Találatok a következő kifejezésre: A Belara kb (378 db)

Kb 8 hónapja szedem a Belara nevű fogamzásgátlót! Eddig rendesen megjött 7 napon belül, ahogy kell! Most 10 napja nincs semmi! Lehetek terhes? Kellett volna folyt. a szedést?

Legjobb válasz: Én kb 1 éve szedek belara-t és nekem is volt hogy kimaradt, illetve csak egy pici barnázás volt. Rá is van írva a tájékoztatóra, hogy ha egyszer-egyszer néha kimarad akkor az nem feltétlenül jelent bajt, csak csinálni kell egy terhességi tesztet. Igen, folytathattad volna a szedést és ha még egy kimaradt volna akkor kellett volna mindenképp abbahagyni, de most már mindegy. Csinálj egy terhességi tesztet, de ha rendesen szedted, nem hánytál és nem szedtél mellette más gyógyszert akkor nem valószínû hogy terhes vagy.

Én kb 1 éve szedek belara-t és nekem is volt hogy kimaradt, illetve csak egy pici barnázás volt. Rá is van írva a tájékoztatóra, hogy ha egyszer-egyszer néha kimarad akkor az nem feltétlenül jelent bajt, csak csinálni kell egy terhességi tesztet. Igen, folytathattad volna a szedést és ha még egy kimaradt volna akkor kellett volna mindenképp abbahagyni, de most már mindegy. Csinálj egy terhességi tesztet, de ha rendesen szedted, nem hánytál és nem szedtél mellette más gyógyszert akkor nem valószínû hogy terhes vagy.
1. Ha ennyi idõ után késik, az utalhat terhességre. Csinálj tesztet. 2. A tabit minden egyes esetben szedni kell rendesen tovább, ha elmúlt a mensid az elõírt bogyómentes napokon, ha nem. Ezek szerint te nem is szedted tovább. Így a fogamzásgátló hatásnak annyi. Kezdheted elölrõl az egészet.

Mielőtt átmnetem a barátomékhoz (kb 20perc) felraktam egy pharmatexet h mire oda érjek ne kelljen várni h felolvadjon stb. de amikor mnetem az utcán úgy éreztem minta folyna ki belőlem! lefeküdtem a barátommal belém is élvezett, terhes lehetek?

Legjobb válasz: Sajnos lehetséges, hogy kifolyt belõled! Én is helyeztem már fel kúpot ás célból és sajnos addig ficregtem, amíg kicsúszott belõlem! Nem oldódott fel és teljes egészében kijött! Nem rémisztgetni akarlak ezzel, de valószínû, hogy nálad is valami hasonló történhetett! Jó lenne szerintem, ha csinálnál egy tesztet! Ha még 72 órán belül vagytok akkor egy ilyen eseményutánit lehet be kéne szerezni!

Sajnos lehetséges, hogy kifolyt belõled! Én is helyeztem már fel kúpot ás célból és sajnos addig ficregtem, amíg kicsúszott belõlem! Nem oldódott fel és teljes egészében kijött! Nem rémisztgetni akarlak ezzel, de valószínû, hogy nálad is valami hasonló történhetett! Jó lenne szerintem, ha csinálnál egy tesztet! Ha még 72 órán belül vagytok akkor egy ilyen eseményutánit lehet be kéne szerezni!
Valóban ne a legegészségesebb a 72 órás, de jobb, mint egy nem kívánt terhesség és egy abortusz 12-18 éves kor között. Nem szerencsés ilyenkor felhelyezni az ilyesmit, gondolom a párodnál sem behatolással kezdtek. Odaérsz tedd fel, és úgyis van elõjáték, annyi idõ alatt kifejti hatását. Úgy tudom 10 perc. Szerintem azért félned talán nem kell, ezek erõs spermicid anyagok. De én is a fogamzásgátlóra esküszöm, mint fogamzásgátló módszer.
mindenki az esemény utáni tablettákkal jön:@ pedig nem olyan jó az... ha gumit használtatok akkor nem lesz baj utána láttad a bugyidat...sok kifojt? lehet h csak úgy érezted... ha nem muszály akkor ne vegyél be 72órásat sok szerencsét pussz

Adott egy főút kamionnal tolattam ki 1 kapubejáróról. Kint volt a kamion hátulja már az úton ment az elakadásjelző erre a semmiből kb 80km/h val (városon belül) belém csattant 1 furgon. Minden esetben én vagyok a hibás? Én nem egészen így gondolom

Legjobb válasz: Hát kolléga, valószínûleg te leszel a hibás. Ilyenkor jobb segítséget kérni, de tudom, hogy nem mindig lehet. Az, hogy mennyivel ment a furgon, ez esetben mellékes, külön megítélés kérdése, ha olyan extrém sebességgel hajtott, hogy semmiképpen nem lehetett észlelni. 80 km/h még nem az. Tudnod kell, milyenek az úrvezetõk, kb. 5 méterre látnak elõre, de olyat is el tudok képzelni, hogy direkt neked megy, valami biztosítási elgondolásból.

Hát kolléga, valószínûleg te leszel a hibás. Ilyenkor jobb segítséget kérni, de tudom, hogy nem mindig lehet. Az, hogy mennyivel ment a furgon, ez esetben mellékes, külön megítélés kérdése, ha olyan extrém sebességgel hajtott, hogy semmiképpen nem lehetett észlelni. 80 km/h még nem az. Tudnod kell, milyenek az úrvezetõk, kb. 5 méterre látnak elõre, de olyat is el tudok képzelni, hogy direkt neked megy, valami biztosítási elgondolásból.
tolatást segítõ ember nem volt(egyébként hol van egyáltalán?), így te is bûnös vagy, de õrá is varnak valamit(remélem)
Te "hajtottál" rá a fõútra, és mivel õ a sávjában haladt szvsz Téged hoznak ki hibásnak...legjobb esetben 50-50% ...
A kérdező hozzászólása: Hát erõsen alkudozott a fõnökömmel hogy eggyezzenek meg mert nem akarja megcsináltatni a kocsit. esélytelen voltam nem tudtam volna semmiképp megakadályozni a bajt. segitségem nem volt nem adnak a kamionhoz erre a célra segédpilótát. szabályok szerint én vagyok a hibás sajnos :(
A kérdező hozzászólása: Mondtam az illetõnek hogy legalább tanult belõle hogy nem centizünk ki kamiont.. Erre annyi volt a válasza hogy : Te meg tanulsz belõle hogy nem tolatsz ekkora autoval. -.-. (eszméletlen idióta).
Sajnos ebben a szakmában sûrûn találkozik az ember hülyékkel...tapasztalom...pl.: Nem láttad hogy jövök? Miközben a nyergessel zöld jelzésre balra kanyarodtam , és nekem jobbról érkezõ ment neki a félpót kerekeinek...(igen neki piros volt, de õ volt az áldozat..utána hülye voltam én is , meg a rendõrök mert a lámpa ZÖLD volt neki...igaz mindenki más állt a pirosnál...)
Hát nagyon sajnállak ez ügyben. Remélem emiatt nem lesz komolyabb következménye se a munkádra való tekintettel, sem pedig a jogosítvánnyal kapcsolatban.
Van egy rossz hírem: Te vagy a hunyó. Olvasd el a kreszt, olyan egyszerû. A furgonos ennek tudatában azt mond amit akar, és neki jó.
A kreszrõl: A kresz meghatároz egy erõsorrendet, ebben az utolsó a tolatás. De az elsõbbség fogalmát is. Márpedig a megkezdett mûveletek sorrendje meghatározó. Neki már nem volt elsõbbsége.

A terhességi tesztet megjelent a 2. csík is nem is volt nagyon halvány, időn belül kb 1perc alatt, aztán eltűnt?

Most akkor az mit jelent? Attól még lehetek babás?

Legjobb válasz: lehetni lehetsz vegyél uj tesztet és csináld meg, de inkább ne éld bele magad akkor nem csalódsz nagyot! (ezek a tesztek manapság....bár én még sose fogtam ki hibásat lehet csak szerencsém volt)

lehetni lehetsz vegyél uj tesztet és csináld meg, de inkább ne éld bele magad akkor nem csalódsz nagyot! (ezek a tesztek manapság....bár én még sose fogtam ki hibásat lehet csak szerencsém volt)

Ha a rezsi kb 50. 000 ft akkor abba mi tartozik bele?

elnézést a kissé tudatlan kérdésért, de nem nagyon értek hozzá. szóval ha havi 50ezret fizetek a rezsiért akkor abba mit fizetek valamint ezenkívül mit kell még fizetnem hogy fent tartsam magamat?

Legjobb válasz: A reszi csak a számlákat fedezi!Víz , gáz, villany,csatorna, kuka, !nálunk vidéken kertes házban ennyi, de ehhez még pluszba jöhet vonalas telefon, net,kábeltv!Hogy fent tudd tartani magad, még kb ugyanennyire van szükséged, és akkor talán nem halsz éhen!

A reszi csak a számlákat fedezi!Víz , gáz, villany, csatorna, kuka, !nálunk vidéken kertes házban ennyi, de ehhez még pluszba jöhet vonalas telefon, net, kábeltv!Hogy fent tudd tartani magad, még kb ugyanennyire van szükséged, és akkor talán nem halsz éhen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ :) most már értem
A lakás rezsiköltségeibe a villany, gáz, vízdíjak, távfûtési díj, közös költség (társasház esetén) vagy lakbér (bérlakás esetén), tartozik bele... A szemétdíj általában benne van a közös költségben illetve a lakbérben. A telefon, kábelTV, internet a a rezsin kívüli összeg, ezeket mindenki kedve szerint rendeli meg, nem "jár a lakáshoz"...
tehát a fent leírt számlákon kívül még fizetned kell a lakbért is! Meg persze ahhoz hogy fenntartsd magad még nem árt kaja sem.. :)

Én a Belara tablettát szedem, és 1 nap kimaradt és kb.3nap adagja volt még meg és utána az 1 hetes szünet, most újra kezdtem és 1 hét után tényleg elkezd hatni? (lent)

És az 1-2 óra kihagyás az nem nagy baj?

Legjobb válasz: Az 1-2 óra kihagyás nem gond. Mivel 12órán belül pótoltad. Amúgy meg ha rendszeresen szedted véd akkor is mikor újra szeded a 7 napos szünet alatt és utána is. De olvasd el a betegtájékoztatót.

Az 1-2 óra kihagyás nem gond. Mivel 12órán belül pótoltad. Amúgy meg ha rendszeresen szedted véd akkor is mikor újra szeded a 7 napos szünet alatt és utána is. De olvasd el a betegtájékoztatót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Megjött a mensim, de kb. félgőzzel. Így bele is törődtem, hogy megint nme jött össze a baba. Kb. két óráj aviszont iszonyatosan szédülök, émelygek. Reménykedjek?

Legjobb válasz: A teszteléssel várj pár napot.Attól hogy megjött,lehetsz terhes.1ik ismerõsömnek is megvolt pár hónapig,észre sem vette hogy terhes.

A teszteléssel várj pár napot.Attól hogy megjött, lehetsz terhes.1ik ismerõsömnek is megvolt pár hónapig, észre sem vette hogy terhes.
szerintem nem kell várni, egy érzékeny tesz már reggel kell, hogy mutasson valamit! és igen, amit írsz nagyon a babára hajaz, pihi, és magnesi citricill javasolt, ha vérzel!
Reménykedj!Csinálj tesztet, ha pozitiv és még vérzel, pihenj amennyit tudsz és igyál reggel éhgyomorra fél bögre gyenge palástfûteát!Langyosan!

Ma bevettem a fogamzásgátlót (Belara) kb 20.30kor, aztán nem régen (kb 22.10) hsamenésem volt. Mit csináljak? Már csak 6 tabletta maradt a levélben.

Legjobb válasz: Hát az nem régen volt, szóval úgysem úszod meg hogy bevegyél még egyet. De a már tabit szedsz az istenért olvasd már el a betegtájékoztatót.

Hát az nem régen volt, szóval úgysem úszod meg hogy bevegyél még egyet. De a már tabit szedsz az istenért olvasd már el a betegtájékoztatót.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam!Ezt írja:"Ha hányinger, hányás jelentkezik a Belara szedése alatt: A gyógyszer bevételét követõ 2 - 4 órás idõszakban jelentkezõ hányás esetén ugyan úgy folytassa a Belara szedését mint egyébként. Mivel azonban lehetséges, hogy az aktív hatóanyagok nem teljesen szívódnak fel a szervezetben ezért a megbízható fogamzásgátlás nem garantált. Ebben az esetben a menstruációs ciklus napjaiban kiegészítõ védekezést kell alkalmaznia." Ez azért nem ugyanaz....mellesleg átolvastam itt vagy 20 hasonlót, mindenki mást ír! Ha nehezedre esik válaszolni, akkor inkább ne válaszolj!Köszi az osztást!Jól esett!
A kérdező hozzászólása: (Hasmenésrõl nem ír...és nem ugyanaz a helyzet hányás és hasmenés esetében...)
Én most fogom szedni, a dokim azt modnta, hasmenés hányás estetében pótolni kell at5abit ha 4órán belül következett be:) biztos ami biztos vegyél be mégegyet:)
olvastál használati utasítást? ha 12 órán belül beveszed akkor nem kell a para.
Ha szimplán kihagytad volna se lehetnél terhes 3 év tabi után. Nyugi..
Be ne vegyél még egy 72 órásat, mert kiütöd magad!Nem lehet baj, hisz pótoltad 12 órán belül!
A kérdező hozzászólása: na akkor megnyugodtam

Hogy van ez hölgyek? A párom állandóan arra panaszkodik, hogy miután belemelegedtünk volna a szeretkezésbe, állítólag túl érzékennyé válik a hüvelye kb 10-15 percen belül és abba kell hagyni a közösülést.

És persze én férfi hoppon maradok. Mit lehet tenni? Állítólag fel van izgulva eléggé és van elég váladék, tehát nem a hüvelyszárazság az ok.

Legjobb válasz: nemtom negyed óra alatt ki lehet dörzsölõdni, vagy mi, én így nevezem. amikor nekem is kellemetlen lenne hogy tovább ott legyen valami.. :S de nálam az nem gond, mert a barátom addigra elmegy. hát nem tudom...talán elõjátéknál ne nyúlj belé ha eddig megtetted, hogy addig se dörzsölõdjön ott, meg próbáld lágyabban.. mást nagyon nem tudok mondani.

nemtom negyed óra alatt ki lehet dörzsölõdni, vagy mi, én így nevezem. amikor nekem is kellemetlen lenne hogy tovább ott legyen valami.. :S de nálam az nem gond, mert a barátom addigra elmegy. hát nem tudom...talán elõjátéknál ne nyúlj belé ha eddig megtetted, hogy addig se dörzsölõdjön ott, meg próbáld lágyabban.. mást nagyon nem tudok mondani.
Kérjétek orvos segítségét. Sok minden okozhatja. Dysparenuia-szex kozben érzett fájdalom. Lehet, hogy gyulladása van, sérult a huvelyhám, vulvodynia, lelki okok, stb http://www.korutiorvosicentrum.hu/nogyogyaszat/vulvodynia/ http://www.pirula.net/temak/holgyek/dyspareunia/dyspareunia... http://www.webbeteg.hu/cikkek/nogyogyaszat/1617/amikor-fajda.. http://www.drtakatsbela.hu/ http://www.szexa.hu/cikkek-54/fajdalmas-szex-fajdalmas-kozos..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!