Találatok a következő kifejezésre: A Dél-Pesti fogok (11 db)

Ugy néz ki a Dél-Pestiben fogok szülni, mivel fogadott dokim nincs, így oda tartozom. Mit kell/ajánlatos bevinni magamnak és a babának? És mit adnak?

Legjobb válasz: Én nem tudom, hogy ott mit adnak, de mindenképpen ajánlatos a babának vinni mindent, ruhát, pelenkát, popsikrémet és törlõt, meg persze magadnak is mindent! Amúgy a védõnõtõl nem kaptál egy listát, hogy mit kell beszerezned? Attól az orvostól sem tudod megkérdezni, akihez kerületileg tartozol, hogy mit kell vinned?

Én nem tudom, hogy ott mit adnak, de mindenképpen ajánlatos a babának vinni mindent, ruhát, pelenkát, popsikrémet és törlõt, meg persze magadnak is mindent! Amúgy a védõnõtõl nem kaptál egy listát, hogy mit kell beszerezned? Attól az orvostól sem tudod megkérdezni, akihez kerületileg tartozol, hogy mit kell vinned?

Szül valaki mostanában ( vagy nem rég) a dél - pesti Jahn Ferenc kórházban? Én szeptemberben fogok ott szülni, és milyen az ellátás, mit kell vinni, szülésznők milyenek, hány ágyas szobák vannak.

Ismeritek a kórházat? Milyen eszközön lehet vajúdni?

Legjobb válasz: Szia! én már 2x szültem itt és hamarosan ismét itt fogok :) a szülészettel én nagyon meg vagyok elégedve...a csecsemõsök is normálisak de azért akad 1-2 bunkóbb tipus de õk se vészesek.. van alapítványi szoba oda apuka is bemehet...általában 4-5 ágyas szobák vannak...a szülésznõk nagyon rendesek... ha van még kérdésed szivesen válaszolok :) írhatsz priviben is :)

Szia! én már 2x szültem itt és hamarosan ismét itt fogok :) a szülészettel én nagyon meg vagyok elégedve...a csecsemõsök is normálisak de azért akad 1-2 bunkóbb tipus de õk se vészesek.. van alapítványi szoba oda apuka is bemehet...általában 4-5 ágyas szobák vannak...a szülésznõk nagyon rendesek... ha van még kérdésed szivesen válaszolok :) írhatsz priviben is :)

Van itt olyan kismama aki 36 hetes terhes, és a Dél-pestiben Erzsébeten fog szülni?

Van választott dokid vagy szülésznöd?Jók a körülmények?Mit kell bevinni?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még csak 34 hetes vagyok ...de ott fogok szülni. Választott dokim van,szülésznõm nincs,mert tervezett császáros vagyok sajnos! A körülmények nem a legtutibbak,de nem is a legrosszabb... vinni mindent ami neked meg a Babának kellhet,az a biztos,amit Te viszel magaddal! További szép Babavárást és könnyû szülést!

Szia! Bár én még csak 34 hetes vagyok ...de ott fogok szülni. Választott dokim van, szülésznõm nincs, mert tervezett császáros vagyok sajnos! A körülmények nem a legtutibbak, de nem is a legrosszabb... vinni mindent ami neked meg a Babának kellhet, az a biztos, amit Te viszel magaddal! További szép Babavárást és könnyû szülést!
Szia! Én még ugyan csak 20 hetes vagyok, de a délpestiben fogok szülni. Az én orvosom Dr Fekete Tamás. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Annak még nem néztem utána mit kell bevinni. Elég sok ismerõsöm szült itt, nem a legmodernebb kórház, de azt mondják, hogy "sokféle szülést" lehet választani (labda, kád, szék, vagy a sima hagyományos. További szép babavárást :)
A kérdező hozzászólása: köszi, nektek is szép babavárást!


Van köztetek olyan gyáli kismama aki a Dél-Pesti kórházban fog szülni vagy nemrég szült? Ha igen mik a tapasztalatok? Orvosok, szülésznők, stb?

Ha van olyan kismama aki szült már a Makai Zsolt nőgyógyásszal annak a válasza különösen érdekelne. Köszönöm annak aki időt szán rám :) 24+2hkm

Legjobb válasz: Én tavaly szültem ott,dr.Páczai Anita volt az orvosom.Maximálisan elégedett vagyok,nagyon rendes,kedves volt végig,ezenkívül sikerült a gátvédelem is. Alapítványi szobában voltam én is,amit tudok nagyon ajánlani:)Szülésznõ(nem fogadott,Nóra-vezetéknevére nem elkészem) szuper volt,csecsemõsök között van ilyen-olyan is.Összeségében nagyon kellemes emlék,másodikat is ott szeretném szülni. Boldog babavárást!

Én tavaly szültem ott, dr.Páczai Anita volt az orvosom.Maximálisan elégedett vagyok, nagyon rendes, kedves volt végig, ezenkívül sikerült a gátvédelem is. Alapítványi szobában voltam én is, amit tudok nagyon ajánlani:) Szülésznõ(nem fogadott, Nóra-vezetéknevére nem elkészem) szuper volt, csecsemõsök között van ilyen-olyan is.Összeségében nagyon kellemes emlék, másodikat is ott szeretném szülni. Boldog babavárást!
A bent tartózkodás csak tõled és a babádtól függ :) A 4 nap reális elsõ babánál. A ketteskével és velem minden oké volt, így a protokoll szerinti 72 órát kellett csak kihúznom a szülés után. Akkor lehet, hogy a hiba az én készülékemben van. Nekem eszem ágában sem volt a sokágyasba bemenni, egész nap a picimmel voltam, ha nagyon társaságra vágytam, akkor a fürdõszoba-társammal beszélgettünk. Arról nem is beszélve, hogy apa bent lehetett velünk, nem csak üvegajtón keresztül nézhette a babáját. Spec. nálunk mindkét gyereket elõször apa tette tisztába :) A látogatásért nem kell fizetni, csoportos.
Sajnos egyiket sem :( Az elsõnek nagyon kakis volt a magzatvíz, egybõl vitték a gyerekorvosok (apa ment vele), így már csak tisztán kaptam meg. Kicsit nézelõdtünk, aztán elvitték, mert mivel futószalagon szültek a nõk, ezért engem a két órás megfigyelés alatt a folyosón tároltak :) A másodikat egybõl magamhoz ölelgettem, de vele is front után szültem, szintén a belsõ folyosón tároltak engem... De õt két óra után se adták ki, mert még a melegítõben is lila volt, úgy fázott... Na, majd a harmadikkal minden oké lesz :D
A kérdező hozzászólása: Szia.Igen így azért egyszerûbb a dolog (segítséggel). Az mondjuk nekem is lesz bõven :D kicsit tartok is attól, hogy ne legyenek majd sértõdések a nagyszülõk részérõl. Remélem nem fognak nagyon beleszólni a dolgokba. A tanácsokat meghallgatom de én akarom eldönteni mi legyen a vége a dolgoknak. A párommal ezt meg is beszéltük és õ is így gondolja :) . Szerencsére õ is elég korán 5 óra fele itthon van és nagyon gyerek centrikus. Mivel én még elég fiatal vagyok tudtam volna még várni a babával, de õ nagyon szerette volna már :D De ez a jobbik eset, én se szerettem volna késõn szülni. Remélem ilyen is marad mint most. Bár más téren vannak némi gondok :) ) amit próbálok megérteni csak hát ilyenkor azt gondolom, hogy õ még is csak férfi nem úgy kéne gondolnia bizonyos dolgokra, mint nekem. De a félelmeit megértem. :D Csak ez a hideg ne lenne, ezt nagyon rosszul viselem :(
Az biztos, hogy ha nekem most be kéne járnom dolgozni, szerintem meg is halnék :) Az elsõ csemetémmel a pozitív teszt után kb. 2 héttel már otthon maradtam vesz. terhesség miatt. Nem egyszerû, de megoldható. Szerencsére van jó fej férjem, tök jó munkával, gyakorlatilag 4 körül már itthon van, igaz, hogy néha megy éjszakára is - pl. most is, de ezt meg megfizetik. Na, meg a nagyszülõk is segítenek ahol tudnak - pl. elviszik a csajokat hétvégére, hogy tudjak pihenni/takarítani/egy kicsit apával kettesben lenni... Nem panaszkodom. Most annyira nem jó, hogy betegek, de ez sem tart örökké. Alapvetõen pozitív a hozzáállásom a dolgokhoz, meg én terhesen még soha nem voltam beteg :)
A kérdező hozzászólása: Még dolgozom, de már nagyon lefáraszt (mivel itt van még meló után a házimunka is). Igazából úgy van megbeszélve itthon is meg a munkahelyemen is, hogy márciusig dolgozok, de már nagyon elegem van. Kereskedelemben dolgozom, igaz vezetõ beosztásban, de még így is fárasztó meg talán nem lenne gond, ha nem lenne 1-2 olyan kolléga akik az agyamra mennek. Így is néha elgondolkodom hogy nem megyek- e el hamar?. Most vagyok 24hkm, addigra leszek 29 h. hát nem tudom. De neked se lehet unalmas egy napod sem :D Nem félsz, hogy te is beteg leszel?
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm a biztatást remélem így lesz. Elõtejem az van, de azt mondják az semmit nem jelent. Majd meglátjuk, de ezt az alapítványi szobát azt hiszem megbeszélem párommal, bár hiába ha foglalt lesz. Elég sokan tartoznak abba a kórházba, gondolom sokan szülnek ott :D Mekkorák a gyerekek? Gondolom otthon vagy?.
A kérdező hozzászólása: Egyébként elárulod hány hetes vagy? Még nem is kérdeztem :D
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem cicit picit :D
A kérdező hozzászólása: Ez is érdekes, mert még itt is olvastam olyan bejegyzéseket, hogy ebben a kórházban nem igen lehet EDAval szülni. Egyébként a szoptatással nem volt gond amiatt, hogy nem kaptad meg egybõl a cicit? komolyan attól félek a legjobban, hogy nem kapom meg és nem akar majd enni így tej sem lesz stb. Aztán majd egész nap csak sírni fog szegényke, mert éhes lesz. Úgy tudom ezen a téren nem valami segítõ készek ott a nõvérek.
Mindkettõ sima, hüvelyi szülés volt. Az elsõt EDA-val, a másodikat anélkül.
A kérdező hozzászólása: szülés után egybõl odaadtak neked (cicire tehetted)? Miután megvizsgálták stb. veled lehetett? Egyébként természetes úton szültél vagy császárral? Úgy tudom a császárosoknak a szülés után megfigyelõbe kell lenniük és nem kapják meg a babát az ott töltött idõ alatt.
A kérdező hozzászólása: tényleg köszi a válaszaidat, mert nagyon hasznosak, de még annyit hagy kérdezzek, hogy általában nem 4 napot kell bent tölteni? Van akit hazaengednek akár 2 nap után is? Az alapítványi szobán azért nem gondolkoztam sokat, mert azt halottam, hogy annyira rossz egyedül, hogy aki ott volt az is inkább átment a többi kismamához, bár apa szeretne bent lenni és látni a gyereket meg hát én azért félek, hogy kikkel kerülök egy szobába. hát nem tudom, de a szülõszoba látogatásnak biztos utána nézek. Egyébként az csoportokban van? kell érte fizetni?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ. Igazából nagyon szívesen mennék szülõszoba látogatásra, de a kórház oldalán csak olyan programot láttam ami 2010-es. A te orvosod bent volt veled? Már úgy értem nem ment haza meg ilyenek? sok ilyet olvasok. Én elsõnek szülésznõt akartam fogadni, mert úgy tudom ebben a kórházban õk vezetik le a szülést és az orvos csak akkor megy be ha baj van. Viszont sok rosszat hallottam viszont a csecsemõnõvérekrõl állítólag, ha nincs orvosod nagyon bunkók és nem segítenek. az alapítványi szoba mennyi volt? Bocsi ha sok a kérdés, de elsõ baba.
császár után azért nem kapod meg a picit-csak egy pici idõre-mert nem mozoghatsz, nem tudod ellátni. 8-12-24 órát is kellhet feküdnöd mozdulatlanul, még a fejedet sem emelheted fel./ez sokmindentõl függ/ ezeket nem lehet kikerülni.

Augusztusba fogok szülni a Dél-Pestibe. Szeretnék infókat kérni hogy kihez érdemes mennem melyik dokihoz? Mert az én terhesgondozóm sajna nem vállal szülést. Illetve milyen tarifák vannak?

Legjobb válasz: Én csak szülésznõvel szültem, orvos csak benézett, az ügyeletes. Végig a Szathmáry doktorhoz jártam, mert nagyon jó szakembernek tartom, nem tartottam fontosnak a szüléshez dokit fogadnom.

Én csak szülésznõvel szültem, orvos csak benézett, az ügyeletes. Végig a Szathmáry doktorhoz jártam, mert nagyon jó szakembernek tartom, nem tartottam fontosnak a szüléshez dokit fogadnom.
dr. Csütörtöki Attila, nyugodt, megbízható és érti a dolgát. Nála szültem és a másodikat is nála szeretném. Bátran ajánlom.

A Dél-Pesti korházban fogok szülni császárral a mütőbe be jöhet a férjem?

Legjobb válasz: Tudtommal császárhoz nem mehet be egy kórházban sem az apa.Se senki más.Ez egy rendes hasi mûtét.A vakbélmûtétedhez bemehet a férjed?

Tudtommal császárhoz nem mehet be egy kórházban sem az apa.Se senki más.Ez egy rendes hasi mûtét.A vakbélmûtétedhez bemehet a férjed?
A baratnomnel az elso baba is csaszaros volt, es a masodik is, es a masodiknal mar bent volt a ferje. Szeritnem ez is doki fuggo, de naluk megengedtek!! Szoritok, h minden a legnagyobb rendben menjen nalatok!!! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. De az elsõ válaszolónak csak annyit hogy tudom mi a császár mert a második gyermekemet várom csak az elsõt másik korházba volt oda azért nem jöhetett be mert kicsi volt a mütõ de azért köszi.

A kórházba miket kell vinni a babának? Dél-pestibe (Jahn Ferenc) fogok szülni.

Legjobb válasz: Szia én is ott fogok szülni. a babának: -popsikrém -popsi törlõ -textil pelenka -pelenka -pléd -ruha amibe hazahozod -én viszek kis sapkát meg kesztyût -ez nem biztos,hogy kelleni fog: szoptatáshoz: mellszívó,cumisüveg

Szia én is ott fogok szülni. a babának: -popsikrém -popsi törlõ -textil pelenka -pelenka -pléd -ruha amibe hazahozod -én viszek kis sapkát meg kesztyût -ez nem biztos, hogy kelleni fog: szoptatáshoz: mellszívó, cumisüveg
nem engem zavarna!!!!!! az tök jó ha valakinek nincs gondja az etetéssel de én biztos kellemetlenül érezném magam ha az éjszaka közepén az én babám miatt kelne fel az egész osztály.itthon se lesz senki aki elviszi ez természetes, de más a saját otthonodban a saját közegedben. Ha meg nincs tejed akkor a nõvérek legalább adnak neki vizet vagy tápszert de én mit adjak neki.Sógornõm is úgy vitte be a babát a csecsemõsöknek, hogy valamit adjanak neki enni, mert õ nem vihetett be neki semmit.
amugy meg jobb ha felkészülsz a "kellemetlenségekre" otthon sem viszi el senki éjszakára h aludni tudj. de nem hibáztatlak, nem tudod milyen még, de hidd el ahogy meglátod a babádat, eszedbe sem jut leadni éjszakára, és utálni fogod h elviszik. a csecsemõsöknél tudod mi van? 10-20 gyerek egymás mellett, világosban ordit.hol ez kel, hol az. ha nem viszik be neked szopizni-és nem viszik mert arra nincs kapacitásuk a nõvéreknek, h 3 óránként hordják a babákat-akkor szépen tápszerezik, cukros vizezik na ez a kellemetlen, nem az h sir és nem tudsz aludni. de mint irtam, majd megérted ha meglesz :) könnyû szülést!!
kellemetlen? gondolom neked még nincs gyereked :) szent imrében mindenkivel ott a babája, sztem nincs olyan anyuka akinek kellemetlen ha a babája, vagy másé ott van, és netán sir. tudnak szopizni. ha ott tényleg elviszik, és tápszerezik mikor szoptatni is tudom, nem ott szülök az biztos. akkor inkább visszajárok a 11-be
És ha nem tud szopizni akkor egész este ott sír a többi mama és baba között? Azért az kellemetlen. Fõleg ha nem engednek tápszert se adni neki és azt egy kórház sem díjazza.
nekem mind2 gyerekem mellettem volt éjjel is, egy anya elsõ nyikkre felébred. ráadásul éjjel is szopiznak. ha ez tényleg igy van, más korházat keresek, mert amugy én is ott szülnék most..:(
Én máj. 23.
A kérdező hozzászólása: És te?
A kérdező hozzászólása: Elvileg május 3-ra vagyok kiírva, tehát már bármikor! :-)
mikor szülsz?
Utolsó vagyok Csak az a ruha kellett, amibe haza hoztam a babát!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Én is ott szültem tavaly augusztusban. Amik kellettek a babának: -textil pelus -popsikenõcs -popsitörlõ -pelenka -takaró Ruha nem kellett a babának. Én nem tudtam szoptatni a babámat, ezért utánam hozták a mellszívót, és senki nem szólt érte, sõt inkább segítettek is!
Nekem sógornõm szült ott novemberben és akkor is volt aki bevitte a mellszívót, húzták a szájukat de senki nem foglalkozott velük. Sógornõm gyereke nem szopott és állandóan sírt az éhségtõl mert egy nap csak egyszer kapott tápszert a többi víz volt.Egyébként én vegyes infókat kapok. Az hogy 11 után nincs ott nekem nem baj mert ha ne adj isten valami baj lenne vele akkor jobb ha a nõvérekkel van éjszakára egyébként meg egész nap veled van.
õ simán szült még mindig bent van én is mondtam h ezeket vigye ..vitte..és mikor meglátták odaadták a párjának h vigye haza :( nem bababarát :( éjjel nincs ott a gyerek veled.. :(
Hát engem meg nem érdekel, az én gyerekemet nem fogják éheztetni, ha nem fog szopizni. A gyümilé meg nekem kell mert attól tudok csak sajna wc-ni. Úgy tudom csak azokkal van szigor akik császárosak. Ha még is nagyon kötözködnének akkor szólok az orvosnak.
bnõm most szült mellszívót nem engednek be :( illetve rostos üditõt se..
Én is a Szent Imrében szültem eddig .Csoda egy kórház szerintem .:) Három gyermekem van , de most költözés miatt a Jahn Ferenc lenne ideálisabb .De igy elgondolkodtató .:)

Van itt olyan kismama aki a Jahn Ferenc (Dél-Pesti) kórházban fog szülni május vége felé?

Én május 23-ra vagyok kiírva és jó lenne olyan kis mamikkal beszélni akik talán akkor is ott lesznek :) Ha van ilyen annak nagyon örülnék, ha írna. 25 hkm

Legjobb válasz: Én június 4-én fogok szülni, szerintem. Ha addig elhúznád, akkor vicces lenne, ha találkoznánk. Amúgy ez a kérdés nagyon jó dolog volt, kár, hogy ezt nem lehet pontozni, tuti, menne a zöld kéz!!

Én június 4-én fogok szülni, szerintem. Ha addig elhúznád, akkor vicces lenne, ha találkoznánk. Amúgy ez a kérdés nagyon jó dolog volt, kár, hogy ezt nem lehet pontozni, tuti, menne a zöld kéz!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!