Találatok a következő kifejezésre: A GYED-et kell vagy automatikusan (8 db)

Igényelni kell. Nehogy egyszerûbb legyen ennyivel is az élet...
En ugy tudom ujra kell igenyelni
Ha kifizetõhely a munkáltató, akkor õ adja. Elvileg szólniuk kellene, de nekem sem szóltak.
Tesomek is most inteztek, nekik kellett beszerezni a nyomtatvanyt es kitoltve bevittek. Ok sem tudtak, hogy ujra be kell adni, csak amikor nem erkezett atutalas es betelefonaltak , akkor tudtak meg.
A kérdező hozzászólása: Igen, erre a fizetés nélküli szabira én is kíváncsi vagyok.Miért kell?
Bocs az off-ért: Utolsó, miért kell fizetés nélküli szabit kérni?
A munkáltató köteles elintézni. Más kérdés, hogy van munkáltató, aki tojik erre. De az igénylést a papírok másolatával küldd be a munkáltatódnak, köteles továbbítani az oepnek (vagy intézni, ha kifizetõhely). Ha nem bízol bennük, töltesd ki a munkáltatói nyomtatványt, és a te papírjaiddal együtt vidd be az oep-be. Ne felejts el fizetés nélküli szabit kérni a munkahelyeden (sima levél, 3 sor). Off: miért utalnák automatikusan? Senki nem köteles a gyedet igénybevenni, errõl az oep nem dönthet önállóan.
Ha a munkáltatód elintézi, akkor néhány aláíráson kívül más dolgod nincs. Ha nem, akkor neked kell papírozni. De mindenképpen igényelni kell vagy így, vagy úgy. Nem jön automatikusan. Van benne logika, mert nem mindenki megy GYED-re TGYÁS után. Akkor miért is utalnák automatikusan?
A kérdező hozzászólása: Ja, ja.És nekem kell intézni a papírokat hozzá, vagy ezt is munkáltató adja?
Azért, mert a gyermekgondozási díj csak akkor jár, ha nem kapsz fizetést. Viszont úgy állományban tartani téged, hogy nem kapsz fizetést csak egyféleképpen lehet: ha fizetés nélküli szabadságot veszel ki.

Ha lejár a TGYÁS ami 6 hónap, a GYED-et igényelni kell vagy automatikusan fog járni? Ha igényelni kell akkor hogyan tudom?

Legjobb válasz: Igényelned kell, ha a munkahelyed kifizetõhely, akkor ott, ha nem, akkor asszem az oep-be kell bemenned. De nem jár automatikusan!

Igényelned kell, ha a munkahelyed kifizetõhely, akkor ott, ha nem, akkor asszem az oep-be kell bemenned. De nem jár automatikusan!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
Ja bocs nem kell bemásolni, elég ha ráklikkelsz...:)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen4 Igen így egyszerûbb most már tudom pontosan de egyébként megtaláltam úgy is ahogyan az elõtt írtad! köszönöm a segítséget!
Szia. A tgyás csak 168 nap, nem kerek fél év. a fél év nekem is jan17-én jár le de a tgyás dec. 31-én. Küldtek is róla papírt. Én személyesen intézem. Ja és azt mondták, hogy 1 hónappal a lejárat elõtt el kell indítani, mert annyi az átfutási idõ és így lesz folyamatos a pénzed. Én csak beírtam a google-be, hogy gyed és egyszerûbben megtaláltam a nyomtatványokat. A papírok közt kell lenni igénylõ lapnak, nyilatkozatnak, foglalkoztatói igazolásnak és pótlapnak. (Azt hiszem az igénylés és a nyilatkozat egy helyen van.De ha kell írj privit és elküldöm emailben a dokumentumokat. Nekem hétfõn megy a párom a papírokkal. Sajna én nem tudok menni, mert babóm mostanában két óránként eszik.
Én felhívtam a munkahelyem, és kiküldték az igénylõlapot. Szerintem te is járj utána, hátha elfelejtik. Ha a munkahely nem kifizetõhely, az annál macerásabb, mert az Államkincstárnál elég lassú az ügyintézés. Min. 1 hónappal a GYED kezdete elõtt állj neki intézkedni. Persze, ha kicsúszol a határidõbõl, utólag is megkapod, de gondolom azért jól jönne az a pénz idõben.
Szia! Igényelni kell, ha a munkahelyed kifizetõhely , akkor ott, ha nem akkor az államkincstárnál. Sajnos nem jár automatikusan.
A kérdező hozzászólása: Milyen nyomtatvány kell, hogyan szerepel az oep oldalán?
A kérdező hozzászólása: köszönöm az információkat, sajnos akkor elég rendesen kicsúsztam a határidõbõl, azt hiszem sürgõsen kell intézkednem!
2.válaszoló vagyok. A netrõl is letöltheted az igénylõ lapot, az állakincstár oldalán megtalálod.
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYO.. Itt megtalálod az igénylést és a nyilatkozatokat
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYO.. Ez a foglalkoztatói igazolás. Így talán egyszerûbb. Én írogatok 12:49 óta. :)
Utolsó vagyok. Rákerestem a neten, beillesztem ide a címet: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55452&_dad=portal&_.. Ezt másold be. És ezeket töltsd le: - Igénybejelentés gyermekgondozási díjra -Foglalkoztató gyermekgondozási díj megállapításához -Pótlap gyermekgondozási díj megállapításához (PL. 30/gyed. r. sz.) Remélem érthetõ

A GYED-et igényelni kell vagy folyósítják automatikusan? Ha igényelni kell meddig kell beadni az igénylést és hova?

A GYED-et igényelni kell vagy folyósítják automatikusan? Ha igényelni kell meddig kell beadni az igénylést és hova? Köszönöm!

Legjobb válasz: Igényelni kell az oep-nél, visszamenõleg max. 2 hónapra tudod kérni. Járni csak akkor jár, ha meg van a megfelelõ biztosítási idõszakod, az összege pedig függ a jövedelmedtõl.

Igényelni kell az oep-nél, visszamenõleg max. 2 hónapra tudod kérni. Járni csak akkor jár, ha meg van a megfelelõ biztosítási idõszakod, az összege pedig függ a jövedelmedtõl.
A gyedet az igénybejelentéstõl visszamenõlegesen nem 2, hanem 6 hónapra lehet igényelni. 2 hónapra a gyest lehet.
A kérdező hozzászólása: Húhhh, köszönöm a válaszokat. Kicsit elcsúsztam az igényléssel, mert 10-én lesz fél éves a lányom, de akkor jó hogy visszamenõleg is lehet... Szülésig kb 1 hónapon keresztül táppénzen voltam, utána tgyás, és akkor a gyerek fél éves korától van a gyed, ugye?
Egyáltalán nem csúsztál ki, a szülés után 168 napig jár a tgyás, és utána indul a gyed, vagyis akár év végéig is kérheted még:) És ha a munkáltatód tb kifizetõhely, akkor oda kell beadni az igénylést is.


A GYED-et igényelni kell vagy automatikusan jár? Ha igen, mikortól?

Legjobb válasz: Minden ilyesmit igényelni kell.

Minden ilyesmit igényelni kell.
Mindent igényleni kell! Úgy mûködik a dolog, hogy elõször van a TGYÁS, amit 24 hétig kapsz, ebbõl 4 hét a szülés elõtt, ekkor már nem dolgozol. Ez a fizetésed 70%-a. A 24 hét elteltével jön a GYED, ami szintén a fizetésed 70 %-a, de maximum 97500 FT. Ezt a gyerek 2 éves koráig kapod. Utána 3 éves koráig kapod a GYES-t, ami 27500 FT. Persze mindezt igényleni kell. De bõvebben utána tudsz nézni: http://www.babazo.hu/bebi/20070514mijar.html http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/content.php?content.106
Igényelni kell, de elõször szülési szabadságra kell menned, akkor is azt az összeget fogod kapni, mint amikor GYED-et kapsz, ez a fizetésed 70%-a (túlórák nélkül, szóval a törzsbéred 70%-a). Fél évig leszel szülési szabadságon, akkor a terhességi gyermekágyi segélyt kapod. Arra is be kell adni az igénylést. Miután ez lejár, akkor kell a GYED-re beadni az igénylést. Ha gondolod, töltsd le a nyomtatványt, nyomtatsd ki, töltsd ki otthon, és akkor csak be kell vinned a munkáltatódnak. Itt találod a letölthetõ nyomtatványokat: http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34, 35358&_.. Ami neked kell, az az igénybejelentés gyermekgondozási díjra, meg az összes ilyen igénybejelentõs, ami a gyerekvállalással kapcsolatos támogatásokhoz, juttatásokhoz kell.
Igényelned kell.
Nekem a munkahelyem tb kifizetõ hely.Nekem automatikusan küldték a nyomtatványt és magam vittem vissza.
Enyém is kifizetõ, de mégis igényelni kellett. Kérdezz rá a munkahelyeden!
Mindenképpen igényelned kell, mert nem kötelezõ igénybe venni. Van aki pl. a tgys lejártát követõen munkába áll.
Második vagyok.KÜLDTÉK A NYOMTATVÁNYT, AMIN MEGIGÉNYELTEM.Magam vittem vissza.Mi nem érthetõ 3.hozzászoló.?
Megszûnik.
én meg úgy tudom le kell mondani és ha maradsz gyesen akkor azt meg meg kell igényelni.
megszûnik. Mikor annó megigényelted, akkor kaptál egy határozatot, hogy igen, X.Y. gyermekedre való tekintettel jogosult vagy a GYED ellátásra, a gyermek 2 éves koráig, és dátum is ott volt. A gyest viszont utána meg kell igényeljed..illetve 1-2 hónappal elõtte érdemes, mert annyi az átfutás, míg megkapod, meg hátha bekérnek még vmi papírt.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Kellett kapnod értesítést arról, hogy mettõl-meddig jár a gyed. Amint lejár a határidõ, utána már nem kapod. Tehát nem kell lemondani (csak ha közben visszamennél dolgozni, vagy valamiért már nem kérnéd tovább a határidõig - vagyis a gyermek két éves koráig). A gyed lejárta elõtt küldenek majd neked értesítõt, hogy hamarosan lejár a gyed, és ha igényt tartasz a gyesre, akkor küldd el arra is az igénylõ papírokat. Tehát a gyest meg kell majd igényelned, de a gyedet nem kell lemondanod.
A gyedet az OEP utalja Neked vagy a munkahelyed? Ha a munkahelyed, akkor nem kell lemondani, a mh-es automatikusan le fogja állítani. A gyest viszont meg kell igényelned a MÁK-nál, a MÁK meg be fog kérni egy igazolást a munkahelyedrõl, hogy meddig kapod a gyedet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Sajnos terhességem alatt megszûnt a munkahelyem, így munkanélkülirõl mentem szülni. Az OEP utalja a GYED-et. Így minden sokkal bonyolultabb az esetemben, de igaz, kaptam anno papírt arról, hogy meddig jár, így biztos nem utalják akkor, ha már nem vagyok jogosult rá. A GYES-t már megigényeltem.
Aki rám nyomta a piros kezet, az elmondaná, hogy akkor mi a helyes válasz? Köszi.
Nem kell lemondani, úgysem utalják tovább. A GYES-t kell igényelni - de ezt már megtetted. Ennyi.

Ha lejár a GYED akkor igényelni kell a GYES-et, vagy automatikusan kapom majd?

Legjobb válasz: Semmit sem kapsz automatikusan, még a családi pótlékot sem. A GYED lejárta elõtt egy-két hónappal érdemes már benyújtani a GYES igénylést, különben az ügyintézési idõ miatt nem fognak idõben elkezdeni utalni, és egy-két hónapig nem kapsz utalást (utána persze az elmaradtakat is átutalják, de hát akkor is kellemetlen).

Semmit sem kapsz automatikusan, még a családi pótlékot sem. A GYED lejárta elõtt egy-két hónappal érdemes már benyújtani a GYES igénylést, különben az ügyintézési idõ miatt nem fognak idõben elkezdeni utalni, és egy-két hónapig nem kapsz utalást (utána persze az elmaradtakat is átutalják, de hát akkor is kellemetlen).
Kaptál valaha is pénz automatikusan?Na ugye h nem.Meg kell igényelni mint mindent.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!