Találatok a következő kifejezésre: A CTG meg lehet (7 db)

Ha a 38. heti ctg-n alacsony számokat mutatott a méhmûködésre a ctg, attól még abból pár napon belül lehet baba?

Az érdekelne leginkább, hogy valóban akár 1-2 nap alatt is megváltozhat minden?! Ma voltam a 38. heti ctg-n, de alacsony értéket mutatott még a gép. A méhnyak 2 ujjnyi, de teljesen zárt vagyok. December 27-re vagyok kiírva, de a doki pár héttel ezelõtt azt mondta h lehet h már karácsonyra otthon leszünk. Én nagyon szeretném ha így lenne, persze az a fontos, hogy a babával minden rendben legyen. Szóval hogyha most így áll a helyzet, attól még akár jövõ héten szülhetek, meg van rá az esély? Járt így valaki?

Legjobb válasz: Persze, bármi lehet. Nekem egy szerdai napon reggel elkezdett folyni a víz, 11-kor mentem be, ctg 10-14-es értéket mutatott, nem is éreztem semmit, jóslóm se volt soha. Másnap hajnali fél3-kor ébredtem fájásra, este 8-ra lett meg a baba.

Persze, bármi lehet. Nekem egy szerdai napon reggel elkezdett folyni a víz, 11-kor mentem be, ctg 10-14-es értéket mutatott, nem is éreztem semmit, jóslóm se volt soha. Másnap hajnali fél3-kor ébredtem fájásra, este 8-ra lett meg a baba.
Akkor sem volt, sõt én nem éreztem jóslókat szülés elõtt!
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászóló: és neked a szülés elõtti hetekben, amikor ctg-re kell járni, akkor se volt magas érték?
Szia! Nekem érdekes módon vajúdás alatt sem mutatott túl magas értékeket, meg sem akartak nézni még, aztán 15-20 perc múlva megszületett a kislányom! :)
Én is hasonló jókat kívánok neked.Én is ebben reménykedem, hogy hátha az ünnepek alatt már itthon lennénk, de ha így halad a dolog, nem sok esélyt látok rá. A lényeg tényleg a baba egésszége, a többit meg már csak kibírjuk valahogy:)
A kérdező hozzászólása: 2-es! Könnyû szülést kívánunk magunknak és h már otthon karácsonyozzunk a babákkal :)
A kérdező hozzászólása: Én is köszönöm a jókívánságokat! Nekem is vannak jóslóim, meg keményedéseim, de nem tulajdonítok nagy jelentõséget... Én már 2-3 hete eléggé szenvedek --- alig alszom, gyomorsav kínoz, meg már nagyon vizesedem. Ez már nem túlzottan jó érzés, de a legfontosabb h a kisfiunkkal minden rendben legyen. Viszont most h már betöltöttük a 38. hetet, már teljesen készen áll a születésre. Néhányan mondták, hogy ne siettessem, majd jön, amikor jönni akar... Én sem szülnék mindenáron már most, de valóban nagyon jó lenne, hogyha ez a nehézkes állapot megszûnne, végre a karomba tarthatnám és szentestére itthon lehetnénk együtt... :) Úgyhogy még reménykedem, hogy jövõ héten hátha történik valami. Hétfõn megyek még a dokimhoz a magánrendelésére - kíváncsi vagyok tud-e valami biztatót mondani :)
2.es vagyok. Köszi a jókívánságokat. Nekem vannak jóslók, keményedések már lassan 2 hete, de semmi több. Én már fel sem veszem ezeket, mert minden nap érzem, de hiába mennék már szülni, úgy látszik babóca még nem akar találkozni velünk:(
1-es vagyok. Én is így voltam mint ti. Hihetetlen volt számomra, hogy hirtelen, minden elõjel nélkül megindulhat. És tényleg így van, mint említettem nekem még csak jóslóim, keményedéseim sem voltak. Mindig figyeltem magam, kerestem a jeleket, minden mozdulatnál vártam, hátha történik valami, de semmi. 40+4-re szültem ( bár az én számításom szerint pont idõben jött) Kitartás, már nincs sok hátra! Könnyû szülést és jó babázást nektek! 5 hetes kisfiú anyukája
Szia. Hasonló cipõben járunk akkor:) Én dec.24-ére pont szentestére vagyok kiírva, semmi jele, hogy baba ki akarna jönni, uh is minden ok, Nst-n is. Nekem is mindenki azt mondja, hogy az csak egy pillanat és indul is a dolog. Valahogy nálam ez a pillanat nem nagyon jön el.
Az elsõ fájásokat reggel éreztem, aznap meg is lett a babám!

A CTG eredményéről meg lehet mondani hogy mikor fogok szülni?

Az én pocaklakóm CTG alatt soha nem mozog de amúgy igen ez bajt jelent?

Legjobb válasz: Elvileg hogyha mutatja a gép a méhösszehúzódások mértékét akkor nagyjából meg lehet saccolni. A bab mozgásából azonban nem. Semmi rosszat nem jelent,hogyha a babád pont akkor nem mozog. Lehet,hogy nem szereti. Próbáld ki hogy CTG elõtt eszel valamit,háha beindul tõle.

Elvileg hogyha mutatja a gép a méhösszehúzódások mértékét akkor nagyjából meg lehet saccolni. A bab mozgásából azonban nem. Semmi rosszat nem jelent, hogyha a babád pont akkor nem mozog. Lehet, hogy nem szereti. Próbáld ki hogy CTG elõtt eszel valamit, háha beindul tõle.
neem baj, dehogy. Amúgy egyél kis csokit, igyál kólát a ctg alatt és beindul a baba. A ctg a baba szívfrekvenciáját és az anya fájásfrekvenciáját adja. Arról megmondhatják neked, hogy oppsza, a fájások már törnek az égig (amit te is érezni fogsz), úgyhogy szülés lesz még aznap, vagy a baba szívhangja nem tökéletes, vagyis nem érzi már jól magát, meg kell szülni.. sok boldogságot és kellemes hátralévõ napokat :) pussy

Meg lehet állapítani a baba fekvését abból hogy hol a szívhang? Ctg-m vagy a védőnőnél?

37 hetes vagyok és 36 hetesen fordult fejvégübe, de most félek, hogy visszafordult. Holnap megyek ctg-re, ma a védőnőhöz.

Legjobb válasz: Köldök alatt, környékén vagy az alatt hallani szívhang figyelõvel akkor be van fordúlva, ha a melled alatt hallani, vagy köldök felett, akkor faros

Köldök alatt, környékén vagy az alatt hallani szívhang figyelõvel akkor be van fordúlva, ha a melled alatt hallani, vagy köldök felett, akkor faros
pont a múlt héten voltam ctg-n és feltettem ezt a kérdést...azt mondták hogy nem tudja megmondani hogy fekszik a baba, mert a magzatvíz nagyon jól vezeti a szívhangot, így szinte mindegy hova teszi fel a tappancsot.


Lehetséges, de ne félj, a babád már nem számít koraszülöttnek.Könnyû szülést kívánok! 37 hetes kismama
Szia! Én 38 hetes vagyok és ugyanezeket érzem. Kitartást és könnyû szülést!

Most kezdtem a 40. hetet, és két egymás utáni ctg eredményem is magas lett, 180-200-ra is felment. Mennyire veszélyes ez? Lehet, hogy beindítják a szülést? Még teljesen zárt a méhszáj, jó az áramlás is.

Legjobb válasz: ez nem veszélyes, valószinûleg nagyon hamar anyuka leszel.Gratula!Ja és addig örülj míg nem érzed ezeket a (180-200-as)fájásokat.

ez nem veszélyes, valószinûleg nagyon hamar anyuka leszel.Gratula!Ja és addig örülj míg nem érzed ezeket a (180-200-as)fájásokat.
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=93&cid=48545 Olvasd el! Egy 34 hetes kismama

A mai ctg szerint méh összehúzódásaim vannak. Mennyi lehet még hátra a szülésig maximum?

Még 1 hetet kihúzhatok? 38+4 km

Legjobb válasz: Szerintem simán kihúzhatsz még egy hetet. Nekem is mondta már a 38. héten a dokim, hogy elég erõs fájásokat mutat a ctg, noha nem éreztem semmit. Végül a 40. hét végén született meg a kisfiam. Szóval teljesen kiszámíthatatlan. Könnyû szülést nektek!

Szerintem simán kihúzhatsz még egy hetet. Nekem is mondta már a 38. héten a dokim, hogy elég erõs fájásokat mutat a ctg, noha nem éreztem semmit. Végül a 40. hét végén született meg a kisfiam. Szóval teljesen kiszámíthatatlan. Könnyû szülést nektek!
A méh folyamatosan összehúzódik. :-) Egyébként igen, még lehet hátra egy hét is, jöhetnek erõs jóslók is. Majd írd meg, ha valami történik!
Persze.Nekem ugyan ez volt a lányom mégis 40+6 ra született.
Nekem meg délután a CTG azt mutatta, hogy a méhem "nem csinál semmit", teljes nyugi van, és aznap éjjel beindult... Teljesen kiszámíthatatlan. :o) Jó szülést!
Nekem is voltak már fájásaim a 37. hét elején, most 38+3 naposan még egyben vagyunk. Holnap megyek a következõ vizsgálatra, és akkor meglátjuk, mi változott. Kinyiltam, és esetleg erõssebbek is ezek a fájások. Én már nagyon szeretném, ha megszületne, mert már eléggé kivagyok!! Könnyû szülést mindenkinek!!
Múlt pénteken nekem is sok és erõs fájást mutatott ki a gép, éreztem is. De semmi, még mindig itt vagyok, majd holnap megyek megint
A kérdező hozzászólása: szerencsére még benn van a babóca, most már akár ki is jöhet:) Lehet, hogy még túl is hordom. 39+1 km
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó lenne. Megírom mi lett és köszönöm szépen:)

Most voltam CTG-n és azt mondták összehúzódásaim vannak. A doki nem vizsgált meg, azt mondta hogy még gyengék. Mennyi lehet még hátra?

39hetes pocis vagyok, kíváncsi vagyok hogy várhatom-e már a héten.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos ebbõl még nem lehet tudni. Nekem már egy jó ideje vannak összehúzódásaim minden délután, a doki tegnap vizsgált, de a belsõ méhszájam még zárva van.

Szia! Sajnos ebbõl még nem lehet tudni. Nekem már egy jó ideje vannak összehúzódásaim minden délután, a doki tegnap vizsgált, de a belsõ méhszájam még zárva van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!