Találatok a következő kifejezésre: A HPV hogyan (104 db)

Mi az a HPV? Hogyan lehet elkapni?

Legjobb válasz: Kedves Kaprosnokedli! 2011-12-29 15:28 vagyok és azt írtam hogy szexuális úton, illetve bõrön keresztül, ha az lágy vagy sérült. Attól hogy 8 felkiáltójelet és ugyanennyi szomorú arcot írsz a mondatok után, ez még nem dob a valóságtartalmán. Elmondanád nekem hogy a spermaölõ százalékot honnan szedted? Érdekelne hol olvastad vagy hallottad, mert én még sehol és nem is tanították. Ha ez így lenne, akkor a fél ország meddõ lenne, ugyanis a vírust egy aktív szexuális életet élõ személy könnyen elkaphatja, és akár észre sem veszi. Ennek az az oka, hogy legtöbb esetben az immunrendszer elintézi a dolgot, esetleg annyira hogy egy tartós párkapcsolatban akár vissza sem tér. Igen, veszélyes lehet, mert a nõknél a méhnyakrák okozója lehet, ami veszélyes dolog és igen, lehetnek szövõdményei amik mindkét nemnél gondot okozhatnak. Namost, megkérlek hogy nézz utánna az interneten (lehet mégiscsak ajánlom a wikipédiát) mielõtt halálra rémisztgeted a kérdezõt. Lehet lepontozni. K.

Kedves Kaprosnokedli! 2011-12-29 15:28 vagyok és azt írtam hogy szexuális úton, illetve bõrön keresztül, ha az lágy vagy sérült. Attól hogy 8 felkiáltójelet és ugyanennyi szomorú arcot írsz a mondatok után, ez még nem dob a valóságtartalmán. Elmondanád nekem hogy a spermaölõ százalékot honnan szedted? Érdekelne hol olvastad vagy hallottad, mert én még sehol és nem is tanították. Ha ez így lenne, akkor a fél ország meddõ lenne, ugyanis a vírust egy aktív szexuális életet élõ személy könnyen elkaphatja, és akár észre sem veszi. Ennek az az oka, hogy legtöbb esetben az immunrendszer elintézi a dolgot, esetleg annyira hogy egy tartós párkapcsolatban akár vissza sem tér. Igen, veszélyes lehet, mert a nõknél a méhnyakrák okozója lehet, ami veszélyes dolog és igen, lehetnek szövõdményei amik mindkét nemnél gondot okozhatnak. Namost, megkérlek hogy nézz utánna az interneten (lehet mégiscsak ajánlom a wikipédiát) mielõtt halálra rémisztgeted a kérdezõt. Lehet lepontozni. K.
Férfiaknál és nõknél is egyaránt látható jelei vannak, nemiszervi és végbéli sebek, kiütések ami ha elkaptad folyton visszajáró , , látógatók"! Ja plusz nem gyógyítható, nincs ellenszere csak a tüneteket tudják féken tartani nem sok sikerrel, az 1ik ismerõsöm(fiú)neki olyan van ...., hogy innentõl mindenkivel akivel szeretkezik CSAK ÓVSZERREL!!!!!MERT, orálisan, análisan és mindenhogy el lehet kapni+férfiaknál spermaölõ a vírus így kb. 97 százalék, hogy nemzõképtelen:(((((( Lányoknál ugyanígy meddõség:(((((A srác 22 :((((((! Az oltás szerintem jóóóóóó! Plusz a rákra is nagyobb az esély!NAGYON DURVA A BETEGSÉG!!!Borzasztó!!!!!! Nagyon durva és örökre kapod!!!!!!4
Én úgy tudom nem kell hozzá hámsérülés!Elég a sex!
ja, és még annyit, hogy GYÓGYITHATÓ. nehezen, de kiirtható a virus, véglegesen.
Orálisan, nemi úton, akár óvszer mellett is elkapható ( én igy olvastam ), nekem azt mondta a nõgyógyászom, hogyha egy fertõzött megfogja, mondjuk a péniszét, amirõl váladék kerül a kezére ( lehet észre sem veszi ) és megsimogat ott lennt azzal a kezével téged, bár kissebb az esélye, igy is elkapható. Nem tudom ez mennyire igaz, én igy tudom.
Ó és az oltás, amirõl beszéltél: A HPV vírusnak rengeteg fajtája van, és sok hozzá hasonló. Egy 90.000 forintos oltás ami csak részleges védelmet ad, nem ér annyit, mint félévente/évente nõgyógyászhoz menni szûrõvizsgálatra, ami viszont minden sok más nõi baj megelõzõje lehet. És még az hogy az óvszer a csekélynél is kevesebb védelmet nyújt a vírus továbbadása ellen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Köszönjük wikipédia!... A HPV a herpeszhez hasonló, azonban attól sokban eltérõ vírus. Nem alakul ki, hanem elkaphatod. Szexuális úton terjed, és igen, minden formájával tehát elkaphatod orális úton is. Nemi úton illetve bõrön keresztül amennyiben az lágy vagy sérült. A hámban bújik meg. Nem biztos hogy feltûnik, sokáig lappanghat, férfiaknál pedig néha nem is okoz láthatóan betegséget, nõknél azonban súlyosabb következményei lehetnek. Ha fennáll a gyanú menj el orvoshoz, az a biztos.
A hvp mindenkiben benne van és benne is marad, csak az immun rendszerre kell oda figyelni, mert az tudja csak legyõzni ezt a vírust! Én pont most kaptam meg a leletem és Hpv gyanús vagyok!Eléggé be vagyok parázva!Az orvos azt mondta h ne aggódjak, csakhát nem olyan egyszerû ez! És bizony ezzel foglalkozni kell mert ha elhanyagoljuk elég rossz lehet a vége! Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?

Csak szexuális úton lehet elkapni a hpv vírust? Nálam, tavaly derült ki, hogy hpv-m van, de 13éve ugyan azzal a férfival vagyok. Esetleg, ő megcsalt ugykaptam el. De neki milyen orvoshoz kell mennie? Van erre orvosság? Nekem nem írtak semmit.

Legjobb válasz: Szia! Nekem szintén HPV-m van. Évekig lappanghat ez a betegség az ember szervezetében, és egy legyengült imunrendszeri állapot hozza ki. Igen, csak szexuális úton terjed, de egy csomó válfaja van. Nekem szülés után a 6 hetes rutinvizsgálati citológiámból derült ki, hogy HPV 3-sa vagyok. Tipizálták is. Az orvos ajánlott rá immunrendszer erõsítõt, de végül is nem hagyott nyugodni a dolog, és elintéztem magamnak, hogy kaphassak cellagamot. Kerress rá interneten! Nekem bevállt! Novemberben megtudtam,hogy 3-as a citológia rizikófaktrom. Az orvos ajánlott immunrendszer erõsítõt, marha drága volt, de kiváltottam és beszedtem. Anyósom egészségügyis, így õ javasolta nekem a celladamot, de szerintem némi utánajárással, te is el tudod magadnak intézni, hogy kaphass!Januárban elkeztem szedni. Leleteim szerint hétfõn és szerdán 10-10 cseppet kell egy kockacukorra csepegtetnem és elszopogatnom éhgyomorra, se víz se kaja, se fogmosás elõtte való és az utána való fél órában. Februárban elmentem egy másik dokihoz Pestre akinek ez a Hpv vírus a szakterülete. Õ megvizsgált. Ekkorra már 1 hónapja szedtem a celladamot. És azt mondta pár nappal az eredményeimre, hogy már P2!!!!! Tehát javultam!!!!! Gyógyulok. Most kell hozzá majd visszamennem májusban. Remélem biztató eredményeket mond, és akkor belevághatunk a következõ baba projektbe! Ha kell valami segítség, szólj. Könnyebb úgy, ha nem vagy egyedül!:) Ha kell doki telefonszám, vagy valami hasonló írj privit. Ne aggódj! Ne frusztráld magad! Igenis kell rá gyógyszer, bár elsõ alkalommal nekem sem adott Fehérváron az orvos semmit sem. A mûtétet el lehet kerülni! Nem kell a "szamárlétrát" végigzongorázni! Gondolom, te is még idõben vagy! Az, hogy a párod fertõzhetett e meg, pedig sürgõsen feletsd el! HPV szinte minden ember szervezetében jelen van, csak van akinél okoz problémát, van akinél nem. Van aki teljesen leéli az életét tünetmentesen, van aki nem... A férfiak csak hordozók, de náluk is okozhat problémát. Ne aggódj! Van megoldás és segítség. Ha kell valami akár egy jó szó, vagy bármi, írj privit! Üdv: egy 26 éves lány, egy 10 hónapos gyönyörû kisfiú édesanyna...

Szia! Nekem szintén HPV-m van. Évekig lappanghat ez a betegség az ember szervezetében, és egy legyengült imunrendszeri állapot hozza ki. Igen, csak szexuális úton terjed, de egy csomó válfaja van. Nekem szülés után a 6 hetes rutinvizsgálati citológiámból derült ki, hogy HPV 3-sa vagyok. Tipizálták is. Az orvos ajánlott rá immunrendszer erõsítõt, de végül is nem hagyott nyugodni a dolog, és elintéztem magamnak, hogy kaphassak cellagamot. Kerress rá interneten! Nekem bevállt! Novemberben megtudtam, hogy 3-as a citológia rizikófaktrom. Az orvos ajánlott immunrendszer erõsítõt, marha drága volt, de kiváltottam és beszedtem. Anyósom egészségügyis, így õ javasolta nekem a celladamot, de szerintem némi utánajárással, te is el tudod magadnak intézni, hogy kaphass!Januárban elkeztem szedni. Leleteim szerint hétfõn és szerdán 10-10 cseppet kell egy kockacukorra csepegtetnem és elszopogatnom éhgyomorra, se víz se kaja, se fogmosás elõtte való és az utána való fél órában. Februárban elmentem egy másik dokihoz Pestre akinek ez a Hpv vírus a szakterülete. Õ megvizsgált. Ekkorra már 1 hónapja szedtem a celladamot. És azt mondta pár nappal az eredményeimre, hogy már P2!!!!! Tehát javultam!!!!! Gyógyulok. Most kell hozzá majd visszamennem májusban. Remélem biztató eredményeket mond, és akkor belevághatunk a következõ baba projektbe! Ha kell valami segítség, szólj. Könnyebb úgy, ha nem vagy egyedül!:) Ha kell doki telefonszám, vagy valami hasonló írj privit. Ne aggódj! Ne frusztráld magad! Igenis kell rá gyógyszer, bár elsõ alkalommal nekem sem adott Fehérváron az orvos semmit sem. A mûtétet el lehet kerülni! Nem kell a "szamárlétrát" végigzongorázni! Gondolom, te is még idõben vagy! Az, hogy a párod fertõzhetett e meg, pedig sürgõsen feletsd el! HPV szinte minden ember szervezetében jelen van, csak van akinél okoz problémát, van akinél nem. Van aki teljesen leéli az életét tünetmentesen, van aki nem... A férfiak csak hordozók, de náluk is okozhat problémát. Ne aggódj! Van megoldás és segítség. Ha kell valami akár egy jó szó, vagy bármi, írj privit! Üdv: egy 26 éves lány, egy 10 hónapos gyönyörû kisfiú édesanyna...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Boldoggá tesz, hogy nálad volt javulás.Nekem, is van egy hét éves fiam, 31éves vagyok. Én, tavaj októberben voltam dokinál rákszürésen.Mikor kiderült, hogy hpv gyanuja és p2-es vagyok, nagyon meg ilyedtem útána nézztem a neten, ott olvastam, hogy nemi úton lehet elkapni.Mivel, elõtte kétt éve derült ki, hogy félre lépett a férjem, igy hát minden gyanum rá írányult. De, ha õ nem szed semmit akkor mindig vissza fertözhet? Még a neten olvastam, hpv-re jó! Folsav tabletta, c-vitamin, idol-3-karbinol, de útobíról a patikában nem halóttak. Hétfõn kérek idõpontot a nõgyógyászomhoz, és ha még mindig fertõzött vagyok akkor ki probálom a cellagamot, amit ajánlótál.Te, Pesten melyik orvoshoz vagy korházba jársz, mert én Budai vagyok, régen a Söfibe jártam, de sajnos megszünt, most meg a XI.ker. Fehérvári sztkba.Sajna, mi nõk szenvedünk ettõl legjobban.
Szia! Elsõ vagyok! Én vidéki vagyok, Pesttõl 120km-re élek. Dr Jávorkai Imre fõorvosnál jártam. Nekem õt ajánlotta az unokatesóm, aki szintén(p2-es) HPV-vel ment el hozzá. Õ teljesen meggyógyult. De sajnos, azt nem tudom, hogy neki mit ajánlott. Én elmondtam az orvosnak, hogy mit szedek és azt mondta rendben van, alkalmazzam továbbra is. Leleteimbõl látszott, a javulás.:) Megijedtem, mert azért szeretnénk a fiúnk mellé egy másik babót rövid idõn belül, és a mûtét gondolata nem nagyon tetszett... Gondolom neked is elmondta az orvos, hogy hogyan is zajlik. És ha megvan a mûtét, utûnna várnunk kellene még fél évet..Azt mondják nem befolyásolja az ilyen mûtét a következõ baba megfoganását, kihordását stb...De mindenki a maga bõrét viszi vásárra. Én nem szeretném. Visszatérve a dokira, én csak ajánlani tudom. Telszámot tudok adni, ha érdekel. Drága, de szerintem az egészségünk megér ennyit. (10E egy vizsgálat) C vitamint én is szedek egyébként. Azt mondják, hogy a P2 még annyira nem gáz, és hogy sokan élnek p2-vel. Bár tudom ez senkit sem vigasztal. Lényeg, hogy idõben vették észre, és van rá gyógymód. És el lehet kerülni a mûtétet. Elsõ vizsgálatnál nekem sem ajánlott semmit sem a doki, mondván, hogy az immunrendszer majd legyõzi. mikor másodjára voltam, írt fel valamit..sajna nevére már nem emlékszem...:( De végül anyósom ajánlásával celladam cseppek: neve: VTTACELL és a Celladam kúp. Eddig bevált.:) Celladam készítmény alkalmazása rosszindulatú daganatos betegségek esetében a sejtszaporodás csökkenését eredményezi mellékhatások nélkül. A készítmény kedvezõen befolyásolja a szervezet ellenálló képességét, megvédi a szervezetet a betegséget kiváltó környezeti ártalmakkal szemben (pl: influenzajárvány). Tumor és egyéb betegségek megelõzésére, egyenlõtlen állapotok kezelésére ajánlott szer. A Celladamot a biológiailag válaszadó képességet módosító anyagok közé sorolhatjuk. Elsõsorban a sejtmembrán mûködését változtatja meg, így a különbözõ ingerekre bekövetkezõ "sejtválasz" módosul. --> Felismerhetõvé teszi az immunrendszer számára a beteg, sejtburjánzásnak indult sejteket. Így az immunrendszer felismeri, és meggyógyítja önmagát. "Felismeri a hibát." Mellesleg magyar találmány, csak Magyarországon nem szabadalmaztatták, itt nem ismerik el. De be lehet szerezni, 2500 FT körül van. Szóval én csak ajánlani tudom. Jó példa elõttem anyósom nõvére, aki hasonlóan ilyen probléma miatt már évekkel ezelõtt mondták neki, hogy HPV_je van, de olyan súlyos, hogy csak 1-2 évet jósoltak neki jó esetben. Azóta teljesen tünetmentes. Meggyógyult. Ha kell a doki telszáma szólj! Szép estét
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer köszi a hasznos infot. Elfogadom a doki telefonszámát. Én, május 18.-án megyek dokihoz, remélem jó hireket mond majd. Most, rá találtam egy jó vitamin forrásra és szedem, iszom a neve zöldárpa tablettába és porba is kapható, meg még szedek imunerõsítöt. Remélem, mihamarabb lesz második babád. Jó, éjszakát.

Tisztelt Doktor Úr! A barátnőm ISOPRINOSINE-t ajánlott, P3- HPV cytológiai eredmányemre, tipizálás még nem történt. A HPV tipizálás 3 hónap múlva esedékes, ha ismét P3 lesz. Attól félek, hogy a rákos elváltozást okozó HPV vírust “elfedi “ez a szer és ha n

Tisztelt Doktor Úr! A barátnőm ISOPRINOSINE-t ajánlott, P3- HPV cytológiai eredmányemre, tipizálás még nem történt. A HPV tipizálás 3 hónap múlva esedékes, ha ismét P3 lesz. Attól félek, hogy a rákos elváltozást okozó HPV vírust “elfedi “ez a szer és ha nem történik időben kimetszés-conizáció , később komolyan megbetegíthet. Viszont jó lenne a HPV-től időben megszabadulni, ezért szedném az Iso….-t. Ön mit javasol?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A HPV-fertőzés leküzdésében segíthet az említett készítmény szedése. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A HPV-fertőzés leküzdésében segíthet az említett készítmény szedése. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! A barátnőm ISOPRINOSINE-t ajánlott, P3- HPV cytológiai eredmányemre, tipizálás még nem történt. A HPV tipizálás 3 hónap múlva esedékes, ha ismét P3 lesz. Attól félek, hogy a rákos elváltozást okozó HPV vírust “elfedi “ez a szer és ha n

Tisztelt Doktor Úr! A barátnőm ISOPRINOSINE-t ajánlott, P3- HPV cytológiai eredmányemre, tipizálás még nem történt. A HPV tipizálás 3 hónap múlva esedékes, ha ismét P3 lesz. Attól félek, hogy a rákos elváltozást okozó HPV vírust “elfedi “ez a szer és ha nem történik időben kimetszés-conizáció , később komolyan megbetegíthet. Viszont jó lenne a HPV-től időben megszabadulni, ezért szedném az Iso….-t. Ön mit javasol?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A HPV-fertőzés leküzdésében segíthet az említett készítmény szedése. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A HPV-fertőzés leküzdésében segíthet az említett készítmény szedése. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Érdeklődésem a HPV felé irányulna, a kezemen már 2x égetettem le a szemölcsöt és most a nemi szervemen jött ki. Olvastam, hogy ez azt jelenti, hogy a HPV vírus már bennem van. Ez elő hozhatja a méhnyakrákot? Vagy ettől még nem lehetek rákos?

Legjobb válasz: HPV vírus több száz vagy ezer is van ,különbözõ mind! A méhnyakrákot is HPV vírus okozza, de nem az ami szemölcsöt és nem az ami a nemi szerveden van!!! Megnyugodhatsz nem "hozza elõ" a rákot, azt elkaphatod nemi úton!!! Használj óvszert ha nincs stabil régi párkapcsolatod és járj évente nõgyógyászati szûrésre és így nyugodtan aludhatsz!

HPV vírus több száz vagy ezer is van , különbözõ mind! A méhnyakrákot is HPV vírus okozza, de nem az ami szemölcsöt és nem az ami a nemi szerveden van!!! Megnyugodhatsz nem "hozza elõ" a rákot, azt elkaphatod nemi úton!!! Használj óvszert ha nincs stabil régi párkapcsolatod és járj évente nõgyógyászati szûrésre és így nyugodtan aludhatsz!

Ha nálam és páromnál is kimutatták a HPV vírust, tehát elég nagy az esélye annak, hogy õ hordozta és tõle kaptam el, neki is kezeltetnie kéne magát?

én nõgyógyász által felírt antibiotikum kezelést kapok.az orvos errõl semmit nem mondott, de hiába gyógyulok ki belõle ha õ tovább hordozza, akkor megint elkaphatom tõle.nem?

Legjobb válasz: Oltasd be magadat HPV ellen, és akkor nem lesz gond! sokszor van kedvezmény itt-ott, és eléggé megéri befektetni rá, mivel méhnyakrák egyik legelsõ okozója a HPV! Kérdezz rá a nõgyógyászodnál! :)

Oltasd be magadat HPV ellen, és akkor nem lesz gond! sokszor van kedvezmény itt-ott, és eléggé megéri befektetni rá, mivel méhnyakrák egyik legelsõ okozója a HPV! Kérdezz rá a nõgyógyászodnál! :)
Ugyanígy jártam én is, és igen, mindketten kezeltettük magunkat, Isoprinosine kúra, lézerezés, krémezés, zöld tea, C-vitamin, stb. ... szerencsére már vége, 2 és fél év után. Adasd be a védõoltást akkor is, ha már elkaptad, mert nekem azt mondták, segít kiírtani ezt a szart és lehet tényleg ennek köszönhetem a negatív leletet. És persze, ha nem kezelik, csak egyikõtöket, oda-vissza adhatjátok egymásnak a vírust és sose gyógyultok meg.

Tisztelt Doktor Úr! Mindig azt hittem, hogy a HPV-t csak szexuális úton lehet elkapni. Lehet, hogy nevetségesnek fog tűnni a kérdés. Egy helyen azt olvastam, hogy a HPV-t el lehet kapni nedves törölköző, illetve egyéb eszközökön, kézen keresztül is. Ha vi

Tisztelt Doktor Úr! Mindig azt hittem, hogy a HPV-t csak szexuális úton lehet elkapni. Lehet, hogy nevetségesnek fog tűnni a kérdés. Egy helyen azt olvastam, hogy a HPV-t el lehet kapni nedves törölköző, illetve egyéb eszközökön, kézen keresztül is. Ha vizes kézzel fogtam meg a citológiai eredményt, akkor is elkapható ez a vírus nem közvetlen módon (lapon, kézen is megtelepedhet)? Például kislányom fürdetése során átadható neki is, vagy kúp felhelyezésével felvihető kézen keresztül is, vagy csak nemi úton? Köszönettel

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Jelenlegi tudásunk szerint a HPV szexuális úton terjed, de annak minden formájával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Jelenlegi tudásunk szerint a HPV szexuális úton terjed, de annak minden formájával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Mindig azt hittem, hogy a HPV-t csak szexuális úton lehet elkapni. Lehet, hogy nevetségesnek fog tűnni a kérdés. Egy helyen azt olvastam, hogy a HPV-t el lehet kapni nedves törölköző, illetve egyéb eszközökön, kézen keresztül is. Ha vi

Tisztelt Doktor Úr! Mindig azt hittem, hogy a HPV-t csak szexuális úton lehet elkapni. Lehet, hogy nevetségesnek fog tűnni a kérdés. Egy helyen azt olvastam, hogy a HPV-t el lehet kapni nedves törölköző, illetve egyéb eszközökön, kézen keresztül is. Ha vizes kézzel fogtam meg a citológiai eredményt, akkor is elkapható ez a vírus nem közvetlen módon (lapon, kézen is megtelepedhet)? Például kislányom fürdetése során átadható neki is, vagy kúp felhelyezésével felvihető kézen keresztül is, vagy csak nemi úton? Köszönettel

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Jelenlegi tudásunk szerint a HPV szexuális úton terjed, de annak minden formájával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Jelenlegi tudásunk szerint a HPV szexuális úton terjed, de annak minden formájával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Hogyan kezelik ki a HPV-t? Lehet gyerekem utána?

Nagyon valószínű hogy valahogy megfertőződtem vele (nem szexuális úton) és júniusban megyek vissza kontrollra és valószínüleg meg is kezdi a kezelést. Hogy fog ez zajlani? Okoz maradandó károsodást ez a vírus? Mert szeretnék gyereket pár év múlva, és nem szeretném ha ez problémát jelentene majd.

Legjobb válasz: A kezeletlen HPV okozhat meddõséget, esetedben ettõl nem valószínû, hogy tartanod kell. A kezelés menete a HPV állapotától függ.

A kezeletlen HPV okozhat meddõséget, esetedben ettõl nem valószínû, hogy tartanod kell. A kezelés menete a HPV állapotától függ.
Mibõl gondolod, hogy HPV-d van? A legtöbb típusának nincs tünete. Csak a 6-osnak és a 11-esnek. Condylomára gyanakodsz? = Szemölcseid vannak? Ha igen, ne várj júniusig! Nagyon gyorsan terjed. Minél tovább vársz, annál nehezebb kiirtani. Elsõ körben ecseteléssel kezelik, de ha nem múlik, akkor sor kerülhet mûtétre is. Ún. lézeres vaporizációt végeznek bódításban. Ha errõl van szó, kérdezz nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Van már néhány kis szemölcském igen, és a doki meg is találta a rákszûrésnél a nyomát... Júniusra rendelt vissza :( Nagyon félek, amúgy is utálok nõgyógyászhoz menni, ráadásul most itt van ez is :(
Nyugalom, azért nem lesz olyan vészes! ;) Ki lehet bírni! Az a jó, hogy észrevették, különben idõvel nagyon fájdalmas lenne. Kezeletlenül nagyon erõs alhasi fájdalmat, és csúnya folyást, majd végül meddõséget eredményez. Ennél a kezelés sokkal, sokkal kevésbé kellemetlen. Nem áltatlak: azért az ecsetelés csípni és fájni fog, és nekem elég gyakran - kétnaponta - kellett mennem, DE az esetek döntõ többségében pár kezelés elég is, és nyomtalanul elmúlik. Nálam makacsabbnak bizonyult a vírus, így mûteni kellett, majd egyszer ki is újult, DE végül csak sikerült kiirtani. Lekopogom: öt éve semmi bajom. Egyébként én se szexuális úton kaptam. Amit a kezelésig te magad is megtehetsz, az az, hogy rendesen eszel, sok vitamint fogyasztasz, és az se árt, ha megtámogatod az immunrendszeredet valamilyen készítménnyel. Pl. a grapefruitmag kivonat nagyon jó erre a célra. + kizárólag kívülrõl teafaolajos lemosást is alkalmazhatsz. NE töményen használd, hanem pár csepp olajat cseppents egy pohárnyi langyos vízbe, majd ezt locsold a területre. Ne törölközõvel, hanem alacsony fokozatra kapcsolt hajszárítóval szárítsd meg! A teafaolajnak iszonyú szaga van, DE fertõtlenít, és segít megakadályozni a szemölcsök terjedését. Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon szépen köszönöm hogy leírtad nekem ezeket! Amiket tanácsoltál mindenképp ki fogom próbálni, aztán remélem azt mondja a doki júniusban, hogy elég az ecsetelés, nem kell mûtét meg ilyesmi... :)
Lehet gyereked! Igazából a HPV-t nem lehet eltüntetni, azt örökre megkaptad sajnos. De a tüneteit (a szemölcsöket, méhszáj elváltozásait stb) jól lehet kezelni, és a vírust is vissza lehet szorítani valamennyire az immunrendszer támogatásával, néhány vírusellenes szerrel. De teljesen kiirtani nem tudják, ugyanúgy, ahogy pl a herpesz vírust sem. Így ha az immunrendszered legyengül, újra utat törhet magának. Sok nõnek van HPV vírusa, de sokaknál nem okoz tüneteket, pont azért, mert az immunrendszer kordában tartja a fertõzést (alacsonyan tartja a vírusszámot). Fontos, hogy rendszeresen eljárj ezentúl szûrésre, és persze mikor tüneteket okoz, kezeljenek!!!

Ferfiakra nezve mivel jar a HPV (Human Papilloma Virus)? hogyan jelenik meg? mikent eszlelheto? es rajuk nezve mennyire karos? a sexualis eletet mennyire folyasolja be?

Legjobb válasz: A HPV-nek vannak alacsony rizikójú és magas rizikójú típusai. Az alacsony rizikójú HPV-vírusok szemölcsöket okoznak a péniszen, illetve a gát, végbél környékén. A magas rizikójú vírusok okozhatnak péniszrákot, de ez igen csak ritka. Ált. a férfiak tünetmentesek, a nõ meg esetleg méhnyakrákos lesz...

A HPV-nek vannak alacsony rizikójú és magas rizikójú típusai. Az alacsony rizikójú HPV-vírusok szemölcsöket okoznak a péniszen, illetve a gát, végbél környékén. A magas rizikójú vírusok okozhatnak péniszrákot, de ez igen csak ritka. Ált. a férfiak tünetmentesek, a nõ meg esetleg méhnyakrákos lesz...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!