Találatok a következő kifejezésre: A Baross klinikára kell (10 db)

Budapest keleti pu. Tól melyik villamossal kell mennni a (Baross utcai) 1sz. Nõi klinikához?

Legjobb válasz: közvetlen egyik sem visz oda. Át kell szállni a 4-es vagy 6-os combinora, az tesz le a BAross utcánál.

közvetlen egyik sem visz oda. Át kell szállni a 4-es vagy 6-os combinora, az tesz le a BAross utcánál.
A kérdező hozzászólása: Akkor melyik villamossal kell menni? És hól kell átszállni? vagy hogy lenne a leg egyszerübb?
7-es busz. József krt-nál átszállsz a villamosra - Amúgy útvonaltervezés-
Keletinél felszállsz 7, 7A, 7E, 107E, 5 buszok valamelyikére és elmész a Blaha Lujza térre. Ott áttszállsz 4-es vagy 6-os villamosra, elmész a Baross utcáig. Onnan 3 perc gyalog.
Keletitõl metró vagy busz a Blaha L. térig, onnan 4-es, 6-os villamos a József körútig és séta. vagy Keletitõl 24-es, 28-as villamos az Orczy térig, onnan 9-es (vagy hanyas mostanában) busz a Szentkirályi utcáig, onnan sétálni se nagyon kell, mert kb a Klinika elõtt tesz le.

A Baross utcai nõi I-es klinikán hogy lehet elintézni, hogy egy vagy kétágyas szobába kerüljek? Fizetni kell érte?

Továbbá érdekelne az is, hogy mostanság milyenek ott a körülmények....

Legjobb válasz: Kell fizetni, azt hogy mennyit azt nem tudom, de az egy ágyas azt hiszem drágább.

Kell fizetni, azt hogy mennyit azt nem tudom, de az egy ágyas azt hiszem drágább.
9 ezer a kétágyas és 12 ezer az egyágyas. Amikor megindult a szülés, a szülõszobán kellett szólni a szülésznõknek. Én február elsején szültem, sajnos sürgõsségi császár lett, ezért voltam az intenzíven is egy éjszakát, a többit a földszinten. Mindkettõ rendben volt, a látogatás a 4 ágyasokban viszont egy rémálom - én ezért kértem egyágyas szobát. A férjem, anyukám bejöhetett, nem szóltak, nem is foglalkoztak vele.

Genetikai tanácsadásra kell mennem, B. Pestre az I. számú Női klinikára, Baross u. a cukorbetegségem miatt. Ezért a vizsgálatért fizetni kell, ha igen mennyit? 19 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Egy idõpontra sok embert hívnak be. Csak a beutalót meg a kiskönyvet kérik be, utána egyesével hívnak be. Akik már visszamennek, azoknak van hívószáma, rendszerint a személyi szám. Akik elõször mennek, azokat név szerint hívják, és csinálnak nekik kezelõlapot, utána már engem is hívószámmal hívtak. Rendszerint mindenkit elõször ultrahangra küldenek, az eredménnyel kell visszamenni,beadni, és utána ha behívnak jöhet a tanácsadás. Tényleg sokan vannak, de én eddig a 2 órás határt nem léptem át ezzel a 2 dologgal. Lehet másnál másképpen van, nekem igy volt:) Minden jót, remélem segítettem!

Szia! Egy idõpontra sok embert hívnak be. Csak a beutalót meg a kiskönyvet kérik be, utána egyesével hívnak be. Akik már visszamennek, azoknak van hívószáma, rendszerint a személyi szám. Akik elõször mennek, azokat név szerint hívják, és csinálnak nekik kezelõlapot, utána már engem is hívószámmal hívtak. Rendszerint mindenkit elõször ultrahangra küldenek, az eredménnyel kell visszamenni, beadni, és utána ha behívnak jöhet a tanácsadás. Tényleg sokan vannak, de én eddig a 2 órás határt nem léptem át ezzel a 2 dologgal. Lehet másnál másképpen van, nekem igy volt:) Minden jót, remélem segítettem!
Én 2 hétig próbáltam felhívni hogy idõpontot kérjek, de nem vették fel. Végül Debrecenbe mentem el (nem kellett idõpontot kérni), nagyon rendesek voltak.
Nem kell fizetni.
Így van, megerõsítem, hogy ingyenes.
nem kell, én is voltam ott sokszor genetikain. csak készülj fel hogy sokan lesznek, és - ha idõpontod van még akkor is - nagyon sokat kell várni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor érdemes lesz felkészülnöm egy kisebb túlélõcsomaggal, ha tényleg sokat várni kell. Boldog babavárást és készülõdést a karácsonyra:) !


A Baross utcai klinikára kell mennem genetikai tanácsadásra. Mehetek egyedül is vagy mindenképpen jönnie kell a páromnak is?

Legjobb válasz: Én egyedül mentem genetikai tanácsadásra. De azért azt tudd, ha esetleg a párod családjában volt valami fejlõdési rendellenesség, mert kérdezik.

Én egyedül mentem genetikai tanácsadásra. De azért azt tudd, ha esetleg a párod családjában volt valami fejlõdési rendellenesség, mert kérdezik.
A kérdező hozzászólása: Szia! Te is a Baross utcában voltál? Milyen hamar sikerült idõpontot kapni, ill. mennyit kellett ott várni? Köszi.
Én is a Baross utcában voltam genetikai tanácsadáson még februárban. A párom eljött velem, de be nem jött (igazából azt figyeltük, hogy senkivel nem ment be a párja). A lényeg tényleg az, hogy tudd azt is, hogy a párod családjában milyen betegségek voltak. Érdemes esetleg régi zárójelentést elõkeresni a betegségrõl, az megkönnyíti a dolgot (nem neked kell elmagyarázni a betegséget). Viszont nagyon sokat kellett várni. Az, hogy idõpontot kapsz, csak egy dolog, órákat kellett várni, hogy bejuss, aztán meg arra, hogy újra behívjanak és elmondják/kezedbe adják az orvosi véleményt. Én január elején kértem az idõpontot és február elejére kaptam, de igazából azért akkorra, mert akkor töltöttem be a 18. hetet. Remélem tudtam segíteni! Egy 19 napos tündér anyukája
Egy valamire érdemes figyelni, ha mégy oda..iszonyú tömeg van, viszonylag kevés az ülõhely, sokára kerülsz sorra és nagy a fülledtség. Legalábbis én ezt tapasztaltam amikor ott jártam. Legyen nálad víz, valami rágcsa és nem árt ha olvasnivalót is viszel. Ha véletlenül te mást tapasztalsz akkor bocsi, csak én teljesen kibuktam amikor ott voltam. Egyébként velem sem jött be a párom.
Én is a párommal mentem, nem jöhetett be.Egy órára volt idõpontom de már odamentünk délbe, ami teljessen felesleges volt, és háromnegyed négykor végeztem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát, elég elkeserítõek a kilátások, de mindegy, majd csak kibírom...
Én is voltam. Rémálom volt. Rengeteget kellett várni és totál bunkók voltak. az orvos (?) le se szart...a leleteket sem nagyon nézte. Mindenképpen javasolják majd a magzatvíz mintavételt mert ezután a vizsgálat után nem kevés pénzt kap a kórház. Velem jött a férjem is, de mehetsz egyedül is. Senki nem fog veled foglalkozni. Szóval erre készülj.
ja, még annyit, hogy tõlünk azt se kérdezték, hogy volt-e valami genetikai betegség a családban.

Hogy történik az amniocentézis? Mennyi az az idő a beavatkozás után amikor már nem kell a spontán vetéléstől tarani? A Baross utcai klinikán végezték valakinek?

Segítsetek, nagyon el vagyok keseredve és nagyon félek!!!

Legjobb válasz: Az amniocentézist (magzatvízvizsgálat) a 16. és 18. hét között kell elvégezni. A hasfalon átvezetett tûvel mintát vesznek a magzatvízbõl, amibõl biztosan megállapíthatók bizonyos kromoszóma-rendellenességek, például nyitott hátgerinc. Az amniocentézis ma már rutinbeavatkozásnak számít. Lényege, hogy steril körülmények között, ultrahang-ellenõrzés mellett, a hasfalon keresztül az amnionûrbe (a belsõ magzatburok mögé) vezetett vékony tûn keresztül 10-20 ml magzatvizet szívunk le.A kockázat igen csekély a beavatkozásnál.

Az amniocentézist (magzatvízvizsgálat) a 16. és 18. hét között kell elvégezni. A hasfalon átvezetett tûvel mintát vesznek a magzatvízbõl, amibõl biztosan megállapíthatók bizonyos kromoszóma-rendellenességek, például nyitott hátgerinc. Az amniocentézis ma már rutinbeavatkozásnak számít. Lényege, hogy steril körülmények között, ultrahang-ellenõrzés mellett, a hasfalon keresztül az amnionûrbe (a belsõ magzatburok mögé) vezetett vékony tûn keresztül 10-20 ml magzatvizet szívunk le.A kockázat igen csekély a beavatkozásnál.
A kérdező hozzászólása: Kombitesztem pozitív lett down-korra, afp még nem volt és genetikai uh sem, az a jövõhéten lesz. A nyaki redõ stb tökéletesen jó volt.:) )))
Szia! Nekem is a Baross utcában csinálták és nem volt annyira borzasztó mint gondoltam(persze nem volt kellemes, de nem fájt)! Én utána 2 napig csak feküdtem és még utána is egy pár napig nagyon sokat pihentam!Házas életet élni utána egy hétig nem lehet! Nekem már megvan az eredményem szerencsére nincsen semmi baj! Nekem nem kellett bennt maradnom, megcsinálták a szúrást és jöhettem is haza, de ha messze laksz, vagy kéred én úgy tudom, hogy egy éjszakát bennt lehet maradni! Szorítok hogy minden rendben legyen!:)
Ne izgulj nem lesz gond, én már túlvagyok rajta és énis ezt tettem de mostmár belátom nemkellett volna.Énis a Baross utcában voltam.Kb 3 percig tart nem tovább.Lefertõtlenítik a pocakod, uh-al megnézik hol a baba és a köldököd környékén beszúrják a tût, én szinte nem is éreztem .Nekem az utánna való szuri jobban fájt mint maga a beavatkozás, mert ab neg a vércsoportom és kellett kapjak anti D incit.Utánna , hogy mire kell figyelni elmondja a doki aki csinálja vagy a nõvérke.Én két napig feküdtem aztán a 3.napon már nem annyit de nagyon odafigyeltem mit csinálok.Nekem az orvosom azt mondta ez a legbiztonságosabb beavatkozás ami 99-100% ra mutatja meg baj van -e.És mért kell csináltatnod?

A Baross utcai klinikára mit kell vinni a babának?

Legjobb válasz: Ruhát nem muszály mert adnak korházit,csak azt vidd amiben hazahozzátok..Vigyél pelenkát textilt és eldobhatót egyaránt ,cumi-cumisüveg(igényeid szerint).

Ruhát nem muszály mert adnak korházit, csak azt vidd amiben hazahozzátok..Vigyél pelenkát textilt és eldobhatót egyaránt , cumi-cumisüveg(igényeid szerint).
6 hónapja pedig igenis kellett body minden napra, josszúujjú.
én 2 hónapja szültem ott feleslegesen vittem be neki ruhát, huzták a szájukat mikor fürdés elött odaadtuk......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A Baross utcai klinikán a nyári babákat is pólyába teszik a szülés után? Vagy vinni kell kisruhát?

Legjobb válasz: Közben megszületett a pici, és pólyába teszik, ha valakit esetleg érdekelne. :)

A kérdező hozzászólása: Közben megszületett a pici, és pólyába teszik, ha valakit esetleg érdekelne. :)

Én a Budapest Baross utcai klinikához "tartozom" és ott is fogok szülni! Miért "kell" pénzt adni a dokinak? Mi lesz ha nem adok pénzt, nem látnak el?

Legjobb válasz: Nem "kell" pénzt adnod.Ha fogadott orvosod van,aki akár a szabadidejében is bemegy levezetni a szülésed,azt elõre megbeszéled vele,és adsz neki pénzt.De ha ügyelet orvosnál szülsz,neki nem kell adnod.Én 3x szültem ügyeletes orvosnál,nem adtam pénzt,és semmi hátrányom nem származott belõle.

Nem "kell" pénzt adnod.Ha fogadott orvosod van, aki akár a szabadidejében is bemegy levezetni a szülésed, azt elõre megbeszéled vele, és adsz neki pénzt.De ha ügyelet orvosnál szülsz, neki nem kell adnod.Én 3x szültem ügyeletes orvosnál, nem adtam pénzt, és semmi hátrányom nem származott belõle.
Ha van fogadott orvosod, akkor ki kell fizetned azt az összeget amiben megegyeztetek, ha nincs fogadott dokid, és ügyeletesnél szülsz, akkor nem kötelezõ.
18:21-es vagyok. Amúgy én is ott fogok szülni ügyeletesnél, mert oda tartozom, és én sem szándékozom pénzt adni. Erre most sajna nincs keret.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!