Találatok a következő kifejezésre: A Jónás mit (93 db)

A jónás könyve c. történetnek mi a tanulsága?

holnap írok belõle dogát és valami jó kellene :)

Legjobb válasz:
Jonas konyve a kisprofetak konyvehez tartozik,a terjedelme miatt. Isten iteletet kell elvinni,Jonasnak ninivebe ,a lakoi ellen,mert nagyon megnovekedett a varos bune. Amikor Isten ezt kijelenti Jonasnak,ugy gondolja,ha pont az ellenkezo iranyba indul el,talan nem kell megtennie ezt. Felszall egy hajora,ami vegul Tarsisba tartott. A hajon kozben elaludt. Nagy vihar tamadt,es a legenyseg nagyon megijedt,mi lessz veluk. Felkeltettek Jonast,es megkerdeztek ki O,hatha miatta van a baj. Megmondta ki O,es mi lenne a feladata,es azt mondta a legenysegnek,hogy fogjak meg ,es dobjak a tengerbe akkor elall a vihar es nem vesznek oda. A legenyseg igy is tett. Aztan Jonast bekapta egy nagy hal,amit Isten rendelt oda. Harom nap,es harom ejjel volt a hal belsejebe,es kozben imadkozott Istenhez. Miutan a hal,kiokadta,elment Ninivebe ami eleg nagy varos volt,harom napig tartott bejarni. Jonas elkezdte hirdetni,meg 40 nap es elpusztul Ninive. A lakok kezdtek Istenbe vetni hituket,es bojtot tartottak. Persze ez nem tetszett Jonasnak,hogy nem az lessz amit O mondott,hogy Ninive el fog pusztulni. Ezert kiment a varoson kivulre es leult egy sator ala,hogy megnezze mi lessz a varossal. Kozben meleg volt ,ezert Isten kirendelt foleje egy lopotokot,hogy arnyekot adjon a feje fele. Jonas nagyon megorult va lopotoknek. Masnap hajnalban,Isten egy fereg altal,amit odarendelt,elpusztitotta a lopotokot. Reggel ismet kezdett meleg lenni,es Jonas duhos lett a tok miatt,mert tuzott fejere a nap. Isten megkerdezte tole,"vajon jogosan gerjedtel-e haragra a lopotok miatt?" Jonas azt mondta,hogy igen mindhalalig. De Isten azt mondta;"Te sajnalod a lopotokot,amelyert nem faradtal,es amelyet nem novesztettel,es eggyetlen ejszaka alatt ki is veszett. EN pedig ne sajnaljam Ninivet,a nagy varost,ahol tobb mint szazhuszezer ember el,akik meg a jobb es bal kezuk kozott sem tudnak kulonbseget tenni,es ott a sok haziallat is?" Tanulsag; Isten mindig veghez viszi az akaratat.De ezt nem zsarnokian es gepiesen teszi,hogy aki nem hallgat ra azt megbunteti,hanem megprobal segiteni az embereken,hogy visszaterjenek hozza,es elhessenek. Erre profetakat, es a szolgait hasznalja fel. Megmutatkozik Isten szeretete,nagylelkusege,es irgalma mindenki irant aki elhagyja a buneit es cselekszi az akaratat. Isten szamara semmi sem lehetetlen ami a szandekaval osszhangban van,de mindig a szeretete, ami a legfobb tulajdonsaga,es azzal osszhangban cselekszik.Jonas,4;10-11. Nem leli oromet meg a gonosz halalaban sem,ezert segit nekik.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jonas konyve a kisprofetak konyvehez tartozik, a terjedelme miatt. Isten iteletet kell elvinni, Jonasnak ninivebe , a lakoi ellen, mert nagyon megnovekedett a varos bune. Amikor Isten ezt kijelenti Jonasnak, ugy gondolja, ha pont az ellenkezo iranyba indul el, talan nem kell megtennie ezt. Felszall egy hajora, ami vegul Tarsisba tartott. A hajon kozben elaludt. Nagy vihar tamadt, es a legenyseg nagyon megijedt, mi lessz veluk. Felkeltettek Jonast, es megkerdeztek ki O, hatha miatta van a baj. Megmondta ki O, es mi lenne a feladata, es azt mondta a legenysegnek, hogy fogjak meg , es dobjak a tengerbe akkor elall a vihar es nem vesznek oda. A legenyseg igy is tett. Aztan Jonast bekapta egy nagy hal, amit Isten rendelt oda. Harom nap, es harom ejjel volt a hal belsejebe, es kozben imadkozott Istenhez. Miutan a hal, kiokadta, elment Ninivebe ami eleg nagy varos volt, harom napig tartott bejarni. Jonas elkezdte hirdetni, meg 40 nap es elpusztul Ninive. A lakok kezdtek Istenbe vetni hituket, es bojtot tartottak. Persze ez nem tetszett Jonasnak, hogy nem az lessz amit O mondott, hogy Ninive el fog pusztulni. Ezert kiment a varoson kivulre es leult egy sator ala, hogy megnezze mi lessz a varossal. Kozben meleg volt , ezert Isten kirendelt foleje egy lopotokot, hogy arnyekot adjon a feje fele. Jonas nagyon megorult va lopotoknek. Masnap hajnalban, Isten egy fereg altal, amit odarendelt, elpusztitotta a lopotokot. Reggel ismet kezdett meleg lenni, es Jonas duhos lett a tok miatt, mert tuzott fejere a nap. Isten megkerdezte tole, "vajon jogosan gerjedtel-e haragra a lopotok miatt?" Jonas azt mondta, hogy igen mindhalalig. De Isten azt mondta;"Te sajnalod a lopotokot, amelyert nem faradtal, es amelyet nem novesztettel, es eggyetlen ejszaka alatt ki is veszett. EN pedig ne sajnaljam Ninivet, a nagy varost, ahol tobb mint szazhuszezer ember el, akik meg a jobb es bal kezuk kozott sem tudnak kulonbseget tenni, es ott a sok haziallat is?" Tanulsag; Isten mindig veghez viszi az akaratat.De ezt nem zsarnokian es gepiesen teszi, hogy aki nem hallgat ra azt megbunteti, hanem megprobal segiteni az embereken, hogy visszaterjenek hozza, es elhessenek. Erre profetakat, es a szolgait hasznalja fel. Megmutatkozik Isten szeretete, nagylelkusege, es irgalma mindenki irant aki elhagyja a buneit es cselekszi az akaratat. Isten szamara semmi sem lehetetlen ami a szandekaval osszhangban van, de mindig a szeretete, ami a legfobb tulajdonsaga, es azzal osszhangban cselekszik.Jonas, 4;10-11. Nem leli oromet meg a gonosz halalaban sem, ezert segit nekik.
Jónás is Jézus elõképe volt. Ahogy három nap és három éjjel volt a cethal gyomrában, úgy Jézus is a föld gyomrában.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) hasznos volt
Röviden: ember tervez, Isten végez.

Most derült ki hogy jön a babó, aminek nagyon örülök, de a Jónás modszer szerint 3-as a faktor szám. Mire számíthatok?

Használtátok ezt a modszeert, s mégis más lett az eredmény mint, amit az irt? Nagyon ideges vagyok, mert régota vártunk babora!

Legjobb válasz: majd addig idegesíted magad ezen a hülye jónáson,hogy tényleg baj történik!a jónás legalább annyira igaz mint az"hogy ha terhesen meg ijedsz valamitõl,PL:szörny egy filmben,a gyerek úgy fog kinézni"hagyd a fenébe az egész jónást,légy boldog,és kész!!!mit idegesíted magad feleslegesen?!

majd addig idegesíted magad ezen a hülye jónáson, hogy tényleg baj történik!a jónás legalább annyira igaz mint az"hogy ha terhesen meg ijedsz valamitõl, PL:szörny egy filmben, a gyerek úgy fog kinézni"hagyd a fenébe az egész jónást, légy boldog, és kész!!!mit idegesíted magad feleslegesen?!
Mi használtuk ezt a módszert 4 havi próbálkozás után.Innen tudtam meg, hogy nem is félidõben van peteérésem. Pont így jött össze a baba. Csak a neme nem stimmelt. Én attól függetlenül hiszek benne. De azt viszont szégyellem, nem tudom, mi az a 3-as faktorszám? Erre nem emlékszem.Nagyon örülök a babócádnak!
A kérdező hozzászólása: Köszike a gratulációt!Viszont a 3-as faktor nagyon rosszat jelent!
Mit jelent pontosan a 3-as?
A kérdező hozzászólása: Sulyos fejlõdési rendellenesség

1976.05.13. születtem, 13.30 órakor. Mikor vannak a Jónás napjaim?

Legjobb válasz: http://www.lunarium.co.uk/jonas.php 1.) Jobb oldalon töltsd ki a pontos születési dátumodat (Birth Date) és születési idõdet (Birth Time). (AM=délelõtt, PM=délután) 2.) Time Zone of Birth = Itt kell megjelölni, melyik idõzónában születtél, pl Magyarországon, akkor GMT+1 3.) Calculation Start Date = Itt beállíthatod, honnan kezdje el számítani a Jónás - napokat, pl 2007. november 1. 4.) Current Time Zone = Itt azt az idõzónát állítsd be, ahol élsz, ha Magyarországon, akkor itt is GMT+1 5.) Calculate = ezt nyomd meg és máris kiadta a Jónás - napjaidat!

http://www.lunarium.co.uk/jonas.php 1.) Jobb oldalon töltsd ki a pontos születési dátumodat (Birth Date) és születési idõdet (Birth Time). (AM=délelõtt, PM=délután) 2.) Time Zone of Birth = Itt kell megjelölni, melyik idõzónában születtél, pl Magyarországon, akkor GMT+1 3.) Calculation Start Date = Itt beállíthatod, honnan kezdje el számítani a Jónás - napokat, pl 2007. november 1. 4.) Current Time Zone = Itt azt az idõzónát állítsd be, ahol élsz, ha Magyarországon, akkor itt is GMT+1 5.) Calculate = ezt nyomd meg és máris kiadta a Jónás - napjaidat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a segítséget.
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam, de mit jelentenek a Risk oszlopban lévõ számok?
Huhh azt nem tudom sajna.
jónás naptár 1 évre elõre:) )) ha valamit nem értesz, kérdezz nyugodtan:) 20.04.2008 2:14 am B 1 19.05.2008 5:50 pm G 3 18.06.2008 9:12 am B 4 17.07.2008 11:55 pm G 1 16.08.2008 1:36 pm B 4 15.09.2008 2:02 am G 4 14.10.2008 1:21 pm B 0 12.11.2008 11:56 pm G 3 12.12.2008 10:20 am B 6 10.01.2009 9:01 pm G 0 9.02.2009 8:06 am B 1 10.03.2009 7:34 pm G 5
a dátum a jónás nap, , , a megadott nap elött kell akciózni:) gondolom a B és G tiszta B fiú G lány am, , délelött, éjszaka pm.du.este a számok az utcsó oszlopban a rizikófaktor, ez a bab egézségére vonatkozik:) 3-ig szabad próbálkozni, , , afölött nem érdemes!!! sok sikert! Nagyon sok embernek csináltam meg ezt a naptárt, , és nagyon soknak be is jött:)
A kérdező hozzászólása: Hálás vagyok a sok infóért, remélem, hogy bejön, drukkoljatok nekem, annyira szeretném.


A Jónás módszert egy kicsit furcsa dolognak tartottam de 2 hónapja dolgozunk a babás ügyön kb a 14-15-dik napon ovuláltam de a Jónás szerint a 20-dik napomon eshetek teherbe. Most akkor mikor volt az ovulációm?

Mind a két hónapban görcseim és nyák is volt a 20.napon,de akkor nem próbálkoztunk.Elöször azt hittem véletlen másodszor meg el mult két nap mire rá jöttem hogy mit is irt Jonas.Majd most figyelem a dátumot de kételkedem mert 27 napos a ciklusom.

Legjobb válasz: en vennek inkabb egy lh tesztet es azzal is leellenorizheted,altalaban az ovulacio a mensi elott 14 nappal van,igy ha 27 napos a ciklusod kb 13-14.en max 15en van ovulaciod,a jonas modszer biztos bevalt mar valakinek,en ilyet nem ismerek,de ez mas tema.szerintem hihetobb a te allitasod mint a jonas joslas.

en vennek inkabb egy lh tesztet es azzal is leellenorizheted, altalaban az ovulacio a mensi elott 14 nappal van, igy ha 27 napos a ciklusod kb 13-14.en max 15en van ovulaciod, a jonas modszer biztos bevalt mar valakinek, en ilyet nem ismerek, de ez mas tema.szerintem hihetobb a te allitasod mint a jonas joslas.
Az ovulációnak semmi köze a jónás módszerhez. A jónás módszer a Hold állására épül. Van akinek pl. a menszesz idejére adta az idõpontot, ami megint elég fura. Szóval, a 2 dolog nem mindig ad ki megfelelõ idõpontot együtt. Inkább használj ovutesztet.

Mi ez a jónás naptár és hogy kell használni?

Legjobb válasz: http://babaproject.freeblog.hu/ Itt nézd meg a Jónás-napok illetve a Jónás-módszer címszó alatt.(jobb oldalon keresd) Itt mindent megtalálsz még ki is tudod számolni magadnak mert pontról pontra le van írva mit kell csinálni.Sok sikert!

http://babaproject.freeblog.hu/ Itt nézd meg a Jónás-napok illetve a Jónás-módszer címszó alatt.(jobb oldalon keresd) Itt mindent megtalálsz még ki is tudod számolni magadnak mert pontról pontra le van írva mit kell csinálni.Sok sikert!

Mi a velemenyetek a Jonas Brotherrol? Jobro vagy Zac Efron? Ki a kedvenced a Jonas tesok kozul? Mi a velemenyed a hajukrol?

Legjobb válasz: a hideg is kiráz tõlük :S mellesleg Jónásék tehetségtelenek... na nem mintha Efron olyan hûûû de nagy sztár lenne... a hajuk meg nem érdekel

a hideg is kiráz tõlük :S mellesleg Jónásék tehetségtelenek... na nem mintha Efron olyan hûûû de nagy sztár lenne... a hajuk meg nem érdekel
JB: Na fúj , kivagyok amikor istenítik õket.Miért?Tehetségtelenek , ráadásul a hajuk annyira gáááz , hogy az fáj. xD Kb. mint Mark.A zenéjünk meg nem nevezhetõ zenének. Zac Efron..Huh , szerintem 1 rossz homár de csak õszinte vagyok.^^
Egész normális külsejük lenne, ha nem csúfítanák el magukat "trendi" frizurákkal :-// mostani bálványaik a tiniknek?Majd kinövik.. :D
Felkapott majmok mind a négyen. Nem igazi "sztárok". Ha 20 év múlva is pályán lesznek és lesz egy két aranylemezük plJacko akkor majd keress meg , amúgy a hajuk rémisztõ.
Efron meg ezek a Testvérék mind a média által felkapott kisemberek.
Jonas BrotherS, azért angolul tudjunk már. Mindketten visszataszítóak amúgy véleményem szerint. A hajuk meg nem jön be.
Jónás testvérek... ki a tököm õk? a hajxuk kicsi...

Ennyire béna vagyok? Nem értem ezt a Jónást. Valaki meg tudná csinálni az én naptáramat? Kíváncsi lennék, mit jósol,

de nekem ez nagyon magas,már a sokadik oldalon próbáltam meg,de még mindig ködös. Nem is tudok angolul,és a segít? oldalak sem segítenek annyit,hogy eljussak a naptárig!

Legjobb válasz: Az nem ugyanaz egyik sem mint amit a Jónás számít, tudom, mert sok idõt tettem bele a témába és a szerint estem teherbe a mensim utáni 2.-3. napon, én elmentem és kiszámoltattam. Persze a játék kedvéért.....írd azt a keresõbe hogy jónás módszer kiszámítása és akkor ott hoz olyan beszélgetõs oldalt ahol részletesen le van írva. Ha nem találod írj és este megkeresem.

Az nem ugyanaz egyik sem mint amit a Jónás számít, tudom, mert sok idõt tettem bele a témába és a szerint estem teherbe a mensim utáni 2.-3. napon, én elmentem és kiszámoltattam. Persze a játék kedvéért.....írd azt a keresõbe hogy jónás módszer kiszámítása és akkor ott hoz olyan beszélgetõs oldalt ahol részletesen le van írva. Ha nem találod írj és este megkeresem.
A kérdező hozzászólása: Ezen már túl vagyok. Amiket találtam, mind 1 oldalra vezetett, valami astro... A "beszélgetõs" oldalakon leírt dolgokat kerestem, de az már nem egyezett azzal, amit ugyan az a személy linkelt. Erre írtam, hogy a segítõ oldalak sem segítenek annyit.
A kérdező hozzászólása: A linkeden eljutottam a holdnaptárig... De hogy tudom megnézni, hogy a pocaklakómat milyen nemûnek jósolja? Illetve a már meglévõket.
az enyémen mutatja egy kis jellel, hogy fiú vagy lány várható-e. (kereszt vagy a jobbra felfelé mutató nyíl). ott van piciben a piros jel fölött, ami a jónás napot jelöli.

Mi a Jónás módszer? és hol lehet magyarul kiszámitani? Babát szeretnék régota és hallottam hogy soknak ez segitett.

Legjobb válasz: én úgy tudom h a jónás módszert nem lehet sehol magyarul kiszámítani és megtekinteni!a lényege igazából az h a jónás naptár segítségével ki tudod számolni h melyek azok a napok amikor a legfogamzóképesebb vagy!sokaknak már állítólag segített de nekem még nem!sajnos!remélem neked nagyobb sikered lesz!mielõbbi babásodást kívánok!

én úgy tudom h a jónás módszert nem lehet sehol magyarul kiszámítani és megtekinteni!a lényege igazából az h a jónás naptár segítségével ki tudod számolni h melyek azok a napok amikor a legfogamzóképesebb vagy!sokaknak már állítólag segített de nekem még nem!sajnos!remélem neked nagyobb sikered lesz!mielõbbi babásodást kívánok!
csak egy angol oldal van de nem bonyolult sztem...én si azon számítottam ki, pontosan kell tudni a születésed óráját percét csak úgy mûködik
A kérdező hozzászólása: és melyik ez az angol oldal? meg én angolul se tudok sajna.. azért köszi ha megirod..

A Jónás naptár szerint mikor eshetek teherbe, ha 1981.11. 04 09:15 perckor születtem?

Legjobb válasz: Itt megnézheted:www.astro.com vagy www.lunarium.co.uk/jonas.php?

Itt megnézheted:www.astro.com vagy http://www.lunarium.co.uk/jonas.php?

A Jónás naptár szerint mikor eshetek teherbe, ha 1984. 01.26-án 13:58 perckor születtem?

Legjobb válasz: Itt megnézheted: www.astro.com vagy www.lunarium.co.uk/jonas.php?Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!