Találatok a következő kifejezésre: A GYEDet is kapni (27 db)

Ha a tgyás 70%, és így kapok 96. 000ft-ot, a gyed is 70%, akkor gyed alatt is ennyit fogok kapni, vagy abból több mindent vonnak?

Legjobb válasz: Én TGYÁSRA 90-95 között kaptam (hónap függõ volt) és GYED-re is ugyanígy kapok. + CSP. Szóval 100-105 ezer/hó.

Én TGYÁSRA 90-95 között kaptam (hónap függõ volt) és GYED-re is ugyanígy kapok. + CSP. Szóval 100-105 ezer/hó.
A kérdező hozzászólása: Az nagyon jó! Köszönöm a választ!
1# kértél kompenzációt vagy a gyerekkedvezmény miatt ? mert alapból kevesebb a gyed mert nem adómentes jövedelem már május/június óta nekem küldtek papírt amit ki kellet töltenem h ne vonjanak a gyedembõl hanem a kiesést kompenzálják
1. vagyok: Nekem jár a kompenzáció, ami havonta 6500 Forint. Tehát annyira nem rossz, mint ahogy a táblázatban egyébként benne van. Igényeltem a családi adókedvezményt is, de azt a férjem veszi inkább igénybe, mert vállalkozó. Visszatérve a kompenzációra: hihetetlen, hogy a magasabb br. béreseknek jár a több kompenzáció és az alacsonyabb béreseknek a kevesebb. Nem fordítva kéne lennie?!
Kevesebb a Gyed, mert abból SZJA-t is vonnak! :( A TGYáS- ból csak nyugdíjjárulékot. Részmunkaidõs vagyok, a TGYáS-om 42 ezer volt, a GYED pedig 38 ezer. De az is igaz, hogy módosíthat az összegen, ha adókedvezményt, kompenzációt, egyebeket igényelsz.
Pont fordítva:D Mindkettõbõl vonnak szja-t, de a gyedbõl még nyugdíjjárulékot is. Így a gyed mindig kevesebb, mint a tgyás, 10%-al (ennyi a nyugdíjjárulék)
De igen. Csakhogy ebben az országban minden fordítva van! :( Plusz jellemzõen: aki a földre került, abba belerúgnak még néhányat...

Ha gyed lejárta után a gyesbe születik a kistesó, akkor is ugyanannyi gyedet fogok kapni, mint az első gyereknél kaptam?

Legjobb válasz: kistestvér után járó GYED számításánál viszont, ha a GYED/GYES folyósítása alatt születik meg a baba, akkor vizsgálni kell, hogy nagyobb részben miért nem volt meg a 365 napi jövedelem. Ha azért, mert a kismama az irányadó idõszakban táppénzben, TGYÁS-ban vagy GYED-ben részesült, akkor az elõzõ ellátás alapja lesz a következõ GYED alapja is (azaz ugyanannyi lesz, mint a tgyás-é is volt).​ Ha viszont a kismamának azért nincs 365 napi rendszeres jövedelme, mert javarészt GYES-ben részesült, akkor az új GYED alapja a minimálbér lesz (kivéve, ha a tényleges vagy a szerzõdés szerinti jövedelem kevesebb, mint a mindenkori minimálbér, ebben az esetben a GYED alapja a kevesebb összeg lesz)

kistestvér után járó GYED számításánál viszont, ha a GYED/GYES folyósítása alatt születik meg a baba, akkor vizsgálni kell, hogy nagyobb részben miért nem volt meg a 365 napi jövedelem. Ha azért, mert a kismama az irányadó idõszakban táppénzben, TGYÁS-ban vagy GYED-ben részesült, akkor az elõzõ ellátás alapja lesz a következõ GYED alapja is (azaz ugyanannyi lesz, mint a tgyás-é is volt).​ Ha viszont a kismamának azért nincs 365 napi rendszeres jövedelme, mert javarészt GYES-ben részesült, akkor az új GYED alapja a minimálbér lesz (kivéve, ha a tényleges vagy a szerzõdés szerinti jövedelem kevesebb, mint a mindenkori minimálbér, ebben az esetben a GYED alapja a kevesebb összeg lesz)
Nem, akkor kevesebbet.
Vagy igen, vagy nem. Attól is függ, mennyi idõt leszel gyesen, sõt attól is, hogy mikortól.

2013. 04.10-re vagyok kiírva a babámmal.2013. 01.25-én lesz 2 éves a kisfiam.2 éves kora után gyes-t fogok kapni a mostani gyed helyett.2013. 04.10. től mit fogok kapni? Marad a gyes? Vagy a picikére is gyed-et kapok?

Legjobb válasz: A fiad 2. szülinapjától elmész táppénzre, ha megszületik a pici, akkor pedig újra igényled a tgyást, majd ha az lejárt, akkor a gyedet.

A fiad 2. szülinapjától elmész táppénzre, ha megszületik a pici, akkor pedig újra igényled a tgyást, majd ha az lejárt, akkor a gyedet.
én is ebben a cipõben járok lassan, ha összejön a tesó, és úgy teszek majd, ahogy az elsõ válaszoló írta.
Nekem kb. 2 hét lesz a gyerekek között, szeptember legelejére várjuk a kistesót, a kislányom holnap lesz 2 éves. A köztes idõre az eddig felgyülemlett szabimból használok fel, de 4 héttel a szülés elõtt már meg lehet kezdeni a tgyás-t is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Kapni fogok gyedet is vagy csak a gyes jár?

Január végére vagyok kiírva, jelenleg álláskeresési járadékot kapok, mely még a szülés várható id?pontjában is fennáll majd. ( Vélhet?en senki nem vesz már fel így..)197 bejelentett napon volt a munkám megsz?néséig ebben az évben. Így is jogosult leszek a Tgyásra és a gyedre, vagy csak a gyes marad?

Legjobb válasz: Szerintem fogsz kapni mindent, ha az álláskeresési járni fog még a szülés idõpontjában. Mivel a 180 napod megvolt, így jár TGYÁS? GYED és GYES is majd!

Szerintem fogsz kapni mindent, ha az álláskeresési járni fog még a szülés idõpontjában. Mivel a 180 napod megvolt, így jár TGYÁS? GYED és GYES is majd!
Én májusra várom a babámat és munkanélkülin vagyok mindaddig, szerencsére jó sokáig jár nekem. És fixen fogok gyed-et kapni, jogásztól, oep-tõl tudom. Ne aggódj, meglesz az a gyed! Boldog babavárást!
Nem munkaviszonynak minõsül, hanem biztosítási jogviszonynak és mivel az a feltétele még márciusig + a 180nap munkanap így fog kapni!
Szerintem nem fogsz kapni, csak gyest. Én úgy tudom, hogy az álláskeresési nem minõsül munkaviszonynak.
Az utolsó válaszolónak! Amiatt nem kaptál gyed-et, mert nem jelentkeztél be a munkaügyibe. Ha aktív lett volna az álláskeresésid, akkor kaptál volna mindent!!!
csak gyes-t kapsz.nekem 2 hónappal szünt meg a munkaviszonyom a szülés elött, elmentem passzív tp-re, majd a végén már szülési szab-ra, de sajna 6 nappal késöbb szültem mint ahogy lejártak ezek.igaz igy sem kaptam volna gyed-et, csak tgyást, de arrol is lecsusztam a 6 nap tulhordás miatt. szoval sajna nem fogsz te sem kapni gyed-et.de menj be az oep-hez és ott biztosra megtudják neked mondani, vagy könyvelõddel beszélj, mert õ is megtudja mondani h mire vagy jogosult, és mennyit kapsz. remélem tudtam segíteni. 4 hetes babus anyukája
ja és nekem is megvolt a 180 napom.
15:18-as vagyok hiába jelentkeztem volna be akkor sem kaptam volna gyedet mert az nem számít bele.megkérdeztem az oep-nél.de elnézést kérek ha rosszul válaszoltam volna. Kérdezõ:szerintem kérdezd meg Te is vagy az oep-nél, vagy a mák-nál, vagy könyvelõd biztos megtudja mondani, mert õk jártasak ebben.
A kérdező hozzászólása: Bízom benne, hogy valóban így lesz! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Megkérdezem majd az OEP-nél én is! Köszönöm mindenkienek a válaszokat!

Jelenleg gyeden vagyok, a maximumot kapom. Júliusban születik a második gyermekem, utána a gyedet miből számítják? Akkor már csak a jelenlegi gyed 70%-át fogom kapni, vagy az is a régi fizetésem után jár?

Legjobb válasz: Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.

Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.
Ha ugy szülsz, hogy még gyeden vagy, akkor gyedbõl gyedbe mész!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy kérdés merült így fel bennem, gyedbõl gyedbe, vagy elõtte ugyanúgy jár a gyás is?
Nekem lejárt a GYED volt 3 hónap GYES és úgy jött a második baba. Akkor már az elõzõ év 70%-át vették. Mondjuk és úgy tudtam, hogy ha GYEDbõl GYEDbe mennék akkor is az elõzõ évet nézik, de ha ketten mást mondanak, akkor biztos úgy van. Én igénybe vehettem a Gyást.
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Amikor megszülsz elõszõr tgyás van és utánna a gyed. Mint az elsõ babánál.
Az 5 évesre miért járna gyed?
Most kapsz az 5 éves fiadra gyedet? Nem! Hát akkor miért kapnál ezután? Nem is értem.
Nem is értem, hogy jut ilyen eszedbe ?
Nem egy gyed fog járni de ha egy éves kora után visszamész dolgozni akkor majd jár gyed és fizetés is egyszerre.
Tgyás 24. hétig, gyed 2 éves korig, gyes 3 éves korig jár. Újabb baba születése esetén megkapod mindkét gyermekre az ellátást. De a Te elsõszülötted már 5 éves, rá nem jár már GYES sem. Tehát a kicsire fogod kapni a fentiek szerint az ellátást.
idióta
A gyed max. 2 éves korig jár, ha valaki úgy szül most 2014-ben gyereket, hogy az elsõ gyereke még mondjuk 15 hónapos, mikor a 2. baba megszületik, akkor a 15 hónapos gyerekére is kapja a gyedet, annak 2 éves koráig és a 2. gyerekére is kapja a tgyást. Majd mikor az elsõ gyereke betölti a 2. évét, akkor kap még gyest az elsõ gyerek 3 éves koráig és közben kapja a 2. gyereke után járó gyedet is, de amint az elsõ gyerek betölti a 3. évét, akkor az elsõ gyerekre csak a családi jár, a 2. gyerekre kap még ellátást, de már csak egyet. Tehát a gyed extrával járó 2 ellátás csak a gyerek 3 éves koráig jár. Ahhoz, hogy dupla ellátást kapj, kell legalább 2 olyan gyerekednek lennie, akik 3 év alattiak!
A kérdező hozzászólása: valaki mondta nekem is, gondoltam h nem így van de azért nem kellettt volna le idiótázni.... :-(((((
Én úgy tudom, még nem és csak arra fog vonatkozni, aki 2010.április 30 után szül.
még nem csak aki jövõ ápr.-tól lesz terhes.
Még nem lépett életbe ez a törvény. Csak a 2010.május 1 utáni születésekre vonatkozik majd.

Gyeden vagyok 2014 áprilisig. Most novemberben megint szülök. Szeptemberben megszűnik a munkahelyem, elküldenek. Fogok így kapni a legkisebbre is gyedet?

Legjobb válasz: Lehet,hogy rosszul tudom,de nekem az rémlik,hogy csak akkor kapsz,ha baba születése és a munka megszûnése között 42 napnál nem telik el több.

Lehet, hogy rosszul tudom, de nekem az rémlik, hogy csak akkor kapsz, ha baba születése és a munka megszûnése között 42 napnál nem telik el több.
A kérdező hozzászólása: igen, mert van valami biztosítási idõ De gyeden vagyok, és abból vonnak le, még adót is.
Ha megszületik a második, az elsõ után kapott gyedet le kell mondani, csak úgy igényelhetõ az ellátási segély a másodikra, és az igényléskor szükség van a folyamatos munkaviszonyra.Itt van róla egy kis tájékoztató. http://adozona.hu/munkajog/2013_3_27_munkaviszony_megszunese..

Ha megszűnik ahonnan szülni jöttem, kapni fogom továbbra is a gyedemet?

Legjobb válasz: Mármint a Cég szûnik meg, ahonnan GYED-re jöttem.

A kérdező hozzászólása: Mármint a Cég szûnik meg, ahonnan GYED-re jöttem.
Ha a cég jogutód nélkül szûnik meg akkor a munkaviszonyod is meg fog szûnni. Ez a gyedre való jogosultságodat nem fogja érinteni, azt passzív jogon fogod addig kapni amíg jogosult vagy rá.
A kérdező hozzászólása: Van valami tennivalóm ez ügyben? Vagy automatikusan kapom továbbra is, nem kell sehova sem mennem? Azért kérdem, mert a bankszámla kivonatomon a cég szerepel mint átutaló.

A GYEDet akkor is kapni fogom, ha a babát decemberre várom, de áprilisban ki kellett lépnem a munkahelyről?

Most munkanélkülin vagyok,de elotte 3 éves munkaviszonyom volt.

Legjobb válasz: Nem, mivel a GYED akkor jár, ha még munkaviszonyban vagy, azt nem nézik, hogy korábban voltál-e, csak azt, hogy most vagy-e.

Nem, mivel a GYED akkor jár, ha még munkaviszonyban vagy, azt nem nézik, hogy korábban voltál-e, csak azt, hogy most vagy-e.
Szerintem viszont kapsz GYED-et, mert a számítás alapja, hogy a szülést megelõzõ 2 évben legyen 180 ledolgozott munkanapod. De szerintem nézz utána a neten v. kérdezz rá a munkanélküliben.
A kérdező hozzászólása: ERGO:ugyanott vagyok, köszi..
Szerintem kaphatsz gyedet, mivel a 180 napod megvolt, viszont mivel munkanélkülin voltán, az átlagkeresetedet igencsak lehúzza, ezért nem biztos hogy jobban jársz majd vele, mintha gyest kapnál. Érdemes kiszámoltatni egy tb-s szakemberrel.
Na akkor most ez a tuti és ez biztos.Január 1tõl nem jár gyed csak annak aki biztosított munkaviszonnyal rendelkezik!!!Ez azért tuti mert én magamnak talpalok ki mindent, nekem 10hetes koromba szünt meg a munkám, akkor azt mondták menjek dolgozni, találtam is melót de csak ápr.30ig jelentettek be, tavaly mikor mi is kérdeztük még úgy volt, hogy elmegyek passzív tápra 45nap, és utánna munkanélküli és kapok mindent.Múlt héten vittük be a papirokat a tbhez és közölték, hogy jan.1tõl nincs ez, úgyhogy vagy sûrgõsen találok valakit aki bejelent vagy elesek a gyedtõl.Tgyást azt kapnék munkanélkülivel meg gyest.Két hetem volt, hogy megoldjam-szerencsére az egyik ismerõsünk bejelentett.Így elmehetek szülési szabira nála-amúgy utánna a munkáltatónak nem kell fizetni semmit a kismama után-ez is tuti-ha esetleg erre hivatkozna valaki, hogy nem jelent be.Mi is vállaljuk a járulékot a tgyásig.Szval sztem sûrgõsen kérdezd meg a tb-t , legjobb ha egy kisebb kirendeltségre mégy ott bõvebben segítsenek a felvilágosításban-több idejük van rá, mert lehet ha még valaki bejelent akkor te sem esel el róle-elvileg az eüi biztosításod nem szünt meg a munkanélküli miatt.De ezt tényleg kérdezd meg, mert nem mindegy mennyit adnak, ha pár ezerrel több is.Ha kérdésed van még szivesen segítek ha írsz.36hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!