Találatok a következő kifejezésre: A Bibliában vérfertőzés (2 db)

A Bibliában van vérfertőzés?

Ugye volt Ádám és Éva.Nekik születtek gyerekeik (nemtom kik voltak, én pogány :) vagyok). Tehát a gyerekeknek ezután csak egymástól lehettek gyerekeik...vagy nem?

Legjobb válasz: Azért alapmûveltség kérdése, mert az európai kultúra jelentõs emlékeit (mûvészettörténet, irodalom) nem értheted ha nem ismered valamelyest a Bibliát. :) De úgy érzem, van még idõd... :))

Azért alapmûveltség kérdése, mert az európai kultúra jelentõs emlékeit (mûvészettörténet, irodalom) nem értheted ha nem ismered valamelyest a Bibliát. :) De úgy érzem, van még idõd... :) )
Az elõttem szólókhoz: Arra szeretnék kérni minden kedves hozzászólót(aki érintett), hogy mielõtt tényként állít valamit legyen olyan édes, és olvassa el figyelmesen az ide vonatkozó részét a bibliának! Bizony nem olyan hosszú, de akkor legalább ... Káin és Ábel csupán az elsõk voltak. De sok-sok testvére és unokatestvére született nekik. Hiszen Ádám és Éva több mint 900 évet éltek. Hogy miért? Mert sokkal közelebb voltak a biológiai tökéletességhez, mint mi. Pont ezért nem volt még biológiai következménye annak, hogy testvérek voltak szülõk.
ezért én ezt az "unokatestvér" dolgot még egy kicsit reszelgetném a helyedben :) van a földön egyetlen emberpár. ezeknek születik sok- sok gyermek - honnan a búbánatból kerülnek elõ az unokatestvérek, ha kizárjuk a vérfertõzést??
Mi az hogy! A Biblia tele van vérfertõzéssel. Ha elolvasod az Ószövetség elsõ 50-100 oldalát, legalább 30-at találsz (komolyan). Noét lányai pl. számtalanszor "magukévá teszik", miközben apjuk alszik...
és a kérdezõhöz: az nem probléma, hogy "pogány" vagy, az azonban már kissé problémás, hogy az elemi alapmûveltségi ismeretekkel sem vagy tisztában! nem kell ahhoz vallásosnak lenni, hogy tisztában legyél legalább az elsõ emberpár genezisével - Ádámank és Évának csak fiúgyermekei voltak, így egymástól nem nagyon lehettek gyermekeik - nem beszélve arról, hogy az egyik rövid úton meg is ölte a testvérét, így legfeljebb osztódással tudott volna szaporodni. a helyzet tehát az, hogy Ábelnek csak a saját anyjától, Évától születhetett gyermeke... ciki, de ez van.
ez nem hit kérdése :) talán, ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád a bibliát, akkor nem beszélnél butaságot.
elnézést, az elõbb tévedtem - természetesen nem Ábelrõl, hanem Káinról van szó... (ha jobban belegondolunk, akkor -ha igaz, ami a bibliában áll- mindannyian egy testvérgyilkos, vérfertõzõ leszármazottjai vagyunk...
Teljesen igazad van, hacsak nem tudjuk valahogyan össze hozni a nyulakat a vérfertõzéssel. No de ez hülyeség. Ebben a témában már több ütközõ vélemény elhangzott. Ennek a kérdésnek pedig valójában akkor van jelentõsége, ha a bibliát hitelesnek tudjuk elfogadni. A vérfertõzésre adott válasz attól függ, mit tudtunk eddig meg a bibliáról. Mert nem csak az a kérdés, hogy van-e vérfertõzés a bibliában, hanem az is miért és mit tanulhatunk ebbõl.
nem akarok "nyulológussá" válni, de: A nyúl nem kérõdzõ állat, hiszen a kérõdzõknél a gyomor négyüregû, sorrendben a bendõ, a recés gyomor, a leveles gyomor és az oltógyomor követik egymást. Az állat megrágja és lenyeli a táplálékot, majd a bendõben tárolja. Innen a már emészthetõ táplálék az oltógyomorba, majd a bélrendszerbe jut, míg az emészthetetlen a recés gyomorban labdacsokká alakul, amit a kérõdzõ felböfög, és újra megrág, míg az emészthetõvé nem válik. A nyúlnál ilyesmirõl nincs szó, gyomra együregû. ennyi...
Na látod, a nyulak anatómiáját még nem tanulmányoztam, csak olvastam, íme: Az állatok élete: A Biblia szerint „a nyúl . . . kérõdzõ” (3Mózes 11:6). François Bourlière (The Natural History of Mammals, 1964, 41. oldal) ezt mondja: „Az [élelem] ’felfrissítése’ a nyulaknál, vagyis hogy az étel kétszer halad végig a beleken, nem csupán egyszer, általános jelenségnek tûnik a házinyulaknál és a mezei nyulaknál. A háziasított nyulak általában rágás nélkül eszik meg és nyelik le éjszaka a táplálékukat, ami reggelre körülbelül félig megtölti a gyomrukat. A vad nyúlnál az [élelem] felfrissítése naponta kétszer zajlik le, és ugyanerrõl számolnak be az európai mezei nyúlnál is.” Ezzel kapcsolatban a Mammals of the World (írta E. P. Walker, 1964, II. kötet, 647. oldal) címû mû megállapítja: „Ez ugyanaz [a folyamat] lehet, mint a ’kérõdzés’ a kérõdzõ emlõsöknél.
nem akarod elolvasni a Bibliát? Akkor miért kérdezel butaságokat? ha téged ez ennyire nem foglalkoztat akkor nem értem miért kérdezel a tartalmából. tudod csupán azért kell elolvasni h legalább azt tudjad már h Noé elõször nem galambot engedett ki a bárkából hanem hollót. legalább ennyit kéne és igen, telis teli van vérfertõzéssel, és ha csak egy kicsit olvasnál bele ezt tudnád. jah meg annyit h azért mert nem vagy megkeresztelve az nem azt jelenti h pogány vagy mert tudod a pogányság is ugyanolyan vallás akár a kereszténység vagy buddhizmus. ennyit a sok okos emberrõl
még nem olvastam el az emilt - meg fogom nézni. azért a biblia tudományosságát bizonyítandó, én a helyedben nem nagyom emlegetném a nyúl táplálkozási és emésztési szokásait taglaló részt, amely szerint a nyúl kérõdzõ, tehát tisztátalan állat, mivel a nyúl, biz' nem nagyon kérõdzõ. (sem a gyomorfelépítése, sem a fogazata nem olyan, mint a kérõdzõké...) az, hogy az elfogyasztott tápláléka valóban kétszer halad végig a bélrendszerén, csak formai hasonlóság, és leglfeljebb csak azt bizonyítja, hogy a bibliában leírtakat igencsak kritikusan kell szemlélni...
nem csak a Bibliában van vérfertõzés. pl az ókori egyiptomban a fáraó családja mindig is családon belül házasodott így pl apa-lánya, fiútestvér-lánytestvér, azért hogy fenntartsák a dinasztiát. viszont szerintem is alapmûveltség, legalább azt tudni hogy Noé elõször nem galambot engedett ki a bárkából hanem hollót.
az ilyen embereket le kéne lõni.miaz h ugyanolyan vallás mit a buddhizmus, te mi vagy hova tartozol, hol születtél, nincs európai kulturád?? ha csak nem is vagy vallásos ezt akkor is KELL tudni szégyen milyen emberek vannak manapság
A kérdező hozzászólása: öhöm...Bocsi, de öt nagy világvallás van, a kereszténység, az iszlám, a zsidó vallás, a buddhizmus és a hinduizmus. Hülyeség lenne a kereszténysége elõbbrevalónak tekinteni, mint a másik négyet.És, úgy mondod, mintha a biblia ismerete elég lenne az európai kultúra ismeretéhez. Ha valaki csak a bibliát ismeri, nem ismeri az európai kultúrát. Kétlem hogy ismernéd a görög, a római kulúrákat, eposzokat, akár a magyar mondakört (ha már említetted, hogy hova való vagyok), s ha nem is mind európai, ismeretük szerintem ugyanolyan fontos. Köszi a kdves hangvétel is, biztos ugyanezt írná rólad egy indiai, mert nem ismerd a hinduizmust.
Kihagytad a kínai univerzizmust, aminek szintén van egy pár követõje, igaz nem egységes vallás. De végülis a többi sem az. Egyébként régi fórumbeli tapasztalatom, hogy a legcsavarosabb ateista / más hitû kérdésbõl, ellenérvbõl 20 darab sem árt annyit a kereszténységnek, mint egyetlenegy pártolója, aki mellette érvel, de kulturálatlan módon :((( Gyuri
Nem akarom beidézni azt a szélsõséges hozzászólást, amire a kérdezõ úgy reagált, hogy ne tekintsük elõbbrevalobbnak a kereszténységet a többi 4 világvallásnál. A kereszténységet nem is, de a bibliát érdemesebb lenne alaposabb vizsgálatnak kitenni, mert meglepõ dolgot fedezne fel sok-sok olyan ember, aki nagy közönyében mindet összemos. Hangsúlyozom: ÉRDEMES lenne összehasonlítani ezeket, mert a Biblia még a pártatlan tudósok szerint is sok tekintetben egyedülálló!
OFF Meg fõleg Jézus Krisztus egyedüllálló a többi nagy vallásalapító között. Ha valaki megkérdezné, hogy miért, vagy nem értene egyet, az nyisson ennek egy külön kérdést.
Igazad van, bocsi
beidéznél néhány - szakmájában komolyan vehetõ és elismert- biológust, aki úgy gondolja, hogy Ádám és Éva az emberiség kiindulópontja... Küldtem neked utólagos engedelmeddel egy kis emailt ebben a témában. Sok kutató hiszi el ezt az állítást. De nekünk egyénileg kell mindenrõl meggyõzõdni, és nem szabad csupán csak a tekintélyesekre alapoznunk a tudásunkat. Visszakérdezek: ki marad komolyan vehetõ és elismert egy olyan világban, ahol hanem hisz az evolúció meséjében, akkor buta analfabétának bélyegzik érte. Kevesen, de vannak. Minden elismerésem a lelkésznek tanuló úrnak! Szép munka. De egy pici helyesbítés: A földközéppontú, azaz geocentrikus világegyetem elméletét az ókori görögök fogadták el, és a filozófus Arisztotelész (i. e. 384—322), valamint a csillagász és asztrológus Ptolemaiosz (i. sz. II. század) népszerûsítette. Ez egy bibliavers igen helytelen értelmezése lett késõbb, amit az egyház támogatott. Nem bibliai tanítás! Mint ahogy írtam a Biblia nem tudományos kézikönyv, ennek ellenére bizony pontos. (vízkörforgás, a nyul kérõdzõ állat stb.stb.)
az, hogy régi, vagy nem csak viszonyítás kérdése. a cca 4 mrd éves földhöz viszonyítva valóban eléggé "fiatal" az ember - ezt senki sem vitatja. azt azonban szívesen venném, ha beidéznél néhány - szakmájában komolyan vehetõ és elismert- biológust, aki úgy gondolja, hogy Ádám és Éva az emberiség kiindulópontja...
Mindenki tudja, hogy Ádám és Éva nem létezett? Én azért nem látok ennyire egységes képet. Sok mai biológus, genetikus sincs errõl így meggyõzõdve. Azazhogy a mai genetika tudományos álláspontja szerint "az ember múltja nem is olyan régi, viszonylag közeli múltra tekinthet vissza." De ez egy másik kérdés!
A kérdező hozzászólása: 50-100 oldalt???Kizárt...:D
Aha mert a Biblia arról híres hogy 100 oldal tele van szexxel!!! Milyen egy beteg dög vagy!!! A kérdezõnek írom: el ne hidd amit írt!!!
A kérdező hozzászólása: Na ez még jobb...amúgy én nem tartom különösebben alapmûveltségi kérdésnek...Ugyanolyan vallás mint a Buddhizmus például, és azt mégsem kell tudnod alapmûveltségi szinten.Vagy nem?:) Amúgy meg kössz:)
és még egyszer az "unokatestvér" kitalálójához: ha javasolhatom, ne olyan pályát válassz magadnak, ahol akár az elemi szintû biológiatudásra is szükség lenne.
A kérdező hozzászólása: Még van idõm? Nem is akarom tudni, mert szerintem jobb lenne a világ ilyen hülyeségek nélkül...na de mindegy, nem lehet mindenki istenfélõ...amúgy 4esre érettségiztem, csak z a rész rohadtul hidegen hagy...csak az ilyen bakik mulatságosak..
Persze, írtam is, hogy testvérek lettek szülõk, az unokatesók csak ezután jöhettek. A "vérfertõzés", mint ahogy most értelmezzük, akkor nyilván a biológiai, genetikai majdnem tökéletesség állapotában nem pont ugyanezt jelenthette, szerintem.
Nem értem a kérdezõt, meg az itt válaszolókat sem. A kereszténység nem egyenlõ a Bibliával, nem szó szerint kell értelmezni azt.(bár van egy ilyen réteg, de nem ez a jellemzõ) Szóval ezt vagy felfogjátok és nem kérdeztek hülyeségeket, vagy egyáltalán nem foglalkoztok a vallással, és ugyancsak nem kérdetek hülyeségeket. Ha pedig láthatóan nem vagytok vallásosak, akkor pedig ne érveljetek úgy, mintha szó szerint értelmeznétek a Bibliát.
Az Ádám Éva történet csak mese. A Bibliát is el kellett kezdeni valahogy.
Szerintem nem volt rossz a kérdés. Van egyébkénk a bibliában vérfertõzésrõl szó, bár nem azért, hogy ez követendõ példa legyen. A bibliában Isten határozottan megtiltotta a közeli rokonok házasságát, és ezt részletesen tárgyalja is.(3Mózes 18.fejezet 9, 11. A legelsõ nemzedékek idején még valóban más, tökéletesebb biológiai szervezettel rendelkeztek az emberek. Így ez nem nevezhetõ "vérfertõzésnek". Egyébbként ahogy telt az idõ lassan egyre rövidebb ideig éltek az emberek, ez a bibliai kronológiából kitûnik. Ezzel együtt az általános egészségi állapot is romlott, így meg lett tiltva, és vérfertõzés volt ezt megszegni. Ami halálbüntetéssel járt.
"A Bibliát is el kellett kezdeni valahogy." Így van! De azt is mondhatnánk, hogy az életet is el kellett kezdeni valahogy itt a földön. Addig viszont, míg a hivatalos "tudomány" az élet véletlen keletkezésére semmi, de SEMMI bizonyíthatóval nem áll elõ, én a magam részérõl a bibliának ezt a részét (Ádám, Éva) szó szerint fogadom el. Ahogy az evolúci sok irányzatát figyelem, ez egy darabig így marad.
Ezt most komolyan nem értem. Logikus biológiai nézeteket akarunk vinni a Bibliába? Amikor az pont arról szól, h Isten megteremt mindent, embert, növényt, állatot. De a biológia... az meg az evolúciót vallja. Így igen a vérfertõzés necces lenne, de a Bibliában nincs szó az evolúcióról sem, szóval Isten biztos kurvára érdekelte, h Káinnak debil gyerekei születnek-e.
Mindenki tudja hogy Ádám és Éva soha nem is létezett.Amugy meg ebben a régi idõkben gyakori volt a rokonok közötti házasság.
Igen a Biblia részletesen ír vérfertõzésrõl! A 2 város Szodoma és Gomora pusztulását is többek között a vérfertõzés elburjánzása okozta! Másik példa Lót esete, amikor lányai szexuális vágya felébredt és mivel más férfi nem élt a közelükben, apjukat leitatták és mind két lány közösült apjával. Mind a két lány fiú gyermeket szült, Moábot és Ammont. Tehát létezett a vérfertõzés!

A vérfertőzés bűn a Biblia szerint?

Vérfertőzés alatt a leszármazók (egyenesági rokonok) és a testvérek közötti (oldalági rokonok) közötti szexet, de mindenekelőtt a gyermeknemzést értem.

Legjobb válasz: Igen, bûn. Részletesen: III. Mózes 18:7-18

Igen, bûn. Részletesen: III. Mózes 18:7-18
Pontosabban 6-18
A teremtés végén Isten azt mondta, hogy minden igen jó. Tehát a génállományuk Ádámnak és Évának tökéletes volt. Ugyanis a vérfertõzés éppen a hibás gének miatt nem szabad, mivel a közeli rokonoknak a hibás génük nagy valószínûséggel ugyan ott van. Márpedig akkor a jó gén nem tudja "felülbírálni" a hibásat, mert két hibás fog összekapcsolódni. A halál az ember által jött a világba a bûn miatt. Mert a bûn zsoldja a halál. A teremtés végén minden jó volt. Nem probléma, ha Ádámék leszármazottjai egymással... Mivel egyrészt sem Isten nem tiltotta meg, sem emberi törvény. A vérfertõzés tiltását a teremtés után kb. 2500 évvel kapta meg Mózes és népe. Addig szabad volt, ugyanis ott már annyira leromlott a génállomány, hogy tilos lett. Ádámékhoz képest mi mentálisan és fizikailag is fogyatékosak vagyunk. Ez van. Tudom, az evolúció-vallás mást mond, hogy egyre jobbak vagyunk, de ez csak a kígyó féle vallás, hogy olyanok leszünk, mint az Isten. De hazudott. Egyre csökevényesebbek leszünk, és Ádámékhoz képest már azok is vagyunk. A vérfertõzés bûn a Biblia szerint.
Ez sajnos nem az ateizmus mellett érv. Hanem amellett, hogy nem teljes a történet. De nem is ezek a dolgok a Bibliának a lényegei. Hanem a tanítása, ami nem a tudományról szól.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!