Találatok a következő kifejezésre: A Harry 7-ben mi vagy ki (1 db)

A Harry Potter 7-ben mi vagy ki az a kicsi, gyenge, elgyötört, törékeny lény a szék alatt a King's Cross-on?

Legjobb válasz: Az nem más, mint Voldemort. :) Vagyis Voldemort elpusztított horcrux-aiba zárt lélekdarabkái... :)

Az nem más, mint Voldemort. :) Vagyis Voldemort elpusztított horcrux-aiba zárt lélekdarabkái... :)
Az a kicsi lény az a lélekdarab, ami Harrybe került, mikor Voldemort megtámadta Potteréket. Mikor V. kimondja a halálos átkot, Harry nem hal meg, csak V. lélektöredékétõl szabadul meg. Remélem érthetõ :)
Ha elolvastad a 6. részt, akkor onnan kiderült, hogy amikor valaki horcruxot csinál, akkor kettétépi a lelkét, és mivel harry már voldemort 6. horcruxa, ezért addigra már nagyon kevés maradt lelkébõl, így kisebb a lélekdarab mint a többi. egyébként ezzel a kicsi törékeny lénnyel szimbolizálta JKR azt, hogy voldemort mennyire meggyötörte a lelkét.
Lassan es figyelmesen olvasd el a könyvet még egyszer, Dumbledore elmagyarázza Harrynek az egészet ( a horcuxokat, Voldemort lényét, mindent...). Ha igy sem érted olvasd el az elözö kötetet is.
Szerintem az a lelkének az utolsó darabja ami akkor még a saját testében van.
Igen Voldemort még él, épp az hogy a lelke 1 darabja van ott, amikor a többi horcruxokat pusztították el akkor is még élt. Az a kis valami ott a lelke utolsó elöti darabja, meg az utolsó Voldemotben maradt.
Nekem ez nagyon nem egyérelmû, hiszen amikor a könyvben ez a rész van, Voldemort még él. Nektek hogyan derült ez ki egyértelmûen? Légyszi magyarázzátok meg!!!
Így igaz, az VOldemort.Õ úgy néz ki, miután meghal, mert már csak ennyi maradt belõle.
Mindenki hazudik! Az egy csöves! XD
Nekem sem teljesen egyértelmû. Az bizonyos, hogy Voldemort lelkének egy darabja, de vajon: az a bizonyos hetedik horcrux, ami Harry lelkéhez volt csatolva? vagy Voldemort megmaradt halál utáni lelke? Ez is elképzelhetõ, hiszen amikor Harry magához tér, Voldemort is éppen feltápászkodik, szóval lehet, hogy átmenetileg õ is meghalt. Hogy miért azt nem tudom, talán mert Voldemort megpróbálta elpusztítani azt a bûvös védelmet, ami Harry vére által benne is élt, plusz még hogy elpusztította lelke egy darabját. De ki tudja?
Én onnan tuttam meg (vagyis csak sejtettem)hogy mikkor beszél a Voldemortal a Harry akkor mondja hogy : "A legutolsó alkalom... Láttam, mi lesz belõled, ha nem élsz vele..."
Jé, tényleg :) Így már világos.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok könyvkritikákat tartalmazó oldalakat? pl. : Kötve-fűzve

1

Vannak olyan könyvek amelyek egy nép leigázásáról vagy népirtásról szólnak?

Annak mégjobban örülnék ha az áldozat szemszögéből mutatná be. Nem számít milyen népekről van szó.

3

Megvan e-bookban Dora Craiban Szabadesés könyve?

Egyáltalán van belőle e-boook változat? Ha elküldené valaki, nagyn örülnék!! :)

0

Milyen groteszk sztorijú vagy hangulató könyvek vannak?

Kíváncsi vagyok, szívesen olvasnék ilyet.

3

Milyen trágár nyelvezetű könyveket ismertek Irvine Welsh, Hunter S. Thompson, WIlliam S. Borroughs, Chuck Palahniuk és Bret Easton Ellis könyvein kívül?

1

Miért ilyen lassú a felfogásuk?

Egy csomó könyvben olvastam, hogy van egy csaj, akibe bele van zúgva egy srác, és a viselkedése tök egyértelmű, mégis rengeteg időbe telik neki felfogni, hogy az az illető belé van zúgva. Ilyen volt: SZJ-ben Cortezzel és Arnolddal (Reni)
Éhezők viadalában Peeta, Gale (Kattnis) vagy a neveletlen hercegnő naplójában Michaell (Mia)

5

Ismertek olyan konyvet, ami Diplomatavisszamelekezes? Fokent olyan magyar diplomata visszaemlekezese erdekelne, aki a XX. Szazad kozepen, vagy esetleg vegen teljesitett kulszolgalatot.

Minel "frissebb", annal jobb, de a II. vilaghaborus idok is tokeletesen megfelelnek. Probaltam keresni, de nem igazan talaltam. Egyedul a XX. szazad elejerol volt par, vagy a XIX. szazad vegerol, amik szamomra annyira nem erdekesek. Elore is koszonom a segitseget. :)

1

A történetekben Poirot miért mindig csokornyakkendőt hord? Van olyan történet, amelyben sima nyakkendőt hord?

1

Vavyan Fable Halkirálynő c. könyvsorozatának tizedik részének miért Tündérlovaglás lett a címe?

Sokat gondolkoztam, és láttam, hogy ezt nem csak én nem értem.

0

AZ időfutár nevezetű műsorból létezik könyv?

Az időfutár nevű rádióműsorból keresek könyvet! Nem tudjátok véletlenül, hogy van-e egyáltalán belőle könyv? Itt a műsor linkje:

Egy barátomnak szeretném megvenni! Előre is köszi!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!