Találatok a következő kifejezésre: A GYED-et kell (78 db)

Amennyiben a GYED alatt megyek vissza dolgozni, a GYED-et kell lemondanom, a GYES maradna?

Legjobb válasz: Ez jó nagy baromság lesz, ha megszavazzák. Szerintem. Azért segítség munka mellett is az a 25 eFt. Azokkal mi lesz aki tartósan beteg gyereke után kapja? Én is így vagyok. :(

Ez jó nagy baromság lesz, ha megszavazzák. Szerintem. Azért segítség munka mellett is az a 25 eFt. Azokkal mi lesz aki tartósan beteg gyereke után kapja? Én is így vagyok. :(
Igen. Novemberben szavazza meg a parlamnet, hogy januártól a gyest se kapod, ha dolgozol mellette. Tehát januárig biztosan kapod a gyest (gyedet igen, le kell mondani) és januártól csaknem biztos, hogy nem kapod a gyest munka mellett.

Ha fiamat 22 hónaposan bölcsibe szeretném adni, akkor le kell mondanom a GYED-et?

Mert ugye az két éves koráig járna. De úgy tudom aki GYED-et kap, annak nem mehet bölcsibe a gyereke. Egyetemre mennék, és jól jönne, ha még két hónapig a GYED-et kapnám. Egyáltalán, egyetemista, aki nappalis, kaphat GYED-et? Ja, és ha a bölcsiben mutatok róla igazolást, hogy nappalis vagyok, az nem elég? Mert hallottam ilyet is, hogy akkor nem kell a GYED-et lemondani. De nem tudom, hogy ez tényleg így van-e. Járt valaki úgy nappalira, hogy közben GYED-et kapott és a gyerek bölcsis volt?

Legjobb válasz: attól a naptól amikortól járhat bölcsibe, de legkésõbb 24 hónapos korában amúgy is le kell mondani, de mindenképp várd meg, amíg a bölcsi felveszi. A másik, aki gyedet kap az nem csinálhat semmit és nem is lehet a gyerek bölcsibe. A GYES-t viszont tudod igényelni, rögtön a gyed lejáratának napjától és azt suli,meló és bölcsi mellet is adják 3 éves korig, ha jogosult vagy . A GYED lemondását mindenképp idõben add be, esetleg ha 2.-án viszed és csak 10.-étõl megy a gyerek bölcsibe, akkor úgy kell szólni,hogy 10.-étõl nem kéred, mert aznap már bölcsi, a GYES-t pedig 10.-étõl igényeled. (pl) Annyit tudok hoy a sógornõm a gyed alatt elvégezte a hidat, de az nem nappalinak számít, hanem heti egy nap volt.

attól a naptól amikortól járhat bölcsibe, de legkésõbb 24 hónapos korában amúgy is le kell mondani, de mindenképp várd meg, amíg a bölcsi felveszi. A másik, aki gyedet kap az nem csinálhat semmit és nem is lehet a gyerek bölcsibe. A GYES-t viszont tudod igényelni, rögtön a gyed lejáratának napjától és azt suli, meló és bölcsi mellet is adják 3 éves korig, ha jogosult vagy . A GYED lemondását mindenképp idõben add be, esetleg ha 2.-án viszed és csak 10.-étõl megy a gyerek bölcsibe, akkor úgy kell szólni, hogy 10.-étõl nem kéred, mert aznap már bölcsi, a GYES-t pedig 10.-étõl igényeled. (pl) Annyit tudok hoy a sógornõm a gyed alatt elvégezte a hidat, de az nem nappalinak számít, hanem heti egy nap volt.
Szerintem a gyed-et nem a bölcsi, hanem a munkavállalás miatt kell lemondani. Tehát ha már bölcsibe jár, de még nem végzel jövedelemszerzõ tevékenységet, akkor nem kell lemondani, csak akkortól, amikortól dolgozol. Szerintem tehát egyetem mellett kaphatsz gyedet akkor is, ha bölcsibe jár a fiad. De azért azt tudd, hogy én nem vagyok szakértõ (csak az én fiam is most fog bölcsibe menni, 23 hónaposan.) Ha rosszul tudom, javítson ki valaki, de írja azt is, hogy honnan tudja, ugyanis a hivatalos szabályokat lenne jó tudni, nem a szóbeszédet.

Hogyan és mikor kell lemondani a GYED-et az alábbi esetben?

A munkáltatóm intézett eddig mindent terhességem óta. Most lesz 2 éves július 15-én a lányom. Július 16-al kiveszem a bent lévő szabadságaimat, majd visszaállok munkába. A GYED-em Július 15-el automatikusan megszűnik vagy nekem kell lemondanom? Kell kérnem a megszűnéséről papírt az OEP-től vagy ezt a munkáltatóm intézi automatikus, mint ahogy a GYED végezetét is (gondolom)?! Valamint, terhes vagyok és 2014. januárjában születik a pici. A szabadság végétől a szülés napjáig állok munkába.

Legjobb válasz: A GYED-et nem kell lemondani, automatikusan megszûnik. A munkáltatódnál kell jelezni, hogy visszamész dolgozni. Akkor elõször kiadják az elmaradt szabikat, majd munkába állhatsz. A mostani terhességedet jelents be, amikor lejár a GYED, így ismét védett leszel.

A GYED-et nem kell lemondani, automatikusan megszûnik. A munkáltatódnál kell jelezni, hogy visszamész dolgozni. Akkor elõször kiadják az elmaradt szabikat, majd munkába állhatsz. A mostani terhességedet jelents be, amikor lejár a GYED, így ismét védett leszel.


Ha a tesót a lányom 2. életéve előtt megszülöm, akkor is le kell mondani a GYED-et és csak GYES-t kapok? Ha GYED-et, akkor azt miből számolják? Hol tudok utánanézni?

Sajna nem vagyok már fiatal, és kis cégnél dolgoztam (nem tudom lesz-e helyem, de ha igen, akkor nem akarok kiszúrni velük, hogy csak 1 évig maradok), ezért nem lenne értelme visszamennem dolgozni a két gyerek között. Most, hogy bejött ez a változtatás elkeztünk agyalni itthon Apával. A GYED-hez szükséges fél évet még csak-csak meg tudtuk volna oldani, de egy évet már nem.

Legjobb válasz: szia, visszmondod, gyedet, s újra kapod tgyást, ill megigényled, majd újra gyed s gyes...vagy nem tudom, h írtad új változás...az mi??Engem is érdekelne

szia, visszmondod, gyedet, s újra kapod tgyást, ill megigényled, majd újra gyed s gyes...vagy nem tudom, h írtad új változás...az mi??Engem is érdekelne

A GYED-et az Oep-nél kell igényelni? Ha TGYÁS-t a cég rendezte, mert T. Kifizetőhely, akkor a GYED-et is rendezik?

Legjobb válasz: A GYED-et is a munkáltatód fogja folyósítani, mivel bérjellegû jövedelem. A GYES-t viszont majd már a MÁK.

A GYED-et is a munkáltatód fogja folyósítani, mivel bérjellegû jövedelem. A GYES-t viszont majd már a MÁK.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!

Meddig kell utalnia a MÁK-nak a gyed-et?

A mai napig nem kaptam meg számlára a GYED-et. Az oldalunkon azt olvastam, hogy minden hó 3-ig kell utalni a gyes-t és ebbõl következtetve gondolom a gyed-et is. De nekem még nem jött meg a számlára.. :S

Legjobb válasz: a gyed-et az oep utalja.10. ig kell kiutalniuk.Én ndig 7.én kapom,így holnapra várom

a gyed-et az oep utalja.10. ig kell kiutalniuk.Én ndig 7.én kapom, így holnapra várom
10-ig
A MÁK a GYES és a Családi Pótlék utalásáért felelõs. Az OEP pedig a TGYÁS és a GYED utalásáért. Az OEP-nek minden hónap tizedikéig kell utalnia. Ettõl függetlenül nekem minden hónapban hatodikán van a számlámon az összeg, ma nem érkezett meg, de péntekig biztosan meg fog.

TGYÁS után igényelni kell a GYED-et?

Jelenleg TGYÁS-on vagyok, de jövõ hónapban lesz 5 hónaposa a fiam, igényelnem kell a GYED-et, vagy az intézõdik "magától", a munkahelyen kell kérni? (eddigi papírokat is ott intéztem)

Legjobb válasz: Igen, neked kell intézned, vedd fel a kapcsolatot a munkahelyeden az illetékessel. Lassan már töltheted is a nyomtatvány, hogy tgyás után ne kelljen várnod a gyed-re. Majd biztos mondják a munkahelyen, de azért szólok, hogy a gyed idejére fizetés nélküli szabadságot is kell kérni.

Igen, neked kell intézned, vedd fel a kapcsolatot a munkahelyeden az illetékessel. Lassan már töltheted is a nyomtatvány, hogy tgyás után ne kelljen várnod a gyed-re. Majd biztos mondják a munkahelyen, de azért szólok, hogy a gyed idejére fizetés nélküli szabadságot is kell kérni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

2010 júniusában született meg a kislányom, ez év augusztásában járt le a 3 éves szerződésem a munkahelyemen. Kaptam a TGYAS-t és a GYED-et is. Ha második babát szeretnénk, újra kell valahol az egy év munkaviszony, vagy vonatkozni fog rám újra a GYED?

Legjobb válasz: Amint lejár a munkaszerzõdésed, másnaptól passzív gyedet fogsz kapni, onnantól kezdve nincs munkaviszonyod. A második babánál attól függ, hogy mikor születik. Az biztos, hogy mindenképpen kell majd bejelentett munkaviszony, viszont a 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, az igénylést megelõzõ két évbõl kell lennie. Annyiban azonban mégis fontos, mert a ketteskével csak annyi idõt lehetsz otthon, amennyit elõtte két évben biztosításban töltöttél.

Amint lejár a munkaszerzõdésed, másnaptól passzív gyedet fogsz kapni, onnantól kezdve nincs munkaviszonyod. A második babánál attól függ, hogy mikor születik. Az biztos, hogy mindenképpen kell majd bejelentett munkaviszony, viszont a 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, az igénylést megelõzõ két évbõl kell lennie. Annyiban azonban mégis fontos, mert a ketteskével csak annyi idõt lehetsz otthon, amennyit elõtte két évben biztosításban töltöttél.
Csak annyit helyesbítenék az elsõ válaszon, hogy "ketteskével csak annyi idõt lehetsz otthon, amennyit elõtte két évben biztosításban töltöttél." helyett: a tesóval annyi idõt lehetsz GYEDEN, amennyit elõtte két évben biztosításban töltöttél. A biztosítási idõtõl függetlenül így is úgy is 3 éves koráig lehetsz otthon, csak az ellátás más a biztosítási idõ függvényében.
Igaz, kimaradt, hogy GYED-en.
A kérdező hozzászólása: Most hívtam fel az Egészségügyi Pénztárat, ott azt mondták, mivel passzív gyeden vagyok, újabb egy év teljes munkaviszony kell majd ahhoz, hogy a második babánál újra kaphassak majd TGYAS-t és GYED-et :(((((
Na várjál egy pillanatot, mert én gyors olvasás után úgy értelmeztem a kérdésedet, hogy ez év (azaz 2011) augusztusában jár le a szerzõdésed, csak most láttam, hogy azt írtad, hogy "járt". 2010. augusztusában járt le a szerzõdésed, vagy csak 2011. augusztusában fog lejárni a szerzõdésed? Ha 2010. augusztus, akkor igaza van az oepesnek, mert csak akkor nem kéne a 365 nap, ha már terhes lennél (a kérdésedbõl kiindulva nem vagy terhes). Ugyanis ha 2011. augusztusig megszülsz, akkor megvan a 365 nap, tehát ez a része teljesült és akkor már csak az élõ munkaviszony kéne.

Tgyás-t mindenki kap? Meddig jár? A GYED-et csak ez után kell igényelni?

Ha 2013. augusztusban szülök, a gyed-et még a 2012-es bérem alapján kapom?

Legjobb válasz: Mindenki kap, aki jogosult rá. Ha gyedre jogosult valaki, akkor a tgyásra is az. 168 napig jár, utána kezdõdhet a gyed, így a gyedet valóban késõbb ráérsz igényelni. Mindig az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem az alapja az ellátásoknak, így igen, a tgyás alapja 2012.

Mindenki kap, aki jogosult rá. Ha gyedre jogosult valaki, akkor a tgyásra is az. 168 napig jár, utána kezdõdhet a gyed, így a gyedet valóban késõbb ráérsz igényelni. Mindig az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem az alapja az ellátásoknak, így igen, a tgyás alapja 2012.

GYES előtt le kell mondani a GYED-et? Vagy csak beadom a GYES kérelmet, és ennyi?

Legjobb válasz: Hamarabb szeretnéd igényelni a gyest, mint ahogy lejár a gyed? Mármint úgy értem, hogy még a kicsi 2 éves kora elõtt gyest szeretnél? Mert csak akkor kell a gyedet lemondani, ha még nem járna le, addig, mikortól a gyest kéred.

Hamarabb szeretnéd igényelni a gyest, mint ahogy lejár a gyed? Mármint úgy értem, hogy még a kicsi 2 éves kora elõtt gyest szeretnél? Mert csak akkor kell a gyedet lemondani, ha még nem járna le, addig, mikortól a gyest kéred.
A kérdező hozzászólása: Nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!