Találatok a következő kifejezésre: A K mennyit kell (25 db)

Ha egy gyerek (16 múlt) a nagyszülõknél van, õk nevelik, akkor a szülõknek (él mind a kettõ) mennyit kell fizetniük?

Kérdés adott, olyan 15-25% közötti adatokat találtam. A gyereknek ilyenkor fizetni kell apuka-anyuka fizetésének is 15-25 %-át? Tanul, 4,5 átlaga, de még konkrét céljai nincsenek. Az összkeresetük 200-250.000 Ft, õk egy gyereket nevelnek, tehát járna havi 40-50-ezer ft? Havi 25-tel beérnénk, + családi. Még annyit, hogy ha a gyerek nevén van egy ház (telek), azt bíróságon, valahol figyelembe vennék tartásdíj megállapításkor?

Legjobb válasz: Elsõsorban megállapodás kérdése, de aránytalanság esetén a bíróság változtat. Amúgy igen, kb 40-50 ezret kell fizetnie a 2 szülõnek. Figyelembe venni a gyermek keresetét lehet.

Elsõsorban megállapodás kérdése, de aránytalanság esetén a bíróság változtat. Amúgy igen, kb 40-50 ezret kell fizetnie a 2 szülõnek. Figyelembe venni a gyermek keresetét lehet.
Nem a gyereknek nem jár semmi a nagyszülõnek jár.
A kérdező hozzászólása: Értem. És ha van megállapodás, akkor elég azt ügyvéd elõtt szárazbélyegzõvel ellátott papírra írt szerzõdésben rögzíteni? Gyámhivatalnál nem lenne jelentve semmi. Magyarán csak odaköltözne, és kapna havi x ezret, meg a családi pótlékot. A gyereknek nincs semmi a nevén, de a nagyszülõk akarják a házat a nevére íratni, amiért oda is költözik, meg gondozza is õket, ha kell. Pl bevásárlás, ilyenek. Nem tudom, hogy az egész házat, vagy csak a telket, ház nélkül. Apjával egy házba laknak, de már ha egymáshoz szólnak is balhé van, anyjával jóba van, öccsével meg sehogy. Apja tartásdíjat se akar fizetni, meg már küldte is el otthonról. Amióta internet van a nagyszülõknél, azóta az apja egyfolytába cukkoja, hogy költözzön oda, mert mama-papa beköttette neki.

A K vitaminból mennyit kell adni és mit tegyek a felbontott ampullával? Hogyan kell tárolni? Nem mehet bele üvegszilánk?

Legjobb válasz: szia! én is k vitamint adok a fiamnak; hetente 1 ampullával kell neki beadnom, lehetõleg mindig ugyanazon a napon (ez nálunk a hétfõ). hûtõben kell tárolni. üvegszilánk nem lehet benne, csak le kell törni a tetejét pl egy papírzsepivel. az egészet add oda neki. én kiskanálra szoktam kiönteni, és két csepp teát csepegtetek hozzá. így nem olyan keserû. próbáld ki!

szia! én is k vitamint adok a fiamnak; hetente 1 ampullával kell neki beadnom, lehetõleg mindig ugyanazon a napon (ez nálunk a hétfõ). hûtõben kell tárolni. üvegszilánk nem lehet benne, csak le kell törni a tetejét pl egy papírzsepivel. az egészet add oda neki. én kiskanálra szoktam kiönteni, és két csepp teát csepegtetek hozzá. így nem olyan keserû. próbáld ki!
Szia! Van rajta egy piros vonal, alatta egy fehér vonal. Azok alatt egy fehér pont. A fehér pontra helyezed a nagyujjadat és erõteljes mozdulattal letöröd a kapszulát. Az üveg a vékony résznél le fog törni és egy darab szilánk sem fog belemenni az oldatba ne aggódj. Üdv
Hát nem tudom, szerintem ebbõl csak egyfajta van, a Konakion. Azon a vonal a vékony részénél van, és kicsit feljebb van egy pötty. Ott kell megfogni, és egy határozott mozdulattal letörni. Így a vonalnál törik. Ha jól tudom, a vonalnál közvetlenül nincs is üveg, vagy valami más fajta.
A kérdező hozzászólása: Én ugyanezt mondtam, én sem értem. Köszi!
A doboz oldalán van egy ábra, hogy hogyan kell letörni / nem a vonalnál /. A férjem is eltört egyet, mire rájött a "technikára". Régen adtak ezekhez egy kis reszelõt, nem értem ebben miért nincs...
A kérdező hozzászólása: Most lehet hülyének néztek, de a vonal a tetején van. Hogy lehet ott úgy megfogni, hogy letörjön?
Ha a vonalnál törik le, akkor nincs benne szilánk, ezek szilánkmentesen törnek, így vannak tesztelve.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok. Arra lettem volna kíváncsi, hogy honnan tudhatom 100%-ra, hogy egy ici-pici kis szilánk sincs benne.
Egy héten egyszer a kisbabád 4 hónapos koráig egy teljes ampullával kell adni a babának, a felbontott ampullát dobd ki. Ha nem jól törik le a teteje kerülhet bele szilánk, akkor bonts ki újat, azt ne add oda. És nem kell hûtõben tárolni.
Szia! Szoptatott babának hetente kell 1amp-al adni, mert az anyatejben nincs K vitamin. Ha valamilyen okból tápszeres a kicsi, vagy már hozzátáplálást kap, akkor el kell hagyni, mert a tápokban, és más ételben már van. Jó egészséget nektek.
1 hónapos korig hetente egy alkalommal kell adni, utána havonta.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

A K és D vitamint mikortol és mennyit kell adni a picinek? Mikortol lehet öt utcára vinni? 1 hetesek vagyunk! Hasfájás ellen mit tegyek?

Legjobb válasz: elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...

elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...
a k vitamint úgy tudom hetente egyszer ha szopizik ha tápszeres akkor nem kell, hetente egy ampulla.D vitamin napi egy csepp.
Ilyen fontos dolgokat nem mond el a védõnõ?? Igen a D vitaminból naponta egy cseppet kell adni a K vitaminból havonta egy ampulla.
Vitaminokat nem írt az orvos? Nem mondta el hogyan kell? Érdekes orvos lehet. :O No: K-vitamin: ha anyatejes HAVONTA (nem hetente) egy alkalommal kell 1 ampulla Konkion-t adni a picinek. Általában javasolják, hogy hónapfordulón add, akkor nem felejted el. :) Az újabb csomagolásúak már fecskendõt is tartalmaznak, így nagyon egyszerû a beadása. Ha tápszeres: nem kell adni, a tápszerben van. D-vitamin: Általában napi 1csepp Vigantol-t írnak a babáknak (bizonyos esetekben kettõt), kanálba 1csepp+pár csepp anyatej (vagy tápszer), be a szájába. :) Szerintem nyugodtan kiviheted már egy kis idõre, olyan gyönyörû napsütés van. :) Hasfájásos tapasztalatom nincs (szerencsére). Szép napot!
Két hetes kortól lehet kivinni a babát (vagy felöltözteted éd szellõztetsz), ha jó idõ van. Elõször csak rövid idõre aztán fokozatosan emelve a levegõn töltött idõt. A Vigantol csepp adagja normális esetben két hetes kortól, napi egy csepp. A konakionból havonta egy ampulla szükséges, de csak addig amíg kizárólag anyatejet kap a csecsemõ. Régen konakion port adtak, amibõl hetente egyet kellett anyatejben elkeverve adni a babáknak.
Változó hogy a doki a K vitaminra mit mond!Elsõ hónapban hetente is adathatják de van aki havonta adatja.A d-vitamint napont 1szer kivéve ha az orvos máshogy nem írja.


Epic Logic! :)
úgy hónaljig
Ez érdekes lesz.
Látom, a kisegítõ iskolába is bevezették a netet.
Emeld fel 40-60 centivel és riszáld is.
Minimum 140 centi, ha az alatt vagy, akkor a nõnek elmegy egy életre a kedve tõle.

Mennyi ideig kell a babának a K-vitamint adni?

Már egy dobozzal elfogyott, nem tudom, hogy kell-e íratni újat.

Legjobb válasz: Az a konakion? Mert azt nekünk havi 1 alkalom 20 csepp és 6-8 hós koráig, illetve amíg el nem fogy az 1 üvegcse.

Az a konakion? Mert azt nekünk havi 1 alkalom 20 csepp és 6-8 hós koráig, illetve amíg el nem fogy az 1 üvegcse.
sziasztok, lehethogyt nagy hulyeseget kerdezek, de miert kell szedni a babatoknak Kvitamint?kulfoldon elek es itt nem irt ki semmit a doki a babamnak.
Nekünk csak 5hós koráig kapta. A gyerek orvos azt mondta hogy gyümit eszik akkor már nincs szükség rá. 8hós baba anyucija
Ja! És csak 4 volt a dobozban:(
Szia! Nekem is elfogyott a fiolás, de amikor kértem, hogy írják ki, azt mondták, már nem kell... pedig még csak szopizik..6 hónapos lesz. Úgy látszik, ez is orvosfüggõ:(
Nekünk csak addig kellett adni, még anyatejes volt. Mióta tápis, azóta nem kell.
Elvileg addig kell adni, míg nem kap szilárd ételt.
Szia! Havi 1 ampulla, amíg csak anyatejes.
Igen Konakion, havi egy nálunk fiolában van, és hat fiolás, amíg el nem fogy.Ill.ha csak tápszeres a baba , akkor dokitól kérdezd, mert nálunk amióta csak tápszert eszik, NEM kell adnom, mert abban is van.
addig kell ennie, ameddig csak szopik.
A kérdező hozzászólása: A fiolás volt nekünk is. Kislányom még mindig csak szopizik, így kérek még akkor receptre. Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó válaszoló! Én úgy tudom, hogy a csecsemõkori vérzékenység megelõzésére kell adni!
A kulfoldi valaszolonak: valoban a csecsemokori verzekenysegre megelozesere szolgal. Ha esetleg az Egyesult Kiralysagban elsz, akkor valoszinuleg kapott a babad szuletesekor a korhazban injekcio formajaban. Legalabbis a fiamnak egybol adtak, amikor kibujt meg az oltozes elott, a piros babakonyvben fel is van tuntetve, hogy kapott/e a baba, vagy sem. Kesobbiekben meg a haziorvos is adhat ellenorzeskor pluszban, de mi mar akkor nem kaptunk, mert anyatej hianyaban tapszeres a babam. A tapszerben meg eleve benne van, a D vitaminnal egyutt. Magyarorszagon ha jol tudom, akkor meg D vitamint is kapnak a babak, itt mondjuk errol szo sem volt.
A kulfoldi valaszolo vagyok;))koszonom a valaszt.inekciot kapott a pici.akkor ez volt az.itt mashogy mondjak.akkor jo, mert mar kezdtem felni, hogy valamit nem e hagytam ki.koszike

SOS megint pánikban vagyunk! Van összefüggés, hogy hány zacskó rágcsálóírtóra mennyi k vitamint kell adni, vagy a vitamin mennyiségét a kutya mérete határozza meg?

ezt a kérdést én írtam ki korábban:

Legjobb válasz: A kérdésem már tárgytalan, sikerült elérni egy rendes dokit, aki minden teendõt pontosan elmondott.

A kérdező hozzászólása: A kérdésem már tárgytalan, sikerült elérni egy rendes dokit, aki minden teendõt pontosan elmondott.
ez szörnyû! Áruld el, mit mondott az orvos, mások is okulhatnak belõle. Múltkor az enyém fogott patkányt, biztosan nem volt mérgezett, de az orvos adott valami tablettát. Már nem tudom a nevét, de azt mondta rá, hogy K vitamin.

Mi a véleményetek a Kõbányai Szent László Gimnázium olasz tagozatáról. Mennyi pontot kell elérni hogy biztosan felvegyenek?

Elõre is köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Az olasz tagozatra könnyû szerrel bekerülnek a gyöngébb képességû diákok (elégséges-közepes), viszont a képzés intenzív, attól függetlenül jó, hogy maga a nyelv ronda és haszontalan... Ha mindenképp a Lászlóban gondolkozol, menj inkább SpecAngolra (B. oszt.), és tanulj második nyelvként olaszt (bár ezt nem javaslom).. A Fazekasból vettek át különbözeti vizsgával. Kitûnõ voltam, 3 tantárgyból dicsérettel, és így is utolsó helyre kerültem be...

Az olasz tagozatra könnyû szerrel bekerülnek a gyöngébb képességû diákok (elégséges-közepes), viszont a képzés intenzív, attól függetlenül jó, hogy maga a nyelv ronda és haszontalan... Ha mindenképp a Lászlóban gondolkozol, menj inkább SpecAngolra (B. oszt.), és tanulj második nyelvként olaszt (bár ezt nem javaslom).. A Fazekasból vettek át különbözeti vizsgával. Kitûnõ voltam, 3 tantárgyból dicsérettel, és így is utolsó helyre kerültem be...
A kérdező hozzászólása: Hát egy hülye válasz: Miért haszontalan egy nyelv? Okoska!!
A szüleid is lehettek volna okosak annak idején, és akkor most nem élnél. Olaszra meg kb 30 pontosd felvételi és 10-17%os szóbeli kell + bajusz a lányoknak (anélkül nem vesznek fel). na Ciao!
Utolsó válaszoló, te aztán képben vagy... csak az a gond, hogy nincs is szóbeli -.- Kérdezõ, végül oda mentél? Én jövõ évtõl oda fogok járni-

Vegyészmérnök mit csinál? Mennyideig tanulnak az egyetemen? Õk megkapják a doktorit és mennyit keresnek nagyon sokat kell ahhoz tanulni? Az orvosítól nehezebb?

Legjobb válasz: A vegyipari BERENDEZÉSEKKEL és FOLYAMATOKKAL (pl. desztillálás) foglalkozik elsõsorban, és nem a reakciókkal és molekulákkal. Ebben különbözik a vegyész-tõl. A doktorit nem "kapja meg", hanem ehhez 5 év után még 2-3 évig kell tanulni, és disszertációt írni! Szerintem, az orvosi szaknál könnyebb. A fizetés teljesen az elhelyezkedésen múlik. Legjobban az atomipar fizet.

A vegyipari BERENDEZÉSEKKEL és FOLYAMATOKKAL (pl. desztillálás) foglalkozik elsõsorban, és nem a reakciókkal és molekulákkal. Ebben különbözik a vegyész-tõl. A doktorit nem "kapja meg", hanem ehhez 5 év után még 2-3 évig kell tanulni, és disszertációt írni! Szerintem, az orvosi szaknál könnyebb. A fizetés teljesen az elhelyezkedésen múlik. Legjobban az atomipar fizet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!