Találatok a következő kifejezésre: A Gravida az (78 db)

Én Dr. Lenkei Gábor vitaminját szedem/alap csomagot
Én is kihánytam mindegyiket. Nekem azt mondta a doki, hogy ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, felesleges a terhesvitamin. 21 hetes kismama
Nekem a MagneB6, a sima B6 vitamin, illetve a gyömbér kapszula segített.
A barátnõm és én is Eurovitet szedünk.Nem vagyok rosszul, nem hízok, szóval én csak ajánlani tudom mindenkinek :) 17hetes kismama
Bocs irtad a Hipp Natalt is. Azt megkell rendelni a gyógyszertárban. Én mindig megrendelek egyszerre 4 dobozzal és akkor egy darabig elég is.
Igyál Hipp Natalt ez egy vitaminos gyümölcskészitmény naponta 20 ml-t kell meginni!! Kifejezetten várandósoknak és szoptató kismamáknak fejlesztették ki.Csak természetes alapanyagok vannak benne! Nagyon jó!! Nekem semmi bajom töle! Gyógyszertárban tudod megvásárolni vagy megrendelni!!Minden jót! 22 hetes kismama
ÉN a Centrum Maternát szedtem, nekem az jött be. Az olyan vitaminokkal vigyázz, ami nem terheseknek van összeállítva, mert pl a sok A vitamin teratogén (azaz magzatkárosító) lehet.
én Az FLP-s termékeket szedem: aloe vera berry (napi fél dl) és nature min tabletta.
hipp natal is jó
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat!! A 2.-nak üzenem, hogy már próbáltam sokféleképpen beszedni, evés elõtt, után, közben, reggel este... Ja és semmi mástól nem hánytam, csak ezektõl!
Flavon Kids. A legjobb, ami jelenleg kapható, nekem is ez vált be. És ezt ki se hánytam.
Szedj Béres cseppet C-vitaminnal+folsavat. A Magne B6 nem csökkenti a hányingert? Próbálj meg változtatni a vitamin idõzítést, mondjuk étkezés után v.este, tedd át máshova.Sokszor kell keveset enni, mondjuk 2 óránként. Próbáld meg összetörve meginni, nem biztos, hogy az okozza. A barátnõm végighányta az egész terhességét pl.de pszichikai oka is lehet, amin a pszichológus tud segíteni. Vagy kérd ki a nõgyógyászod v.védõnõd tanácsát.
Hidd el a Flavon Kids-tõl nincs jobb! Csak természetes vegyszermentes gyümölcsbõl készül! És minden benne van ami a babának és a mamának szükséges! ...és nagyon finom:o) Ha bõvebben érdekel, írj privátba!

Melyik Terhes Vitamin jobb, az Elevit vagy a Gravida? És melyiknek mennyi az ára?

Legjobb válasz: Én az Elevitet folyton kihánytam, aztán Gravidára váltottam. Azt nem hányom ki. A Gravida 2000-2500ft között van (patikafüggõ), olcsóbb 2-3-400ft-tal, mint az Elevit.

Én az Elevitet folyton kihánytam, aztán Gravidára váltottam. Azt nem hányom ki. A Gravida 2000-2500ft között van (patikafüggõ), olcsóbb 2-3-400ft-tal, mint az Elevit.
Az Elevitben nincsen jód! Pedig az nagyon fontos terhesként! Gravidiára szavazok!
Mindkettõ jó, de a Gravida sokkal szimpatikusabb kinézetre, és azt hiszem, olcsóbb is!
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön megyek tanácsadásra, majd meg kérdezem a dokimat, de köszi szépen a pozitív válaszokat :)
Nem elhanyagolandó hogy a Gravidában van jód, és olcsóbb is!
Nekem az Elevit vált be, de szerintem mindegy melyiket választod, mindkettõ jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors válaszod! :)
Elevit 100-as: 5980ft, Gravida 100-as: 5162ft.
A kérdező hozzászólása: És a 100x as kiszerelésben nem tudod mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Ma kiváltottam a 90 db-os Gravidát! :) Köszi a válaszokat, és a tippeket :)

Eddig terhesség tervezése óta szedtem a Femibiont. Egy hónap múlva szülni fogok és most megvettem erre az időre a Gravidát. Van itt olyan aki Gravidát szedett és bevált neki? 35 hkm

Igazából erre az utolsó 1 hónapra nem akartam 6000ft-ot költeni a terhesvitaminra ezért vettem meg az olcsóbb Gravidát ami most 2000ft volt.

Legjobb válasz: Én is eleinte Femibiont szedtem, majd a terhesség közepe/vége felé Gravidára váltottam. Teljesen jó volt, utólag már bántam, hogy nem váltottam hamarabb.

Én is eleinte Femibiont szedtem, majd a terhesség közepe/vége felé Gravidára váltottam. Teljesen jó volt, utólag már bántam, hogy nem váltottam hamarabb.
Én az elõzõ két terhességemnél csak a Gravidát szedtem, igaz, a 3. hónaptól már csak elvétve. A Védõnõ is azt javasolta és a nõdoki, hogy utána már ne szedjem minden nap. Így is 4 kilós gyerekeket szültem... Most a harmadiknál is ezt szedtem a 3. hónapig, most kezdtem áttérni a Hipp natalra. Az valahogy finomabb! :) De abból is kétnaponta "húzok egyet" (folyékony, a dm-ben vettem). Úgyhogy sztem Neked sem kell már minden nap, sõt, 3-4 naponta is elég egy szem. Így marad a szoptatási idõszakra is. Lassan (nagyon lassan) meg már jönnek a friss gyümölcsök. Az bõven elég!
Csatlakozom a 2. válaszadóhoz. Nekem a nõdokim a 20. hétig javasolta a Gravidát (vagy mást, én azt szedtem), azt se minden nap szedjem. Utána már nem kell, én azért heti 2x ettem. Utolsó hónapban a magnéziumot kell nyomni, aztán utolsó héten már azt sem. A babád már kifejlett állapotban van. Az idegcsõzáródás a 8. héten befejezõdött. Terhesség tervezésekor kell szedni folsavat és egészségesen táplálkozni. Én nem híztam a Gravidától, de sok szakmabeli marketingfogásnak tartja a folyamatos szedést.
A kérdező hozzászólása: Akkor elég ha 2 naponta szedek be egyet a szülésig? Elvileg még 5 hetem van addig.Magnéziumot szedtem már terhesség elõtt is és azóta is szedem.Meg vasat is.A vérképem tökéletes.
Még ritkábban is szedheted! Szoptatás alatt is érdemes heti 2 szemet bekapni.


Melyik a jobb? Az Elevit vagy a Béres Gravida? Melyiket érdemes szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia! Én a Béres Gravidát szedtem azt mondta a dokim,hogy teljesen mindegy. (A Gravaidát kellett délben bevennem,de ha nem evés után vettem be, akkor egybõl ki is hánytam. Nem tudom,hogy az Elevitnek van-e ilyen hátulütõje.) Sok sikert!

Szia! Én a Béres Gravidát szedtem azt mondta a dokim, hogy teljesen mindegy. (A Gravaidát kellett délben bevennem, de ha nem evés után vettem be, akkor egybõl ki is hánytam. Nem tudom, hogy az Elevitnek van-e ilyen hátulütõje.) Sok sikert!
Én is a Gravidát szedem. Meg vagyok elégedve vele. Nekem bevált.
Hú, én 30 napja szedem az Elevtitet, de iszonyatos székrekedésem van tõle, úgyhogy holnaptól Gravidára váltok, hátha nekem jobb lesz... Persze szerintem ezt is szervezete válogatja. Kinek ez jön be, kinek az, ki ezzel szimpatizál, ki azzal.
Szia..az otodik valaszolonak uzenem, hogy meg senkinek nem szuletett nagyfeju babaja a terhesvitaminoktol!!!!!! Sajat tapasztalatom az Elevit-el az, hogy en nehezen birom.....hanyinger es rokazas..tuti a vitamintol ugyanis amikor szunetelek akkor nincs semmi bajom..amugy a 14 hetben vagyok.
A Gravida szerintem jobb, nekem a védõnõ is azt ajánlotta. Én szedtem mind a kettõt, mert a Gravidával kezdtem, aztán következõ hónpban nem volt a patikában, csak Elevit, azt kevésbé szerettem, nekem égett tõle a gyomrom. Következõ hónapban meg már inkább nem szedtem semmit, hanem minden nap ettem almát, körtét, répát meg mindenféle zöldséget-gyümölcsöt, és így volt a legjobb, a babám is gyönyörû egészséges lett. Csak vasat szedtem, mert az mindig alacsony volt nekem, azt felírták.
az Elevittõl nagy lesz a baba feje és ez komoly egy orvos mondta!Nem vicc!Nem kell semmi rengeteg gyümölcs és kész azt semmi nem pótolhatja!
Lényegében teljesen mindegy. A Gravidában az a szimpatikusabb, hogy kevesebb A-vitamint tartalmaz (a túl sok A-vitamin okozhat problémát). Az Elevit nem tartalmat jódot, ez egyszerre elõny és hátrány (valamennyi jódra szükség van, de ezt pl. a jódozott só bõségesen fedezi, a túl sokból meg gond is lehet). Az áruk is kb. egyforma. Van ezeknél sokkal olcsóbb mazgatvédõ vitamin is (Pregnavit). Egyébként szerintem hallgass az orvosod/védõnõd tanácsára, ha pedig nekik is mindegy, akkor dobj fel egy érmét. :)
Nekem az orvosom ajánlotta az Elevitet. Mi még a 3 hónapos türelmi idõben vagyunk, így 2 naponta egy szemet kell szednem. Semmi mellékhatása nincs nálam, de van olyan ismerõsöm, akinek székrekedést okozott, ez rajta van a betegtájékoztatóján is egyébként. Nekem az se baj, ha éhgyomorra veszem be, semmi rosszat nem tapasztaltam vele kapcsolatban.
Én Elevitet szedek, de nekem semmi bajom nincs tõle. 15 hetes kismami
Elevitet szedtem, ezt ajánlotta az orvos. Viszont a terhességem alatt felszedtem vagy 18kg-t. (Ez sajnos nemcsak a baba és tartozékai voltak). Azon túl, hogy szerintem akaraterõm sem volt, mindig éhes voltam. Utólag tudtam meg, hogy az Elevit miatt lesz nagyon éhes az ember lánya. Kívánós annyira nem voltam, ccsak éhes. Félre ne érsd, nem az Elevitet hibáztatom az akaratgyengeségemért, de tény hogy sokak panaszkodtak a megnövekedett éhségérzetre az Elevit szedése alatt. Szerintem ha nem akarsz sokat hízni, ne szedd az Elevitet.

Első vizsgálatnál csütörtökön a leletre azt írta a doki, hogy "nagyobb grav. ". Ez mit jelenthet?

7-8-9 hetet? 1 hét múlva lesz ultrahang vizsgálat, addig tűkön ülök. 3. baba, a kicsi még csak 8 hónapos lesz, a "nagy 3 éves". Még nem állt be a menszim a szoptatás óta. Segítsetek!

Legjobb válasz: Hát így mèg nem hallottam,nem tüntettek fel mellè esetlehg egy számot? Mert igazábòl ez a baba/terhessèg korát jelöli a fogantatástòl számolva. Pl. grav.s.4-5-6! Nekem az elsõ vizsgálatnál ez volt a papíromra írva:kora grav. Azaz korai terhessèg. De ez a kifejezès....nem tudom hány hetet jelöl! Petezsákot látott már?Ha igen,hány milis volt? Vagy csak felritkulás volt láthatò?

Hát így mèg nem hallottam, nem tüntettek fel mellè esetlehg egy számot? Mert igazábòl ez a baba/terhessèg korát jelöli a fogantatástòl számolva. Pl. grav.s.4-5-6! Nekem az elsõ vizsgálatnál ez volt a papíromra írva:kora grav. Azaz korai terhessèg. De ez a kifejezès....nem tudom hány hetet jelöl! Petezsákot látott már?Ha igen, hány milis volt? Vagy csak felritkulás volt láthatò?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod. :) Még nem volt ultrahangos vizsgálat, csak csütörtökön lesz. Az elõzõ terhességeimnél szinte menszi kimaradáskor már észleltem a tüneteket és azoknál szinte túl korán mentem orvoshoz, de most semmi.Akkor nekem is korai grav volt a papíromon, meg "?", de ezzel a nagyobb terhességgel nem tudom mit kezdjek. Jobb lett volna egy kicsit tisztábban látni! Terveztünk 3. babát, csak kb 2 év múlva. A két kis drágámmal is kimerítõek a napok, így most egy kicsit be vagyok tojva! A nagylányra 1, 5 évet vártunk, a kicsi 4 hónap alatt jött össze... Most meg már nagyobb terhes vagyok, kicsit megijeszt ez a helyzet és a tudatlanság. Nem hittem, hogy velem is megtürténhet, hogy nem veszem észre/nincsenek tünetek...
A kérdező hozzászólása: Kössz Mindenkinek... ! :D Ennyit errõl az oldalról!

36 hetes kismama vagyok, tegnap voltam vizsgálaton és a papíromra azt írta a doki, hogy "Grav. s. 36. Bv.: C3111". Ez pontosan mit jelent?

El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!

A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!
Ahogy az elõttem író is mondta, a grav 36 = 36 hetes vagy. a C3111 a méhszájra vonatkozik. Ezek szerint ha jól tudom a külsõ méhszályad zárt. C1111nél jelenti azt, hogy megérett a szülésre.
Szia! A C3111 a 3a méhnyak hossza.Az elsõ 1 a külsõ méhszáj, a második 1 a nyakcsatorna tágassága, a harmadig 1 a belsõ méhszáj tágassága.A GS a terhességi kor.

Mikortól kellene elkezdenem szedni az Elevitet vagy a Gravidat? Melyik jobb?

1év múlva (23 vagyok most) szeretnék babát és szeretnék rá tudatosan felkészülni!

Legjobb válasz: En elevitet szedek bar ez hizlal,kovetkezokor biztos gravidat szedek majd..Allitolag jobb egy ket honappal elkezdeni mielott teherbe esnel..sok sikert!

En elevitet szedek bar ez hizlal, kovetkezokor biztos gravidat szedek majd..Allitolag jobb egy ket honappal elkezdeni mielott teherbe esnel..sok sikert!
Én nem szedtem egyiket sem..Elõtte felesleges, mert nem segít a teherbesesben.Ha szeretnéd szedni, szerintem onnan érdemes, amikor kiderült, hogy babás vagy.Kérdezd meg a dokit, mit javasol.Felkészülni inkább agyilag készülj(etek) és amennyire lehet anyagilag készüljetek..Remélem minél elõbb sikerül.15 hetes pocakos
Elevitet szedek pár hónapja (még nem vagyok babás sajnos), és abszolút nem híztam tõle. Érdemes a tervezett terhesség elõtt 3-4 hónappal elkezdeni a szedését, hogy feltöltõdjenek vitaminokkal, ásványi anyagokkal stb. a saját raktáraid. Gondolj bele, amikor megtudod, hogy terhes vagy, a magzat már min. 2-3 hetes: a létfontossági szervei ekkorra kialakulnak. Nem mindegy, hogy milyen tápanyagokból tud ebben az idõszakban építkezni!!!
Én azóta szedem amióta tudom, hogy babám lesz. Elõtte nem.
Én Elevitet szedek. Az elsõ 3 hónapban mindennap szedtem egyet, most már csak hetenként egyet. Azt hallottam, hogy a szoptatás alatt is javasolt. Sok sikert!:) 32 hetes kismami
Én gravidát szedek.A terhesség elõtt 3 hónappal már ajánlott elkezdeni.Így felkészül a szervezeted, és kivédheted a babád fejlõdési rendellenességeit.Legalábbis nagyobb esélyed lesz egészséges babát szülnöd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat, sokat segítettetek vele! :)

Mit jelent a gravid uterus? És ha az a rendesnél nagyobb az jót vagy rosszat jelent?

Legjobb válasz: Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.

Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.
Miért egyértelmû, hogy vki tanult latint?????? :)
:) )))))Egyetértek az elõttem hozzászólóval!!!!!!
A legtöbb ember nem tanul latinul..... Az orvos biztos mondta volna, ha baj lenne, hogy nagyobb. Gratula...:-)
A gravid uterus azt jelenti, hogy méhen belüli terhességed van. A terhesség hatására a méh is növekedni kezd, ezért is tudják egy idõ után tapintással is megállapítani a terhességet. Mivel terhes vagy ezért nagyobb a méhed az átlagos (nem terhes) méhnél. Remélem, örülsz a babának.

Mi a különbség az Evelit és a Gravida között? Túl sok különbség nincs ugye?

Csak mert a doki azt mondta szedjek Evelitet, de ha Gravidát szedek az se lenne nagy baj?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj. De én pl nem bírtam a gravidát azért szedtem az elevite. Valakinek pont fordítva.

A kérdező hozzászólása: köszi:)
Szerintem nem baj. De én pl nem bírtam a gravidát azért szedtem az elevite. Valakinek pont fordítva.
mind a kettõ jó terhesvitamin! Szerintem inkább a marketing illetve a reklám miatt van aki ezt, van aki azt ajánlja! A dokikhoz járnak orvoslátogatók, és mindenféle ajándékokat kapnak az adott cégtõl ha az õ gyógyszereiket írják fel illetve ajánlják! Ha megnézed az összetételüket nem nagy a különbség a két vitamin között! Én Elevitet szedek, a doki nekem is ezt ajánlotta, én egybõl meg is vettem és a gyógyszertárba hallottam hogy van másfajta terhesvitamin is....! (az elevitnek túl nagy a reklámja) Szerintem próbáld ki az egyike, esetedben a gravidát, és ha neked megfelel akkor ne válts, de ha valami kis mellékhatása lenne akkor próbáld ki a másikat! Van már pocaklakód, vagy még tervezitek csak?
Szia.Én elejétõl fogva Gravidát szedek, semmi bajom tõle, egyébként most direkt megnéztem, és van benne folsav(csak mert elõttem azt irta valaki hogy nincs).És nem utolsó sorban sokkal olcsobb mint az elevit.
Szia!A Gravidától sokan hánynak, még akkor is, ha alapban nem voltak hányósak.Az elevitben van folsav, a Gravidában nincs.
A Gravidában van jód, az Elevitben pedig nincs. Az én dokim emiatt a Gravidát javasolta, de mivel pont elõtte vettem egy nagy doboz Elevitet kiegészítésként Jodid-ot szedetett velem.
Hát nálam az ára döntött! Így Gravidát szedtem, pedig én is láttam az Elevites reklámot! Amúgy ha meg nem elég a folsav ami benne van és gond lenne a nõgyógyász úgy is ír fel még vasat neked. Én a terhesség vége felé kaptam mellé Maltofert is, ez vas. De amúgy mond, kérdezd meg a nõgyógyászt, szülésorvosod õ mit ajánl. Illetve csak közölheted vele, hogy ezt szeded. Aztán majd látjátok véreredménybõl kell e még mellé vas vagy valami. Tehát igazából szerintem hasonló! Persze ha nem bírod az egyiket akkor szeded a másikat! Vagy harmadikat! :) Van választék! Amúgy az nem Evelit, Elevit! Csak szólok, nem rosszból, de lehet csak véletlen gépelted el! De ha nem jobb ha én szólok mint hogy vhol kinevessenek rossz akaratú emberek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Tényleg csak elgépelés volt, de köszi hogy szóltál!Még nincs pocaklakó, csak tervezzük, csak azért kérdeztem mert valamiért nekem is szimpatikusabb a Gravida, nem tudom miért, de gondoltam hogy nincs túl sok különbség!Amúgy azt is mondta a doktor út, hogy ha pozi a teszt, akkor kezdjek szedni folsavat is, szóval azt is veszek, hátha hamarosan szedhetem:D
Szia! Szerintem is nagy különbség, hogy a Gravidában van jód!! Én mondjuk Elevitet szedtem, kb. 20. hétig, + néha Jodicumot ittam.
Én a Gravidát szedtem, az Elevittõl székrekedésem volt. Amúgy ugyan az, csak a Gravidát nem reklámozzák (nem tudom miért). Különben nálam a Gravidának már csak a csomagolása is szimpatikusabb. Én jobban szerettem.

A Gravida vagy az Elevit a jobb?

Állítólag az Elevitbe nincsen jód, ezért jobb a Gravida?

Legjobb válasz: Sok kismamának az Elevittõl szorulása van, s ezért inkább áttérnek a Gravidára, de ez is egyéntõl függ.

Sok kismamának az Elevittõl szorulása van, s ezért inkább áttérnek a Gravidára, de ez is egyéntõl függ.
a fentiekbõl is kitûnik, még ha nem is táblázatoks, hogy teljesen más az összetételük, gondolom mert nem azonos táplálkozás mellé fejlesztették ki. Én elevitet szedek, de azt hsizem szinte mindegy, hogy elevit, materna, supradin, centrum, gravida...
Szia! Szerintem teljesen egénfüggõ, hogy ki melyiket szedi, na és hogy ki melyiket bírja, mert van aki ettõl, van aki attól van rosszul. Én Elevitet szedek már az elejétõl, és nekem nem okoz semmilyen problémát! 32 hetes kismama
Én az elsõ tehességemkor is az Elevitet szedtem most lesz 6 éves a kislányom okos és egészséges.Most 10 hetes vagyok és szintén az Elevitet szedem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!