Találatok a következő kifejezésre: A GYED-et bruttó vagy a nettó (3 db)

Hogy számolják a GYED-et? Bruttó vagy nettó bérrel? És ezek 60 vagy 70 százaléka lesz?

Gyedet hogy számolják? 60% vagy 70% a nettó vagy bruttó fizetésemnek?

Legjobb válasz: Bruttó béred 70%-a lesz gyeded bruttója, mert abból még vonnak le adót és nyugdíjjárulékot.

Bruttó béred 70%-a lesz gyeded bruttója, mert abból még vonnak le adót és nyugdíjjárulékot.
A kérdező hozzászólása: köszike és miért mondják sokan, hogy nem is 70% hanem 60??

A gyed-et a bruttó vagy a nettó fizetés után számolják? Ha kb. 150 ezer a bruttó fizetésem, akkor mennyit fogok kapni?

Legjobb válasz: a 150ezret.. veszik alapul, annak a 70% de max 96ezer lehet azt hiszem.... talán.. Nem akarlak elkeseríteni, de egyik barátnõmnek is hasonló fizuja volt. a Tgyás az még jó is volt..90vmennyi.. de most a gyed csak 67 lett.. mert az adó elviszi... Remélem neked jobb lesz!!!!

a 150ezret.. veszik alapul, annak a 70% de max 96ezer lehet azt hiszem.... talán.. Nem akarlak elkeseríteni, de egyik barátnõmnek is hasonló fizuja volt. a Tgyás az még jó is volt..90vmennyi.. de most a gyed csak 67 lett.. mert az adó elviszi... Remélem neked jobb lesz!!!!
A kérdező hozzászólása: én úgy tudom, csak a Tb-t és nyugdíjjárulékot vonják le...
bruttó 96.600 Ft. lehet maximum. Ebbõl levonják az szja-elõleget és a nyugdíjjárulékot.

A GYED-et a bruttó vagy a nettó fizetésem alapján számolják ki? Mennyi időtartamot vesznek figyelembe? Utolsó 1 év vagy 2 év?

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõ, de mivel egyelõre nem érkezett válasz: én úgy tudom, hogy a bruttó fizetésbõl számolják, és az utolsó év (ebben az esetben 2007) az alapja (ha abban volt legalább 180 biztosított nap).

Nem vagyok szakértõ, de mivel egyelõre nem érkezett válasz: én úgy tudom, hogy a bruttó fizetésbõl számolják, és az utolsó év (ebben az esetben 2007) az alapja (ha abban volt legalább 180 biztosított nap).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!