Találatok a következő kifejezésre: A Dalacin gyógyszer (8 db)

Ismeri valaki a Dalacin kapszulat, jol birhato gyogyszer?

Tegnap kaptam,ma puffadasom van es hasmenesem,nektek is volt ilyen,szedtetek tovabb?

Legjobb válasz: Dalacinnál sajnos elõfordulhatnak ilyenek. Menj el egy ügyeletes patikába és vegyél probiotikumot, illetve egyél sok natúr joghurtot(csak a natúr az, ami talán tényleg látott igazi joghurtot és baktériumokat...) Ha a székleted véres vagy fekete lenne akkor viszont azonnal hagyd abba.

Dalacinnál sajnos elõfordulhatnak ilyenek. Menj el egy ügyeletes patikába és vegyél probiotikumot, illetve egyél sok natúr joghurtot(csak a natúr az, ami talán tényleg látott igazi joghurtot és baktériumokat...) Ha a székleted véres vagy fekete lenne akkor viszont azonnal hagyd abba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszodat.Probiotikum van itthon, el is kezdtem, varok meg.
Nekem semmi bajom nem volt vele, de minden ilyen gyógyszernél rendesen kell táplálkozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remelem minden rendben lessz, a puffadas, hasmenes miatt nem hagyom abba, esetleg ha valami nagyon komoly lenne.

A Dalacin nevű gyógyszer mellett még hat a Diane 35?

a 7 napos szünetben náthás voltam , ezt Dalacinnal kezeltem, aztán el kezdtem szedni a gyógyszert, és már az els? napon együtt voltam a párommal! lehetséges h az anti-biotikum úgymond "kiölte" a fogamzásgátló hatását??

Legjobb válasz: Az antibiotikum minden esetben gyöngyíti a fogamzásgátló hatását, ezért az adott hónapban érdemes más védekezési módot is alkalmazni. Tehát szedd tovább a Dianet és használjatok óvszert egész addig, míg meg nem jön a mensesed. A következõ hónap már védett lesz. De elsõ nap még nem valószínû, hogy megfogantál, a továbbiakban meg tudtok óvszert használni.

Az antibiotikum minden esetben gyöngyíti a fogamzásgátló hatását, ezért az adott hónapban érdemes más védekezési módot is alkalmazni. Tehát szedd tovább a Dianet és használjatok óvszert egész addig, míg meg nem jön a mensesed. A következõ hónap már védett lesz. De elsõ nap még nem valószínû, hogy megfogantál, a továbbiakban meg tudtok óvszert használni.

Az orvosom felírt Dalacin kapszulákat és piros foltok jelentek meg az egész testemen és nagyon viszketnek. (a gyógyszerem már elfogyott). Mikorra fog elmúlni vagy mit tegyek h elmújanak?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy allergiás vagy a klindamicinre(Dalacin hatóanyaga), vagy valamelyik segédanyagra. Ha van otthon pezsgõ kalciumod, vagy netán Calcimusc-od akkor oldjál fel egyet egy pohár vízben és idd meg. Ezt akár többször is megismételheted, illetve ha továbbra sem múlik el a viszketésed, szerezz be a patikából egy legkisebb darabszámú antihisztaminikumot, pl. Claritin, Cetrin stb. és abból vegyél be naponta egyet. Inkább este használd, mert általában ezek a gyógyszerek álmosítanak. Jobbulást kívánok neked!

Elképzelhetõ, hogy allergiás vagy a klindamicinre(Dalacin hatóanyaga), vagy valamelyik segédanyagra. Ha van otthon pezsgõ kalciumod, vagy netán Calcimusc-od akkor oldjál fel egyet egy pohár vízben és idd meg. Ezt akár többször is megismételheted, illetve ha továbbra sem múlik el a viszketésed, szerezz be a patikából egy legkisebb darabszámú antihisztaminikumot, pl. Claritin, Cetrin stb. és abból vegyél be naponta egyet. Inkább este használd, mert általában ezek a gyógyszerek álmosítanak. Jobbulást kívánok neked!
Az elõbb írtam neked. Jó tanácsként fogadd meg tõlem, hogyha a közeljövõben bármi ilyen jellegü tünetet tapasztalnál magadon, azonnal hagyd abba a gyógyszer szedését, és kérdd az orvosod segítségét!

Dalacin c gyogyszert és dalacin hüvelykrémet irt fel a doki. Nem lesz baja a babának tőle?

Pár hetes terhes vagyok,tegnap voltam dokinál de még ultrahangon nem látszot.

Legjobb válasz: Én is kaptam krémet és kúpot is! Nem lesz bajotok tóle!! Különben is a fertözéseket ki kell kezelni mert az tartósan nem jó neked se meg a babának se...Hidd el az orvos tudja mit miért ir fel. Boldog babavárást!!! 12 hetes kismama

Én is kaptam krémet és kúpot is! Nem lesz bajotok tóle!! Különben is a fertözéseket ki kell kezelni mert az tartósan nem jó neked se meg a babának se...Hidd el az orvos tudja mit miért ir fel. Boldog babavárást!!! 12 hetes kismama
Szia! Én 37 hetes vagyok és nekem is most írtak fel dalacin c-t gennyes vizelet miatt. Szerintem bízz a dokiban, nem véletlenül írta fel! Boldog babavárást!
EZT TALÁLTAM A BETEGTÁJÉKOZTATÓBAN:Alkalmazható-e Dalacin terhesség vagy szoptatás idején? Terhesség és szoptatás ideje alatt csak elkerülhetetlen esetekben szedhetõ a készítmény, ezért azonnal szóljon kezelõorvosának ha Ön terhes, vagy gyanúja van a terhességre, illetve, ha szoptat. De szerintem a dokid tudja, miért írta fel! Bízz benne!
Utolsónak:Mindig az orvosra kell hallgatni és nem a betegtájékoztatóra!Hiszen ez csak a gyógyszercégeket védi a felelõsségtõl. a gyógyszerek nem mérgek és egyes betegségek sokkal jobban ártanak, mint a gyógyszerek. Bízz az orvosodban és használd bátran!

Dalacin 300 mg tablettát kaptam bakteriális fertõzés miatt a nõgyógyásztól. Sajnos nem hatott. Volt még vkinek olyan hogy nem hatott ez a gyógyszer?

Legjobb válasz: Én ugyanezt a gyógyszert influenzára kaptam, ami végül is ugyanúgy bakteriális fertõzés. Nálam bevált, viszont sajnos ezek olyanok, hogy nem mindig érik el a kívánt hatást. Egy hete voltam dokinál, felírt a fertõzésemre egy 500 mg-os Klabax-ot, de a mellékhatásai miatt nem bírtam szedni, úgyhogy váltottunk Sumetrolim-ra, azt már bírom és hála az égnek, már javulásnak is indultam. Szóval nem mindenkinek válik be minden, mások vagyunk, nincs 2 egyforma szervezet. Néha úgy érezzük magunkat, mint valami kísérleti nyúl, de sajnos ez van. Vissza kell menned a dokidhoz egy másik fajta gyógyszerért.

Én ugyanezt a gyógyszert influenzára kaptam, ami végül is ugyanúgy bakteriális fertõzés. Nálam bevált, viszont sajnos ezek olyanok, hogy nem mindig érik el a kívánt hatást. Egy hete voltam dokinál, felírt a fertõzésemre egy 500 mg-os Klabax-ot, de a mellékhatásai miatt nem bírtam szedni, úgyhogy váltottunk Sumetrolim-ra, azt már bírom és hála az égnek, már javulásnak is indultam. Szóval nem mindenkinek válik be minden, mások vagyunk, nincs 2 egyforma szervezet. Néha úgy érezzük magunkat, mint valami kísérleti nyúl, de sajnos ez van. Vissza kell menned a dokidhoz egy másik fajta gyógyszerért.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm :) Holnap felhívom!
Csinált tenyésztést? Anélkül csak a hasára csap és felír valamit. Vannak olyan bacik, amik rezisztensek erre a gyógyszerre, a tenyésztés ezt is kimutatja.
Drága elsõ, az influenza vírusos fertõzés. Max baktériumos felülfertõzõdésre kaphattál antibiotikumot, vagy a felülfertõzés megelõzésére. Kérdezõ, nekem nem hatott, de az én fertõzésem oka ismeretlen, csak mellé volt egy másik baktériumos fertõzésem. Azt végül is kiirtotta, csak az összes tünetem megmaradt... :D
A kérdező hozzászólása: csinált tenyészetet és úgy írta fel!
Milyen baci volt? Egyébként ilyenkor mindig vissza kell menni a dokihoz kontroll tenyésztésre, hogy biztosan kiírtotta-e a bacikat.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek azt mondta lehet valami hormonális baj van..nagyon félek!
Még kaptál másmilyent is?

Lehet fogyasztani szeszes italt erre a gyógyszerre? (DALACIN)

Ez egy antibiotikum amit napjában 4x kell be vennem 6 óránkét. Elolvastam a tájékoztatót de nem ír a piáról! Na most, ha én neki állnék inni és éjfélkor bevenném a gyógyszert sör vagy vagy boros téma mellet mi volna akkor meg úgy egész nap szedem! Jobban berúgnék csak? Vagy nem hatna úgy ahogy kellene?

Legjobb válasz: Antibiotikum, lehet azért nem írták, mert egyértelmû, de hatással van rá(és a hatására) az alkohol.

Antibiotikum, lehet azért nem írták, mert egyértelmû, de hatással van rá(és a hatására) az alkohol.
# 4/5 Jesszusom, rám hoztad a frászt, én is ezt szedm 3 napja a fogamra. A vastagbélgyulladásra mit adtak?
Ó ember, ha teheted váltsd ki valamivel ezt a gyógyszert. Begyulladt a fogam és ezt írta ki a fogorvosom. Egy hétre a gyógyszer szedés befejezése után, most úgy fosok, mint a lakodalmas kutya. Vastagbélgyulladásom lett. Az összes bélnyálkahártya levált és fájdalmas, égetõ érzés kíséretében távozik a seggemen. Naggggyyyyyon durva. Ha teheted szedj mást.
Itt a doki nem ajánlja, gyengítheti a hatását és akkor mit ér az antibiotikum kúra? http://borsa.hu/20091020/csak-a-bakteriumok-ellen-hatasos-az..
A kérdező hozzászólása: Már kiváltottam és nekem a fog doki írta fel! Jövõ pénteken húzzák! Írja is a papir, hogy mellék hatás hasmenés! ááááá remélem én nekem nem lesz olyanom!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem romlik gyógyhatás akkor annyi, hogy jobban kiütöm magam?
Semmit, majd kitisztul és helyreáll. Lactív akute, Bolus adstringens, kaukázusi kefír kombóval kúrálom magam, ha javulok megírom. Vasárnap este kezdõdött. Ma kb. 10-12x voltam wc-n eddig. Már olyan a seggem, mint a páviánoké :D (piros) ég és rohadtul fáj a sok törölgetéstõl...
A kérdező hozzászólása: Atyaég! Ez nem jó! Fõleg, hogy szeretem a piát! :((((( Segítség!
Bírd ki valahogy azt a pár napot pia nélkül, nem jó gyulladt fogat kihuzatni.
A kérdező hozzászólása: Hát kénytelen leszek ki bírni! Nem szeretnék szenvedni de utána esküszöm bepótolom az elsõ az lesz veszek 3 felest vodkát meg sört! Mindennap megiszok 1-2 vodkát meg pár sört Ma reggel is megittam de azóta semmi! :(((
Még most sem 100%-os az emésztésem a Dalacintól... Vissza-vissza tér a hasmenés 1-2 napra. Az orvosom szerint sajnos ez van, szedjek probiotikumot és soha többet ne szedjek be Dalacint.

Dalacin vagy klimicin nevű gyógyszert írtak fel másnak is ha igen bemerte szedni? Nekem sajnos gyökérkezelni kell a fogam és ezt kellene szednem de félek hogy árthat a babámnak! 21hetes km

Legjobb válasz: Szia! Hát a legjobb tudomásom szerint egyik se szedhetõ terhesség alatt,csak az augmentin!Én biztos nem szedném be,hanem öblögetném valamilyen gyulladáscsökkentõ öblögetõvel,mint pl.erõs kamillatea,cserszömörcés mentolos vagy glycosept.De te tudod,inkább menj el maszekon egy fogdokihoz! Javulást kivánok!

Szia! Hát a legjobb tudomásom szerint egyik se szedhetõ terhesség alatt, csak az augmentin!Én biztos nem szedném be, hanem öblögetném valamilyen gyulladáscsökkentõ öblögetõvel, mint pl.erõs kamillatea, cserszömörcés mentolos vagy glycosept.De te tudod, inkább menj el maszekon egy fogdokihoz! Javulást kivánok!
Hát, mennyire van begyulladva? Mert gyakran csak rutinból adják, elkerülendõ a gyulladást. Én most estem át egy gyökércsúcs rezekción, ami ugye egyel nagyobb mûtét a gyökérkezeléshez képest, teljesen be volt gyulladva, mégis megúsztam antibiotikum nélkül (szoptatok) szerencsére. Kaptam rá egy Corsodyl nevû öblögetõt viszont, ami szintén foginy gyulladás ellen való erõsebb szájviz. Szóval szerintem, kérdezz rá, tuti akarják-e, hogy szedd, miért akarják, és csak megelõzõ céllal ne szedd be. Egy 3.5 hós baba anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!