Találatok a következő kifejezésre: A Dan féle (8 db)

Angliaban elek es szeretnem elkezdeni a dana kuramat sok rosszat olvastam rola. Ez egy kicsit megremitett valaki irja mar le hogy most akkor mi is a helyzet Mert valaki azt irja jo meg hogy hoz valaki pedig lehordja minden fele cigany koxnak?

Jah es hogy mivel kiserjem a kurat ahoz hogy nelegyen maradando bajom??

Legjobb válasz: Hagyd a fenébe a danát, a legratyibb, legszarabb, cigányszteroid ezt hidd el ismeretségemben vannak akik ezzel tették tönkre magukat, a másik ilyen szar meg a naposim!!

Hagyd a fenébe a danát, a legratyibb, legszarabb, cigányszteroid ezt hidd el ismeretségemben vannak akik ezzel tették tönkre magukat, a másik ilyen szar meg a naposim!!
Egyetértek, hagyd a danát, ha versenyre készülsz ne ezzel operálj. Ha meg nem akarsz versenyzõ lenni, kár bármibe is fogni. A napo-nak és a danának azt hiszem ugyanaz a hatóanyaga, csak a napost már nem gyártják.:)
nem a legjobb cucc és sok a hamisítása de azért hozna rendesen :)
Lépcsõzzünk :-) Mivel Dani másodpercenként lép egyet, a sebessége 1 l/s, Lacié pedig 2 l/s v1 - 1 [l/s] - Dani sebessége (l/s - lépcsõ/sec) v2 - 2 [l/s] - Laci sebessége v0 - a lépcsõ sebessége [l/s] Daninak 20 lépéshez 20/1 = 20 másodperc kellett, Lacinak a 32 lépéshez 32/2 = 16 másodperc Ezért a mozgással töltött idõk t1 = 20 [s] - Dani ideje t2 = 16 [s] - Laci ideje n - a lépcsõ hossza Ugyanazon távolságot - n - kell megtenni a mozgó lépcsõn különbözõ sebességû és idõtartamú mozgással, vagyis (1) n = (v0 + v1)t1 ill. (2) n = (v0 + v2)t2 így (v0 + v1)t1 = (v0 + v2)t2 Ebbõl a kijön a lépcsõ sebessége, amit az (1)-be vagy a (2)-be helyettesítve megvan a lépcsõ hossza (v0 = 3 [l/s]; n = 80 lépcsõ) DeeDee ******
Ha a DeeDee válaszában felírt képletbõl kiszámolod a lépcsõ sebességét, v0 = 3 l/s jön ki. Tehát Dani 1 másodperc alatt 1+3=4 lépcsõt haladt elõre, ezt 20-szor ismételve 80 lépcsõ távolságra jutott. Szerintem jó a megoldás.
A kérdező hozzászólása: nem irnád le hogy jött ki?
A kérdező hozzászólása: 60/10 miért?
amit az utolsó válaszoló írt az hablaty, az elõtte lévõnek van igaza.
DeeDee válasza jónak tûnik, szeretném, ha leírnád a saját gondolatmenetedet, amivel megoldanád a feladatot. Ne csak dumálj, bizonyítsd be, hogy nem jó a megoldás.
A kérdező hozzászólása: ha áll a mozgólépcsõ
(32+20)-(60/10)=46
46
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, szerintem is jó a 80.
Nyugodtan használhatod ha nincs letiltva. Nem fog senki dániából utánnad jönni.
Persze én is minden drága cuccot hazaviszek amit valaki elhagyott :"D

Cserpes féle joghurt, túró jobb a babának mint például a danon?

8 hónapos a kisfiam,szeretném bevezetni a tejtermékeket. Ez a fajtát most találtam nincs benne tartosítószer és színezék,adalékanyag. Ismeritek?

Legjobb válasz: Igen, ismerem!:) A legfinomabb Magyarországon kapható joghurt. Én pont ma vettem 15 hónapos kisfiamnak Cserpes joghurtot.

Igen, ismerem!:) A legfinomabb Magyarországon kapható joghurt. Én pont ma vettem 15 hónapos kisfiamnak Cserpes joghurtot.
A Lipóti pékségekben lehet kapni, de más kis pékségekben is láttam már. Nagyobb boltban viszont sohasem.
Én sem hallottam róla, ezért rákerestem, ezt találtam: http://www.noilapozo.hu/20100123/natur-joghurt-teszt De még mindig nem tudom, hogy hol lehet kapni. :o(
en sem, es erdekelne hol lehet kapni?
Bocsánat! Most láttam, hogy kimoderálták a válaszomat. Belátom, teljesen jogosan, hiszen reklám volt. Aki szeretné, hogy elküldjem a házhoz szállítás feltételeit, küldjön privát e-mailt és én elküldöm azt a levelet, amit én is kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Bocsi, de ilyen joghurtot hol lehet kapni?Én még nem is hallottam róla!Köszi
A danone egy márkás szemét, a Cserpest viszont nyugodtan veheted!
Én is ezt adom a lányomnak. Férjem a tejiparban dolgozik, õ is azt mondja, hogy a legjobb minõségû, cukor, adalékanyag nincs benne, mármint a joghurt részében, az alján lévõ gyümölcsben viszont lehet, hogy van. De lehet kapni natúrt is.
Ha Pestiek vagytok, ajánlom a Fõvám téri piacot, a hátsó bejáratnál árulnak Cserpes tejtermékeket. De láttam már pékségnél is kiírva!
A Danone tele van adalékanyaggal, a Cserpesben van joghurt, cukor, gyümölcs.
A Kispesti piacon lehet kapni például, a villamoshoz legközelebb esõ soron, lehet kapni a X. kerületben, az Árkádtól 1 percre lévõ Cédrus piacon is, és ahogy már elõttem írták, a Lipóti pékségeben is.

A Dan Brown féle Da Vinci-kódnak lehet valóságtartalma vagy fikció az egész?

Legjobb válasz: szerintem van valosagalapja, nem is kicsi.mert azt honnan tudhatjuk, h a biblia nem fikcio-e esetleg? ugy is mindenki tudja, h amikor a bibliat kanonizaltak, azokat areszeket, amik nem tetszettek nekik, kivagtak. ezek utan ne mondja nekem senki h a biblia valos.

Huuu az egész tök valóságos..... nölj fel az egész barom'ág. Azért írták igy a könyvet hogy jó sok hiszékeny ember pénztárcáját megkopaszák.
Én úgy gondolom, lehet benne valami. Elvégre honnan lehetünk biztosak benne, hogy a Biblia nem egy fikció (ahogy elõttem is írták)? Én is úgy kezdtem neki a Da Vinci-kódnak, hogy "jó kis sztori" de pl. az Utolsó vacsora kissé elbizonytalanított.. Lehetséges, hogy Jézus és Mária Magdolna házasok voltak, s született egy lányuk, Sára? Erre éppúgy nincs bizonyíték, mint ahogy a Biblia számos történetére sem. Szerintem. De egy hívõ biztosan másképp vélekedik.
szerintem van valosagalapja, nem is kicsi.mert azt honnan tudhatjuk, h a biblia nem fikcio-e esetleg? ugy is mindenki tudja, h amikor a bibliat kanonizaltak, azokat areszeket, amik nem tetszettek nekik, kivagtak. ezek utan ne mondja nekem senki h a biblia valos.
Szerintem van valóságtartalma, csak megfelelõen kell értelmezni! De teljesen mindegy, ugyanis szerintem egy nagyszerû könyv. Honnan tudják, hogy a Biblia nem fikció??
Szerintem fele fele arányban van mert senki nem tudja a bibliának alátámasztani az ellentétét, hogy jézus élt-e avagy nem én ezt neked nem tudom megmondani (majd megtudod ha meghalsz :) ) de éna helyedben nem ésnám el az égészet fikcíónak.
Folytatom: "3. Születtek gyerekeik" Ezekrõl miért nincs sehol említés? Persze erre lehet az a válasz hogy az egyház szõtt egy összeesküvést és eltitkolta, hogy vannak. Meg a reinkarnációt is kitörölték a Bibliából, stb. stb. meg mindent, ami nekik nem tetszett. De akik ilyenekkel jönnek, azok elfelejtik, hogy mire az egyház elég egységes és elég hatalmas lett, hogy ilyesmire gondolhasson, egész Európában, Kisázsiában és Észak-Afrikában szétszórt kis gyülekezetekbõl állott, amelyekben számtalan kézirat keringett. Egy ilyen összeesküvést lehetetlen lenne megcsinálni. Mintahogy olyan összeesküvéseket sem lehet csinálni, hogy nem volt holdraszállás, csak a Nasa meséje. Az ilyen összeesküvésekhez túl sok, több ezer ember összejátszása szükséges, akik közül soha egy sem lehet áruló. De még ha ezt megvalósították volna, akkor sem tudtak volna minden egyes korabeli kéziratot eltûntetni, amiben említik Jézus leszármazottait. Ilyen irat pedig nincs, csak többszáz évvel késõbbi keletkezésûek. De ha tudsz ilyet, említsd meg a nevét, és hogy melyik könyvtárban található. "4. A Saul rabbi (gy.k. Pál apostol) által kreált, manapság újszövetségnek/keresztény vallásnak nevezett judaizmus reform köszönõ viszonyban sem nagyon van Jézus tanításaival." A 4 evangéliumot vetetted össze Pál leveleivel? Mert azok bizony teljesen egybecsengenek. De ha a gnosztikus evangéliumokra gondolsz, azok keletkezése szintén késõbbi, a II-III. századra tehetõek, pl. a Tamás-evangélium. (Aminek semmi köze sincs Tamáshoz az apostolhoz, hanem pszeudoepigráfia, egy híres ember neve alatt közreadott könyv. Olyan, mintha én írnék egy könyvet és Orbán vagy Gyurcsány neve alatt adnám ki, mert úgy jobban fogy, mintha egy noname szerzõ adja ki.) Beírásod kezdetén történelmi bizonyítékokra, kutatások eredményeire, stb. hivatkozol. Ha tudsz ilyenrõl, akkor légy szíves idézz konkrét publikációkat.
maga a könyv ezer sebbõl vérzõ fikció. Számos cáfolat jelent meg témában. minazonáltal a történelmi kutatások, leletek mint pl. gnosztikus evangéliumok, valamint a bibliai történetek az adott korszak viszonyai közötti értelmezései pár erõsen alátámasztott feltételezést adnak. 1. Jézus nem volt zsidó és nem egy ács fia volt. 2. Mária Magdolna (helyesebben Magdaléna, még helyesebben Magdala) nem volt prostiuált, hanem Jézus tanítványa, késöbbi felesége 3. Születtek gyerekeik 4. A Saul rabbi (gy.k. Pál apostol) által kreált, manapság újszövetségnek/keresztény vallásnak nevezett judaizmus reform köszönõ viszonyban sem nagyon van Jézus tanításaival.
A Da Vinci kód egy rosszul megírt, zagyva ponyva, amely valamilyen oknál fogva túl nagy népszerûségre tett szert. Ráadásul az egész elméletét lopta. Ha jó könyvet akarsz olvasni, ajánlanám inkább Michael Baigent: Az abbé titka címû mûvét, ahonnan Dan Brown plagizálta a saját agyrémét. Az abbé titka egy nyomozás leírása, értelmes, összeszedett és nem tartalmaz olya hajmeresztõ, minden alap nélküli állításokat, mint a kérdésben említett "remekmû".
Nagyságrendekkel több a valóságtartalma, mint a bibliának, annak ellenére, hogy egy kitalált kriminek íródott, valós történelmi szálakkal.
Zsido gyokertelenitesi kiserlet.
2-hoz: Jah, azért lett Best Seller! Nagyon állat egy könyv!Mindenkinek végig kell egyszer olvasni!Nagyon jól lett bonyoltva, és olyan lesz a tettes, akire az életben nem gondolnál!
Szerintem a kérdés elég összetett. Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy könyv, amit azért írtak, hogy szórakoztasson és nem azért, hogy bárkit bárhova befolyásoljon (bár ha lehet akkor mennyire alapozott a hite?) vagy szakirodalomban helyet kérjen magának. Ez csak egy könyv, ami izgalmas, érdekes, sok cselekménnyel és kizökkent a mindennapokból. A kérdésre nincs igen vagy nem válasz, és soha nem fog kiderülni, hogy Jézusnak vannak-e gyermekei. De ha kicsit távolabról nézzük..... Jézus tagadhatatlanul ember volt (hisz meghalt), és mint ilyen érzései is voltak, tehát táplálhatot szerelmet egy nõ iránt. A szerelmet is Istentõl kaptuk, így az nem "mocskos". Ekkor pedig miért ne lehetett volna... Biblia...na igen. Tudjuk, hogy emberek "állították" össze, és az ember gyarló...tehát ezt sem vehetjük 100%-osnak. De feltételezhetjük, hogy a legjobb szándékkal "készült". Viszont nincs benne minden...és soha nem fogjuk megtudni, hogy mni maradt ki belõle. Az akkori emberek másképp gondolkodtak éreztek és éltek. Nem tudjuk meg, hogy mi "nem volt érdekes" a számukra. Egyház... saját maga generálta az értelmetlen tagadással ezt a kérdést is...teszem azt mi lett volna, ha nem nyilatkozik vagy foglal állást? Szerintem nem lenne ennyi összeesküvés elmélet, csupán izgalmas és érdekes lehetõség maradt volna. Mindenképp szét kellene választani, hogy az egyházban vagy Istenben hiszünk-e. Ha az egyházban, akkor megértem azt a hozzáállást miszerint ez a mû "szennyez". De ha Istenben hiszek, miért ne lehetne akár igaz, vagy lehetne alapja ennek a történetnek. Képzeljük el, hogy igaz, az emberiség csak nyerne vele... A lényeg, hogy ez egy költõi kérdés, amire nincs válasz...és talán jól is van ez így. Aki valóban hisz, az a könyv elolvasása után is fog! Ezért meddõ a vita a valódi "hívõk" között. ui: viszont valóban rengeteg kérdést feszeget még a könyv pl: miért van zárolt szekció a vatikán könyvtárában...stb
Dan Brown keresztényellenes író. Így olvassátok könyveit. Könyveivel kultúrharcot folytat, azt hiszi, majd attól lesz jobb a világ ha az emberek eltávolodnak Istentõl.
Mindenki tudja, hogy volt egy ember aki leirta az ur sugallatait.(ott áll az elsö lapon)Tehát egy szép és bölcs könyv egy kis kézikonyv az élet túléléséhez.Ez a Biblia . De ami a Da vinci kodot illeti elképzelhetö, hogy igaz, de az is, hogy nem.Ki mondja ezt meg talán az hogy miben hiszel! Habár nekem ez nem változtat semmin ha volt felesege azt is elfogadom, ha nem ugy is jo.Annyi biztos, hogy a bibli és a vallásom segitett abban hogy ne sülyedjek le, hogy jobb élete éljek.
A sztori alapját szolgáltató evangélium valóban létezik. A Fülöp evangéliumot az 1940-s évek végén találták meg Nag Hammadi-ban.
Nekem az a velemenyem, h itt van egy csomo vallasi fanatikus, akik nem birjak elviselni a tudatot, h az imadott Bibliajuk talan kitalacio is lehet.en nem mondom h kamu az egesz, de azt nyugodtan megtehettek h valtoztattak rajta, vegulis Constantinus csaszar idejeben talaltak meg ez teny.o pedig pogany volt.milyen tortenelem???a tortenelem is csak olyan mese.beetettek velunk egy csomo sz...t, lehet h fele sem igaz, ugyanis csak talalgattak h h lehetett, a fentmaradt irasok pedig lehetnek egy akkori iro agyszulemenyei.es ha nincs semmi titok a kozonseges emberek elott, akkor miert van a vatikanban egy olyan hely ahova senki nem teheti be a labat csak a feleskudt papok vagy mik akik ott elnek??azert mert ha kiderul valami, akkor a katolikus vallas oszzeomlik.
Szerintem van valóságalapja, de az nem biztos, hogy teljesen egyezik a könyvvel.

A napokban csatlakoztam az Éden hotel nézői közé de még nem igen értem hogy hogyan esett ki Dani. Tudom Tünde ejtette ki. de akkor sem értem mi volt a feladat vagy hogyan ejtette ki Tünde?

Mi volt a sorrend?Bekerült Alíz és Tünde?De nem értem hogy hogy esett ki?Ki állt ki háta mögé?Vagy miért kellett Tündének választani kik közül?Nem értem?Bocsi ha valaki elmesélné....

Legjobb válasz: Van az a játék,amikor kérdéseket tesznek fel egymásnak(Pandora szelencéje),egyszercsak megjelent Horvát Éva és Tündének fel kellett írnia egy papírra annak a nevét,aki a legbarátságtalanabb volt vele a beköltözése után.Õ Dani nevét írta,Daninak azonnal távoznia kellett.

Van az a játék, amikor kérdéseket tesznek fel egymásnak(Pandora szelencéje), egyszercsak megjelent Horvát Éva és Tündének fel kellett írnia egy papírra annak a nevét, aki a legbarátságtalanabb volt vele a beköltözése után.Õ Dani nevét írta, Daninak azonnal távoznia kellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm így most már tiszta...:) Köszi

Vettem 5 zebra dániót, de amióta bele tettem a medencébe le-fel úszkál, olyan mintha "szökni" szeretnének. Szerintetek?

Kb. 40 literes a medence

Legjobb válasz: Egyetértek az elõzõvel! Semmi bajuk, csak új nekik a hely, majd megnyugszanak. Mivel rajhalak, minél többen vannak annál jobban érzik magukat. Nekem 54 literes akváriumban kb 5-6 pink dánióm van... szerintem még az 40 literesben is elfér vagy 2...

Egyetértek az elõzõvel! Semmi bajuk, csak új nekik a hely, majd megnyugszanak. Mivel rajhalak, minél többen vannak annál jobban érzik magukat. Nekem 54 literes akváriumban kb 5-6 pink dánióm van... szerintem még az 40 literesben is elfér vagy 2...
Lehet, hogy szokatlan nekik a medence, az új hely. Ne piszkáld õket, hagyd nyugton, valószínüleg megnyugszanak majd. De egyébként minél többen vannak, annál nagyobb biztonságban érzik magukat, viszont ekkora helyre ne vegyél többet.

Ha Dániába kellene mennem, akkor nem vihetném magammal a kutyámat? (Sárhegyi) Nekem ez új, most világosítottak fel erről a törvényről. Nem felháborító?

Legjobb válasz: állatorvosnál kell neki csináltatni útlevelet és viheted magaddal ha megvan minden oltása stb

állatorvosnál kell neki csináltatni útlevelet és viheted magaddal ha megvan minden oltása stb
A kérdező hozzászólása: De most tiltottak ki nemrég az országból 10-12 fajtát, köztük van a Sárhegyi. Akinek meg ilyen kutyája volt, azt elaltatták, van egy videó egy lányról akinek a tök ártalmatlan keverék kutyáját altatták, mert volt benne valamennyi staffi. Most akkor mennyi igaz ebbõl?
Miért ne vihetnéd? Én is nyáron viszem magammal németbe a rotimat. Kell "útlevél" ez egy kék füzetecske amiben ugyancsak benne vannak az oltások a te meg a kutya adatai. (az van ráírva: Állatútlevél-Pet passport) Aztán kész. Ez kb. 5000-7000 Ft-ba kerül
A kérdező hozzászólása: [link] Ezért kérdezem, hogy csak az ott élõ kutyákra vonatkozik a törvény, vagy be se lehet vinni az országba?
szerintem kamu, ha "betiltják" az annyi, hogy nem engedik tovább tenyészteni de nem irtják ki a meglévõket..:D anno mikor a pitbullt betiltották sem lettek kiirtva hanem lett a stafford.. am ugyan az kb csak más a neve és minden az állat nevelésén múlik, nekünk volt barátságos rottweiler és harcias csivava keverék (a csivava mixet találtuk kb 4 éves volt)
Hat sajnos nem kamu, Daniaban megorultek, hogy ilyen torvenyt hoztak, de sajnos igaz. Kozfelhaborodast valtott ki, de egyelore nem modositjak. En sem mehetnek oda a staffordshire bullterrieremmel, mert ilyen remiszto neve van, kozben a kutya egy oleb, meretre is csak 15 kg. Rohej, de a torveny ertelmeben elvennek ott tolem.
Sajnos így van, nem viheted be az országba. Nem menj oda! :)
én is úgy tudom, hogy abból az országból ki vannak tiltva bizonyos fajták, de azért érdeklõdj a nagykövetségen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!