Találatok a következő kifejezésre: A Háztól méterre (3 db)

Lehetne számítógéppel video és audio jelet eljuttatni 50-70 méterre? Itt gondolok a bluetooth-tól az infrán keresztül mindenre . Nekem ahoz kéne hogy a tv tuneről el tudjam juttatni a háztól Kb 65 méterre lévő épületbe az adást .

A kábeleés nem kivitelezhet?

Legjobb válasz: Hálózaton? Ismerõsöm is így csinálja, és sokan mások is... (A Bluetooth lassú lenne, az infra nem valószínû, hogy átlát, és olyan messze meg wifis routerrel se biztos, hogy átlövöd, marad a hálózat...)

Hálózaton? Ismerõsöm is így csinálja, és sokan mások is... (A Bluetooth lassú lenne, az infra nem valószínû, hogy átlát, és olyan messze meg wifis routerrel se biztos, hogy átlövöd, marad a hálózat...)
pl. egy ilyesmi? http://elektronika.vatera.hu/navigacio_adovevo/egyeb/wireles.. vagy digitálisan wifin keresztul?

Hány méterre kell lennie a pottyantós budinak a háztól? (A hülye válaszadók kíméljenek! )

Na arról van szó hogy a házunktól a szomszédnak vagy 2méterre van a pottyantós budija,és mi új szobát szeretnénk és akkor még közelebb lesz a budi,és szólni akkarunk a szomszédnak hogy rakja arébb de míg nem tudjuk hogy milyen távolságra kell a budinak lenni a háztól addig nem akkarunk neki szólni!!(Bár gondolom hogy nem 2méterre kellene lenni a budinak a háztól!!!!)

Legjobb válasz: Szerintem erre nincs szabály, fõleg ha nem hanyagolják el, akkor az nem büdös.

Szerintem erre nincs szabály, fõleg ha nem hanyagolják el, akkor az nem büdös.
Helyi szabályozás kérdése. Változó, de a telekhatártól általában 3 méter, másik épülettõl 6 méter szokott lenni az a távolság, ahol bármilyen építményt el lehet helyezni. Kérdés, mi volt elõbb, a ház, vagy a budi? Illetve a helyi szabályozás milyen távot ír elõ, illetve, hogy rendelkezik-e arról, hogy már meglévõ építményeknél mi a teendõ. Ennyi információ alapján nem lehet pontosabbat mondani, de ha bementek az önkormányzathoz az építési osztályra, ott tudnak segíteni.
bocsánat, nem tömör rész, hanem tömör RÉZ vezetéket (MCU), csak "reflexbõl" gépelek :)
ha nem vigyázol leközelebb a faház fog leégni:D bizony, nem kellene sajnálnod a pénzt egy szerelõre. de ha tényleg átmenetileg meg akarod oldani akkor végy egy legalább 30 méteres kültéri hosszabítót (nemtom hol van elvezetve a jelenlegi) ezt dugd be a házban egy védõföldelt dugaljba a lakásban, a másik végébe meg dugdosd a cuccaid a faházban. egy ilyen hosszabító párezer forint, esetleg a végére még biggyessz egy többlukú elosztót de ide is végy egy újat, vmi jobbfajtát. így ez tuti el kell hogy vigye, ezek általában 10-16 amperig bírják, azaz max 3600 Watt a ház hálózatától függõen.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem a vezeték égett el, vagyis nem tudom.5 éve kivezettem egy vezetéket, arra rákötöttem egy elosztót, és talán az elosztó ment tönkre.De a kis kapcsolója most is világít.Egyszer csak leállt a szoli, és az elosztónak volt egy kis égett szaga.Szóval ebben a szituban az elosztó volt gyenge, vagy a vezeték?Ezt nem értem. És nagyon köszönöm a választ!
Tudni kellene, hogy honnan és mit, milyen vezetékkel vezettél ki. Amúgy a szoláriumot amúgy sem érdemes egy szimpla "elosztóba" beledugni...
A kérdező hozzászólása: Egy 7 csöves szoliról van szó.
Honnan és milyen módszerrel vezetted ki a szolihoz az áramot? Tehát mi a "jelenlegi rendszer?" :)
A kérdező hozzászólása: A lakásból vezettem ki a telekre az áramot. Úgy oldottam meg, hogy a lakásban lévõ elosztóba dugom, ha szükségem van az áramra a telken. Azt meg nem mondom, hogy milyen vezetéket használtam, de az elosztó, ami leégett a telken lévõ faházban (vagyis szerintem az égett le) érdekesen viselkedik, mert a kis kapcsolólámpája ég így is. De nem kattog mikor fel, vagy le kapcsolom. Tehát az elosztóval lehet a baj, gondolom én. Tehát elegendõ, ha veszek egy új elosztót, és azt rászerelem a másik helyére?:)
Hivj villanyszerelõt, ha szolira nem sajnáltad a pénzt, ezen miért akarsz spórolni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!