Találatok a következő kifejezésre: A Bolognese mint (12 db)

Mi a különbség a Bichon bolognese és a Bichon bolognese mini között?

Én minit szeretnék de nem tudom mekkora.És amúgy meddig bírná ki otthon egyedül?

Legjobb válasz: Maga a bolognese fajta is a kistestûek közé tartozik,minek még azt is minizni????!!!!! Mini nem létezik,csupán a pénzéhes szaporítók találták ki.Természetesen minden alomban van kisebb kölyök,de azt sem 'mini' címszó alatt árulják a felelõs tenyésztõk. Napi 6 óránál többet ne legyen egyedül,de amíg még kölyök célszerû 1-2 hetet otthon maradni vele.

Maga a bolognese fajta is a kistestûek közé tartozik, minek még azt is minizni????!!!!! Mini nem létezik, csupán a pénzéhes szaporítók találták ki.Természetesen minden alomban van kisebb kölyök, de azt sem 'mini' címszó alatt árulják a felelõs tenyésztõk. Napi 6 óránál többet ne legyen egyedül, de amíg még kölyök célszerû 1-2 hetet otthon maradni vele.
A mini másként megfogalmazva egy standard hibás, mérete miatt tenyésztésbõl kizárandó kutya, csak úgy mennyivel jobban hangzik, hogy mini, meg extra mini, normális helyen is becsúszik ilyen, de ott közlik is veled, hogy méret hibás, sajnos ezeket a mini csivavákat, yorkikat, bologneseket.... a pénz csinálja. Én személy szerint nem egy térdkalácsficamos "mini, extra mini" yorkit ismerek. Súlyos hibának számít a standardban: Magasság 25 cm alatt vagy 33 cm felett a kanoknál, és 22 cm alatt és 32 cm felett a szukáknál.
az, hogy az elsõ egy létezõ fajta a 2. meg egy szaporítók által kitalált valami
Az, hogy az utóbbi nem létezik. Komolyan nehéz lett volna utánaolvasni a dolognak? Egyáltalán tudsz bármit a fajtáról, vagy a kutyákról, vagy csak unod a legújabb táskádat és lecserélnéd valami "interaktívabbra"?
Az, ami a ló és az unikornis között. Egyik létezik, másik nem.

Mina különbség a maltese a havanese a frisé és a bolognese között?

És nektek melyik a kedvenc etek a fent leírt fajták közül?

Legjobb válasz: Nekem bichon frisem van és hát nekem az a kedvencem. A bolognese kisebb mint a frise, kb ennyi és bevallom õszintén nehéz õket megkülönböztetni. A bolognese és a frise csak fehérben lehet és a havanese meg sok féle színben.

Nekem bichon frisem van és hát nekem az a kedvencem. A bolognese kisebb mint a frise, kb ennyi és bevallom õszintén nehéz õket megkülönböztetni. A bolognese és a frise csak fehérben lehet és a havanese meg sok féle színben.

A Bolognese ugyanaz mint a Bichon Bolognese?

Legjobb válasz: igen,csak rövidítik..

igen, csak rövidítik..
Teljesen ugyanaz
Igen ugyanaz.
igen ua.


A Bolognese ugyan az mint a Máltai Selyemszőrű?

Vagy csak ennyire hasonlítanak?

Legjobb válasz: mivel az egyik Bolognese a másik meg Máltai Selyemszõrû,ezért nem ugyanaz...

mivel az egyik Bolognese a másik meg Máltai Selyemszõrû, ezért nem ugyanaz...
Egy fajtacsoportba tartoznak, de gyáltalán nem ugyan az a két fajta! Mind a kettõ Bischon. A szõrük is eltér. A Bolognese szõre általában göndör, míg a Máltai selyemkutyáé soha. A színük egyezik, csak fehér megengedett a standardja szerint! Testalkatukban sokban nem különböznek, a máltai kicsit erõsebb, nem jelentõs!
Szia!Nem ugyanaz sõt!Nekem van mindkettõ kutyuska:)
Még nevük is más...
k*rvára nem
Milyen válaszok ezek kedves kommentelõk?! Hááát....
A kérdező hozzászólása: Ti fogyatékosok vagytok, attól hogy valaki nem tudja, mert képeket láttam és hasonlítottak egymásra gondoltam megkérdezem... de ezek a válaszok... köszönöm aki értelmesen írt

Mekkorára fog megnőni a Bolognese kutyám? Még csak 3 hónapos, és majdnem akkora mint egy Westie. Elvileg sokkal kisebb lesz teljesen kifejlett korában is.

Legjobb válasz: Anyumnak van bolognese,neki 3-3és fél kg.már 3éves.nem nézted meg a szüleit?abból tudnál következtetni a felnõttkori méretére.

Anyumnak van bolognese, neki 3-3és fél kg.már 3éves.nem nézted meg a szüleit?abból tudnál következtetni a felnõttkori méretére.
Biztos, hogy Bolognese? Ha nincs törzskönyve, könnyen elképzeletõ, hogy átvertek, de ha törzskönyvezett, akkor is lehetséges. Vizsgáld meg a törzskönyvét, hogy biztos valódi-e, látogasd meg a felmenõit! Hallottam már ilyenrõl, sajnos sok "tenyésztõ" szeretne egy kis jövedelemkiegészítéshez jutni hasonló módon. :((( De a fajtatiszta kutyáknál is elõfordulhat, hogy nagyobbra nõnek mint kéne, de az ölebeket direkt arra szelektálták, hogy minél kisebbek legyenek, ezért is furcsa egy óriás bolognese.
A kérdező hozzászólása: Az állatorvos azt mondta, hogy fajtiszta, de az is lehet, hogy csak a szõrétõl tûnik ilyen nagynak, vagy nem is tudom. Na mindegy az a lényeg, hogy egészséges legyen.

Van olyan fajta, mint a bolognese, csak nagyobb méretben?

Nagyon tetszik a bolognese,de túl kicsi méretileg.Olyan közepes méretűre gondoltam.( Csau csau,spiccek kizárva)

Legjobb válasz: Tibeti terrier? bár inkább a Havanese-re hasonlít csak ugye nagyobb méretben. De olyan ami hasonlít a bolognesre és nagyobb oyan nincs. Talán a Bobtail :D

Tibeti terrier? bár inkább a Havanese-re hasonlít csak ugye nagyobb méretben. De olyan ami hasonlít a bolognesre és nagyobb oyan nincs. Talán a Bobtail :D
Lengyel alföldi pásztor is hasonlít. Na meg a tibeti terrier is. Szívem egyik csücske.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) )
nézd meg a lagotto-t, bár biztosan nagyon drága, és nem is tenyésztik az országban, de szerintem gyönyörû! (szarvasgomba keresõ kutya)

Mi a különbség a bolognese és a havanese között? Melyik az aranyosabbb és melyiket ajánlanátok minden szempontból?

Legjobb válasz: a bolognese fehér a havanese pedig elõfordul más színekben is

a bolognese fehér a havanese pedig elõfordul más színekben is
A bolognese fehér lehet csak, a havanese pedig egyéb színekben is elõfordul. Mindegyik aranyos, én a havanesét választanám, tetszenek a színei. A tulajdonságaik nagyjából egyeznek, de kezdõknek inkább a bolognese-t ajánlanám :)
A bolognese vékonyabb csontú, gyengébb szõrminõségû.Kisebb. A havanese erõsebb csontozatú, nagyobb méretû valamivel. Szõrzete is erõsebb szálú. Mindkettõ társasági kutya, amelyeknek a gazdával való szoros együttélés a legfontosabb.

Mikor kell állatorvoshoz vinni a mini bolognese kutyát és hány hónapos korától lehet elvinni az anyukájától? Valamint mennyi idősnek kell ahhoz lennie, hogy kilehessen vinni az utcára sétálni és hány oltást kell kapnia?

Bérházban lakom ezért érdekelne ennyire a dolog.

Legjobb válasz: Nincs mini bolognese és az összes kutyafajtára jellemzõ az, amit most írok. 8 hetes korában lehet az anyukájától elválasztani, az új gazdinak érdemes azonnal elvinni az állatorvosához és átnézetni, hogy teljesen egészséges-e. Ha a maximális védettség után szeretnéd levinni csak a kutyát az utcára, az 4 oltást jelent. 6 hetesen kapja az elsõt, ezt követõen 2 hetente a többit. Én az 1. oltása után már levittem maximális körültekintéssel, nem szoktattam se pelenkára, se egyéb másra.

Nincs mini bolognese és az összes kutyafajtára jellemzõ az, amit most írok. 8 hetes korában lehet az anyukájától elválasztani, az új gazdinak érdemes azonnal elvinni az állatorvosához és átnézetni, hogy teljesen egészséges-e. Ha a maximális védettség után szeretnéd levinni csak a kutyát az utcára, az 4 oltást jelent. 6 hetesen kapja az elsõt, ezt követõen 2 hetente a többit. Én az 1. oltása után már levittem maximális körültekintéssel, nem szoktattam se pelenkára, se egyéb másra.
Akkor kell állatorvoshoz vinni ha beteg vagy oltásra stb...-re kell vinni vagy ezek miatt. 8 hetesen lehet elhozni az anyjától (2-2, 5 hónaposan) Már 8 hetesen ki lehet vinni sétálni úgy, hogy oda figyelsz rá hiszen ilyen korban már van 2 oltása. Összesen 4-5 oltást fog kapni.
8 hetes koráig semmiképp se hozzátok el, de akár még várhattok egy-két hetet. Ahogy hozzátok került a kutya vigyétek orvoshoz vizsgálatra és oltásra, féregtelenítésre. A tenyésztõ úgy is mondani fogja mikor kell kapnia a következõ oltást. Azelõtt pedig semmiképp se vigyétek ki sétálni mielõtt az utolsó Parvo elleni oltás nem kezd el hatni. (Ha idõben kapja akkor ált. 12 hetesen már lehet vinni utcára.)
4 oltás + 1 veszettségi, így teljes, amit írtam...
de a veszettséginek nincs köze ahhoz, hogy levidd...

Mini bolognese bichon tartók! Volt már vemhes a kutyátok? Mit kell erről tudnom?

Szeretnénk ha a kutyusunk vemhes lenne, de azért kicsit félünk a komplikációktól mivel nagyon kicsi a kutyánk, alig üti meg a 2kg-ot. Azoktól kérdezném akiknek van ilyen MINI bolognese-e vemhes, hogy nálatok minden simán ment? Mit kell feltétlenül tudnom? Mennyiben tér el ez a nagyobb testű kutyák ellésétől? Ez lenne az első vemhessége. Mennyi az esélye, hogy a kölykök egészségesek lesznek? Köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Elsõsorban azt kell tudnod, hogy nem létezik mini bichon, ezért szaporítani sem lenne célszerû. Nem túl egészséges, hogy ennyire lekicsinyítik a fajtákat, sok komplikáció adódhat. Hagyd ezt a hozzáértõkre.

Elsõsorban azt kell tudnod, hogy nem létezik mini bichon, ezért szaporítani sem lenne célszerû. Nem túl egészséges, hogy ennyire lekicsinyítik a fajtákat, sok komplikáció adódhat. Hagyd ezt a hozzáértõkre.
A csivava is sokszor császáros, de a csivavánál a standard 0, 5-3kg míg a bichonnál 4-7kg. Ha egy 2kg nagyságú csivavát befedezel egy 3kg nagyságú kannal ott nincs akkora méret különbség mint a mini bichonodat aki 2kg befedezed egy nála 2-3x nagyobb kannal.
Azért nem lehetnek kölykök fogd már fel, mert a te kutyád nem egészséges méretileg!!! Ha nincsenek orvosi szûrései, honnan tudod milyen betegségeket hordozz? nem lesznek e a kiskutyák epilepsziások?? mert attól a te kutyád szép és egészséges, a kölykök nem lesznek azok mivel túl kicsik!!! A csivava meg eredetileg kicsi , amúgy a csivik legtöbbje csárázosásal születik, mert nagyobb egy picit a fejük és szegény 1-2 kg-os állat nem bírja kinyomni a kölykeit!! De ha te még mindig akarsz kiskutyákat rajta, de ha majd elpusztul a kutyád akkor ne síránkozz, mi megmondtuk, hogy nem kéne vemhesülnie!!! De sajnálom a kutyádat, aki szereti a kutyáját nem teszi ki ilyennek, nagyon szerethetitek -.-
Nyugi, aki ilyen kutyát akar, az elmegy egy tenyésztõhöz. Meséld már el, h a kedvességet hogy örökítik a kutyák, mert nagyon érdeklne!
Mini bolognese nem létezik!!!! Ne szaporítsátok a hibás kutyákat, ugyanis ezek standard alattiak(vagyis hibás kutyák) és nem szabad, hogy legyenek kölykeik, mert nagyon betegek, életképtelenek lennének!! Mellesleg gondold el, hogy szegény kutyádnak, mekkora fájdalommal jár a szülés.Bele is halhat!!! Kockáztatnád a kutyusod életét? ha meg bele hal a szülésbe vagy az összes kölyke elpusztul amiért ti felelõtlenül pároztatjátok, milyen érzés lenne? Tele van a menhely kutyákkal, nem kell mégtöbb beteg kutya!!!
Törzskönyv nélkül milyen versenyt nyert? Igazán szép állatorvos lehet, aki szaporítana egy méreten aluli, tenyésztésre ALKALMATLAN kutyát. Valószínû, hogy itt segítõ választ nem fogsz kapni, mert ide zömmel olyan emberek járnak, akik tovább látnak az orruknál és VALÓBAN SZERETIK a kutyákat, ami annyit tesz, hogy egyetlen egy fajta tönkretételéhez sem járulnak hozzá, illetve nem támogatják a szaporítókat.Amire te is készülsz most. De ha ennyire szeretnéd.SOK komplikációra van kilátásod, NEM FOGJA TUDNI KIHORDANI A KÖLYKÖKET, 99% hogy CSÁSZÁROZNI KELL A KUTYÁD, és ha valami csoda folytán életben marad az anya is meg a kölykök is, egy alom felnevelése 100 EZER FORINT FELETT VAN, ha tisztességesen szeretnéd csinálni.Feltételezem, hogy nem...mert ha érdekelne, eszedbe se jutna ilyen baromság.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ez nem egy rendes verseny volt, de nekem akkor is sokat jelentett és büszke vagyok rá! Igen, küldök képet mindjárt! Több ok is volt amiért a szaporításra gondoltunk. Elõször egy éve gondoltunk rá, de akkor pont a betegségei miatt elvetettük az ötletet. Mostanában viszont nagyon jól van és az állatorvos felvetette az ötletet, hogy mi lenne ha szerezne neki egy fiút? Mi meg ugye már elgondoltuk hogy itt ugrálnak majd a drága kiskutyánk kicsinyített másai és olyan jó érzés volt.:) De nem tennénk olyat amitõl baja eshetne, úgyhogy ez az álom csak álom marad.:( :)
A dokitok egy seggarc! Most azonnal hagyjátok ott! Nyugi, õ nem a kiskutyáknak örült volna, hanem annak, h vagyonokat hagynátok nála! És mondom, ha kiskutyákat akarsz, szólj, vagy 20-30 almot 10 perc alatt összekapok neked.
Örülök, hogy beláttad, és annak is, hogy mindent megtettél a kutyusodért! (sajnos a többség megfutamodik a problémáktól és megválik inkább a kutyától) Azt az egyet nem értem, hogy ha ilyen elõélete volt a kutyának, mégis hogyan fordulhatott meg a fejedben a szaporítás? - de ez már csak költõi kérdés marad, ugye.?
Még amellett azt ajánlanám, mielõbb válts állatorvost. Biztos találsz olyat, aki nem a pénzt, hanem a kutya érdekét tartja szem elõtt.
A kérdező hozzászólása: 14.kommentelõ: Képzeld el, volt hogy egyik kutyánk 12 kölyköt hozott a világra [mikor õt befogadtuk az utcáról, már vemhes volt] és mindegyiket tisztességesen nevelgettük és gazdához juttattuk. Utána megint lett 9 kölyke, õket ugyan így felneveltük. És mielõtt jönnének a 'miért nem ivartalanítottátok?' kommentek: azért mert akkor éppen nem volt rá pénzünk, de az ivartalanítás késõbb megtörtént. 15.kommentelõ: igen, értem és nem hiába írtam, hogy 'ki az az EGY-KÉT ember aki végigcsinálná', mivel szerintem nem sok ilyen van. De amiket felsoroltam az nem minden. Nálunk is csak speciális tápot kaphat és hidd el, az allergia sem egy kellemes dolog [jó példa erre az embereknél a méhcsípésre adott reakció, ami halállal is végzõdhet.] 16.kommentelõ: köszönöm, hogy végre valaki normálisan elmondta amit kellett, de azért elmondanám, hogy nem AKARTAM szaporítani, csupán az állatorvos ötletén felbuzdulva utána jártam a dolgoknak. És rendben, megértettem, hogy nem lehetnek kölykei. És szépségversenyt nyert a kistestû kategóriában. Nem hivatalos verseny volt, hanem egy rendezvényen nyerte az érmet meg az ajándékokat, de én akkor is büszke vagyok rá. És akkor elismétlem: MEGÉRTETTEM, hogy nem lehetnek kölykei, köszönöm szépen, több kioktatás nem kell. Tájékozódtam és most már tudom, hogy veszélyes lenne.
Én végigcsináltam sokkal többet is a szaporított kutyámmal.Öröklött szívprobléma, légcsõszûkület.A gyomra olyan szinten van tönkretéve, hogy egész életében fokozottan vigyázni kell az etetésével, mert gyomorcsavarodásra fokozottan hajlamos és nagyon sokszor van rosszul kaja után. Mellé még idegrendszeri problémás, pánikbeteg volt, most "csak"nagyon erõsen domináns még speciális rehabilitációs foglalkozások után is.Az idegproblémái miatt fiatalon mûanyagot rágott és evett meg folyton, mûtéten is átesett emiatt. Annyiba került az, hogy most 5 évesen életben van, hogy ráment az eladott tanyám ára. Úgyhogy a s.ggemet is földhöz vertem volna örömömben, ha csak egy kis allergia meg szemprobléma van. Így jár az, aki szaporítótól vesz kutyát. Megtennéd, hogy elmondod, miért szeretnél kiskutyákat?Már azon kívül, hogy aranyosak.
Ja, ha neked csak az érzés hiányzik, hogy kiskutyák szaladgáljanak a lakásban, akkor menj fel a facebook-ra jelölj be 2 álatvédõ szervezetet, nézd meg az oldalukat és vegyél magadhoz a 500 kidobott NAPOS kutyaalomból EGY ALMOT, és neveld fel õket tisztességesen.Akkor a kutyádat sem kell feldarabolnod és segítesz is egy alom kölykön és még a szíved vágya is teljesül az ugráló kutyákkal kapcsolatban a lakásban.Ha ez megtörtént, akkor majd megjegyzed, hogy nagyon nagy idõbe energiába és pénzbe kerül 4-5-6-7 (lehet több is) kiskutya felnevelése... A kidobott kölyök kutyákat komolyan mondtam...tudod te hány ilyen hirdetés van naponta több is....van amelyik még fajtatiszta is, de nem kell senkinek....és nem HÓNAPOS kutyák, ami egyeseknek már "öreg" hanem pár napos kicsik, még van ahol a szemük se nyílt ki...
Ha ennyi baja van, akkor miért jutott ez egyáltalán eszedbe? Az allergia bizonyos fajtái öröklõdnek, ahogy a könnycsatorna probléma is fog valszeg!
A kérdező hozzászólása: Oké, mindent végigolvastam de látom, nektek nem sikerült felfogni amit mondtam: CSAK TÁJÉKOZÓDOK. Kifejtsem ez mit jelent? Azt, hogy még nem döntöttem arról, hogy legyenek-e a kölykök, mivel nem tudom/tudtam, hogy ez mivel járhat. Szeretem a kutyámat mindennél jobban, és kíváncsi lennék, hogy közületek ki az az egy-két ember aki végigcsinálná azt, amit én a saját kutyámmal? Ugyan is, igazatok van, belátom, hogy õ már túl van tenyésztve, volt mûtétje, könnycsatorna mosása, allergiás sok mindenre, de meg se fordult a fejemben, hogy elpasszoljam vagy ne adj Isten, még rosszabb. Nem, végig mellette voltam és kifizettem azt a baromi sok pénzt érte. És akkor még egyszer elmondanám: még NEM döntöttem semmirõl, csak TÁJÉKOZÓDOM. Ha nem szeretném a kutyámat, vajon megkérdeztem volna, hogy mennyire veszélyes ez a számára?? És igen, vonz a tudat, hogy legyenek kiskutyák a lakásban, olyan kis édesek mint az enyém, de nem kockáztatnám az életét. Szóval, miután jó páran leugattatok és egyetlen ember se volt aki figyelmesen elolvasva a 'Csak tájékozódom' részt egy kevésbé paraszt megfogalmazásban közölte volna velem a szitut, köszönöm, több prédikációt nem kérek.
Az állatorvosod nagyon jól tudja, hogy egy ennyire kicsi, eleve szaporított kutya vemhességébõl és ellésébõl õ is jó pénzt fog szakítani tõletek, mivel biztos hogy nem lesz problémamentes.Nem a kutyának akar jót, hanem a pénztárcájának. Gyakorlatilag ennyire tönkretett(lásd mininek hazudott, szaporított 2 kilós szuka)kutyától egészséges kiskutyák valószínûleg nem születnek.
A kérdező hozzászólása: Még nincs eldöntve, hogy lesznek-e kölykök [bár ez nem igazán rajtam múlik, én csak tájékozódom] és azért vettem meg a kutyámat mert tündérien aranyos volt, nem azért mert mini. A menhelyrõl pedig csak annyit, hogy mi már befogadtunk nem egy kutyát, most is van egy utcán talált keverékünk. És elhiszem, hogy fáj a szülés, de kinek/minek nem? A csivavák kisebbek nála még is túlélik. De mint mondtam: még semmi nincs eldõlve. Szóval ha lehet, ne ugassátok le a fejemet, amiért tájékozódni próbálok.
A kérdező hozzászólása: Azért írtam, hogy mini, mivel szerintem lényeges, hogy kisebb az átlagosnál vagy sem. És miért ne lehetnének nálunk is kölykök? Nem azt kértem, hogy beszélj le róla, hanem hogy segíts. Van akinek tetszenek az ilyen mini kutyák és szeretnének ilyet. Az enyém pl. nagyon okos, játékos és kiváló családi kutya. Egyébként pedig az állatorvosunk vetette fel a kölykök ötletét, miután a kutyám versenyt nyert.
Azaz állatorvos tényleg gáz, ha tudja hogy a kutyának ilyen bajai voltak, és még kerített volna hozzá, az tényleg vagy nagyon hülye és adja vissza a diplomáját (ha van) vagy csak a pénzlehúzós megélhetési fajta.

Bolognese kutyám 6 hónapos, előrébb áll az alsó fogsora mint a felső, nem kiállításra vagy más célból vettük. Szerintetek zavarja ez őt valamibe vagy nem?

Bichon bolognese

Legjobb válasz: Ezt hívják buldog harapásnak, nem fog neki problémát okozni. Viszont nem tartom jó ötletnek hogy a kutya elõtt mindíg ott van az étel. Az õ nyelvén ez azt jelenti õ a falkavezér akkor ehet amikor akar, nem akkor amikor te akarod. Ez késõbb súlyos problémákhoz vezethet. Ajánlom olvas utánna kicsit a falkavezérségnek a cerberos oldalán, és olvasd el Jan Fennell kutyapszihológia címû könyvét.

Ezt hívják buldog harapásnak, nem fog neki problémát okozni. Viszont nem tartom jó ötletnek hogy a kutya elõtt mindíg ott van az étel. Az õ nyelvén ez azt jelenti õ a falkavezér akkor ehet amikor akar, nem akkor amikor te akarod. Ez késõbb súlyos problémákhoz vezethet. Ajánlom olvas utánna kicsit a falkavezérségnek a cerberos oldalán, és olvasd el Jan Fennell kutyapszihológia címû könyvét.
nekem pont fordítva van és a felsõ áll elõrébb. Annyira figyelünk csak, hogy a termetéhez mérten választjuk ki a tápot, hogy ne legyen túl nagy szemû (csivim van, de ezenkívül semmi másban nem befolyásolja a mindennapjait, ugyanúgy csontozik és játszik mint a többi kutya.
A kérdező hozzászólása: Mi kutyánkra is nagyon oda figyelünk úgy látom nagyon boldog egész nap bohóckodik , az ételére is oda figyelünk. Száraz táp mindíg van elõtte bár csak akkor eszi ha jutalom falatnak kapja.
Nekemis ilyen kutyam van es elorebb all az also fogsora mint a felso mar 4 eves kutyabaja:) neagodj!ez olyan mint az emberrnel, van aki forditotharapassal szuletik ezert kell fogszabalyzo es van aki keresztharapassal es ugy tovabb, de a kutyaknak nem kell fogszabalyzo:P naluk nem problema:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat , utánna nézek a Jan Fennell kutyapszihológia címû könyvnek.
Az étel elõtte van mindig tényleg nagyon rossz ötlet... a többit majd a könyvben elolvashatod Írdd be a keresõbe h "scribd kutyaszichológia" és megtalálod online - nem engedi linkelni...
A kérdező hozzászólása: 4. Az étel hatalma . Ez lesz az elsõ amit elkezdünk vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!