Találatok a következő kifejezésre: A III. érett lepény van (8 db)

A III. fokozatban érett lepény van közel a szüléshez?

Én azt hittem, az I.

Legjobb válasz: Ha a doki azt mondta, kielégítõbb választ nem adhatok. De úgy tudom a harmadik fokban érett lepény szûlés elõtt van konkrétan. Lehet arra értette, hogy nem fogsz egy-két napon belül megszülni, de lehet egy hét múlva már a kezedben lesz a picur. 35 hetes kismama

Ha a doki azt mondta, kielégítõbb választ nem adhatok. De úgy tudom a harmadik fokban érett lepény szûlés elõtt van konkrétan. Lehet arra értette, hogy nem fogsz egy-két napon belül megszülni, de lehet egy hét múlva már a kezedben lesz a picur. 35 hetes kismama

Lehet beindult a szülés? Vagy baj van? 37 hetes kismama vagyok menzi szerű görcseim vannak! A lepényem III. fokban érett, meszes! A ctg-m jó volt kedden! Vélemény?

Legjobb válasz: beülsz egy kád kellemesen meleg vízbe és nézed, hogy a fájások csökkennek-e, vagy sem ha csökken, ritkul, akkor jósló, ha nem változik/erõsödik, akkor beindult a mensis görcs lehet tágulás, jósló és vajúdás is, ez így kevés infó

beülsz egy kád kellemesen meleg vízbe és nézed, hogy a fájások csökkennek-e, vagy sem ha csökken, ritkul, akkor jósló, ha nem változik/erõsödik, akkor beindult a mensis görcs lehet tágulás, jósló és vajúdás is, ez így kevés infó
Ne pánikolj! 37 hetes vagy...vagy most vagy egy pár hét múlva szülni fogsz, ez tény. Olvasd el még egyszer mit írt az 1-es válaszoló és fogadd el a tanácsát!
A méhnek abból a részébõl származik a vérzés, ahol a lepény tapadt. A vér átjutva a méhszájon és a hüvelyen külsõ vérzést okozhat, vagy meggyûlhet a méhlepény mögött, rejtett vérzést okozva. A tünetek attól függenek, hogy milyen fokú a leválás és milyen fokú a vérvesztés (utóbbi lehet súlyos is). Tünetei: a hirtelen jelentkezõ, folyamatos vagy görcsös hasi fájdalom, a hasi nyomásérzékenység és a sokk. Az idõ elõtti lepényleválás az erekben általános vérrögképzõdéshez vezethet (disszeminált intravaszkuláris koaguláció), okozhat veseelégtelenséget és méhûri vérzést, különösen egyidejûleg preeclampsiás nõkben. Ha a lepény leválik, csökken a magzat oxigén- és tápanyagellátottsága.
elsõ vagyok látod, ez beválik, elképzelhetõ, hogy lesz még ilyen, akkor is kádban elfeküdni és kiderül, hogy kell-e indulni vagy csak jósló
A kérdező hozzászólása: Vettem fürdõt és elmúlt!Csak josló volt! Pedig nem bánnám ha megszülnék. :)
na, végül mi lett? hogy vagy? vettél fürdõt?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
csak elmondanám, hogy én ezt egy oldalról másoltam be tehát ha nem tetszik ott tessék lepontozni......de azért köszi itt jó sok doki van látom pont azért másoltam neki ide, hogy ne parázzon vérzése nincs
A kérdező hozzászólása: Az nem lehet hogy leállt a lepényem és attól érzem ezt??
hívd fel az orvosod.
A kérdező hozzászólása: Vérzés nincs!!Akkor lehet mégis csak a lepénnyel van gond?Most mi tévõ legyek!!??A görcs nem erõs, olyan mint amikor menstruáltam!
Nézd az idõt, ha sûrûsödnek, erõsödik (nekem az elsõnél nem voltak szabályos idõközönként). Ha beindult akkor aludni sem fogsz tudni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

A szülés csak akkor indul be, ha a lepény III. fokban érett, vagy már II. fokban is? Van ezeknek egymáshoz közük ilyen szinten?

Köszönöm

Legjobb válasz: Én inkább úgy mondanám, hogy egy III. fokban érett lepény nem biztos, hogy végig el tudja látni a funkcióját. Ezért vannak 36. héttõl az nst vizsgálatok és az uh, mert ha a baba rosszul reagál, akkor nem kap elég oxigént, ilyenkor inkább megindítják. 39 hetes kismama

Én inkább úgy mondanám, hogy egy III. fokban érett lepény nem biztos, hogy végig el tudja látni a funkcióját. Ezért vannak 36. héttõl az nst vizsgálatok és az uh, mert ha a baba rosszul reagál, akkor nem kap elég oxigént, ilyenkor inkább megindítják. 39 hetes kismama
én 40 + 6 napon szültem I. fokban érett lepénnyel.. szerintem nincs köze hozzá, bár igaz hogy elöregedett lepénnyel elmeszesedett lepénnyel, nem túl jó túlhordani a babát vagy egyáltalán terhesnek lenni, hiszen nem látja el megfelelõen a babát oxigénnel és keringéssel..
A kérdező hozzászólása: Akkor nincs köze! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Csak amiatt kérdeztem, hogy a 39. hétben járok már, II. fokban érett, hogy ez van-e összefüggésben a szülés idõpontjával! De nincs! Köszönöm Szépen!

Ma léptem a 38. hétbe, tegnap óta mensi szerű hasfájásom van. Lepényem III. fokban érett. Mennyire lehet közel a szülés?

Legjobb válasz: Én hétfõn leszek 38 hetes, nekem is III.fokban érett a lepényem. Én pont hétfõn megyek majd dokihoz aztán majd kiderül mi lesz, de tõlem már a hét elején is úgy vált el hogy vagy megint találkozunk NST-n vagy majd a kórházba. Hát úgy néz ki még marad az NST.:) Nekem is szokott fájni a hasam meg a derekam is, mindig azt hiszem hogy na majd most már eljött az idõ, de eddig mindig hamar elmúlt a dolog. Nem lehet megmondani mennyi van még hátra lehet 2 hét, de lehet csak 2 nap. Mindenesetre gondolom úgy vagy vele nem bánnád ha már jönne.:) Könnyû szülést kívánok neked aztán boldog babás életet!:)

Én hétfõn leszek 38 hetes, nekem is III.fokban érett a lepényem. Én pont hétfõn megyek majd dokihoz aztán majd kiderül mi lesz, de tõlem már a hét elején is úgy vált el hogy vagy megint találkozunk NST-n vagy majd a kórházba. Hát úgy néz ki még marad az NST.:) Nekem is szokott fájni a hasam meg a derekam is, mindig azt hiszem hogy na majd most már eljött az idõ, de eddig mindig hamar elmúlt a dolog. Nem lehet megmondani mennyi van még hátra lehet 2 hét, de lehet csak 2 nap. Mindenesetre gondolom úgy vagy vele nem bánnád ha már jönne.:) Könnyû szülést kívánok neked aztán boldog babás életet!:)
Szerintem közel lehetsz már a célhoz. Erre alapjáraton utalhat a 3. fokba érett lepény, amivel azért sokáig nem lehet húzni, és akkor ott vannak a fájások is. :) Kívánom, hogy problémamentes, gyönyörû szülésed legyen!
Lehet, hogy már nagyon közel van, de az is lehet, hogy simán kihúzod a 40. hétig. :) Barátnõmnek a 36. héten volt III.fokban érett a lepény és a 41. hétre szülte a kisfiát teljesen egészségesen, 4 és fél kg-val. :) Sok sikert és könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztalak le, nem tudok, ki szórakozik már megint!
A kérdező hozzászólása: Bizony nem bánnám, várom is nagyon, meg hát nem könnyû már, nyûgös minden. Köszönöm a válaszokat!

Ha a lepény III. fokban érett, akkor mennyi van még hátra? 38+1 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem 36 hétben II volt,38 héten III. 40+11 héten lett meg.Nem indult meg a szülés,császár lett belõle.

Nekem 36 hétben II volt, 38 héten III. 40+11 héten lett meg.Nem indult meg a szülés, császár lett belõle.
Nekem 32 héttõl III. fokban érett a lepény, az orvos lényegében nem mondott semmit hogy hamarabb fogok szülni vagy ilyesmi csak sûrûbben kell járnom NST-re (hetente 2-szer). Üdv 37 hetes km
Jajj mar en is izgulok 38 vagyok:D
Szia! A lepény elérte az érettségi szintett, tehát nem kell már sok. Szerintem 39 hetesen fogsz szülni, de ez csak tipp. Lehet hogy túl is hordod. fájásokkal mizu?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, akkor ez sem mutatja a szülés közeledtét .... :)
A kérdező hozzászólása: Vannak, elég sokat keményedik a hasam, nst-n is mutatja az összehúzódásokat.

Akinek el van öregedve a lepénye és III. fokban érett annak mennyi lehet még hátra a terhességből?

Legjobb válasz: 36. héten már III. fokozatú volt a méhlepény. Végül idõ elõtti burokrepedéssel, a 39. héten szültem, 20 órás vajúdás után császárral.

36. héten már III. fokozatú volt a méhlepény. Végül idõ elõtti burokrepedéssel, a 39. héten szültem, 20 órás vajúdás után császárral.
Nekem a 36. héten már el volt öregedve III. fokban, mindkettõvel.Az egyiket 3 nappal korábban szültem, a másikat 1 hetet túlhordtam.Nem függ tõle a szülés idõpontja, csak nem biztos, hogy megfelelõen táplálja már a babát.De azért csinálják a köldök zsinór áramlás vizsgálatot, és a súlybecslést, hogy ez kiderüljön.Csak ha nagyon nagy gubanc van vele, akkor indítják meg elõbb a szülést.
Önmagában a lepény érettségébõl nem lehet ezt kikövetkeztetni. Van akinek hamarabb elkezd öregedni és van akinek lejárt terminusnál is csak I. fokban érett. Nekem mindig azt mondta a doki, hogy addig teljesen mindegy, hogy hogyan néz ki a lepény, amíg megfelelõen táplálja a babát.
Nagyon kevés.Azért, mert veszélyes a babára.
Szia! Nálam nem is mondták meg soha milyen érett!Csak flowmetriát (áramlásvizsgálat) nézett a doki. Amíg azzal minden rendben, teljesen mindegy, hány fokban érett, szép e vagy sem...

37+1 hetes kismami vagyok. Tegnap voltam uh-n, kisfiam indulásra kész, fejecskéje beilleszkedett, lepény III fokban érett, de a méhszájam még teljesen zárt (2000). Valaki van/volt még hasonlóan?

Legjobb válasz: Igen én! :D Aztán 40+0 hétre szültem sima hüvelyi szüléssel. Második babámnál:ugyan ez a szitu és képzeld visszafordult farosba! Császárgyanús voltam,és a szülõszobán fordult vissza fejvégbe. Szóval még simán kihúzhatod a végéig:)) Üdv:18 hetes harmadszoros kismama.

Igen én! :D Aztán 40+0 hétre szültem sima hüvelyi szüléssel. Második babámnál:ugyan ez a szitu és képzeld visszafordult farosba! Császárgyanús voltam, és a szülõszobán fordult vissza fejvégbe. Szóval még simán kihúzhatod a végéig:) ) Üdv:18 hetes harmadszoros kismama.
37 utolsó napján indultak a fájások, 38hét elsõ hajnalán pedig kint sirdogált már a kicsi. A doki nem jósolt ennyi idõt sem nekünk:) Nagyon sietett a kicsi kifelé, hogy fenekestül felforgathassa:D
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, megnyugodtam. Gratula a harmadik babóhoz! :)
Köszönöm, Te meg ne aggódj tudják Õk mikor kell elindulni a nagy útra:)
SZIA! az én méhszájam már nyilik, de az én lepényem is III. fokú, ami elég nagy baj, mert még nõni kéne a picurinak! 36 h km

Azt hiszem fájásaim vannak, de nem rendszeresek. Ezek jósló fájások, vagy lehet komolyabb is? Még csak 37 hetes vagyok! De a lepényem már III. fokban érett egy ideje.

Legjobb válasz: Rendszeres idõközönként jönnek a fájások vagy rendszertelenül? Ha rendszertelenül akkor valószínûleg csak jósló, de ha nagyon erõsek vagy nem vagy benne biztos, hogy jósló-e, akkor inkább mutasd meg magad a dokinak.

Rendszeres idõközönként jönnek a fájások vagy rendszertelenül? Ha rendszertelenül akkor valószínûleg csak jósló, de ha nagyon erõsek vagy nem vagy benne biztos, hogy jósló-e, akkor inkább mutasd meg magad a dokinak.
A kérdező hozzászólása: Nem rendszeres, de elég erõs, a derekamba is sugárzik. Mostanra kicsit ritkábban jön.
Szia! Ha mozgásra (séta), illetve melegvíz hatására nem múlik el, akkor valóban fájás, ha elmúlik, akkor jósló.
ööö.én a biztonság kedvéért felkersnék egy orvost!!!!
Mivel a lepény már a 3. fokba érett, én mindenképp felkeresném a dokimat legyen jóslófájás vagy rendes. A jóslófájás szabálytalan idõközönként jelentkezik, míg a rendszeres fájás meghatározott idõkben, pl. 5 percenként, 10 percenként.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!