Találatok a következő kifejezésre: A Gravidát érdemes (8 db)

Érdemes újból elkezdenem a Gravidát a 20. héten?

Legjobb válasz: Persze bármikor ! a hányinger miatt hagytad abba? sõt vastablettát is szedhetsz majd még a kismamavitamin mellé.

Persze bármikor ! a hányinger miatt hagytad abba? sõt vastablettát is szedhetsz majd még a kismamavitamin mellé.
A kérdező hozzászólása: Igen a hányinger miatt, amint bevettem ki is jött. Lehet emiatt baja, hogy hetekig nem szedtem semmit?
A kérdező hozzászólása: Már nincsenek rosszulléteim, de félek, hogy ismét ki fog jönni a rossz emlékek miatt :D
szija én is azért hagytam abba a gravidát, megkérdeztem a védõnõt hogy muszáj -e végig szedni azt mondta hogy 12.hétig szedjem., Utána abba hagyhatom és bármikor , szedhetem megint .
Ha hányingered volt tõle, lehet érdemesebb lenne másikat szedned!
Igaz, miért nem szedsz valami másfélét? Mondjuk Femibiont?
Bármikor el lehet kezdeni és váltani is lehet. Ha nem volt jó, akkor tényleg jobb lenne másikat szedned. Én az Elevitet nem bírtam, a Femibionnal minden oké. 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Egész nap hányingerem volt. Magával a tabletta beszedéssel volt gondom, nem a tablettával. Nagyon nehezen veszem rá magam, és majdnem mindig megakad a torkomon :(
Akkor vegyél Hipp Natal-t, az folyékony és elég finom.

Melyik napszakban érdemes bevenni a Gravidát? Mellé a Magne B6-ot, mert napi 3-or szedek 0, 5-ös Frontint? Üdv: 13 hetes kismama!

Legjobb válasz: Tudsz róla, hogy a Frontin hatóanyaga ugyanaz, mint a Xanaxnak?! Az orvosod tudja, hogy szeded?

Tudsz róla, hogy a Frontin hatóanyaga ugyanaz, mint a Xanaxnak?! Az orvosod tudja, hogy szeded?
A kérdező hozzászólása: Igen, tudja. Járok is hozzá havonta. A jövõhéttõl kell csökkentenem 0.25-el. Arról is tudott, hogy babát szeretnék. Már lassan 9 éve ezt szedem sajnos.
Te nem szeretnél babát! Te neked már van!!!!!! Mond meg a dokinak, hogy terhes vagy!!!! Frontint nem szedhetsz!!!! Van terhes kedélyjavító, de ez nem az!!!!

Szedem a Gravida vitamint, kb. a 30 hétig érdemes vagy tovább?

16 hetes.

Legjobb válasz: Elvileg még szoptatás alatt is lehet szedni, de nekem a dokim azt mondta a 25. héten, hogy csak 3 naponta szedjem, mert nagyon nagy lett a babám. 2 héttel jár elõbbre a méretei alapján.

Elvileg még szoptatás alatt is lehet szedni, de nekem a dokim azt mondta a 25. héten, hogy csak 3 naponta szedjem, mert nagyon nagy lett a babám. 2 héttel jár elõbbre a méretei alapján.
Szia! Védõnõdet illetve a dokidat kellene megkérdezni a biztos válasz miatt. :D Amúgy sokfajta választ kaphatsz, mert a vélemények megoszlanak! Van akinek egészen a szoptatásig kell szednie vagy szedi, valaki 30. hétig onnantól semmit csak kálcium és magnézium. Olyan is van aki 30.-hétig szedi de csak 2 naponta egyet. Szóval ez ilyen... A méretek alapján és a te vitaminbeviteled mérlegelése alapján kell dönteni arról, hogy meddig érdemes szedni. Nálam a helyzet az, hogy én a fogantatás elõtt 1-2 hónapjától kezdve szedem az elevitet, 8-9 héttõl kezdve váltottam femibionra a folsav magasága miatt. aztán 12-14 héttõl visszaálltam az elevitre és azóta is azt szedem mert ettõl nem vagyok rosszúl se. A femibiontól meg volt rosszúllét. Kinek mi jön be! :D 26 hetes vagyok és a védõnõm mondta, hogy nyugodtan szedjem. Na de képzeld! Volt amikor egy napot kihagytam, mert gondoltam arra, hogy nem e viszem túlzásba! Majdnem olyan beteg lettem, megfázásszerû tünnetek kezdtek jelentkezni nálam. Másnap egybõl bekaptam és sokkal jobban lettem tõle. Szerintem a szervezet is jelzi, hogy mirre van szüksége. Én valószínûleg végig szedem! Sok bolodságot!!
Az én dokim az mondta h az elsõ 12hétben napi 1, aztán a középsõ trimeszterben 2naponta, majd a 3.ban csak 3naponta szedjem. Sok boldogságot kivánok! 38hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ.


A Gravidát hogy érdemes alkalmazni? Lehet úgy, hogy csak 2 naponta 1 et veszek be? Palástfű és cickával is lehet együtt alkalmazni?

Ma vettem Gravida terhesvitamint.Még csak most próbálkozunk a babával(ez lesz az 5.hónapunk.)Nagyon kevés vitamint, gyümit és zölit eszek...sajnos, így ez biztos lórugás a szervezetemnek, annyi vitamint naponta bevinni, mint ami van benne.Szerintetek úgy is használ, ha 2 naponta veszek be 1 et?vagy Inkább minden nap egyet?(elvileg ez a javasolt adag)

Legjobb válasz: Szerintem elég ha 2-3naponta szeded, én terhes vagyok és csak 3 naponta szedem az elevitet, szóval neked nem terhesen is bõven elég 3 naponta szedni. És szerintem lehet együtt inni, csináld úgy hogy egyik nap ezt iszod, a másik nap azt, harmadik nap meg beveszed a bogyit.:) (Én feleslegesnek tartom a terhesvitamin szedését terhesség elõtt, hiszen a nevébe is benne van hogy TERHESvitamin, tehát a terhes nõknek kell szedni, nem annak aki babát szeretne. De mindegy, tudom, nem ez volt a kérdés.)

Szerintem elég ha 2-3naponta szeded, én terhes vagyok és csak 3 naponta szedem az elevitet, szóval neked nem terhesen is bõven elég 3 naponta szedni. És szerintem lehet együtt inni, csináld úgy hogy egyik nap ezt iszod, a másik nap azt, harmadik nap meg beveszed a bogyit.:) (Én feleslegesnek tartom a terhesvitamin szedését terhesség elõtt, hiszen a nevébe is benne van hogy TERHESvitamin, tehát a terhes nõknek kell szedni, nem annak aki babát szeretne. De mindegy, tudom, nem ez volt a kérdés.)
Szerintem pont hogy naponta kellene szedned (terhesség alatt csökkenthetõ), hisz a szervezetednek most szüksége van arra, hogy fitt leygél, másrészt folsavat tartalmaz, ami a babának is fontos. Nekem a dokim magyarázta el, hogy ha a teherbe esés elõtt már legalább 1 hónappal nincs elgé folsav a szervezetben, akkor pont a legkritikusabb elsõ hetekben nem kap a baba "védelmet", így a tablettával kivédhetõ betegségeket sem tudjuk elkerülni. Szerintem ennyit megér egy egészséges baba.
A kérdező hozzászólása: na..most 50-50 %igen-nem...nem tudok eligazodni...Tudom, hogy terhes vitamin, de én annyira minimális zöldség-gyümölcsöt eszem, hogy muszáj valamit szednem...most egy sima centrum vitaminnal nem sokra megyek...ez meg direkt olyanokat tartalmaz, ami jó a babának is:) )) Csak a magam megnyugtatása érdekében szedném...de nem tudom, hogy naponta, vagy elég 2 naponta...????? Van így értleme szedni? a cickát meg a palástfüvet nem is lehet felváltva inni, ugyanis az egyiket a ciklus elsõ felében a másikat a ciklus második felében kellene. Ja és reklámban is azt mondják hogy a terhesség elõtt is ajánlatos...betegtájékoztatóban is bebnne van:) ))

Melyik a jobb? Az Elevit vagy a Béres Gravida? Melyiket érdemes szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Szia! Én a Béres Gravidát szedtem azt mondta a dokim,hogy teljesen mindegy. (A Gravaidát kellett délben bevennem,de ha nem evés után vettem be, akkor egybõl ki is hánytam. Nem tudom,hogy az Elevitnek van-e ilyen hátulütõje.) Sok sikert!

Szia! Én a Béres Gravidát szedtem azt mondta a dokim, hogy teljesen mindegy. (A Gravaidát kellett délben bevennem, de ha nem evés után vettem be, akkor egybõl ki is hánytam. Nem tudom, hogy az Elevitnek van-e ilyen hátulütõje.) Sok sikert!
Én is a Gravidát szedem. Meg vagyok elégedve vele. Nekem bevált.
Hú, én 30 napja szedem az Elevtitet, de iszonyatos székrekedésem van tõle, úgyhogy holnaptól Gravidára váltok, hátha nekem jobb lesz... Persze szerintem ezt is szervezete válogatja. Kinek ez jön be, kinek az, ki ezzel szimpatizál, ki azzal.
Szia..az otodik valaszolonak uzenem, hogy meg senkinek nem szuletett nagyfeju babaja a terhesvitaminoktol!!!!!! Sajat tapasztalatom az Elevit-el az, hogy en nehezen birom.....hanyinger es rokazas..tuti a vitamintol ugyanis amikor szunetelek akkor nincs semmi bajom..amugy a 14 hetben vagyok.
A Gravida szerintem jobb, nekem a védõnõ is azt ajánlotta. Én szedtem mind a kettõt, mert a Gravidával kezdtem, aztán következõ hónpban nem volt a patikában, csak Elevit, azt kevésbé szerettem, nekem égett tõle a gyomrom. Következõ hónapban meg már inkább nem szedtem semmit, hanem minden nap ettem almát, körtét, répát meg mindenféle zöldséget-gyümölcsöt, és így volt a legjobb, a babám is gyönyörû egészséges lett. Csak vasat szedtem, mert az mindig alacsony volt nekem, azt felírták.
az Elevittõl nagy lesz a baba feje és ez komoly egy orvos mondta!Nem vicc!Nem kell semmi rengeteg gyümölcs és kész azt semmi nem pótolhatja!
Lényegében teljesen mindegy. A Gravidában az a szimpatikusabb, hogy kevesebb A-vitamint tartalmaz (a túl sok A-vitamin okozhat problémát). Az Elevit nem tartalmat jódot, ez egyszerre elõny és hátrány (valamennyi jódra szükség van, de ezt pl. a jódozott só bõségesen fedezi, a túl sokból meg gond is lehet). Az áruk is kb. egyforma. Van ezeknél sokkal olcsóbb mazgatvédõ vitamin is (Pregnavit). Egyébként szerintem hallgass az orvosod/védõnõd tanácsára, ha pedig nekik is mindegy, akkor dobj fel egy érmét. :)
Nekem az orvosom ajánlotta az Elevitet. Mi még a 3 hónapos türelmi idõben vagyunk, így 2 naponta egy szemet kell szednem. Semmi mellékhatása nincs nálam, de van olyan ismerõsöm, akinek székrekedést okozott, ez rajta van a betegtájékoztatóján is egyébként. Nekem az se baj, ha éhgyomorra veszem be, semmi rosszat nem tapasztaltam vele kapcsolatban.
Én Elevitet szedek, de nekem semmi bajom nincs tõle. 15 hetes kismami
Elevitet szedtem, ezt ajánlotta az orvos. Viszont a terhességem alatt felszedtem vagy 18kg-t. (Ez sajnos nemcsak a baba és tartozékai voltak). Azon túl, hogy szerintem akaraterõm sem volt, mindig éhes voltam. Utólag tudtam meg, hogy az Elevit miatt lesz nagyon éhes az ember lánya. Kívánós annyira nem voltam, ccsak éhes. Félre ne érsd, nem az Elevitet hibáztatom az akaratgyengeségemért, de tény hogy sokak panaszkodtak a megnövekedett éhségérzetre az Elevit szedése alatt. Szerintem ha nem akarsz sokat hízni, ne szedd az Elevitet.

Érdemes-e a terhesvitamin (Gravida) mellett még valamilyen vitamint szedni?

18 hetes kismama vagyok, eddig csak gravidát szedtem

Legjobb válasz: nem, hacsak nincs vmilyen extra panaszod. a vérképedbõl megállapítható, h szükséged van-e még valami másra is

nem, hacsak nincs vmilyen extra panaszod. a vérképedbõl megállapítható, h szükséged van-e még valami másra is
Én kalciumot vettem még be, h a fogaim ne menjenek tönkre. De a vesekõ miatt óvatosan kell.
Esetleg omega3

Mit illetve milyen vitamint érdemes szedni hogy biztosan elkerüljem a megfázást? Kismama vagyok és szedek gravidát, nem lesz sok ha mellé még mást is szedek?

Tudom hogy sok zöldség gyümölcs c vitamin,de már folydogál az orrom. Szeretném megel?zni,de oltatni nem akarok.

Legjobb válasz: Homeopátia. A patikákban lehet kapni egy kis könyvet (könyves boltban meg nagyobbat is) Homeopátia napjainkban, ahol röviden le vannak írva a tünetek és a javasolt szer. Van kismamás rész is. Megelõzésre is javasolnak szereket. Elmehetsz homeopátiás dokihoz is, õ alkati szert talál neked, ami mindig jó(t tesz neked).

Homeopátia. A patikákban lehet kapni egy kis könyvet (könyves boltban meg nagyobbat is) Homeopátia napjainkban, ahol röviden le vannak írva a tünetek és a javasolt szer. Van kismamás rész is. Megelõzésre is javasolnak szereket. Elmehetsz homeopátiás dokihoz is, õ alkati szert talál neked, ami mindig jó(t tesz neked).
Orr folyásra kamillás, eukaliptuszos párologtatást szoktam a lakásban, kakukkfû krémmel érdemes mellkast kenni, megakadályozza a lejjebb húzódását a tünetnek. Limonádét rendes citromból, és ha ízesíteni akarod mézzel. Elég nehezen szereztem be a propoliszt /méhésztõl, idõnként gyengébb kivonat gyógyszertárban is van/ nagyon jó immunrendszer erõsítõ.
Inhalálj!De azért folyik az orrod mert a szervezeted kilöki a sok bacilust magából.Az orrfolyás hasznos dolog mert nem marad benned a sok baci!

Tényleg érdemes elevitet vagy gravidát szedni a tervezett terhesség előtt és közben? És ha igen melyiket javasoljátok? Vagy van olyan ami segíti a teherbeesést?

Legjobb válasz: Elõtte már 4 hónappal elkezdtem az elevitet, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, szerencsére nagyon korán mindjárt szedtem mellé 3 mg folsav és napi egy magnéziumot. A dokival is megbeszeéltem, õ a folsavat az elsõ 3 hónapban javasolja plusszban. És nem híztam eddig tõle! Remélem majd a kisbaba és értékeli az anyukája igyekezetét:)

Elõtte már 4 hónappal elkezdtem az elevitet, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, szerencsére nagyon korán mindjárt szedtem mellé 3 mg folsav és napi egy magnéziumot. A dokival is megbeszeéltem, õ a folsavat az elsõ 3 hónapban javasolja plusszban. És nem híztam eddig tõle! Remélem majd a kisbaba és értékeli az anyukája igyekezetét:)
Én is az elevitet szedtem, de csak akor, mikor rájöttem, hogy terhes vagyok.É(kop-kop)egészéges a kislányom(most 4 éves)
Nekem annó azt mondta az orvos hogy csak az elsõ 3 hónapban kell szedni mert ha tovább szedem nagy lesz a baba és nehéz megszülni.És azt is mondta ha az ember kiegyensulyozott táplálkozást folytat nem kell semmilyen magzatvédõ vitamin.
Kedves Utolsó! A Gravidában több "cucc" van, mint az Elevitben. Van amelyik hatóanyagból kevesebb a mennyiség a G-ban, mint az E-ben, de ez szerintem még jó is, mert nem kell akkora mennyiség azért vitaminokból sem. Az E. majdnem 4 ezer / 30 szem, a G. 1850 ft/ 30 szem.
A kérdező hozzászólása: persze ezeken kívül...
30 szem elevit nem 4 ezer Forint, hanem majdnem 2 ezer.Szerintem az jobb, mint az összes többi vitamin.Nekem bevált.A teherbeesés elõtt el kell kezdeni szedni, mert mire kiderül, hogy terhes vagy, 4-5 hét el is telik a terhességbõl és ugye az elsõ idõkben a legfontosabbak a vitaminok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kedves és támogató válaszokat! Mindenkinek rukkolok, a baba miatt, remélem mihamarabb összejön nekünk! Írjátok le hgy mi lett avégeredmény:-)!
Szia én a terhességem elõtt egy honappal elkezdtem az elevitet/szerencsére rögtön összejött/És terhesen is szedem nekem bejött semmi gond nem hiztam nincs mellékhatás.Sok sikert és mielõbbi babásodást! Kedves utolso ugyanolyan jó a gravida?És mennyivel olcsobb??/bocsi a belekontárkodásért!/
Szia! Én Elevitet szedek, szerintem nem árt egy kis vitamin. Viszont áttérek majd a Gravidára, mert az sokkal olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És remélem nemsokára jön a gólya, mert már nagyon várjuk!
Gravida*Folsav*Magnézium egyben.Szerintem érdemes mert úgysem tudod az összes létezõ vitamint biztosítani a kajával.Ártani nem árt.
szerintem amig probalkoztok, addig eleg csak a folsav 100-200mg/nap. ha megfogant, akkor kezdjel el terhes vitamint szedni, addig tulajdonkeppen majdnem felesleges, csk kipisiled es ahhoz meg eleg draga. en is elevittel kezdtem es par honap utan abbahagytam, majd 6 honapra ra sikerult a baba. addig folsav es egeszseges taplalkozas, sok viz! remelem hamar teljesul az almotok! ropitem neked is a golyat! 10+5 km
Sziasztok! Én most regisztráltam magam itt elõször.Én Elevitet szedtem mikor megtudtam, hogy gyermekem lesz.6hetesen abba kellett hagynom, mert nem voltam jól tõle.Majd 1 hét kihagyás után újra elkezdtem szedni(sajnos)és újra rosszul voltam tõle.(görcsöltem, véreztem)Elmendtem a dokimhoz és azt mondta nem szedhetem tovább, mert csak baj csinálok vele.És sajna bekövetkezett amit soha nem fogok elfelejteni.2011.12.30 meghalt a kislányom 15 hetesen a pocimban.Most próbálkozunk a párommal, de nem jön össze így elkezdem szedni a Gravidát.Igaz nagyon félek tõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!