Találatok a következő kifejezésre: A HCG csak (45 db)

Az igaz, hogy a hcg csak a nemvárt után kezd el gyorsabban termelődni?

Tehát,hogy utána duplázódik csak naponta?

Legjobb válasz: A hcg nem tudja, mikorra nem várod:) A beágyazódás a 12. napon fejezõdik be, a 13. naptól termelõdik (általában, persze vannak kivételek) a hcg. És innentõl minden nap duplázódik.

A hcg nem tudja, mikorra nem várod:) A beágyazódás a 12. napon fejezõdik be, a 13. naptól termelõdik (általában, persze vannak kivételek) a hcg. És innentõl minden nap duplázódik.
A menstruációval szerintem sincs összefüggésben, csak éppen annyi, hogy a napok száma megegyezik (amikor meg kellene jönnie és amikor elkezd termelõdni a hcg).

A hcg csak éjszakai pisiből mutatható ki?

Arra gondolok, hogy reggel még nem tudtam tesztelni, viszont napközben vennék egy tesztet, és délelőtt 10 után már nem pisilnék, csak mondjuk 18 órakor legközelebb - elvileg akkor ugyanolyan erősnek kellene lennie a hcg koncentrátumnak, mintha egész éjjel nem pisiltem volna, ugye?:)

Legjobb válasz: Szerintem emiatt nem érdemes tartogatni a vizeletedet. Fõleg, hogy a nappali idõszakban aktívabb vagy, mint éjszaka, fokozottabb a folyadékbevitel is. Nem nagyon egészséges visszatartani a vizeletet, ha érzed, hogy pisilni kell. Nincs olyan messze a holnap reggel, várd meg, vagy vegyél két tesztet, és az egyiket csináld meg most vagy délután. Attól függõen, hogy hány napja késik (ha késik), már termelõdik a hcg a szervezetedben, és egy idõ után már mindegy, hogy milyen napszakban vett vizeletet használsz, ki fogja mutatni a teszt. Nekem csak a nemvárt utáni 3. napon mutatta ki, de akkor csak délután tudtam teszthez jutni, gond nélkül ott volt a két csík délutáni vizeletbõl.

Szerintem emiatt nem érdemes tartogatni a vizeletedet. Fõleg, hogy a nappali idõszakban aktívabb vagy, mint éjszaka, fokozottabb a folyadékbevitel is. Nem nagyon egészséges visszatartani a vizeletet, ha érzed, hogy pisilni kell. Nincs olyan messze a holnap reggel, várd meg, vagy vegyél két tesztet, és az egyiket csináld meg most vagy délután. Attól függõen, hogy hány napja késik (ha késik), már termelõdik a hcg a szervezetedben, és egy idõ után már mindegy, hogy milyen napszakban vett vizeletet használsz, ki fogja mutatni a teszt. Nekem csak a nemvárt utáni 3. napon mutatta ki, de akkor csak délután tudtam teszthez jutni, gond nélkül ott volt a két csík délutáni vizeletbõl.
Nappali pisibõl is kimutatható, igazából attól függ, hogy milyen tesztet csinálsz, de leginkább az, hogy késik-e már, vagy sem. Mert ha késik, akkor az esetek többségében bármikor elvégezhetõ. Ha még nem késik, akkor célszerûbb a reggeli vizelet. Ezért szerintem se tartsd vissza a pisilést, ki lehet bírni még egy éjszakát. És azért nem is teljesen ugyanolyan, mert éjszaka nem pisilsz, de nem is iszol, viszont napközben azért csak iszol, tehát a reggeli pisi még így is koncentráltabb.
Nekem egy napot késett, amikor délutániból, úgy, hogy egy órával az utolsó pisilés után teszteltem pozitív lett. Amúgy a koncentráció a lényeg, ha kibírod, hogy körülbelül 3-4 órán át nem iszol és nem pisilsz, akkor is tökéletes.
Én pl. úgy oldottam meg, hogy reggel pisiltem üvegben, délben tudtam tesztet venni, úgyhogy mikor hazamegyek, ott vár engem a reggeli pisi, amit nyugodtan tesztelhetek, nem kell várni reggelig. :)
Szia! Ha a menszi megjövetel napja után vagy, akkor mindegy, hogy mikor tesztelsz, mert ezek a tesztek olyan érzékenyek, hogy innetõl fogva bármikor kimutatják, ha babás vagy. Üdv: 13hkm
Szia! Teszteltél már?
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem vagyok babás sajnos. Van már egy manócskám, és teljesen úgy éreztem magam most, mint annak idején a terhesség kezdetén. Nem "gyúrtunk" a kistesóra, de valahol örültem volna neki.:)

Emelkedett a HCG-m, de csak kicsit (=halvány + teszt). Bízhatok még a babában? Lombik után vagyok.

Legjobb válasz: A halvány tesztbõl gondolod az emelkedett HCG-t? 2 hete nekem is volt egy halvány tesztem kedden, csütörtökön nagyon görcsöltem, és elkezdtem vérezni. A vérbõl 2 alatti HCG-t néztek, vagyis, már korábban elkezdett kilökõdni. De biztosat senki nem mondott, csak azt, hogy most nem vagyok terhes! Pár nap múlva csinálj egy újabb tesztet, ha erõsödik akkor sikerült!! Szorítok!

A halvány tesztbõl gondolod az emelkedett HCG-t? 2 hete nekem is volt egy halvány tesztem kedden, csütörtökön nagyon görcsöltem, és elkezdtem vérezni. A vérbõl 2 alatti HCG-t néztek, vagyis, már korábban elkezdett kilökõdni. De biztosat senki nem mondott, csak azt, hogy most nem vagyok terhes! Pár nap múlva csinálj egy újabb tesztet, ha erõsödik akkor sikerült!! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Orvosnál mértek vérbõl HCG-t és 9 lett. 30 fölött egyértelmûen pozitív, 2 alatt egyértelmûen negatív lenne.
szia! Mennyivel vagy a lombik után, mert inszem után sem ajánlják a tesztelést mert a gyógyszerek amit kapsz, a beágyazódás elõsegítése érdekében HCG-t tartalmaz így a teszt álpozitív eredményt adhat. Mikorra nem várod? VAgy már késik?
A kérdező hozzászólása: Mára nem vártam. Ezek a gyógyszerek nem befolyásolják a HCG szintet. A doki mondta, hogy ez egy olyan "terhesség", amibõl még bármi lehet.
Hogy alakult a dolog végül? Nagyon szorítottam neked. Én most kezdem a lombikot.
A kérdező hozzászólása: Köszi, aranyos vagy :) Sajnos nem lett semmi, ez egy ilyen nagyon korai vetélés volt :( Sok sikert neked!!

Mitől lehet, hogy valaki sorozatosan negatívat tesztel és/vagy menstruál és közben mégis terhes? Ilyenkor vérből is negatív a teszt? Lehet, hogy csak nem választja ki a veséje a hcg-t?

ha lehet azok, akik ilyet még nem tapasztaltak ne írják meg, hogy ha negatív a teszt és menstruál valaki, az tuti nem terhes, mert

Legjobb válasz: Mi köze van a HCG-nek a veséhez? A HCG-t a beágyazódott pete sejtjei, késõbb a méhlepény vélasztja ki. Tehát, ha terhes vagy, ki kell mutatnia a tesztnek, és a vérvételnek mindeképpen! Ha negatívat tesztel valaki és menstruál is nagyon ritka, hogy kiderül, hogy mégis terhes. Mert a vérzés még ok, de a tesztnek mutatnia kell. Ha gyanakszol arra, hogy a menstruálás és a negatív tesztek ellenére is terhes vagy, akkor ne várj vele, mindenképp menj el orvoshoz, aki már biztos, hogy meg tudja állapítani, hogy terhes vagy. Mert a vérzés a terhesség során álatalában nem jelent jót, így minél elõbb érdemes az orvossal konzultálni, mert lehetséges, hogy gyógyszert kell szedni, hogy megmaradjon a terhesség.

Mi köze van a HCG-nek a veséhez? A HCG-t a beágyazódott pete sejtjei, késõbb a méhlepény vélasztja ki. Tehát, ha terhes vagy, ki kell mutatnia a tesztnek, és a vérvételnek mindeképpen! Ha negatívat tesztel valaki és menstruál is nagyon ritka, hogy kiderül, hogy mégis terhes. Mert a vérzés még ok, de a tesztnek mutatnia kell. Ha gyanakszol arra, hogy a menstruálás és a negatív tesztek ellenére is terhes vagy, akkor ne várj vele, mindenképp menj el orvoshoz, aki már biztos, hogy meg tudja állapítani, hogy terhes vagy. Mert a vérzés a terhesség során álatalában nem jelent jót, így minél elõbb érdemes az orvossal konzultálni, mert lehetséges, hogy gyógyszert kell szedni, hogy megmaradjon a terhesség.
Én sem hallottam még ilyet, viszont olyanról már hallottam, hogy valakinek a veséje nem választott ki bizonyos anyagokat, így akár a hcg-vel is elõfordulhat, hogy nem választja ki. Viszont a vérbõl ilyenkor is ki kell mutatnia, mert ha terhesség van, akkor hcg is van. Lehet valami endokrin rendellenesség vagy hasonló.
Lehet, van valami betegség, rá is írják a tesztekre, mikor lehet álnegatív az eredmény. De a vérvétel biztos, már egész korán is kimutatja.
A kérdező hozzászólása: ahhoz, hogy valami a vizeletben kimutatható legyen a vesének (szerintem) ki kell választania...
Most találtam errõl tájékoztatot. Akkor álnegatív, ha még korán tesztel az illetõ. Vesebetegség esetén álpozitív lehet a teszt.

Terhesség eseténaz LH hormon is növekszik, nem csak a hcg?

köszönöm a válaszokat!!!!

Legjobb válasz: Szerintem az LH hormon nem, mert az csak peteérés elõtt kezd termelõdni, pont azért, hogy megtörténjen a tüszõrepedés, viszont olvastam valahol, hogy az LH hormonnak valami alapmolekulája szinte megegyezik a HCG hormonéval. Talán ez az oka annak, hogy az ovutesztet lehet terhes jósnak használni.

Szerintem az LH hormon nem, mert az csak peteérés elõtt kezd termelõdni, pont azért, hogy megtörténjen a tüszõrepedés, viszont olvastam valahol, hogy az LH hormonnak valami alapmolekulája szinte megegyezik a HCG hormonéval. Talán ez az oka annak, hogy az ovutesztet lehet terhes jósnak használni.

Mindenki csak az AFP-ről beszél, de mi van a HCG-vel? Nekem az AFP jó lett, de a HCG 7, 37 IU/ml azaz 0, 27 MoM. Ez mit jelent?

Sajnos csak ma délután kaptam meg az eredményem és a véd?n?met már nem tudtam elérni. Holnap meg persze ünnep . :( A neten is kerestem, de csak össze vissza írnak és felidegesítenek. Segítsetek légyszi. Mire utalhat ez a nagyon alacsony érték?

Legjobb válasz: Szia!Nekem azt mondták hogy az alacsony mom érték down kórra utal.De ez az eredmény nem jelent semmit mert elég megbízhatatlan ez a vizsgálat,külföldön már nem is végzik.Nekem is alacsony volt,persze én is tök ideg voltam egybõl,a dokim azt tanácsolta hogy budán az istenhegyi géndiagnosztikai központban csináltassak egy négyes tesztet amibõl minden kiderül.20000Ft ez a vérvétel és 2 nap alatt megvolt az eredmény.Ha van rá lehetõséged szerintem menj el te is egy ilyen vizsgálatra!!!A neten rá tudsz keresni(Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ) és ott is írnak az alacsony afp-rõl. Tudom hogy tök nehéz ilyenkor de ne idegeskedj mert azzal csak a babának ártasz!!! 34hetes kismama

Szia!Nekem azt mondták hogy az alacsony mom érték down kórra utal.De ez az eredmény nem jelent semmit mert elég megbízhatatlan ez a vizsgálat, külföldön már nem is végzik.Nekem is alacsony volt, persze én is tök ideg voltam egybõl, a dokim azt tanácsolta hogy budán az istenhegyi géndiagnosztikai központban csináltassak egy négyes tesztet amibõl minden kiderül.20000Ft ez a vérvétel és 2 nap alatt megvolt az eredmény.Ha van rá lehetõséged szerintem menj el te is egy ilyen vizsgálatra!!!A neten rá tudsz keresni(Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ) és ott is írnak az alacsony afp-rõl. Tudom hogy tök nehéz ilyenkor de ne idegeskedj mert azzal csak a babának ártasz!!! 34hetes kismama
A Hcg-t azért figyelik, mert az egy ideig növekvõ mennyiségû, mejd ha a 12. hétrekialakul a méhlepény , akkor csökken a mennyisége, azt tudják belõle megállapítani, hogy a méhlepény jól mûködik-e, mert akkor átvette a hormontermelést. A MoM értéked teljesen jó szerintem nincs okod aggódni. Szóval az alacsony értéked arra utal, hogy rendesen mûködik a méhlepény, és mivel ellátja a feladatát csak kevés hormonanyag jut vissza a véredbe, amit alacsony értéken tudnak kimutatni. Remélem megnyugodtál..én is erre rákérdeztem anya laboros barátnõje válaszolta ezt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már rémeket láttam. Most kicsit megnyugodtam. :)
hCG??? :O
Mi az hogy kiürült??? Ha volt is csík, az a szuritól volt. Az a hcg, amire te vársz, majd késõbb lesz látható csak. Ha lesz...Sosem értem mire jó ilyen korán tesztelni, csak fölöslegesen agyalsz, és kombinálsz.Majd ha késik a mensid, akkor tesztelj! Nem ártana elolvasnod a teszt használati útmutatóját!
ha szombaton tüszõrepesztõ szurit kaptál akkor nyilván ovulációs teszt lehetne csak pozitív. Hcg tesztet majd akkor kell csinálnod, ha késik a menzeszed, vagy a mndjuk a tüszõrepesztõ szuri után legalább 14 nappal. Most kell együtt lennetek és majd kb két hét múlva tesztelgess.

A beágyazódás 7-12 nap között megy végbe? Már a 7. nappal elkezd termelődni a hcg, de jelentősen csak a beágyazódás befejezésével tehát a 12. nap után ugrik meg a hcg a vizeletben.

Ha valaki ebben a bizonyos id?szakban (7-12 nap) folyamatosan tesztel, és nagyon halványan pozit mutat a teszt, akkor azért rendben van az hogy minden teszt ugyan olyan halovány ebben az id?szakban, mert a valós er?södést csak a beágyazódás befejeztével lehet majd tapasztalni?

Legjobb válasz: Szerintem felesleges még ilyen korán tesztelni, mert még valószínûleg a legtöbb teszt negatív és sajna az sem biztos, hogy megmarad a baba... :S Amúgy sem ugyanolyan minden teszt, mivel különbözõ érzékenységûek és minõségûek, így van amelyik hamarabb mutatja, van amelyik késõbb, van amelyik halványabb, van amelyik erõsebb. Simán van, hogy egy "gagyibb" 10-es érzékenységû teszt még halvány, vagy semmit nem mutat, de egy jobb minõségû 25-ös már erõsebben látszódik. Szóval erre nem lehet adni. Én amúgy is úgy voltam vele, hogy mikor már gondoltam, hogy mutathat valamit (menzi körül), akkor teszteltem. Elsõ terhességemnél menzi kimaradása után, teljesen erõs volt, így nem is csináltam többet, mentem dokihoz. A másodiknál teszteltem menzi elõtti napon, semmit nem mutatott, csak utána 2 nappal nagyon-nagyon halványan (aktus után 14 nappal). Emiatt csináltam 2 nap múlva még egyet, ami már erõs volt. Többet nem csináltam.

Szerintem felesleges még ilyen korán tesztelni, mert még valószínûleg a legtöbb teszt negatív és sajna az sem biztos, hogy megmarad a baba... :S Amúgy sem ugyanolyan minden teszt, mivel különbözõ érzékenységûek és minõségûek, így van amelyik hamarabb mutatja, van amelyik késõbb, van amelyik halványabb, van amelyik erõsebb. Simán van, hogy egy "gagyibb" 10-es érzékenységû teszt még halvány, vagy semmit nem mutat, de egy jobb minõségû 25-ös már erõsebben látszódik. Szóval erre nem lehet adni. Én amúgy is úgy voltam vele, hogy mikor már gondoltam, hogy mutathat valamit (menzi körül), akkor teszteltem. Elsõ terhességemnél menzi kimaradása után, teljesen erõs volt, így nem is csináltam többet, mentem dokihoz. A másodiknál teszteltem menzi elõtti napon, semmit nem mutatott, csak utána 2 nappal nagyon-nagyon halványan (aktus után 14 nappal). Emiatt csináltam 2 nap múlva még egyet, ami már erõs volt. Többet nem csináltam.
szia, én a nem várt napján teszteltem reggeli elsõ vizeletbõl, ami ugyan halvány volt, de egyértelmû, két nap múlva már erõsebb lett a csík és ma reggel - tehát egy héttel a nem várt után - már gyakorlatilag hamarabb jött a ki a tesztcsík, mint a kontrollcsík :-) és kb. azonnal látszott, két hónappal ezelõtt sajnos nem erõsödtek a tesztjeimen a csíkok, még egy hét után sem, sajnos nem is maradt meg a baba, mondjuk akkor még nem gondoltam rá, hogy ez nem jót jelent, ezt csak tapasztalatként írom, nem azért mert nálad is ez lenne a helyzet!
12 éve vártok a babára? Ó te szegény... :( Kivizsgáláson voltatok már? Szívbõl kívánom, hogy mihamarabb teljesüljön az álmod!!!!
második vagyok: és egyetértek az elsõ hozzászólóval, nem érdemes ilyen korán tesztelni, próbálj meg várni a menzeszed napjáig, én is alig bírtam ki, de erõt vettem magamon :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat.....a türelmem sajnos véges 12 év után:(
A kérdező hozzászólása: Igen 12 éve várjuk a csodát!Akkor volt az elsõ méhenkívüli terhességem, majd néhány év múlva egy korai vetélésem, majd megint egy méhenkívüli, és végül eddig 6 sikertelen lombik.Most vagyok a 7. lombik közepén, ezért tesztelek folyamatosan...... Remélem azért bizakodásra ad okot hogy 3 nagyon halovány pozi tesztem van.....
Jajj.... akkor nagyon-nagyon-nagyon drukkolok neked!!!!!! :D Írd majd meg, hogy mi lesz. Ha + a teszt, még ha halvány is, az már fél siker. Bár ilyen elõzmények után nyilván benne van a félsz az emberben... Mi is elvesztettük az elsõ babánkat, úgyhogy tudom milyen, mikor már terhes az ember, de mégsem meri elhinni. Az átélt trauma mindenképpen rányomja a bélyegét a következõ terhességre. Nagyon remélem, hogy egy kisember (vagy talán több is? :) ) készülõdik új életre benned!!!! ++++++
mi lett veled kedves kérdezõ????

Ha reggel nézem jósteszttel a HCG-t és ott a 2. csík, akkor az mit mutat? (valamivel halványabb csak, mint a tesztcsík)

Vagyis tudja-e a reggeli mutatni az LH-t? Vagy az minden esetben már HCG???

Legjobb válasz: Állítólag a ciklus végén mutathat LH-t is, nem biztos, hogy Hcg. Ezért "jósteszt" szerintem. Hányadik napon vagy?

Állítólag a ciklus végén mutathat LH-t is, nem biztos, hogy Hcg. Ezért "jósteszt" szerintem. Hányadik napon vagy?
Nem elkeseríteni szeretnélek, de nem mindenkinél válik be a jósteszt.Nekem is egyre erõsödött a csík, és aztán megjött.
A kérdező hozzászólása: Most megcsináltam megint. Sokkal gyengébb, mint a tegnap du-i. Vagyis nem ovu várható. Ugye? Mert akkor erõsödnie kéne. De gyengébb a reggelinél is, ami okés ha a HCG-t nézem. NA holnap reggel ellövöm az utolsót és majd az eldönti... Sajnos az hogy hanyadik napon vagyok nem mérvadó, most tiszta káosz van :( Így szeretném tudni, hogy volt-e már ovum, mert a hõm mutatja is meg nem is... A tüneteim viszont olyanok, mintha meglett volna. Nem tudom :(
Ha halványodik, akkor nem várható ovu, és terhes sem vagy. De nagyon nem megbízható, én is pont úgy jártam, mint a második válaszoló, pedig nagyon pozitív volt. Van egy oldal, ahol fent van a lényege, mint jósteszt, nézd meg a szavazásokat, nagyon gyakori a fals pozitív.
Nemrég én is feltettem hasonló kérdést. Megmaradt egy csomó ovutesztem, és használtam jósként reggelente. Nekem is azt mondták, hogy jelezheti a közelgõ új ciklus LH-szintjét. Javaslom, minden reggel csinálj, és figyeld, hogy erõsödik-e a csík. Ha igen, jó eséllyel babás vagy. De ez még nem biztos. Én amikor 3 nap meggyõzõdtem róla, hogy erõsödik, akkor csináltam hcg-t és nagyon halványan már az is kimutatta. Szóval valakinek beválik, valakinek nem. Mivel én 90 Ft-ért vettem õket, én ellövöldöztem velük. Nyilván a több 100 Ft-ossal nem tettem volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, halványodik. Ma reggel is ugyanolyan halvány, mint a tegnap du-i. Tehát se ez, se az. :( Akkor nem értem, mi történik velem... mindegy is, kivárok, majd az idõ megoldja. Nagyon köszönöm a válaszokat!!!
Utolsó vagyok. Hát, a tegnap délutánit ne vedd figyelembe. Csak mindig a reggelit. Az nem jó jel, hogy halványodik, mert amikor nekem missedem volt 9 hetesen, volt a kórházban egy nagyon jó fej dokim, és õ azt mondta, hogy higgyem el, hogy a terhességek 60%-ánál a nõk észre sem veszik a vetélést. Ezért lehet elszomorító a korai tesztelés (+) után a mensi, vagy a nega. Drukk neked, pihizz, és a reggelit nézd!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!