Találatok a következő kifejezésre: A Csak milyen (2862 db)

40 literes akváriumom van. Tervezek bele pár Törpe pettyes kalászhalat, és Red cherry-ket. Milyen legyen a berendezés? Milyen növényekkel? ( 15 W világítás csak. :/) Milyen aljzattal?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Aljzat: bazaltzúzalék Növények ennyi fény alatt: anubiasok, jávai moha vasfára kötözve, gömbmoha, fodros vízikehely.

Aljzat: bazaltzúzalék Növények ennyi fény alatt: anubiasok, jávai moha vasfára kötözve, gömbmoha, fodros vízikehely.

A minap hallottam kint az udvarunkon, hogy valakik buliztak vagy 4-5 utcával lejjebb sőt lehet, hogy több is. Tisztán kilehetett venni, hogy milyen zene szólt és nem csak a dübögést. Milyen hangfalak kellenének egy ilyenhez?

Nagyon komolyan szólt és linkelnétek nekem olyanokat amik így szólnak? :D

Legjobb válasz: Pl. JBL PRX 615. : ) Most csak mondtam valamit... De nagyon sok variáció lehet...

Pl. JBL PRX 615. : ) Most csak mondtam valamit... De nagyon sok variáció lehet...
http://www.djborze.hu Nézz szét itt, éjszaka mikor csend van kint, elég egy pár 12-15colos mélyközép + 1 pár 1-1, 5col driver magas egy 800-1000wattos végfokról. Mindegy milyen márka, ami nem MNC, SAL kategória, mind szól akkorát, hogy este áthallod több 100m-rõl is akár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen..:D

Amikor a zenészek jammelni kezdenek, honnan tudják rögtön, hogy a másik milyen hangnemben játszik? Megbeszélik előre, vagy van erre valami módszer? Csak a fülükre hagyatkoznak?

Legjobb válasz: Általában elõre tisztázzuk, hogy milyen hangnemben és milyen akkordmenetre fogunk játszani. Ha ezek a dolgok le vannak fektetve, és fejben senki sem téveszti el, hogy "hol tartunk", akkor már csak az adott zenész kreativitásán múlik, hogy mi kerekedik belõle.

Általában elõre tisztázzuk, hogy milyen hangnemben és milyen akkordmenetre fogunk játszani. Ha ezek a dolgok le vannak fektetve, és fejben senki sem téveszti el, hogy "hol tartunk", akkor már csak az adott zenész kreativitásán múlik, hogy mi kerekedik belõle.

Albínó anci, hogyan szoktátok neki adni a zöldséget? Csak beledobjátok, vagy lenyomjátok valamivel a talajra? Milyen zöldséget adtok neki? Milyen gyakorisággal? Naponta vagy csak 2 naponta? Az alga csak kiegészítés vagy a zöldség a kiegészítés?

Legjobb válasz: Le kell forrázni kicsit, hogy lesüllyedjen és könnyebben rágható legyen. Tökéletes az uborka, spenót, csalán, borsó, cukkini, tök, patiszon például. Fiatalabb korban elég 2 naponta az alga miatt, az idõsebb ancik viszont már nem fogyasztanak egyáltalán algát, õket naponta lehet etetni. Valamilyen fa pedig kötelezõ az akváriumukba, mert anélkül nem alakul ki egészséges bélflóra. Így pedig 20 év helyett csak néhány évig élhetnek.

Le kell forrázni kicsit, hogy lesüllyedjen és könnyebben rágható legyen. Tökéletes az uborka, spenót, csalán, borsó, cukkini, tök, patiszon például. Fiatalabb korban elég 2 naponta az alga miatt, az idõsebb ancik viszont már nem fogyasztanak egyáltalán algát, õket naponta lehet etetni. Valamilyen fa pedig kötelezõ az akváriumukba, mert anélkül nem alakul ki egészséges bélflóra. Így pedig 20 év helyett csak néhány évig élhetnek.
Lesúlyozhatod egy nagyobb kaviccsal ha mindig fel akar jönni. De fõzés után jobban lent marad.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!Anci tegnap érkezett az akváriumba, a vasfát ma vagy holnap tervezem betenni, mert még ázik a lavórban kifõzés után. :)
Bocs én lány vok én nem tudok hozzá szólni. De ez engem is érdekel és csak ezért írok:) XD
Eddig ha ez szóba került, max azt beszéltük meg, hogy milyen volt (mintha nem tudnánk... :D) De nem illik ennél tovább menni szerintem sem.
Egyiket se... Szerintem ez magánügy... Aki meg ilyet csinál az nagy egy gyökér!
neem
szvsz csak a bunkók beszélik ki, és elemzik ki. lehet prûd vagyok, de ami a hálószobában történik az csak rám és a szerelmemre tartozik 22/F
Szerintem ez egy elég tré dolog...De ez csak egy vélemény!
Ha nem ismeri a haver a csajt és még csak nem is tudom neki megmutatni hogy akkor ki is volt az akkor nem :D , de ha ismeri vagy látta már akkor igen :D
igaz én lány vagyok, de ha valami nagyon jó volt, akkor nem bírom megállni, h el ne dicsekedjek vele a legjobb barátnõimnek...persze nem fûnek-fának, csak a legközelebbieknek, és tényleg csak a nagyon jó vagy a nagyon rossz élményeket..egy átlagos szexen nincs mit beszélni
Elõfordul, de nem vesézzük ki a velejéig. Egyébként kötve hiszem, hogy a csajoknak ilyen téren lakat van a szájukon.
az egyéjszakásokat igen
Bnõm esetében nem. Vagy olyan esetében akit tartok vmire, és nem csak úgy lefektettem. Az magánügy. Azon kívül, 1éjszakás, vagy nagyon rámhajtós ribancok esetében simán kibeszélem a többiekkel. :D Nem mindenkivel, de van pár haver akivel megesik. Mert hát vannak ilyen suttyó, szemetek is mint én. :D "életmûvész"
Ez egyénfüggõ. Ugyanúgy kibeszélik a fiúk is meg a lányok is.
Hát, az egyéjszakásokat bizony igen.
igen, de nem mindegyik barattal, csak egy ket baratommal mindig elmondjuk, hogy milyen volt, mi volt jo es mi nem, mi volt extrem es mi nem, meg sokat hujulunk clyde
Én az ilyesmiket nem beszélem ki senkivel.

Jogászok! Kérem, hogy csak az, aki biztos a dolgában. Milyen értelmezést fűznétek az alábbi mondathoz?

"azon jogszabályok megjelölését, amelyeknek való megfelelést az ajánlatkér? érvényességi feltételként határozza meg" ez a 215/2010. (VII. 9.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésének b) pontja.

Legjobb válasz: Nyilván az ajánlatkérõ, amikor a pályázatot kiírta, vagy ha nem pályázatot írt ki akkor egyéb eljárásban közölte azokat a jogszabályokat, amiket figyelembe kell venni az építési beruházás során. Akármi lehet, nem tudom konkrétan milyen jogszabályokról van szó. Szerintem az én értelmezésem szerint ide nem kell bármiféle részletezés, csak konkrét felsorolás. Vagy mire gondolsz? Egyébként nem foglalkozom közbeszerzési eljárások lebonyolításával, sem pályázatok összeállításával, ehhez tutit mondani csak olyan ember tudni, akinek ez a szakterülete. /végzõs joghallgató/

Nyilván az ajánlatkérõ, amikor a pályázatot kiírta, vagy ha nem pályázatot írt ki akkor egyéb eljárásban közölte azokat a jogszabályokat, amiket figyelembe kell venni az építési beruházás során. Akármi lehet, nem tudom konkrétan milyen jogszabályokról van szó. Szerintem az én értelmezésem szerint ide nem kell bármiféle részletezés, csak konkrét felsorolás. Vagy mire gondolsz? Egyébként nem foglalkozom közbeszerzési eljárások lebonyolításával, sem pályázatok összeállításával, ehhez tutit mondani csak olyan ember tudni, akinek ez a szakterülete. /végzõs joghallgató/
sztem ez nyelvtanilag nem helyes.
7 hónaposnak még ne adj halat szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Nekem is azt mondta a védõnõm, hogy adhatok halat, de arra már nem tért ki, hogy milyet:( A rio mare gondolom sózott, vagy nem?
Bébiételben is létezik halas, amit 6 hónapos kortól lehet adni. Én egyébként rio mare konzerves tonhalat veszek, az garantáltan szálkamentes. Krumplival és házi paradicsomlével összefõzöm, turmixolom. Isteni, és a 7, 5 hónapos kisfiam nagyon szereti.
Ha mindent betartanánk a babakajában, akkor éhen maradnának, az én lányom 8 hós, halat eszik, mégpedig iglo halrudat, amit én még megrágok neki(mint a régi idõkben), te vagy az anyja neked lehet.
Én meg sertést nem adok neki, csak 10 hónaposan. Egyébként védõnõ és gyerekorvos tanácsára adtam a halat 7, 5 hónaposan, emellett csirke-pulyka és csirkemáj a nyerõ nálunk.
én sem adnék neki 7 hónaposan. 7 hnaposnak csak csirkát, max. sertést.
A gyerekeü kiskönyvben tényleg az szerepel, hogy 10 hónapos kortól, de ott a csirkemáj is úgy szerepel, mégis már az 5 hónapos bébiételekben van máj. Szóval adhatod neki nyugodtan, én is 7, 5 hónaposan kóstoltattam vele.
Én azt hallottam hogy nem szabad tengeri halat adni! De még nem tartunk ott, mi sem (5 hós)Csak érdekelne a halszakértõk véleménye! :) Bocsi kicsit off
Szia! Szerintem meg adhatsz neki, 6 hónapos kortól. Nagy hal szakértõ vagyok :) mert imádom, így végig jártam már a finom ízû szálkamentes halak keresését :) A pennyben található a hûtõpultban hekk halfilé / nem haltörzs/, na ez finom is és szálka mentes is. Én csak ezt ajánlom, nekünk bevált. Vagy lazacfilé, ezt bárhol kapsz, olyan 4000ft körül van kg-ja, szóval elég borsós.
Én a boltba vettem tengeri halfilét, 1kgos kiszerelésben van.
a (2 évvel ezelõtti) gyermek eü-i kiskönyvemben az szerepel hogy hal csak 10 hós kortól majd ha itt az ideje, vehetsz hekket vagy pl az Auchanban elég sok féle szálkamentes tengeri halfilé van a mirelit pultban
Természetesen van benne só, de annyi pont kell is bele, egyáltalán nem túlsózott.

Honda Civic 2004-es 1.7 ctdi autóm elinduláskor néha kidobja az egyest. Mi lehet a gond, milyen javítás várható? Kérném, csak szakemberek válaszoljanak.

Az autóban 200000 km van, nem gondoltam volna, hogy csak ennyit bír ki a váltó.A kuplung is elég kemény, még többé-kevésbé jó helyen fog, de nyilván azt is cserélni kell majd a váltó javítással együtt.Köszi a válaszokat előre is.

Legjobb válasz: ez nem váltó, hanem kuplung. Mivel honda, csak gyári alkatrész lesz hozzá, jó áron. 35 alatt nem úszod meg,de lehet keveset mondtam.

ez nem váltó, hanem kuplung. Mivel honda, csak gyári alkatrész lesz hozzá, jó áron. 35 alatt nem úszod meg, de lehet keveset mondtam.

Még csak egyszer találkoztam a lánnyal. Milyen gyakran írjak rá, hogy ne legyek unalmas?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy elõször neked kellene ráírnod, talán még 2. alkalommal is de utána várd meg míg õ ír. Ha érdekesnek tart, biztosan fog ha meg nem akkor kár az idõdet rá pazarolni. De mondom, ez csak az én véleményem.

Én úgy gondolom, hogy elõször neked kellene ráírnod, talán még 2. alkalommal is de utána várd meg míg õ ír. Ha érdekesnek tart, biztosan fog ha meg nem akkor kár az idõdet rá pazarolni. De mondom, ez csak az én véleményem.
Az attól függ, milyen volt a találkozó
nem attól leszel unalmas, ha gyakran írsz:D amíg van téma nyugodtan írj ha azt érzed laposodik, várj egy kicsit hogy történjen valami, amit elmesélhetsz neki, vagy esetleg amig õ ír, bár a lányok szeretik, ha ti fiúk írtok (uuu titok) szóval mesélt neked pl hogy szereti a lepkéket, te egyik nap ráírsz hogy láttál aznap sok lepkét mert állatkertbe voltál, és egybõl õ jutott eszedbe ezzel gondolsz is rá és figyelsz, és ennek külön örül a csaj remélem érthetõ vagyok:D
Ha sokat és értelmesen tudsz beszélni facebookon is, akkor szerintem irhatsz neki minden nap, de ha el akarod kerülni azt, hogy néha fél óráig senki ne írjon semmi értelmeset, akkor írj rá 1-2 órával azelõtt, hogy lemenne(persze ez csak akkor jó, ha kb tudod, hogy mikor szokott lelépni).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!