Találatok a következő kifejezésre: A Kálcium és (106 db)

Tejfehérje allergiás gyermeketeknek, mivel pótoltátok a kalciumot és mennyi idő alatt nőtte ki?

Legjobb válasz: Jelenleg sajnos még tart az allergiája, így csak a kérdés elsõ felére tudok válaszolni. Szerencsére szereti a gyógytápszerét (Milumil Pepti), így még reggel és este azt kap, 2,5-2,5 dl-t, így megvan a napi fél liter tejalapú étel. Állítólag ez már fedezi is a napi ajánlott mennyiséget, de utóbbiról megoszlanak a vélemények. A máknak kiemelkedõsen magas a kalcium tartalma, ezért sûrûn csinálok mákos ételt, a guba amúgy is családi kedvenc :) Ezen kívül betegség esetén Calcimusc-ot szokott kapni, meg van a Lenkeinek egy D-vitamin+kalcium tartalmú mackó formájú olvadós rágótablettája, abból kap, de nem minden nap. Ja és a növényi tejekbõl is a kalciumosat szoktam venni. Itt van egy táblázat az élelmiszerek kalcium tartalmáról: http://www.gvmd.hu/htm/calcium.htm

Jelenleg sajnos még tart az allergiája, így csak a kérdés elsõ felére tudok válaszolni. Szerencsére szereti a gyógytápszerét (Milumil Pepti), így még reggel és este azt kap, 2, 5-2, 5 dl-t, így megvan a napi fél liter tejalapú étel. Állítólag ez már fedezi is a napi ajánlott mennyiséget, de utóbbiról megoszlanak a vélemények. A máknak kiemelkedõsen magas a kalcium tartalma, ezért sûrûn csinálok mákos ételt, a guba amúgy is családi kedvenc :) Ezen kívül betegség esetén Calcimusc-ot szokott kapni, meg van a Lenkeinek egy D-vitamin+kalcium tartalmú mackó formájú olvadós rágótablettája, abból kap, de nem minden nap. Ja és a növényi tejekbõl is a kalciumosat szoktam venni. Itt van egy táblázat az élelmiszerek kalcium tartalmáról: http://www.gvmd.hu/htm/calcium.htm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ, ez a táblázat viszont nagyon jó és hasznos most nekünk. Gyerkõcöm 7.5 éves, így a tápszer már kimarad nálunk, de így legalább tudom, hogy mivel is pótolhatom a tejet/tejtermékeket.
Szívesen :) Amúgy is rettenetes íze van a tápszernek, nem is értem, hogy bírja meginni a kisfiam :) Viszont állítólag a növényi eredetû kalcium rosszabbul hasznosul, mint az állati eredetû. Ha a gyerkõcöd szereti amúgy a tejet és a szójával nincs baja, akkor az Alpro márkájú szójatejet tudom ajánlani, abból is a kalciumosat. Van belõle sima és light is, de mindkettõ egyformán finom. A rizstej és a zabtej elég fura ízû, meg a többi szójatej sem valami jó, de ez az Alpro szerintem még finomabb, mint a tehéntej! Ja és szójás termékekbõl lehet kapni pudingot és joghurtot is. Írj nyugodtan, ha érdekel még valami, 1, 5 éve diétázik a kisfiam, így már profi vagyok a tejmentes táplálkozásban :) Ha ezeket már tudtad, akkor viszont bocsi az okoskodásért!
A kérdező hozzászólása: Nem, nem okoskodsz...ez tényleg nagy segítség...Alpro termékeket én is nézegettem már, de nem voltam biztos a dolgomban, szóval azt kaphatna?Remélem a szójára nem allergiás vagy legalábbis nem lesz az, mert azt hallottam, hogy eléggé allergizál az is.
Igen, eléggé allergizál a szója is. Szerencsére a kisfiamnak nincs vele baja, azért merem neki adni, de csak 1-2 hónapja kap szójás cuccokat, elõtte rizs/zabtejet és kapott. Azért "jobb" a szója, mert abból lehet kapni pudingot, joghurtot és mint mondtam, szerintem a szójatej is finom. Nálatok amúgy vizsgálat is volt vagy csak gyanús lett a tej? Mert ha van szakorvosi igazolás az allergiáról, akkor tartós betegnek minõsül és emelt családi pótlékot kaphattok + 10 éves koráig jár a gyes.
A kérdező hozzászólása: Gyanus lett, hogy csak akkor jönnek ki rajt az ekcémás kiütések ha tejet iszik..ugyanakkor tejterméknél ezt nem vettük észre.De szeretném kivizsgáltatni szakemberrel is. Mi külföldön élünk, nem hiszem hogy itt ez betegségnek számítana.De utánanézek, köszönöm az infót. Szója tejet és a többi szójás terméket kipróbáljuk. Millió köszönet a segítségért!
Értem. Akkor elképzelhetõ, hogy úgymond besokallt a tejtõl :) Van olyan, akinek nincs baja a tejtermékekkel, fõleg a savanyítottal, de a tej viszont kiüti. Mondjuk a kisfiam a túrót és a joghurtot sem bírta, de a sajttól meg semmi baja sem lett. Próbáljátok ki azt, hogy 2 hétig ne kapjon semmilyen tejet, tejterméket vagy tejszármazékot tartalmazó ételt sem. 2 hét kell, amíg kiürülnek az allergén anyagok a szervezetbõl. 2 hét után pedig egyesével próbáljátok meg a termékeket, pár nap szünetet tartva köztük. Így ki lehet deríteni, hogy mi okozza pontosan. Az én kisfiamnak is ekcémás lesz a bõre amúgy. Nyáron volt olyan, hogy pár db Fornettit evett véletlenül és pár nap múlva az, ami melegkiütésnek indult a tarkóján, tiszta sebes lett :(
A kérdező hozzászólása: Igen, én is teszteltem.3 hétig nem kapott tejet/tejterméket..de én ott hibáztam, hogy kapott kakaót, másnap is és utána evett pudingot, joghurtot és így mivel újra kiütötte, nem tudom melyik a ludas, kezdhetem elõröl, de most úgy, ahogy leírtad.

Mi történhet ha egy kutyának túladagólják a kálciumot? És mennyi igeig kaphat egy közepes méretű kutya kölyöktápot?

Legjobb válasz: Kácium túladagolástól izületi és csontbetegségek alakulhatnak ki, akár le is nyomorodhat a kutya. Jó minõségû, megfelelõ táp mellett nem szükséges +kálciumot adni. A minõségi tápokon fel van tüntetve, hogy milyen életkorig ajánlott de javaslom, hogy mindezt beszéld meg egy állatorvossal.

Kácium túladagolástól izületi és csontbetegségek alakulhatnak ki, akár le is nyomorodhat a kutya. Jó minõségû, megfelelõ táp mellett nem szükséges +kálciumot adni. A minõségi tápokon fel van tüntetve, hogy milyen életkorig ajánlott de javaslom, hogy mindezt beszéld meg egy állatorvossal.
Elsõ körben étvágytalanság jelentkezik. Másodikban a csontok elvesztik rugalmasságukat, olyan törékennyé válnak, mint az üveg. A kutya szervezete sok kalcium esetén a kálcium felszívódást nem tudja csökkenteni, magas kalcium szint alakul ki a vérben, ami a hormonháztartást jelentõsen befolyásolja. A táplálék alacsonyabb kalcium tartalma esetén azonban fokozódik a bélbõl a felszívódás, így tehát a kutya a relatív kalcium hiány ellen tud védekezni, ellentétben a többlettel. Közepes testû kutya kb. 1 éves korig kapjon kölyöktápot, utána át lehet állni felnõtt tápra. Ha csak tápot kap a kutya a kalciumot nehéz túladagolni, ez akkor szokott bekövetkezni, ha a gazdi egy prémium minõségû táp mellé -gyakran jóhiszemûleg saját szakállára- csonterõsítõt ad a kutyának. A jó minõségû tápok tartalmaznak mindent, ami a kölyökek kell, kiegészítõ csak akkor válhat szükségessé, ha a kutya fõzött eledelt kap - és itt nem konyhai maradékra gondolok- akkor is állatorvossal történt konzultáció után, ha az szükségesnek ítéli.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!!
Emésztési zavar, csontdeformáció, izületi problémák. Ha korának megfelelõ teljes értékû tápot kap akkor nem látom indokát a kalcium kiegészítésnek, kivéve fülvágás esetén, azt is csak rövid ideig az állatorvos utasítása szerint!
Hát azt már leírták mik a tünetei. Az én kutyám közepes termetû, 1 éves koráig tervezem neki a kölyöktápot adni. Most Acanával etetem, ill. idõnként csirke és egyéb húsokkal. Kb. 20kg-os, a Pet Champion vitminból naponta 1db/10ttkg az adag, én pár naponta szoktam neki 1-et adni. Így biztosan nem lesz baja tõle!

Tejerzekeny gyerekednek potolod valahogyan a kalciumot es mivel?

Legjobb válasz: Én nem vagyok tejérzékeny, de nagyanyám csonterõsítõnek mindig tojáshéjat zúzott porrá, azt etette velem. Rendes házi tojások voltak, tápot hírbõl sem ismertek a tyúkok.

Én nem vagyok tejérzékeny, de nagyanyám csonterõsítõnek mindig tojáshéjat zúzott porrá, azt etette velem. Rendes házi tojások voltak, tápot hírbõl sem ismertek a tyúkok.
Calcimuscot kap, napi 1 ml. 3 éves
A kérdező hozzászólása: kedves utolso, ezt csak receptre lehet kapni?
Én venni akartam (méhallergia miatt van mindig otthon), de fel kellett íratnom a háziorvosnál! Szóval vényköteles és injekció! Vénásan kell beadni (lehet izomba is, de azt gyerekeknél nem javasolják)!
Igen, vényköteles. Mivel nekünk a doktornõ jóváhagyta, mindig felírja ha elfogyott. Ampullában van, és meg lehet inni, nem kell vénába, úgy is jól felszívódik. :o) A vízbe szoktam belekeverni, amit este iszik, belecseppentek, úgy szemre az ampulla egyötödét.
Pregomin tápszert iszik 4dl/nap. 3 éves, elõreláthatóan 5 éves koráig ebben a formában pótlódnak a vitaminok.
Calcimusc.és vízbe téve feloldani. Orvos határozta meg az adagot.


Lehet pezsgötablettát inni terhesseg alatt? Igy probalom potolni a kalciumot es magneziumot.

Legjobb válasz: Persze, én is így pótoltam a magnéziumot, de ajánlott gyógyszertárba megvenni ott tudnak segíteni hogy mennyit szabad egy nap meginni belõle.

Persze, én is így pótoltam a magnéziumot, de ajánlott gyógyszertárba megvenni ott tudnak segíteni hogy mennyit szabad egy nap meginni belõle.
Persze hogy lehet. A kálciumot én is pezsgõtablettában iszom.
Lehet.Mái napig iszom a magnézium, c vitamin és a kalcium pezsgö tablettát és 41 hetes vagyok.A dokim ajánlotta.
Az én orvosom a Magnezium Diasporal 400 ectra-t ajánlotta, ami italgranulátum, a napi adag 1 tasak

Tisztelt Dr. Langmár Zoltán! Úgy érzem, hogy néhány hónapja a változókorba léptem. Alig tudok aludni, és igen gyakran jelentkeznek hőhullámok, és izzadásos rohamok. Hallottam, hogy a hormonpótlást már alig javasolják. Rendszeresen szedem a kalciumot és so

Tisztelt Dr. Langmár Zoltán! Úgy érzem, hogy néhány hónapja a változókorba léptem. Alig tudok aludni, és igen gyakran jelentkeznek hőhullámok, és izzadásos rohamok. Hallottam, hogy a hormonpótlást már alig javasolják. Rendszeresen szedem a kalciumot és sok tejterméket eszem, mert azt mondta a reumatológus, hogy ezzel megelőzhetem a csontritkulást. Van-e esetleg olyan készítmény, amely megszüntetné a hőhullámaimat? Többen ajánlották a Remifemin Plus tablettát, de nagyon félek a gyógyszerektől, s attól is, hogy ebben esetleg hormonok vannak. Mit javasol? K. Imréné

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Örülök, hogy ennyire odafigyel az egészségére, ez manapság nagyon ritka! Ráadásul a reumatológus kolléga alapossága is dicséretre méltó a csontritkulás megelőzése vonatkozásában. A Remifemin Plus tabletta teljesen hormonmentes, csak növényi összetevőket tartalmaz. A szer biztonságosságát már igen jelentős tanulmányokban bizonyították, a világ számos országában. A Remifemin Plus valóban alkalmas a hőhullámok súlyosságának és gyakoriságának …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Örülök, hogy ennyire odafigyel az egészségére, ez manapság nagyon ritka! Ráadásul a reumatológus kolléga alapossága is dicséretre méltó a csontritkulás megelőzése vonatkozásában. A Remifemin Plus tabletta teljesen hormonmentes, csak növényi összetevőket tartalmaz. A szer biztonságosságát már igen jelentős tanulmányokban bizonyították, a világ számos országában. A Remifemin Plus valóban alkalmas a hőhullámok súlyosságának és gyakoriságának … Olvass tovább »

A kalciumot és a magnéziumot lehet együtt szedni?

Én úgy tudom, hogy minimum 3órának kell eltelnie a kett? szedése között, de már olvastam olyat is, hogy együtt kell ?ket bevennimivel segítik egymás felszívódását. Most akkor hogy van ez???

Legjobb válasz: Együtt,sõt a calcium nem tud a csontokbabeépülnia magnézium nélkül.HA nem kap magnéziumot akkor csak átmegy a szervezeteden.Együtt szedd az a legjobb ha olyan készítményt szedsz ami komplex,tehát mindkettõt atrtalmazza együtt.

Együtt, sõt a calcium nem tud a csontokbabeépülnia magnézium nélkül.HA nem kap magnéziumot akkor csak átmegy a szervezeteden.Együtt szedd az a legjobb ha olyan készítményt szedsz ami komplex, tehát mindkettõt atrtalmazza együtt.
Én is úgy tudom, hogy egyszerre nem lehet, amikor az izületeim miatt kellett akkor nem engedték egyszerre..várd ki ezt a 3 órát.nekem is kb annyit kellett.
A vas és a magnézium üti egymást, ott kell eltelnie 3 órának...
Van olyan tabletta, amiben mindkettõ van. Ha nem lehetne együtt szedni, akkor mi értelme lenne?
nah marhajó, akkor most kinek van igaza...

Vegyészet, kémia. A kalciumot, kalcium karbonátot, kalcium szulfátot MI OLDJA, melyik sav a leggyorsabban és leghatékonyabban? A kénsav erre a célra mennyire számít "erősnek"?

Házilag kivitelezhető, akár vegyszerboltból beszerezhető sav nevére lenne szükségem. A fő cél az a gipsz (már megkötött állapotában) tökéletes megsemmisítése a lehető leggyorsabban. Esetleg mészkő megsemmisítése (maradéktalan és gyors feloldása) Ecettel nem bíbelődnék mert az iszonyú sok időt vesz igénybe. Háztartási sósav is lassú a céljaimra. hatalmas hálám a szakértőnek! Nagyon fontos. Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Hát, nem egyszerû fába vágtad a fejszéd.... A gipsz (Ca-szulfát) eltávolítását felejts el savas oldásos módszerrel. Amivel én anno "meg tudtam semmisíteni" a gipszet az az volt, hogy alumíniummal elkevertem a vízmentes Ca-szulfátot és ezt 1000 fokon begyújtva látványos termitreakció keretein belül átalakult a dolog alumínium-oxiddá és kalcium-szulfiddá... Ez savakkal nem fog menni, mert a kénsavnál erõsebb sav, aminek oldható a sója és beszerezhetõ is lenne... Esélytelen. A mészkõ (Ca-karbonát) "megsemmisítése" sósavval tökéletesen megy, annál jobbat nem igen fogsz találni, mivel a képzõdõ Ca-klorid nagyon-nagyon jól oldódik vízben ami nem kis részlet, hogy ha tényleg nem akarod viszontlátni a dolgokat.

Hát, nem egyszerû fába vágtad a fejszéd.... A gipsz (Ca-szulfát) eltávolítását felejts el savas oldásos módszerrel. Amivel én anno "meg tudtam semmisíteni" a gipszet az az volt, hogy alumíniummal elkevertem a vízmentes Ca-szulfátot és ezt 1000 fokon begyújtva látványos termitreakció keretein belül átalakult a dolog alumínium-oxiddá és kalcium-szulfiddá... Ez savakkal nem fog menni, mert a kénsavnál erõsebb sav, aminek oldható a sója és beszerezhetõ is lenne... Esélytelen. A mészkõ (Ca-karbonát) "megsemmisítése" sósavval tökéletesen megy, annál jobbat nem igen fogsz találni, mivel a képzõdõ Ca-klorid nagyon-nagyon jól oldódik vízben ami nem kis részlet, hogy ha tényleg nem akarod viszontlátni a dolgokat.

3 napja iszok kalcium pezsgőtablettát, rá fél órára már pisilnem kell és utána kb fél óránként járok. Létezik, hogy a kalcium miatt?

Elmegyek egymás után kb 4-5ször pisilni és aztán visszaállok a normális "rendre".:) Lehet, hogy a kalcium csak "átmegy" a szervezetemen? Szedek magne B6-ot is, azt általába reggel beveszem, délután pedig megiszom a pezsg?tablettát és ez az eredmény.. Vmit nem jól csinálok?

Legjobb válasz: nem ürül ki ilyen hamar a kalcium, abbol még a felesleg sem ürül ki..talán maga a pezsgõtabletta miatt indul be a veséd ennyire, de nem a kalciummiatt, éppen lehetne c-vitaminos is.

nem ürül ki ilyen hamar a kalcium, abbol még a felesleg sem ürül ki..talán maga a pezsgõtabletta miatt indul be a veséd ennyire, de nem a kalciummiatt, éppen lehetne c-vitaminos is.
nekem napokig ezt csinálta aztán elmúlt.
Nem minden darázs egyforma, sok mindentõl függ, rovartól, milyen helyen, stb. Nekem van hogy 1hét ig , de még utánna is viszket.Felduzzad, keményé válik és nagyon feszül.Majd elmulik. Fenisztilel szoktam kenni.
fluor és kalcium tartalmú fogkrémek
A kérdező hozzászólása: Igen a fluor-os fogkrémmel már próbálkozom.van kalciumos is ?? Ezt nem is tudtam... Megkérdezhetem melyik az? de azért arra gondoltam, hogy vmilyen tabletta még inkább segítene belülrõl.Szerinted? köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: vagyis a legtöbben van kalcium , de van olyan is, amit kifejezetten erre fejlesztettek ki ?
Ha már nem növekednek a fogaid, nem tud beleépülni olyan mértékben ásványi anyag, mint ahogy te szeretnéd sajnos. A Colgate Herbal fogkrém tartalmaz kalciumot.
A kérdező hozzászólása: Úh ... értem . Köszi szépen , akkor majd azokat is kipróbálom! :)
Nekem azt mondták, hogy csak a természetes eredetû kalcium tud beépülni, a szintetikus eredetû csak doppingszer, hosszútávon többet árt mint használ. Ezeket ajánlották: http://bionom.hu/biobolt/etrend-taplalek-kiegeszitok/algak/b.. http://bionom.hu/biobolt/etrend-taplalek-kiegeszitok/asvanyi.. Drágák eléggé.. de legalább hatnak. Javasolták, hogy inkább akkor kezdjem szedni ha már napfény van, mert sokkal több tud beépülni a csontokba a D-vitamintól. Egész nyáron szedni lehet. Vettem már szintetikus Cal+Mg-t is (scitec), meg bérest. Sajnos tényleg doppingszerek, mert ha nem veszem be iszonyatosan fájnak a fogaim. Szóval tényleg nem épülnek be. D vitaminnak ezt ajánlották:(amíg nincs napfény) http://bionom.hu/biobolt/etrend-taplalek-kiegeszitok/novenyi.. Természetes cal forrás még a kemény sajtok(600-800 mg/ 10 dkg) a mák (900 mg/10 dkg) szezámmag olaj, tökmag olaj.. A kiforralt tojáshéjról is olvasni jót-vegyeset, ki tudja hogy kinek van igaza, én azért kipróbálom, ha nem hat, akkor majd nyáron bio-cucc lesz. (meg a sajt, mák, dió, tökmag, szezámmag..:) Jó böngészést!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon aranyos vagy!! :) Utána nézek ezeknek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi, igen ez tényleg így lehet, ahogy írtad. Nekem a fogaim zománca kopik, vagy vékonyodik el , nem is tudom, hogy mondjam....:/ de mintha egyre jobban , és emiatt eléggé elvagyok keseredve.:( Használok én is Elmex-et , a géljét, hallottam, hogy jó erre, de eddig nem igazán használ.:/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!