Találatok a következő kifejezésre: A DVD-lemez az egészségre (1 db)

A DVD-lemez káros az egészségre?

Úgy értem, hogy széttörve, az írható rétege tartalmaz káros anyagokat? (Olyan tinta szagú a dolog.)

Legjobb válasz: toxikusnak nem toxikus. maga a mûanyag nagyon éles apró darabokra tud törni, a rajta lévõ fólia, meg eleve baromi vékony, szakadásnál meg még éles is. Annyira nem tudod összevágni magad vele, mint pl. egy villanykörtével, de azért egészségesnek nem mondanám. Megenni nem javaslom, mert, ha a darabkák átjukasztják a beleidet, az nagyon roda és fájdalmas halál. Belélegzésre dettó. Ha ésszel bánsz vele, akkor nem veszélyes.

toxikusnak nem toxikus. maga a mûanyag nagyon éles apró darabokra tud törni, a rajta lévõ fólia, meg eleve baromi vékony, szakadásnál meg még éles is. Annyira nem tudod összevágni magad vele, mint pl. egy villanykörtével, de azért egészségesnek nem mondanám. Megenni nem javaslom, mert, ha a darabkák átjukasztják a beleidet, az nagyon roda és fájdalmas halál. Belélegzésre dettó. Ha ésszel bánsz vele, akkor nem veszélyes.
Hát ne nyalogasd, de amúgy tudomásom szerint semmi káros nincs benne, legalábbis olyan biztosan, ami 1 törött dvd lemez miatt maradandó károsodást okozna...
Kóstold meg. Sõt egyél meg minél többet! Aztán holnap ha írsz, hogy 3 fejed van, meg kihulott a hajad akkor tudni fogjuk és mi már nem esszük meg. Bár eddig szerintem senkinek nem fordult ez meg a fejében.
a cdlemezt ha megnyalod olyan mint a ciankapszula! ugyanez ervenyes a DVD lemezre, csak azon tobb a pit, tehat tobb a cian!
ÉS A CD LEMEZ????!?!?
Ezek szerint, ha öngyilokra gondolok, akkor elég, ha bezárkózom a szobába, leülök egy sarokba és nyalogatom a lemezt?! Jó sokáig eltartana szerintem. Az éhenhalásnak így nagobb az esélye....hihihi
Én nem érzem, hogy tinta szagú lenne. De biztos, hogy nem kéros, legalábbis emberi mértékben nem. Oldhatatlan anyagokból áll mind a védõ, mind a felvevõréteg, és ami nem oldódik, az nem mérgezõ. Meg aztán ha netán valamelyik mérgezõ is, nyilván nem akkora mennyiségtõl, ami egy széttört DVD-bõl a szervezetedbe juthat.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kérhetek jellemzést?

A kérdésem az,hogy mik azok a lineáris elektronikai alkatrészek ? Jellemeznétek nekem ?

2

Digitális Ballast bekötése?

Adott egy 1x58W-os digitális előtét. Meg lehetne valahogy oldani azt, hogy 2x28W-os csöveket működtessen? Mellékelem a képet a sima egy csöves bekötéshez. Ha meg lehet oldani, valaki rajzolja nekem le legyen olyan kedves :)


3

Hogyan érhető el hogy pl. egy wifi-router amely PC-re csatlakoztatható más wi-fi routerek jelét vegye és netet szolgáltasson PC-re?

4

Egy háztartásban mi számít nagy teljesítményű fogyasztónak?

Meg van erre adva egy pontos érték? Egy laptop már annak számít?

5

Elektromos cigit szeretnék összerakni 20000 Forint körül, mit érdemes ezek közül "kicserélni"?

Eddig ezek vannak benne:
A töltő és az elem viszont már nem kapható, milyet vegyek ehhez?
Vagy van más ötletetek ezért az árért?

1

Az mitől lehet, hogy a laptopom aksija már nem bírja olyan sokáig töltés nélkül?

2012 nyarán (augusztus) kaptam a laptopom. Samsung, 3 magos, a típusát fejből nem tudom. (nem volt olcsó, 180 e körül..)

Úgy vettem észre hogy az aksija egyre kevesebbet bír töltés nélkül kb 1,5 órát, míg pl múlt évben akár 3-4-5 órát is simán elvolt töltés nélkül. Most szinte mindig rögtön a konnektorba dugom a kábelt.

Mitől lehet hogy nem bírja olyan sokáig?
Naponta változó hogy mennyit használom, vizsgaidőszakban/zh-knál sokat, de nyáron volt hogy meló miatt csak napi 2-3 órára kapcsoltam be vagy annyira se.

6

Elektromos cigarettának miért van néha szenes íze?

3

Milyen internetet tudnátok ajánlani?

most a 42-es hipernetet használljuk de csak a baj van vele + örökké korlátozzák, bács kiskun megyén belül kecskeméten belül katonatelepen lakok és valamilyen jó internet iránt érdeklődök. Beszéltünk az opticon-an de nem hozzák ki a vezetéket belvároson kivülre :/ pls segitsetek

1

A földelés a radiátorcsövére van vezetve. Mennyire jó "megoldás"? Mit tehetnék ellene?

Ha megfogom a számítógépemet meg a radiátorcsövet bizsereg a kezem.
Megrázni nagyon nem tud igaz?

Nem találom seholse hogy hol lenne a vezeték rákötve a radiátorcsőre.

Panel

1

Hogy kell készíteni abszulult fekete testet? Fűtőszál és kormos kájhacső segítségével?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!