Találatok a következő kifejezésre: A Cicám egész (72 db)

A kérdező hozzászólása: Mindig éhes, és mindent megeszik...(azt is amit eddig nem)
Szia ! a cicád azért eszik többet mert kell a sok fehérje amit kinyer a tápokból. és azért nyújtózkodik ki nehogy megnyomja a kiscicáit
Szerintem készíts neki egy dobozt, ahova a szülési napokban, majd nem zargadja senki.Mi így szoktuk a cicusoknak!
A kérdező hozzászólása: Helyet már talált magának, tettünk neki oda egy bélelt dobozt... (remélem most nem az ágyamba fog szülni :) )
Nem valószínû hogy elõbb fog szülni, max 1-2 nap + - szokott lenni az eltérés, az én macskám is ezt szokta csinálni várandós állapotában, feltünõen kedves, hízelgõ, és volt rá példa hogy még az uborka héját is megette..:D
Megvakult és most meditál.
nincs ott vmi fa ?? lehet új madárcsalád költözött oda és most azokat figyeli :)
Nem biztos, hogy egy konkrét dolgot figyel, lehet, hogy csak nézelõdik, tévézik, nézi a mûsor, ami éppen van odakint. De lehet, hogy hall valamit, amit te nem.
Az én macskám is szokott leskelõdni az ablakból, elég sokat. Nézi a madarakat, az autókat is követi a tekintetével, múltkor még a vihart is kiült nézni velem.

Normális hogy a cicám egész fűszálat hányt ki, amit korábban megevett?

Legjobb válasz: Teljesen normális,mert igy hánytatja magát, dirrekt!

Teljesen normális, mert igy hánytatja magát, dirrekt!
Azt hiszem a gyomorsav miatt van, de nem biztos! (az elõzõ válaszadó vok)
Én azt se tudom, mért eszi meg. De az enyém is csinált ilyet.
Persze!Ha füvet eszik, kihány minden olat amit ki akar.pl:macskaszõr.
NNEEMM. a cicád vagy bolémiás vagy anorexiás. azért kapta el, mert sok hagymát dugtál a seggébe.
A kérdező hozzászólása: Kedves intelligens hozzászóló! Ha már mindenképpen szükségét érzi, hogy hozzászóljon egy kérdéshez, elõtte legalább tanuljon meg helyes írni vagy egy kis észt tuszkolni a kis fejébe!
persze az én macskámmal is megesett egyes macskák hetente hánynak ez lehet szõrtõl fûtõl stb de szerintem égett a gyomra és érzékeny a növények fogyasztására mint általában minden macska


A cicám egész nap nyávog, jön utánam. A takaró alá bebújik, ott alszik amikor épp nem nyávog. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Az enyém is folyton szinte beszél, olyankor azt várja el tõlem hogy simogassam meg minden.

Az enyém is folyton szinte beszél, olyankor azt várja el tõlem hogy simogassam meg minden.
Az enyém akkor csinál ilyet amikor szülés elõtt van pár nappal. Keresi a megfelelõ helyet magának és nem akar egyedül maradni.
nekem mikor beteg lett akkor csinált ilyet...
Nekem meg most, hogy elvetélt a drága :(
Jaja, a szülés elõtt álló macskák vérnyognak folyton, meg azok, akik figyelmet követelnek. A mi macskánk majdnem beleugrik a tányérba, ha kaját lát :D, amúgy rendes macska, csak néha nagyon ráizgul a témára :D. Figyelmet kér.
nekemis akkor csinálta, mikor beteg volt...vidd el dokihoz, hogy vizsgálja ki, nehogy valami komoly legyen..
Valószinüleg éhes, inni kell neki vagy simogasssad azt akarja.

A cicám ma este háromszor is hányt, a megevett eledelek darabjai voltak benne egészben! Oltott, féregtelenített cica, csak a lakásban tartjuk! Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Ilyen az én cicámmal is történt, sokat evett, és gyorsan, ezért kihányta és egész darabokba.Szerintem ez lehet a baj vele is.

Ilyen az én cicámmal is történt, sokat evett, és gyorsan, ezért kihányta és egész darabokba.Szerintem ez lehet a baj vele is.
Az enyém is lakásban tartott cica és sûrûn elõfordul havonta 1-2-szer. Szerintem ilyenkor vagy mohón eszik és nem tudja hirtelen befogadni a pocakja a dolgokat, vagy pedig szõrlabda van a pocijába ami a mosakodásalkalmával kerül a be és ott össze áll, és nem tud megemészteni ezért kihányja.Én szoktam venni neki szõroldó pasztát a az állateledel boltban vagy az állatpatikában is lehet kapni vagy pedig a Whiskasnak van szõroldó falatkája.De ha nem múlik el a hányás akkor lehet hogy jobb megmutatni egy dokinak a cicát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válszokat! Többféle olyan száraz eledele is van, ami szõroldó, pasztája és füve is van! Szerencsére már másnap nem hányt, úgyhogy megnyugodtam! Köszi mégegszer mindenkinek!
Ha hetente egyszer hány a szõrlabdák miatt, az természetes, talán most sokat evett. Lakásban tartott cicának érdemes olyan tápot is adni, segíti a szõrgolyók távozását, vagy lehet kapni ehhez jó drágán pasztákat, amit meg kell etetni vele, esetleg cicafüvet érdemes rágatni vele, ha szereti, csak javaslom átrakni a magokat még az elején virágföldbe, mert a faforgácsbe néha belerohadnak a csírák. Figyeld, hogy hány-e a továbbiakban, és milyen sûrûn. Napi többszöri hányás, bélelzároódásra is utalhat, nézd meg, hogy nem lázas-e, ha nedves és hideg az orra, akkor oké, mert a betegségektõl is hányhat. Az én cicám most kezd kiheverni nagyon lassan egy zuhanás utáni elhúzódó sokkot, neki lehet, hogy agyrázkódása volt, és azért hányt, illetve utána meg epét hányt, mert egy hétig semmit nem evett.
A mi cicánk is 1szer 2szer hányt és nagyon lefogyott 3 nap alatt vidd gyorsan orvoshoz!3 nap alatt minden csontja távolról látszott!A doki is azt mondta h még idõben hoztuk!
Lehet hogy sokat evett vagy érzékeny volt a gyomra a kajára esetleg adtatok neki tehénytejet.Az én mackám a tehéntejtõl hányt egyszer azóta nem is adok neki

Vesebeteg cica tulajdonosok! Szüksége van valakinek Epato pastára? Vesevédő a cicáknak.2400 ft-ért vettem, de sajnos nincs már rá szükségem és majdnem az egész tubus megvan. Szívesen elpostáznám, hátha segítek valakinek!

Legjobb válasz: De rendes vagy,ez ritka emberi gesztus...nagyon sajnálom a cicukádat!!! Az én cicám is veseelégtelenségbe halt meg,és pontosan én is vettem pasztát,egy cm evett belõle,már sajnos nem tudott többet....én odaadtam egy kedves ismerõsömnek....de képzeld el...volt,hogy a szomszéd cicája meghalt és a gazdi lejött hozzám,akit 100 éve ismerek,hogy megmaradt száraz tápja és,hogy nem kéne-e nekem..mondom nagyon kedves vagy,elfogadom...a mocsadék kretén mikor amúgy már úgy sem volt rá szüksége,képes volt lemérni és kiszámolni,hogy mennyibe kerül a megmaradt táp ( no comment )..természetesen becsaptam az ajtót!!!!...most az én öreg kis cicámtól sajnálta azt a sz.rt?..tudod a cicám a lehetõ legjobb helyen volt mellettem,soha nem szenvedett hiányt semmiben,ez nyugtat.

De rendes vagy, ez ritka emberi gesztus...nagyon sajnálom a cicukádat!!! Az én cicám is veseelégtelenségbe halt meg, és pontosan én is vettem pasztát, egy cm evett belõle, már sajnos nem tudott többet....én odaadtam egy kedves ismerõsömnek....de képzeld el...volt, hogy a szomszéd cicája meghalt és a gazdi lejött hozzám, akit 100 éve ismerek, hogy megmaradt száraz tápja és, hogy nem kéne-e nekem..mondom nagyon kedves vagy, elfogadom...a mocsadék kretén mikor amúgy már úgy sem volt rá szüksége, képes volt lemérni és kiszámolni, hogy mennyibe kerül a megmaradt táp ( no comment )..természetesen becsaptam az ajtót!!!!...most az én öreg kis cicámtól sajnálta azt a sz.rt?..tudod a cicám a lehetõ legjobb helyen volt mellettem, soha nem szenvedett hiányt semmiben, ez nyugtat.

Hat hetes a babám. Kb. öt hetes koráig nagyjából rendben ment minden, jól tűrtem, hogy egész nap a cici lógna. De mostanában szinte egyáltalán nem alszik napközben, ennyit nem bírok szoptatni, mit tegyek?

Megpróbáltam, hogy csak két óránként kapjon enni, az üvöltések lekerülésére beszereztem cumit. A cumit nem fogadja el, csak üvölt. Szinte csak kétszer fél órát alszik naponta. Már hagyom sírni, mert nem bírom. Éjszaka a kétszeri ébredés helyett minden kétórában ébreszt ciciért, reggel felé óránként. Ma már négy óra után is csak üvöltött... Szerintem nem fáj semmilye. Mi lehet ez? Kezdek meg?rülni...

Legjobb válasz: Csak vele törõdj,próbálj meg többet pihenni vele együtt és minden etetés elõtt igyál meg 2-3 dl folyadékot,(tiszta víz vagy szoptatós tea).Az állandó cicin lógással próbálja serkenteni a tejmennyiségedet,ha több tejed lesz tovább fogja bírni cici nélkül,ha emiatt ideges és feszült vagy Õ ezt megérzi és nyûgösebb lesz.

Csak vele törõdj, próbálj meg többet pihenni vele együtt és minden etetés elõtt igyál meg 2-3 dl folyadékot, (tiszta víz vagy szoptatós tea).Az állandó cicin lógással próbálja serkenteni a tejmennyiségedet, ha több tejed lesz tovább fogja bírni cici nélkül, ha emiatt ideges és feszült vagy Õ ezt megérzi és nyûgösebb lesz.
Mi ugyanezt játszottuk 5-6 hetes korától, borzalmas volt. Mindent megtettem, de az állandó idegeskedés és kialvatlanság megtette a hatását és elment a tjem, hiába szoptattam kétóránként akár, ha nem úgy jött ahogy õ akarta ( csökkent a mennyisége így nehezebb volt kiszívni ) nem volt hajlandó szopni se, csak üvöltött alvásról ne is beszéljünk. Egy darabig fejtem úgy kapta aztán szép lassan elfogyott... 3 hónapos kora óta tápszeres, most lesz 5 hónapos és kb. 5-6 hete kezdtek rendbe jönni a dolgok, most meg jön a foga. Ha már nem bírod add le egy kicsit rázza más a fenekét, te meg pihenj sokat, egyél-igyál rendesen, remélhetõleg az idõ mindent megold...
Ja aztán 3 hósan kiderült hogy középfülgyulladása van, 5 napot voltunk a Madarászban, már ki volt fakadva. Nem tudom ez okozta e a problémánkat, de a te helyedben azért megnézetném dokival is, a babáknak nagyon érzékeny a fülük. 2. válaszoló vagyok.
Növekedési ugrása van, nagyobb az étvágya, mint amennyi tejet meg tudsz termelni, és az idegeskedés is ront a helyzeten. Nagyon sok praktika van a tej növelésére, de ahhoz szakember segítsége kellene. Én az LLL.hu-n kértem tanácsot, amikor ebbe a helyzetbe kerültem. Keress rá a neten! Sok sikert!

Miért van ma egész nap a cicimen a babám? Csak pár perceket alszik, és már fent is van! Mi baja lehet? Csak a cici kell neki egyfolytába! Ugye nem lesz beteg?

Legjobb válasz: még kicsi.lehet nem a cicó kell neki,hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta,nekem is a védõnõ mondta.

még kicsi.lehet nem a cicó kell neki, hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta, nekem is a védõnõ mondta.
második vagyok, tuti a hülye idõjárástól ilyen...próbálkozz cumival két etetés között, vedd az öledbe, ringasd és adj neki cumit, hogy a cicid is pihenjen.
Utolsó: semmi köze a cuminak a leszokáshoz.Ennyi erõvel minden egyéb plasztik dolog miatt leszokhatna, pl:cumisüveg.Én ráadásul bimbóvédõvel szoptatok, mert kicsik a bimbóim, és alig bírom levakarni magamról, az enyém is egész nap cicizne.Szájcumi nélkül meg pl.boltba el se merek indulni, mert éhenhalnék - sose jutnék el, mert egyfolytában sírna, más meg nem végzi el helyettem a bevásárlást.
Könnyebb lenne válaszolni, ha megírnád hány hetes.
Teljesen igaza van annak aki nem ajálja a cumit! 3 gyerekem van! Az elsõt még a koházban leszoktatták a cicirõl a cümisüveggel. A második rászokott a cumira, és leszokott a cicirõl. A harmadik nem cumizik és cumisüveg is nuku, elmúlt 1 éves és még mindig szopizik! Van némi tapasztalatom, cici, cumi éscumisüveg terén! Aki csak azért tömi a szájába, hogy addig is csöndbe legyen, és gõze sincs arról, hogy éhes, az ne ossza az észt! És mióta is van cumi??? Elötte mit adtak a gyereknek? Nem is udom, hogy nõttek fel a gyerekek 200-300 évvel ezelõtt, és annak elõtte!!!
3 hetes növekedési ugrás? Akkor is van egy, de ez kevésbé látványos, mint a késõbbiek. A cumis veszélyekkel egyetértek. Kedves hozzászóló, azért, mert sok gyereknél nem okozott gondot a cumi/üveg/védõ, és esetleg nálad sem, még nem jelenti, hogy a kérdezõ babájánál sem fog! Senki sem lát át az éteren, vagy épp a jövõbe, hogy biztosra kijelenthetné, "nem, nálatok nem lesz gond, csak nyugodtan". Ha te ezt meg mered tenni minden pontosabb ismeret és alaposabb szakmai tudás nélkül, szerintem már TÚL bátor vagy. Én magam is használtam/lom mindhármat a lányomnál, aki még mindig szopik is (3 éves), de ennek ellenére sose mondanám azt másnak, hogy csinálja, mert tudom, milyen gondokat okozhat (nálunk is majdnem), ha az adott baba történetesen érzékeny rá. Célszerûbb néha kicsit óvatosabb tanácsokat adni.
Nálunk beütött a cumizavar. Sebes volt a bimbóm és azt tanácsolta a doki, hogy bimbóvédõvel etessem meg lefejt tejet adjak amíg helyrejön a cicim. Nem mert sokáig ezt csinálni, de 4 nap múlva már csak rángatta és hisztizett, az istenért nem volt hajlandó dolgozni.A végén már bimbóvédõvel se kellett, mert a cumisüvegbõl ugye könnyebben jött. Én idegeskedtem és vége volt mindennek. A 2. gyerekemnél nem követem el ezt a hibát, nagyon jó kis tanácsokat kaptam mit ne mondjak, de egy kezdõ kismama akinek nincs nete nyilván a környezetébõl informálódik. Az orvos is egy nagy hülye volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Azóta nagyjából helyreállt a dolog :) Szerintem olyankor én kellek neki, nem kifejezetten a cici :) Sõt, sokszor ha már nagyon fáradt, és nem tud máshogy elaludni, akkor is szopizik egy picit, és már szundít is. A cumi kérdés meg, hát...én nem merek neki adni, mert még az esélyt sem szeretném megadni annak, hogy le szokjon a cicirõl!
Kérdezõ, szerintem ügyesen csinálod, csak így tovább! A szopómozgás nagyon jó altató..! ;)
Mondod te kedves utolsó, mert te tanultad hogy mi a jó a szoptatás szempontjából?! Elhiszem hogy van tapasztalatod, de hidd el sok gyereknél kialakul cumizavar.
ugyan már!!gyerekek ezrei, sõt tízezrei nõnek fel úgy, hogy cumiznak és mellette szopiznak szépen!Azért okosak, meg tudják különböztetni!A fiam már 2 hetesen totál dühösen kezdett el sírni, ha éhes volt és cumit adtam a szájába(akkor még nem ismertük annyira egymást, nem tudtam, hogy a hasa fáj azért sír, vagy éhes)Szóval meg tudják különböztetni! Az más, ha cumisüvegbõl is eszik, mert abból esetleg könnyebben jön, ehhez hozzászokik, aztán nem akar dolgozni a cicivel.De ez sincs minden esetben. Szóval nyugodtan adhatsz neki cumit!
Azért a cuminál érdemes résen lenni. http://www.lll.hu/node/6 A cumit, cumisüveget más technikával kell szopni, mint az anyamellet, és mivel a gumicumi erõteljesebb inger a szájban, mint az anyamell, a helytelen technika rögzülhet, cumizavar alakulhat ki. Ilyenkor a baba kevésbé hatékonyan szopik, nem biztos, hogy elég tejhez jut, elképzelhetõ, hogy emiatt alszik be hamar a cicin (ha nem áramlik a tej, a baba elveszti az érdeklõdését!), és pár perc múlva meg ébred és sír. Mivel a tej a kereslet-kínálat elve szerint termelõdik, ha a baba nem szopik hatékonyan, az a tejmennyiség csökkenéséhez is vezethet." "
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok választ! Akkor ezek szerint ez nem csak nálunk mûködik így :)
Ma az én fiam is tiszta nyûgös. Utálom ezt az idõjárást!
Az enyém 9 hetes, mégis vannak ilyen napjai.Õt se lehet levenni róla szinte egész nap.
A kérdező hozzászólása: 3 hetes.Hát, ennyire zavarná a front?Akkor ez sokszor lesz...
Igaz nem tudom mennyi idõs, de lehet a hülye idõjárás miatt...én fiam is alig aludt ma, igaz már 6 hónapos, szóval kap mást is, nem lógna egész nap a cicimen, de mióta jönnek-mennek a frontok és fúj a szél totál nyûgös...lehet nálatok is ez van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Nagyon igyekszünk :)

A cicám elszokott menni egész éjjelre, és aztán utána 12 órát is alszik, aztán elmegy enni, és WC-zni, és megint alszik pár órát, aztán vacsora után megint megy csavarogni. Ez így normális?

Ki van ivartalanítva.

Legjobb válasz: teljesen normális,az én cicám is pont ugyan ezt csinálja.Ne aggódj miatta,éli az életét! :)

teljesen normális, az én cicám is pont ugyan ezt csinálja.Ne aggódj miatta, éli az életét! :)
A mi ivartalanított lány cicánk is megy mint a güzü. Néha nem is alszik csak 2-3 órát. Máskor meg a kertben találom szundikálva, azért sem jön be. Mikor a hideg idõ kezdõdik, akkor szokik csak rá, hogy bent van. De akkor meg ki sem lehet hajítani tavaszig.
A kérdező hozzászólása: bocs, ez így nem logikus, csak 12 helyett "csak" 10-et XD
A kérdező hozzászólása: nem tudok írni: 12 helyett 10 órát...
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Csak hát teli van kóbor kutyákkal a környék. És aztán féltem szegényt. Voltak neki durva "ügyei" (valaki megverte, nyakon lõtték stb... ) Remélem nem akarja eljátszani mind a 9 életét.

Mivel indíthatom be a tejtermelődést nagyon gyorsan? Azt hiszem elkezdett apadni a tejem. Ma egész nap a cicin lógott a picim, kb. óránként szopizunk amikor is mindkét cicit maximálisan lecsapolja a babám, ami egy órácskára elég neki.

Most hat és fél hetes. Most olvastam, hogy a homeos bogyót abba kellett volna hagyni, amikor beindult jobban a tej. Én meg már négy napja szedem. Attól lehet? Mit tehetek?

Legjobb válasz: Laktoherb tea, rántott leves, madártej. (valaki az alkoholmentes sörre esküszik, azt én nem próbáltam) Szoptatás után próbálj fejni, akkor is, ha csak egy kevéske jön össze. Tedd gyakran mellre a babát. Ezt ki kell tapasztalni: szoptatsz egy picit, aztán fejsz, és ha már nem tudsz többet fejni, akkor még add vissza a cicit a babádnak, nála jobban semmi sem szívja ki, és minél jobban kieszi, annál több termelõdik. (ha éhes marad, akkor természetesen add neki oda a lefejt tejet is.) Sok sikert!

Laktoherb tea, rántott leves, madártej. (valaki az alkoholmentes sörre esküszik, azt én nem próbáltam) Szoptatás után próbálj fejni, akkor is, ha csak egy kevéske jön össze. Tedd gyakran mellre a babát. Ezt ki kell tapasztalni: szoptatsz egy picit, aztán fejsz, és ha már nem tudsz többet fejni, akkor még add vissza a cicit a babádnak, nála jobban semmi sem szívja ki, és minél jobban kieszi, annál több termelõdik. (ha éhes marad, akkor természetesen add neki oda a lefejt tejet is.) Sok sikert!
Nyugalom, ne aggódj, ez a legfontosabb. Egy nap alatt nem történhet nagy baj! Nekem pl. az alkoholmentes sör jön be nagyon (Holsten). Reggelre már majd kidurran a cicim! De lehet, hogy csak éppen fejlõdési ugrása van és néhány nap alatt beáll a tejtermelés a babód igényéhez! Én Urtica Urens ch5-öt is szedek, homeós bogyó és az elején hetekig ettem, nem csinált bajt. Volt tejem bõven, szóval szerintem nem attól lett kevesebb. Igyál sok folyadékot és aludj egy nagyot, sõt, holnap egész nap heveréssz a babóddal, lehet, hogy már holnapra semmi probléma nem lesz! Sok sikert és boldog babázást!
Szia! Én is voltam így és tápszerért rohantam egybõl. Ne pánikolj. Most még nõvérem babájának is én adok pótlást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!