Találatok a következő kifejezésre: A K mennyit (255 db)

-1/20 = 1/k + 1/10 Mennyi a k?

Legjobb válasz: -(1/20) = 1/k + 1/10 Feltétel: k "nem egyenlõ" 0 (A nevezõ nem lehet 0!) -(10k/200k) = 200/200k + 20k/200k /×200k -10k = 200 + 20k /+10k 0 = 200 + 30k /-200 -200 = 30k /÷10 -20 = 3k /÷3 -(20/3) = k

-(1/20) = 1/k + 1/10 Feltétel: k "nem egyenlõ" 0 (A nevezõ nem lehet 0!) -(10k/200k) = 200/200k + 20k/200k /×200k -10k = 200 + 20k /+10k 0 = 200 + 30k /-200 -200 = 30k /÷10 -20 = 3k /÷3 -(20/3) = k
-0, 05=1/k+0, 1 -0, 15=1/k -0, 15k=1 k=-6, 66 k=-20/3 remélem nem rontottam el
szorozd be az egész egyenletet 20kval
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek!

Külső HDD-k mennyivel hangosabbak a belsőktől?

Egy második winchesterre van szükségem és most a küls? hdd-t (maxel) tudnék venni jó áron.. köszi

Legjobb válasz: "Külsõ HDD-k mennyivel hangosabbak a belsõktõl?" Semmivel.

"Külsõ HDD-k mennyivel hangosabbak a belsõktõl?" Semmivel.
nem hangosabbak de viszont lassabbak az USB kapcsolódás miatt...szerintem ha lehetõséged van rá inkább belsõt vegyél :)

A sin (x) függvény maximuma a 2kpi+pi/2. És k eleme Z-nek. Mikor mennyi a k és miért pont annyi?

Legjobb válasz: Mit jelöl a k? Jól értem, hogy a k akármennyi lehet a Z-ben?

A kérdező hozzászólása: Mit jelöl a k? Jól értem, hogy a k akármennyi lehet a Z-ben?
k ttszõleges egész szám , vegyük észre hogy sin (x) 2pi re periódikus! azaz zérushelyei 0+k*pi Z az egész számok halmaza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, értem


1000
Úgy tudom, hogy a kockák szokták ezeket a rövidítéseket alkalmazni... Például "Most 1 k-t (1 kilot) fejlõdött a szarom! :-D A k tehát náluk kilot jelöl, az tulajdonképpen ezer. 2 k = 2000 3 k = 3000 . . .
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat :)
"Úgy tudom, hogy a kockák szokták ezeket a rövidítéseket alkalmazni..." Igen, nagyon kockának hangzik az egy kilogramm (kg) cukor is... no meg a kilométer is... A k rövidítés a kilóra utal, de nincs utána, hogy mi (pl gramm), mivel ahol te láttad számra utalt. pl. 1kg = 1000 gramm 1km = 1000 méter
Ez k*rvára nem kockaság.. pl az 1ik oldalon a telefon kijelzõjének a színét is így írták ki h pl 65K szval.. am meg igen ezret jeölöl a K

A kkv-k mennyivel etikusabbak a multiknál, ha ők is foglalkoztatnak feketén, túlóradíj nincs, stb. Ezt a réteget érné meg felfuttatni?

Legjobb válasz: Nem vagyok túlságosan tájékozott a témában de ha a kkv-k futnának fel akkor nem egy szûk külföldi multitulajdonosi kör kapná azt a rengeteg pénzt amit itt bezsebel hanem a magyar emberek és ez magában elegendõ ok arra h a kkv-k fussanak fel.

Nem vagyok túlságosan tájékozott a témában de ha a kkv-k futnának fel akkor nem egy szûk külföldi multitulajdonosi kör kapná azt a rengeteg pénzt amit itt bezsebel hanem a magyar emberek és ez magában elegendõ ok arra h a kkv-k fussanak fel.
OMG 17:49 te mekkora egy féreg vagy
Köztudott, hogy a kkv-k sokkal durvábban sérteni szokták az adózási szabályokat és a munka törvénykönyvét, mint a nagy cégek. A legdurvábbak ebbõl a szempontból a kis családi vállalkozások, ahol gyakori, hogy a külsõs rabszolgákat szabálytalanul és változó munkaidõben dolgoztatják, se a munkaidõ, se a munkakör, se a fizetés nem biztos, hanem egyfolytában változik.
"OMG 17:49 te mekkora egy féreg vagy" Köszönöm a korrekt, tudományos ellenérvelést, sokat tanultam belõle :) )))
Akik ezt szajkózzák valamiért azt hiszik, hogyha Demján Sándor vesz egy új Jachtot az Adrián, az sokkal jobb Magyarországnak, mintha Bill Gates venne egy új Jachtot a Karib-tengeren. És lássuk be annyiban igazuk van, hogy az Adria közelebb van.
"Pedig mostanában annyira hangzatos dolog a kkv-k támogatását szajkózni, de többségük a multinál nem különb." A multik is gyakran sértik a törvényt, de ritkábban, mint a kkv-k, mert ahhoz, hogy állami támogatásokat nyerjenek el, sok ellenõrzésen kell átesniük. Ahhoz meg hozzá kell szokni, hogy a parasztok kedvéért el kell darálni azt a mantrát, hogy "akákávéketkelltámogatni", mert ez a divat, aki nem ezt mondja, azt lehörgik. Szóval azt kell mondani, amit a parasztok hallani akarnak, de persze nem kell azt csinálni. Ez a politika dolga. Egyébként ez régen is így volt, az elmúlt 15-20 évben az ÖSSZES politikai párt programja tele volt azzal, hogy a kkv-ket így-úgy-amúgy agyontámogatjuk, mert õk a nemzet gerince, meg agya, meg vére, meg vastartaléka, meg mittudoménmije.
A kérdező hozzászólása: 17:36: Nahát, akkor úgy látszik, nem csak én gondolom így. Pedig mostanában annyira hangzatos dolog a kkv-k támogatását szajkózni, de többségük a multinál nem különb. Az pedig, hogy ki sunnyogja el az adóforintjainkat, olyannyira mind1.
20:22 A XXI. században élünk. Nem a virágláda-készítés, a fröccsöntés és a lángossütés a húzóágazat, hanem a mikroelektronikai ipar, az automatizálás-technika, a jármûgyártás, a gépipar stb. Ezeknek nagyok a jellegzetes üzemméreteik és még nagyobb a tõkeigényük. Vagyis Magyarország versenyképességét már soha sem fogják 3-4 fõs cégek javítani. Az egy másik évszázad volt. Magyarország nem akkor fogja megközelíteni a nyugat-európai szintet, ha megint tele lesz fröccsöntõ kisiparosokkal, akik a garázsban szappantartókat és fogkeféket fusiznak, mert ezeket nagyüzemek gyártják Kínában. Magyarország akkor kezdene felzárkózni, ha ugyanolyan sok autógyár, szerszámgépgyár és híradástechnikai gyár, komputergyár stb. lenne itt is, mint nyugaton. Néhány kis cégre is szükség van, de nem ám kisiparosokra és kistermelõkre, hanem kis létszámíú, de nagy értéket termelõ szoftvercégekre és k+f cégekre. Ez a reális elképzelés a jövõrõl. Az, hogy a "multik helyett" Kert-Magyarországot csinálunk, meg lángossütõk és gyertyaöntõk országát, az egy olyan elképzelés, ami gondolkodó emberek számára utoljára 1930 körül lehetett vonzó, de akkor sem volt túl elõremutató, 2010-ben pedig úgyszólván hihetetlen, hogy még mindig felmerül.
"Valami állat kitalálta a GDP t, csak azt nem közlik hogy a GDP nk nek a 45% be sem folyik és nem alakul át a költségvetéssé csak az 55% a! " Ne haragudj, de úgy látszik, hogy te még a legalapvetõbb közgazdaságtani fogalmakkal sem vagy tisztában. Én csak ilyen bevezetõ közgázt tanultam, mégis tudom hogy a GDP meghatározása(nagyjából, mert azért én sem ma tanultam, de nincs kedvem kiguglizni):Az egy ország területén egy egységnyi idõ alatt elõállított értékek összege, beleértve a szolgáltatások értékét is. Ha megfigyelted, ebben sehol sincs benne a költségvetés, ugyanis a GDP-nek semmi köze a költségvetéshez! Na minden jót, és legközelebb gondolkozz, mielõtt hülyeségeket írsz!

Szülõk, mennyi pénzt adtok a gyereke (i) teknek? / Kamaszok, mennyi pénzt kaptok?

Legjobb válasz: Változó. Függ az iskolai jegyektõl, hogy mennyit segít otthon, és milyen a magaviselete, milyen helyezést ért el versenyeken... Átlagban 20 ezret egy hónapban.

Változó. Függ az iskolai jegyektõl, hogy mennyit segít otthon, és milyen a magaviselete, milyen helyezést ért el versenyeken... Átlagban 20 ezret egy hónapban.
Rendszeresen nem kapok pénzt. Általában itthonról viszek kaját, ha netán nem lenne itthon semmi, akkor a szüleim adnak egy 500-ast, hogy vegyek reggel valamit, ha megyek suliba. A bérletemet, tanuláshoz szükséges dolgaimat, amik nagyobb összegek (fénymásolópapír, mappák ilyesmi), azt a szüleim megveszik nekem, illetve a szükséges ruhákat is. Ezenkívül van némi pénzem nekem is, mert egyszer már dolgoztam nyáron, ill. szülinapra, névnapra szoktam kapni rokonoktól egy kis pénzt. Sminkcuccokat, kiegészítõket, sulihoz kapcsolódó apróságokat (tollak, hibajavító, füzet, notesz) megveszem magamnak, meg ha valamilyen ruhára nincs szükségem, csak megtetszik, azt is megveszem magamnak. Szórakozni nem járok túl gyakran, egy hónapban 2-3x, ilyenkor a szüleim adnak valamennyi pénzt (1-2000 Ft-t) és ha kell, kipótolom magamnak. 19/L
Semmit.
Havi 4000-t kapok ruhára, sminkre, meg hasonlókra, amiket én szeretnék, de nincsen halálosan szükségem rájuk. Szoktam kapni ruhákat amikor például új évszak jön (inkább cipõt), de ez elég ritka, mert viszonylag sok összegyûjtött pénzem van már karácsonyról meg születésnapokról is, szóval tudok venni ha nagyon akarok. Ezen kívül kapok hetente 1000-t tízóraira. Ebbõl is elrakom a maradék aprót. Ha megyek valahova, pl moziba akkor is általában kapok pénzt, de nem mindig. Attól függõen, hogy éppen mennyi pénzük van.
Én mindig akkor kapok pénzt, ha kérek, szóval zsebpénzre nincs szükségem. 15/L
Havi 10.000 ruhára + heti 1000 zsebpénz és külön pénzt kajára, kb napi 300 ft.
én is mindig megkaptam mindent, ruhát, kaját, ezekre nem kellett költenem... mi sose kaptunk úgy konkrétan pénzt, csak osztálypénzre. Mikor névnap, szülinap, vagy nagyobb ünnep volt, akkor szoktunk kapni rokonoktól is pénzt, ez olyan 15-20 ezer Ft volt és ezt szoktuk beosztani a következõ ünnepig. Bár én mindig teloszámlára és cigire költöttem hehe lehet ezért nem is kaptam. Felsõoktatásban meg elég jó átlagom szokott lenni, majdnem mindig 4 -es fölött voltam, akkor az ösztöndíjamat szoktam beosztani, illetve néha eljártam diákmunkára... ahány ház, annyi szokás...
Kajára (tízórai suliban) kapok havonta 6000 ft-ot. Bár ritkán eszek suliban, szóval a nagy része megmarad... Minden mást (ruhák, szórakozás, smink, stbstb) pedig finanszíroznak. 17L
Heti 3000-4000 korul. 14L
heti 1500 ft de itthonról viszem a kaját hehe :D 18/F
heti 1500Ft. De õk megvesznek nekem mindent, így még ezt is félre tudom tenni :) 17L
Amikor kérek valamire általában annyit kapok.
Min. 2500-at kapok hetente, de nem ritka, hogy öt ezret, vagy akár 8 ezret adnak a szüleim. Ha rossz a tanulmányi eredményem, csak az alap 2500-at kapom meg.

Mennyire jó ez így? Barátnõm nincs, mert nem vagyok domináns férfi és ronda vagyok arcilag, de rengeteg lelki társam van, akik nõk és oda vannak a lelkemért. Mennyire jó ez 30 évesen?

Vagy attól függ, hogy ez engem mennyire elégít ki?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy neked jó-e így. Ha te így érzed jól magad, akkor jó. Viszont, ha vágynál barátnõre, akkor nem jó. Ezt neked kell eldöntened!

Ez attól függ, hogy neked jó-e így. Ha te így érzed jól magad, akkor jó. Viszont, ha vágynál barátnõre, akkor nem jó. Ezt neked kell eldöntened!
kicsit megkéne változni, nem feltétlenül full dominánsnak lenni, csak normálisnak...
A férfiak vonzereje leginkább belülrõl jön. Változtass azon.
t = ω / ß ω = 2557 * 2 * pi F' = μ * F r = d/2 ß = M / Θ = F' * r / (1/2 * m * r^2) ; --> vissza (1)-be
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)

K-pop -osok! Mennyire mű a K-pop?

Azzal kezdeném, hogy én is szeretem a kpop-ot. Viszont hallottam, olvastam róla dolgokat, hogy pl. az énekeseknek a stílusát, öltözetét, a dalok stílusát, gyakorlatilag mindent, még a viselkedésüket is jóformán megszabják a kiadóik. Ez mennyire felel meg a valóságnak?

Legjobb válasz: És ezeket te hol olvastad?

A kérdező hozzászólása: És ezeket te hol olvastad?
Igazából a kiadó csinál mindent vagyis tényleg õ mondja meg mit csinálj mert hát ugye õ a munkaadó. Az SM például szerintem nagyon megszabja hogy melyik bandája mit csinálhat, én nem bírom amit mûvel a bandáival, ha Kpopper vagy tudod hogy az SM-mel ne szórakozz:D De van olyan kiadó ami egyáltalán nem szabja meg, ilyen például a H2Media, õ speciel mindent megenged a MYNAME-nek:D azért vannak elvárások. Ha az énekre gondolsz ott is van ami playback és van ami nem, de ugye a dal mindig megy a fellépéseknél. Igazából a Kpop egy bonyolult világ, ha benne vagy megérted ha nem akkor meg nehéz elmagyarázni:D
A kulcs valóban a tökéletességre való törekvés, és pont ezért említettem neveket, hogyha valaki nem igazodna ki abban a világban akkor tudja hogy mi számít eredetinek és mi mûnek. Amint mondtam: SNSD: mû; Block b, f(x): pl eredeti, de általában látszik is az egészen hogy mi a mû, ha valaki jobban bele ás a koreai kultúrába. Persze vannak kivételek. Pl PSY, hiába népszerû, mint egy mû együttes, mégis eredeti és magát adja. Ehhez hozzájárul az is, mint ami minden országban elõny: hogyha kiigazodsz az emberknél és érvényesíteni tudod az akaratod. Na PSY ezt tudja. Ugyanígy MO-n: hiába tehetséges egy ember, lehet zseni is, de egyszerûen nem találják az útjukat ha abszolút elveszettek a szociális életben is és nem tudják érvényesíteni magukat. Ez igaz szinte minden országra. USA az reménytelen jelen pillanatban ebbõl a szempontból.
Persze, hisz a reality show-k amerikai mintára jöttek létre. És természetesen az amerikai realitikben is megvan szabva. Ugyanígy pl a Gyõzike show - elõre eltervezett. A tökéletességre törekvés pedig sokféle ázsiai kultúrára igaz. De a kultúrát, a tradíciókat inkább ne is említsük egy lapon a realitykkel.
A legtöbb pedig az, ha nem mindegyik. A kpop alapvetõen a tökéletességre törekszik, szóval a youtube videók 90%a megvan rendezve. Én ezért nem is nézek reality show-kat, mert nagyon szar látni, h mennyire lejön, h az egész elõre kitalált. Elõször a Weakly Idolban vettem ezt észre, azóta megválogatom mit nézek. Jó pár funny moments-nek sincsen semmi valóság alapja, és pár waking up sem igazi. Ezért szar kpop rajongónak lenni, mert át van cseszve az ember, és az igazságot sosem fogjuk megtudni :D Nézz kpop mistake-eket, azok "talán" nincsenek megrendezve:)
Azért mondjuk az SNSD meg jó pár másik csapat tényleg olyan mintha futószalagon készül volna, én azért jobban szeretem az eredetibb csapatokat mint Block B. Szerintem úgy általánosítani nem lehet, de az biztos hogy nem minden k pop csapat mû.
A kérdező hozzászólása: Jan nem kell köszi, csak kíváncsi voltam. Persze, nem minden szavuk hazugság. Lehetetlen lenne megjátszani magad a nap x órájában, meg azért azt nem várják el tõlük. Igazából én az énekest szeretem, a hangját, magát azt hogy egy bandának milyen a zenei stílusa (még ha azt nem is õk találják ki, de ez sztem nem feltétlen baj). Néha rálesek ilyen reality akármikre, de eddig sem néztem sokat, ezután sem fogok sztem :D És igazad van, végülis mi a sztárt szeretjük, nem a magánembert. Aztán ha nagyon más mint a valóságban, úgysem derül ki :D Köszönöm a válaszokat :)
Õszintén megmondom, hogy azt már nem tudod hogy hol láttamxd ÉS teljesen igazad van abban, hogy nem csak õk játsszák meg magukat, sõt én nem is mondanám, hogy megjátsszák, mert az olyan önakaratúnak tûnik, inkább ez az egyik feltétele annak, hogy debutálhatnak. És nem hiszem, hogy azért teljesen mások lennének, csak hát na, nem ismerjük õket teljesen. És szerintem ne hagyd abba reality showk nézését, én nagyon szeretem õket:D Sõt a fanservicenek is ugyanúgy örülök, mintha teljes valóság lenne. Ez csak annyiban más, hogy rá kell jönni, hogy te az idolt szereted és nem az embert mögötte, akit nem valószínû, hogy valaha is megismerhetsz:) És ebbõl persze nem azt kell levonni, hogy minden szavuk hazugság:) Egyébként a B.A.P-s interjú megvan, azt el tudom küldeni, de sajnos az L-es nem tudom hogy hol volt:/ De ha találok olyan videot interjút ahol beszéltek errõl akkor majd megírom:)
A kérdező hozzászólása: Hát hogy pl L-nek is meg volt/van szabva hogyan viselkedjen. Am meg belegondolva, még ha kiábrándító is a dolog, nem feltétlen csak náluk van ez hogy nem pont azt mutatják mint amilyenek õk valójában. Nagyon sok európai sztár is megjátssza magát. Ezt csak a közeli barátaik tudhatják pontosan. Ezért nem fogom utálni a kpop-ot max nem nézek "reality" show-kat stb.
Melyikre gondolsz?:)
* Block b, fx eredetibb

Mennyi a különbség egy i7-2600 és egy i7-2600k között, megér a k verzió 7k-val többet?

Egy Asus P8Z68-V Pro lapba menne, és nem overclocking-ra használnám.

Legjobb válasz: Az i7 2600K egyik legfontosabb jellemzõje, hogy szorzózár mentes, tehát nagyon jól tuningolható. Ebbõl kifolyólag egy nem ’K’-s processzorhoz képest jóval nagyobb tartalékkal rendelkezik.

Az i7 2600K egyik legfontosabb jellemzõje, hogy szorzózár mentes, tehát nagyon jól tuningolható. Ebbõl kifolyólag egy nem ’K’-s processzorhoz képest jóval nagyobb tartalékkal rendelkezik.
A kérdező hozzászólása: Tehát???
mivel nem tuningolod azt írtad, jó lesz a 2600


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!