Találatok a következő kifejezésre: A Belara fog (413 db)

Bármikor elkezdhetem szedni a Belara fog. Gátlót?

az orvosom írt fel belara fogamzásgátlót..amit nem kezdtem el id?be szedni..(A menzim nem rendszeres..tehát nincs meg midnen hónapban)és ezért írták fel..Kés?n váltottuk ki..vagyis az orvos az 5. napon ajánlotta h szedjem..nem kezdtem el szedni..ha most elkezdeném szedni..megjönne?

Legjobb válasz: 1-5. napig kezdheted szedni, nem tudom ebben mi nem világos.

1-5. napig kezdheted szedni, nem tudom ebben mi nem világos.
A kérdező hozzászólása: Sztem Nem értetted a kérdésem..:D Én arra vagyok kiváncsi ha most úgy elkezdeném szedni h nincs meg pár napon belül meg-e jönne..na mind1
Én is ezt szedek, nekem az orvos azt mondta, hogy várjam meg még megjön, addig ne kezdjem el.

Van 2 hullámospapagájom, a ketrec aljába tettem az odujukat, de felé se néznek, feljebb tegyem? Bele fognak menni?

Legjobb válasz: magasra tedd és "bele fognak nézni" csak meg kell szokniuk tegyél bele nekik magvakat és belemennek:) legyél rafkós

magasra tedd és "bele fognak nézni" csak meg kell szokniuk tegyél bele nekik magvakat és belemennek:) legyél rafkós
A hullámos papagájnak nem kell odú. Nekünk sok volt, a rúdon alszanak, nem kell olyan hely ahova bemehetnek, csak ha pároztatni akarod õket. Ha meg azt akarod, akkor maguktól tudni fogják a dolgukat.
Ugye nem belülre tetted az odút? Kívülre kell a kalitka ajtajára akasztani.
Akkor a legegyszerûbb pároztatni hogy ha egy szinû mind kettõ.
A kérdező hozzászólása: Hát, az az igazság, hogy belülre raktam....mindjárt áthelyezem.egyébként azt szeretném, hogy pározzanak.
sziasztok nekem van 3 papagájom 2 lány és egy fiú az egyik lány úgy néz ki leül mert be jár az odúba de még nem rakót tojást az baj mit tegyek hogy tojón?
ha lehet tegyel be meg 1 odut mert kesobb a 2lany veszekedni fog

Kisfiam kinőtte a hordozót. Autósülés vásárlás előtt állunk, de félek kicsit. Mostanában nem marad meg a hordozóban, bizti kényelmetlen neki. ezért ki kell vennem, és az ölemben ül. Ha lesz ülése abba bele fogom tudni ültetni sírás nélkül?

Legjobb válasz: Bele fogod tudni ültetni elnézelõdik majd és tehetsz neki játékot is ülve szeretni fog majd autózni ne aggódj. Volt nálunk is ilyen probléma és mostmár nagyon szeret az ülésébe a hordozóból pedig mindig ki akart jönni!

Bele fogod tudni ültetni elnézelõdik majd és tehetsz neki játékot is ülve szeretni fog majd autózni ne aggódj. Volt nálunk is ilyen probléma és mostmár nagyon szeret az ülésébe a hordozóból pedig mindig ki akart jönni!
Általában "megváltás" az ülés a hordozó után.A nagyobb b abák problémája az, h nem látnak ki belõle.És ebben a korban már minden érdekli õket.A környezetemben ez mindenkinél bejött(hordozóról ülésre váltás).Sztem a ti gondotok is megoldódik.De valóban a lehetõ legrosszabb megoldás, ha menet közben kiveszed.Tudod, a tragédiához a másodperc tört része is elég...
21:22-es vagyok. Ha ennyire sír akkor is csak úgy vedd ki, hogy próbálj meg félreállni, leparkolni, kicsit vidd ki a kocsiból, szerintem utána mehettek is tovább.
Hát cseréld le, hogy legalább beleférjen, de ha tetszik ha nem tedd bele és kész, mert tényleg életmentõ lehet. A barátnõm is az ölében utaztatja a babáját és meg kell mondjam nagyon idegesít, mert szerinte sír csak és sír... HEHE- hát istenem a gyerekek sírnak én is egész nap fel-le járkálok és cipelem, de a lakásban nem tud belénk jönni egy béna sofõr. Szóval ezt mérlegeld és ne arra gondolj hogy beleül-e vagy sem. Valami kedvenc játékkal próbáld elterelni a figyelmét, de szerintem ha ülni tud, akkor tetszeni fog neki az elõrenézõs -ülõs szék! Szóval csak biztonságosan az a lényeg. Szerintem. Ha ülõs -elõrenézõs széket veszel, akkor az elsõ ülés fejtámlájához, vagy alárögzíthetsz valamit amit rugdoshat, vagy nézhet, de csak ha nem a sofõr mögött ül.
A legrosszabb amit tettél hogy kiveszed, mi 220km autózunk havonta egy darabig elvan majd nekiáll hisztizni csak ha félreállunk úgy veszem ki.Nem venném ki menet közben mert megszokja és akkor már vehetsz neki akármilyen másik autósülést!
Szia! Biztosan nem lesz egyszerû, de érdemes mindig újrapróbálni. Az én elsõ fiam pl. sokszor úgy ült benne, hogy nem volt bekötve (faluban ide oda mentünk) és késõbb nehezebben is szokta meg, viszont a második fiamat eleve úgy szoktattam, hogy mindig bekötöttem. Soha nem volt vele gond. Adj a kezébe valamit, ami leköti és ha kilát az autóból, az is eléggé érdekli. Én sokszor énekeltem nekik, beszéltem hozzájuk! Az én véleményem az, hogy szokatás kérdése az egész. Ha azt szokja meg, hogy ott ül, bekötve kis korától kezdve, akkor késõbb természetes lesz neki. Próbáld meg mindig elterelni a figyelmét!
Szia! Ugyan nem írtad mennyi idõs a babád, de nem szabad egy percig sem ölben ültetve autózni vele! Ha ordít hát ordít. Annyira nem hiszem, hogy kényelmetlen lenne neki. A rendõr is megbüntetne ha látná a szitut. Ha kényelmes ülést vesztek neki, akkor tutira boldog lesz benne, fõleg, hogy már menetiránnyal megegyezõen ülhet és így ki is fog látni az autóból. És ha elõször sír is hát had sírjon, attól aztán nem lesz baja, de attól hogy az öledben ülteted sajnos lehet baja egy hírtelen fékezéskor például. Vegyetek neki nagyon gyorsan egy biztonságos és ha lehet isofixes gyerekülést.
Muszáj, hogy megszokja, ugyanis kötelezõ, emellett egy balesetnél csak ez tudja a komolyabb sérülésektõl megóvni. Ha nem használtok biztonsági ülést, a rendõrök ceruzája is elég vastagon fog, emellett büntetõpontot is kaptok. A gyerek biztonsága miatt mindenképpen használjátok!
A kérdező hozzászólása: bízom benne, h szeretni fogja... köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, 10 hós lesz pár nap múlva. tudom, h nem lehetne úgy autózni vele, de néha muszáj kivennem, mert annyira sír, h nem vesz levegõt és csak akkor nyugszik meg, ha magamhoz ölelem... szóval kicsit nehezebb vele, mint egy "átlag" babával ilyen téren. most is mindig játszunk, mellette ülök, dumcsizunk, énekelek neki, de hát ha megunja, akkor mentehetlenül jön anya öle. nyomja ki magát, ordít, ilyesmi... remélem jobban fogja szeretni.
A kérdező hozzászólása: ok:) köszönöm:) )
Mit szívószálazol?! Csatornacsövet bele, és kész!
nagyon egyszerû.próbáld ki
A kérdező hozzászólása: komolyan falnak megyek ettõl...miért nem lehet normális választ adni?! aki nem ért a fültágításhoz az miért válaszol ebben a témában?

Miért van az, hogy ha koronát húznak az ember fogára, akkor a szomszédos fogak rövid időn belül elromlanak?

Köszörülés közben megsértik a szomszédos fogakat? Ez törvényszer?? Mert minden ismer?sömt?l ilyet hallok?

Legjobb válasz: Nem tudom, még nem hallottam errõl. A férjemnek több koronája is van, de nem befolyásolta a körülötte lévõ fogak állapotát és nekem is közel húsz éve van korona két fogamon (gyökérkezeléstõl elszürkültek, ezért rakattam fel), de egyik mellett sem romlottak el a fogaim, sõt, az ínyem is egészséges a 2 koronás fog "felett".

Nem tudom, még nem hallottam errõl. A férjemnek több koronája is van, de nem befolyásolta a körülötte lévõ fogak állapotát és nekem is közel húsz éve van korona két fogamon (gyökérkezeléstõl elszürkültek, ezért rakattam fel), de egyik mellett sem romlottak el a fogaim, sõt, az ínyem is egészséges a 2 koronás fog "felett".
Ha van fent korona, akkor is ugyanúgy kell fogat mosni, és fogselymet használni, mint az ép fogaknál, és akkor nem romlik el a mellette lévõ fog.
Kicsit fejts ki bõvebben mikbe unt bele, és eddig mivel próbáltad visszatartani??
Sajnos ennek vége lesz. Pontosan tudom, hogy mit élsz át. írj privátot és szivesen beszélgetek veled.
ha menni akar engedd el! és ne hidd hogy ha odaköltöznél megoldódna minden. én is abba a hibába estem anno, hogy az elsõ barátomhoz nagyon ragaszkodtam, pedig már nem is volt jó vele. 7 év után végre szembenéztem ezzel a ténnyel és szakítottunk. nem kell erõltetni ha már itt tart a kapcsolat mert szerintem csak szenvedés lesz a vége.
Hány éves vagy? Miért nem költöztél hozzá? Csak ez az oka hogy el akar hagyni?
Elõször is költözz vele össze ha még akarja, amúgy meg miért rinyálsz! Eddig Õ tolerálta a Te nemleges válaszaidat!
hmm...nincs szóköz a billentyûzeteden!?
A kérdező hozzászólása: De nem csak ez aköltözésesdolgomiatt más dolgokba is belefáradt már, deén nem szeretném hogyvége legyen .mit tehetnék még
Még egy gondolat: a pasi, akibe nagyon szerelmes voltam, ahogy Te most a barátodba, kiderült róla, hogy egy kujon.... Szóval végképp nem érdemelte meg anno az érzelmeimet... Bár az, hogy kujon volt, akkor nem tudtam, csak késõbb derült ki.
Már bocs de ha vele akarnál maradni akkor n em itt sajnáltatnádmagad hanem megváltoznál, hogy neki is jó legyen ne csak neked!
Azt mért nem értette meg, hogy az anyós miatt nem akarsz odaköltözni? Szerintem az alap, hogy két felnõtt ember külön költözik, ha van hová. Ha nincs, akkor várnak...
Ne felejtsd el, mindig van olyan pasi, aki boldoggá tudna tenni és nem okozna fájdalmat! Amikor borzasztóan szenvedtem a szerelmi bánatom miatt, ahogy írtam az imént, megismerkedtem (szándékosan) egy másik pasival, aki a tenyerén hordozott!!!! Õ valamelyest "vigasz" volt számomra. Ezért írtam, hogy mindig van pasi, aki ugyanakkor kényeztetne, nem bántana meg, ahogy a barátod. Igaz, az illetõ nem jelentett számomra sokat, csak "vigaszt", de jólesett a kedvessége irántam. Nem feküdtem le vele, nem ilyen típus vagyok, egyébként sem tudtam volna ezt megtenni, mert nagyon szerelmes voltam olyanba, aki ezt nem érdemelte meg...
Ha 6 év után idegen embereket kérdezel meg egy ilyen oldalon, akkor ott nagy bajok lehetnek. Arra nem gondoltál, hogy ez csak kettõtökre tartozik, és vele kéne megbeszélned?
Miért kell a muterhoz költözni? Miért nem lehet külön? Nem dolgoztok még? Nincs jövedelmetek? Anyóshoz soha-soha-soha-soha nem költöznék. Pedig szegény családból származom, szóval nem az volt, hogy a szüleim lakást vettek nekem, ahova lehetett menni. Amúgy amit a párod csinál, az érzelmi zsarolás. Így akarja kizsarolni, hogy odaköltözz az anyjához. Szerintem örülj, hogy megszabadulsz ettõl a pasastól, mert - anyuci picifia, és emellett a típus mellett még egy nõ sem volt boldog. - tipikus érzelmi bántalmazó, és emellett a típus mellett még egy nõ sem volt boldog. Aki azt írta, hogy a kérdezõnek kéne változnia, annak nincs igaza, a hapsinak kéne változnia, és végre felnõtt férfi létére leválni anyuciról.
A kérdező hozzászólása: Nem anyuci kedvence fajta csak nem tudunk különköltözni mert hitel van aházukon és csakõ dolgozik õ fizeti ezért nincs pénzünk albira
Ha tényleg szereted, akkor elengeded, mert az is nézed, neki mi jó, nem csak azt, amit te akarsz.
Ha valaki 6 évig nem költözne össze velem, én is szakítanék vele. Sõt, nem is 6 év után, hanem 1-2. Mert ha szeret, akkor akarjon velem élni, ha meg nem szeret, akkor ne raboljuk egymás idejét.
A kérdező hozzászólása: Jó én is ödaköltöztem volnafél év után is ha nem az anyukájával kéne egy házba laknom hanem külön ketten.ha ottlaktam volna már rég nem lennénk együtt
Az egyik elõzõ kommentelõvel kell egyetértsek. Ha valóban szereted, akkor nem csak magadat sajnáltatod, hanem elfogadod az õ döntését is. Hat év tudom, hogy hosszú idõ, de nem világ. Olyan szinten nem függhetsz embertõl, hogy "belehalj". Veled egyidõs vagyok, túl pár fájó szakításon. De egyik után sem gondoltam, hogy vége az é[email protected], nehéz, de fel kell állni. (kicsit kíváncsivá tettél, hogy miket csináltál az egy hónapos mosolyszünet alatt...) Szóval véleményem szerint, ha menni akar(nekem úgy jött le, hogy itt már nem csak a költözésrõl van szó) Kitartás, barátnõk, kikapcsolódás, és soksok sírás bnõkkel:)
14.05 vagyok Ha Te nem akarsz odaköltözni hozzá és õ sem akar (tud) elköltözni az anyjától akkor minek vagytok még együtt? Amíg ki nem lesz fizetve a hitel vagy meg nem hal az anyja addig külön fogtok élni??????
A kérdező hozzászólása: tudod mi lenne a jó ha nagyon hamar beletudnék szeretni valakibe
A kérdező hozzászólása: Én annyit nem birok ki hogy szenvedjek én nem tudom mitfogok csinálni belefogok dögleni rajtam senki sesegithet márén szeretnék vele maradni jaés holnap lesz a szülinapom annyira reménykedem hogy talán ma történik vmi csoda és együtt maradunk annyira szeretem
A kérdező hozzászólása: Õ az anyukájával él ezértnem szeretttem volna hozzá költözni, és mondta hog 6 év alattazért jólett volna, én belehalok haszakit velem annyira szeretem
A kérdező hozzászólása: Hát sõsorban ez a költözéses dolog meg hogy tudja hogy arany életelennemellettem de már belefáradt ebbeaz egészbe, ma fogunk beszélni de nem tudom mégmit mondhatnék hogy megváltozzon a véleménye, kérlek segitsetek nekem mertén ebbebelehalok, és nem egy hülye cicababa vagyok komoly érzelmeim vannak iránta
A kérdező hozzászólása: 23éves vagyok, csak már 6 év alatt annyira hozzánõttem hogyén nem fogom tudni õt elengedni, ezt komolyan mondom.
A kérdező hozzászólása: de itt õ akar szakitani énnem , csak én annyira ragaszkodok hozzá hogy tényleg bele fogok halni ha ott hagy!egyszer már volt egy 1 hónapos szünetünk és ne tudd meg miket csináltam
A kérdező hozzászólása: Te hogyan tetted túl magad rajta?
Próbálj vele beszélni, üljetek le és beszéljétek meg!!! Ha már 6 éve együtt vagytok, ez a minimum, hogy MEGBESZÉLITEK a dolgot. Ha mégis menni akar, próbáld meg valahogy túltenni magadat azon, hogy el akar menni. Erõvel NEM tarthatod vissza. Ha SZERET, VISSZAJÖN. Ha NEM SZERET, NEM. Az, hogy szeret-e vagy nem, attól még nem vagy kevesebb vagy több. Nem szabad annyira erõsen kötõdnöd hozzá, ahogy írod, bár az tény, a szerelem nemes érzés, de saját magadat is tartsd már valamennyire többre! Senki nem pótolhatatlan, ha nem lesz folytatása mégsem a kapcsolatnak, lesz még szerelem az életedben, nem õ az egyetlen pasi a világon.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogy énnem is szeretnék már mást soha.mert egy pasiba se fogok tudni megbizni soha
Ha el akar menni úgy is elmegy, hiába akarod visszatartani. Viszont megértelek, hogy nem akarsz az anyjához költözni, én sem tenném.Viszont ha már 6 éve együtt vagytok felmerülhetett volna az albérlet kérdése, ahová lehet te is szívesebben mennél mint az anyja mellé.Másrészt ha meg nem akar elköltözni anyuci mellöl akkor jobb is ha vége mert egy anyucipicifiával nem lesz boldog jövõtök.
most ezt érzed...de ez meg fog változni. próbáljátok megbeszélni...
14:03-as vagyok ismét: én is voltam már annyira szerelmes, hogy azt hittem, belehalok. Le is fogytam fogyókúra nélkül a bánatba. Úgy éreztem, soha többé nem leszek boldog nélküle! Az idõ szépen begyógyította a lelki sebemet, nemrég összetalálkoztam "Vele", és az égvilágon semmi hatást nem gyakorolt rám. Azóta szeretek másik férfit és ugyanakkor "Õ", akibe belezúgtam nagyon, már az égvilágon nem jelent nekem semmit...
A kérdező hozzászólása: Én te mennyi idõ alatt tetted túl magad a dolgon?
Hát, ahogy visszagondolok, kb. szûk egy év. Bár már jó 10 éve volt....
"nem tudom mégmit mondhatnék hogy megváltozzon a véleménye" Nem a véleményének kellene megváltoznia, hanem az érzéseinek, de ha "belefáradt", akkor õ már nem akar változtatni semmin. "ebbebelehalok" - Nem, nem fogsz belehalni. "annyira hozzánõttem" - ha csak ezért akarnál vele maradni, mert már annyira megszoktad, hát akkor inkább engedd elmenni.

Én ebbe bele fogok rokkanni. Mit tegyek? Sokat gondolkoztam, hogy feltegyem-e ezt a kérdést, vagy sem. Hát felteszem.

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Kezdjük ott, hogy apám sajnálatos módon roma származású, magyarán félvér vagyok... Innen indul ki minden problémám. "Hála" az égnek, nem látszik rajtam...

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Nem értelek. Azt írod, hogy apukád egész nap dolgozik, ezzel máris lepereg róla a romákról alkotott fõ sztereotípia. Nem hiszem, hogy ha a párod meglátná, hogy roma, sarkon fordulna, hisz 1. szeret téged 2. ha nem ad erre okot semmi, akkor a bõrszín sem fog 3. ha mégis emiatt hagyna ott, akkor az a kapcsolat úgysem lett volna hosszútávú. A családunkat nem mi választjuk meg, de letagadni sem érdemes õket. Gondolj bele, a te gyerekeden pl. simán kijöhetnek a nagyapjától származó roma külsõségi jegyek..akkor fogsz magyarázkodni? Nincs ebben semmi szégyen.

Hány éves vagy? Nem értelek. Azt írod, hogy apukád egész nap dolgozik, ezzel máris lepereg róla a romákról alkotott fõ sztereotípia. Nem hiszem, hogy ha a párod meglátná, hogy roma, sarkon fordulna, hisz 1. szeret téged 2. ha nem ad erre okot semmi, akkor a bõrszín sem fog 3. ha mégis emiatt hagyna ott, akkor az a kapcsolat úgysem lett volna hosszútávú. A családunkat nem mi választjuk meg, de letagadni sem érdemes õket. Gondolj bele, a te gyerekeden pl. simán kijöhetnek a nagyapjától származó roma külsõségi jegyek..akkor fogsz magyarázkodni? Nincs ebben semmi szégyen.
"Nem az a lényeg, hogy hova születik az ember, hanem hogy mivé nõ fel." Amit leírtál azok alapján szerintem semmi szégyellnivalód nincsen, errõl egyáltalán nem tehetsz (nem mintha olyan hatalmas probléma lenne). Ha valaki csak ezért nem fogad el téged, akkor azt a valakit hagyni kell, mert olyan... Szerintem ne görcsölj ezen. :)
nem származás alapján, hanem mentalitás alapján ítélek. ha apád sötét bõrû roma, de keményen dolgozik, akkor szívesen élnék a szomszédságában, felköszönteném a névnapján és vinnék sütit karácsonykor. ha az aranyfuxra költöm a segélyt és éjjelnappal üvölttetem a mulatóst fajta, akkor szemrebbenés nélkül petícióba kezdek a kilakoltatásáért és minden sz.arért ráhívom a rendõrséget. nem tartja a kapcsolatot a saját rokonságával, keményen dolgozik, tisztességben él. rendes, korrekt ember. nincs okod szégyenkezni sem apád, sem a származásod miatt.
akik ezért elhagytak nem voltak igazi barátok, nem éri meg õket "siratni" Én nagyon, nagyon, nagyon nem bírom a cigányokat, tartok tõlük, kiver a víz, ha látok egyet véletlenül. de ha egy barátomról (aki szorgalmas, dolgos, tisztességes) kiderülne, h félig cigány, biztos nem hagynám el. sõt! kitartanék mellette, segíteném, ahogy tudom, h elfogadja magát.
Ellen nem tudsz tenni semmit, csak ezzel a helyzettel együtt élni.Gondolom még fiatal vagy ezért is nem tudsz megbarátkozni a gondolattal.De nézd arról az oldalról, hogy ez lehetne még rosszabb is, putri....
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm a választ, igazad van.
Én a helyedben nemhogy nem szégyellném, hanem egyenesen büszke lennék egy ilyen apára! Az, hogy nem tartja a kapcsolatot a rokonságával, az számomra arról árulkodik, hogy õ nem olyan környezetben nõtt fel, amilyet Neked megteremtett. Tehát õ küzdött, kitört, tudott mássá lenni! Ez nagy dolog és csak tiszteletet érdemel! Neki sokkal nehezebb volt ezt elérni, mint egy nemcigány embernek! Ezért érdemel tiszteletet és a helyedben én ezért lennék rá nagyon-nagyon büszke! Jobban tudom õt tisztelni, mint bármelyik magyart, akinek feleannyi energia se kellett hozzá, hogy ugyanezt elérje! Nem azt mondom, hogy a magyart nem tisztelem, de apádat különösen, mert elismerem, hogy neki sokkal nehezebb volt! Hidd el, ha normális emberrel hoz össze a sors, õ ezt ugyanígy fogja látni. Ha mégsem, ha ezért elhagy, akkor ne sajnáld, nem Te veszítettél, hanem õ. Emeld fel a fejed és vedd észre, hogy ki vagy! Apád megérdemli, hogy büszkén kihúzd magad és felemelt fejjel vállald Õt! Akinek meg így nem kellesz, az nem is érdemel meg! Az ilyen ember elõtt nehogy szégyelld magad, szégyellje magát õ! Fel a fejjel és örülj apádnak, amíg lehet!
Ne aggódj, téged magyarnak fognak tekinteni!Reálisan látod hogy milyenek a cigányok és szerencsére , te ebben nem veszel részt.Hiddel nekem nyugodtan barátkozhatsz magyarokkal, ha nem viselkedsz cigányosan, lesznek barátaid a származásod ellenére is.
A kérdező hozzászólása: És köszönöm a válaszokat.
A szarmazasarol senki sem tehet es az ember szarmazasa nem predesztinalja rosszra! Ne szegyeld apukadat, mert ez a legrosszabb, amit tehetsz. Ha valaki teged megszol emiatt, az nem igaz baratod, nem szeret igazan! Te eppen, hogy magadnak okozol fajdalmat azzal, hogy beletemetkezel ebbe a gondolatba. Pedig igazabol senkit sem fog erdekelni, hogy roma vagy vagy sem, ha peldas modon viselkedsz. Aki igazan szeret, ugy fogad el, ahogy vagy. Te es apukad semmivel sem vagytok rosszabbak senkitol. Miert allsz ilyen negativan a dolgokhoz? Tudod, apukadnak is nagyon rosszul eshet a lenezesed. Valoszinuleg ez is kozre jatszik abban, hogy nem olyan jo a kapcsolatotok. Van ebben egy paradoxon, ugyanis te apadat nem tiszteled es szegyenled, mert roma, de akkor hogy varod el masoktol, hogy teged tiszteljenek, ha neked sajat magaddal es apaddal szemben eloiteleteid vannak? Kemenyen dolgozik a csaladjaert, kit erdekel, hogy romanak szuletett? Ez nem olyan dolog, amit o kert. Ebbol csak akkor fogsz tudni kilabalni, ha minden gondolatot kitorolsz es teljesen uj lappal inditasz, pozitiv iranyban. Elso, hogy elfogadod magadat, ahogy vagy es apukadat is. Megadod a tiszteletet neki, mert neki koszonheted az eletedet, ami egy hatalmas ajandek es ezt csak azert nem tudod megelni ekeppen, mert te magadat iteled depressziora, negativ gondolkodasra. Jegyezd meg, hogy addig nem fog senki elfogadni, amig te magadat es a csaladodat el nem fogadod. Es nincs veletek semmi gond, nem kell ezt tul ragozni es ezen annyit filozni. Meg kell valtoznod ilyen tekintetben es akkor majd masok is aprankent megvaltoznak iranyodban. Ne szegyeld a szulodet! Nem vetett o semmit ellened. Engem nem erdekelne, ha a parom apja roma lenne. Ez semmit sem jelent. Az en ferjem is felver, bar nem roma, hanem azsiai. Egyaltalan nem szamitanak ezek a dolgok, ha valaki tenyleg szeret valakit. Ez egy jo teszt lesz a baratnodnek, mert igy ki fog derulni, hogy tenyleg szeret-e.
A kérdező hozzászólása: Én nem tagadom meg, csak félek a reakcióktól. És nem olvasok kurucinfót, nem az én mûfajom.
Egy ismerõsömnek román nemzetiségû barátnõje van. A baráti körömben kollektíve nem tekintjük embernek a románokat, de erre a lányra senkinek eszébe sem jutott egy rossz szót sem szólni, mert tisztességes, kedves ember. Egy dolog az, hogy kinek milyen tapasztalata/elõítélete van egy népcsoporttal, és egy másik az, hogy ebbõl egy személy milyen emberileg. Én sosem kevertem a kettõt.
Nem szép dolog, hogy szégyelled apádat. Túl sok kuruc.info-t olvasol. Normáls ember nem fog azért máshogy állni hozzád mert apád roma. Kicsit át kellene értékelned magadban a dolgokat. Fontosabb kéne, hogy legyen az, hogy szereted, tiszteled felvállalod apádat, aki felnevelt és eltart, mint néhány rasszista barom véleménye.
Én személy szerint sajnállak. És nem azért mert édesapád cigány származású, hanem mert megtagadod õt, én ennél szomorúbb dolgot el se tudok képzelni. Te is mondtad, hogy egész nap nincs otthon, mert dolgozik. Gondolj bele ezt mind érted, értetek teszi, a családjáért, hogy legyen tetõ a fejed felett és legyen mit enned. Neked is nagyon fájna, ha késõbb a saját gyermeked így vélekedne rólad, akit pelenkáztál, ápoltál mikor beteg volt. Nekem a felmenõim között vannak szlovákok is, de ha én hallom, hogy szapulják õket akkor kiállok értük, eszembe se jutni letagadni õket. Szerintem próbálj meg elmenni egy szakértõhöz, mert ezek elég súlyos lelki problémák, amikkel láthatóan egyedül nem boldogulsz.
Szerintem az emberek a cigányokról alkotott sztereotípiákat (amik tapasztalatom szerint sok esetben valósak) utálják, nem a cigányokat, mint különálló embereket. Nálatok ennek a sztereotípiának nyoma sincs. Mint korábbi válaszoló leírta: alkalmazkodási képtelenség, mûveletlenség, ingyenélés, stb. Nincs szégyellnivalód!Légy magadra és a családodra büszke.
A kérdező hozzászólása: Ezt jó hallani. De, mint mondtam nem tartom magam cigánynak, de a származásom... Igen, tudom, hogy õk nem voltak igaziak, helyettük van 2 barátom, akiket több, mint 10 éves ismerek. De õket sem hozom haza, nem is beszélek velük errõl. Sokáig annyira tagadtam ezt a tényt, hogy magas is elhittem, hogy apám nem cigány...
" a barátaim" megláttak? Nekem van egy szlovák-magyar- cigány ismerõsöm, õ kint magyar és cigány, itthon szlovák és cigány az õ helyzete sem könnyebb de mégis mosolyog rajta.
A kérdező hozzászólása: De legfõképpen magamat utálom... Utolsó válaszoló, olvasd el az utolsó mondatomat.
A kérdező hozzászólása: Igen, mondhatjuk úgy is, hogy az a bajom. Egy általam és sokan mások által utál népcsoporthoz tartozom félig. Most próbáld meg valakinek elmagyarázni, hogy mi is a helyzet... Mondjuk egyszer már jártam úgy, hogy az állítólagos barátaim meglátták apámat, ezért elkezdtek "büdöscigányozni", azóta szégyellem mind magam, mind apámat...
Mi a baj tulajdonképpen? h félig cigány vagy? Hidd el, az értelmes emberek emiatt nem fognak "elhagyni", ha nem úgy viselkedsz mint egy cigány. a cigányokat nem a bõrszínük miatt utálják, hanem a viselkedésük, "kultúrájuk" miatt! elfogadni meg nem lesz egyszerû, de muszáj.. azon kívül, h normálisan élsz és emberhez méltóan viselkedsz, nem nagyon tehetsz semmit..
A kérdező hozzászólása: Nem azért nincs jó kapcsolatunk, mert õ roma, ez egy másik, komplexebb történet, amit nem részleteznék. Sosem vártam senkitõl, hogy elfogadjanak, tudván a hovatartozásom. Aztán, hogy lett párom és 2 igaz barátom, azért rettentõen hálás vagyok, úgy érzem többre nincs szükségem. De a többi ember, aki nem ismer ilyen jól, sem engem, sem apámat, már elõítéletekkel indul neki. És ugye elsõ benyomás... Na, ez van vagy sem, meg kell barátkozni vele. Köszönöm az eddigi válaszokat.

Mennyi időn belül fog teljesen elmulni a fajdalom a fogaimban és mikor fogja szám is megszokni a fogszabályzót?

Az alsó fogsoromra most kaptam fogszabályzót, felül már van fél éve, de nem emlékszek mennyi ideig tartott.

Legjobb válasz: Unokatesómnak volt fagszabályzója ès 1-2 hétig panaszkodott "csak". Egyébként ezt nem lehet így megmondani.

Unokatesómnak volt fagszabályzója ès 1-2 hétig panaszkodott "csak". Egyébként ezt nem lehet így megmondani.
Szia! Nekem egyszerre tették fel a két szabit..nekem az elsõ hónap volt szenvedés. Amúgy, ha gumit cseréltek mindig fájt. Miután levették tök fura volt, nem mertem mosolyogni, félve ettem...nekem kellett kb fél év mire visszaszoktam :)
szerintem nem lehet megmondani bár sosem volt fogszabályzóm, de fog -koronám van és tulajdonképpen mindig érzem hogy ottvan de már nem mindig zavar... 15éve
Szerintem ez mindenkinek más, nekem is késõbb került fel alulra de körülbelül 1, 5-2 hétig tartott még megszoktam azóta észre se veszem csak amikor gumit cserélnek...

Vajon bele fog bukni Orbán Viktor a cenzúrabotrányba?

Hiába küldözgetik nyugati barátainknak a médiatörvény angol fordítását, nem lehet ?ket becsapni. Azt látják, hogy Orbán Viktor nem alkalmas kormányf?nek, mert diktatúrát épített ki európa közepén, visszaélt a 2/3-os parlamenti többséggel. A Fideszen belül lenne más alkalmas személy is miniszterelnöknek. Orbán magával fogja rántani a sleppjét is, (Lázár, Kósa). Orbán közutálatnak örvend ezek után a nyugati világban, már hazánkat kollektívan büntetni, szankcionálni akarják. Ha Orbán nem bukik bele ebbe a cenzúrabotrányba, az nemzetközi elszigetel?désünkhöz vezethet. Vajon külföldi nyomásra elbukik, le fogja váltani a miniszterelnököt a Fidesz? Kívánatos lenne, Orbán bebizonyította alkalmatlanságát.

Legjobb válasz: Európát az sem érdekelte, mikor tankok mentek át a virágágyainkon. Mit írogatunk magunknak, hát az tényleg nem fogja izgatni. Amíg tud innen elvinni valamit, és idehozhatja jópénzért a silányságait, addig imádni fog minket Európa.

"Vajon bele fog bukni Orbán Viktor a cenzúrabotrányba?" Nem létezik semmiféle cenzúrabotrány az elkeseredett szocik vágyálmain kívül. Ezért belebukni sem lehet. "Azt látják, hogy Orbán Viktor nem alkalmas kormányfõnek" Kik látják? A luxembrugi szocialista munkáspárt? És? Õk szavaznak Magyarországon? Bocs, de Orbánnak a mandátumát a magyar választók adták, nem a Süddeutsche Zeitung. "Orbán közutálatnak örvend ezek után a nyugati világban" Ne keverd a "nyugati világot" néhány újság szerkesztõségével.
nem mert hûséges atlantista és EU seggnyaló pincsi, így megtûrik
Európát az sem érdekelte, mikor tankok mentek át a virágágyainkon. Mit írogatunk magunknak, hát az tényleg nem fogja izgatni. Amíg tud innen elvinni valamit, és idehozhatja jópénzért a silányságait, addig imádni fog minket Európa.
nem vagyunk mi olyan fontosak. mármint Európának.
Nem fog. Orbánt már 1998 és 2002 között is utálta egész Európa, mégsem váltották le. És különben is - a párton belül biztosan nem fogják - hiszen addig létezik a Fidesz, ameddig Orbán az élén van... utána gyorsan borítékolható a bukás. Szóval egyhamar biztos nem fogják onnan eltávolítani.
Ez a sok okos, aki szerint nem baj az elszigetelõdsé, hamarosan rájön, hogy nagyon is rossz! Nem egy mindentõl elzárt szigeten élünk, hanem Európa közepén. Egyedül, mindenkitõl függetlenül nem tudnánk létezni. Ez csak álom. Orbánt valóban nem szerették sehol, és most sem szeretik. De nem fog megbukni egyhamar, mert a Fideszt csak õ tartja fenn. Aki nem Fidesz-párti, az pedig nem mind szoci, vagy balos. Csak tud józanul is gondolkodni.
Hazánkat mindig kollektíven akarták büntetni, szankcionálni - meg is tették jó alaposan. S az oka nem a sajtó szabadsága, hanem éppen az: itt vagyunk Európa közepén - ez fáj mindenkinek. Szétszaggattak, de nem tudtak még kiradírozni, egy csípi a szemüket, fõleg a franciákét.
Ki nem [email protected] le Európát???!!!! Európa én vagyok! Nekem lehet nyalni. Egy magyar anya
Ha Orbánt mindenhol szeretnék az azt jelentené, hogy az õ szájízük szerint csinál minket. Végre egy vezetõ, aki a magyar érdekeket képviseli. Persze, hogy ez szúrja néhányuk szemét, nekik azok az országok a "jófiúk", ahol minden az õ saját elképzeléseik szerint megy. Az, hogy Orbán párszor már rájuk pirított ez bonyolítja a helyzetüket. De ez nekünk, magyaroknak jó. Te miért azzal törõdsz, hogy mi jó pl Brüsszelnek?
"Orbánt már 1998 és 2002 között is utálta egész Európa" Európa alatt a bal liberálisok értendõk szoci demokraták stb akiknek fáj a 2/3 és képtelenek feldolgozni hogy fletóék elk..ták
"Hiába küldözgetik nyugati barátainknak..." na, látod! Nem vagyunk egyedül!
nehogymár Külföld állítson miniszterelnököt Magyarországnak!
Uramisten! -.- az egyik szerint utálják az euban, másik szerint eu seggnyaló pincsi, harmadik szerint kinyalhatjuk õt! -.- Amúgy nem fog belebukni! Ha Fletó nem bukott bele a kis beszédébe, akkor Orbán se fog ebbe! Jóval többen támogatják még mindig a Fideszt, mint annak idején az MSZP-t! Itt Magyarországon mindig kitöltik a parlamenti ciklust, sajnos :-(
"Orbánt már 1998 és 2002 között is utálta egész Európa" Bizony! És emlékezzetek csak vissza 2000 tavaszára! Akkor már k...ra elkívánta Budapest lakossága Orbánt a b. p.-ba! Tagadni lehet, de attól még igaz marad.
"Orbánt már 1998 és 2002 között is utálta egész Európa" A mindenkori MSZP-SZDSZ kormányokat meg folyamatosan a tenyerén hordozta Európa. És? Lett belõle valami hasznunk?
utolsónál a pont!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!