Találatok a következő kifejezésre: A DVD-lemez az egészségre (1 db)

A DVD-lemez káros az egészségre?

Úgy értem, hogy széttörve, az írható rétege tartalmaz káros anyagokat? (Olyan tinta szagú a dolog.)

Legjobb válasz: toxikusnak nem toxikus. maga a mûanyag nagyon éles apró darabokra tud törni, a rajta lévõ fólia, meg eleve baromi vékony, szakadásnál meg még éles is. Annyira nem tudod összevágni magad vele, mint pl. egy villanykörtével, de azért egészségesnek nem mondanám. Megenni nem javaslom, mert, ha a darabkák átjukasztják a beleidet, az nagyon roda és fájdalmas halál. Belélegzésre dettó. Ha ésszel bánsz vele, akkor nem veszélyes.

toxikusnak nem toxikus. maga a mûanyag nagyon éles apró darabokra tud törni, a rajta lévõ fólia, meg eleve baromi vékony, szakadásnál meg még éles is. Annyira nem tudod összevágni magad vele, mint pl. egy villanykörtével, de azért egészségesnek nem mondanám. Megenni nem javaslom, mert, ha a darabkák átjukasztják a beleidet, az nagyon roda és fájdalmas halál. Belélegzésre dettó. Ha ésszel bánsz vele, akkor nem veszélyes.
Hát ne nyalogasd, de amúgy tudomásom szerint semmi káros nincs benne, legalábbis olyan biztosan, ami 1 törött dvd lemez miatt maradandó károsodást okozna...
Kóstold meg. Sõt egyél meg minél többet! Aztán holnap ha írsz, hogy 3 fejed van, meg kihulott a hajad akkor tudni fogjuk és mi már nem esszük meg. Bár eddig szerintem senkinek nem fordult ez meg a fejében.
a cdlemezt ha megnyalod olyan mint a ciankapszula! ugyanez ervenyes a DVD lemezre, csak azon tobb a pit, tehat tobb a cian!
ÉS A CD LEMEZ????!?!?
Ezek szerint, ha öngyilokra gondolok, akkor elég, ha bezárkózom a szobába, leülök egy sarokba és nyalogatom a lemezt?! Jó sokáig eltartana szerintem. Az éhenhalásnak így nagobb az esélye....hihihi
Én nem érzem, hogy tinta szagú lenne. De biztos, hogy nem kéros, legalábbis emberi mértékben nem. Oldhatatlan anyagokból áll mind a védõ, mind a felvevõréteg, és ami nem oldódik, az nem mérgezõ. Meg aztán ha netán valamelyik mérgezõ is, nyilván nem akkora mennyiségtõl, ami egy széttört DVD-bõl a szervezetedbe juthat.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A kinti lámba miért robban fel mindig?

Minden héten égőt kell venni mert a kinti lámpa felrobban.

4

Nem tudom hogyan csatlakoztasam a router-t (levelone) és a leptopomat (Dell), Hiába csatlakozom, a nett nem jön be, mit csinálok rosszul?

0

CD, DVD, BD (Blu-ray), le kell irjam h milyen anyagbol vannak?

A wikipédián csak annyit ir hogy mind a háromnál van polikarbonát réteg,de azonkivül más anyag is azt tudom,és arra vagyok kiváncsi,állitolag mind a három táróló külömbözik valamiben.... Kérlek seigtsetek,köszönöm szépen!

0

Nemtudom hogy minek kéne történnie! Szerintetek? (fizika kísérlet)

"Készítsünk tömény konyhasó-oldatot, és tegyünk bele egy kevés piros vízfestéket! Az így kapott oldatba mártsunk bele egy itatóspapír csíkot, majd tegyünk rá a papírt egy üveglemezre. Két vezetéket kapcsoljunk zsebtelepre, és a másik végüket nyomjuk rá a papírra, egymástól 3 cm távolságra! Figyeljük meg a változást, és adjunk rá magyarázatot!"

2

Mostanában nagyon lassú a net, 5 percenként elmegy, majd visszajön, valamikor vissza se jön csak a modemen az online villog, majd egy idő múlva elkezdi elölről az egészet. Mi a gond?

Arris modemem van.

1

A monitoromon elment a kép, mit tegyek?

Kb másfél hete a monitorom elkezdett tönkremenni, nem kapcsolt be mikor bekapcsoltam a gépet, csak úgy javíthattam hogy be, és kikapcsoltam a monitort, de mostmár az sem jön be, amikor megcsinálom csak egy villanás látszik és fekete minden.

1

Férjemnek vennék egy jobb fajta elemlámpát kb.3-4 eFt értékben. Police-ra gondoltam, nektek mi a véleményetek? Örülnétek neki?

Eddig mindig elég gagyi lámpákat vett, amúgy villanyszerelő.

1

Lehet-e valami modon a upc mediaboxot ugy használni. Hogy több tévét is lehessen rákötni. és mindegyiken azt nézni amit én akarok?

3

A 3.7V-os Nokia töltőm miért tol 9.3V-ot?

Már jó ideje használom,3.7v-os és 355mA-os!

5

Web n walk stick sim kártya pint hogy lehet megtudni?

Találtam egy web n walk sticket a fiókomban, és nem tudom kié volt meg mikori, de ki akartam próbálni hogy mi is ez, de a program kéri a pin kódját. Ezt fel lehet valahogy töretni? mert ha nem tudom igazolni, hogy az enyém, a T-mobile nem fogja odaadni.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!