Találatok a következő kifejezésre: A GYEDet is kapni fogom, (19 db)

Ha a tgyás 70%, és így kapok 96. 000ft-ot, a gyed is 70%, akkor gyed alatt is ennyit fogok kapni, vagy abból több mindent vonnak?

Legjobb válasz: Én TGYÁSRA 90-95 között kaptam (hónap függõ volt) és GYED-re is ugyanígy kapok. + CSP. Szóval 100-105 ezer/hó.

Én TGYÁSRA 90-95 között kaptam (hónap függõ volt) és GYED-re is ugyanígy kapok. + CSP. Szóval 100-105 ezer/hó.
A kérdező hozzászólása: Az nagyon jó! Köszönöm a választ!
1# kértél kompenzációt vagy a gyerekkedvezmény miatt ? mert alapból kevesebb a gyed mert nem adómentes jövedelem már május/június óta nekem küldtek papírt amit ki kellet töltenem h ne vonjanak a gyedembõl hanem a kiesést kompenzálják
1. vagyok: Nekem jár a kompenzáció, ami havonta 6500 Forint. Tehát annyira nem rossz, mint ahogy a táblázatban egyébként benne van. Igényeltem a családi adókedvezményt is, de azt a férjem veszi inkább igénybe, mert vállalkozó. Visszatérve a kompenzációra: hihetetlen, hogy a magasabb br. béreseknek jár a több kompenzáció és az alacsonyabb béreseknek a kevesebb. Nem fordítva kéne lennie?!
Kevesebb a Gyed, mert abból SZJA-t is vonnak! :( A TGYáS- ból csak nyugdíjjárulékot. Részmunkaidõs vagyok, a TGYáS-om 42 ezer volt, a GYED pedig 38 ezer. De az is igaz, hogy módosíthat az összegen, ha adókedvezményt, kompenzációt, egyebeket igényelsz.
Pont fordítva:D Mindkettõbõl vonnak szja-t, de a gyedbõl még nyugdíjjárulékot is. Így a gyed mindig kevesebb, mint a tgyás, 10%-al (ennyi a nyugdíjjárulék)
De igen. Csakhogy ebben az országban minden fordítva van! :( Plusz jellemzõen: aki a földre került, abba belerúgnak még néhányat...

A GYEDet akkor is kapni fogom, ha a babát decemberre várom, de áprilisban ki kellett lépnem a munkahelyről?

Most munkanélkülin vagyok,de elotte 3 éves munkaviszonyom volt.

Legjobb válasz: Nem, mivel a GYED akkor jár, ha még munkaviszonyban vagy, azt nem nézik, hogy korábban voltál-e, csak azt, hogy most vagy-e.

Nem, mivel a GYED akkor jár, ha még munkaviszonyban vagy, azt nem nézik, hogy korábban voltál-e, csak azt, hogy most vagy-e.
Szerintem viszont kapsz GYED-et, mert a számítás alapja, hogy a szülést megelõzõ 2 évben legyen 180 ledolgozott munkanapod. De szerintem nézz utána a neten v. kérdezz rá a munkanélküliben.
A kérdező hozzászólása: ERGO:ugyanott vagyok, köszi..
Szerintem kaphatsz gyedet, mivel a 180 napod megvolt, viszont mivel munkanélkülin voltán, az átlagkeresetedet igencsak lehúzza, ezért nem biztos hogy jobban jársz majd vele, mintha gyest kapnál. Érdemes kiszámoltatni egy tb-s szakemberrel.
Na akkor most ez a tuti és ez biztos.Január 1tõl nem jár gyed csak annak aki biztosított munkaviszonnyal rendelkezik!!!Ez azért tuti mert én magamnak talpalok ki mindent, nekem 10hetes koromba szünt meg a munkám, akkor azt mondták menjek dolgozni, találtam is melót de csak ápr.30ig jelentettek be, tavaly mikor mi is kérdeztük még úgy volt, hogy elmegyek passzív tápra 45nap, és utánna munkanélküli és kapok mindent.Múlt héten vittük be a papirokat a tbhez és közölték, hogy jan.1tõl nincs ez, úgyhogy vagy sûrgõsen találok valakit aki bejelent vagy elesek a gyedtõl.Tgyást azt kapnék munkanélkülivel meg gyest.Két hetem volt, hogy megoldjam-szerencsére az egyik ismerõsünk bejelentett.Így elmehetek szülési szabira nála-amúgy utánna a munkáltatónak nem kell fizetni semmit a kismama után-ez is tuti-ha esetleg erre hivatkozna valaki, hogy nem jelent be.Mi is vállaljuk a járulékot a tgyásig.Szval sztem sûrgõsen kérdezd meg a tb-t , legjobb ha egy kisebb kirendeltségre mégy ott bõvebben segítsenek a felvilágosításban-több idejük van rá, mert lehet ha még valaki bejelent akkor te sem esel el róle-elvileg az eüi biztosításod nem szünt meg a munkanélküli miatt.De ezt tényleg kérdezd meg, mert nem mindegy mennyit adnak, ha pár ezerrel több is.Ha kérdésed van még szivesen segítek ha írsz.36hetes kismama

2013. 04.10-re vagyok kiírva a babámmal.2013. 01.25-én lesz 2 éves a kisfiam.2 éves kora után gyes-t fogok kapni a mostani gyed helyett.2013. 04.10. től mit fogok kapni? Marad a gyes? Vagy a picikére is gyed-et kapok?

Legjobb válasz: A fiad 2. szülinapjától elmész táppénzre, ha megszületik a pici, akkor pedig újra igényled a tgyást, majd ha az lejárt, akkor a gyedet.

A fiad 2. szülinapjától elmész táppénzre, ha megszületik a pici, akkor pedig újra igényled a tgyást, majd ha az lejárt, akkor a gyedet.
én is ebben a cipõben járok lassan, ha összejön a tesó, és úgy teszek majd, ahogy az elsõ válaszoló írta.
Nekem kb. 2 hét lesz a gyerekek között, szeptember legelejére várjuk a kistesót, a kislányom holnap lesz 2 éves. A köztes idõre az eddig felgyülemlett szabimból használok fel, de 4 héttel a szülés elõtt már meg lehet kezdeni a tgyás-t is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Kapni fogok gyedet is vagy csak a gyes jár?

Január végére vagyok kiírva, jelenleg álláskeresési járadékot kapok, mely még a szülés várható id?pontjában is fennáll majd. ( Vélhet?en senki nem vesz már fel így..)197 bejelentett napon volt a munkám megsz?néséig ebben az évben. Így is jogosult leszek a Tgyásra és a gyedre, vagy csak a gyes marad?

Legjobb válasz: Szerintem fogsz kapni mindent, ha az álláskeresési járni fog még a szülés idõpontjában. Mivel a 180 napod megvolt, így jár TGYÁS? GYED és GYES is majd!

Szerintem fogsz kapni mindent, ha az álláskeresési járni fog még a szülés idõpontjában. Mivel a 180 napod megvolt, így jár TGYÁS? GYED és GYES is majd!
Én májusra várom a babámat és munkanélkülin vagyok mindaddig, szerencsére jó sokáig jár nekem. És fixen fogok gyed-et kapni, jogásztól, oep-tõl tudom. Ne aggódj, meglesz az a gyed! Boldog babavárást!
Nem munkaviszonynak minõsül, hanem biztosítási jogviszonynak és mivel az a feltétele még márciusig + a 180nap munkanap így fog kapni!
Szerintem nem fogsz kapni, csak gyest. Én úgy tudom, hogy az álláskeresési nem minõsül munkaviszonynak.
Az utolsó válaszolónak! Amiatt nem kaptál gyed-et, mert nem jelentkeztél be a munkaügyibe. Ha aktív lett volna az álláskeresésid, akkor kaptál volna mindent!!!
csak gyes-t kapsz.nekem 2 hónappal szünt meg a munkaviszonyom a szülés elött, elmentem passzív tp-re, majd a végén már szülési szab-ra, de sajna 6 nappal késöbb szültem mint ahogy lejártak ezek.igaz igy sem kaptam volna gyed-et, csak tgyást, de arrol is lecsusztam a 6 nap tulhordás miatt. szoval sajna nem fogsz te sem kapni gyed-et.de menj be az oep-hez és ott biztosra megtudják neked mondani, vagy könyvelõddel beszélj, mert õ is megtudja mondani h mire vagy jogosult, és mennyit kapsz. remélem tudtam segíteni. 4 hetes babus anyukája
ja és nekem is megvolt a 180 napom.
15:18-as vagyok hiába jelentkeztem volna be akkor sem kaptam volna gyedet mert az nem számít bele.megkérdeztem az oep-nél.de elnézést kérek ha rosszul válaszoltam volna. Kérdezõ:szerintem kérdezd meg Te is vagy az oep-nél, vagy a mák-nál, vagy könyvelõd biztos megtudja mondani, mert õk jártasak ebben.
A kérdező hozzászólása: Bízom benne, hogy valóban így lesz! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Megkérdezem majd az OEP-nél én is! Köszönöm mindenkienek a válaszokat!

Ha eddig még alig pár hónapot dolgoztam (max félév), az is már 1 éve volt, mennyi lesz az a minimális gyás, gyed, vagy gyes, amit majd kapni fogok?

Legjobb válasz: Szia! Tgyásra és gyedre akkor vagy jogosult, ha a szülést megelõzõ két éveben legalább 180 nap munkaviszonyod volt, mely lehet több részletben is. A Tgyás a fizetésed kb 70%-a (168 napig),a gyed tavaly max 80eft volt( a lurkó 2 éves koráig), ezekbõl járulékot, vagy adót is vonnak még. A gyes fix (a gyerkõc 3 éves koráig), ha jól tudom 24eft. Ha eddig tanultál nappali tagozaton, akkor valószínû, bizonyos feltételek mellett tgyásra, gyedre is jogosult vagy. Ha a 180 nap munkaviszonyod nincs meg, akkor gyesre vagy jogosult.Bõvebben: www.oep.hu.

Szia! Tgyásra és gyedre akkor vagy jogosult, ha a szülést megelõzõ két éveben legalább 180 nap munkaviszonyod volt, mely lehet több részletben is. A Tgyás a fizetésed kb 70%-a (168 napig), a gyed tavaly max 80eft volt( a lurkó 2 éves koráig), ezekbõl járulékot, vagy adót is vonnak még. A gyes fix (a gyerkõc 3 éves koráig), ha jól tudom 24eft. Ha eddig tanultál nappali tagozaton, akkor valószínû, bizonyos feltételek mellett tgyásra, gyedre is jogosult vagy. Ha a 180 nap munkaviszonyod nincs meg, akkor gyesre vagy jogosult.Bõvebben: http://www.oep.hu.
Valóban, a 180 munkanapnak kell meglennie, de ennek bejelntett munkaviszonynak kell lennie, és a két munka között max 30 telhet el. TEhát a munkavállalói kiskönyv erre nem jó!! Szerintem te csak gyest fogsz kapni, ami fix összeg és alanyi jogon jár szülés után, másra nem leszel jogosult. Az most 28.000 ft körül van. De a tb felvilágosít, ha felkeresed õket.

Jelenleg gyeden vagyok, a maximumot kapom. Júliusban születik a második gyermekem, utána a gyedet miből számítják? Akkor már csak a jelenlegi gyed 70%-át fogom kapni, vagy az is a régi fizetésem után jár?

Legjobb válasz: Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.

Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.
Ha ugy szülsz, hogy még gyeden vagy, akkor gyedbõl gyedbe mész!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy kérdés merült így fel bennem, gyedbõl gyedbe, vagy elõtte ugyanúgy jár a gyás is?
Nekem lejárt a GYED volt 3 hónap GYES és úgy jött a második baba. Akkor már az elõzõ év 70%-át vették. Mondjuk és úgy tudtam, hogy ha GYEDbõl GYEDbe mennék akkor is az elõzõ évet nézik, de ha ketten mást mondanak, akkor biztos úgy van. Én igénybe vehettem a Gyást.
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Amikor megszülsz elõszõr tgyás van és utánna a gyed. Mint az elsõ babánál.

Gyeden vagyok 2014 áprilisig. Most novemberben megint szülök. Szeptemberben megszűnik a munkahelyem, elküldenek. Fogok így kapni a legkisebbre is gyedet?

Legjobb válasz: Lehet,hogy rosszul tudom,de nekem az rémlik,hogy csak akkor kapsz,ha baba születése és a munka megszûnése között 42 napnál nem telik el több.

Lehet, hogy rosszul tudom, de nekem az rémlik, hogy csak akkor kapsz, ha baba születése és a munka megszûnése között 42 napnál nem telik el több.
A kérdező hozzászólása: igen, mert van valami biztosítási idõ De gyeden vagyok, és abból vonnak le, még adót is.
Ha megszületik a második, az elsõ után kapott gyedet le kell mondani, csak úgy igényelhetõ az ellátási segély a másodikra, és az igényléskor szükség van a folyamatos munkaviszonyra.Itt van róla egy kis tájékoztató. http://adozona.hu/munkajog/2013_3_27_munkaviszony_megszunese..

Ha megszűnik ahonnan szülni jöttem, kapni fogom továbbra is a gyedemet?

Legjobb válasz: Mármint a Cég szûnik meg, ahonnan GYED-re jöttem.

A kérdező hozzászólása: Mármint a Cég szûnik meg, ahonnan GYED-re jöttem.
Ha a cég jogutód nélkül szûnik meg akkor a munkaviszonyod is meg fog szûnni. Ez a gyedre való jogosultságodat nem fogja érinteni, azt passzív jogon fogod addig kapni amíg jogosult vagy rá.
A kérdező hozzászólása: Van valami tennivalóm ez ügyben? Vagy automatikusan kapom továbbra is, nem kell sehova sem mennem? Azért kérdem, mert a bankszámla kivonatomon a cég szerepel mint átutaló.

Ha a munkahelyem kifizető hely! Most onnan fogok gyedet kapni! Hó közepe fele adtam le a papírt a cégnek! Most akkor fogok pénzt kapni vagy erre is kell várni 1 hónapot?

Legjobb válasz: Szia! Én május 15-ig táppénzem voltam 16-tól már korházban. Juniusban 2 hét táppénzt kaptam, és a Tgyás-t júliusban kaptam másfél hónapra. Hiába adtam le a papírt mikor kijöttem a kórházból májusra csak két heti táppénz számoltak el.

Szia! Én május 15-ig táppénzem voltam 16-tól már korházban. Juniusban 2 hét táppénzt kaptam, és a Tgyás-t júliusban kaptam másfél hónapra. Hiába adtam le a papírt mikor kijöttem a kórházból májusra csak két heti táppénz számoltak el.
Szia! Szerintem fogsz kapni pénzt. Ennyi idõ bõven elég nekik arra, hogy elintézzék.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod :) Megnyugodtam :)

Tgyást kapok áprilisig utána a Gyed-et.2009-es vagy a 2008-as bérből fogom kapni? Meg tudja nekem valaki írni, hogy is van ez?

Legjobb válasz: Mindig az elõzõ évibõl számolnak. Most 2010 van tehát a 2009-bõl fognak.

Mindig az elõzõ évibõl számolnak. Most 2010 van tehát a 2009-bõl fognak.
Én úgy tudom hogy a baba születését megelõzõ évbõl számolják. Mikor szülsz vagy szültél? Ha 2010 akkor 2009, de ha 2009 ben akkor 2008bõl számolják.
Tudomásom szerint mindíg az elõzõ évet nézik, tehát 2009-et, de én úgy tudom, hogy a gyed-et a bejelentett bruttódból számolják, annak a 75%-át kapod. Az elõzõ évi jövedelem a gyásnál és a táppénznél számít. Tudomásom szerint. Találtam neked egy oldalt ahol kiszámolhatod: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx Minden jót, jó babázást!:)
A kérdező hozzászólása: 2009.nov.11.-én szültem, de annyi csavar van a dologba, hogy elõtte munkanélkülin voltam vagyis meg kellett szakítanom a munkanélküli ellátásom.De elõtte 11 évig volt munkahelyem(felszámolták)így most nagyon jó pénzt kapok(114-115000) csak nem tudom mi lesz áprilistól. Mert ha 2009-es évet nézik akkor az meg nagyon kevés lesz.
Itt minden le van írva(én is innen számoltam): http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!