Találatok a következő kifejezésre: A Dél-pesti Ferenc kórházban (27 db)

A Dél-pesti Jahn Ferenc kórházban milyen terhesség-megszakítási módszert alkalmaznak egy kb. 8-9 hetes terhességnél, üres petezsák diagnózis esetén?

Legjobb válasz: Ebben a kórházban épp nem tudom, bár szerintem ez ugyanolyan beavatkozás mindenhol. Nekem szerdán csinálták, igaz másik pesti kórházban, 9hetesen, ugyan ezzel a diagnózissal (azaz üres petezsák), és felhelyeztek egy méhszáj tágítót, majd rá 3 órára volt a mûtét, vénás altatásban, nekem vákummal csinálták. Azóta jól vagyok néha görcsöl a hasam, de ez amiatt van, hogy gyógyszert szedek (cseppeket írtak fel), ami méhösszehúzódást eredményez ettõl nfájdalom nincs. éha kicsit fáj és vérezget, de csak kicsit és amúgy más hatás vagy

Ebben a kórházban épp nem tudom, bár szerintem ez ugyanolyan beavatkozás mindenhol. Nekem szerdán csinálták, igaz másik pesti kórházban, 9hetesen, ugyan ezzel a diagnózissal (azaz üres petezsák), és felhelyeztek egy méhszáj tágítót, majd rá 3 órára volt a mûtét, vénás altatásban, nekem vákummal csinálták. Azóta jól vagyok néha görcsöl a hasam, de ez amiatt van, hogy gyógyszert szedek (cseppeket írtak fel), ami méhösszehúzódást eredményez ettõl nfájdalom nincs. éha kicsit fáj és vérezget, de csak kicsit és amúgy más hatás vagy
Ha elõször lesz abortuszod akkor felteszik a "lamináriát" ami kitágit.Utána vénás altatásnál végzik az abortuszt nem vákumos, hanem a "kikaparásos" módszerrel.Az egész 10-15 perc maximum.
Nekem most lesz egy hasonló, üres petezsák miatt a második abortuszom. Az elsõnél felrakták a lamináriát, viszont nem kikaparásos, hanem vákuumos módszerrel csinálták. Most a másodiknál ez hogyan zajlik majd? Most is csinálnak elõtte a lamináriás módszerrel tágítást?
Nekem jövõ héten kedden lesz hasonlóban részem, 8 hetesen, tehát együttérzek mindenkivel. :-( Nektek mondtak valamit okként?
másodszor nincs laminária
Ha másodszor nincs laminária akkor, hogyan zajlik ilyen esetben az abortusz?

A Dél Pesti Jáhn Ferenc korházba hány napot kell bent maradni szülés után ha nincs semmi gond?

Legjobb válasz: Én nem a Jahn Ferenc kórházban szültem, de én egy hetet maradtam a szülés után, nem tudom a Jahn-ban ez hogy mûködik. Jó babázást neked, sok boldogságot :) és lehetõleg kevésbé fájdalmas szülést ;) (amúgy három megállóval lejjebb leszel tõlünk, innét drukkolok majd :P)

Én nem a Jahn Ferenc kórházban szültem, de én egy hetet maradtam a szülés után, nem tudom a Jahn-ban ez hogy mûködik. Jó babázást neked, sok boldogságot :) és lehetõleg kevésbé fájdalmas szülést ;) (amúgy három megállóval lejjebb leszel tõlünk, innét drukkolok majd :P)

A Dél Pesti Jáhn Ferenc korházba mit kell bevinni magammal ha megyek szülni?

Legjobb válasz: Magadnak a szokásos felszerelést kórházi tartózkodásra (tisztálkodási szerek, papucs, törölközõ, evõeszköz...stb) Hálóinget többet, amely elõl gombos, hogy a tudjál szoptatni. Vastag betét (Tena Lady) A babának pelust egy pár darabot, rucit csak mikor jöttök haza, mert kórházi cuccban vannak. Cumit, ha gondolod. Mellszívót szerintem mindenképpen vigyél magaddal. Azt hiszem, hogy ennyi.

Magadnak a szokásos felszerelést kórházi tartózkodásra (tisztálkodási szerek, papucs, törölközõ, evõeszköz...stb) Hálóinget többet, amely elõl gombos, hogy a tudjál szoptatni. Vastag betét (Tena Lady) A babának pelust egy pár darabot, rucit csak mikor jöttök haza, mert kórházi cuccban vannak. Cumit, ha gondolod. Mellszívót szerintem mindenképpen vigyél magaddal. Azt hiszem, hogy ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!


Friss tapasztalatok a Dél-pesti Jahn Ferenc kórház szülészetéről?

Kíváncsi lennék hogy zajlik ott a szülés, illetve az utána következ? id?? Gátmetszést mindenképp csinálnak? Baba maradhat e a 2 órás megfigyelés alatt? Éjjel velem lehet e ha kérem? (3. baba lesz)

Legjobb válasz: Szia, én mindkét lányomat Páczai Doktornõnél szültem,gátmetszés nélkül.Régóta ismerem,egyetemen(egy másikon nem a sote-n) csoporttársak voltunk,nagyon aranyos nõci,maximálisan megbíztam benne. A kórházba is mindenki aranyos volt,igaz,így volt egy kis protekcióm..:)ha tehetném ismét ott szülnék

Szia, én mindkét lányomat Páczai Doktornõnél szültem, gátmetszés nélkül.Régóta ismerem, egyetemen(egy másikon nem a sote-n) csoporttársak voltunk, nagyon aranyos nõci, maximálisan megbíztam benne. A kórházba is mindenki aranyos volt, igaz, így volt egy kis protekcióm..:) ha tehetném ismét ott szülnék
utvonalterv.hu
http://www.utvonalterv.hu vagy http://utvonal.bkv.hu/ melyik az a lõrinci vasútállomás? ahol a lajosmizsei vasútvonal megy át az üllõin a Hengersor utcánál? vagy még kintebb Lõrinc felé? na mindegy. Délpesti kórházba a 36-os busz jár, a bkv honlapján nézd meg melyik megállója esik hozzád a legközelebb. jár még arra busz, de nem tudom melyik.
36-os busz
Megkérdezel egy taxist.... Sõt akár oda is visz
a lõrinci vasútállomásnál szállj fel a 36-os buszra azzal a 15. megálló a dél pesti kórház
http://smartcity.hu/utvonal_terv ha van iphone telód arra fel is tudod telepíteni az alkalmazást

Vélemények, tapasztalatok a Dél-Pesti (Jahn Ferenc) kórház szülészetéről?

Fogadott orvosom nincs.Ha tudnátok jó szülészn?t ajánlani,azt megköszönném!Babának mit kell vinni? Van alapítványi szoba?Mikor kell azt lefoglalni,és mennyibe kerül? Ha császárra kerülne sor,apuka bejöhet? Minden érdekel a kórházzal kapcsolatban!El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Én most szültem hétfõn, A szülõszoba rész fel van újítva azaz még mindig csinálják. Az én szülésznõmet tudom ajnálani Kunszt Nóra végig mellettem volt türelmes volt és nagyon kedves. privibe minden eltudok mondani még friss az élmény ha érdekel :)

Szia! Én most szültem hétfõn, A szülõszoba rész fel van újítva azaz még mindig csinálják. Az én szülésznõmet tudom ajnálani Kunszt Nóra végig mellettem volt türelmes volt és nagyon kedves. privibe minden eltudok mondani még friss az élmény ha érdekel :)
Én most szültem a dél pestiben, volt fogadott orvosom-szülésznõm.Én rettegtem ettõl a kórháztól úgy voltam vele , hogy az orvost nézem .Már bánom , hogy így döntöttem undorító a kórház.De legfõképp a nõvérek! Én alapítványi szobában voltam, nem ajánlom semmit nem foglalkoznak veled 15 e fizettem 4 napra.Lefoglalni nem lehet ha pont szabad a szoba akkor mehetsz .ide csak a férjed mehet be , ha rendes kórtermet választasz akkor senki..Én császárral szültem a férjem nem lehetett mellettem.Babának pelenkát, popsikrém, popsitörlõt, takarót, textilpelenka.Ruhát adnak .
"A szülõszoba rész fel van újítva azaz még mindig csinálják" Ezen jót mosolyogtam, mert tavaly azért nem tudtam privát szülõszobán vajúdni, szülni, mert épp bútorokat cseréltek az egyik szobában (akkor kettõ privát szoba volt). Tavaly elõtt az egyik ismerõsöm akkor szült, amikor a szülõszobán ablakcsere volt. Mindig csinálnak valamit :) Ami persze jó, hogy fejlesztenek, akkor kevésbé, amikor épp szülsz és hallod: "Józsi! Fogd már meg a szekrény másik végét!" És bár függöny mögött vagy és próbálsz a szülésre koncentrálni, de engem eléggé zavart a jövés-menés.
Ha nem privát szülõszobán vagy, akkor hol? Hány szülõágyasban? És ha nem férek be a privátba, akkor se kád, se semmi? Semmi alternatíva??? Csak feltesznek, azt vajúdjál, vagy hogy??? Kérlek írjatok, para van, én szép szobát akajok káddal....
Utolsó, ez durva!!! A függöny kevés, nem??? Remélem idén már nem készül semmi, októberben talán nem cserélnek megint ablakot.
Úgy értem, nyilván megszületett...de minden rendben volt, elégedett vagy a kórházzal??
NO megszületett már a babád? MIlyen volt a kórház?
Szia 29 hetes kismami vagyok...nekem már amennyit láttam nem volt bajom a szülöszobával..a fogadott szülésznöm Fekete Ildiko..még nem szültem nálla csak ismeröseim de eddig nagyon rendes. jo és gyors szülést kivánok
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Akkor megvan rá az esély, hogy találkozunk! :) Én 35 hetes vagyok! :) Köszönöm a hozzászólásokat!
Az utolsótól szeretném megkérdezni, hogy ki volt a fogadott szülésznõje?
Sziasztok! 32 hetes vagyok, és engem is érdekel minden a kórház szülészetérõl. Nincs fogadott orvosom nekem sem. Kérlek kedves elõzõ válaszadó, nekem is segítenél? Hallottam már mindenfélét, szeretnék friss tapasztalatokat én is gyûjteni, nagyon boldog lennék. Az elsõ lányom nem itt szültem, ezért tartok én is tõle, hogy mi vár rám, ránk!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ha valakinek még eszébe jut valami, nyugodtan írjon! :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm az érdeklõdést! :) Kislányom már lassan 1 éves, szeptember 10.-én született, viszont nem a Dél-Pestiben, hanem a ÁEK-ban (Honvéd kh), a volt MÁV kórházban. Tökéletesen elégedett vagyok azzal a kórházzal.Császáros voltam. Köszi a kérdésed!:)

Szül valaki mostanában ( vagy nem rég) a dél - pesti Jahn Ferenc kórházban? Én szeptemberben fogok ott szülni, és milyen az ellátás, mit kell vinni, szülésznők milyenek, hány ágyas szobák vannak.

Ismeritek a kórházat? Milyen eszközön lehet vajúdni?

Legjobb válasz: Szia! én már 2x szültem itt és hamarosan ismét itt fogok :) a szülészettel én nagyon meg vagyok elégedve...a csecsemõsök is normálisak de azért akad 1-2 bunkóbb tipus de õk se vészesek.. van alapítványi szoba oda apuka is bemehet...általában 4-5 ágyas szobák vannak...a szülésznõk nagyon rendesek... ha van még kérdésed szivesen válaszolok :) írhatsz priviben is :)

Szia! én már 2x szültem itt és hamarosan ismét itt fogok :) a szülészettel én nagyon meg vagyok elégedve...a csecsemõsök is normálisak de azért akad 1-2 bunkóbb tipus de õk se vészesek.. van alapítványi szoba oda apuka is bemehet...általában 4-5 ágyas szobák vannak...a szülésznõk nagyon rendesek... ha van még kérdésed szivesen válaszolok :) írhatsz priviben is :)

A dél-pesti Jahn Ferenc kórházzal milyen tapasztalataitok vannak (azok akik mostanában szültek ott)?

Hogy zajlott le részletesen a szülésetek? És mit vittetek be a kórházba a picinek és magatoknak?:)

Legjobb válasz: köszönöm:) juuj a napokban fogsz szülni? :D

A kérdező hozzászólása: köszönöm:) juuj a napokban fogsz szülni? :D
1-es vagyok, igen. Már este majdnem riadóztattam anyukámat, egy órán keresztül figyeltem, de annyira rendszertelenek voltak a fájások, hogy aztán elaludtam. Múlt hét csütörtökön megvizsgált az orvos, 2 ujjnyira nyitva vagyok, jó lett a CTG, így hazaengedett, hogy beszéljem meg a babával, hogy egy pár napot bírjon még ki, mert az még csak a 36. hét volt. Nem tudom igazából, mire kell figyelni, de itt olvastam egy kérdésnél, hogy amíg rendszertelenek a fájások, addig nem kell kórházba rohanni, vagy orvost hívni. Sokat keményedik a hasam, és szurkálást szoktam érezni. Eddig ennyit tudok nyilatkozni a szülésrõl : )

Epidurális érzéstelenítés, hogyan zajlik a Dél-Pesti Jahn Ferenc Kórházban?

Megnyugtatna a gondolat, hogy bármikor kérhetem, de hallottam valami olyan rémhírt, hogy ha este vagy hétvégén szülnék akkor nincs anesztes orvos, így nincs aki beadja. Remélem ez nincs így.

Legjobb válasz: Hát ebben konkrétan nem tudok segíteni,ne haragudj!!! Nekem egyik szülésemnél sem volt rá szükség így az elsõ szülésnél tapasztaltakat írom le. Szóval eszembe sem volt hogy kérjek,mikor beszélgettük a szülésznõvel és szóba jött.Akkor jutott eszembe hogy jé tényleg még van ez a lehetõség is.És mondtam neki mikor kérhetek,azt mondta már nem mert 2 vagy 3 ujjnyira ki voltam tágulva és ilyenkor már nem adják,hogy miért nem tudom.Szerintem azért mert ha fölgyorsulnak a dolgok és akkor a kitolást nem érzed vagy nem tudom csak ez a tippem.

Hát ebben konkrétan nem tudok segíteni, ne haragudj!!! Nekem egyik szülésemnél sem volt rá szükség így az elsõ szülésnél tapasztaltakat írom le. Szóval eszembe sem volt hogy kérjek, mikor beszélgettük a szülésznõvel és szóba jött.Akkor jutott eszembe hogy jé tényleg még van ez a lehetõség is.És mondtam neki mikor kérhetek, azt mondta már nem mert 2 vagy 3 ujjnyira ki voltam tágulva és ilyenkor már nem adják, hogy miért nem tudom.Szerintem azért mert ha fölgyorsulnak a dolgok és akkor a kitolást nem érzed vagy nem tudom csak ez a tippem.
hát nekem van tapasztalatom.. én úgy voltam vele, hogy valószínû nem kérek, de sose lehet tudni. Aztán mikor szülésre került a sor, egy szép szerdán, délután már igencsak kértem volna, de azt mondták, hogy nincs szabad orvos aki beadja.. pedig én is orvos vagyok, de így sem kaptam..
Én este 11kor kerültem császárra és volt aki beadja! Ne aggódj!:)

Dél-pesti Jahn Ferenc Kórházban adnak kórházi hálóinget a vajúdás/szülés idejére vagy vigyek magammal sajátot?

Legjobb válasz: 3 éve még úgy volt, hogy választhattál. A vajúdás ideje alatt az volt rajtad, amit akartál, a szüléshez viszont át kellett öltözni a kórházi lebernyegbe. Én már a vajúdás elején azt vettem fel, mert úgyis mindegy volt.

3 éve még úgy volt, hogy választhattál. A vajúdás ideje alatt az volt rajtad, amit akartál, a szüléshez viszont át kellett öltözni a kórházi lebernyegbe. Én már a vajúdás elején azt vettem fel, mert úgyis mindegy volt.
Egy évvel ezelõtt is úgy volt, hogy csak azt a zöld, hátul megkötõs "köpenyt" adták. A vajúdás alatt lehetett rajtad a saját hálóinged, a szülésnél fel kellett venni a köpenyt. Egyébként mi (apás szülés volt) bevittük az összes cuccomat a vajúdó szobába és ha kellett valami rögtön ott volt a táskában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sokat segített. Még annyit, hogy szülés után a kórházi hálóingben megyek/visznek le osztályra és ott zuhanyozhatok, átöltözhetek, vagy még ez is a szülõszoba környékén történik? A táskámat én is a közelemben szeretném tudni. Igyekeztem e szerint bekészíteni a holmikat is.
Második vagyok. Miután összevarrtak átvittek egy másik szobába, ahol mondta a nõvér, hogy meg kell várni amíg pisilek, erre egy ágytálat és kb. 10 percet. Sajnos nekem nem sikerült ezért 10 perc után megkatétereztek. Utána felvehettem a fehérnemût meg a hálóinget. Majd mondták, hogy még kb 2 órán keresztül megfigyelnek és kitoltak a folyosóra és ott feküdtem amíg nem jött egy beteghordó és át nem tolt a szobámba. Így visszagondolva elég furcsán hangzik de akkor egyáltalán nem érdekelt, fel se tudtam volna kelni :) A szobában már azt csinálhatsz amit csak szeretnél, jobban mondva amit tudsz :) Ott van melletted a kisbabád egész nap ha jól emlékszem reggel 6-kor hozták õket és este 10-kor vitték el, kivéve amikor látogatási idõ van akkor a csecsemõosztályon vannak. Egyébként ha van valami napközben is beadhatod a csecsemõsöknek de azt nagyon nem szeretik, rászóltak pár kismamára, hogy õ vigyázzon a babájára egész nap.
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszoló! Köszönöm szépen a segítségedet, így már jobban el tudom képzelni mi vár majd rám. Így leírva ugyan nem túl vonzó a helyzet, amúgy is félek a szüléstõl, de tudom, hogy a kisbabám majd mindenért kárpótol, csak jó lenne már ott tartani. Remélem hamar túl leszünk mindenen és csak a kisfiammal lehetek. Köszönöm még egyszer!
Második vagyok. Hidd el, minden rendben lesz. Nemsokára egy szép, egészséges babát tarthatsz a karjaidban. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedvességed! Igyekszem csak erre gondolni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!