Találatok a következő kifejezésre: A Dél-pesti Ferenc kórházban milyen (4 db)

A Dél-pesti Jahn Ferenc kórházban milyen terhesség-megszakítási módszert alkalmaznak egy kb. 8-9 hetes terhességnél, üres petezsák diagnózis esetén?

Legjobb válasz: Ebben a kórházban épp nem tudom, bár szerintem ez ugyanolyan beavatkozás mindenhol. Nekem szerdán csinálták, igaz másik pesti kórházban, 9hetesen, ugyan ezzel a diagnózissal (azaz üres petezsák), és felhelyeztek egy méhszáj tágítót, majd rá 3 órára volt a mûtét, vénás altatásban, nekem vákummal csinálták. Azóta jól vagyok néha görcsöl a hasam, de ez amiatt van, hogy gyógyszert szedek (cseppeket írtak fel), ami méhösszehúzódást eredményez ettõl nfájdalom nincs. éha kicsit fáj és vérezget, de csak kicsit és amúgy más hatás vagy

Ebben a kórházban épp nem tudom, bár szerintem ez ugyanolyan beavatkozás mindenhol. Nekem szerdán csinálták, igaz másik pesti kórházban, 9hetesen, ugyan ezzel a diagnózissal (azaz üres petezsák), és felhelyeztek egy méhszáj tágítót, majd rá 3 órára volt a mûtét, vénás altatásban, nekem vákummal csinálták. Azóta jól vagyok néha görcsöl a hasam, de ez amiatt van, hogy gyógyszert szedek (cseppeket írtak fel), ami méhösszehúzódást eredményez ettõl nfájdalom nincs. éha kicsit fáj és vérezget, de csak kicsit és amúgy más hatás vagy
Ha elõször lesz abortuszod akkor felteszik a "lamináriát" ami kitágit.Utána vénás altatásnál végzik az abortuszt nem vákumos, hanem a "kikaparásos" módszerrel.Az egész 10-15 perc maximum.
Nekem most lesz egy hasonló, üres petezsák miatt a második abortuszom. Az elsõnél felrakták a lamináriát, viszont nem kikaparásos, hanem vákuumos módszerrel csinálták. Most a másodiknál ez hogyan zajlik majd? Most is csinálnak elõtte a lamináriás módszerrel tágítást?
Nekem jövõ héten kedden lesz hasonlóban részem, 8 hetesen, tehát együttérzek mindenkivel. :-( Nektek mondtak valamit okként?
másodszor nincs laminária
Ha másodszor nincs laminária akkor, hogyan zajlik ilyen esetben az abortusz?

Szül valaki mostanában ( vagy nem rég) a dél - pesti Jahn Ferenc kórházban? Én szeptemberben fogok ott szülni, és milyen az ellátás, mit kell vinni, szülésznők milyenek, hány ágyas szobák vannak.

Ismeritek a kórházat? Milyen eszközön lehet vajúdni?

Legjobb válasz: Szia! én már 2x szültem itt és hamarosan ismét itt fogok :) a szülészettel én nagyon meg vagyok elégedve...a csecsemõsök is normálisak de azért akad 1-2 bunkóbb tipus de õk se vészesek.. van alapítványi szoba oda apuka is bemehet...általában 4-5 ágyas szobák vannak...a szülésznõk nagyon rendesek... ha van még kérdésed szivesen válaszolok :) írhatsz priviben is :)

Szia! én már 2x szültem itt és hamarosan ismét itt fogok :) a szülészettel én nagyon meg vagyok elégedve...a csecsemõsök is normálisak de azért akad 1-2 bunkóbb tipus de õk se vészesek.. van alapítványi szoba oda apuka is bemehet...általában 4-5 ágyas szobák vannak...a szülésznõk nagyon rendesek... ha van még kérdésed szivesen válaszolok :) írhatsz priviben is :)

A dél-pesti Jahn Ferenc kórházzal milyen tapasztalataitok vannak (azok akik mostanában szültek ott)?

Hogy zajlott le részletesen a szülésetek? És mit vittetek be a kórházba a picinek és magatoknak?:)

Legjobb válasz: köszönöm:) juuj a napokban fogsz szülni? :D

A kérdező hozzászólása: köszönöm:) juuj a napokban fogsz szülni? :D
1-es vagyok, igen. Már este majdnem riadóztattam anyukámat, egy órán keresztül figyeltem, de annyira rendszertelenek voltak a fájások, hogy aztán elaludtam. Múlt hét csütörtökön megvizsgált az orvos, 2 ujjnyira nyitva vagyok, jó lett a CTG, így hazaengedett, hogy beszéljem meg a babával, hogy egy pár napot bírjon még ki, mert az még csak a 36. hét volt. Nem tudom igazából, mire kell figyelni, de itt olvastam egy kérdésnél, hogy amíg rendszertelenek a fájások, addig nem kell kórházba rohanni, vagy orvost hívni. Sokat keményedik a hasam, és szurkálást szoktam érezni. Eddig ennyit tudok nyilatkozni a szülésrõl : )


A Jahn Ferenc Dél Pesti kórházban szülés után milyen 2011-ben a helyzet? Az alapítványi szoba 20000 Ft naponta, vagy összességében? A többi szobában milyen a helyzet? Kell vinni pelust, ruhát?

2009-es véleményeket olvastam, de jelenlegi állapotok érdekelnek. Köszi

Legjobb válasz: Szia! Én 2011.szeptemberében szültem a kórházban. 20 e ft összeségében,amit a megadott számlára kell befizetni.Pelust,ruhát kell vinni. Ha van kérdésed,írj nyugodtan.

Szia! Én 2011.szeptemberében szültem a kórházban. 20 e ft összeségében, amit a megadott számlára kell befizetni.Pelust, ruhát kell vinni. Ha van kérdésed, írj nyugodtan.
Szia. Én szeptemberben szültem ott. Azt nem tudom, hogy milyen az egyágyas szoba, de akik ott voltak mindig más kórtermekben voltak, mert gondolom dög unalom egyedül. Asima szobák átlagosak. Én nem éreztem olyan borzalmasnak a helyzetet, mint ahogyan sokan riasztgattak. A szülés nekem nagyon szuper volt. Nem volt sem szülésznõm sem pedig orvosom fogadva. Én vittem pelust, de a csecsemõsök is kicserélik a babának. Ruhát pedig hazajövetelkor kell vinni, mert ameddig bent vagytok kórházi van a babón.
Hát ez érdekes. Én is épp ott készülök szülni ebben a hónapban. Az orvosom azt mondta, hogy az alapítványi szobáért nem kérnek pénzt, hanem annyit utalsz, amennyit gondolsz. Pelenkát én fogok vinni, de szerintem adnak, ruhát a babának csak a hazamenetelhez, mert ott addig úgyis pólyában lesz.
Én úgy tudom(ott szültem, de nem alapítványiban voltam), hogy 20 e ft-ot kell fizetni.Amikor eljössz, akkor adnak számlaszámot és oda kell befizetni.Persze, senki sem ellenõrizni, becsület alapon megy a dolog. Pelust valóban kell vinni, ruhát tudnak adni, de az én babám olyan nagy volt, hogy jóformán minden kicsi volt rá, ezért vittem illetve amúgy is jobban szerettem volna, ha "otthoni" ruhákban van:)
Már kétszer szültem ott, (harmadjára is ott tervezem) mindkétszer alapítványi szobában voltam. Amennyit akarsz, annyit fizetsz érte, nem az összeget fogják nézni, hanem azt, hogy fizettél-e. Pelust vinni kell, ruhát csak a hazahozatalkor, ill. akkor ha dömping van, és nincs elég ruhájuk:) De akkor idõben szólnak. Hát nem tudom, nekem szimpatikusabb volt az alapítványi szoba: mindkétszer olyanban voltam, ahol két egyágyas szobára van egy fürdõszoba. Még így is volt, hogy egymásra vártunk, mi lett volna a 6-an osztozkodunk egy fürdõszobán??? További elõny: apa bejöhet és több órát velünk lehet egy nap. Egyébként vannak szülõszoba látogatások (szülésfelkészítõ tanfolyam keretein belül), a kispesti vezetõ védõnõ szervezi, Horváth Lajosnénak hívják, ilyenkor felmennek az osztályra is és ott körül tudsz nézni, kérdezni.
Szia, en is ott fogok szulni nemsokara, baratnom szult ott es 15000Ft-ot fizetett be .Az egyagyas szobak alapitvanyi szobak , nincs meghatarozva hogy mennyit kell befizetni.Szemely szerint en is 15e FT-ot szanok ra max.Remelhetoleg lesz ures :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!