Találatok a következő kifejezésre: A Harry 7-ben mi vagy ki (1 db)

A Harry Potter 7-ben mi vagy ki az a kicsi, gyenge, elgyötört, törékeny lény a szék alatt a King's Cross-on?

Legjobb válasz: Az nem más, mint Voldemort. :) Vagyis Voldemort elpusztított horcrux-aiba zárt lélekdarabkái... :)

Az nem más, mint Voldemort. :) Vagyis Voldemort elpusztított horcrux-aiba zárt lélekdarabkái... :)
Az a kicsi lény az a lélekdarab, ami Harrybe került, mikor Voldemort megtámadta Potteréket. Mikor V. kimondja a halálos átkot, Harry nem hal meg, csak V. lélektöredékétõl szabadul meg. Remélem érthetõ :)
Ha elolvastad a 6. részt, akkor onnan kiderült, hogy amikor valaki horcruxot csinál, akkor kettétépi a lelkét, és mivel harry már voldemort 6. horcruxa, ezért addigra már nagyon kevés maradt lelkébõl, így kisebb a lélekdarab mint a többi. egyébként ezzel a kicsi törékeny lénnyel szimbolizálta JKR azt, hogy voldemort mennyire meggyötörte a lelkét.
Lassan es figyelmesen olvasd el a könyvet még egyszer, Dumbledore elmagyarázza Harrynek az egészet ( a horcuxokat, Voldemort lényét, mindent...). Ha igy sem érted olvasd el az elözö kötetet is.
Szerintem az a lelkének az utolsó darabja ami akkor még a saját testében van.
Igen Voldemort még él, épp az hogy a lelke 1 darabja van ott, amikor a többi horcruxokat pusztították el akkor is még élt. Az a kis valami ott a lelke utolsó elöti darabja, meg az utolsó Voldemotben maradt.
Nekem ez nagyon nem egyérelmû, hiszen amikor a könyvben ez a rész van, Voldemort még él. Nektek hogyan derült ez ki egyértelmûen? Légyszi magyarázzátok meg!!!
Így igaz, az VOldemort.Õ úgy néz ki, miután meghal, mert már csak ennyi maradt belõle.
Mindenki hazudik! Az egy csöves! XD
Nekem sem teljesen egyértelmû. Az bizonyos, hogy Voldemort lelkének egy darabja, de vajon: az a bizonyos hetedik horcrux, ami Harry lelkéhez volt csatolva? vagy Voldemort megmaradt halál utáni lelke? Ez is elképzelhetõ, hiszen amikor Harry magához tér, Voldemort is éppen feltápászkodik, szóval lehet, hogy átmenetileg õ is meghalt. Hogy miért azt nem tudom, talán mert Voldemort megpróbálta elpusztítani azt a bûvös védelmet, ami Harry vére által benne is élt, plusz még hogy elpusztította lelke egy darabját. De ki tudja?
Én onnan tuttam meg (vagyis csak sejtettem)hogy mikkor beszél a Voldemortal a Harry akkor mondja hogy : "A legutolsó alkalom... Láttam, mi lesz belõled, ha nem élsz vele..."
Jé, tényleg :) Így már világos.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol tudnék olyan klasszikus könyveket venni mint a Ne bántsátok a feketerigót, vagy a Monte Cristo grófja, olcsó áron? Antikvárium?

3

Milyen könyv a "39 kulcs" című könyv?

Nemsokára itt a szülinapom s a bookline-on láttam meg a "39 kulcs" című könyvet,csak hogy a "beszélgessünk róla!"-ban senki nem írt hozzá semmit!Írnátok róla légyszíves?!

3

Milyen lett a történetem?

Fáradtnak éreztem magam,alig álltam a lábamon. Egy árva könnycsepp gördült le az arcomon, de nem volt erőm letörölni. Rádőltem az ágyra, s egyből elnyomott az álom.

„Sötét erdőben futottam, szívem hevesen vert, rettegés járt át. Göcsörtös fákról visszanéző, riadt arcok kísérték végig az utamat. Halk, szívszorító sóhajaik a fülemben csengtek, reménynélküli, üres tekintetüktől megrémültem. Sikítás hallatszott a távolból, hollók rebbentek fel, hangos károgásukkal felverve a néma csendet. Eleredt az eső, villám hasította végig az eget. Kigyulladt a növényzet, a lángok, mint éhes vadak követték a nyomomat. A füst kaparta a torkom, úgy éreztem, megfulladok. Egy árny közeledett, ruhája beleolvadt a háttérbe. Zöld szemével kárörvendőn mustrált, vérvörös szárnyai égtek, akár a tűz, a belőlük áradó meleget is éreztem. Elvigyorodott, haja lángra lobbant és nevetett. Keserű kacaj volt ez, a fájdalom és a téboly keveréke.
- Megtalállak téged- tárta, szét a karját- Megtalállak és elveszem tőled azt, ami engem illet. Nem menekülhetsz. Üldözni foglak. Ha kell felégetem az egész világodat, de a kígyó bőre akkor is az enyém lesz- vihogott eszelősen.
- K-ki vagy te?- nyögtem ki, miközben félősen összehúztam magam.
-Kiron, a zene ura. Hallgasd a szívem legsötétebb dallamát, érezd, ahogy a halál lassan magához ölel. Veszteni fogsz.

15

Miért van az hogy az internet tele van képekkel, fotókkal (nem rajz) hogy így néz ki a Szent Johannából a Ricsi a Virág a Reni. Stb, amikor nem is léteznek a személyek?

1

Egri csillagok olvasónapló, kérdések (? ) SOS!

Nemsokára le kell adni az olvasónaplót, de pár kérdésre nem tudom a választ, segítenétek?

Kérdések:
Mi jellemezte hazánkat Mohács után?

Mit jelentenek az alábbi szavak:- bársonycsótár
-csáklya

Van még valami, ami erkölcsi fölényt jelent a magyaroknak: a szeretet. Keress példákat arra, amikor a szeretet ad újabb erőt a nehézségek leküzdésére!

Gárdonyit olvasva azt tapasztalod, hogy szinte száguldasz a könyv lapjain. Figyelj a következőkre, és gyűjts a szövegből további példákat!
-Az írói stílus tömörsége.
Pl.: "A levegő nehéz volt. Az alagút sötét."
-A stílus világossága.
Pl.: "Hát kapitány uram...jön az egész had!"

Tapasztaltad, hogy az író nagyon nagy szeretettel választotta ki regényének tárgyát. Erről kedveskedő szavai is tanúskodnak: "fiúcska", "legkedvesebb a föld minden leányai között" stb. Keress hasonlókat a regényben, és írd le őket!

A 16. században nemesek és jobbágyok is éltek. Bornemissza Gergely egyszerű jobbágyfiú volt, tehetsége révén mégis kiemelkedett az alacsony sorból. Híres vitéz lett. Milyen lehetősége volt a jobbágynak a felemelkedésre az egri hősök korában?

A 16. században kibékíthetetlen ellentét jellemezte az európai kereszténységet és az ázsiai iszlámot. Mi lehetett ennek az oka?

Találtál-e olyan fejezetet a regényben, amelynek tréfás címet adnál? Mi lenne az? Indokold a válaszodat!

(Olvastam a könyvet.) A válaszokat előre is köszönöm!

4

Dr. Vicze Ernő Az alacsony keretes rakodókaptár című könyvét honnan szerezhetném be?

Netes feltöltést találtam, de könyv formájában is szeretném megvenni. Ha valakinek van valamilyen ötlete, hogy honnan szerezhetném be, kérem, szóljon! (Internetes antikváriumokban már néztem, de csak előjegyezhetőt találtam.)

4

A Bartók Béla úton megszűnt az ezoterikus könyvesbolt és antikvárium, vagy csak elköltözötT?

1

Minden Cassandra Clare rajongótól kérdezem! A végzet ereklyéit és a Pokoli szerkezetek című sorozatokat milyen sorrendben olvassam?

A válaszokat előre is köszönöm!!!

6

Tudnátok ajánlani valami jófajta ifjúsági regényt?

(Halálra unom magam):D

5

Van a fejemben egy hangulat, egy életérzés, amelyet le szeretnék írni, de sehogy sem sikerül (pedig már régóta írok). Hogyan írhatnám le? (Részletek lent. Olvass tovább! )

Már vagy egy hete motoszkál a fejemben ez a bizonyos ihletféle, de hiába próbálom leírni, nem sikerül (pedig jó 10-15 éve irkálok hobbiból). Ez a hangulat konkrétan egy olvasmányélmény hatására keletkezett; a fő probléma az, hogy egy történelmi regény hatására, az én történeteim pedig a XX. században játszódnak, így hiába próbáltam eddig leírni, nem sikerült (mai hangulatúra átültetve nagyon sután nézett ki az egész, "régiesen" pedig én nem tudok jól írni). A másik, hogy ez egy ÉRZÉS, egy röpke gondolat, ergo nincs cselekménye, de még szereplői sem nagyon.
Már megpróbáltam papírra (gépre) vetni párszor, de mind kudarcba fulladt, vagy legalábbis nem voltam elégedett az eredménnyel, ki is töröltem őket.

Ti, akiknek szintén hobbija az írás, mit tennétek ebben a helyzetben? Nagyon szeretném kiírni magamból ezt a bizonyos inspirációt, de hogyan tudnám vajon olyan mederbe terelni, amely megfogható, szavakba önthető?

Mivel magam is felnőtt vagyok, elsősorban felnőttek válaszának örülnék, de bárki írhat, akinek van mondanivalója ezzel a témával kapcsolatban.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!