Találatok a következő kifejezésre: A Dvix az (5 db)

Tessék???
A VLC, KMPlayer programokkal meg lehet nyitni a MKV fájlokat, DE csak akkor, ha a géped is bírja. Ha nem, akkor nem!


A Dvix és az Xvid formátum ugyan az?

Legjobb válasz: Mint ahogy a zip és rar sem ugyanaz, így az xvid és a divx tömörítési forma sem. Csak a "célja" ugyanaz. Nagy mennyiségû videoadatot még alig látható minõségromlással jellemzõen kisebb videoadattá tömöríteni.

Mint ahogy a zip és rar sem ugyanaz, így az xvid és a divx tömörítési forma sem. Csak a "célja" ugyanaz. Nagy mennyiségû videoadatot még alig látható minõségromlással jellemzõen kisebb videoadattá tömöríteni.
a .Rar és .Zip formátum nem túl jó hasonlat, mivel ezek kicsomagolás után visszaállítják az eredeti tartalmat, veszteség nélkül. Önmagukban nem értelmezhetõ fájlok , csak a tömörítõ szoftver számára. A DivX, Xvid inkább az .mp3 -hoz hasonlítható, mert a tömörítés jelentõs adatvesztéssel jár, tehát minõségi kompromisszumot jelent a használata. Nem is kicsit. Ahogy igényes zeneszeretõ ember messzirõl elkerüli az Mp3-at, úgy a DivX is kerülendõ -és felesleges is, egy komoly házimozin, mivel manapság 2-3 óra alatt mpeg2 kódolású DVD is letölthetõ, az adathordozóval sem kell már spórolni mint régen. Kis "egérmozin" persze nem látszik annyira a tömörítés, de nálam például 2, 5 méteres projektorral vetített képen élvezhetetlen a DivX, akkora blokkzajok vannak benne , mint a fejem. De plazmán is ugyanez a helyzet. A DivX elavult, túllépett rajta az idõ.

Ki irtam egy dvd lemezre több filmet aviban, az asztalilejátszóm dvix-es de némelyik film végét nem játsza le, utolso20-30 percet, le ellenőriztem a számitógépen ott pedig rajta van az egéssz film, eggyszerüen nem értem hogy miért csinálja ezt?

Legjobb válasz: Nézd meg az avi fájlok méretét. Vannak asztali lejátszók, melyeknél korlátozott (pl. 1 GB) a lejátszható méret. Ha ez a hiba, (tehát adott méret alattit végigjátszik, a nagyobbat nem) akkor két részre kell vágni az avi-t (pl. "AVISPLIT" progi) fájlnév1.avi fájlnév2.avi névvel, így egymás után folyamatosan lejátssza õket az asztali, szinte észre sem veszed a váltást.

Nézd meg az avi fájlok méretét. Vannak asztali lejátszók, melyeknél korlátozott (pl. 1 GB) a lejátszható méret. Ha ez a hiba, (tehát adott méret alattit végigjátszik, a nagyobbat nem) akkor két részre kell vágni az avi-t (pl. "AVISPLIT" progi) fájlnév1.avi fájlnév2.avi névvel, így egymás után folyamatosan lejátssza õket az asztali, szinte észre sem veszed a váltást.
Ugyan Így jártam tegnap én is.Azt hittem, hogy kicsit karcos a lemez, azért nem játssza le. Én is köszönöm a választ :)
A kérdező hozzászólása: megnéztem, a lejátszó 10mbit-et játszik le, bár nem értek hozzá, de meg néztem más nagyobb filmet is lejátszott.pl:1, 23 1, 35 egyszóval ez kilõve
10mbit van írva? Mert akkor 10 megabit lenne, (helyesen írva 10 Mbit) azaz 1, 25 MB (MegaBájt angolosan: MegaByte), ha az adatrekordot (Byte) 8 bitesnek vesszük. Ez a 10 Mbit átviteli sebességnek tûnik, ugyanais fájlméretnek nagyon kicsi lenne. Az 1GB korlátot példának írtam, lehet 2 GB is, vagy bármilyen érték, ami 2-nek (általában 8-al ostható)egész számú hatványa. A megadott GB értékek kerekített adatok. Ha viszont a problémás filmnél nagyobb fájlméretût lejátszott már, akkor tényleg nem ez a gond. De azért ki lehet próbálni a vágást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!