Találatok a következő kifejezésre: A Canesten fel (56 db)

Van egy haverom (nincs nete ezért én kérdem) akit "megáldott az ég" bőrgombával. Amit orvos írt fel az nem hat, sem a Canesten. Hallottam, hogy a vizelet (saját) egy megoldás. Ez igaz és ha igen mit kell tenni?

Legjobb válasz: Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz,mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.

Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz, mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.
Nem tudom mennyire hatásos, de kisuvegbe elteszed a saját vizeleted (reggeli elsõ!!! ez nagyon fontos!!), utana fulpiszkaloval peldaul felecseteled.
Doki?
A kérdező hozzászólása: Voltam....õ is felírt egy tablettát...az sem használt...
Szia!Gyógynövényeket próbáltál már? Érdemes lenne legalább a tõzegáfonyás stabilizált Aloe Vera gélt innod és First sprayt használnod.
Lelki megközelítés, minden testi betegség alapja a lélek gondjaira utal. Van párkapcsolatod? Rendezd!!! Ha nincs, akkor is a ffi.-akhoz való hozzáállást kéne stabilizálni, ill. elfogadni saját nõiességedet!!
naná, de belsõ antibiotikummal is.
Dehogy kell antibiotikum!A krémet használja õ is egy hétig.

A végbél és a nemiszervem körül, már pár hete apró szemölcs féle kiütések jöttek ki. erre alkalmas a canesten goba elleni krém?

Mitől lehet? Vki járt már így? mivel kezeljem? orvoshoz nem merek ezzel mennni...

Legjobb válasz: Nem használ a Canesten, mivel ezt nem gomba, hanem a HPV nevû vírus okozza. Sajnos ezzel mindenképpen orvoshoz kell menni.

Nem használ a Canesten, mivel ezt nem gomba, hanem a HPV nevû vírus okozza. Sajnos ezzel mindenképpen orvoshoz kell menni.
sajnos erre nem jó a Canesten.
Mennyi idõs vagy?
Nem jó a Canesten erre, ezt látnia kellene egy bõrgyógyásznak. Orvoshoz miért nem mersz menni? Ezért vannak! Szégyelled magad mutogatni, esetleg? De hát anélkül, nem lehet megállapítani, hogy milyen gyógyszerrel kezeljék. Próbálj nõi dokihoz menni akkor.
Bõrgyógyászatra kellene menned. Nézz körül és keress nõi bõrgyógyászt, kb minden második az.
Ezzel muszáj orvoshoz menned!
A neve Condyloma accuminatum, vírus okozza és bõrgyógyászatra tartozik.
Vegyél egy nagy levegõt és menj el az orvoshoz. Hiszen ezért vannak!

Ha nekem nőként hüvelygombám lett és Canesten Kombit használok, a barátomnak meg odaadtam a krém felét hogy ő is kezelje magát akkor mikor szeretkezhetünk leghamarabb?

Rajta semmilyen tünet nincsen, nem is vagyok benne biztos, hogy elkapta, mert a tünetek kb azután jelentkeztek csak nálam, hogy utoljára együtt voltunk. És akkor sem voltunk teljesen együtt, csak egy kicsit hozzám dörzsölgette mert akkor én épp menstruáltam. A hüvelygombát nem tőle kaptam el, hanem nagyon erős antibiotikumot szedtem és közben menstruáltam ami felborította a hüvelyflórámat. Azt mondták, hogy miután nekem letelt a 3 gyógyszeres nap, még várjak 2 napot és utána már lehet mert nem vagyok fertőző. Viszont én ma tartok a 3. napnál, a barátomnak meg csak ma tudtam oda adni a kenőcsöt, így ma kezdte el magát kezelni. 1 hétig kell neki kenegetni. Jövőhét kedden valentin nap és szerettem volna meglepni őt. Akkor már szeretkezhetünk vajon? (az az ő kezelésének az 5. napja)

Legjobb válasz: képzeld, az én nõgyógyászomnak az a mániája, hoy feltétlenül legyünk együtt a kezelés közben, mert úgy mindenki garantáltan részesül a kenõcsbõl és könnyebben szét is terül a hüvelyfalon. õ azt mondaná, h kenje be magát a párod Canestennel és szeretkezzetek egy nagyon Valentin napkor, így két legyet üthettek egy csapásra :).

képzeld, az én nõgyógyászomnak az a mániája, hoy feltétlenül legyünk együtt a kezelés közben, mert úgy mindenki garantáltan részesül a kenõcsbõl és könnyebben szét is terül a hüvelyfalon. õ azt mondaná, h kenje be magát a párod Canestennel és szeretkezzetek egy nagyon Valentin napkor, így két legyet üthettek egy csapásra :) .

39. hetes kismama vagyok! Elkaptam hüvelygomba fertőzést. Szedtem rá kúpot írt fel a nőgyógyász. De most megint előjött. Lehet azért, h a pátomat is kezelni kéne? Az jó ha ő is használja a Canesten krémet és én is?

Legjobb válasz: Én Canesten kombit vettem. Három hüvelytabletta és krém. És a férjem is használta a krémet, plusz 4-5 napig, a kezelés alatt nem szeretkeztünk. Elmúlt és nem jött vissza. A dokim azt mondta, gyakran újra elõjön.

Én Canesten kombit vettem. Három hüvelytabletta és krém. És a férjem is használta a krémet, plusz 4-5 napig, a kezelés alatt nem szeretkeztünk. Elmúlt és nem jött vissza. A dokim azt mondta, gyakran újra elõjön.
Jaj, bocsánat, én nem 39 hetes voltam (huszon valamennyi), nem tudom, ilyenkor lehet-e hüvelytablettát! LElképzelhetõ, hogy ha nyitva a méhszáj akár picit is, akkor már nem szabad! Orvost, gyógyszerészt mindenképp kérdezz meg!
Ha nyitva van a méhszájad, akkor semmi ilyesmit ne használj és én már a helyedben nem is biztos, hogy szeretkeznék a párommal, ha ilyen gondok vannak. Bármilyen fertõzés felmehet a babához is, az ne lenne jó. Mindenesetre a legtöbbször a partnert is kezelni kell, mert hiába kezelteted ki magad, õ simán visszafertõz. Kenegesse a párod is magát a canestennel. Nekünk is volt már ilyen, még tablettát is kapott rá a párom, uazt amit én.

Lehet a canesten kenőcsöt alkalmazni fél hónap lejárattal? (fél hónapja a lejárati idő szerint lejárt)

Legjobb válasz: Lehet semmi bajod nem lesz töle.Alapból minden lejárt gyógyszert lehet szedni legfeljebb nem használ.Az infó gyógyszertárostól származik.Nekem van egy majd 20 éves krémem és még mindig jó.Sebekre használom jobban gyógyul töle.

Lehet semmi bajod nem lesz töle.Alapból minden lejárt gyógyszert lehet szedni legfeljebb nem használ.Az infó gyógyszertárostól származik.Nekem van egy majd 20 éves krémem és még mindig jó.Sebekre használom jobban gyógyul töle.
Minden gyógyszer 3 hónapig jó a dobozon lévõ lejárat után./nõvérke/
A második hozzászólónak igaza van. A gyógyszerek lejártuk után nem megromlanak, hanem fokozatosan elvesztik a hatásukat.
Persze hogy lehet ha le volt zárva.
A kérdező hozzászólása: Hüvelygombára kéne, csak gondoltam nehogy rosszabb legyen tõle. Már bontott volt, de le volt zárva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
Ugye orvosnál nem voltál?
Lehet, nyugodtan használhatod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!

Hogy helyezzem fel a canesten hüvelykúpot, hogy ne sértsem fel magam, és ne vérezzek?

Legjobb válasz: úgy mint a tampont, ott sem amiatt vérzel, hogy megsérted magad...

úgy mint a tampont, ott sem amiatt vérzel, hogy megsérted magad...
Az a kúp puha, Mégis hogyan sértenéd meg magad vele?...
A kérdező hozzászólása: sok helyen olvastam, hogy kidörzsöl, és vérzést okoz
A Canesten kup olyan mint a tabletta, ugyanolyan kemény is. Kicsit vizezd be és ugy jobban csúszik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
De a legegyszerûbb ha figyelsz magadra, és nem igénytelenkedsz...ha erre a szintre eljutsz, akkor nem kell mindent feldugdosnod magadnak!

A canesten kenőcsnek fel kéne oldódnia?

1-2 napja nagyon viszket a péniszem ki is vörösödött és ,,lerakódás" is szokott rajta lenni.Ma elkezdtem canestennel kenni úgy vettem észre hogy utánna nem is viszketett annyira és mint ha a színe is normálisabb lett volna lerakódást pedig estig nem vettem észre míg tegnap kb 3-szor is tele volt vele.De miután bekentem még több órán át csak simán rajta volt és nem szívta be (mint a bőrön szokta) lehet hogy hülye kérdés nem nagyon nem értek az ilyen dolgokhoz.Ennek fel kéne szívódnia vagy normális hogy csak lemosással jön le?

Legjobb válasz: Szerintem vastagon kented azért nem szívodott fel. Ha használ akkor nem kell megijedni hogy csak lemosással jön le. Használd csak és ha pár napon belül nem javul a helyzet menj el orvoshoz. Lábgombád volt mielõtt a péniszeddel jelentkeztek ezek a problémák?

Szerintem vastagon kented azért nem szívodott fel. Ha használ akkor nem kell megijedni hogy csak lemosással jön le. Használd csak és ha pár napon belül nem javul a helyzet menj el orvoshoz. Lábgombád volt mielõtt a péniszeddel jelentkeztek ezek a problémák?
Nem oldódik fel.Ezért jobb a oldat kivitele .Sokkal egyenletesebben lehet szétkenni .
A kérdező hozzászólása: Nem , nem volt lábgombám és ahogy észrevettem mint ha most jobban felszívódott lehet hogy tényleg túl vastagon kentem.

A canesten kupot muszály az aplikátorral vagy mivel fel helyezni?

Szabad csak simán kézzel felrakni ez érdekelne

Legjobb válasz: Szabad, de tapasztalataim szerint nem tudod puszta kézzel annyira mélyre helyezni. És kicsúszhat.

Szabad, de tapasztalataim szerint nem tudod puszta kézzel annyira mélyre helyezni. És kicsúszhat.
Nyugodtan helyezd fel tisztára mosott kézzel.
Azért kell az applikátor mert a kúpot tényleg a lehetõ legmélyebbre kell helyezni, egészen a méhszájig. Ha nem helyezed elég mélyre akkor csökken a hatásfoka.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!