Találatok a következő kifejezésre: A Fat vagy (71 db)

Mit mondotok karácsonyról a 3évesnek? Együtt díszítitek a fát, vagy a jézuska díszestül ajándékostul hozza? Vagy a mikulás hozza a fát? És az ajándék vásárlás titkos, vagy viszitek a gyerkőcöt is vásárolni? Ajándék csomagolás Együtt?

Legjobb válasz: SZIA nekünk van egy 4,5 éves és egy 3 éves meg egy 3 hónapos gyermekünk a jézuska hozza a fát ajándékostul általában megirjuk neki hgoy mit hozzon és a jézuska megpróbálja teljesíten ia kivánságokat szerintem amíg lehet addi hadd örüljenek neki igy hisze nolyan hamar rájönnek a titok nyitjára és az már nem olyan úgyhogy titokban mindent, annyit csináltunk hgoy megsütöttük együtt a mézeskalácsot és azt a lányok tették fel a már feldiszitett fára

SZIA nekünk van egy 4, 5 éves és egy 3 éves meg egy 3 hónapos gyermekünk a jézuska hozza a fát ajándékostul általában megirjuk neki hgoy mit hozzon és a jézuska megpróbálja teljesíten ia kivánságokat szerintem amíg lehet addi hadd örüljenek neki igy hisze nolyan hamar rájönnek a titok nyitjára és az már nem olyan úgyhogy titokban mindent, annyit csináltunk hgoy megsütöttük együtt a mézeskalácsot és azt a lányok tették fel a már feldiszitett fára
Amíg egész picik voltak, addig a kész fát látták, de mióta elmúltak 2 évesek, segítenek díszíteni, nagyon szeretik.Nálunk Télapó/Mikulás van, nem Jézuska, de az ajándékot természetesen nem mi vesszük:) ), a Télapó manói csinálják, ezért kell megírni nekik, h mit szeretnének.A nagyfiam 7 éves, tavaly már nem nagyon akarta elhinni a dolgot, de amikor meglátta, h a Télapó beleharapott a sütibe és megitta a tejet amit kitettek neki, azonnal újra elhitt mindent, ott volt a bizonyíték.:) )
A fiam 4 éves a lányom pedig 18 hónapos. Nálunk az angyalkák hozzák a fára a díszeket és az ajándékokat pedig a Jézuska hozza. Már gondolkoztunk azon hogy idén a fiam segítsen- e díszíteni, de végül úgy döntöttünk hogy nem mert akkor a húginak is ott kell lennie. Na õ meg aztán nem érti meg hogy a gömbök nem labdák :-D ajándék vásárlásnál hol ott vannak hol nem. Ha ott vannak akkor eltakarjuk elõlük amikor fizetünk akkor az egyikünk elviszi onnan õket.Így nem látják meg. Igaz nálunk nincs is senki akire rá lehetne bízni a két lurkót amíg mi vásárolunk.
Szia! Mi nagyon sokáig megtartottuk a Jézuska legendáját. Tehát a Jézuska hozta a fát és az ajándékokat, ami mind meglepetés volt természetesen. Amikor már nem tudtuk a fát megoldani, akkor elmondtuk, hogy van, aki megveszi és feldíszíti, így nekik nem visz a Jézuska, akinek a segítõi az angyalkák egyébként. Sokáig mûködött így, minden titkos volt, és hihetõ :) ))) Szerintem ennyi kell a kicsiknek! Ne együtt vásároljunk, ne együtt csomagoljunk, legyen varázslatos a Karácsony! :) A Mikulás hülyeség, Magyarországon nem a Mikulás karácsonyoz, õ letudja dec. 6-án a csizmába a csomagot.
20.19 Kár lehülyézni más szokásait.Nekem meg az a hülyeség, h "Jézuska", aki egy csecsemõ Megváltó, fákkal a hóna alatt röpdös.Mégsem hülyézem le, aki ezt mondja a gyerekének.Nem vagyunk vallásosak, ezért sosem lesz nálunk Jézuska meg angyalok, hanem Télapó vagy Mikulás van.Nem hiszem, h ettõl az én gyerekeimnek kevésbé szép lenne a karácsonya.
Sziasztok! Én még nem vagyok családanya, de nálunk amikor kicsi voltam együtt volt fa díszítés és utána jött Jézuska a csomagokkal. Amikor végzett akkor csengõ hang volt a nappaliba, ahol ott volt az egész család:) Én majd ugyanezt a karácsonyi szellemet szeretném tovább vinni a leendõ picinyeim körébe:)
Elõzõ vagyok: az ajándékvásárlás titkos, a netrõl rendeltem. Mikor hozta a nagy barna csomagot a futár, azt mondtam, apának jött a munkájával kapcsolatban valami.
Mi úgy beszéltük meg a párommal, hogy a fát együtt diszitjük, 2 éves lesz a lányuk karácsonykor, az ajándékot pedig hozza a Jézuska. Mikulásra meg kirakjuk a csizmát az ablakba. Én már alig várom mindkettõt :)
5 éves a fiam.A köztes utat választottam.Reggelre meghozza a fát a jézuska.(du.nincs alvás, éjjel díszítünk)Vannak közösen készített és közösen vásárolt díszeink, amiket az ajándékok kibontása után közösen a fára teszünk.Imádja a meglepetést és a díszítést is.
Nincsen Mikulás se Jézuska?!?!?!:'(

Másfél éves gyereknél együtt diszitsük fel a fát, vagy ne lássa hogy diszitsük?

Legjobb válasz: Szia! Én akkor díszítem amikor letetszem délben aludni, õ is másfél éves. Azért nem vele mert akkor ráteszek egy díszt és leveszt kettõt helyette. Nem tudnám feldszíteni, így majd akkor mikor leteszem aludni.

Szia! Én akkor díszítem amikor letetszem délben aludni, õ is másfél éves. Azért nem vele mert akkor ráteszek egy díszt és leveszt kettõt helyette. Nem tudnám feldszíteni, így majd akkor mikor leteszem aludni.
Hozzánk ma reggelre hozta a Jézuska a fát és az ajándékokat, én is így nõttem fel, nekem nagyon kedves emlék. Fogunk mi még eleget együtt fát díszíteni, amíg kicsik, addig mindent a Jézuska hoz.:)
2 éves, együtt díszítettünk ma délelõtt, tök jó volt :) Én nem akarom elvenni tõle ezt az élményt.
Nálunk is a Jézuska hozza a fát az ajándékokkal együtt. Nagy meglepetés volt neki:) ))
Mi is együtt díszítettünk a fiammal, 2 hét múlva lesz 2 éves. Teljesen bepörgött, nagyon édesen segített:) Mindent kérdezett, hogy mi-mi-mi:) )))) Úgy elaludt, mint a bunda a díszítés után.
Mi is együtt díszítünk! :) Most 28 hónapos a kisfiam és olyan lelkesen akasztgatta õ is a gömböket, fogta a gyöngyfûzért... Aztán ebéd, alvás és közben jött a Jézuska. Így mire felébredt volt nagy meglepetés, hogy milyen sok ajándék került a fa alá! :D Most még tud velük játszani is, estére meg nyugodtan le lehet fektetni aludni!
Mi is együtt diszitettük 2, 5éves fiammal.Nagyon örült neki, olyan édessen rakta a gömböket :)
22 hónapos a kisfiam. Este amikor elaludt feldíszítettük. De már jövõre együtt díszítünk. A bölcsibe, oviba úgy is együtt díszítik fel.
Nálunk mindig közös díszítés van, ez is része a családi szertartásnak. Mondjuk a másfél éves sokat még nem tud segíteni, de szerintem legyen ott, apa vigyázzon rá addig, amíg te díszíted a fát.
18 hós nekem is a kisfiam. Nálunk is a Jézuska hozta a fát és az ajándékokat. 23-án este mikor elaludt a fiam, akkor díszítettük fel a karifát.

Feldiszítettétek már a fát, vagy ha nem, mikorra tervezitek?

Épp most felyeztük be a karácsonyfa diszítését :)

Legjobb válasz: Majd 24.én :)

Majd 24.én :)
Fejeztük, nem? :) Bocsi. 24-én reggel a miénket, délután õsöknél.
mi majd szerdán :) am BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK :)
én holnap fogom...már nem bírom...és 24-én még elég sok a dolog:)
Én majd 24-én apummal (ha nem alszom el :D), közben anyuék készítik az ebédet meg majd a vacsorát :)
Mi is ma délelõtt díszítettük fel a férjemmel:) ))
Majd 24-én ebéd után.Mivel nálunk nincsennek még gyerekek. :)
Nálunk az a szokás, hogy karácsony elõtt egy-két héttel már díszekben pompázik a ház, hogy az alap karácsonyi hangulat meglegyen, de a karácsonyfa díszitést mindíg 24-e estére hagyjuk. :)
18:14 - A karácsony nem a fától, hanem a békétõl lesz az igazi, ahol ez nincs, ott a legszebb fa se ér többet egy kupac gyújtósnál.
23án éjjel, amikor már alszik a csemetém. Reggelre ott lesz a fa :)
Mi 24-én délután díszítünk. Amíg kicsi voltam, addig ugyanígy volt, csak persze titokban. :)
Mindig 24-én. Annak megvan a hangulata. Elõtte csak sürgés-forgás takarítás, fõzés stb :-)
Szia! Majd csak 24.-én délután, amíg az 5 és 1 éves kisfiaink alszanak:) A fát is az Angyalka hozza nálunk:) !
Szia! Mi mindig 24-én délután díszítünk :) Mamáméknál olyan dél körül :) Utána hazajövünk és meglepetés a fa :) :) Tudom, hogy tõlem már gyerekes szokás, hogy még mindig meglepetésnek tartom a karácsonyfát, de annyira jó :) El sem tudom mondani :) Amíg gyerekek voltunk testvéremmel, addig persze azt hittük a Jézuska hozza, ameddig mi moziban és mamánál voltunk :) A mai napig úgy ébredünk hugommal 24-e reggelén, hogy Szentreggel van :) :) :) Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek :) :)
majd csak 24-én fogjuk :) Boldog karácsonyt mindenkinek!
Mi is 24 é díszítjük fel a fát.Ez a legjobb a karácsonyban nekem, mert sajnos mindíg vita van.Még ilyenkor is beleköt mindenben anyám, remélem most annyira nem fog(el van törve a lába, és nem lesz annyit a konyhában).Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
23.-án...:)
Mi mindeg 23.-án délután szoktuk díszíteni a fát.
Mi szerdán fogjuk, de máskor 24-én szoktuk.De most akkora a menü, sokat kell fõzni, sütni, hogy inkább egy nappal elõtte megcsináljuk:) Nagyon Békés és Kellemes karácsonyt kívánok mindenkinek:) ))
A karácsony attól az igazi, hogy 24-én díszítjük fel a fenyõfát, nem 1 héttel elõtte!!!
Szia!Mu fenyonk van, egokkel egyutt vettuk es mar itt all a nappaliba, szaloncukor es tarsai 23.-an este vagy 24.-en reggel kerul ra.Meg eldontjuk.Elso karacsonyunk lesz babaval es izgatottak vagyunk:) . Bekes, boldog Karacsonyt mindenkinek:) !
A kérdező hozzászólása: Én most felyeztem be, mert az elkövetkezõ napokban nagyon sok dolgom lesz, nálunk lesz a családikarácsony, sütés, fõzés+ ajándékok :) amíg kicsik voltunk nekünk is 24-én lett feldíszítve a fa, a Jézuska hozta :D
A kérdező hozzászólása: na XD kösz h szóltálXD nem figyeltem a helyesírást :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok választ :) Igen, Boldog karácsonyt mindenkinek :D és Sikerekben gazdag új évet!
Én ma szedtem le mert már nagyon hullott. Mi sose karácsonyozunk itthon, holnapután utazunk is el a szülõkhöz, addig meg volt ez a saját de 1 hét alatt kimúlt szegény.
23.-n este fogjuk feldíszíteni a férjemmel, hogy amire a kislányunk felkel 24.-e reggel addigra kész legyünk vele :)
Szenteste délutánján fogunk díszíteni. :) Már nagyon várom :)
24-én délelött szokás nálunk feldisziteni a fát!=)
Mûfenyõnk van, az már bent van a szobában, idõnk nincs igazival bíbelõdni, és spórolni is kell, kicsi gyerek meg nincs, aki miatt fontos lenne az igazi fenyõ. Az illatot illóolajjal és illatgyertyával pótoljuk.
Mi is már feldíszítettük, nekünk csak egy mûkarácsonyfánk van, de az is szép. Boldog Karácsonyt!
Mi még meg se vettük a fát :D XD majd szerdán fogjuk... A díszítés pedig 24.én délután:)
Legközelebb mi is az utolsó pillanatban fogjuk megvenni a fát, mert hallottam, hogy mostmár olcsóbb...
24 delutan:)


Ha rúgom a fát, vagy bármit ami erős akkor megerősödik a lábam vagy rosszabb lesz?

Legjobb válasz: Ha nem tudod mit és hogyan kell csinálni max. csonthártyagyulladást szerzel, ha nagyon hülye vagy még el is töröd a lábad. Ennek a technikáját kontrolláltan, felügyelet alatt kell megtanulni. Nem csak annyi, hogy rúgom a vascsövet oszt' kemény leszek...

Ha nem tudod mit és hogyan kell csinálni max. csonthártyagyulladást szerzel, ha nagyon hülye vagy még el is töröd a lábad. Ennek a technikáját kontrolláltan, felügyelet alatt kell megtanulni. Nem csak annyi, hogy rúgom a vascsövet oszt' kemény leszek...
16:52 Pesten hol kungfuzol és ki a si-fu? Milyen stílusban? Mert én is szívesen folytatnám csak sajnos abba kellett hagynom egy kisebb baleset miatt (nem kung-fu val kapcsolatban történt :) )
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy én Nyíregyházán lakok :SS és itt nincs annyira sok minden vagy lehet csak jobban szét kéne néznem de thai box , box azt tudom van meg tán MMA is de kung-fu meg ilyenekrõl nem nagyon tudok
Kérdezõ ilyet se szoktam írni, de szerintem menj nyugodtan thai-ra vagy MMA-ra (itt lehetnek problémák mert "vegyes harcmûvészetet" azok nyomnak akik a saját stílusukban mondjuk elég nagy bunyósok, alapvetõen nem azzal szokták kezdeni) minnegy, nekem ezek csak sportok, az igazi harcmûvészet nekem az amit amit most csinálok :) de inkább a fentieket csináld mint a semmit és biztos jó eredménye lesz és szerintem szeretni fogod :) annyi hogy boxban tudod, nincs rúgás. És nézd meg a Ip Man-t, mert nagyon jó film (már 3 részes) @Kungfus újpesten gyakorlok, nem "hivatalos" edzés, ha gondolod tekintsd meg, illetve (természetesen) lehetõséget biztosítunk számodra, hogy leteszteld a Wudang hatékonyságát.
mármint Nenov, csak nem emlékeztem a névre :)
Rendben van! :) Vidéken lakom, de mihelyst lesz rá idõm és tudok menni írok privát e-mailt és majd ott megbeszéljük h. mit és hogyan :) Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Az Ip Man nincs magyarba ? ám ez a wudang mien ? utánna nézek valami vidit
Ipmanhoz van magyar feliratom (mind3hoz)
sztem gyakorold valaki segítségével, aki magaelé vesz egy szivacsot. meg jó találmány a lábsúly is. én pesten kungfuzom, lehet érdekes lenne számodra.
A kérdező hozzászólása: hát szerintem jó mert sokat nyújtok lábra is de hogy mien erõset rúgok azt nem tudom, de kung-fu ra jártam egy darabig ott betanultuk az ilyen rúgásokat azóta is gyakorlom :)
1. sosem csináltál ilyet, azért kérded. csak megsérülsz, nem baj, mert a baj az, ha kést fognak a nyakadhoz, és meghúzzák (vagy az még csak nagyobb probléma?) 2. harcmûvész vagy, csak keményebben edzenél. fail, nem itt kérdeznéd :)
ez most olyan mint ha azt kérdezted volna hogy... ha kalapáccsal ütik a fejed akkor keményebb lesz e.
Készíts makiwarát...( http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://shitokai.com/image.. Ettõl nem sérül a lábad és minimálisan erõsödik is, majd késõbb rugdosd a fát, ha már hozzászoktál a dolgokhoz... nekem már vascsõ van bebandázsolva kötéllel, és azt szoktam rúgni :) a lényeg, h. fokozatosan válts felületet (pl 2 havonta, heti 3-4 edzéssel)
A kérdező hozzászólása: értem, köszi és kipróbálom;) . : ) és kösz mindenkinek. Csak nekem még haver mondta hogy a neki a testvére rúgta a fát és úgy meg erõsödött hogy ki ment a lábából az ifeg és semmi nem fáj neki :)
A kérdező hozzászólása: De végülis az a makiwara mibõl áll? :D
leírták a linkben, nem megy az angol? :S na várj, hogy is van ez... http://lmgtfy.com/?q=makiwara
A kérdező hozzászólása: nem nagyon megy az angol :SS de már látom és ilyet nem lehet valahol venni ?
mindent lehet ám venni :) amúgy milyen a rúgásod?
azért írtam, mert írj ha kéred, elküldöm mailben. :) csak mert az Ipman jó film és látni kell, nem azért mert rendes vagyok :)

FAT vagy FAT32-re szeretném formázni a külső wincseszteremet, de windowsnál "jobbklik" formázás után, FAT-ra nem engedi. Van más lehetőség, hogy sikerüljön formázni?

Legjobb válasz: FAT-ra csak 4 gigás vagy annál kisebb partíciót lehet. FAT32-re viszont lehet nagyobbat is. Az se jelenik meg a listán?

FAT-ra csak 4 gigás vagy annál kisebb partíciót lehet. FAT32-re viszont lehet nagyobbat is. Az se jelenik meg a listán?
A kérdező hozzászólása: 80 gigás a külsõm, de csak az NTFS-re és exFAT-ra engedi... :S
Parancssorból vagy GParted Live CD-vel próbáltad? Utóbbit javasolnám elsõsorban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megpróbálom vele

Ez a playstation miben különbözik a slimnél: Playstation 3 FAT 40Gb? ezen elmenne a gta5? vagy ez most hogy van?

Legjobb válasz: FAT: régebbi típusú, nagyobb méretû konzol. Sokat fogyaszt és jobban melegszik(hangosabb) mint a slim. A meghibásodás esélye nagyobb a fat gépeknél. A hardver ugyanazt tudja az összes modellnél, így az összes ps3-as játék ugyanúgy fut a FAT, slim és super slim konzolon is.

FAT: régebbi típusú, nagyobb méretû konzol. Sokat fogyaszt és jobban melegszik(hangosabb) mint a slim. A meghibásodás esélye nagyobb a fat gépeknél. A hardver ugyanazt tudja az összes modellnél, így az összes ps3-as játék ugyanúgy fut a FAT, slim és super slim konzolon is.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi a gyors választ
Fat gépet nem ajánlom hogy vegyél inkább keress 120gb vagy 160gb slimet (szerintem már 40 ért kapsz)

A Sony Playstation 3 Slim vagy a Fat a jobb?

Melyik bírja tovább,melyik jobb? Melyik milyen h?téses?

Legjobb válasz: nekem FAT van 5 eves es hibatlanul mukodik

nekem FAT van 5 eves es hibatlanul mukodik

Ha jelentõsen nõne a levegõ oxigéntartalma, mert minden ember ültetne 1 fát, annak lenne valami negatív hatása a Földre vagy az élõlényekre?

Legjobb válasz: Igen: a tömény oxigén méreg. De ehhez tényleg jelentõsen nõni kéne a szintnek. Ha minden ember ültet egy fát, az ehhez édeskevés.

Igen: a tömény oxigén méreg. De ehhez tényleg jelentõsen nõni kéne a szintnek. Ha minden ember ültet egy fát, az ehhez édeskevés.
A kérdező hozzászólása: Van olyan fenntartható energiaforrás, ami nem tesz kárt a természetben? Ha van, akkor azt az emberek hogyan tudják felhasználni?
A kérdező hozzászólása: Na és most jönnének az energiáról szóló problémák... :D
Ha van elég sós víz és elég energia, akkor bármennyi édesvizet le tudunk gyártani :)
A kérdező hozzászólása: És mi a helyzet az ivóvízzel? Sós vízbõl van elég, de mi a helyzet a tiszta édesvíz-ellátással?
5 milliárd év múlva el fogja veszíteni, addig viszont lassan melegedni fog.
A kérdező hozzászólása: A Föld pusztulása elméletek mindig arról szólnak, hogy jön egy meteorit vagy történik egy pólusváltozás és kéregmozgás miatt lesz probléma, összeroppan a Föld.. meg hasonlók. Esetleg egy kis hideg-meleg véglet... Nem feltétlenül kell, hogy a Földdel történjen valami. Elég lenne ha a Nap elveszítené funkcióját. Mit gondolsz errõl?
Nem egészen értem, mi amortizálódna, és mik a Föld erõforrásai. És ha 4 milliárd év alatt nem amortizálódtak, akkor az alatt a pár száz év alatt, amióta az ember bármilyen mérhetõ hatást ki tud fejteni, miért amortizálódtak volna. Ilyen szempontból a Föld egy zárt rendszer, semmilyen elembõl nem lesz rajta se több, se kevesebb, mint volt. Energiaforrásnak pedig ott van a Nap, ahogy ott lesz még egy ideig. Nem kell a saját jelentõségünket túlbecsülni.
A kérdező hozzászólása: Azért a Föld erõforrásai szerintem használódnak. A Föld is amortizálódik, mint bármi más.
"Az nem világos, hogy vetés nélkül hogyan lesz több OXIGÉNT bocsájtó növény" Úgy, ahogy pár milliárd éve van. Nem feltétlenül kell hozzá vetni.
A kérdező hozzászólása: Vagyok annyira önzõ, hogy elsõ sorban az emberek (saját) szemszögembõl ítéljem meg, hogy mi a jó és mi nem :D Ezzel mások is így vannak, max. nem mondják ki így mindannyian. Nem vagyok hozzáértõ, így nem igazán értem ezt a "magától lesz termény" elméletet. Rengeteg kölcsönhatás megy végbe a különbözõ szereplõk között, így az, hogy kinek mi számít egyensúlynak az elég relatív nem? Az nem világos, hogy vetés nélkül hogyan lesz több OXIGÉNT bocsájtó növény (leszámítva a terményekrõl lehulló vetõmagokat és egyéb tápanyagokat). Hogy lesz vetés nélkül több termény? Egyébként köszi a válaszokat. Jó látni, hogy nem csak a "rövid a kukim és szûz" témában lehet eszmecserét folytatni.
Erre semmi szükség nem lenne, mert a folyamat magától is végbemegy: Ha a légkörben nõ a CO2 mennyisége, az kedvez a növényeknek, több növény jön létre, azok több oxigént termelnek, így végül visszaáll a normál egyensúly. Többek közt ezért is hülyeség a CO2 kibocsátás és a globális felmelegedés miatt aggódni. Sokkal erõsebb a természet annál, hogy mi emberek tönkretegyük. És sokkal nagyobb kataklizmákat is átvészelt már, mint amiket mi okozunk. Az egyensúly mindig beáll, és az új egyensúly valakinek mindig jó, másoknak meg rossz. De az már nem a természet problémája.
A kérdező hozzászólása: Pontosan melyik növény termel a legtöbb oxigént és fogyaszt a legkevesebbet?
Utolsó: a mondatodnak csak az elsõ fele igaz, ugyanis a legtöbb oxigént a hideg vízben élõ planktonok termelik. A fa (és a többi növény) is pont annyi oxigént termel, mint amennyi szenet a szervezetébe beépít. Éjjel tényleg oxigént fogyaszt, de sokkal kevesebbet, mint amennyit nappal termel - ha közben növekszik is.
A közhidelemmel ellentétben a fa nem termel oxigént, mert amit nappal kibocsájt azt õ éjszaka el is zabálja.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jelenleg kábé milliószor annyi fa él a Földön, mint amennyi ember. Tehát ha mindenki ültetne egy fát, akkor várhatóan kábé a légkör jelenlegi oxigéntartalmának egymilliomod részével növekedne az oxigénmennyiség. * Szerintem ez nem sokat változtatna a dolgok állásán. Persze, ha valóban minden ember ültetne egy fát, az annak lehetne a jelképe, hogy az emberiség kezd megérni arra, hogy aktívan is tegyen valamit a környezetünk megóvásáért, életterünk jobbá tételéért. Ez viszont már nem elhanyagolható mértékben növelné az emberiség összetartását egy közös és nemes cél megvalósítása kezdetének érdekében. (* Ez abban az esetben lenne igaz, ha a légkör oxigénmennyiségéért kizárólag a fák lennének a felelõsek. Azonban a bolygónkon élõ fûfélék összességében lényegesen nagyobb mértékû oxigénkibocsátást produkálnak, mint a fák, tehát még az egymilliomod résznél is lényegesen kisebb mértékû lenne az oxigénszint növekedése, ha mindenki egy fát ültetne.)
mondjuk valahogy meg kene tisztitani a legkort es az oceanok vizet
Mivel a megújuló energiaforrások közül a szél és a vízenergia miatt panaszkodnak a természetvédõk (a halak és a madarak biztonsága), ezért az ismertebbek közül a napenergia és a geotermikus energia maradt. Az egyik a napfénybõl, a másik (talán) a termálvízbõl termel áramot. Én igazából az atommagfúziós erõmûveket várom, amik a mai atomerõmûvekkel ellentétben nem egy nehezebb anyagból csinál könnyebbet, hanem egy kisebbõl (pl. Hidrogén) egy nehezebbet (pl. Hélium). Nem termel sugárzó anyagot, de rengeteg energiát viszont igen. Csak hûteni kell vízzel.

Éjszaka jön a Jézuska vagy napközben? Együtt díszítitek a fát gyerekekkel vagy ez is meglepetés?

Tehát 25-én reggel találják meg a picik az ajándékot a fa alatt vagy 24-én délután?

Legjobb válasz: Minálunk úgy van, hogy a gyerekek a mamánál vannak 24-én, mi a párommal feldíszítjük a fát, én befejezem a fõzést, délután a férjem kiviszi anyukáját és a piciket a temetõbe egy mécsesgyújtásra, utána este megjön a Jézuska.

A kisfiam kétéves. Együtt készülünk a karácsonyra: az idén mindenféle természetes anyagú díszt teszünk a fára, együtt festjük a diókat aranyszínûre, együtt sütünk mézeskalácsot, sõt még a saját készítésû ajándékoknál is nagy segítségem. Mindig elmondom neki, hogy mit ünneplünk karácsonykor, és, hogy az emberek, akik szeretik egymást megajándékozzák egymást, mint ahogy a kis Jézus is kapott ajándékot a királyoktól. Szereti ezt a történetet, meseként fogja fel, sokszor el kell mondani:) Szóval a "Jézuska" nálunk nem hoz ajándékot, mi ajándékozzuk egymást. A karácsonyfát azért nem együtt díszítjük, mert félõ, hogy utána elkezdene a legény lefelé is pakolni róla, így a közös díszítést jövõre hagyjuk. 24-én, amíg a kisfiam alszik délután, feldíszítjük a karácsonyfát, és alátesszük az ajándékokat, majd ha felkelt, átadjuk egymásnak.
Nagyon jó volt az utolsó, -és persze az összes kommentet olvasni.
nálunk így alakult, mert a kisfiam tavaly, azt mondta, neki karácsonyfát hozzon a Jézuska, így azt hoz. És idén is azt kérte, agy délután alvás és aztán a meglepetés, hogy meghozta a Jézuska a fát.
Nálunk az angyal jön (mint az énekben: Mennybõl az angyal...) :) Persze ez teljesen mindegy. Délután feldíszítjük a fát, és Szenteste összejön a család, ajándékozás, vacsora, ilyesmi.
Nálunk 24-én reggel meglepi a fa, és némi ajándék, de ez azért van így, mert a Szentestét mindig anyukámnál töltjük, akkor vannak a nagy ajándékok, stb. A reggeli az csak ízelítõ :) Leginkább azért, mert kettesben élünk, így azért nem lenne az igazi az este. Anyukáméknál este jön a Jézuska, amikor mi odaérünk már fel van díszítve a fa és alatta vannak az ajándékok, ajtó becsukva, a konyhában várjuk a csengettyûzést.
Én mindig együtt öltöztettem a fát anyukámmal, és mióta megszületett hugom õ is szokta. a karácsonyfát a jézuska teszi a teraszra és úgy hozzuk be másnap felöltöztetni közösen:) 17/L
Bárhogy nevezzük, Jézuskának, vagy karácsonynak, az 24-én este van.Szenteste.Nem vagyunk hívõk. Nálunk a gyerekek 24-én átmennek délután a mamáékhoz, mire visszajönnek együtt, ott a feldízsített fa és az ajándékok.Megvacsorázunk, éneklünk , és minden évben más az angyal.Õ osztja az ajándékokat, és mindenki szépen megvárja a másik örömét.
Minálunk úgy van, hogy a gyerekek a mamánál vannak 24-én, mi a párommal feldíszítjük a fát, én befejezem a fõzést, délután a férjem kiviszi anyukáját és a piciket a temetõbe egy mécsesgyújtásra, utána este megjön a Jézuska.
Az én kislányom még kicsi, így egyedül díszítem a fát, és meglepi lesz neki, sztem így fog maradni késõbb is. 24-én este megvacsorázunk, utána van az ajándékozás, mi odaszoktuk adni annak akinek szánjuk és nem a fa alól kell megkeresni.
Nálunk úgy mûködik, hogy 23-án este díszítjük fel a fát, és csomagoljuk be az ajándékokat. 24-én reggelre van itt nálunk a Jézuska. Másképp nem kivitelezhetõ, hogy pl délután érkezzen meg. Fiam 9 éves, de még mindig hisz benne, teljesen beleéli magát. És ez így van rendjén szerintem.
Nálunk nem a Jézuska jön. Feldísztíjük a fát közösen (egy ikolás és egy 21 hónapos gyrekkel), majd elindulunk kora délután anyósékhz, utána anyámékhoz. Mielõtt elindulunk és "visszamegyek valamiért" a házba és odarakom a fa alá a 2 gyerek ajándékait. Így amikor hazaérünk este a családlátogatásból, megjött a Télapó és meghozta az ajándékokat.
Nálunk is klasszikus lesz a karácsony. Mivel a fiam még pici(1, 5 éves) így amikor alszik akkor lesz fa díszítés(pár év múlva aztán együtt díszítünk majd). Este ünneplõbe öltözünk közösen megvacsorázunk, és utána énekelünk a szobájába(addig apa "beszél" a Jézuskával)aztán amikor az Angyalok csengetnek átszaladunk a másik szobába:-D Mi vallásosak vagyunk, így a férjemmel megpróbálunk elmenni misére is.
Ja, és persze 24-én ünneplünk:-)
nálunk (és gyerekkoromban is így volt) 24-én este kb 6 körül jön a Jézuska, bár nem vagyunk hívõk, ez egy szokás. Idén változtatunk, kislányom 1, 5 éves, még lehet változtatni mert a nagyszülõk szerteszét laknak és ezért mindig egy rohanás a karácsony. Idén 24én reggel jön hozzánk a jézuska férjemnek és kislányomnak. Ebédre jön az egyik mama és papa, 25-én másik nagyszülõkhöz mi megyünk, 26-a a miénk, pihenünk:) Békés Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
Mi a testvéremékkel együtt karácsonyozunk ( Én 42, Õ 35) És úgy lesz hogy 23-án nálunk alszanak, ( van két kis gyerekük) és az én lányom (15 éves) majd elsétál velük anyuékhoz, addig mi, szülõk díszítünk, ajándékokat rakunk ki, terítünk, aztán elmegyünk szólni nekik, hogy jött a Jézuska, hazajövünk, anyuék is jönnek.aztán vacsorázunk, és ajándékokat bontunk.. :) aztán mindenki örül :) )
Mi a ferjemmel 23.-an este feldiszitjuk a fat miutan a 17 honapos kisfiunk elaludt, igy reggelre van nagy meglepetes mikor meglatja a fat :) Az angyalka pedig szenteste jon. Amig a delutani alvas van addig a fa ala kerul az ajandek igy megint lesz nagy orom az ebredesnel :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!