nincs K vitamin. Ha valamilyen okból tápszeres a kicsi, vagy már hozzátáplálást kap, akkor el kell hagyni, mert a tápokban, és más ételben már van. Jó egészséget nektek.
1 hónapos korig hetente egy alkalommal kell adni, utána havonta.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

A K és D vitamint mikortol és mennyit kell adni a picinek? Mikortol lehet öt utcára vinni? 1 hetesek vagyunk! Hasfájás ellen mit tegyek?

Legjobb válasz: elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...

elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...
a k vitamint úgy tudom hetente egyszer ha szopizik ha tápszeres akkor nem kell, hetente egy ampulla.D vitamin napi egy csepp.
Ilyen fontos dolgokat nem mond el a védõnõ?? Igen a D vitaminból naponta egy cseppet kell adni a K vitaminból havonta egy ampulla.
Vitaminokat nem írt az orvos? Nem mondta el hogyan kell? Érdekes orvos lehet. :O No: K-vitamin: ha anyatejes HAVONTA (nem hetente) egy alkalommal kell 1 ampulla Konkion-t adni a picinek. Általában javasolják, hogy hónapfordulón add, akkor nem felejted el. :) Az újabb csomagolásúak már fecskendõt is tartalmaznak, így nagyon egyszerû a beadása. Ha tápszeres: nem kell adni, a tápszerben van. D-vitamin: Általában napi 1csepp Vigantol-t írnak a babáknak (bizonyos esetekben kettõt), kanálba 1csepp+pár csepp anyatej (vagy tápszer), be a szájába. :) Szerintem nyugodtan kiviheted már egy kis idõre, olyan gyönyörû napsütés van. :) Hasfájásos tapasztalatom nincs (szerencsére). Szép napot!
Két hetes kortól lehet kivinni a babát (vagy felöltözteted éd szellõztetsz), ha jó idõ van. Elõször csak rövid idõre aztán fokozatosan emelve a levegõn töltött idõt. A Vigantol csepp adagja normális esetben két hetes kortól, napi egy csepp. A konakionból havonta egy ampulla szükséges, de csak addig amíg kizárólag anyatejet kap a csecsemõ. Régen konakion port adtak, amibõl hetente egyet kellett anyatejben elkeverve adni a babáknak.
Változó hogy a doki a K vitaminra mit mond!Elsõ hónapban hetente is adathatják de van aki havonta adatja.A d-vitamint napont 1szer kivéve ha az orvos máshogy nem írja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!